Бойко Борисов: БАН да имат да взимат!

Бойко Борисов: БАН да имат да взимат!

© Красимир ЮскеселиевКогато в БАН излиза проверката, че са давали по 60 ст. кв м. под наем, да имат да взимат!" Това заяви премиерът Бойко Борисов по повод исканите от академията повече средства, необходими за функционирането й, в предаването на БНТ "Панорама". По-късно в разговора Борисов смекчи тона и каза: "Те искат 25 млн. лева, с огромно удоволствие бих ги дал и аз, но 1 млрд. лева е изтекъл в бетониране на Родопите". Премиерът даде като пример за големи разходи на предишните управляващи хидровъзела "Цанков камък", който посети по-рано през деня. "Сега щяхме да имаме и за младите, и за старите учени. Ние с Дянков не сме луди да настройваме съсловията", каза още Борисов. 


Малко по-късно в разговора той обяви, че днес са пристигнали от Москва резервните части за шести блок на АЕЦ "Козлодуй", като същите са закупени преди години за 24 млн. лв, а те сега са платили 270 хил. лв. Той обобщи, че "точно тия тръбички" са откраднатите за БАН пари. Премиерът се обърна към учените и към всички, които готвят протести, с молба да изчакат 6-7 месеца "държавата да тръгне, да имаме нормална среда". Той подкрепи призива си с новината, че "четвъртата в света рейтингова агенция – японската" е променила кредитния рейтинг на България от отрицателен в положителен. 


Борисов спомена, че по време на посещението си в Бавария тази седмица са разговаряли със стратегически инвеститор за изграждането на АЕЦ "Белене", но не даде подробности. 
По повод пенсионната реформа Борисов каза, че "ние тая реформа сме я приключили" и посочи като пример, че в България мъжете се пенсионират на 63 години, а тежката реформа във Франция "за която си мечтае колегата Саркози" е да се увеличи възрастта за мъжете на 62 години.


Още в началото на интервюто Борисов каза, че "цялата ни пенсионна система е сбъркана", но не обясни какви точно ще са промените, които правителството ще направи. Разговорът по темата се фокусира върху национализацията на личните сметки в  професионалните фондове. Премиерът повтори аргументите си от заседанието на правителството в сряда. По думите му той е поискал от частните пенсионни фондове да започнат от догодина да изплащат пенсиите на категорийните работници – нещо, което е отлагано няколко години от предишните управляващи. След като те казали, че не са събрани достатъчно пари, дошъл вариантът да се прехвърлят за управление от НОИ. Премиерът не коментира, но и не беше питан за всички рискове от подобно решение за капиталовия пазар и за самите натрупани лични сметки. Нито какъв точно вариант обмисля правителството за прехвърляне от фондовете към НОИ. 


Борисов се оплака, че всички очакват от него реформи, а е трудно такива да се правят в условията на криза. На България не са й нужни 400 болници – това всички го разбират, но всички и президентът и опозицията искали "Бойко да ги изреже и да потъне". По думите му реформите е трябвало да се правят, когато тройната коалиция отчиташе милиарди излишък. 


Премиерът мотивира действията си и липсата на обещани промени с желанието да не се съкращават работни места: "Бавя се с 1-2 месеца, колкото се може един човек по-малко да се съкрати". Той разказа, че заради това започнало и ново обсъждане може ли "Брикел" да не бъде затварян веднага или дори да се търси вариант да продължи да работи. 


"10 млн. допълнително ще дадеме за театрите, защото те са много добри", съобщи още Борисов. 


По повод обвиненията на Алексей Петров за финансиране на ГЕРБ през "чисти фирми" Борисов обяви, че е възложил проверка и ако се докаже "подобно нещо" и че някой се е объркал, парите ще бъдат върнати.

Коментари (91)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на tsekata
  tsekata
  Рейтинг: 696 Неутрално

  как беше "егати държавата щом аз съм й министър!"..

 2. 2 Профил на NPaine
  NPaine
  Рейтинг: 1441 Разстроено

  Подкрепям го за БАН на 110%...
  Тия нАучни работници като не могат да си управляват имотите, какво ме кара да мисля, че няма да профукат и допълнителните пари които искат? Да не са малки деца, всеки да си носи отговорност.

  "People should not be afraid of their government. Governments should be afraid of their people."
 3. 3 Профил на Чоко и Боко
  Чоко и Боко
  Рейтинг: 689 Неутрално

  Ако правиш тежки и трудни реформи ще бъде тежко. Справка - Костов. Дългосрочно, поради липсата на смелост в Б.Борисов мога да кажа само едно за неговото политическо бъдеще - RIP.

  Левски до Каравелов: Дочувам, че сте решили да докарате миризливият казашки бутуш в Булгурско? Ако туй е тъй то аз с моите кунки ще ви отрежа чепките.“
 4. 4 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1537 Неутрално

  До коментар [#2] от "NPaine":

  Не могат ли? 60 стотинки за квадратен метър? Не е от неможене това.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 5. 5 Профил на Reveal
  Reveal
  Рейтинг: 868 Неутрално

  Главния слуга трябва да спазва обещанията си и високия си залог да плаща всяка цена. Затова му е дадено доверието в името на принципи, а не на емоции от рода как опозицията щяла да се възползва от истинските реформи. Той е

  просто слуга и трябва да върши стриктно това заради което е назначен. Има огромен океан от обещания, заричания и какви ли не приказки за наследството, за промяната, за алтернативата.

  Но всички ние сме това, което правим, а не което говорим. И в крайна сметка тройната коалиция продължава да управлява с променена самоличност и със злоба левашки безчинства под залога на дясното управление.

  "Да се махаш от тази банка веднага миличка. Шефа й е параноик и измъчва момчето само защото чело някакви си книги и филми за обири" из Призрачния град
 6. 6 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 2022 Неутрално

  До коментар [#2] от "NPaine":

  Подкрепяш го за това, че би им дал парите с удоволствие, ако правителството се справяше по-добре?

 7. 7
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите.

 8. 8 Профил на xmm
  xmm
  Рейтинг: 1154 Неутрално

  До коментар [#5] от "Reveal":

  Нека бъдем честни - обещанията бяха: в рамките на мандата.
  Криза,батаци....не му е лесно.А и молбата му е поне още няколко месеца.

 9. 9 Профил на KOBA_STALIN
  KOBA_STALIN
  Рейтинг: 1326 Весело

  Другари,
  Нека да гледаме позитивно. Лошата новина е, че БАН е давала под наем имотите си по 60 ст. квадратния метър. А добрата е, че не ги е продала за толкова...

 10. 10 Профил на stile libero
  stile libero
  Рейтинг: 664 Весело

  До коментар [#9] от "KOBA_STALIN":


 11. 11 Профил на Костов
  Костов
  Рейтинг: 409 Неутрално

  До коментар [#7] от "Десен":

  Защо не го призовеш удари балтията на Черепа или на Банев или на Милен Велчев или на царя.Ако е за балтии , трябва да се започне с много други , та да се стигне до БАН. Те какво повече са правили през живота си. Ама и Бойко същият, пък и онези, другите, бият. Такива сте си "десните" - страхливци и безмозъчни.

 12. 12 Профил на stile libero
  stile libero
  Рейтинг: 664 Неутрално

  интервюто беше много яко

 13. 13 Профил на KOBA_STALIN
  KOBA_STALIN
  Рейтинг: 1326 Весело

  До коментар [#11] от "petrakieva1":

  Уважаема другарко,
  Тази единица в края на ника ви, разваля задушевното впечатление от петте ракии, за които става дума в него.
  Напълно съм съгласен с изказването ви, но махнете последното изречение. В България и десните и левите са като топките на мъжа - обслужват един и същ орган, с който електоратът е запознат много отдавна.

 14. 14 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  До коментар [#11] от "petrakieva1":

  Може би БАН са на пангара защото
  1. Нищо не прозивеждат
  2. Много харчат
  3. Много крадат
  4, Много лъжат
  А освен това те са и официално на бюджетна издръжка.


  До коментар [#13] от "KOBA_STALIN":
  Не си прав. Разликата между десни и леви е много съществена, а именно тук където мнозинството вярвате в тоя което казваш - затова 3 мандата поред ви лъжат и вие като шарани се ловите. Защото е все едно, все в гъз.
  Нали така комунистче? Все тая е, най-добре да назначим отново бащицата и да върнем чл1, така ли?
  А не си познал! Никак даже.

  Не цъфтиш ли като цвете, гниеш като бурен.
 15. 15 Профил на Музар
  Музар
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  За втори път прекопирам едни чужд пост, но важен, от серията статии по темата днес.

  БАН не е Централно управление и феодалните старци там.
  ________________________________________________

  Ето и копи-то на копи-то:

  Под статията със снимките от манифестацията на банските чиновници има писмо-петиция от учените в БАН, които задават много конкретни и смислени въпроси на ръководството на БАН, а не на Правителството на БГ!!!

  копирам поста от там:


  Банчо
  Гневно 9; 14:33 22 окт, 2010

  http://bgpetition.com/reforma_BAN/index.html

  До
  Общото събрание на БАН
  До
  Управителния съвет на БАН
  До
  Акад. Никола Съботинов
  Председател на
  БАН и председател на УС на БАН

  ОТКРИТО ПИСМО
  ОТНОСНО: поредицата от действия на ръководството на БАН във връзка с организационното и финансовото състояние на Академията

  Уважаеми членове на Общото събрание на БАН,
  Уважаеми членове на Управителния съвет на БАН,
  Уважаеми акад. Съботинов,

  През...

  Прочитане на целия коментар изтичащата година Българската Академия на Науките изпадна във финансов колапс, който заплашва не само нейното нормално функциониране като научна институция, а и неминуемо ще доведе до нейното ликвидиране.
  Намалението на заплатите на служителите вследствие на ежемесечния „доброволен“ неплатен отпуск достигна 25–50% за...

  Прочитане на целия коментар различните институти. В резултат, голяма част от младите учени, работещи в БАН, получават финансово възнаграждение, по-ниско от минималното за страната.
  Условията на работа не отговарят на елементарните норми. Предстои ни зима без отопление, без топла вода, ограничение на ползването на електрическа енергия – условия, при които е наивно да се очаква какъвто и да било научен продукт, камо ли такъв на европейско ниво.
  Наскоро вие обявихте „успешния” завършек на реформата, състояла се единствено в механичното сливане на няколко института и смяна на табелите с наименованията им. Но ние, учените, не виждаме какъвто и да е положителен ефект нито върху работата ни, нито върху финансовото ни състояние.
  141-годишната научна институция загуби своя авторитет в обществото, въпреки че продължава да дава основната научна продукция на страната. Отказът на българското правителство да контактува с ръководството на БАН показа, че ние, хората на науката, не сме представени на държавно ниво. Със сервилност, заядливо искане на министерски оставки и хленчещи декларации проблемите няма да бъдат решени.
  Тежката ситуация в нашата институция изисква решителни действия от ваша страна!

  Ние, учените в БАН, настояваме да получим конкретни отговори по следните въпроси:

  1. Как се използват резултатите от международния одит на БАН, за който бяха похарчени близо половин млн. лв.? Защо финансирането на институтите не става съгласно тях? Защо не се вземат предвид спецификата на работата и произтичащите от нея финансови потребности за произвеждане на научен продукт, при определянето на бюджета на всеки конкретен институт?
  Искаме да се спре дългогодишната порочна практика при определяне на бюджетите на институтите по системата „на калпак”.
  2. Във вашето Открито писмо от 06.10.2010 г. се казва, че: „В момента завършва процедурата на атестация на всички служители на БАН и на нейна база предстои по-нататъшно редуциране и оптимизиране на състава на Академията.” Как ще се осъществи това, без да се влезе в противоречие с трудовото законодателство?
  3. Смятаме, че „потъването на кораба с всички на борда” не е бъдещето на Академията. Искаме да се определят постоянни критерии по научни области при извършване на атестацията, тъй като към момента тя е компрометирана от научните съвети в институтите, за да се защитят неспособните служители на БАН.
  4. При положение, че проектното финансиране е съществено за науката в България, какви мерки предприехте срещу отказа на МОМН и НФНИ през последните години да финансират конкурентоспособни проекти с базова организация БАН?
  5. Настояваме за пенсиониране на ВСИЧКИ навършили пенсионна възраст служители, без право да заемат щатна длъжност в Академията.
  6. Настояваме за подробно осветляване на финансите както на ръководните органи на БАН, така и на всеки отделен институт. Защо Централно управление изземва висок процент от извънбюджетните приходи на институтите и какво се случва с тях?

  Висококвалифицирани и млади учени постоянно напускат БАН и България през последните 20 години и започват работа за чужди научни институции и икономики. Ние искаме да правим наука в страната си, стига самата тя ясно да покаже, че ни желае!

  Бихте ли описали конкретно от позицията си на ръководители на БАН какви са перспективите ни за идната 2011 г.?

  Настояваме да отговорите на поставените въпроси на първото заседание на Общото събрание на БАН от датата на получаване на Откритото писмо. В знак на демократично и прозрачно управление, разчитаме, че ще видим писмото и отговора на официалната интернет страница на Академията.

  12.10.2010 г. гр. София

  Събираме подписка в подкрепа на Откритото писмо. Можете да се подпишете и Вие във всеки един от институтите на Българската Академия на Науките.

  Гласът на разума е тих, но не се успокоява, докато не бъде чут." Бъдещето на една илюзия" Зигмунд Фройд
 16. 16 Профил на merkel
  merkel
  Рейтинг: 868 Неутрално

  Трябва да се признае втората част на интервюто с Алексей Петров трактора тотално ми промени мнението за него! Въобще този втори един час го качи на друго ниво, не на тъпото ченге милионер-мутра което е направило мчилиони с пране на пари и рекет а като един истински професионалист който може да мисли и дад е изключително точни анализи и мнения. Наистина изби рибата този път. ИЗненадващо аз очаквах да е бесен и да сипе огън и жупел а тоя човек напълно смирено и спокойно дори говори умно точно и правилно! Наиситна впечатляващо. Аз от фен на Цветан Цветанов тотално съм на път да обърна палачинката и дори да се съжалявам че сега на мястоо на Цецо не е трактора! С неговите съвети със сигурност икономиката щеше да е в друго състояние сега! Изключително силен анализ и коментари споделяни общо взето от повечето икономисти. Обясни точно и ясно как Бойко трябва да промени приоритетите и от МВР да преминат към икономика и инфраструктура и въобще как ако се развържат ръцете на Трайчо и Росен Плевнелиев икономиката ще живне и т.н. Въобще всичките оценки и анализи които направи бяха точни и верни. Жалко само че Сашо го спря а той тъкмо имаше идея да развие темата за ифраструктурата как ако се развие ще се увеличи БВП от там ще има съответно повече за социални дейности здраве образование и т.н.

  Поздравления на Сашо за интервюто! Очаквам с интерес една по-сериозна трета част вече изцяло за икономиката и инфраструктурата очевидно тоя човек има опита и знанията и си разбира от работата.

 17. 17 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1537 Весело

  До коментар [#9] от "KOBA_STALIN":

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 18. 18 Профил на |
  |
  Рейтинг: 1154 Неутрално

  Б.Б. е лумпен.

  Children are hereditary: if your parents didn't have any, neither will you.
 19. 19 Профил на UFO
  UFO
  Рейтинг: 409 Любопитно

  Ако се потърси на "търсене в Дневник" една статия със заглавие "Разкрити са 44 агенти на Държавна сигурност на ръководни постове в БАН", или поне се влезе в профила ми и се прочете мой предишен коментар под номер 62 за тази статия, едва ли има необходимост да си казвам мнението защо Премиерът е "смекчил тона" по отношетие на "старците" в оная институция

  Но... нека не се повтарям по въпроса кой дърпа конците в случай като този, а и не само в него...

 20. 20 Профил на Rhapsody of Fire
  Rhapsody of Fire
  Рейтинг: 660 Любопитно

  До коментар [#16] от "merkel":

  И аз съм приятно изненадан от изказа на господина. На светлинни години пред Физкултурника.
  Това не значи, че не е газил лука, но със сигурност не е така, както Цецо манипулира всички ни.

  Marching with the fools
  We became their tools

  Путинофилите и Тръмпанарите възприемат: Учтивия- за лицемер; Възпитания-за слабак;Толерантния-за гей; Културния-за лигльо; Разумния-за будала; Образования-за соросоид.
 21. 21 Профил на Раз печки, раз кюнци
  Раз печки, раз кюнци
  Рейтинг: 0 Весело

  Има ли един квадратен метър в тая държава където комунистите да не са го осрали ?

  " Бог ме е благословил с богатство и ще ми иска отчет "
 22. 22 Профил на Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Рейтинг: 696 Неутрално

  До коментар [#1] от "tsekata":

  Не Цека! Еба ти и форума, щом и ти си му участник...

  Банването в Дневник противоречи на текстове от Конституцията и Хартата за правата на човека
 23. 23 Профил на Irina
  Irina
  Рейтинг: 1441 Любопитно

  Бойко ,не сбърка ли пръста ?

 24. 24 Профил на Да ама Не
  Да ама Не
  Рейтинг: 409 Разстроено

  До коментар [#16] от "merkel"

  За написаното от теб: "тотално съм на път да обърна палачинката..."

  Мен, преди доста години, когато баба ми ме учеше как да правя палачинки и как да ги обръщам, ми каза едно Златно правило: "Помни, че първата КАТМА е винаги за кучетата!!!"
  Никога, ама никога, първата палачинка не е годна за човешка консумация!
  Това, че възпитаник на милиционерското училище в Пазарджик е направил някакво "прилично" изказване, което може и да е било заучено, като отговор на предварително известен въпрос, подаден като реплика, ИЗОБЩО не е критерий за компетентност по дела с Държавно Значение!
  Да си спомним ли Световното по футбол в САЩ, когато ИЦО стана голмайстор, та се чуха гласове: "Христо Стоичков - Президент!"

  Абе, в каква държава живеем...


  "Едно е да искаш, второ е да можеш, а трето и четвърто е да го направиш!" Н. Хайтов
 25. 25 Профил на Теодоси Бялков
  Теодоси Бялков
  Рейтинг: 596 Весело

  До коментар [#9] от "KOBA_STALIN":

  http://touchesofvarna.blogspot.com/
 26. 26 Профил на Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Рейтинг: 696 Неутрално

  До коментар [#11] от "petrakieva1":

  БАН, за разлика от изброените от теб персони(около които между другото Станишев се умилкваше като пале), е бюджетна организация. А споменатите персони, колкто и да са недолюбвани, не искат пари от държавата, а й плащат данъци. Ти какво искаш? Отново държавна икономика? Отново тотална мизерия? Скрий се в Куба!

  Банването в Дневник противоречи на текстове от Конституцията и Хартата за правата на човека
 27. 27 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  До коментар [#24] от "Да, ама Не ":

  Не се връзвай, тия са какьорчета от резесе. Сигурно Трактора или Яне им е платил по поетдесетарка да хлеоустят деня и нощя и те сега а си заслужат парите.
  Изказал се бил добре и вече ще му дадат дъщеря си за жена.
  Егати кретените.

  Не цъфтиш ли като цвете, гниеш като бурен.
 28. 28 Профил на liolio
  liolio
  Рейтинг: 524 Неутрално

  До коментар [#21] от "Раз печки, раз кюнци":крайно време е да ти се изсерат в устата

 29. 29 Профил на Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Рейтинг: 696 Неутрално

  До коментар [#1] от "tsekata":

  Цека, посочи ми друг наш премиер от целия преход, който така конкретно с факти и загрижено за държавата да е аргументирал позицията си. Може би предпочиташ визинтийските речи на Станишката и Гоце? Обичаш да те лъжат красиво, вместо по мъжки, право в очите да ти казват суровата истина? Е, какво да ти кажа повече - с такъв мат'риал демокрация не се прави!

  Банването в Дневник противоречи на текстове от Конституцията и Хартата за правата на човека
 30. 30
  ****

  Този коментар беше изтрит в 00:46 на 23/10/2010 от неговия автор.

 31. 31 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1537 Неутрално

  До коментар [#28] от "liolio":

  Щото твоята е претъпкана с фекалии отдавна ли?

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 32. 32 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 3215 Неутрално

  Дайте да се разберем в момента само в Китай и България миньорите получават по 500 евро на месец.
  Китай, го оставяме настрана.
  У нас се навиват за толкоз, щото някой им е казал, че след десет години се пенсионират за сметка на държавата.
  И те бачкат на Ковачки и Цоцорков за без пари.
  А всички ние пълним касичката на горните двама през "миньорските пенсии".
  На това трябва да се сложи край веднага.
  Веднъж Костов ими подари мини за стотици милиони долри, сега пък и ние да им плащаме масрафа, заплатите на миньорите.
  Е, баста!
  Писна ни вече.
  Като искат да имат мини да си плащат миньорските заплати, осигуровките и ако искат да ги пенсионират след две години.
  Защото в една Македония, Сърбия, Румъния, за Гърция пък въобще да не говорим никой няма да припари до мина за по-малко от 1000 евро палата. Отделно осигуровки в частни и държавни фондове.
  Ако сега влязат миньорските фондове в бюджета, то значи още десетки години напред да плащаме всички ние на Цоцорков и Ковачки, да си играят на минни бизнесмени.

 33. 33
  ****

  Този коментар беше изтрит в 21:48 на 30/10/2010 от неговия автор.

 34. 34 Профил на БАЙ АВРАМ
  БАЙ АВРАМ
  Рейтинг: Неутрално

  До коментар [#16] от "merkel":

  Тотално се смахваш,пич!Не очаквах да напишеш подобна щуротия,честно!

  Сашо го спря а той тъкмо имаше идея да развие темата за ифраструктурата как ако се развие ще се увеличи БВП от там ще има съответно повече за социални дейности здраве образование и т.н.

  ОЛЕЛЕЕЕЕЕ!!!

 35. 35 Профил на dreamer
  dreamer
  Рейтинг: 1212 Неутрално

  Аз пък разбрах от статията, че някакви части, които сега струват 270 хил.лв. са платени преди години за 24 мил.лв. Това ако не е КРАДЕНЕ на едро друго не знам. Измисля ли си го това или е вярно? Ако това е така какво чака а не прати крадците на топло?

  Отделете време навреме.
 36. 36 Профил на dakl
  dakl
  Рейтинг: 524 Неутрално

  За мен отдавна е ясно , че когато изпратим Б.Б. от властовата позиция която сега заема ,ще бъдем най -зле от когато и да е било.

 37. 37 Профил на Цецо
  Цецо
  Рейтинг: 1551 Любопитно

  До коментар [#26] от "baracuda":

  Споменатите особи ограбиха държавата в особено големи размери. Сега ша вденеш ли?

  Covid live matter. Stop the genocide.
 38. 38 Профил на Цецо
  Цецо
  Рейтинг: 1551 Неутрално

  До коментар [#35] от "dreamer":

  В АЕЦ-а, както и в цялата енергетика се крадеше като за световно. Нещо само обвинения и присъди нема. Виж приказки бол. Що не почнем с овчия? Или с Ковачки за чийто бизнес премиера така страда? Ужким за работниците... Ами бачкал повече, прибират приходите със солена глоба отгоре и осигурява помоще за работниците. Собственика и управителя в пандиза за тровене на много хора. Което си е тероризъм. Предвижда се и конфискация.

  Covid live matter. Stop the genocide.
 39. 39 Профил на merkel
  merkel
  Рейтинг: 868 Неутрално

  Инфо - инвеститорът за АЕЦ Белене е СИМЕНС.........няма шега! Ще е уникално шоу просто.

 40. 40 Профил на merkel
  merkel
  Рейтинг: 868 Неутрално
 41. 41 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 3215 Неутрално

  До коментар [#38] от "Цецо":

  "Крадеше?"
  Ти това сериозно ли?
  Никога не е спирало. И продължава и то още по-на едро.

 42. 42 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 1944 Неутрално

  Сега ще ви скандализирам. Гледах интервюто на Бойко Б. в Панорама. Преди смятах че главната полза от него е че е честен човек. Аз съм човек с висше образование. Съветвам всички които подценяват управленските му качества да намерят начин да гледат или поне прочетат интервюто му. Този човек израства всеки ден. Аз не си спомням да сме имали министър председател който толкова да е бил наясно с всеки проблем на държавата. Може и да няма езика на професор по икономика, но нещата са му ясни. Моля гледайте интервюто.

  ТОВА КОЕТО ХРИСТО И РАДАН НЕ МОЖАХА ДА ГО СВЪРШАТ С ГЕРБ СЕГА ЩЕ ГО ПРОБВАТ 5 ГОДИНИ ПО-КЪСНО С БСП, СЛАВИ ТРИФОНОВ И МАЯ МАНОЛОВА. НАСЛУКА.
 43. 43 Профил на renegat
  renegat
  Рейтинг: 1212 Неутрално

  ...борисо, га има пари ,защо да праят риформи, те са праят га има криза Я ПОГЛЕЖ КОСТОВ ГА ГИ ПРАЙ РИФОРМИТЕ, и затуй стана циганин, гаргамел и от най-лош - по-лош, ми ти кат тъй страх земи си върви у Банкя и си глей кефа, кат истински охранител...ша са охраняш сам себе си... и туй то.

 44. 44 Профил на renegat
  renegat
  Рейтинг: 1212 Неутрално

  До коментар [#42] от "emil_":

  ...ясни саму като на трактора и на бат ти бойко, колкото и на теб...толкова е то яснотата... да промиеш изпереш и узакониш, и никого да не осъдиш, всеки сам да си се промени, пригоди и изглади, толкова и на желев и на тато все им бяха ясни нещата все ГОЛЕМИ и "политически зрели мъже" - та затова сме на този хал...ПАРИТЕ са наши, а ВРЕМЕТО е ваше - те това е то.

 45. 45 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 1944 Неутрално

  До коментар [#44] от "renegat":

  Виж сега, няма смисъл да спорим. Не се занасям, иди и виж интервюто.

  Колкото до другото. На тато нищо не му беше ясно, а Желю беше честен и умен човек, но си беше философ. Всички преди Бойко можеха да ти говорят 2 часа и пак нищо да не ти кажат. Изобщо изглежда празнословието си е типична нашенска черат.

  Гледай интервюто.

  ТОВА КОЕТО ХРИСТО И РАДАН НЕ МОЖАХА ДА ГО СВЪРШАТ С ГЕРБ СЕГА ЩЕ ГО ПРОБВАТ 5 ГОДИНИ ПО-КЪСНО С БСП, СЛАВИ ТРИФОНОВ И МАЯ МАНОЛОВА. НАСЛУКА.
 46. 46 Профил на myvoice
  myvoice
  Рейтинг: 402 Весело

  "Всички преди Бойко можеха да ти говорят 2 часа и пак нищо да не ти кажат. Изобщо изглежда празнословието си е типична нашенска черат. "

  "преди Бойко"

  мани

 47. 47 Профил на myvoice
  myvoice
  Рейтинг: 402 Неутрално

  До коментар [#46] от "myvoice":

  черат

  "мани"

 48. 48 Профил на lout66
  lout66
  Рейтинг: 926 Разстроено

  По повод всички коментари до тук само ще кажа - Най ме е страх от интелигентни и умни крадци , предпочитам простички ,глупави но честни управляващи.

 49. 49 Профил на Ганю
  Ганю
  Рейтинг: 8 Весело

  2 са бастиьоните на Комунизъма и преди и сега - БАН (управата, т.н. "академици" и Соф. У-т. Тия същите "академици", дето преди 1-2 години другара Станишев ги обяви за "избраници на народа" и им даде пожизнени пенсии на депутати

  В тая връзка, Д-р Станишев да веме спешно да се само-организира и започне да брои и оценя блясъка на копчетата по мундира на ген. Борисов. Така другара-академик А. Лилов ще може да го зачисли на Голям Докторат и може и да направи кариера в Института по История на БАН. Същото важи и за "историка-агент", Гоци-Сирищенски

  Айде сполайте, бай ви Ганя екс- Балкански
 50. 50 Профил на kaka_ginka
  kaka_ginka
  Рейтинг: 843 Неутрално

  До коментар [#2] от "NPaine":

  Хммм

  При 60 стотинки на кв.м. аз бих се много заинтересувала кой ги е взел под наем, кой му ги е дал и каква е връзката между двамата.

 51. 51 Профил на 2029
  2029
  Рейтинг: 724 Неутрално

  До коментар [#13] от "KOBA_STALIN":

  Искам да видя коментара на ББ за заменените от собственика на Стандарт земи. Колко е загубила България (т.е. хората) от тези заменки и да ги съпостави с така огласяваните 0.60 стотинки наем за земи в Пернишко. Но такъв коментар няма да чуем НИКОГА.

 52. 52 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 2022 Неутрално

  До коментар [#35] от "dreamer":

  Последният ти въпрос дава отговор на предните ти такива.

 53. 53 Профил на epoc
  epoc
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  Дрън та пляс - пак предишните му виновни. Хайде да напомним, че оня милиард се е излял по един предишен бюджет, по който и пари за БАН е имало. Само че протестите за пари са сега, за средства от този бюджет. А за АЕЦ-а, браво, добре си се справил. Ама може ли да покажеш и двата договора (и то целите) с условия, гаранции, количества и т.н., че да видим какво точно се е купило и за колко пари?

  Икономедия се превърна в трибуна на тролове ЗА и ПРОТИВ правителството. Очевидно е, че няма какво да се говори или коментира с такива драскачи....
 54. 54 Профил на Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Рейтинг: 868 Неутрално

  На лицето Борисов, избрано от така наречения български народ, главата му не отбира и грам от това, как трябва да се управляват научни институции - въпреки че има научна степен.
  Премиерът на една европейска държава ТРЯБВА да разбира от тези неща - или да може да си намери екип, който да разбира.
  В случая не е налице дори и едното от двете условия.
  Жалка работа!
  Типично българска!

 55. 55 Профил на Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Рейтинг: 868 Неутрално

  ОТМЕНЕТЕ ТОВА ПОСТАНОВЛЕНИЕ! Проверете законосъобразността – а също така и "морала" – на постановлението, с което МС даде депутатски заплати на така наричащите се академици и член-кореспонденти - в мнозинството си не учени, а представители на тлъстата комунистическа номенклатура! По инициатива на Станишев бяха отпуснати доживотни депутатски заплати (1900 лв.) на академиците, член-кореспондентите трябва да вземат 30% от заплатите за академиците. Невероятно гнусно и нагло безобразие на некадърната крадлива пасмина, наречена тройна коалиция, осъществено за сметка на Данъкоплатеца! Чрез титлите академик и член-кореспондент абсолютно безспорно се предоставят привилегии! Те са противоконституционни! Чрез тях грубо се нарушава една от фундаменталните разпоредби в Конституцията, а именно член 6, който гласи: “(1) Всички хора се раждат свободни и равни по достойнство и права. (2) Всички граждани са равни пред закона. Не се допускат никакви ограничения на правата или привилегии, основани на раса, народност, етническа принадлежност, пол, произход, религия, образование, убеждения, политическа принадлежност, лично и обществено положение или имуществено състояние.” Сред академичната общност е известно, че автентичните учени сред гореупоменатите две групи са около 20%. Другите са номенклатурчици и техни асоциати. Решението, освен всичко останало, е епохално по своята ЦИНИЧНОСТ И НАГЛОСТ, като се има предвид положението на пенсионерите и бедните! ОТМЕНЕТЕ ТОВА ПОСТАНОВЛЕНИЕ!

 56. 56 Профил на elady
  elady
  Рейтинг: Неутрално

  Само ББ да обясни как да изчакат 6-7 месеца "държавата да тръгне, да имаме нормална среда" на половин заплата. Опитите да се премине на фотосинтеза за сега дават трагични резултати.

 57. 57 Профил на коколино
  коколино
  Рейтинг: 471 Гневно

  Тръби за 24 милиона той ги е взел за 270 хил.?!?!?!?!??!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Тоя на се изпуска ,тоя парцал вече за удавя в собствените си невежи лайна.

  Върнете си го на СИК да си му бият шамарите като се насере.

  Щото ми писна да му миришем изпусканията!!!

  кому е изгодно?
 58. 58 Профил на andimo
  andimo
  Рейтинг: 581 Неутрално

  До коментар [#48] от "lout66":

  Какво племе сте боковистите?Излиза тая тиква и ви залъгва и му вервате.С телевизоро гласувахте и пак му вервате

 59. 59 Профил на xmm
  xmm
  Рейтинг: 1154 Весело

  До коментар [#57] от "коколино":

  Или :
  Тръби за 270 хил,а са взети за 24 млн?!

 60. 60 Профил на Васил Дакев
  Васил Дакев
  Рейтинг: 696 Неутрално

  До "19" и всички останали от форума,псуващи и плюещи по БАН,т.е,по науката.Оставам с впечатление,че тук почти всички са завършили само начално образование.Само в такива среди съм слушал толкова много негативизъм по отношение на хората,отдадени на наука.Навремето в институцията,в която аз работех,издигнаха на ръководен пост в едно от поделенията й човек със седно образование.Най-напред той се зае със своите заместници,коието бяха с висше и ги разгони.Резултата не закъсня.Пълен провал.А по отношение на агентите на ДС в БАН?Ние имахме едно от най-добрите научно-технически разузнавания в света.Аз съм един от тези,които се гордеят с него и неговите постижения.Но всяка държава с подобно разузнаване има нужда и се ползва от учени в различни направления на науката,които да оценяват придобитата разузнавателна информация в областа на модерните технологии.Много добре е това да го правят изявени научни работници.Това разузнаване СДС по поръчение от Запад най-напред разби.Сега ще произвеждаме торни червеи за фермерите от щата Аризона и ще забогатяваме.

 61. 61 Профил на legio
  legio
  Рейтинг: 409 Весело

  Борисов искам само те информирам, че "колегата Саркози" е президент. На теб колега ти е Путин

  Who dares wins!
 62. 62 Профил на legio
  legio
  Рейтинг: 409 Неутрално

  До коментар [#60] от "molesan2":

  "Най-добрто научно-техническо разузнаване в света" трябваше да компенсира технологичното изоставане на пропадналата соц.икономика и липсата на научен потенциал. Очевидно се провалиха и с двете си задачи.

  Who dares wins!
 63. 63 Профил на gianni
  gianni
  Рейтинг: 1255 Неутрално

  До коментар [#60] от "molesan2":

  "...А по отношение на агентите на ДС в БАН?"

  Най-обикновени доносници, чиято цел беше да компенсират професионалната си некадърност си с клепане. Те биха доносничили и на Гестапо, ако то тогава беше на власт.

 64. 64 Профил на naso
  naso
  Рейтинг: 466 Весело

  Към 7 и 14.
  БРАВО ДЕСЕН МНОГО СИ ТОЧЕН.

 65. 65 Профил на zaza
  zaza
  Рейтинг: 707 Неутрално

  Вчера преглеждах разходната част на бюджета за 2010г. И разбрах защо това беше една от първите институции, на която дянков хвърли око за съкращения.

  За БАН 60 000 000 лв
  За висше образование 300 000 000... Най-големия - Софийския университет взима на половина на парите, които взимат от БАН 33 млн., а резултатите сякаш ги няма или поне малко хора знаят за тях.

  Няма по-глух от този, който не иска да чуе и по-сляп от този, който не иска да види!
 66. 66 Профил на Ганю
  Ганю
  Рейтинг: 8 Любопитно

  До коментар [#60] от "molesan2":
  "....Ние имахме едно от най-добрите научно-технически разузнавания в света.Аз съм един от тези,които се гордеят с него и неговите постижения..."
  А, бе момче, ти у ред ли си? Я дай пример за "Научно-технически" пробив (из речника на БКП) от онова време. В БАН се "крадяха" идеи от СССР, или им се подаряваха неща като напр. кристали за лазери (по цял джоб на на аспирант)... Я питай бай Колю Съботинов как направи кариера ... Иначе "шпионите" на БАН по Запада трошаха пари за командировки и си уреждаха кариерата. Не виждаш ли, че всички са все още членове на управата (Общото Събранив) на БАН. Това са търтеите, заради които БАН е в разруха! Срам !

  Айде сполайте, бай ви Ганя екс- Балкански
 67. 67 Профил на VIVA_BG
  VIVA_BG
  Рейтинг: 696 Неутрално

  До коментар [#14] от "Десен":

  Защо МВР, които
  1. Нищо не прозивеждат
  2. Много харчат
  3. Много крадат
  4, Много лъжат
  А освен това те са и официално на бюджетна издръжка.

  Защо МВР не са на пангара, а БАН, чийто бюджет е десетки пъти по-малък и дори да ги отрежат напълно нищо няма да се промени? Тиквата се прави на герой при учените, но не смее да пипа МВР и шкембетата защото е паразит и престъпник като тях.

  БОГ ДА БЛАГОСЛОВИ БЪЛГАРИЯ !
 68. 68 Профил на Дедо Либен
  Дедо Либен
  Рейтинг: 1326 Любопитно

  Бойко Борисов: БАН да имат да взимат!
  Наполеон: най-много се гордея с почетната титла, която ми даде от Френската Академия на Науките!

  Двама Генерали, двама държавника - две противоположни мнения. Кой ли е прав?

 69. 69 Профил на Ганю
  Ганю
  Рейтинг: 8 Разстроено

  Проблемите не са толкова заради сегашното правителство, а вътрешно-организационни, т.е. самата структура: + политическото гъзолизане и некомпетентност на несменяемата управа от времената на "приятелски" настроените правителства, като Тройката и/или БСП в частност, за които беше важно да дават "гръб" на другарите-академици (апропос, едва ли днес има академик, който да не е членувал в БьеКаПьеиту). Ето ви пример: В БАН има "Икономически" институт (тия дето бяха ралютили "световния учен" Дянков), но те не само не са полезни (в помощ) на държавата (правителството) с дейността си, но не могат да създадатдори един съвременнен вътрешно-икономически модел за управление на самата Академия. Това последното, би трябвало поне да покрие получаването на държавни заплати от "феодалите" на Гоци, нали?

  Айде сполайте, бай ви Ганя екс- Балкански
 70. 70 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4480 Гневно

  Спомням си когато Б.Б. дойде на власт как говореше, че образованието ще бъде един от главните приоритети на правителството на ГЕРБ! Видя се що за приоритет е образованието, след като сега студентите и учениете в БАН са принудени да протестират на улицата за да могат да учат и работят през зимата! Както се вижда това се оказа поредната лъжа на пожарникаря, чудя се на българите които още вярват на тази мутра - премиер!

  П.П.
  Доброто образование е в основата на всяка богата и просперираща държава! Жалко, че нашите тъпи управляващи не смятат така.... жалко!

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 71. 71 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 1043 Неутрално

  до molesan2:Едва ли някой нормален човек може да е против науката.Едва ли,обаче някой нормален човек отъждествява днес БАН с наука..Едва ли и 10%се занимават с наука там.Другите преписват западни статии,пишат нищонезначещи трудове като "академик"ЛилЬов.А да не забравяме и печално известните сделки за стотинки на квадратен метър-нали си наясно,че разликата отива под масата за някой директор на институт или по-нагоре.Не случайно още със началото на спора,преди година още БАН-ските старчета първи започнаха да говорят за имоти,а не друг.Просто те са важните за тях ,явно и "рентата"която взимат за тях под масата.От тогава БАН-ските старци искат само пари,а не предлагат реформа на БАН,с цел по-добра работа и по-добър мениджмънт.

 72. 72 Профил на BBC
  BBC
  Рейтинг: 581 Неутрално

  Ами прав е и не е прав!
  - прав е, че БАН се умилкваха около Станишев и ги нямаше когато се строеше в защитени зони, например. Младите пращаха СиВи-та в чужбина, старите трупаха стаж.
  - не е прав като казва ще дадем на БАН! НЕ и НЕ! Пари само единствено на институтите на БАН! Те да финансират БАН или от това от което имат нужда - докторантско училище, административна помощ за европроекти, библиотека и архив! Затова спешно трябва да се промени закона преди да се отпускат нови пари.

  Инфантилните народи се изтребват сами!
 73. 73 Профил на BBC
  BBC
  Рейтинг: 581 Неутрално

  До коментар [#71] от "yanne":Има доста добре работещи институти - математически, ядрен, микробиология, ... Но за жалост те са в мъртва хватка на енергийни вампири в БАН и институти като Архитектура(или каквото е сега там), например!

  Инфантилните народи се изтребват сами!
 74. 74 Профил на BBC
  BBC
  Рейтинг: 581 Неутрално

  До коментар [#39] от "merkel":Сиеменс е производител и не инвестира в електроцентрали! Те продават. Освен ако не отпускат стоката на кредит, таксуван като инвестиция.

  Инфантилните народи се изтребват сами!
 75. 75 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 753 Неутрално

  ... Бойко Борисов по повод исканите от академията повече средства, необходими за функционирането й, в предаването на БНТ "Панорама".
  Здравите сили отново победиха здравия разум.
  „Лъжата е нещо крайно отвратително и изключително полезно в трудни моменти".
  Адлай Стивънсън

  Дерзайте, до пълна победа на здравите сили, тъй като здравият разум отдавна си е хванал самолета. ...

 76. 76 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 1043 Неутрално

  до Ганю:Вярно ,че един модел за правилно развитие и управление на БАН не могат да измислят,но даваха акъл на всички за икономическото развитие на България,разбира се на конференции,организирани от Първанов,че и орден някой получиха..

 77. 77 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 1043 Неутрално

  до BBC:аз,разбира се не съм специалист във тази сфера(по БАН),само имам познати.Но си прав ,разбира се.Затова и не бива да се отрича тотално всичко.

 78. 78 Профил на pyn
  pyn
  Рейтинг: 518 Неутрално

  До коментар [#72] от "BBC":

  -БАН не се умилквал около Станишев, и тогава, както сега настоява за приоритет на науката и поне 1% от БВП за наука
  -поне половината от мледежите отиват в чужбина, защото с 200 евро заплата не могат физически да оцелеят, а не заради средата
  -всички национални научни центрове в Еропа имат централно ръководство, друг е въпросът за начина на избирането му
  -няма нужда от докторантско училище- в почти всички институти на БАН има съответни на профила му докторанти
  -не толкова за библиотека, пари трябват за достъп до теченията поне на водещите списания и добри копютри разбира се
  и т.н.

  Но когато си оставил учените на половината от и без това мизерните им заплати всичко по-горе е безсмислено.

 79. 79 Профил на errata
  errata
  Рейтинг: 977 Неутрално

  До коментар [#73] от "BBC":

  ЦК на БАН също е в комбина с някои от корумпираните директори на институти. В крайна сметка те ги назначават за директори дори, когато учените от института са гласували за алтернативния кандидат. Това празитно звено (ЦК на БАН) трябва да бъде прочистено. Самите учени (за съжаление) са безгласни букви.

  "Да, България"
 80. 80 Профил на Ганю
  Ганю
  Рейтинг: 8 Весело

  До коментар [#79] от "errata":

  Качеството на "произведените" по време на 20-годишната перестройка "млади" учени е под съмнение. Преди 2-3 седмици чета в ежедневник коментар по повод еко-катастрофата в Унгария от д-р по екология тра-ла-ла женско име, което не помния, УченКа от Екологичен институт на БАН: ".... За разпадането на аресениКА(?) са нужни 100 г., а на оловото може би 1000..... освен това те могат да се превърщат и в други химически съединения" ... Ха сега, де ... ??!! Знае ли някой за колко години се "разпада оловото"?

  Айде сполайте, бай ви Ганя екс- Балкански
 81. 81 Профил на BBC
  BBC
  Рейтинг: 581 Неутрално

  До коментар [#79] от "errata":Грешката е моя! Енергийни и финансови вампири са ЦУ и институти като археологията. Лошо съм се изразил. Иначе подкрепям на 100% това което казвате.

  Инфантилните народи се изтребват сами!
 82. 82 Профил на BBC
  BBC
  Рейтинг: 581 Неутрално

  До коментар [#78] от "pyn":Няма как да има докторанти без докторантско училище.
  Иначе всички центрове са федерации, справка Макс Планк. Просто тук пирамидата е обърната.

  Инфантилните народи се изтребват сами!
 83. 83 Профил на Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Рейтинг: 696 Неутрално

  Прочетено днес във форума на Фрогнюз:

  Ашколсун!600 000 лева излязъл евроремонтът на пътя до "ВЕСЕЛОТО МИНИСТЕРСТВО" Заповед за създаване на ваканционно селище "Арда" в района на яз. "Ивайловград" е подписал през 2000 г. тогавашният министър на регионалното развитие и благоустройството ЕВГЕНИ ЧАЧЕВ. Това е съобщил областният управител на Хасково Румен Данев след приключила комплексна проверка по негова заповед в района на язовира, цитиран от Вulgaria-news. bg. ***************************************************************** "БРАВО КОСТОВ, БРАВО ЧАЧЕВ, БРАВО ДРУГАРИ "ДЕМОКРАТИ"!"

  Ето това обяснява до голяма степен дървенето на пишман-демократи като смотаното андимче. То горкото просто е на хранилка на Кърниградска. Гаргамел пуска в действие програмираните смърфове.

  Банването в Дневник противоречи на текстове от Конституцията и Хартата за правата на човека
 84. 84 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1441 Весело

  Скоро, руски агенти , САМО съветските другари -ЩЕ ИМАТ да вземат...
  Другите-и глупаците , които гласуваха за теб - "да имат да вземат"..)))

  BIG AL
 85. 85 Профил на pyn
  pyn
  Рейтинг: 518 Неутрално

  До коментар [#82] от "BBC":

  Това са глупости разбира се. Докторанти има и то добри. И дотук, повечето от тях заминават, повечето от тях заради мизерното заплащане.

  "всички центрове са федерации" - пак глупости: справка -CNRS Франция, CNR, INFN - Италия.

  И не защитавам ЦУ, проблемът е в това как да се избира и какви функции да има. Ако в сегашния момент оставиш институтите да се оправят сами, милиционерите ще им видят сметката един по един за отрицателно време. С изключение на най-гъзолизаческите , може би.

 86. 86 Профил на Vili Jambov
  Vili Jambov
  Рейтинг: 1044 Неутрално

  До коментар [#65] от "zaza":

  Да, така е. Много малко хора занят. Около 70% от публикациите в списания с импакт фактор са от БАН. На второ място е СУ с голяма разлика пред други университети. Попитайте Игнатов какъв е делът на НБУ Не за друго, а защото той твърди, че наука трябва да се прави само в университетите. Според мен наука може да се прави и в университеите. Все пак тяхната основна задача е образование.

 87. 87 Профил на Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Рейтинг: 696 Неутрално

  Продължение на прочетеното във форума на Фрогнюз от днес:

  Анализатор
  Събота, 23 Октомври 2010
  Яяяяяяя! Сега си обяснявам защо на митничарските куфарчета от онова време им бяха поникнали крачка. . . И правеха маратонско бягане - от Свиленград та чак до София и право на Раковска 134. . . Пълни, разбира се! Къде е сега Гаргамел да обясни, че няма нищо общо със случая. Да, ама не! Защото по това време вече му беше излязъл прякора Командира. И без негово знание в СДС нищо не ставаше. Свитата му го гледаше в очите в стремеж да отгатне и угоди на желанието му - ако той се напънеше, Класната, дори и във Варна да беше, пръдваше, а областните гаулайтери на СДС направо се насираха. . .

  Банването в Дневник противоречи на текстове от Конституцията и Хартата за правата на човека
 88. 88 Профил на Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Рейтинг: 696 Неутрално

  До коментар [#67] от "VIVA_BG":

  "Последният милиционер над Омир слънчево ридае..." пееха в една песен Щурците. Последния милиционер ще си отиде тогава, когато и последния бандит влезе в затвора. А сега България е страна на организираната престъпност. Колкото по-голяма престъпност - толкова повече полиция. Неизбежно! Още повече след като се оказа, че бандитите си купуват на едро съдии, а съдиите ги пускат, защото "правилното" им решение зависи от размера на подкупа...
  Пп - Като гледам колко много плюсове са ти сложили форумните талибани... 100% калпав мат'риал...

  Банването в Дневник противоречи на текстове от Конституцията и Хартата за правата на човека
 89. 89 Профил на teni
  teni
  Рейтинг: 601 Неутрално

  До коментар [#48] от "lout66":

  Ами че Жан Виденов нали беше такъв=Всички видяхме каква я свърши= Предпочитам умен- честен и кадърен управник Но това зависи от нас всички= Но с този наивен и с робска психика народ-няма да стане=

 90. 90 Профил на luarkas
  luarkas
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Интереса не е към БАН, интереса е към имотите на БАН.
  Всеки може да провери с google earth. Само земята на БАН на 4-ти и 7-ми километър е 700,000 м2. При силно занижена пазарна цена от 1000 евро/м2, цената е 700 милиона евро.
  Интереса на Дянков е към имотите на БАН, които са за милиарди лева, с които счетоводителя Дянков иска да закърпи лесно бюджетите си, по възможно най-лесния начин - не с развитие на иономиката.

 91. 91 Профил на teni
  teni
  Рейтинг: 601 Неутрално

  До коментар [#90] от "luarkas":

  Прав си!!!!!!!Ама много!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK