Лекари, синдикати, студенти и полицаи заплашват с протести

Само финансовият министър остана доволен от вчерашната тристранка

Лекари, синдикати, студенти и полицаи заплашват с протести

© ДневникПочти всички, на които правителството се опитваше да угоди през последните седмици, за да предотврати каквато и да било форма на социално напрежение, във вторник заплашиха с нови протести. До лекарите и синдикатите, заради чиито искания през последните двайсетина дни се преобърна пенсионноосигурителната реформа и се правиха сметки за вноски, резерви, покриване на дългове, се наредиха студенти и дори полицаи.


На практика политиката на повече отстъпки доведе до повече настъпление. Лекарите, за които премиерът намери допълнително пари срещу по-високи пенсионни вноски, демонстративно скъсаха подписаното с него споразумение. Позициите изглеждат все по-сериозно раздалечени, но както стана ясно, правителството ще внесе каквито промени реши в бюджет 2011. Като добавка пак във вторник "Синята коалиция" обяви, че няма да го подкрепи в парламента заради липсата на реформи.


Какво точно се случи във вторник: Заседанието на съвета за тристранно сътрудничество, на което се очакваше правителството, работодателите и синдикатите да сложат точка на сагата с обсъждането на пенсионната реформа и бюджетите на Националния осигурителен институт и Националната здравноосигурителна каса (НЗОК), завърши с нови закани за протести.
"Това, което се случи, е една голяма лъжа. Никой от правителството не е имал намерение да изпълнява споразумението ни. Разбра се, че искаха да го подпишем, за да отменим протестите. Такива обаче ще има", обяви председателят на лекарския съюз д-р Цветан Райчинов, докато показваше подписаното от него, премиера и финансовия министър споразумение, което беше скъсал.


В сряда лекарският съюз заедно с КНСБ и "Подкрепа" ще решат откога да започнат протестите. Синдикатите обясниха, че ще стачкуват заради отлагането на решението с ранните пенсии на миньорите, химиците, металурзите и др. тежки професии. Полицаите, за които единствено се предвиждат повече пари за 2011 г. (50 млн. лв.), а миналата седмица получиха 13 млн. лв. допълнително за униформи и обезщетения на пенсиониращите се, също обявиха, че ще излязат на улицата, защото година след символичното "пушене" нито едно от исканията им не било изпълнено.


Работодателите също възразиха срещу бюджета на общественото осигуряване, тъй като правителството реши да повиши осигуровките с 1.8 пункта, без да се съобрази с условията им.
Единствено министърът на финансите Симеон Дянков остана доволен от на практика провалилата се тристранка. "С работодателите и синдикатите консултирахме бюджетите на НОИ и на здравната каса и те вече могат да продължат пътя си към парламента. Това е успех след двуседмичните тежки дебати", беше коментарът му.


Във вълната от недоволство се включиха и ректорите, които обявиха, че ако не им бъдат отпуснати още 24 млн. лв., първокурсниците ще трябва да си плащат образованието, а студентите от Софийския университет се събират в сряда на протест срещу държавната политика във висшето образование.


Споразумението между лекарския съюз и кабинета предвиждаше догодина всички пари от здравни вноски да отидат в разходната част на касата, с които тя да плаща на лекарите и болниците. На вчерашната тристранка обаче се оказа, че от бюджета на НЗОК ще има трансфер от 340 млн. лв. към Министерството на здравеопазването.


Разгледаният вариант предвижда  със 100 млн. лв. от парите на касата през 2011 г. да се плащат натрупаните дългове към болници от тази година. За лекарите това означава, че няма да получат обещаните им в споразумението допълнителни средства. 


Според министъра на финансите шефът на лекарския съюз не е имал основание да къса споразумението, тъй като правителството го изпълнявало. "Скъсването му означава, че всички точки от  него отпадат. Остава предишният проектозакон", каза Дянков. Това ще рече, че и през 2011 г.  резервът на здравната каса ще продължи да се трупа по сметка в БНБ, където ще влизат 2% от здравните вноски.


Въпреки че и бизнесът, и синдикатите отхвърлиха проекта за бюджета на НОИ  за догодина, в сряда кабинетът ще го гласува. Освен увеличаването на вноската за пенсия се предвижда да се въведат четири прага за осигуряване на самонаетите. Така от догодина те ще могат да правят вноски върху 420, 450, 500 и 550 лв. в зависимост от годишния доход.


Друга промяна е увеличаването на периода, от който ще се изчисляват обезщетенията за майчинство и безработица, на 18 месеца. Сега той е съответно 12 и 9 месеца. Минималният праг във всички браншове ще се увеличи средно с 5.6%. Работодателите възразиха  срещу служебното налагане на същия процент в браншовете, където не са се договорили със синдикатите.


"Гласувахме против бюджета, тъй като в него е вкарано предложението на министъра на труда срокът, през който категорийните работниците ще получават получават ранна пенсия от НОИ, да се удължи с още една година. – до края на 2011 г.", каза вицепрезидентът на КНСБ Николай Ненков. Във вторник Тотю Младенов обясни, че отсрочката се дава, за да се намери най-доброто решение.


"Това е кьорфишек и е по-лош вариант дори и от този в изтегления от парламента проект за промени в Кодекса за социално осигуряване", контрира Ненков. Лидерът на "Подкрепа" Константин Тренчев коментира с думите: "Събрахме се и един реши... Казах им правете - каквото щете! Трошете си главите! Защото когато Господ иска да накаже някого, първо му взема ума", разказа Тренчев и добави, че никога не се е чувствал толкова объркан.


Към края на седмицата работодателите, синдикатите и кабинетът ще се съберат, за да обсъдят отново пенсионната реформа и ако е възможно, да стигнат до съгласие за пенсиите на миньорите.Недоволството на  бизнеса


- Вноската се увеличава с 1.8 пункта, без да се изпълнят всички условия, които работодателските организации поставиха, за да се се съгласят с увеличението
 - Срокът, от който професионалните фондове ще започнат да плащат ранни пенсии, се отлага за пореден път
 - В над 40 бранша административно ще бъде наложен ръст на минималните осигурителни прагове с 5.6%, въпреки че бизнесът и синдикатите в тези браншове са се договорили те да останат на нивото си от тази година
 - Не е прието предложението за разпределяне на осигурителната тежест поравно между работодателите и осигурените


Недоволството на синдикатите


- Гратисният период, през който работещите труд първа и втора категория запазват правата си на ранно пенсиониране, се удължава само до края на 2011 г., като няма гаранции как ще се уреди въпросът след това
 - Правителството не е изпълнило ангажиментите си от споразумението с лекарския съюз

Коментари (106)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на NK /имигрант в родната страна/
  NK /имигрант в родната страна/
  Рейтинг: 925 Весело

  Ъ-ъ-ъ... Кой ще работи?!

  P.S. Тежка зима го чака Бам Бам... много тежка.

  Правителството ОЛИГАРСКИ призовава: "ПЛУВАЙ, БЪЛГАРИНО... НЕ Е РИБА!"
 2. 2 Профил на Кирил Кирилов
  Кирил Кирилов
  Рейтинг: 1326 Неутрално

  Никой не харесва курвите, дори да ги използва.

  Кирил Кирилов
 3. 3 Профил на VellEll
  VellEll
  Рейтинг: 753 Разстроено

  И само след 1 година народа е готов отново да даде власта на комунистите и турците....народ с по къса памет от нашия едва ли има някаде по света, а се имаме за голямата работа....

 4. 4 Профил на sentenced
  sentenced
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Това е направо невероятно. Година и половина само "управление" и ВСИЧКО в държавата е пълен хаос. Здравеопазване, образование, пенсионна реформа, финансова политика, икономика, външни отношения, вътрешният министър апартаменти взимал "приятелски"...

  Трудно да се повярва чак докъде може да доведе липсата на компетентност - направо изимително!

  НЕ ЖЕЛАЯ ДА МЕ УПРАВЛЯВАТ ЧЕНГЕТА СЪС СЪМНИТЕЛНО ОБРАЗОВАНИЕ!
 5. 5 Профил на Кирил Кирилов
  Кирил Кирилов
  Рейтинг: 1326 Неутрално

  Бойко Борисов сам си го изпроси с политиката за поощряване на протестите.
  http://ikonomika.org/?p=4619

  Кирил Кирилов
 6. 6 Профил на Светослав
  Светослав
  Рейтинг: 537 Неутрално

  Какво изобщо обсъждат с малоумните синдикати не мога да разбера. Кой и по какъв начин ги е избрал? Аз не съм гласувал за синдикати - от къде на къде те ще решават каква ще е пенсионната реформа?

 7. 7 Профил на bg_fan
  bg_fan
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Започва се..... с влакови "злополуки", с "проблеми" в АЕЦ-а ,с бойкотиране на всички споразумения , с пълно и тотално отричане на всичко ,което се прави от ГЕРБ .За тая"Бойкова зима" се говори още от пролетта! Здрава организацияи бойкот по всички фронтове и направления са подготвили опозицията , за срив в икономиката и в живота на хората.....дупе да ни е яко, защото всичко ще е наш гръб.На оня ,които уж са се загрижили за нас въобще не им пука за това какво ще се случи....

 8. 8 Профил на merkel
  merkel
  Рейтинг: 868 Неутрално

  Две умни приказки
  1 Най-успешния америкнски водещ Бол Косби:
  "Не знам какъв е пътят към успеха но знам какъве пътя към провала да се опиташ да се харесаш и угодиш на всички!"

  2 Цената на реформите е тежка, но цената да не ги правиш е много по-тежка!


  Правителството в опита си да се хареса на всички да угоди на всички и въобще всички да са доволни нещо което е УТОПИЯ за България рискува да събори валутния борд и буквално да навреди на всички! На всички нормални български граждани които имат спестявания имоти бизнес работа депозити кредити и т.н. Най-лошото е СЛАБОХАРАКТЕРНИЯ финансов министър с който десетките хиляди НЕКАДЪРН ДЪРЖАВНИ ХРАНТУТНИЦИ УСЕТИХЕ ЧЕ МОГАТ ДА СЕ ОПРАВДАВАТ! Който не се справя - виновен е Дянков! А Борисков не се усети на време да го смени със наиситна силен ФИНАСОВ МИНИСТЪР и тогава щеше да се види несъстоятелността на такива като Илчев които май юни юли и август се ослушваха и изведнъж септември се хванаха за главите и се сетиха че идва зима! Пак казвам следкато си пролича че който протестира-получава нормално всички да протестират! Ако беше обратното щеше да е обратния ефект. Вината е изцяло на слабохарактерните финансов министър и премиер който угаждаха до последно на всички! С НАШИТЕ ПАРИ!

 9. 9 Профил на japavlov11
  japavlov11
  Рейтинг: 409 Неутрално

  До коментар [#6] от "Светослав":

  Евала и аз това питам? Всеки иска това, иска онова, този нямал, това нямал онова, е като няма пари от къде да има неща. Преди ще кажеш за всичко е имало? Имало е само за шефовете на синдикатите.

 10. 10 Профил на merkel
  merkel
  Рейтинг: 868 Неутрално

  До коментар [#7] от "bg_fan":

  Ако се срути валутния борд в следващите 20 години тука ще са ад! За разлика от 97 година когато поне външната обстановка беше супер сега с тая тежка криза никой няма да иска да се занимава с нас!

 11. 11 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2502 Неутрално

  Докато на врата на всеки 1 ефективен данъкоплатец висят още 7 души пенсионери, преждевременни пенсионери, чинивници, безработни, бебета, деца в детски градини, ученици, студенти, "инвалиди" (нарочно слагам кавичките, за да ги отлича от истинските), заети в субсидирани сектори като тутуна, БДЖ, ТЕЦ-овете, граския транспорт и военната промишленост...Нищо добро не ни чака. Трябва цялата държава да се преустрои така, че съотношението да стане поне 2:6 или дай Боже 3:5. Но това пред полага някой от знаменателя да мине в числителя, а никой не би си дал зор без жестоката принуда на живота

  По време на Костов България написа приказка - от държава с хиперинфлация до български лев, равностоен 1:1 на германската марка. По време на Петков можем да напишем втората си приказка - от бананова република, в която премиерът спи върху пачки и кюлчета по светлия пример на идола си Пабло Ескобар, до държава с нулева корупция
 12. 12 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2502 Неутрално

  пропуснах и жените в майчинство

  По време на Костов България написа приказка - от държава с хиперинфлация до български лев, равностоен 1:1 на германската марка. По време на Петков можем да напишем втората си приказка - от бананова република, в която премиерът спи върху пачки и кюлчета по светлия пример на идола си Пабло Ескобар, до държава с нулева корупция
 13. 13 Профил на Mickey
  Mickey
  Рейтинг: 753 Неутрално

  Повтаря се същото, когато "левия" ком-проект , предаваше щафетата на "десния" ком-проект!
  Какъв ли е следващия ком-проект? След като американския посланик отсвири "консервативния" ком-проект?
  Да не гласят някой от "левите" птоекти пак? На Дончева? На Гоце? Или ще връщат Станишката!
  Че мирише на нови "избори" е ясно! Никой ме можа да изтърпи комунистическо-ченгесарскте тикви с дрането на народа и безсмислените Пушилки!
  Но ни една нормална партия не разрешиха да се създаде!
  Продължава ЕДНОПАРТИЙНО УПРАВЛЕНИЕ на ДС/БКП

  Изгони КомуноЧенгесарския ГЕРБ - спаси България !!! (Ама, не ни натрисай другарите им от БСП пак ! )
 14. 14 Профил на merkel
  merkel
  Рейтинг: 868 Неутрално

  До коментар [#6] от "Светослав":

  Никой нормален човек не схваща защо се обсъжда с така наречените синдикати? Ако утре стане нещо кой носи отговорност? Какъв е тоя БЛС? Корпоративе норган на 20 000 лекари! Ако утре тия срутят борда кой ще е отогворен? Тренчев и Райчинов или Дянков и Борисов?
  В обществения сектор са 100 хиляди. Сложи ги с ченгетата и военните 200хиляди! От другата страна са 2 милиона и 800хиляди нормално работещи хора които всеки ден се борят! Всеки ден ги уволняват и без да мрънкат и хленчат СЕ СПРАВЯТ!

 15. 15 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Нека да стачкуват, но аз лично не искам да им плащам за деня който са на стачка.

  The biggest risk in life is not taking one.
 16. 16 Профил на japavlov11
  japavlov11
  Рейтинг: 409 Неутрално

  До коментар [#14] от "merkel":

  На тъпите синдикати за тяхните хора не им пука, че камо ли някой да защитава останалите.

 17. 17 Профил на merkel
  merkel
  Рейтинг: 868 Неутрално

  До коментар [#15] от "Десен":

  Лошото е че са изхитриха гадовете! Вече не ходят да протестират пред парламента, министерства и т.н. Блокират пътища, блокират София и т.н. и така напрактика вредят на тези които им плащат заплатата на гадовете мръсни ХРАНУТНИЦИ!

 18. 18 Профил на merkel
  merkel
  Рейтинг: 868 Неутрално

  "Политика за поощряване на протести" от Георги Ангелов УНКАЛЕН АНАЛИЗ

  Теория на игрите
  Действие 1:
  - Вие сте в някакъв сектор, пишете анализи, правите обсъждания, готвите доклади – с които аргументирате нужда от бюджетно финансиране на реформи. Правителството ви отрязва безцеремонно без дори да прочете вашите писания.
  - Някой друг, в друг сектор, не пише анализи, не прави обсъждания, не готви доклади – просто заплашва с протест или стачка и печели 5 минути в праймтайма на медиите. Веднага му дават още пари.

  Действие 2:
  - Вие или сте глупак (в бюджетен смисъл), или също ще протестирате за още пари (или поне ще заплашите с протест).
  - Всички останали също ще го направят.

  Който възнаграждава протести, получава повече протести. Който възнаграждава аналитична дейност и реформи, получава повече от тях. Въпрос на избор.

 19. 19 Профил на merkel
  merkel
  Рейтинг: 868 Неутрално

  БОЙКО ЩЕ СРУТЯТ ВАЛУТНИЯТ БОРД! КАЖИ СТИГА! НЯМАМЕ ПАРИ ЗА ПЕНСИИ И ЗАПЛАТИ

  ЕТО ГО МОЕТО ОТВОРЕНО ПИСМО НА ДАНЪКОПЛАТЕЦ И ГРАЖДАНИН:

  Сега некви кинаджии протестирали че нямало достатъчно пари за кино!

  НА КОЙ МУ ПУКА БЕ???

  Ние следващата година НЯМАМЕ ПАРИ ДА СИ ПЛАТИМ ПЕНСИИТЕ И ЗАПЛАТИТЕ И ЩЕ ВЗЕМЕМ 4 милиарда лева дълг за да успеем да ги платим а те ми говорят за кино!

  АЗ ПЛАЩАМ 80 милиона лева на БНТ те да правят кино!

  АЗ плащав 40 милиона лева на БНР!

  ПИСНА МИ!

  Тия дето са на държавна хранилка ще срутят валутния борд и държавата! И ВИНАТА Е НА БОЙКО БОРИСОВ И СЛАБОХАРАКТЕРНИЯ И МЕК ФИНАНСОВ МИНИСТЪР ДЯНКОВ! Ако имахме силен финансов министър това никога нямаше да се случи и да стигнем до тук! Борисов да намери СИЛЕН ФИНАНСОВ МИНИСТЪР ИНАК ЩЕ СРУТЯТ ВАЛУТНИЯ БОРД И ДЪРЖАВАТА! ТРЕТИ ФАЛИТ НА ДЪРЖАВА за 20 години ЗНАЕТЕ ЛИ КАКВО ЗНАЧИ??? Означава тотална изолация! Никой нормален инвеститор няма как да дойде тук поне в следващите 20 години само като види фактите 3 фалита за 20 години! А 97 година Виденов така раздаваше пачките на народа! Още му сърбаме попарата от хиперинфлацията!

  Като не може или не разбира Борисов а Дянков е тотално недоразумение и мек и слабохарактерен някой друг да обясни че имаме СКАНДАЛНО НИСКИ ДАНЪЦИ И ТОВА ОЗНАЧАВА МАЛКА ДЪРЖАВА! Държава която не се меси и не взема парите на хората, но и хората се грижат сами за себе си! А в уславията на криза важи 3 пъти повече!

  Държавата поема 5-те основни социални дейности:
  вътрешната сигурност-полицията
  външната сигурност-армията
  началното и средно образование
  Правосъдие- съд и прокуратура
  Здравеопазване-доколкото стигат вноските ни от там наттък доплащаме
  ТОВА Е! А като икономика и антикризисен план и въобще развитие за бъдещето -ИТФРАСТРУКТУРА!

  Развива инфраструктурата като основа на развитието БВП на държавата, основа на развитието на срединя и малкия бизнес и въобще да привличането на инвестиции и туризъм! Тук съсредоточава и европейските фондове! ТОВА Е!

  Това е с тези данъци толкоз! За култура си има дискавъри чанел!

  За кино си има досаттъчно филмови канали. ОНЗИ ДЕН СЕ РАЗБРА ЗА 10 години БНТ(съответно ние ДАНЪКОПЛРАТЦИТЕ) е дала 55милиона лева за филми от които е изкарала ЗАБЕЛЕЖЕТЕ 2000лева! ДВЕ ХИЛЯДИ ЛЕВА! ПИСНА МИ!

  Бойко ще срутят валутния борд къде спиш??? ВЗЕМИ СИЛЕН ФИНАНСОВ МИНИСТЪР ТОЗИ ВСИЧКИ ГО ПРАВЯТ ЗА СМЯХ! МЕК Е И СЛАБОХАРАКТЕРЕН!

 20. 20 Профил на merkel
  merkel
  Рейтинг: 868 Неутрално

  РЕВИЗИЯ и АВАЛИЗ НА БНТ ИЛИ КАК СЕ ХАРЧАТ ПАРИТЕ НА ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ:

  ЗА 10 години БНТ респективон данъкоплатците са дали 55милиона лева за българско кино! Какъв е резултата от тази инвестиция на българските данъкоплатци?
  2000лева! ДВЕ ХИЛЯДИ ЛЕВА ВЪЗВРАЩАЕМОСТ!
  Представете си ако това беше частен инвеститор!

 21. 21 Профил на merkel
  merkel
  Рейтинг: 868 Неутрално

  ИСТИНАТА ЗА БЪЛГАРСКИТЕ СИНДИКАТИ ОТ ЖИВИЯ ЖИВОТ В ЖК МЛАДОСТ! ГЛЕДАЙТЕ
  http://novinitepro.bg/novinite/stolitsata/rimeik-na-filma-ztoplo-v-stolichen-kvartal.html

  Междусъседска война избухна днес в един от блоковете на столичния квартал "Младост". Синдикален лидер се изпокара с комшиите си заради ремонт. Спорът между заместник-председателят на КНСБ Иван Кокалов и хората от блок 457 прерасна в скандал, който опъна нервите на 90 семейства и съсипа почивния им ден.

  Споровете звучат като нова версия на култовия български филм „Топло”. Майстори трябва да сменят тръбите на всеки апартамент. Направен е график, съгласуван е преди месеци с всички, но синдикалният лидер Иван Кокалов вече си е ремонтирал банята и не иска да му се разбиват плочките. Така в събота сутрин започва скандалът, който в късния следобед вече е ескалирал.

  Изнервените съседи твърдят, че синдикалистът цяла сутрин не отварял вратата, а накрая се изпокарал с тях и се държал арогантно. Той пък отдава препирните на бурните емоции на комшиите си и е категоричен, че няма вина.

  Хората в блока през целия ден кроят планове - дело ли да завеждат срещу съседа или да го удрят на молба. Чудят се дали да прескочат апартамента на Кокалов и викат майстора за арбитър. Той успява да убеди Кокалов да го пусне в жилището си.

  Така 90-те семейства в блока успокоиха съботните страсти. Сега са щастливи, защото след ремонта от чешмите им ще тече не кална, а чиста вода.

 22. 22 Профил на miho45
  miho45
  Рейтинг: 826 Гневно

  Е какво сега,Дянков да раздаде парите а Борисов да затвори държавата и всички да се спасяват поединично.

 23. 23 Профил на econo_mist
  econo_mist
  Рейтинг: 5 Неутрално

  Провалилите преговорите Дянков и Тотю да си вземат шапките и кой откъде е. Единият във Враца, другият в Ловеч, че в САЩ едва ли ще го вземат...

 24. 24 Профил на Раз печки, раз кюнци
  Раз печки, раз кюнци
  Рейтинг: 0 Весело

  Срещу какво протестират тия глупендъри. Кат няма пари няма.

  Подобни протести в стил гърция не трябва да има у нас. Доколкото знам протестират най-простите от бранша. Така е.. Дано Дянков не им поддаде.

  То ако с протести се решаваха икономическите кризи. ехее..

  По-скоро както "Меркел" спомена това е протест срещу валутния борд.. може да се тълкува и като протест срещу членството ни в ЕС..

  Простлюдието нека си протестира. Почти съм сигурен, че подобни подривни действия може само червената сган да ползва.

  " Бог ме е благословил с богатство и ще ми иска отчет "
 25. 25 Профил на Раз печки, раз кюнци
  Раз печки, раз кюнци
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#23] от "econo_mist":

  И после... какво става ? Идва Станишеф да се развърти на межународните пазари примерно.. Може би Гоце..Те само това и чакат.

  Да те е*ба в икономиста и теб..

  " Бог ме е благословил с богатство и ще ми иска отчет "
 26. 26 Профил на Раз печки, раз кюнци
  Раз печки, раз кюнци
  Рейтинг: 0 Весело

  Аууу пак първосигнални коментари.. Ужаст. Поне си направете малко труда да проучите кои протестират. Бялата мафия хахаха

  " Бог ме е благословил с богатство и ще ми иска отчет "
 27. 27 Профил на ямх
  ямх
  Рейтинг: 466 Весело

  До коментар [#13] от "Mickey": Човек, който е сложил лично подписа си, под един документ....с тоя коментар, ще се сетиш.....

 28. 28 Профил на инсп. Петров
  инсп. Петров
  Рейтинг: 1040 Неутрално

  И яз че протестирам!
  Нема вече 'а зимам рушвети!
  От 20 лв.
  Поради кризата вече ще зимам по 30 лв, за алкохол по 150 и за без книжка по 50 лв.
  Правете си сметката. Аз моята съм я правил добре още кат тати ма записа на магнаурското школо.

  Добър ден! Вашите документи за проверка?
 29. 29 Профил на ямх
  ямх
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Политиката на правителството води до протести!

 30. 30 Профил на mnodulgaregforma
  mnodulgaregforma
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Някой няма ли да протестира срещу решението на съда по делото на Доган?
  Не сме народ, а мърша...

 31. 31 Профил на uriah
  uriah
  Рейтинг: 409 Неутрално

  До коментар на всичко от "merkel":
  Душичке, пак ли си забрави хапчетата? Като те слушам се убеждавам, че здравната реформа има необходимост от спешна, ама много спешна и категорична реформа на здравната система. И като се отбиеш утре при психиатъра си , моля те не забравяй да се отбиеш и до очния си лекар да ти извади призраците от оченцето. Айде , време е вече да си лягаш.........

 32. 32 Профил на Reveal
  Reveal
  Рейтинг: 868 Неутрално

  Всяка една форма на протест е симптом за това как демокрацията е жива и са белег за развито свободно общество. Всеки има своето право. Все пак решенията се вземат от слугите и отговорноста е единствено тяхна. И те

  трябва да отчитат факта, че има групи от обществото които са в неравностойно положение спрямо други и няма как да направят събитие шумно и заплашително. В неравностойно положение са всички

  спрямо тези които те издържат чрез данъците си. Напълно излишни и паразитирищи слуги, просто назначени и единственото което правят е да вземат заплати. Но те имат цел. Да про-тестират само и само и да запазят комфорта си.

  "Да се махаш от тази банка веднага миличка. Шефа й е параноик и измъчва момчето само защото чело някакви си книги и филми за обири" из Призрачния град
 33. 33 Профил на rayo
  rayo
  Рейтинг: 638 Неутрално

  До коментар [#13] от "Mickey":

  Но ни една нормална партия не разрешиха да се създаде!
  -----------------------------------------------------

  Кой да разреши, като ние само излизаме за протести за заплати?
  Има ли достатъчна маса от способни, честни хора след нас, които да загърбят своите кариери и да се опитат да въведат ред в държавата, поне близък до този, на който сме били свидетели, живеейки на запад? Всички предпочитаме да отидем във вече уредения свят, а тук само хвърляме по някоя дума в негодувание с ясното съзнание, че този батак така и ще си остане

  un buen dia empieza con un solo rayo
 34. 34 Профил на ivanchoLA
  ivanchoLA
  Рейтинг: 1441 Весело

  "стана ясно, правителството ще внесе каквито промени реши в бюджет 2011"
  -----
  Еми нека протестиртат то е ясно че комунята ги подтиква така, че наи-добре правителството да ги отреже и да си протестират колкото искат...

  #notmypresidentAmericans strive for excellence, Europeans for mediocrity ... да не би цоциализъм играло, не би чудо видяло (c) ivanchoLA2012
 35. 35 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1858 Неутрално

  Браво на г-н Борисов! Показа, че е е много по-умен от Райчинов и лекарите, които изобщо не се заподозряха, че подписването на споразумението е тактика от негова страна и тоя няма намерение да го изпълнява!

 36. 36 Профил на rayo
  rayo
  Рейтинг: 638 Неутрално

  Проблемът е, че няма реални действия за поставянето на нещата в правилното русло. Поне Вежди Рашидов прояви характер и каза на дейците на културата - че това е сфера, от която на запад изкарват милиарди, а тук плачат за дребни пари. Вярвам, че той поне в своята сфера ще се справи и ще въведе делигираните бюджети. Остава му да стимулира проектите за кино и да увеличи ставката за възвращаемост от техните приходи в същия проектен фонд.

  un buen dia empieza con un solo rayo
 37. 37 Профил на ivanchoLA
  ivanchoLA
  Рейтинг: 1441 Весело

  До коментар [#36] от "rayo":

  Ех ама по лесно да се реве отколкото да се оправяш сам, нали се сешташ?!

  #notmypresidentAmericans strive for excellence, Europeans for mediocrity ... да не би цоциализъм играло, не би чудо видяло (c) ivanchoLA2012
 38. 38 Профил на rayo
  rayo
  Рейтинг: 638 Неутрално

  На това сме научени за жалост

  un buen dia empieza con un solo rayo
 39. 39 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1047 Весело

  До коментар [#17] от "merkel":


  До коментар [#18] от "merkel":


  До коментар [#19] от "merkel":


  До коментар [#20] от "merkel":


  До коментар [#21] от "merkel":

  ГЕРБ вече започнаха сами да си говорят

 40. 40 Профил на uriah
  uriah
  Рейтинг: 409 Неутрално

  Към края на август лошите и преструктурирани кредити (необслужвани, загуба и предоговорени) са 6.4 млрд. лв., или 16.46% от портфейла на банките. Данните само за просрочията над 90 дни излизат на тримесечна база и тези към септември предстои да бъдат публикувани.

  В края на юни делът им е 9.45%

  И коментарът на тук представените гербери е? Може би браво Дянков - все тъй бий комунистите ?

 41. 41 Профил на Hristo Hristov
  Hristo Hristov
  Рейтинг: 1447 Неутрално

  Хм, започвам да си мисля, че следващата година може да видим Мартин Димитров и Иван Костов как си разпределят постовете премиер и финансов министър

  www.economistbg.com/
 42. 42 Профил на Бивш СинГлупак
  Бивш СинГлупак
  Рейтинг: 8 Весело

  Дейвид Летерман е класика.

  Нека тези миризливци в Н.С. му имат речника.......
  За представлението им давам 2 години тренировки.

 43. 43 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Адвокатите, съдиите и пенсионерите не протестират обаче...

  The biggest risk in life is not taking one.
 44. 44 Профил на Бивш СинГлупак
  Бивш СинГлупак
  Рейтинг: 8 Весело

  Но видно е,че просташката и воняща Балканщина,ще вземе отново превес!
  По-добре смут в редиците на пролетариата,отколкото нищо!
  Защото нищото се изпълва с незнайно нещо.........

 45. 45 Профил на krell
  krell
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Всички забравиха ,какво направиха комунягите с учителите...

 46. 46 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 925 Любопитно

  кабинета ве4е показа многократно 4е е слаб страхлив и готов на всякакви компромиси /вклю4ително и НЕпровеждането на реформи /в името единствно на оцеляването си до следващите избори ...така 4е небива сега да се изненадваме 4е толкова много съсловия и организации и тн ...се готвят да протестират с нереални и дори глупави искания !!! те ве4е знаят 4е това правителсто е на колене !

 47. 47 Профил на коколино
  коколино
  Рейтинг: 466 Весело

  И кой е виновен на Тъпана?
  Оставиха му и резерв и приличен приток на инвестиции.

  Кой му е виновен ,че се осра?

  Дядо Боже май.Че не му е дал акъл ,ами тиква.

  А как да наречем избирателите, които избраха Тиква?

  Сега да си сърбат попарата.
  Дано им е сладка!

  кому е изгодно?
 48. 48 Профил на Руританец
  Руританец
  Рейтинг: 409 Неутрално

  В хода на мисли на "Циник" и въобще на повечето коментари, предлагам да избием още тази есен пенсионерите, децата и майките, за да не ни висят на врата и да можем да се наслаждаваме на прекрасния си живот като съвестни работещи данъкоплатци.
  Този форум окончателно се е разболял от остра форма на бяс с хронични усложнения от гноен пазарен фундаментализъм. Вече почти нито едно нормално мнение не може да се прочете, а ако се намери такова, комсомолските полуроботи веднага му удрят минуси да го скрият.

 49. 49 Профил на ║▌│█║█║║▌│█│║
  ║▌│█║█║║▌│█│║
  Рейтинг: 810 Неутрално

  До коментар [#48] от "Руританец":

  В САЩ майката има 40 дена болнични при раждането.
  Всичко останало ѝ е неплатен отпуск.
  Затова и децата си имат баща там, а не са копелета като масово в България - майката виснала на майчинските, а таткото - на гурбет.
  Но вие в България сте богати, можете да плащате 2 години майчински, болнични, пенсии.
  Браво, дай Боже на всяка държава такъв просперитет.
  Между другото детската градина в САЩ е средно около $2400 на дете. В Германия - €800, в Англия - £650. Вий обаче сте богати, даже и детските градини може да минете през НОИ да ви ги плати.

  Be all you can be.
 50. 50 Профил на Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Рейтинг: 696 Неутрално

  До коментар [#24] от "Раз печки, раз кюнци":

  Не протест, това е комплот, заговор срещу валутния борд. А ако валутния борд падне, хаоса е сигурен. Конците се дърпат от опитни ДС-ченгета. Вече става ясно, че правителството на ГЕРБ застрашава злоупотребите им.
  Не знам дали в ГЕРБ са очаквали такъв отпор, но би трябвало да го предвидят - по време на прехода много народ свикна да живее на аванта. И най-вече бюджетните институции. Това, което Бойко се опасява да направи, натиска на събитията ще го принуди да го направи. Това ще бъде точен отговор на тези манипулирани от ДС и БСП протести:
  1. Държавните лекари - в зависимост от броя на социално слабите в държавата. Останалите - на свободна практика. Ако не им харесва, да вървят на майната си! Криза е! Да се спасяват поединично с еднократни обезщетения към свободния пазар на лекарската практика! Стига са крали от държавното и да го влачат към частното. По закон трябва да се регламентира - или си в държавното здравеопазване, или на свободна частна практика! Но не и в двете - циганска работа!

  Банването в Дневник противоречи на текстове от Конституцията и Хартата за правата на човека
 51. 51 Профил на Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Рейтинг: 696 Неутрално

  Продължение:
  2. Полицаите - имат ли морално право да стачкуват? А законово?Определено е нужна ЧИСТКА в МВР - сред тях има много, които искат да са полицаи, за да не работят. Тази група е като тумор в МВР - в тази група се числят катаджиите-рекетьори, кварталните, които правят комбина с престъпници и наркопласьори и си получават "своето", дребни полицейски шефове, които слагат чадър над местни лидери на мутрите и т.н.
  3. Синдикатите - крайно време е да се създаде демократичен Закон за синдикатите, в които да се предвиди задължителна мандатност на лидерите, избори, делегирана от работниците представителност, Устав и др. атрибути на тази публична структура. Ако синдикатите не спазват Закона - остават без държавна издръжка, обявяват се в нелегитимност.
  Крайно време е ДС-ченгета като Тренчев да отидат в историята.

  Банването в Дневник противоречи на текстове от Конституцията и Хартата за правата на човека
 52. 52 Профил на Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Рейтинг: 696 Неутрално

  Продължение 2:
  4. Университетите - частни! На самоиздръжка. А за малкото държавни, отговарящи на нуждите на по-слабите социални слоеве - Закон! Който не спазва закона, няма издръжка.
  С една дума - отговора на тази манипулирана и координирана от ДС акция може да е само един: РЕФОРМИ ЗА КАТАРЗИС! Неизбежни са! Ако не се случат, може да се случи най-страшното: на власт да дойдат отново червените крадци. А ако те отново дойдат на власт, ще се стигне и до кървави сблъсъци. Защото те ще решат, че щом отново са на власт, винаги могат да яхат народа като глупаво магаре. И ще се самозабравят - отговора на народа ще е кървав. Защото вече му писна да живее зле.

  Банването в Дневник противоречи на текстове от Конституцията и Хартата за правата на човека
 53. 53 Профил на Dr_Doolittle
  Dr_Doolittle
  Рейтинг: 1760 Неутрално

  До коментар [#24] от "Раз печки, раз кюнци":

  Без съмнение с такива изказвания ще си го получиш когато постъпиш в болница и ти кажат ,че няма лекарства, инфузии , а анестезиологът е на Терминал 2 в кафенето, ще бъдеш доволен да чуеш какво казва санитарката за теб стенещия на носилката :Срещу какво протестира тоя глупендър. Кат няма пари няма.' ...

  http://www.flickr.com/photos/[email protected]/3712408729/
 54. 54 Профил на Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Рейтинг: 696 Неутрално

  До коментар [#32] от "Reveal":

  Този път те разбрах.
  ++++++++++++++

  Банването в Дневник противоречи на текстове от Конституцията и Хартата за правата на човека
 55. 55 Профил на Илия Милушев
  Илия Милушев
  Рейтинг: 524 Неутрално

  До коментар [#47] от "коколино": " ... А как да наречем избирателите, които избраха Тиква?
  Сега да си сърбат попарата."

  Естествено, че точно така им се пада. То от турски тъпи сериали и още по-тъпи "забавни предавания" (или както някои им казват "шоу"-та) по също тъй тъпите канали като БТВ и други подобни какви да станат - ами и те са тикви, при това зелени.

 56. 56 Профил на Mickey
  Mickey
  Рейтинг: 753 Неутрално

  Абе Глутницата:
  Като ги караха да протестират срещу БСП за да сменят "демократично", "левия" си комунистически проект с "десния" си, не се сещахте за ВАЛУТНИЯ БОРД! Щото БСП си бе избутало мандатчето
  А сега след като ДС/БКП не можа да си удържи театрото поредния си приект и една година! РАБОТИТЕ ЛИ РАБОТИТЕ! За да закрепите колкото се може повече!
  Следващя им проект(на господарите ви) и един месец няма да издържи!
  И тогава ква тана??? Ще ви метнат с тояги и камъне!

  Вижде и пост 13
  Ха на бас!

  Изгони КомуноЧенгесарския ГЕРБ - спаси България !!! (Ама, не ни натрисай другарите им от БСП пак ! )
 57. 57 Профил на Илия Милушев
  Илия Милушев
  Рейтинг: 524 Неутрално

  До коментар [#52] от "baracuda": "отговора на народа ще е кървав. Защото вече му писна да живее зле. "
  Като им е писнало на някои - да се хванат да работят нещо, ама качествено и производително, а не да симулират и да реват колко са зле.
  Вашият коментар илюстрира основният проблем на демокрацията (която буквално означава власт на народа или народна власт) - когато властимащият (народът) е тъп, прост и мързелив - няма спасение нито за държавата, нито за самия него.
  Само че това с кръвта трябва да се внимава - защото "който нож вади - от нож умира!". И на кого ще "отговаря" тоя народ - на себеси??

 58. 58 Профил на Илия Милушев
  Илия Милушев
  Рейтинг: 524 Неутрално

  До коментар [#52] от "baracuda":

  Иначе напълно подкрепям останалите Ви предложения!

 59. 59 Профил на 4i4e
  4i4e
  Рейтинг: 524 Неутрално

  КАЗАХ ВИ ПРЕДИ ГОДИНА ЧЕ, ФЛИК ЩЕ МУ ИЗЯДЕ ГЛАВАТА НА РАПОНА,ВИЕ НЕ МИ ВЯРВАХТЕ,ВАШ СИ ПРОБЛЕМ!!!СЕГА ЗАРАДИ ОЛИГОФРЕНИЯТА СИ, УПРАВЛЯВАЩИТЕ СИ ОПИТВАТ ДА ИЗКАРАТ ДРУГИ ВИНОВНИ,ТЕХЕН СИ ПРОБЛЕМ!!!само ще ви напомня че заради идиотското повдигане на акцизите за цигарите,даржавата изгуби и продължава да губи стотици милиони крайно необходими левове,ТУКА ПРОБЛЕМА Е ВЕЧЕ ОБЩ!!!лудото щяло още да повдига акцизите,ДА ГИ ВДИГА!!!

 60. 60 Профил на Mickey
  Mickey
  Рейтинг: 753 Неутрално

  До коментар [#59] от "4i4e":

  Чиче, проблема е в ПЛОСКИЯ ДАНЪК, ама кой ли чува! (щото Костов и Дянков , казали че върха, а пък БСП го въвели)

  Да живее комунистическата ОЛИГАРХИЯ)))))

  Изгони КомуноЧенгесарския ГЕРБ - спаси България !!! (Ама, не ни натрисай другарите им от БСП пак ! )
 61. 61 Профил на Jay Gould
  Jay Gould
  Рейтинг: 352 Неутрално

  А Бойко Истината ще събори барбекюто на Доган и тогава ще видите вие
  Що нямате търпение да пуснем метрото в София и магистралите и да видите как ще се оправим, а? Мръсници, а Дянков така се гърчи в безпаричие с милата си възлюблена!
  "Обществото се интересува наистина ли на началничката на кабинета на Дянков разполага с апартамент, купен с държавни пари. Журналисти непрестанно задавали неудобни въпроси на пиарката Митова и относно разходите по командировки в Китай, Шанхай, Пекин и прочие. Защо финансовият министър разхожда любовницата си по екзотични места за сметка на държавата? http://www.razkritia.com/59136/%D0%A2%D0%B0%D0%BD%D1%8F-%D0%9C%D0%B8%D1%82%D0%BE%D0%B2%D0%B0-%D0%98%D1%80%D0%B8%D0%BD%D0%B0-%D0%92%D0%B5%D0%BB%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D0%B0/

  investments.dir.bg
 62. 62 Профил на Quo Vadis
  Quo Vadis
  Рейтинг: 868 Весело

  Само заплашват , а не смеят да стачкуват .

  Цяла Европа стачкува , само нашият , бай ти Ганя не смее да стачкува !

  Кога Европа ще стане НЕЗАВИСИМА ? (от американската политика )Кога европейските "независимите и свободни" медии ще станат действително свободни ?
 63. 63 Профил на Peni Radulov
  Peni Radulov
  Рейтинг: 230 Неутрално

  Тежко брате се живее между глупци не разбрани.Досега партия на власт да е осъдила някой велможа,гарван гарвану око вадили!!!Тях съд ги не лови,видяхме най голямата наглост оправдания хонорар на доган,само ни хвърляха прах в очите.ТО не бяха мутри,митничари,наркопласъори,иманяри,полицаи,търгови-вносители на горива,храни и дрехи,за които се вдигна една пушилка и всичко си замина по реда.Накакво и на кого да вярваш вече.

 64. 64 Профил на Руританец
  Руританец
  Рейтинг: 409 Неутрално

  До 49-
  То пък щото на Щатите социалноосигурителната им и здравната им система са за пример на целия свят, нали... Всички им се смеят как харчат стотици милиарди, за да нахлуват в други страни, но не могат да си оправят здравеопазването. Айде обратно в строя! Бият Паниковски!

 65. 65 Профил на true2010
  true2010
  Рейтинг: Неутрално

  До коментар [#14] от "merkel":

  много точно

 66. 66 Профил на Станислав Касчийски
  Станислав Касчийски
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  С това просташко отношонение към образованието (а и към здравеопазването) е повече от необходимо да протестираме.
  Ако трябва и НС ще запалим.

  www.kaschiyski.com
 67. 67 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 982 Неутрално

  До коментар [#11] от "cinik":
  Пенсионерите на кладата, инвалидите на ешафода, а бебетата в микровълновите печки!

  Вие малоумни ли сте бе! Я се вижте какво пишете и приветствате!

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 68. 68 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1464 Любопитно

  "При стачка си подавам оставката. Аз толкова мога - давам всичко от себе си - от сутрин до вечер, дадох си здравето и нервите. Щом не ни харесвате - викате си Станишев, Доган и си ви доуправят. Толкова! Полагам огромни усилия, повече от това не мога. Толкоз мога"

  Междувременно Квадратният получи нов прякор. Бойко Истината. Малоумникът управляващ финансите на държавата се опитва да излъже всички, Цвъ търси източник на едни доходи за апартаментите си, Димо Гяуров нарече законът Кушлев "вилнеещ комунизъм", а в държавата ври и кипи. Наблюдавайки таз картинка сме изкушени да цитираме класиците:
  "- Паниковского бьют! - закричал Балаганов, картинно появляясь в дверях.
  - Уже? - деловито спросил Бендер. -- Что-то очень быстро."

  Очень, очень быстро что-то. Съгласен съм.

  Ecrasez l’infâme
 69. 69 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1464 Любопитно

  До коментар [#67] от "tribiri":

  Все още имаш силите да се учудваш?
  На социопатията овладяла страната?
  Недей. На тези са им виновни всички. Сал един Дянков им е спасението.
  Бе, като съм започнал с цитатите, па и като се сетих за изцъкленото дебилче да продължа:

  — Бандит! — кричала женщина. — Только отвернулась, а он... Обладатель пятидесяти тысяч украл сумочку, в которой были черепаховая пудреница, профсоюзная книжка и 1 р. 70 к. денег. Вагон остановился. Любители потащили Балаганова к выходу. Проходя мимо Остапа, Шура горестно шептал:
  — Что ж это такое? Ведь я машинально.
  — Я тебе покажу машинально! — сказал любитель в пенсне и с портфелем, с удовольствием ударяя бортмеханика по шее. В окно Остап увидел, как к группе скорым шагом подошел милиционер и повел преступника по мостовой."

  Ecrasez l’infâme
 70. 70 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 982 Неутрално

  До коментар [#19] от "merkel":
  Не разбирам защо простички истини трябва да се крещят с големи букви!
  На 9-ти септември 44-та един дядо решил да се поразходи и с учудване видял някакво оживление, накакви развълнувани младежи и девойки, които празнували нещо. Погледал, погледал, па решил да попита:
  - Абе девойче, на какво толкова се радвате?
  - Ами взехме властта дядо!
  - Кой, кой? Кой е взел властта?!
  - Как кой! Бедните дядо!
  - О! Бог да ни пази, докато бедните забогатеят!

  Вече 20 години на всеки следващи избори си избираме нови бедни и ги сменяме след като позабогатеят.
  На последните избори си избрахме и такива дето ще ни се наложи да ги чакаме да поумнеят!

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 71. 71 Профил на Джони Ди
  Джони Ди
  Рейтинг: 474 Неутрално

  До коментар [#33] от "rayo":
  Плевнелиев е единственият идеалист, който си загърби кариерата и тръгна да оправя държавата срещу една мизерена министерска заплата. Но май скоро и на него ще му писне. Депутатите са 10% лобисти и тарикати, останалите са стадо, което чака подаяния от тарикатите. Държавните чиновници се назначават по шуробаджанашка линия и всеки драпа за рушвет. 600 - 700 лв. заплата в София??? може ли това да е мотивация за отговорна работа???
  тоя батак може да се оправи само ако поканим МВФ да ни ръководи финансите поне три-четири години. 50% съкращение на администрацията, приватизация на цялата енергетика, БНТ и пълна либарлизация на икономиката. Това е единствената рецепта. Вой и протести ще има, но така беше и при либирализацията на цените през 91 година. После, докато ДС не инсталира мутри навсякъде, имаше истински разцвет на дребния бизнес и повечето оправни хора си намериха поминък. Не е късно това да се повтори отново, но май Бойковците ги е страх от средната класа.

 72. 72 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 982 Неутрално

  До коментар [#69] от "Graf":
  М-да-а-а-а! Хубав паралел. Само че може да бъде тълкуван многопластов.
  В ролята на Шура в момента могат да бъдат припознати, както хората от правителството, така и полицаите и лекарите и синдикатите и работодателите.
  Изобщо всички, които са решили да се организират, за да използват кризата за голямото плюскане. В т.ч. и Дянков, който иска да се разпорежда с 40% от БВП-то.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 73. 73 Профил на opaaa
  opaaa
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Проста народ, слаба държава.

  Няма такова манипулиране и водене за носа. Прост нарооооод, прост.

  Всички искат пари, а от къде да дойдат никой не казва. От празна каца какво може да изкараш. Но никой и не пита защо кацата е празна и кой е опразни.
  От друга страна Бойко не тропне веднъж по масата и да ги отсвири мрънкащите ами се мъчи да угажда на всички, както някой по-горе писа. Да си протестират, важното е да се стабилизира държавата след 20 години крадане и мъкнене, особено през последните 4. Това е, за да се спре гангрената трябва да се реже до здраво, но ние това не искаме да го разберем. По-добре сега да се отреже малко, отколкото децата ни да живеят в комунисто-мутринска държава, като крепостни селяни в мизерия.

 74. 74 Профил на bgpainter
  bgpainter
  Рейтинг: 1488 Гневно

  Студентите да си учат, а мед. сестрите да си разхождат ръцете в джобовете, ама не на стачка. Като толкова не им харесва бюджетния сектор да минат в частния. Що студентите в НБУ не стачкуват... защото си плащат. Защо заетите в частния сектор не стачкуват - защото ако не работят няма да има кой да им плаща. Всички искат... ми като искате си налягайте парцалите и бачкайте. Ми и аз искам, ама ако не си налягам парцалите няма да ми го даде Бойко, нито който и да е друг.
  Даването има край.
  Като не ви стига се самоиздържайте бе хора... И белия свят студентите и учат и работят. И в белия свят на който не му стига бачка на две-три места... ама българина не е свикнал да работи, свикнал е да чака и да иска. Е няма... комунизма си отиде... разберете го най-накрая. Като изработиш 10... 2 трябва да останат за държавата, 2 за друго и 6 за теб, но като не изработваш и 2 няма кой да ти извади да ти даде 12, ако ще и Господ да ги разпределя.

  Жената е покана за щастие
 75. 75 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 1626 Разстроено

  На практика политиката на повече отстъпки доведе до повече настъпление....

  Така е като си имаме един Пластелинчо за министър-председател... Като го натисне6 - поддава и заема "удобна" форма...

  Реформи - един друг път!
  За сметка на това закономерна бедност...

  He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
 76. 76 Профил на Irina
  Irina
  Рейтинг: 1441 Весело

  Просто ,българите се научихме през соца ,да чакаме някой да ни дава и крадем от държавата и сега при капитализма-зоор,ами то трябвало и да се работи....

 77. 77 Профил на hill875
  hill875
  Рейтинг: 771 Неутрално

  Нито лекарите ни са лекари, нито студентите - студенти, а за полицаите думи нямам (с малки изключения и за трите).

 78. 78 Профил на rayo
  rayo
  Рейтинг: 638 Неутрално

  До коментар [#71] от "Джони Ди":

  Да, прав си за една голяма част от нещата - това, което исках да видя в едно управление на страната - повече хора като Плевнелиев. Когато един човек си разбира от работата и има организационни способности, това се вижда от километър разстояние. Да сте видяли някой от опозицията да се кара с него по време на парламентарен контрол - аз никога. Дадат ли му правилно предложение -винаги го е взел под внимание и реагира. Няма политиканстване, а само работа. Ето от такива кадри имаме нужда в управлението и честно този бардак в държавата за един мандат можеше да бъде поставен в ред.

  Колкото до раздържавяването напълно на здравеопазването и енергетиката - аз лично съм против. Колкото повече маймуни на клона, толкова повече кражби. За да бъдат ефективни тези отрасли е нужна просто добра стратегия и много силен контрол. Постави държавната работа като една много отговорна и добре заплатена такава, но с условието, че никой няма да търпи несправянето ти с нея и си пътник - да видим няма ли ли да се научат да работят така както трябва. Разбира се преди всичко трябва да се оправят законите, за да няма промъкване между капките и нарушенията да се третират достатъчно силно, като способ на превенция срещу тях

  un buen dia empieza con un solo rayo
 79. 79 Профил на mind_twist
  mind_twist
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Неможе ли да организираме контра протест на тая шепа хора, които се опитват да дестабилизират страната?

 80. 80 Профил на npocmaka
  npocmaka
  Рейтинг: 505 Весело

  "Събрахме се и един реши... Казах им правете - каквото щете! Трошете си главите! Защото когато Господ иска да накаже някого, първо му взема ума", разказа Тренчев и добави, че никога не се е чувствал толкова объркан.

  ахахахахахаха

 81. 81 Профил на Elena Dimitrova
  Elena Dimitrova
  Рейтинг: 712 Гневно

  студентите-винаги са влизали в употреба за сваляне на каквото е решено,лекарите-тези,които дават фалшивите диагнози на мутрите -на бас,че сливиците на Трактора са ок и никога не са били за операция;синдикатите-продажни отвсякъде-с шефове-или педал,или позагладил косъма дебелак;полицаите-някой да не е попадал на корумпирани полицаи-тарифите за "ще почерпиш" ги знае цялото общество-от полицаите до съдебната система!Какво повече да се каже за тези протести???!!!

  4itatel
 82. 82 Профил на bgpainter
  bgpainter
  Рейтинг: 1488 Любопитно

  До коментар [#79] от "mind_twist":

  Добре... ама тогава кой ще остане да работи???? ????

  Жената е покана за щастие
 83. 83 Профил на old__bg
  old__bg
  Рейтинг: 466 Весело

  До коментар [#7] от "bg_fan":

  А-а-а, не си прав !!! На мене ми пука какво ще се случи при Бойковото "управление " ...

  http://i1121.photobucket.com/albums/l516/poprangelov/66.jpg

  http://bgpetition.com/dostoen-jivot-i-spokojni-starini/index.html

 84. 84 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 982 Неутрално

  Аз не мога само да разбера, защо берачите на маслини вместо да ходят в чужбина да берат маслини, не вземат да заплашат бате Бойко, че ще отидат в чужбина да берат маслини.
  Нашите лекари искат да живеят в България, да получават подкупи каквито се дават в България, да лекуват така, както се лекува само в България, но да получават заплати както в Англия.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 85. 85 Профил на Irina
  Irina
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  Да стачкуват .Аз отивам да работя.

 86. 86 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1464 Весело

  До коментар [#81] от "4itatel":

  Да резюмираме. Шибан, шибан народ.

  Ecrasez l’infâme
 87. 87 Профил на Naschenec
  Naschenec
  Рейтинг: 466 Гневно

  Проблемите са ТРИ :
  1. Бюджетните трябва да плащат от ЗАПЛАТИТЕ СИ понастоящем социалните и здравни осигуровки ! И никакви „обезщетения „ при пенсиониране от 20 заплати !!!
  Големите им заплати ДОСТАТЪЧНО ги обезщетяват за НИЩОПРАВЕНЕТО !!!

  2. НАП да не се правят на улави, а да събират неиздължените осигуровки по принудителен ред.

  3. " Мургавите събратя " да получават социално и здравно осигуряване / грижи САМО срещу определено количество общественополезен труд , а който не иска да работи - извън системата !!!
  ===========

  ТРЯБВА ДА СЕ ЗАКРИЯТ БОЛНИЦИТЕ , в които са лекувани по 5 души в годината , а " лечителите " са 15-20 ! Неизгодно е да се плащат 240 заплати за 5 пациента ... Безкрайно скъпо излиза лечението им !... По-добре да им се плаща транспорта на пациентите до най-близката болница, отколкото заплати на клатещи краката си и вегитиращи медицински кадри...

  ЛЕКАРИТЕ в ДЪРЖАВНИТЕ / ОБЩИНСКИТЕ болници трябва да бъдат лекари и ТО САМО ТАМ !

  БЕЗ право на частна практика , частни кабинети , практики и други подобни . Така ще се предотвратят кражбите на инструментариум, оборудване, медикаменти и материали от болниците, което е повсеместна практика . Ще се предотврати ( поне отчасти !) и препращането на пациенти към "частното" , а държавното да се ползва само като трамплин за частната дейност...

  Тъй наречените ДЖИПИТА трябва да бъдат ЛИКВИДИРАНИ като ненужен апандисит в здравната система!

  Огромния процент от тях са без прециалност, новоизлюпени "бонбончета " с вирнати нослета , но без умствен заряд и каквито и да било знания и опит...

  В същото време те са най-големите консуматори на средства от здравната каса , с най-големи възнаграждения, получават безплатно оборудване и с най-дълбоките " черни каси " , което е нормално да дразни специалистите от болничните заведения.

  ДОБОЛНИЧНАТА МЕДИЦИНСКА ПОМОЩ следва да се поеме от специализирани звена / спешни кабинети / на съответната болница на ротационен принцип. Така помощ ще оказват хора със съотвения опит, а не новоизлюпени пикльоци с памперси и дсипломи , но без знания и опит...
  Закритите болници могат да се ползват като специализирани звена / спешни кабинети / на съответната най-близка до населеното място болница .

  ФИНАНСИРАНЕТО от НЗОК на ДЪРЖАВНИ/ОБЩИНСКИ и ЧАСТНИ ЗДРАВНИ ЗАВЕДЕНИЯ , срещу платените осигуровки от пациентите да се извършва само и ЕДИНСТВЕНО на базата на договори , при точно определени цени за всяка една манипулация , при определен НОРМАТИВНО здравен минимум , а не като за разни " мързеливо око " , почистване на ушна кал , осеменяване на яловите и други подобни НЕРЕНТАБИЛНИ и НЕСВОЙСТВЕНИ процедури , които гълтат милиони !

  Договорите на НЗОК със здравните заведения да се ПУБЛИКУВАТ , за да се следи и от гражданите КЪДЕ и ЗАЩО изтичат парите им .

  НА КОЙТО НЕ МУ ХАРЕСВА да си хваща дърмите и да НАПУСКА държавните /общински болници и да се залава с частното , НО БЕЗ ЗАПЛАЩАНЕ ОТ ЗДРАВНАТА КАСА !

  А който иска и има възможност - да си плаща при "чистите" частници , колкото му поискат или колкото се споразумеят !...

  ВТОРИЯТ елемент Е ВЪПРОСА С ПЛАЩАНЕТО на осигуровките !

  КРАЙНО ВРЕМЕ Е управляващите МАЛОУМНИЦИ да осъзнаят , че ДЕМБЕЛИТЕ ТРЯБВА да внасят ОТ СВОИТЕ ЗАПЛАТИ своите здравни и социални осигуровки както всички останали българи!

  ТОВА СЕ ОТНАСЯ ЗА ВСИЧКИ от бюджетната сфера като СЕ ЗАПОЧНЕ ОТ ПРЕЗИДЕНТА и ПРЕМИЕРА и се премине през мързеливите даскали и тъпите милиционери и наглите „доктори „ и некадърните чиновници и малоумните „овенни „и корумпираните данъчни и разни ватмани … !!

  БЕЗ изключения и БЕЗ КОМПЕНСАЦИИ !!!

  ТОВА СЕ ОТНАСЯ и за онези, които ИЗОБЩО НЕ ПЛАЩАТ –роми, тарикати , и всякакви други боклуци !

  ЗА ТЯХ ДА ИМА ПРИНУДИТЕЛЕН ТРУД ,ако не искат да плащат!!!

  Само една антидепресивна програма е подействала досега: запушване на всички пробойни, от които изтичат ненужни разходи, а най –ненужните са точно протестиращите полицаи, военни , даскали, данъчни и още цяла кохорта ТЪРТЕИ , чучнали на държавната софра , свикнали само да лапат и да претендират …

  2.) ЗАПЛАТИТЕ на даскалите и СЕГА са несъразмерни на вложения от тях труд !
  ВРЕМЕ Е - се увеличи двойно норматива за учебна работа на даскалите, с което ПОЧТИ ще се изравни работното им време с това на ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ работници и служители в страната ,а излишните бройки бъдат съкратени .
  Това ще доведе до поне 30 000 СПЕСТЕНИ ЗАПЛАТИ , които до сега се плащат излишно !!! …

  Тези заплати, които те получават и понястоящем НАПЪЛНО ще съответстват и на удвоения режим на работата им !
  Защото няма никаква ИКОНОМИЧЕСКА, СОЦИАЛНА , МОРАЛНА и КАКВАТА И ДА БИЛО ДРУГА ОБОСНОВКА , да работиш 3-4 месеца в годината , да получаваш 12,13 , че и 14 заплати и да претендираш за още !
  Няма да коментирам и възможностите и реалностите относно частните уроци , търговската дейност и други подобни, които те осъществяват !...

  3.) МИЛИЦИОНЕРИТЕ / ВОЕННИТЕ , безспорно е , че са МНОГО В ПОВЕЧЕ , отколкото е нужно за страната , много в повече , отколкото е възможно да носи гърба на данъкоплатеца ! За това, което вършат и заплатите от 700-800 лева са прекалено високи и нямат адекватно покритие !
  Тук са нужни съкращения от поне 20 000 щатни бройки от МВР и 15 000 от армията !
  В противен случай ЩЕ продължават безумно да тежат на врата на данъкоплатеца и да водят хората и държавата КЪМ ДЪНОТО , без възможности за изплуване и глътка чист въздух ! ...
  Но това няма да стане при това МАЛОУМНО УПРАВЛЕНИЕ , което си натресохме преди година !...

  Ненавиждам цензурата , мразя цензурите !
 88. 88 Профил на Dr_Doolittle
  Dr_Doolittle
  Рейтинг: 1760 Неутрално

  Мда, не трябва да има никакви протести.
  Ако искате да знаете Дянков работи за нас лекарите . Ще ви отреже средствата до дъно , ще ви вземе осигуровките ,a вас ще ви пусне с портфейлите кеш. Ще закрие максимално болници, ще създаде листи на чакащите , персоналът ще си отиде – все идеални начини да се създаде дефицит на здравни услуги. Дефицитът на здравни услуги и липсата на лекари пък ще създаде неимоверно търсене , търсенето ще качи цените на здравните услуги. А вие ще доплащате под масата, като не искате официално доплащане нà ви неофициално ,избор на екип ,избор на песен и избор на избора ....
  Мдаа, Дянков работи за лекарите скъпи деца. А най-много ми харесва ,че вие сте съгласни с него и сте му фенове. Много се радваме, че ще съдействате здравната помощ да започне да се плаща здраво и то не чрез някакъв посредник като НЗОК, не чрез здравни вноски , а кеш.
  Колеги, да излезем с цветя на манифестация и с песен на уста да славим делото Дянково. Благодарим ти партио любима...
  Ето на това му се вика реформа (масово оживление, одобрение и въздишки на облекчение в залата, викове 'Да живей' ,
  свети надпис 'Аплаузи' )

  http://www.flickr.com/photos/[email protected]/3712408729/
 89. 89 Профил на Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Рейтинг: 696 Неутрално

  До коментар [#86] от "Graf":

  Не Графе, не обобщавай! Това не е целия народ, а само една малка част от народа - най-мързеливата и най-малко продуктивната. Както самия народ ги определя по народному - това са айляк-хората в държавата.

  Банването в Дневник противоречи на текстове от Конституцията и Хартата за правата на човека
 90. 90 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 982 Неутрално

  До коментар [#88] от "Dr_Doolittle":
  Вие сте поредния доктор, който не прави разлика между здравеопазване и много пари.
  Всъщност лекарите непрекъснато започват разговорите угрижени за здравеопазването, но в процеса на разговора се разбира, че те всъщност са със специалност финанси и кредит.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 91. 91 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1464 Неутрално

  До коментар [#89] от "baracuda":

  И студентите?
  Виж сега. Горният мислител е пропуснал ученици, питомници на детски градини и тия от старческите домове. Все тунеядци дето трябва да бъдат въдворени в някое трудово-изправително учреждение. С лопати, кирки и други подходящи средства за превъзпитание. Може и сърпове и чукове при повече фантазия.
  Пропуснали сме учители, БАН и Тренчев. Като споменах БАН се присетих и за несменяемия член на УС на БАН Божидар Данев. На него ще дадем плуг. Не. Не на него. Зад него ще му дадем плуг.
  Пропуснахме ли нещо? Разбира се. Тия, от разни животновъдни и полевъдни сборища, дето са се обединили да искат пари. И те там. Кой в обори, кой на къра да копа.
  Требе да се работи, а таз гнила ЕнтелЕгенция, дето е ръгнала да протестира срещу властта.... Маменцето ще...
  Продължението го оставям на теб.

  Ecrasez l’infâme
 92. 92 Профил на Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Рейтинг: 696 Неутрално

  До коментар [#91] от "Graf":

  Не преигравай! А че студентите са айляк, две мнения няма. Кой е по-айляк от тях в тази държава? Денем малко лекции и семинари, а нощем живоооооот! Ама що не попиташ току що завършилите какво е качеството на образованието им? И колко ги бръснат тук на Запад? Или защо не съпоставиш колко процента от българските студенти учат и РАБОТЯТ в съпоставка с процента на учещите и РАБОТЕЩИ германски студенти, да не говорим за процента при английските, че може при съпоставката да припаднеш.

  Банването в Дневник противоречи на текстове от Конституцията и Хартата за правата на човека
 93. 93 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1464 Неутрално

  До коментар [#92] от "baracuda":

  За съжаление си останал далеч от действителността. 80% от студентите в България работят. По обективни причини.
  Останалите 20% пълнят заведенията на мутрите в Студентски град. Ама там е само кръговрат. Децата на мутрите и "бизнесо" се хранят и поят в собствените си кръчми.

  Ecrasez l’infâme
 94. 94 Профил на bgpainter
  bgpainter
  Рейтинг: 1488 Разстроено

  До коментар [#93] от "Graf":

  Хич не са 80%... по-скоро са 20% работещите и учещите. Другите започват да работят и прекъсват по някое време, защото глада е огромен. Но знаеш ли кое е най-интересното... че аз някога като учех и работех се издържах от студентите цели 8 години. Сега не го правя, защото няма времето горе долу от средата на 2007-ма насам. Правех и продавах от курсови задачи до проекти... всичко каквото се сетиш и по изпити ходех даже, защото при жените беше рядкост и не проверяваха толкова. И не беше нужно да си нобелов лауреат, за да си ги направиш сам, а малко да прочетеш и да се поинтересуваш. Случвало ми се е да правя заданията на цели групи и на даскалите им е ясно, че това е правено от един и същ човек... Цели групи!!! И дори не си правеха труда да прочетът написаното... там да минава... но всички плащаха без оглед на възможности, дали дете на мутра или на бачкатор... всички.
  Жалко е, но точно техния протест много малко ме интересува.

  Жената е покана за щастие
 95. 95 Профил на Ангел Ангелов
  Ангел Ангелов
  Рейтинг: 409 Неутрално

  До коментар [#92] от "baracuda":

  Нещо мнОО си се объркАл!!
  Английските студенти НЕ РАБОТЯТ.Работят Чуждите студенти в Английските вузове/българите също/.

 96. 96 Профил на Irina
  Irina
  Рейтинг: 1441 Любопитно

  До коментар [#95] от "al64ad":

  Кой ти каза ,че не работят Работят и още как.Точно английските студенти.

 97. 97 Профил на BBC
  BBC
  Рейтинг: 581 Неутрално

  В момента БАН затваря институти и лаборатории, които работят и имат оценки А и Б в одита, наравно с тези дето имат оценки Ц и Д при същият одит и не са ходили на работа през последните пет години! За какво говорим? Кому е нужна такава наука?! Игнатов, Дянков действайте! Палете фитила!

  Инфантилните народи се изтребват сами!
 98. 98 Профил на sbk
  sbk
  Рейтинг: 612 Неутрално

  До коментар [#96] от "Irina":

  А кога учат тогава? Или денем учат, а вечер работят като печатари, подобно на ... сещатете на кого.

 99. 99 Профил на sbk
  sbk
  Рейтинг: 612 Неутрално

  До коментар [#36] от "rayo":

  Точно Вежди Рашидов нищо не е направил - само ръси заучени фрази. В културните среди и да се стачкува никой няма да им обърне внимание, както се прави с лекарите, полицаите, тютюнопроизводителите (последните блокираха Магистралата). Е, някои от известните лица сред културните ни дейци се изявяваха по медиите, но болшинството защитаваха тясно-съсловните си, да не кажа лични, интереси.
  Какво направи Ражидов за реформата и финансовото стабилизиране на оперите и оркестрите? Каза, че няма да имало закриване и съкращаване, а обединяване и оптимизиране. Не врат, ами шия - след 10-ти Ноември в тази сфера имаше доста експерименти като се започна с намаляне на заплатите, после обединяване на симфоничните оркестри с оперите, което си е съкращаване и на щата, и на заплатите. Хем работиш повече, хем получаваш по-малко. Хората го преглътнаха. Сега отново ще ги обединяват, отново ще оптимизират състава. За съжаление ако една административна служба търпи намаляване на щата чрез въвеждане на компютри, софуер и прочее, в един симфоничен оркестър, за да изпълняваш музика, има изискване към съответния брой музиканти. Когато това се наруши, нищо не остава. Ще кажете: ще повикат гост-музиканти. Само, че това излиза по-скъпо. След описаните по-горе съкращения Рашидов намали с 25% средствата за заплати и си помисли, че всичко е готово. Явно, като гледам форумите, и други си мислят същото. За голяма част от хората това са излишни институции, глезотии. Щом не могат сами да се издържат, да ги закриват. Само че по тази логика би трябвало да се закрият половината от министерствата заедно с подопечните им ресори, после половината държава и накрая - цялата. В едно общество има сектори, които получават средства и ги изразходват без видими финансови ползи, но те носят след себе си нещо много повече.

 100. 100 Профил на kensiko
  kensiko
  Рейтинг: 631 Неутрално

  ако предишното правителство водеше разхтителен "живот" как новото ще намери пари ви плаща?! много е естествено да прави неминуеми съкращения за да спаси страната която за последните години се разграби. ако бяхте демонсрирали преди 5-6 години днес щяхте да имате по друг ефект. сега всички сте губещи!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK