След РЗС и БСП поиска комисия за имотното състояние на Цветанов

Още преди днешното заседание лидерът на РЗС Яне Янев и зам.-председателят на групата на левицата Михаил Миков обсъждаха позицията на двете партии по казуса "Цветанов" и общи действия за създаване на анкетна комисия.

© Георги Кожухаров

Още преди днешното заседание лидерът на РЗС Яне Янев и зам.-председателят на групата на левицата Михаил Миков обсъждаха позицията на двете партии по казуса "Цветанов" и общи действия за създаване на анкетна комисия.След РЗС и БСП поиска анкетна парламентарна комисия за имущественото и финансово състояние на вътрешния министър Цветан Цветанов. В декларация от името на парламентарната група на левицата зам.-председателят й Ангел Найденов призова Цветанов да се оттегли временно до изясняване на всички въпроси и спорни обстоятелства, за да не се хвърля съмнение върху обективността на резултатите от проверките на контролните органи.


Още в петък, когато РЗС изнесе данни, че в периода 2007-2008 г. семейството на Цветанов е придобило шест имота, лидерът на партията Яне Янев обяви, че иска анкетна комисия да проучи как с чиновническа заплата вицепремиерът има тези имоти и спестявания.


В началото на днешното парламентарно заседание от РЗС поискаха изслушване на Цветанов по този въпрос и разпространиха призив към депутатите да се абстрахират от политическите си пристрастия и да подкрепят създаването на специална анкетна комисия, която е единственият орган, който може да установи всичко около казуса "Цветанов".
Вчера, след като връчи сигнал на директора на НАП Красимир Стефанов, лидерът на РЗС обяви, че се притеснява за обективността на проверката срещу Цветанов, защото той имал "доверен човек" в централното ръководство на агенцията. Янев отказа да назове името му, но посочи, че е първи заместник изпълнителен директор, който се занимава с разследването на данъчни престъпления и измами.


Според БСП днес за първи път решимостта на премиера и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов е поставена на сериозно изпитание, защото във фокуса на вниманието "е не кой да е, а човек от най-близкото му обкръжение, флагманът на борбата на правителството с корупцията и престъпността, вицепремиерът Цветан Цветанов". Всъщност от отношението и действията в този случай може да се извади заключение за искреността и политическите стандарти и на премиера, и на партията, каза Ангел Найденов. По думите му на този фон напълно неуместно и фалшиво е прозвучала вчерашната декларация на ГЕРБ, в която няма и намек за изясняване, за дължими отговори и за отговорност.


Найденов посочи, че въпросите пред Цветанов и пред ГЕРБ са много, включително и за времето, в което той е бил зам.-кмет и лидер на партия, управляваща Столичната община. Според БСП за изясняването на тези въпроси е нужно съдействието не само на данъчните и Сметната палата, но и на общината и на МВР.


БСП настоя за изчерпателни и честни отговори за имотното и финансово състояние на Цветанов. Цветанов дължи отговорите на българските граждани, защото тук под въпрос е поставен смисълът на ГЕРБ и почтеността на сегашното управление на страната, каза Найденов. Той посочи, че преди година ГЕРБ влезе във властта с послание за нов морал, друга политика, отговорност пред избирателите, прозрачност, включително и за доходите и имуществото на своите представители в управлението.


Според БСП това би трябвало да означава "категорични недвусмислени действия за отстраняване, без уговорки и условия и ясно посочване на персонална политическа отговорност, дори и при сянка от съмнение върху почтеността и морала на политически фигури, най-вече свързани с властта или олицетворяващи политическата структура ГЕРБ".


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (46)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на The Core
  The Core
  Рейтинг: 782 Любопитно

  Хм.. От кумова срама..
  То нали е едно и също - РЗС=БСП !

  Ние обичаме да сме сред природата, защото тя няма мнение за нас! Ницше
 2. 2 Профил на БГА Балкан
  БГА Балкан
  Рейтинг: 549 Весело

  Нормално да поискат - нали и те са "леви" като Яне.

  О, Музо, възпей оня гибелен гняв на Ахил ..........
 3. 3 Профил на VBT
  VBT
  Рейтинг: 396 Неутрално

  ДПС, БСП, РЗС все тая....

  VBT
 4. 4 Профил на stoiank
  stoiank
  Рейтинг: 1239 Весело

  ....категорични недвусмислени действия за отстраняване, без уговорки и условия и ясно посочване на персонална политическа отговорност, дори и при сянка от съмнение върху почтеността и морала на политически фигури, най-вече свързани с властта ......
  Хубаво е и на БСП елитът да се обясни какво значи това.

 5. 5 Профил на stile libero
  stile libero
  Рейтинг: 672 Неутрално

  До коментар [#4] от "stoiank":
  на това му се вика наглост

 6. 6 Профил на tedif
  tedif
  Рейтинг: 858 Любопитно

  А на оня с червената прашка,дето имал любовник от Пловдив,гейчо ст.,дайте да видим имотното състояние?!?А защо не и на р.оффчаров,например?Да продължавам ли с *нездравия интерес към имотното състояние на нЕкои наши партийни другари*?

 7. 7 Профил на renegat
  renegat
  Рейтинг: 1170 Неутрално

  нормално е да се съмни човек и да не е от РЗСБСП - 5 години без работа и апартмени за почти половин милион ПО ПАЗАРНИ ЦЕНИ ТОГАВА или по приятелски и роднински , НО В ЗАМЯНА НА БЪДЕщО ПОСКЪПВАНЕ И БЪДЕщИ ПОЛИТИКОИКОНОМИчЕСКИ ОБВЪРЗАНОСТИ И ВЪЗМОЖНИ ПЕРСПЕКТИВНИ ОБЕщАНИЯ ЗА ДОГОВОРЕНОСТИ - ПАК ПО РОДНИНСКИ както сие редно тук в тази държава по и другаде, де..ама там нещата се казват, а у нас се разследват...

 8. 8 Профил на umoren
  umoren
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Боже, Боже слез да си прибереш вересиите,че станаха много.!Нахалството на БСП/БКП/за всички ни е ясно,че е нелечимо,ама приобщавамето им към компроматите и мръсотийките на Янето пък е добро доказателство,че са от едно котило.Все по-ясно става че и" петата колона "е извадена от гардероба,дано да виждаме края на ДС манипулацийте и въпреки,че е на наш гръб имаме малката надежда,че вървим към освобождаването от всичката слуз и мръсотия на комунистите под различните им формации.

 9. 9 Профил на renegat
  renegat
  Рейтинг: 1170 Неутрално

  ... после научаваме,че трябва да създадем формация "герб" и се отдаваме на партийно строителство и така нататък...

 10. 10 Профил на петро
  петро
  Рейтинг: 562 Неутрално

  Аз пък тия двамката горе, ги искам на "стадиона"!

 11. 11 Профил на VellEll
  VellEll
  Рейтинг: 727 Неутрално

  Дневник май взе да става официоз на Я.Янев, БСП и ДПС.....на много хора Цв.Цветанов наруши спокойния сън и помията заваля отвсякаде...

 12. 12 Профил на stile libero
  stile libero
  Рейтинг: 672 Весело

  Най-добре да се върне Р.Петков

 13. 13 Профил на renegat
  renegat
  Рейтинг: 1170 Неутрално

  До коментар [#8] от "umoren":

  абе, то си бе ясно и по-преди изборите, ама нали сме уморени и не гласуваме...

 14. 14 Профил на Пешо Атома
  Пешо Атома
  Рейтинг: 395 Весело

  Айде Цецко - сега се казва:
  "Благодаря за искрената подкрепа на вожда и партията, но аз не мога да остана на партийния и държавния си пост защото по този начин уронвам престижа на партията и държавата. Въпреки, че съм невинен предпочитам да защитя името си в съда от позицията на обикновен гражданин".
  Виж каква хубава оставка ти написах и няма никак да боли. "

 15. 15 Профил на GMG
  GMG
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Хайде сега комбинация от простотията и желанието да изпъкне на всяка цена на Яне с интригантството на БСП-върхушката. Те зи хора от БСП,бивши министри,прередиха всички кандидат-депутати в Партията-кърмилница, за да не ги погнат и вкарат в затвора, а сега усетили якото рамо на съдиите зад тях, се втур ват да сеят интриги и да раздават ред и правосъдие. Целта е ясна още отпреди десетина дни - оцапване на вътрешния минис тър като заместник-шеф на ГЕРБ и дясната ръка на ББ, вкарване на клин между двамата и по този начин сриване на ГЕРБ. Сигнал за залп с/у управляващите бяха последните изказвания на Гоше Първанов, вкл. и това за полицейска държава,в ролята на крайце ра Аврора се изживя Софийския апелативен съд,пуснал в домаш ен арест Ал.Петров,последваха наглите изказвания на Войвода та, на който все му се присънват провокации,далавери и сабот ажи, но очевидно този път нещата бяха добре подработени, защото се размахаха нотариални актове,документи за покупко-продажба, справки за заплати и приходи, с една дума всичко готово за една мащабна провокация.И горе на снимката се вижд ат влъхвите на РЗС и БСП - единият жадуващ за медийно присъс твие,вторият - бивш шеф на парламентарната група на БСП,бивш министър на МВР и юрист.Чертаят плана за бъдещи действия - Тройната коалиция БСП-ДПС-РЗС в атака!

 16. 16 Профил на renegat
  renegat
  Рейтинг: 1170 Неутрално

  ... нямало е нужда да се пъне да плаща, и той като първанов и масларова апартаменчета, за дицата да има па другото квото дойде...я химн ще напишем, я гюрултия за медиите ше заснемем ...артисти АРТИСТИ хубава професия...изявена с популярност и народа те обича, обича.....

 17. 17 Профил на umoren
  umoren
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Ренегатчо-нямам пропуснато гласуване и освен за СДС и Костов,за никого друг братче ,не съм глаСУВАЛ,-УМОРАТА МИ ИДВА ОТ ДОСТАТА ЛюШКАЩИ СЕ БЪЛГАРЕ,ДЕТО САМО ЧАКАТ,НЕ ОТ ДРУГО.....Аз се опитвам да се боря сам,че да не тежа на никого,както и на това научих децата си.така че,моля не се заяждай.

 18. 18 Профил на against
  against
  Рейтинг: 727 Весело

  Тия социалистчетата откак изхфръкнаха от властта само с подривна дейност се занимават...

 19. 19 Профил на ostin22
  ostin22
  Рейтинг: 709 Неутрално

  Ами всичко си е пределно ясно и без комисии-перат се пари! Това е основното занимание на депутатите, министрите, партиите. Явно има още доста заблуден материал, който си мисли че има благородни, честни и незнам си какви още депутати. Мнооого заблудени..Схванете най-сетне, че Герб=БСП=НДСВ=ДПС=СДС...И разберете,че сега е момента за излизане на светло на мноого пари изкарани по нечестен и още по-нечестен начин!!! Свалете партийните очила и ще прогледнете, ще го видите. Не бъдете овци!

  There is no way to happiness, happiness is the way!
 20. 20 Профил на GMG
  GMG
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Смятам,че мин.Цветанов се върза като наивник на номера на РЗС - вместо да обяснява и да доказва,че "няма сестра,камо ли тя да е курва", той влезе в капана с медийните си изяви.Сега клопката сработи, конецът е опънат и единственият нормален отговор би бил съдене на Янето за клевета и бърз натиск за съд на вин овните за загуби на огромни парични средства,незаконни замен ки,незаконно прехвърляне на средства от фиска в търговски банки и некадърност червени министри, но при този гл.прокур ор с яркочервено потекло и отмъстителните и нагли висши съ дии,при тези СГС и САС, на които не зная по каква причина е отредена ролята да "колят и бесят", защото това са софийски съдилища, това би било трудно,много трудно.Да не говорим,че тези действия биха се възприели като разправа с БСП и РЗС.

 21. 21 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1392 Разстроено

  Това не е наглост а му се вика ''гьонсуратлък'' по критерия на Ахмед ефенди/коалиционият им партньор с баш хонорар/
  И сега Боце ако не вдене що му кроят ''колегите''/ както той сам обича да се изразява / и не направи истинско дясно правителство което да не го страх да реже здраво от камарилата наречена администрация нищо добро не го чака както него така и нас.

  Цацарoff - Оставка ! >:-)
 22. 22 Профил на SATANAILOFF
  SATANAILOFF
  Рейтинг: 450 Неутрално

  И АЗ ИСКАМ ДА СЕ РАЗСЛЕДВА!

  КАТО Е ОТ ГЕРБ И Е МИНИСТЪР ДА НЕ Е ФАНАЛ МОИСЕЙ ЗА КАМБАНИТЕ!

  БОЙКО Е ФАНАЛ АМА МОИСЕЙ НЕ Е ФАНАЛ!

  СИЧКАТА МАФИЯ НА СТАДИОНИТЕ! РАЗСТРЕЛ!

  Писна ми разни тарикати да ни правят на маймуни! Самите те правейки се на такива!
 23. 23 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 569 Неутрално

  До#2:
  У нас истинска дясна партия няма. И ГРЕБи са от лява по-лява - справка днешното предложение за национализиране на допълнителните пенсионни фондове

 24. 24 Профил на berbenkov
  berbenkov
  Рейтинг: 1392 Весело

  Приятели мои,
  смешни копои,
  от този час
  отново съм с вас!

  www.berbenkov.hit.bg
 25. 25 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 4011 Неутрално

  А апартаментите на Гоце?

  Gunter glieben glauchen globen
 26. 26 Профил на Северозападнал
  Северозападнал
  Рейтинг: 875 Весело

  Трактора даде тон, Яне Янев запя, другарите от БСП подеха хорово !

 27. 27 Профил на Малката Пица
  Малката Пица
  Рейтинг: 838 Неутрално
 28. 28 Профил на Костовист
  Костовист
  Рейтинг: 450 Неутрално

  РЗДС- най-нечистоплътнта част на политическия маскарад,дело на комунистическата ДС,защото се представят за борци протов комунизма,а са всъщност техните лакеи .Преди бяха НДСВ, АТАКА,ЛИДЕР,Богомил Бонев.......

 29. 29
  ****

  Този коментар беше изтрит в 15:16 на 20/10/2010 от неговия автор.

 30. 30 Профил на Варна
  Варна
  Рейтинг: 948 Весело

  А, и ДПСто кво се ослушва още, че не се влючи в хор Бодра смяна с диригент А.Петров/Яне и баш суфльор БСПто ? Тактическо ходче, сигур, но някак картинката без тях не върви, липсват колоратурно... А Ц.Ц. да не се връзва повече на тенекии от бракуван трактор, доде не са го сринали задружно ( че им е тясна специалност на мискините ). Има си съд и прокаратура и ако си вършат работата безпристрастно и безкористно, жълтата пяна на Яне и медиите ще секне одма.

  " Бъдете промяната, която искате да видите в света" М.Ганди
 31. 31 Профил на Росен съм аз а Путлер ще капитулира
  Росен съм аз а Путлер ще капитулира
  Рейтинг: 2284 Неутрално

  До коментар [#30] от "Варна":

  ..........ДПСто кво се ослушва още, че не се влючи в хор Бодра смяна с диригент А.Петров/Яне и баш суфльор БСПто........

  Включват се един по един та да изглежда по ефектно.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 32. 32 Профил на barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  Рейтинг: 1392 Весело

  ОЩЕ ПО У'ЛЕВО ВИЖДАМ И

  ГОЦЕ-то
  и
  СерГей-чо

  .. като на байрям ... свалят гащите, в казана, бъркат и на всеки според късмета ..
  ... все ще има нещо за 'БАНЕ ....

  => БАЙ ГЪЗЗЗ е ТÈХНОТО ЗНАМЕ и ГИ ДОВЕДЕ В => КЛОЗÈТА !!
 33. 33 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 4011 Неутрално

  Абе че РЗС и Трактора са изроди е факт. Но и че Цветанов трябва да даде разумно обяснение за случая е също факт.

  Gunter glieben glauchen globen
 34. 34 Профил на evkalipt
  evkalipt
  Рейтинг: 514 Неутрално

  Ама много се грижат за истината, коректността, справедливостта и чистотата, бе.

 35. 35 Профил на evkalipt
  evkalipt
  Рейтинг: 514 Неутрално

  Цветанов да даде обяснения чак като минат всички процеси по Килъри, Октоподи и други...

 36. 36 Профил на renegat
  renegat
  Рейтинг: 1170 Неутрално

  До коментар [#17] от "umoren":

  ...не се заяждам просто никът е факт...уморенчо... не трябва да си уморен, или да го показваш никога, щото те само това и чакат всички да са уморени, да уморят всички и да си карат кефа,както си го карат вече 66 години...а братята на север през 2017 ще направят 100 много са и сигурно и там са уморени...

 37. 37
  ****

  Този коментар беше изтрит в 16:40 на 20/10/2010 от неговия автор.

 38. 38 Профил на ДДД
  ДДД
  Рейтинг: 450 Любопитно

  Както му е редът, да си дойдат на трапезата.
  Много им отива на тези хубавци горе.
  Лика - двулика са!

 39. 39 Профил на liolio3
  liolio3
  Рейтинг: 63 Неутрално

  от 20 години никой не се е улял като Цецко , да превърне веднага комисионните в апартаменти и пари във флогове , левашка работа ,сега се иска отговор но един единствен въпрос - От къде взе парите? Всеки обеснява за този или онзи , за БСП , СДС или НДСВ , от къде дойдоха документите , какъв е Яне и т.н.т. Боли ме оная работа за гладките ви гербаджийски мозъци , аз искам да знам от къде Цецко има пари за апартаментите.

 40. 40 Профил на t5eyes
  t5eyes
  Рейтинг: 543 Неутрално

  с тея мизерни апартаменти направо се осрахте да коментирате едното нищо
  купуваш на добра цена - ипотекираш - теглиш - не те прецаква банката защото си внимавал с договора - помага ти жена ти с парите
  само губене на време

  свят, спри да се кланяш на богинята Кали
 41. 41 Профил на Росен съм аз а Путлер ще капитулира
  Росен съм аз а Путлер ще капитулира
  Рейтинг: 2284 Неутрално

  До коментар [#39] от "liolio3":

  Капчица мозък няма в главата ти. Цял ден постоянно се натъквам на малоумието ти.
  .....от 20 години никой не се е улял като Цецко.......

  Пак да питам, това на флашка ли ти го дават бе кретен? Забрави ли р.петков,р.овч и "плеядата" крадливи комунистически боклуци от последните 20 години.
  Нещастник.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 42. 42 Профил на skara
  skara
  Рейтинг: 1694 Весело

  До коментар [#39] от "liolio3":
  Прав си барато!
  Ма кво да го праиш - катаджия

  Прави каквото трябва, да става каквото ще.
 43. 43 Профил на krasinsky
  krasinsky
  Рейтинг: 395 Неутрално


  Браво, браво господа другари! Значи ако не се беше случило задържането и предстоящото обвинение срещу Алексей Петров, нямаше да повдигате въпроса за имотното състояние на вътрешния министър! А не е ли по-добре да изискате данни за имотното състояние на вашите ортаци като Ахмед Доган, например?! Може и за имуществото на Р. Овч., ако обичате. Или каквото направят те, все е морално - дори и демонстративното пренебрежение към българските институции?!

 44. 44 Профил на skara
  skara
  Рейтинг: 1694 Весело

  До коментар [#43] от "krasinsky":
  Чшшшш! Сопри!
  Айде да бяхте бутнали барбекюто, а

  Прави каквото трябва, да става каквото ще.
 45. 45 Профил на krasinsky
  krasinsky
  Рейтинг: 395 Неутрално


  Ако имах нужната власт, щях да съборя барбекюто. И не всеки, който има различно мнение, е част от ГЕРБ. Само им желая успех, защото в обратния случай има опасност отново да ни яхне БСП/ДПС/ДС.

 46. 46 Профил на skara
  skara
  Рейтинг: 1694 Весело

  До коментар [#45] от "krasinsky":
  Вземи пример от Амигуту и Свободния атом:
  Новата депеша от Позитано:
  ББ винаги е бил наше момче.
  Край на представлението.

  Прави каквото трябва, да става каквото ще.
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK