Джеймс Уорлик: Необходима ви е система за подбор на най-честните съдии

Джеймс Уорлик

© Дневник

Джеймс УорликТрябва система, която да гарантира, че всички съдии са честни и няма корупция – система за подбор на най-честните съдии. Това заяви в предаването "Неделя 150" на БНР американският посланик Джеймс Уорлик по повод състоянието на съдебната система в България. По думите му не трябва да става дума само за арести, а за върховенство на закона и спазване правата на гражданите. Уорлик отново повтори, че за него освободеният под домашен арест Алексей Петров е опасен, и посочи, че пускането от ареста не означава, че е оневинен.


Той отбеляза, че се правителството полага усилия и ще има напредък, "а не само арести на лица, свързани с организираната престъпност". По повод специализираните съдилища, които ще бъдат създадени, той заяви, че трябва да  се прецени конкретно за България, но според него те са добра практика и в някои страни работят добре.,


По повод строителството на АЕЦ "Белене" Уорлик заяви, че има два основни въпроса: дали е икономически обоснован проект и дали предоставя необходимата  сигурност за България и за целия регион. Става дума за огромна инвестиция – милиарди левове и решенията ще се отразят на енергийната сфера на България за десетилетия напред, посочи той. ,По повод подписаното споразумение между Българския енергиен холдинг и "Газпром" за "Южен поток" той каза, че не знае какъв точно документ е подписан и посочи, че българите имат право на повече прозрачност за енергетиката, включително и за "Южен поток". По думите му правителството трябва ясно да се ангажира с "Набуко" и "южният коридор да е приоритетен".


Той отново посочи, че има голям интерес от американски компании да инвестират у нас, като за пример даде "Шеврон", които се интересуват от отработеното ядрено гориво. По думите му интерес има и от компании в областта на информационните и биотехнологиите.

Коментари (182)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на berbenkov
  berbenkov
  Рейтинг: 1316 Гневно

  Честни съдии няма!
  БГ драма!!!

  www.berbenkov.hit.bg
 2. 2 Профил на jubal harshaw
  jubal harshaw
  Рейтинг: 1316 Весело

  баси и радиоточката е тоя.

  http://jubalharshaw.wordpress.com
 3. 3 Профил на Bramasole
  Bramasole
  Рейтинг: 3620 Гневно

  Истината е, че на страната ни е необходима система за избор на честни съдии, прокурори, висши полицаи, политици и кой ли още не. НЕ е работа обаче на един чужд дипломат да дава акъл и да се меси във вътрешните дела на суверенна държава. Представяте ли си Елена Поптодорова в интервю по нац. радиостанция в САЩ да започне да дава оценка на американски институции и нейното виждане за излизане от конкретна ситуация на държавата САЩ?
  Външно министерство трябва да излезе с нота, а те сигурно ще се хвалят с оценката за кабинета ...

  "Човек не се дави, като падне във водата, а като остане там” - Едуин Луис Коул
 4. 4 Профил на krasi_99
  krasi_99
  Рейтинг: 426 Неутрално

  А система за подбор на честни лобисти в парламента, честни, а не бързо забогатяващи министри в правителството, чесни депутати, честни президенти и кандидат-президенти, а защо не и честни посланници. Как да постигнем всичко това г-н Уорник?

 5. 5 Профил на Reveal
  Reveal
  Рейтинг: 793 Неутрално

  Принципно подкрепям всеки посланик който дава ценни

  съвети. Причината е, че овластените слуги у нас вместо да работят се

  наливат с шампанско или се шляят с both hands in pockets.

  "Да се махаш от тази банка веднага миличка. Шефа й е параноик и измъчва момчето само защото чело някакви си книги и филми за обири" из Призрачния град
 6. 6 Профил на xmm
  xmm
  Рейтинг: 1107 Неутрално

  Всеки ще е честен дотолкова,доколкото не получил рушвет,достатъчен да компенсира моралната норма в неговия мироглед.

 7. 7 Профил на Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Рейтинг: 1355 Весело

  Нека лумпедиадата по повод на посланика , който просто е отговорил на зададен въпрос да започне сега

  15.02.1989 - 07.02.2018
 8. 8 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2363 Неутрално

  Ей ги,вряснаха комунягите,че американският посланник се месел във вътрешните работи на България,като само коментира,а забравиха времето,когато сАвеЦките "другари"направо ни нареждаха какво да правим.Пък,ако нашият посланник в Америка направи критично изказване,нищо лошо няма да произлезе,най-много да я извикат да го доразвие и да си вземат поука от него.Да сте чували САЩ да е правила забележка за изказване на който и да било българин в САЩ?

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 9. 9 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1316 Весело

  Честни съдии ? :)))
  :))) При този ВСС-ъвет, при ТЕЗИ хора на Гоце, при ТЕЗИ червени , потомствени отпадъци в системата ? При тези хотелиери, ченгета, фуражки влезли БЕЗ изпити,при тези нАучни кадри -юридически !!?? в Университета ???
  НЯМА КАК да стане , г-н посланик ..НЕ мечтайте..:)
  И при тОВА правителство- на руски агенти и слуги..))
  КАКВА прозрачност, "руменовчаровска", при договори с Империята на ЗЛОТО ??..)) Че заплатата му за последните 5 години -НЕ стига за да плати доктората на сина си в Оксфорд..)
  КАКВА прозрачност , и при сегашните РУСКИ агенти ?? Просто мислят , КАК да не научим , КОЛКО ни струват поредните договори с Империята на ЗЛОТО :) 800 млн - за южния, милиарди- за АЕЦ-а..Крепостните са нужни и на това правителство...))
  Трябва да има стадо, простолюдие,роби,, за да ИМАТ например , потомствените руски агенти последен модел : Порше Кайен- вчера по Аксаков - захарито захариев , ; Или евро -депутатки-онази с гривата от Сливница- които да недоволстват , че супер скъпия италиански магазин за храни - на Аксаков - е затворен в събота ..))
  Трябва да има стадо мутанти, а ние си имаме достатъчно, които да носят на гърба си ТАКИВА правителстава , като последното...г-н посланик..
  И никой не може да ни помогне, ако сами не си помоигнем ..НО, скоро, НЯМА да имаме честни съдии и НОРМАЛНА съдебна система, г-н посланик ..Имаме си традиции, стари , комуноидни , в нашата родина ...))))

  BIG AL
 10. 10 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1316 Весело

  И не си правете ил'зии, г-н посланик , когато руски агенти управляват..::)))))))))
  От тяхното двуличие, корист, алчност, слугинстване, наглост , продажност, лицемерие,безхарактерност - , ...МОЖЕ САМО ДА СЕ ПОУЧИТЕ ...)))
  Така го караме ние тук , вече повече от 60 години..Робуването на Русия, крепостничеството ни е , ..кръвта...))

  BIG AL
 11. 11 Профил на jubal harshaw
  jubal harshaw
  Рейтинг: 1316 Весело

  До коментар [#8] от "lz2":

  и ква е разликата точно между ВЕФ и RCA?

  http://jubalharshaw.wordpress.com
 12. 12 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1316 Весело

  Нашата 'Война за независимост" , още не се е случила , г-н посланик ..) Някакви полуидиоти , неграмотни , още ни убеждават в 'добрите" намерения на Империята..))))
  Но ще стане , г-н посланик ..:))))

  BIG AL
 13. 13 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2363 Неутрално

  До коментар [#12] от "big_al":

  Война за независимост,ама от вас,синовете на бившите овчари!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 14. 14 Профил на radikal
  radikal
  Рейтинг: Неутрално

  До коментар [#3] от "domakinq":

  "НЕ е работа обаче на един чужд дипломат да дава акъл и да се меси във вътрешните дела на суверенна държава. Представяте ли си Елена Поптодорова в интервю по нац. радиостанция в САЩ да започне да дава оценка на американски институции..."


  Зависи. Ако си финансирал управляващата партия и благосъстоянието на лидерите й рязко е нараснало, вероятно няма да се притесняваш какво и как говориш.

 15. 15 Профил на strandjata
  strandjata
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Харесва ми, когато руският посланик мълчи...

 16. 16 Профил на rotos
  rotos
  Рейтинг: 550 Неутрално

  До коментар [#3] от "domakinq":

  "Външно министерство трябва да излезе с нота"

  Ако Господ слушаше кучетата от небето щеше да вали пастърма!

  Алиса: Кажи ми по кой път да тръгна? Котаракът: Зависи, къде искаш да отидеш.
 17. 17 Профил на Постовете на някой друг
  Постовете на някой друг
  Рейтинг: 583 Неутрално

  Системата е ДОИП, който пък ще реализира лустрацията. Но как да стане, след като САЩ няма нищо против комунистите, иска да работи с тях, среща се с тях и т.н. Необходимо е САЩ да подкрепи системата ДОИП, за да има честни съдии.

 18. 18 Профил на Раз печки, раз кюнци
  Раз печки, раз кюнци
  Рейтинг: 0 Весело

  Браво на Уорлик, дано по-често се изказва така.

  " Бог ме е благословил с богатство и ще ми иска отчет "
 19. 19 Профил на 2029
  2029
  Рейтинг: 613 Неутрално

  "... не трябва да става дума само за арести, а за върховенство на закона и спазване правата на гражданите..."

  Прав е посланика.
  Само се чудя откъде да се вземат честни съдии. Сега системата не ги допуска.

 20. 20 Профил на Bramasole
  Bramasole
  Рейтинг: 3620 Неутрално

  До коментар [#16] от "dru"

  Аз съм радетел на каузата за независима държава. Какви са управляващите ни, решаваме ние. В този смисъл съм се изказвала против имперската политика на руските държавници за Балканите, но не приемам и да ни поучават дипломати от страни с развита демокрация. Когато ни липсва нац. достойнство и себеуважение, та търпим и адмирираме подобни изказвания, как ще ни уважават другите.

  "Човек не се дави, като падне във водата, а като остане там” - Едуин Луис Коул
 21. 21 Профил на Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Рейтинг: 636 Неутрално

  До коментар [#3] от "domakinq":

  По твоята логика излиза, че е само твоя работа да даваш акъл? Нима всички останали нямат право на мнение? И защо точно Уорлик да няма право на мнение? И кой е болния човек в случая? САЩ или България? Не си ли чувала приказката, че ако САЩ тръгнат да бягат НАЗАД, а ние започнем да бягаме НАПРЕД(дано, най-после!) и след 200 години дори няма да се срещнем. Кой да ти дава акъл, ако не най-развитите? Може би Фидел Кастро? Или Ким Чен Ир?

  Банването в Дневник противоречи на текстове от Конституцията и Хартата за правата на човека
 22. 22 Профил на Дива селянка
  Дива селянка
  Рейтинг: 531 Неутрално

  Мерудията пак се изсипа в манджата. Този е официалния говорител на ЦРУ у нас.

  Дреме ни за мнението на гоите! И хич не ни трябва вашата прошка , стадо! КАРЛА
 23. 23 Профил на Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Рейтинг: 636 Неутрално

  До коментар [#3] от "domakinq":

  Лельо, излиза, че парите им и високите им технологии ги искаме, ама акъла им не го искаме? Е, така не става! Не можеш от една страна да казваш на някого "Помогни ми да стана като теб", а от друга страна да му казваш "Ти акъл не ми давай". Така не става! Ти самата, като ти дойде акъла в главата, започни да отсяваш разумното в приказките на този, който ти дава и помощ и акъл.

  Банването в Дневник противоречи на текстове от Конституцията и Хартата за правата на човека
 24. 24 Профил на Дива селянка
  Дива селянка
  Рейтинг: 531 Неутрално

  До коментар [#21] от "baracuda":

  Дано да можеш да четеш на английски.
  http://www.businessinsider.com/cities-most-food-stamp-recipients-2010-10

  http://www.prisonplanet.com/socgens-albert-edwards-the-u-s-public-is-about-to-revolt.html

  http://www.prisonplanet.com/americans-buying-guns-in-preparation-for-civil-unrest.html

  Цъфтят и връзват даже.....налъми

  Дреме ни за мнението на гоите! И хич не ни трябва вашата прошка , стадо! КАРЛА
 25. 25 Профил на Предраг Джукич
  Предраг Джукич
  Рейтинг: 583 Неутрално

  честни съдий в бг това няква фантастика ли е

  тенкю пийпъл! Да живей масонската ложа
 26. 26 Профил на jubal harshaw
  jubal harshaw
  Рейтинг: 1316 Весело

  До коментар [#21] от "baracuda":

  начи, га самураите изфърлили шогуната и решили да си имат конституционна монархия, един от тех, хирофуми ито, отишъл до европа да се изучи на право, езици и идеи за японска конституция.

  ходил насам-натам пича, разпитвал светилата, накрая разговорите стигнали дотам, че ито питал, абе що не ви дадем пари да напишете на нас една.

  германецо казал, има една държава тука, в източна европа, дойдоха тука с едно гърне жълтици, написахме им конституцията. гледай им сеира - никога нема да стане държава от тех. ти си ми симпатичен, затова безплатен съвет -- за да си работи вашата, замислете се убаво как се оправяте и си напишете конституцията и законите като за вас.

  държавата от европа била българия, конституцията - търновската. неколко години след тия събития, японците почват да превземат азия.

  а ние сме още там, де сме били като са ни я написали германците търновската.

  http://jubalharshaw.wordpress.com
 27. 27 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 2893 Неутрално

  Аре, възмутените спокойно, че ще скъсате някоя жила. Националното радио пита Уорлик, човекът отговаря. Марш да ревете на пияния Величко Конакчиев да кани и руския посланик за интервю.

  Що се отнася до съдиите, няма по-лесно от подбора им, но се иска кураж:

  1. Пълен тест за порядъчност от външни специалисти - проучване до десето коляно, връзки, познанства, здравен картон, наркотици, детектор на лъжата, тест за лоялност.
  2. Професионален изпит, разработен и оценяван от Харвард лоу, Станфорд и Йейл. СУ и БАН не се допускат на километър.
  3. Одобряване на кандидатите от НС.
  4. Одобрените кандидати минават на общи избори. Вече избраните подлежат на преизбиране всеки две години.
  5. Публичен регистър на съдиите с всичките им решения.

 28. 28 Профил на sceptical
  sceptical
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Със сигурност Уорлик надхвърля границите, които един нормален посланик трябва да спазва в нормална, суверенна държава.

  Само че ... това е много добре. За конкретния случай. България изобщо не е нормална държава -- ако не се е върнала в пещерната епоха (все още..), то е, защото е заобиколена и има подкрепа от цивилизовани държави, които я крепят да не потъне хептен в азиатска диващина. Колкото до суверенитета -- плюя на "суверенитет", в който суверенът е стадо оскотели чалгаджии + стадо турци, правещи каквото им се нареди от Турция през ДПС, + стадо цигани, които изобщо нямат мисъл за следващия ден. Освен това, "суверенитетът" на България е до голяма степен суверенитет на ченгесаро-мафиотския "елит" (егати елитът..) да генерира феодализъм, корупция и примитивизъм безнаказано.

  100 пъти предпочитам БГ да е с ограничен суверенитет и под попечителство от добронамерени, цивилизовани държави, и така 10-20 години, докато укрепне някакво подобие на гражданско общество и способност за самоуправление в широките народни маси, отколкото сегашната свинщина.

  По конкретната тема. БГ съдът е безобразно корумпиран, разложен и безполезен. Никой от тлъстите мафиоти няма проблеми със съда. Съдът може да е ефикасен само срещу дребни риби извън системата, примерно оново английско говно Шийлдс. Срещу Маргините, Любен Гоцев, Трактора, Черепа, наглите и т.н. той е безполезен. На Гоце, Филчев, Трактора, Сопола това може да изнася. Масларката, Гагауза, Сергея са на свобода и нищо не ги заплашва с такъв съд.

  За нас, нормалните хора, искащи нормална държава, този съд е непреодолимо препятствие. Всеки, който се бори с него, за да го подобри, е добре дошъл. Било мосю дьо Понсен, било мистър Уорлик.

 29. 29 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 688 Неутрално

  Изобщо, очакваме скоро да се кандидатира за генерал-губернатор на България. Време е този посланик да бъде отзован и на негово място да дойде дипломат, който ще уважава българските институции. Премиерът скастри френския посланик за подобно поведение.

 30. 30 Профил на palermo88
  palermo88
  Рейтинг: 793 Неутрално

  Айде гилдията на богоизбраните , момини сълзи да скача сега срещу посланика , как смее да хули тяхното неопетнено име и светия им образ не го е срам . И Трайчо да ни обясни с 4000 изречения , от които нищо да не ни стане ясно за договорите за енергията с Русия .

 31. 31 Профил на Диана Димитрова
  Диана Димитрова
  Рейтинг: 1316 Весело

  Here, you go again, mr. ambassador! или...
  Oooops, you did it again!


  " You've got to jump off cliffs and build your wings on the way down". Ray Bradbury
 32. 32
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 33. 33 Профил на Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Рейтинг: 636 Неутрално

  Г-н Уорлик, на нас тук в Бг ни е нужна система за подбор на честни съдии. Безспорно! Но определено считам, че по ни е нужна независима система за КОНТРОЛ на честността на съдиите. Защото колкото и добре да живее човек(по Чаталарския надпис ), дойде ли да работи в България, се корумпира. И най-честния. Ето защо е нужна такава система за контрол - както вътре в съдебната система, докато трае процеса, така и извън - след като процеса е завършил. Докато трае процеса чрез система от мерки(съдебни заседатели, външни наблюдатели и др.) съдията трябва да се превърне в безпристрастен арбитър на състезанието. След процеса всяко съдебно решение трябва свободно да се обсъжда в най-широкия кръг на мнения, в по-тесен кръг от специалисти да му се присъжда професионална оценка, а в най-тесен кръг отговорни и компетентни лидери да позиционират съдията в мобилна ранглиста, в зависимост от конкретното му съдебно решение. И най-важното: като дойде време за граждански избори на ръководители на съда, да се види кой какви кадри е ръководил.
  У нас съдиите си въобразиха, че са Господ. И забравиха, че са професия. И то много специална професия - отговорна за човешките съдби, отговорна за моралното здраве на обществото.

  Банването в Дневник противоречи на текстове от Конституцията и Хартата за правата на човека
 34. 34 Профил на Диана Димитрова
  Диана Димитрова
  Рейтинг: 1316 Весело
 35. 35 Профил на опа
  опа
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#32] от "fatih":

  .. ако беше губернатор, нещата щяха да са много по-добре. За съжеление тоя само съветва и то прекалено дипломатично за нашите условия. В БГ тоягата хваща дикиш, а не съветите.

 36. 36 Профил на alec
  alec
  Рейтинг: 59 Весело

  България да стане "посланическа република".
  Попитайте французи,германци,испанци..........как се казва американският им посланник и ще ви изгледат с удивление.Би ли давал съвети господина така някъде другаде по света/изключвам някои Централно Американски републики и някои "Народно демократични"Африкански републики.
  Дерзайте!!!

 37. 37 Профил на Диана Димитрова
  Диана Димитрова
  Рейтинг: 1316 Любопитно

  "По повод подписаното споразумение между Българския енергиен холдинг и "Газпром" за "Южен поток" той каза, че не знае какъв точно документ... (е, оставаше и да знае!) е подписан и посочи, че българите имат право на повече прозрачност (да, знаем, че (Вие!) горите от любопитство да разберете) за енергетиката, включително и за "Южен поток". По думите му правителството трябва (интересно какъв модален глагол е използвал?...Дали "should" или "must"-все пак има значение дали е заповядал като господар, който цени остатъка на чувство за достойнство у слугата си или не)
  ясно да се ангажира с "Набуко" и "южният коридор да е приоритетен"

  " You've got to jump off cliffs and build your wings on the way down". Ray Bradbury
 38. 38 Профил на qjtemikyraaaa
  qjtemikyraaaa
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Всъщност на България и трябва военно положение няколко месеца и всичко заграбено ще се върне доброволно или доброзорно. Трети вариант няма.

 39. 39 Профил на да защитим животните
  да защитим животните
  Рейтинг: 531 Любопитно

  До коментар [#29] от "latcho59":
  А със советския Путя по телефона си гукат - рапорт даден, рапорт приет! Всичкото БСП/БКП ръкопляска.
  "... След като няколко години от царуването на Путин, на ФСБ са се превърнали в нещо по-мощен и по-страшно от съветското КГБ - тя се превърна в агенция, чийто обхват ... разширен далеч извън границите на своя предшественик."
  "на Русия Нова Благородство", написана от Андрей Soldatov и Ирина Borogan, видният руски разследващи журналисти и редактори на Agentura.ru-
  http://theivanovosti.typepad.com/the_ivanov_report/2010/10/fsb.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed:+TheIvanovReport+(The+Ivanov+Report)

  Да защитим животнитe !
 40. 40 Профил на Vili Jambov
  Vili Jambov
  Рейтинг: 1148 Неутрално

  До коментар [#35] от "опа":

  Уви, изказванията му (не само това) не са дипломатични. Съжалявам, че точно този индивид представя една велика страна и демокрация тук при нас. Иначе съм убеден, че дипломатическият корпус на щатите не е представен масово от подобни пишман "дипломати". Има неща, които могат да се споделят като лично мнение, но не и от посланик. Контекстът има значение.

 41. 41 Профил на boris_ivanov
  boris_ivanov
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#2] от "jubal harshaw":

  Вярно, че е радиоточка, обаче кой друг освен него си чул да казва, че трябва система за подбор на честните съдии? Самата истина -- ако няма такава, не можем въобще да говорим за реформа в съдебната система. Всички са окопани на постовете си и спокойни да отсъждат, че Ахмед Доган не е в конфликт на интереси, когато като мандатоносител получава милион и повече хонорар за консултантски услуги по присъден от правителството проект.

 42. 42 Профил на stoiank
  stoiank
  Рейтинг: 1122 Весело

  Аз лично съм против да ни чука Руснак, Хамериканец, Французин, Англичанин и т.н. Като сте съгласни за едни пари, действайте. Негово Превъзходителство все пак е възпитаник на Станфорд и не му приляга такива думи, ако беше Лужков или друг идиот поне е въпрос на култура, на този му е напълно ясно какво казва и все пак го казва.

 43. 43 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 688 Неутрално

  До коментар [#39] от "тюлен":
  Всичките наши политици ръкопляскат на всичко, на което ние не ръкопляскаме.

 44. 44 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Браво Джимбо, браво Уорлик.
  Кажи им го, така е!

  Не цъфтиш ли като цвете, гниеш като бурен.
 45. 45 Профил на tapatop
  tapatop
  Рейтинг: 8 Неутрално

  БЕЗСПОРЕН ФАКТ Е, че България е колония на САЩ, която се управлява от Американския посланик. Такива страни колонии Америка има и другаде по света, но в тях Посланиците действат завоалирано , прикрито, уважавайки суверенитета на държавата, в която работят. А в България наглостта на Американстия посланик е безпределна. Такава арогантност Посланик Уорлик си позволява защото знае, че марионетното българско правителство е абсолютно безгръбначно, то всъщност е съставено по указание на Амер. департамент за Югоизточна Европа и със съдействието на Амер. спец служби, именно за да служи на интересите на САЩ в тази част на света.

 46. 46 Профил на granik
  granik
  Рейтинг: 165 Неутрално

  "Да се изберат най-честните съдии" може да го каже някой на улицата или в бара, но не и американски посланик . По тази логика избирането на примерно десет съдии за честни автоматично поставя останалите съдии в групата на корумпираните, дори и да не са такива. Все едно да се каже айде да изберем най честния министър и като го изберем, то тогава излиза че останалите по презумция са нечестни. Има си закони и следствие, ако те хванат и докажат,че даден съдия е корумпиран то тогава този съдия си носи правните последствия, закона важи и за съдийте. А че тоя зализания не се спря да взима отношение по всеки въпрос то е отделна тема.

 47. 47 Профил на jubal harshaw
  jubal harshaw
  Рейтинг: 1316 Весело

  До коментар [#41] от "boris_ivanov":

  За чий ми е да чувам некой да ми казва как да си уредя живота? Аз имам достатъчно акъл за тая работа.

  Проблемът на България е, че слушаме чужд акъл, вместо да се научим да живеем заедно.

  А сатрапът на Бремер от годините, в които в Ирак почнаха да се трепят по улиците със стотици, ич не искам да ми дава акъл - между тоя, и съвецките посланици в Афганистан от годините на окупацията там нема никаква разлика.

  http://jubalharshaw.wordpress.com
 48. 48 Профил на hhhuuunnn
  hhhuuunnn
  Рейтинг: 426 Неутрално

  говедото от добро не разбира, посланикът нема смисъл да се пъне

 49. 49 Профил на GHOST
  GHOST
  Рейтинг: 8 Гневно

  Разбира се господин посланика има готови решения на всичките тези въпроси и трябва само да му се помолим раболепно за да ни ги даде !

 50. 50 Профил на Славена
  Славена
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  До коментар [#27] от "Lemmy":
  Хайде и ти по-спокойно да не се спънеш в глупостта си, че е болезнено. Нека обсъдим "мъдрите" ти предложения:
  1. Ако проучването се прави от т.нар. служби за сигурност, които 20 години го играят слугинаж на всеки всластимащ и фабрика за компромати срещу неудобни, мерси. Тогава за съдии ще бъдат назначавани хора със съмнително минало, които много лесно могат да бъдат манипулирани от същите тези служби.
  2. Правораздаването на всяка страна е част от суверенитета й. Съдиите прилагат националното законодателство и това на ЕС. България е част от континенталната правна система и прецедентната такава, валидна за Великобритания и САЩ нямат нищо общо с нашето право.
  3. Тежко и горко на нацията, ако кандидатите за съдии бъдат одобрявани от Цецка, Фидоска, Лъчо Мозъка и други безмозъчни. Следващата стъпка може би е и мозъчните хирурзи да се одобряват от тях.
  4. Като гледам как нацията си избира политици, представям си какво би било правораздаването ако чичо Пешо от кварталната кръчма и леля Мара от "Женския пазар" трябва да преценяват компетентността и почтеността на бъдещите съдии.
  5. В момента всички български съдилища имат интернет сайтове, на които публикуват всички постановени актове на всички съдии. Очевидно никой не ги чете.

  "Има много налудничави неща, които могат да се направят, но ние няма да ги направим и все пак е приятно да си ги мислим." Кърт Вонегът
 51. 51 Профил на 2012
  2012
  Рейтинг: 5 Неутрално

  По повод подписаното споразумение между Българския енергиен холдинг и "Газпром" за "Южен поток" той каза, че не знае какъв точно документ е подписан..ХАХАХА

 52. 52 Профил на Дива селянка
  Дива селянка
  Рейтинг: 531 Неутрално

  Абе ,що ми хакате минусите Ей,кьорав народа ,мама му Хем им даваш оригинални щатски линкове дето си пишат сами в какви лай.а са затънали,та и света повлекоха с тях на дъното ,хем наш Ганьо не та не Или тук четат щатските гастербайтерчета или дневник е на разкладка някъде

  Дреме ни за мнението на гоите! И хич не ни трябва вашата прошка , стадо! КАРЛА
 53. 53
  ****

  Този коментар беше изтрит в 14:04 на 24/10/2010 от неговия автор.

 54. 54 Профил на bate_Ventzi
  bate_Ventzi
  Рейтинг: 688 Неутрално

  Не харесвам постоянните и не винаги уместни и дипломатични изказвания на Уорлик.
  На милиционерските клакьори във форума, които му се радват,че хвали техния "батюшка" Борисов, ще кажа,че американците много добре знаят кой е той, но след като виждат, че на нашия политически небосклон не се очертава нищо по-добро го подкрепят за да реализират част от интересите на САЩ свързани с борбата с престъпността,която пряко ги засяга.
  С този си вулгарен външно-политически подход обаче,Уорлик рискува да отблъсне мислещите и интелигентни българи които не могат да си обяснят как и защо САЩ подкрепя откровени антидемократимчни промени в българското законодателството и подобни действия на властта.
  Що се отнася до съдебното система Уорлик, е изключително прав. Дълги години кадруването на съдебната система беше подчинено на политическата конюнктура. Първоначално,т.е. веднага след 1990 г. хиляди ченгета следователи,партийни и комсомолски дейци побързаха да се подслонят под имунитета на съдебната система, разбира се за това трябваше да се отблагодаряват на Партията която им помогна за това. По-късно през 1992 г. правитлеството на СДС наложи чрез парламента някои кадрови промени в съдебната система, но те бяха твърде ограничени да не говорим за откровените провали с номинациите на Татарчев и особено на Филчев, който като си опече работата започна да рецитира "Ода за СССР". През последните десетина години, комунистическата номенклатура утвърди водещата си роля в съдебната система,чрез назначенията вече и на млади потомци на соцелита,тъй като освен всичко друго, заплащането там значително надвишава това в останалите сфери на живота. Така се стигна до позорното оправдаване на убийците на Борилски,бащата на единият от които се оказа предсатвител на милиционерско-юридическат соцолигархия.

  През посрледните години настъпиха обаче и някои положителни стъпки. При формирането на административните съдилища например, се проведоха честни и прозрачни конкурси наблюдавани изкъсо от ЕС, благодарение на което в тази сфера попаднаха най-подготвените от тях. Тук следва да направим уточнението,че дори сред спечелилите конкурсите да са попаднали предани на БКП юристи или техните деца,те не биха се чувствували задължени на всяка цена да си слагат главата в торбата за да обслужват на всяка цена интересите на "другарите" . Очевидно това е подходът, но той трябва да се усъвершенствува и доразвие.
  Така например, аз считам,че трябва с промени в закона за съдебната система поетапно да се освободят всички съдии, прокурори и следователи, за чийто места се проведат истински конкурси.Иначе ще трябва да си отидат цели поколения докато настъпят осезаеми промени.

  Ето например в един провинциален обласетн център в момента се разследва бивш областен управител от правителството на Станишев, син на бивш първи секретар на БКП в тази област.
  През лятото в местния печат бе побликувана снимка на група ловджии, състевена от бивши и настоящи величият от БКП/БСП сред които се мъдреха и лицата на разследвания областен управител, на Окръжния прокурор назначен преди няколко години от др. Велчев по препоръка на местната организация на БСП и на зам. председателя на Окръжния съд.Ха,познайте как ще приключи разследването?

  Не храня особени надежди към сегашната власт, като се има в пред вид,че водеща фигура сред нейните юридически експерти в парламента е депутатът от Варна и бивш шеф на ДС в морската ни столица - полк.Павел Димитров.Без да забравяме, че главен кукловод на тляво-популистката партия ГЕРБ е не кой да е, а шефът на Лукойл - В.Златев,син на последния кмет на Правец от бай Тошово време.
  Пък някакъв ГЕРБ-ер по-горе се провикнал "комунисти!"? Коментарите са излишни! Да му мисли изстрадалият ни, но въпреки това заблуден народ!

 55. 55
  ****

  Този коментар беше изтрит в 14:04 на 24/10/2010 от неговия автор.

 56. 56 Профил на usin
  usin
  Рейтинг: 0 Весело

  До,,ЛИЖЕ2''-ком13.
  Да та ева в аристократа,цървулите ти стоят още на околовръстното,неизсъхнали от калта.

 57. 57 Профил на bate_Ventzi
  bate_Ventzi
  Рейтинг: 688 Неутрално

  До коментар [#52] от "diva_selianka":

  Аз мила ти щракнах "минус" защото това е форум, в който всеки който може да формулира някаква смислена идея по съответната статия може да го стори свободно. Просто направи това а не парадирай с езиковите си познания. Нека кой където иска да пише, стига да може. За жалост вместо това, нашите форуми са пълни със скудоумия, ругатни, обиди, вулгаризми и откровена безпросветност.

 58. 58 Профил на Прокопиадата: "ЦЕНЗУРА!" - мотото на Дневник!
  Прокопиадата: "ЦЕНЗУРА!" - мотото на Дневник!
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  До коментар [#44] от "Десен" и другите чуждопоклонници (и на рашките и янките):

  Малей, какъв си гъзолизец!!! Явно си на заплатка при янките (рашките)!!!

  Просто се учудвам как може изобщо дори да си помислиш, че янките (рашките) им пука за нас?!?

  Но явно кинтарес приспиват съвеста, достойнството и другите такива непознати за теб понятия!

  Поздрави.

  Който не следва линията на Економедиа е тотално цензуриран!
 59. 59 Профил на maxthornd
  maxthornd
  Рейтинг: 0 Весело

  Браво на камарад уорлик! Яко помпи наште и чуждите демокеастогейстокопрофаги дето пръскат злоба и диария по тавана.

 60. 60 Профил на Дива селянка
  Дива селянка
  Рейтинг: 531 Неутрално

  До коментар [#57] от "bate_Ventzi":

  Евалла,бат Венци. Земам си забележка,ако не за друго поне за това,че си ми каза директно в Очи аргумента. Трябва да влезеш пак в политиката,ако не си станал подводница де

  Дреме ни за мнението на гоите! И хич не ни трябва вашата прошка , стадо! КАРЛА
 61. 61 Профил на GMG
  GMG
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Ама то дали останаха честни съдии - имаше един,К.Пенчев, но той стана омбудсман. Други не си спомням!

 62. 62 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  До коментар [#54] от "bate_Ventzi":
  "Не харесвам постоянните и не винаги уместни и дипломатични изказвания на Уорлик."

  Като не харесваш - не чети бе! Чети си на Чижов глупостите.
  Ама той когато казваше в прав текст че сме руския троявнски кон в ЕС ти не коментира там нали така?
  Нещастен неграмотен дебил, русляшка подлога и ратай.
  Айде трай там и не се обаждай какво си харесвал и какво не на Уорлик. И без това никой не го грее какво мисли един кух анонимен бесепаш.

  Не цъфтиш ли като цвете, гниеш като бурен.
 63. 63 Профил на nabludatel_2
  nabludatel_2
  Рейтинг: Неутрално

  До коментар [#3] от "domakinq":

  аз споделям вашето мнение, че България е суверена държава и трябва сама да решава проблемите си, но не мога да игнорирам факта, че в България престъпността така се е сраствнала с държавността и от всякъде получаваме информация за това, че напр.стожера на тази държавност, съдът изпълнява функции на марионетка на определени групи и кръгове с престъпни интереси, вместо изконна роля на пазител на ценностите на обществото, че не виждам възможност при това положение и без чужда намеса България да се измъкне от това блато. Една държава е суверенна когато функционира като такава, когато нейните органи функционират в полза на народа и обществото, които на пракика предоставят своята воля в ръцете на управниците, които да защитят обществения интерес. Тука обаче има рязко разминаване във воля на народа и псевдо държавност, която се шири, това вече не е суверенна държава, това е организирана структура с държавоподобен вид, обслужваща интересите на малцинствена група контрагенти, които интереси бих нарекъл противоречащи на законите на демократична Европа. И ако господина казва, че достопочтенния български съд пуска престъпници на свобода и ако това не ми харесва, то не значи, че не истина, а значи, че тази държава в лицето на най/важния си стожер съдът е загубила своето правно значение, и това не го казва само господин посланника, а и всички предствители на европейския съюз, те пък получават тази информация косвено от българския народ посредсвом социогически и други проучвания, т.е. суверена казва, това не е държава, която искам, аз искам правова държава, очевидно имаме проблем.

 64. 64 Профил на GMG
  GMG
  Рейтинг: 374 Неутрално

  До коментар [#54] от "bate_Ventzi":Бате Венци,писах ти един "плюс" ,защото коментарът е много добър,но е много дълъг.Бих ти предложил да махнеш първия пасаж,вторият и третият пасаж ги обедини и представи като отделен коментар - участниците във форума ще се скъсат да го четат и да дават оценки "+". Чет въртият и петият пасаж може да минат като отделен коментар, но той ще бъде по-слабо посещаван. Успех!

 65. 65 Профил на Дива селянка
  Дива селянка
  Рейтинг: 531 Неутрално

  Аз пък не мога со обясня един факт. Та като проста селянка ,ако обича Уорлик да ми светне. Защо аджаба Алексей Петров прати молба-ферман след като го окаушиха именно в американското посолство да му защитят правата.
  А другото дето го е говорил отдолу на материала ми мяза на оная работа:"стани куме -да седна" . Ами да сяда-та нали ББ си пие кайвето по кулоарите с техен Обама. Ей,всички виждаме колко супер са американците в "Марица-Изток". Шелфа искат да ни копат по мексиканския пример. База си имат дето българин не може да помирише. Самолетите им летят по коридор дето Костов им даде без да се проверява какво носят.Техен Сорос си у нас като дома. Е,та какво пречи не разбирам да турят и едно СРС на ревера Бойков ,та в реално време да научават какво обещал той на тоя и оня дето не е американец

  Дреме ни за мнението на гоите! И хич не ни трябва вашата прошка , стадо! КАРЛА
 66. 66 Профил на Прокопиадата: "ЦЕНЗУРА!" - мотото на Дневник!
  Прокопиадата: "ЦЕНЗУРА!" - мотото на Дневник!
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  До коментар [#62] от "Десен":

  Комплексите ти са много силно изразени. Обмислял ли си терапия?

  Ако не - необходима ти е!
  Ако да - какво чакаш???

  Така като те гледам най-добре лоботомия плюс стерилизация!

  Поздрави.

  Който не следва линията на Економедиа е тотално цензуриран!
 67. 67
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 68. 68 Профил на Дива селянка
  Дива селянка
  Рейтинг: 531 Неутрално

  До коментар [#17] от "GodMouth":

  Инфи,стига вече де. Сорос ,ако те напипа ще ти види сметката Нали знаеш какво мислиш за неговите цигани.А БСП-то и те ако те напипат бой ще ядеш. Ми ти им отнемаш електората с твойте ДОИП-и. Сопри се. Само хубавото ти мисля

  Дреме ни за мнението на гоите! И хич не ни трябва вашата прошка , стадо! КАРЛА
 69. 69 Профил на bate_Ventzi
  bate_Ventzi
  Рейтинг: 688 Неутрално

  До коментар [#64] от "george":

  Благодаря.
  Едва след като свърших установих,че съм се поувлякъл в коментара си. Стегнатото и смислено писане е изкуство което се постига трудно. На мен за това ми е необходимо по-вече време за редактиране,което си спестявам във форумите, тъй като времето мие ограничено пък и статиите падат от началната страница и се следят по-малко,т.е. гледам да реагирам по-бързо.
  Но по принцип си прав.Трябва да сме по взискателни към това което пишем.

 70. 70 Профил на Дива селянка
  Дива селянка
  Рейтинг: 531 Неутрално

  До коментар [#67] от "fatih":

  МИНУСИ-ЕЙ ТОЛКОВА ГОЛЕМИ

  Дреме ни за мнението на гоите! И хич не ни трябва вашата прошка , стадо! КАРЛА
 71. 71 Профил на 2012
  2012
  Рейтинг: 5 Неутрално

  ТОВА НЕ Е ОГРАНИЧЕН СУВЕРЕНИТЕТ, А ЛИПСА НА СУВЕРЕНИТЕТ...ТАКА Е ОТ ДВАДЕСЕТ ГОДИНИ В ИНТЕРЕС НА 4 ПРОЦЕНТА СЕДЕРУГИ...ТОЛКОВА СА НА ИЗБОРИТЕ СЕДЕРАСТКИТЕ ГЛАСОВЕ , А АКО ГИ ПРИРАВНИМ КЪМ И КЪМ НЕГЛАСУВАЩИТЕ ЩЕ СА НЕ ПОВЕЧЕ ОТ 3 ПРОЦЕНТА...ЗАРАДИ ТЕЗИ ПИЩЯЩИ ДЕМОКРАТИ ВОРЛИК СЕ ДЪРЖИ ТАКА....ДА ПОПИТА СОЦИОЛОЗИТЕ ...АМА НАЛИ СИ Е ЧЕНГЕ...ТЕ ЧЕНГЕТАТА С ДИПЛОМАЦИЯ НЕ СЕ ЗАНИМАВАТ.....ТАКА , ТАКА ДО ОКОНЧАТЕЛНАТА ПОБЕДА НАД ХАМЕРИКАНИЗЪМА.....ЕГАТИ ГЛУПАКА......

 72. 72 Профил на GMG
  GMG
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Не се учудвам на резкия, да не кажа заповеднически тон на изказ ването на посланик Уорлик. Ние сме свикнали винаги,когато с нас говори представител на силна държава,да се хванем за пал ците и със силно наведена глава да слушаме.Посланиците на тези държави знаят това и нареждат с повелителен тон.Знаят,че и БГ-съдиите няма къде да ходят,ще слушат.На няколко пъти ни се накараха от ЕС за калпавата,неработеща съдебна система, съответно магистратите си направиха секуру,но когато френски ят посланик с остър тон ни обвини за делото Борилски, набързо осъдиха убийците. След случайните или нарочните гафове на съдебни състави от СГС и САС напоследък, отново прозвуча предупреждение с повелителен тон,този път от посланика на най-великата световна сила и магистратите няма как,ще търсят най-честните и некорумпирани съдии.От висшите съдии май честен и некорумпиран беше само Пенчев, друг не си спомням, а висшите съдии са лицето на съдебната с-ма. А по отношение на заповедническия тон спрямо нас,питайте представителите на трите власти - те определят позицията на БГ - ако се държат с достойнство, с чувство на представители на независима страна, посланиците на великите страни няма да се държат като господ ари; ако навеждат глави като рая с 500-годишно робство на гър ба си пред турски ага,ефектът е назидателен и сетне повелител ен тон.

 73. 73 Профил на bate_Ventzi
  bate_Ventzi
  Рейтинг: 688 Неутрално

  До коментар [#62] от "Десен":

  Уважаеми "десен",
  (пиша го нарочно с малка буква защото голямата не ти отива)
  Тежко на такава десница към която се пришива такъв индивид като теб, чиято уста прилича на клоака от смърдящите в нея думи.

 74. 74 Профил на Постовете на някой друг
  Постовете на някой друг
  Рейтинг: 583 Неутрално

  До коментар [#68] от "diva_selianka":

  Аз пък мисля, че ми вършиш подривна дейност. Шегувам се, знам, че ми правиш услуга като разясняваш на хората какво е ДОИП и колко хубаво нещо е!

 75. 75 Профил на Дива селянка
  Дива селянка
  Рейтинг: 531 Неутрално

  До коментар [#74] от "GodMouth":

  Е,та не помниш ли колко те защитавах при Здравка. Слабост си ми. Само дето не харесваш селянки. Ма и това ще ти простя. Аз съм с широка душа, а не някоя замузгана интелектуалка

  Дреме ни за мнението на гоите! И хич не ни трябва вашата прошка , стадо! КАРЛА
 76. 76 Профил на Irina
  Irina
  Рейтинг: 1316 Весело

  До коментар [#52] от "diva_selianka":

  Не се коси,обикновено тук по -оригиналните и умни коментари ,са белязани с минусите.Означава -на прав път си.
  А има хора ,които само като ти видят ника и ти цъкват минуса ,ей тъѝ ,дори без да четат.

 77. 77 Профил на Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Г-н Уорлик все повече заприличва на г-н Пръдльо, бивш амерички амбасадор!

  http://www.panoramio.com/user/7617575?show=all , 660 ГАЛЕРИИ: 225 ЩУТГАРТ, 205 ПЛОВДИВ, 118 БЪЛГАРИЯ, 58 ЕВРОПА И 54 ГЕРМАНИЯ
 78. 78 Профил на Дива селянка
  Дива селянка
  Рейтинг: 531 Неутрално

  До коментар [#76] от "Irina":

  Е,мерси ти. Барем разбираш женските неволи Ами какво да правя като всички красиви,приказни и англосаксонски никове и герои са обсебени преди аз да се намърдам тук. И реших да си призная произхода поне чрез ника. Другия вариант беше направо да си обява ЕГН-то чрез ника. Ама те вече където трябва го знаят. ......пък аз мноооого обичам да ДАНС/я/

  Дреме ни за мнението на гоите! И хич не ни трябва вашата прошка , стадо! КАРЛА
 79. 79 Профил на Irina
  Irina
  Рейтинг: 1316 Весело

  Уолрик ми прилича на една моя комшийка ,която редовно ме навестяваше за да ме съветва ,как да наготвя, как да си харча парите ,как да се обличам и редовно ни организираше кога и в кой ресторант да отидем ,където демократично разделяше сметката да две /те -четирима ,а ние-двама/
  Слава богу ,че се премести.
  Прав е,обаче че имаме нужда от по-добро законодателство,
  Не е прав ,че все се меси.


 80. 80 Профил на Irina
  Irina
  Рейтинг: 1316 Весело

  До коментар [#78] от "diva_selianka":

  И да гонаправиш,Мики ще те обвини ,че си руски политкомисар под прикритие

 81. 81 Профил на GMG
  GMG
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Понеже ми написахте минусите на мнението ми за честните бъл гарски съдии,бързам да се коригирам:1.Едни от най-честните БГ съдии са тримата от ВАС - Урумов,Икономов,Генков.От гафа с ОПС-имотите излязоха "по терлици" - нито ВСС се събира да им разглежда поведението,нито ги наказаха,камо ли да ги уволнят. Значи са ЧЕСТНИ.Отгоре на това Икономов и Генков са екс-члено ве на ВСС. 2.Честен е и ген.Пенгезов-шефът на САС.Толкова гафо ве имаше покрай него - от назначаването,през утвърждаването му за шеф на Апелативния съд,банкета в деня на 18-те, събития та в Приморско.Навсякъде генералът се справяше,от всички ситу ации излизаше сух,така че е кандидат за ЧЕСТЕН съдия.3.Честен съдия е и шефът на ВКС Л.Груев.Той е единственият висш съдия, който призова колегите си да не се свират в ъгъла с наведена глава като провинен ученик, а да заемат достойно място. После, когато френският посланик ни се накара,съдията замълча,взе си бележка и двамата "невинни" бяха осъдени.Значи и Груев е чес тен ,посвоему.4.Честен съдия е и г.ца Куцкова.Тя е от категория та на Янето: той стар ереген, тя - несъвсем млада мома.Говори нелошо,но й липсва живец,апломб, от могото повтаряне ще е . И плочата й се изтърка,та дори олющи - съдиите не са виновни, липсват убедителни доказателства,прокурорите са некадърни. Как пък един прокурор не й хареса? Но понеже държи на своето и не си изменя мнението, защитавано от много години, и тя е кандидат за ЧЕСТЕН съдия. По-нататък да продължавам ли? Очаквам плюсовете - представих ви 6 кандидат-честни съдии!

 82. 82 Профил на Дива селянка
  Дива селянка
  Рейтинг: 531 Неутрално

  До коментар [#80] от "Irina":

  Той вече ме е обявил за педал. Кво ми пречи и чекистка да стана. Даже я и немножко по русски говорю ей тъй за куртуазия. Ве туркче билиорум ама чок аз. И мазел тов знам.Ке еллнико милам поли лиго. Ама най-млогу македонскиот ми е на дУшата.Оти сум от село:=)

  п.с. Извинявам се, ама май разводнихме темата за Биг Брадъра.

  Дреме ни за мнението на гоите! И хич не ни трябва вашата прошка , стадо! КАРЛА
 83. 83 Профил на Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Рейтинг: 1316 Разстроено

  Следващата седмица очаквайте съветите на г-н Уорлик как да си избираме смели войници , за да сме на нивото на американските в Ирак!!

  http://www.panoramio.com/user/7617575?show=all , 660 ГАЛЕРИИ: 225 ЩУТГАРТ, 205 ПЛОВДИВ, 118 БЪЛГАРИЯ, 58 ЕВРОПА И 54 ГЕРМАНИЯ
 84. 84 Профил на Irina
  Irina
  Рейтинг: 1316 Весело

  До коментар [#82] от "diva_selianka":

  Добре си .Ставаш даже за посланик.

 85. 85 Профил на Васил Дакев
  Васил Дакев
  Рейтинг: 660 Неутрално

  Г-н Посланик,нямамаме нужда от такава сисема за избор на честни съдий.Тази работа ще я вършите Вие.Като американец имате богат опит в избора на честните съдий у вас.Справка ф."Кръстника".Щ е очакваме да ни препоръчате и система за избор на умни съдий.За система за избор на независими съдий няма да Ви питаме.Те не са нужни на ГЕРБ.

 86. 86 Профил на Irina
  Irina
  Рейтинг: 1316 Весело

  До коментар [#83] от "КУРДО КОЛЕНКО":

  А ,по следващата -как да си отделим местенце на знамето ,близо до герба ,където да принтираме американското

 87. 87 Профил на Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Рейтинг: 1316 Разстроено

  До коментар [#86] от "Irina":

  А още по-следващата как да си печатаме мангизи без да ни интересува дали имат покритие.

  Как да си правим бюджет с многооо дефицит, при това без да ни пука много!!!

  И как емисионната ни банка трябва да се приватизира, както е ФЕД например!

  http://www.panoramio.com/user/7617575?show=all , 660 ГАЛЕРИИ: 225 ЩУТГАРТ, 205 ПЛОВДИВ, 118 БЪЛГАРИЯ, 58 ЕВРОПА И 54 ГЕРМАНИЯ
 88. 88 Профил на Irina
  Irina
  Рейтинг: 1316 Весело

  До коментар [#87] от "КУРДО КОЛЕНКО":

  Аааа ,има много да учим...то не, че не сме напред с материала ,но може и по -напред.

 89. 89 Профил на bette
  bette
  Рейтинг: 740 Неутрално

  До коментар [#20] от "domakinq":

  нямам нищо против да се изказват дипломатите, стига да имат какво смислено да кажат. а че уорлик твърде много се меси въ вътрешната политика това вече е факт (преди беше просто тенденция). за съдиите е прав, но честно казано това изобщо не означава че винаги и 100% е прав, а това означава, че в случаите, в които не е прав, изхожда от някаква многоЗначителна позиция, която си мисли, че по презумция има.

 90. 90 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 688 Неутрално

  До коментар [#52] от "diva_selianka":
  Ей, кьорав народа , мама му...
  "Защо бе, майка му стара, защо толкова злоба бе, ей тва не мога да си обясня, при тоя шибан народ..."
  diva_selianka и div_Божидар Димитров.
  Ти си пълна комплексарка и дива селянка, но не е тук във форума мястото където да избиваш комплекси и да занимаваш цяла България със селския си манталитет ...

 91. 91 Профил на bette
  bette
  Рейтинг: 740 Неутрално

  а и така и не разбрах за чий го диреше при сергей, оттогава му нямам доверие.

 92. 92
  ****

  Този коментар беше изтрит в 17:07 на 12/03/2011 от неговия автор.

 93. 93 Профил на old__bg
  old__bg
  Рейтинг: 426 Гневно

  До коментар [#18] от "Раз печки, раз кюнци":

  Ти , заедно с пишещите ти събратя ГЕРБери , започвате да се борите за приза "Най-голям тъпоумник!" ...
  Блюдолизничеството и гъзолизничеството е характерна черта за такова племе !

  Племе, което изпраща делегация, за да търси по европейските кръчми фалирали и пропаднали пиянгури със " синя кръв " , за да си намери цар , племе , за което Андрешко и Бай Ганьо са едва ли не национални герои , племе , което и през време на робство се е прочуло с предателствата си, племе , което СЪС СТОЛЕТИЯ стои със „ свалени панталони „ силно наведено напред, че чак удря с челото си пода , НИКОГА няма да стане НАРОД , а още по-малко НАЦИЯ !
  Ще си остане винаги ПЛАМЕ !...
  ШИБАНО МАЛОУМНО ПЛЕМЕ !

  Хайде , продължавайте да си тряскате челото в пода пред дърдорениците на американския КРАВАР и да благоговеете пред глупостите му .

  Но не виждам и изход от ситуацията - Защото мерната единицата за малоумие , простотия , тъпотия и кретенизъм е "ГЕРБЕР " Десет „гербера” са равни на един "ДЯНКОВ" ,петдесет „ гербера „ на един „ ЦВЕТАНОВ „ а сто " гербера " са равни на един "БОЙКО "…”
  Вие не сте виновни - вие сте просто болни ! ...

 94. 94 Профил на Irina
  Irina
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  До коментар [#91] от "bette":

  Бети ,човека има интереси /лични/ в България ,свързани вероятно с енергийната ни политика и затова е толкова активен

 95. 95 Профил на bette
  bette
  Рейтинг: 740 Любопитно

  До коментар [#92] от "Диана Димитрова":

  не това е същински дразнител обезсмислящ дискутирането във форумите на Дневник, явно за някои смислените дискусии в нета пречат и изобщо искат да върнат политиката отново до нивото на циркаджийско, лъжливо и позорно занимание като по времето на 3-ната

 96. 96 Профил на Irina
  Irina
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  До коментар [#92] от "Диана Димитрова":

  Трудно му е да разбере.
  Окото се лъже, зримото взима за истина
  свята ,
  а недовижда
  смисъла скрит във нещата.

 97. 97 Профил на Irina
  Irina
  Рейтинг: 1316 Весело

  До коментар [#93] от "old__bg":

  Хайде ,хайде избърши пяната от устата и не се вълнувай толкова ,че може да получиш инфаркт и както сега лекарите стачкуват ...

 98. 98 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 688 Неутрално

  До коментар [#92] от "Диана Димитрова":
  Никога не устоявам на изкушенията, защото съм установил че онова което ми вреди, не ме блазни.
  Внимавайте с човек, който не отвръща на удара ви – той или не ви прощава, или не ви оставя сам да си простите.
  Всеки има право на борба – никой няма право да съди.
  Човек който не може да прави грешки, не може да прави нищо.
  Бърнард Шоу

 99. 99 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 688 Неутрално

  До коментар [#96] от "Irina":
  Дядо Йоцо и дядо latcho59 гледа ...С христоматийната си реплика „Гледам българското!“ той става символ на наивния "сляп" патриотизъм.

 100. 100 Профил на Bramasole
  Bramasole
  Рейтинг: 3620 Неутрално

  До коментари [#63] от nabludatel_2 и [#89] от bette
  Поддържам мнението на Ирина [#94] за истинската загриженост на посланика. Чудя се обаче, защо той не препоръча нещо, което е абсолютно достижение на демокрацията, на американската в частност: мандатност и избори на съдиите, гл. прокурор да е част от кабинета /за да се носи отговорност за действията или бездействията му/. Няма по-добра система за отсяване от преките избори. Остава само законодателите да се активизират в тази посока.

  "Човек не се дави, като падне във водата, а като остане там” - Едуин Луис Коул
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK