Борисов: Реформа се прави когато има пари, не в безпаричие

Клише е твърдението, че в условия на криза се правят реформи и се планира. Това заяви премиерът Бойко Борисов пред академичния съвет на Техническия университет по повод 65-ата годишнина на висшето училище.


"Аз питам приятели - кога правиш ремонт у къщи? Когато имаш пари и даваш на жена ти да прави ремонта или когато нямаш пари? Когато имаш дългове и дефицит или когато имаш излишък", попита той. И си отговори - реформа се прави, когато има пари, не в безпаричие. Пред преподавателите, неколцина студенти и министъра на образованието Сергей Игнатов Борисов обяви, че златното време за реформи е било през 2008 г.(по време на кабинета "Станишев"), когато държавата е имала излишък от 3-4 млрд. лв.


"Тогава можеш да съкратиш болници, защото, като съкратиш болниците, слагаш две-три-пет линейки за каране до следващата голяма болница. Оставяш 120 -130 болници големи и другото го връзваш със спешната помощ - един-два- двеста-триста милиона, колкото трябва, но имаш излишък. Вкарваш ги и приключваш със здравната реформа. В момента, когато не ти достигат пари и съкратиш, с какво ще го замениш?"
"Моята социология си е друга"


"Аз съм оптимист в едно. Забелязахте в последните седмици премиерите на колко държави, и то сериозни, плюс доклада от Брюксел и ако щете, нещата, на които много не вярвам, но когато три-четири социологически агенции потвърдят еднакъв резултат, значи горе-долу е така. Моята социология си е друга - като ходя по улиците, слушам хората как се обръщат към мен. Като няма разлика през годините, значи всичко е наред", продължи Борисов.


Добре, че Дянков търпи


Той благодари на министъра на финансите Симеон Дянков, че крепи финансовата дисциплина. "Да е жив и здрав Дянков, че търпи. Ако той не поема всички, дето го изкарват какъв ли не... Ако беше Игнатов, щеше да е раздал всичко и сега да вика: "Ми" - гамата... фа, сол". Описа преговорите на правителството с различни професионални групи така: "Всеки, който дойде, вика, че е най-важен. Днес сме с инженерите - те са най-важни, вчера - докторите, театърът вика "духовното е най-важно". Който дойде при нас, той е най-важен."


Лампички и перки като в приказките


Премиерът коментира и инвеститорския интерес във ветрогенераторни паркове. "Ако може цялата държава да е с вятърни перки, щях да го направя. Като отидеш в Северна България и все едно вечер си в приказките - червените лампички светят, стотици хиляди перки се въртят. Всички инвеститори само за едно говорят - възобновяеми източници, искаме перки и батерии. Добре, искате, по малко пускаме."


"Инженерите ще имат работа, политиката го подготвя"


"Ние залитаме в желанието да произведем максимално много висшисти, за които невинаги се намира работа. Ако приемем, че в България направим тръбопровода "Набуко", "Южен поток", конекторните връзки с Гърция и Турция, на практика сме газов център на Балканите. Това не си го измислям, просто тези неща, за които преговаряме и подписваме и сме в много напреднала фаза, говорят, че ще станем газов център."


След това изявление Борисов попита преподавателите колко инженери и специалисти ще са необходими. "Говорим за втора атомна централа... Кой ще я строи? Ще са ни необходими хора за седмия реактор, рехабилитацията на толкова много ТЕЦ, ВЕЦ... Колко инженери, специалисти ще ни трябват? Няма такива изчисления."


Описа поредица инфраструктурни проекти - в неделя ще направи първа копка на Южната дъга на околовръстното шосе в София, "догодина - спортната зала, ще излезе метрото, разбрахме с Европейската комисия да дадат пари за мотрисите. Плюс каскадите, плюс "Люлин", плюс "Тракия", плюс "Марица", проектираме "Струма", този мандат ще я почнем, предостатъчно за инженерите работа."


Поиска техническите училища и университети да произвеждат колкото се може повече подготвени кадри и увери: "Спокойно, в един момент, както на едни места политиката губи или върви по-бавно, на друго става обратното. Политиката подготвя, подписва, създава условия, да имаме ресурс да поемем тези специалисти. И ще започнат да идва чужденци."


"Цанков камък" - басейн оттук до Централна гара


Премиерът подкани преподавателите организирано да посетят хидровъзел "Цанков камък": "Отидете на видите най-уникалния паметник на глупостта в Европа. Чисто като инженерно съоръжение пак е най-доброто в Европа. Кандидатстваме за най-голям плувен комплекс в Европа. Представяте ли си, че са направили такива хидрогеоложки проучвания, а отдолу са карстови извори и там язовир не може да има. Там са изляти стотици хиляди кубически метри бетон. То е и редко красиво, защото е терасовидно направено. Всичко е бетон, като погледнеш, край няма - оттук до Централна гара плувен комплекс."


Да се възползваме от всичко това


"Нека се възползваме като нация от това, че Гърция и Румъния са зле, Португалия, Испания, Ирландия... Сега излезе канцлерът и каза, че в България има воля, справят се с престъпността и корупцията. Това го чуват всички, които искат да дойдат и да работят с вас. Да се възползваме от всичко това, бъдете по-големи оптимисти. Аз съм оптимист", завърши речта си премиера. Преподавателите ръкопляскаха.

Коментари (46)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на mad_max
  mad_max
  Рейтинг: Неутрално

  още бисери ,може сборник вече да се
  издаде

 2. 2 Профил на tam17540965
  tam17540965
  Рейтинг: 624 Весело

  Бре да еба, Иван Костов през 1997-1998 , явно имал много пари.
  Та ги е дал за реформите, които направи. От които между другото цоцат царо , тройната и Боко.

 3. 3 Профил на FvH
  FvH
  Рейтинг: 655 Весело

  "Реформа се прави, когато има пари, не в безпаричие..."

  На теория това е правилният подход... за съжаление в световен мащаб сигурно няма политик, който да е предприел сериозна, непопулярна реформа през добри години (като може просто да даде повече и да си спести проблемите).

  One should be free to do whatever he wants, as longs this does not interfere with the equal right of everybody else to do the same.
 4. 4 Профил на berbenkov
  berbenkov
  Рейтинг: 1291 Весело

  Ако Б. Б. почне реформи,
  БГ ще изкорми!!!

  www.berbenkov.hit.bg
 5. 5 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1188 Весело

  Пожарникарски лакърдии........Б.Б. все повече заприличва в приказките си на Тато!?..…

 6. 6 Профил на tam17540965
  tam17540965
  Рейтинг: 624 Весело

  До коментар [#4] от "berbenkov":

  Малка поправка , Бербенков

  "Ако Б. Б. почне реформи,
  ДС ще изкорми!!!
  не "БГ"

 7. 7 Профил на nikolaydkolev
  nikolaydkolev
  Рейтинг: 470 Неутрално

  "Ако може цялата държава да е с вятърни перки, щях да го направя. Като отидеш в Северна България и все едно вечер си в приказките - червените лампички светят, стотици хиляди перки се въртят..."

  Прогноза: време е да се появи един бард, един поет, и да започне да възпява...
  Такова дръзновение, такива успехи.

  Вождизъм.

 8. 8 Профил на TAU
  TAU
  Рейтинг: 430 Неутрално

  „"Аз питам приятели - кога правиш ремонт у къщи? Когато имаш пари и даваш на жена ти да прави ремонта или когато нямаш пари? Когато имаш дългове и дефицит или когато имаш излишък", попита той.”

  Що ми се струва, че между ремонт и реформа има съществена разлика. При ремонта сменяш оборудването и наистина ти трябват пари. При реформата сменяш начина, по който ползваш наличното оборудване и най-вече наличните ХОРА и пестиш пари. Караш жена ти да не надува отоплението на отворен прозорец, например, а не бързаш да я смениш, ако не вдява от дума. (И тук премиерът е прав – всяка нова жена неизбежно ти излиза по-скъпо!)

  Смисълът на реформата не е ли да увеличиш производителността и качеството успоредно с намаляване на разходите, т.е. да повишиш ефективността от работата на ресурса, с който разполагаш? И когато смениш формата на организация (ре-форма), неминуемо ще имаш и повече пари, за да купиш нова печка на любимата си жена.

 9. 9 Профил на Kotarak
  Kotarak
  Рейтинг: 807 Неутрално

  Този по-добре да не прави реформи, защото още по-зле ще стане, ако са правени от него, тоест с неговия капацитет. Но също е по-добре да се махне и да даде път на някой, който може да прави реформи, иначе още по-зле ще стане.

 10. 10 Профил на tam17540965
  tam17540965
  Рейтинг: 624 Любопитно

  До коментар [#8] от "TAU":

  "за да купиш нова печка на любимата си жена"

  Човече , къде задълба, ти още малко и за любов ще заговориш.
  И дори и цветя на жената /електората / ще искаш да се поднесат. Или , да я /го/ защитиш от побойници и хулигани. Това кавалерите, знаеш, ги избиха през втората световна война. Така казват жените де. А иначе в некои среди в Перник и Банкя е популярно друго. "Бой , е-не и сръбска музика". И жените /матриала/ е във възторг. Само дето се радва като пукнеш от цироза или на следващите избори. Но , то и следващия кандидат е същия , докато сключи брак , сваля звезди от небето, пък после. Та така...... 11. 11 Профил на 4i4olin
  4i4olin
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Това е вярно, но защо чак сега го каза?

 12. 12 Профил на marijka
  marijka
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Божичко, колко е сбъркан този човек!

  Какви ремонти, какви реформи, амче на теб, в Бояна, като ти протекат тръбите, дограмата ли сменяш, бе гениий...
  Ужас

 13. 13 Профил на |
  |
  Рейтинг: 1034 Неутрално

  Точно в безпаричие се прави реформа. _Винаги_.

  Children are hereditary: if your parents didn't have any, neither will you.
 14. 14 Профил на navy
  navy
  Рейтинг: 829 Неутрално

  "Аз питам приятели - кога правиш ремонт у къщи? Когато имаш пари и даваш на жена ти да прави ремонта или когато нямаш пари? Когато имаш дългове и дефицит или когато имаш излишък", попита той. И си отговори - реформа се прави, когато има пари, не в безпаричие. "

  И като си в безпаричие даваш ли на жена си 100млн за подслушване??

  Шлосер от ВМЕИ "Ленин" ТМММ - 8-ми разряд
 15. 15 Профил на solen
  solen
  Рейтинг: 464 Весело

  До коментар [#13] от "|":

  + + + + + + +

  Когато всички известни варианти са изчерпани или неизпълними, тогава идват новите хрумвания.

  А за реформите е нужно нещо важно: Реформатор

 16. 16 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1331 Неутрално

  Не е виновен този мушморок Борисов, а депутатите, за които гласувахме и които ни го натресоха.

 17. 17 Профил на Forrest Gump
  Forrest Gump
  Рейтинг: 870 Неутрално

  Боко чупи тъпомера! Гърция, Великобритания, Латвия правят реформи в момента щото са цъфнали или щото ножа е опрял до кокъла?
  толкова некомпетентен и необразован премиер никога не сме имали. срам ме е (като гражданин на България, въпреки че не гласувах за него).
  от ден на ден става ясно че с популизма и некомпетентноста си ББ води страната към фалит и дълбока криза. сега го е страх да съкрати 10% от разходите, но когато парите свършат ще трябва да се режат с 30% и социалната цена ще бъде много по-висока. разбира се тогава той вече няма да е на власт и някой друг ще бъде виновен.

  Истината ни прави свободни.
 18. 18 Профил на 4i4olin
  4i4olin
  Рейтинг: 470 Неутрално

  До коментар [#17] от "ForrestGump":

  Бъркаш Реформа с Икономия. Как ще вдигнеш сега пенсионната възраст, когато най-малко искат стари работници? Ако съкратиш или пенсионираш мнозинството пищолджии, от къде ще им намериш пари за обезщетение? Разковничето е в производство с висока производителност на труда, но за това трябват големи инвестиции и пазар.

 19. 19 Профил на sion1972
  sion1972
  Рейтинг: 675 Неутрално

  " Ако видите историята на реформите в света, те винаги са се правили, неизменно, в най-тежката част на кризата. Просто защото тогава е явно, че тези реформи са необходими. Не е вярно, че реформи се правят само с пари. Парите, разбира се, помагат, но те правят и по-мързелив. Така че сега е моментът и сега казвам, до края на тази година ние ще сме успешни. В края на мандата ще се каже „това беше много успешно правителство”

  Това е мнението на Дянков , кога се прави реформа..Аз лично съм в потрес - тези двамата няма ли да поне един път на едно мнение за важните неща в държавата?!

  Заедно Ипон и Ин ще ни управляват во веки веков! Амин!
 20. 20 Профил на epoc
  epoc
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  "Моята социология си е друга - като ходя по улиците, слушам хората как се обръщат към мен. Като няма разлика през годините, значи всичко е наред"

  И от тоя очаквате реформи?

  Икономедия се превърна в трибуна на тролове ЗА и ПРОТИВ правителството. Очевидно е, че няма какво да се говори или коментира с такива драскачи....
 21. 21 Профил на simo
  simo
  Рейтинг: 213 Неутрално

  "- Имате ли желание да влезете в политиката?

  - Ако за пореден път не се случи икономически реинженеринг, логично е да предстои политически реинженеринг. Тогава не съм сигурен, че няма да се включа. Реинже­неринг означава бизнес про­цесите или икономиката да се построят отново като върху чист бял лист.

  - Това означава ли, че не ви е съвсем чужда мисълта за политическа кариера?

  - Четох различни програми, включително и на управля­ващите. Всички констатират амортизирана и енергоемка инфраструктура например. Няма по-уникална възмож­ност точно сега, по време на криза, да се случи този реин­женеринг - и икономически, и технологичен, и всякакъв друг. Сега имаме всички предпос­тавки, имаме европейско фи­нансиране. Дори се дразня, че се борави с понятието усвоява­не, а не инвестиране. Този път се надявам, че ще се избегне познатото ни крадене. Появи се вече гражданска позиция, макар и много спорадична. С другите европейски страни влязохме в кризата с разли­чен стандарт. Ако държавно­то управление в България, неправителственият сектор и частниците са активни, може да се окаже, че ще излезем от кризата с еднакви с другите страни от ЕС стандарти. Това е уникален шанс. Въпрос на активно действие и поведение от всички.

  Не се ли случи икономиче­ски, логично е да се наложи политически реинженеринг."

  На кой, мислите, че са горните думи? На Дейвид Камерън? Не, не познахте. На Алексей Петров са - от месец декември 2009 г. пред в-к 168 часа. Парадокс...

 22. 22 Профил на kasabira
  kasabira
  Рейтинг: 367 Весело

  До коментар [#18] от "4i4olin":

  Ами , че ТОВА Е РЕФОРМА - когато съкратиш или пенсионираш мнозинството пищолджии да НЕ ИМ ПЛАЩАШ обезщетение!...

  Дано сега поне ГЕРБерските фенове да разберат що за тъпунгер управлява България !...

  "Въобще не ми пука какво са писали за мен, стига да не е истина."
 23. 23 Профил на BlaGo
  BlaGo
  Рейтинг: 470 Весело

  БББ даваде много правелен пример . "Жената иска да сменим печката с ЕНЕРГО СПЕСТЯВАЩА" в случая Дянков се явява"жената" и иска "енерго спестяваща печка" или /РЕФОРМА/ , която изисква известна инвестиция днес , но се ИЗПЛАЩА ЗА ГОДИНА , ДВЕ ...

  Всичко е добро, което е добро за България
 24. 24 Профил на BlaGo
  BlaGo
  Рейтинг: 470 Неутрално

  "Тогава можеш да съкратиш болници, защото, като съкратиш болниците, слагаш две-три-пет линейки за каране до следващата голяма болница. Оставяш 120 -130 болници големи и другото го връзваш със спешната помощ"

  А тези хора , който ни управляват дават ли си сметка , че в спешната помощ ВЕЧЕ има НЕДОСТИК на кадри /7-8 души екип изпълняват работата на 12/ ....

  Всичко е добро, което е добро за България
 25. 25 Профил на donyon
  donyon
  Рейтинг: 597 Неутрално

  До коментар [#13] от "|":
  Точно казано.
  Гениално и в същото време просто ,ама за тая работа трябва и акъл...

 26. 26 Профил на Златин Златев
  Златин Златев
  Рейтинг: 1291 Весело

  Мда... а в период на безпаричие строим спортни зали, нали?
  Като няма пари, се съкращават разходи, съкращаването на разходи (от бюджета) също е вид реформа.

  "Ние не наследяваме земята на нашите предци, ние я взимаме назаем от децата ни." Индианска поговорка
 27. 27 Профил на enterfornone
  enterfornone
  Рейтинг: 631 Неутрално

  Поне тия глупости Тиквата не ги е изговорил пред студентите. Че академичния съвет са зависими от него и не са могли да му се смеят, ако се беше показал в аулата, на третото изречение нямаше да се чува от смеха в залата...
  То да си тъп и неук си е за цял живот и той няма да се научи, но поне да не се излага така публично. Че речта на архонта Слави за културните специфики на изтока си е направо гениална в сравнение с цитираното.

 28. 28 Профил на Dr_Doolittle
  Dr_Doolittle
  Рейтинг: 1384 Неутрално

  Знаех си, че под реформа разбират само бояджийски работи като у дома си. Ами другарки и другари от ГЕРБ ,защо не задържахте нивото поне на червените ви другари от предишната година вместо да се правите ,че ще скачате на дълъг скок по гол задник. Като няма пари поне да бяхте задържали на това ниво. Ама предишните са крали, е хубаво ,ама има ли един червен управленец с ефективна присъда -няма. Значи не сте доказали вината им и сте ги оставили безнаказани да си правят нови сметки как ще дойдат на власт пак.
  Значи да се разберем:
  Ако предишните са крали - в затвора
  Ако не са крали -ще трябва вие да влизате за некадърност и безстопанственост и не знам си коя национална катастрофа (този път без да сме във война)

  http://www.flickr.com/photos/39768558@N04/3712408729/
 29. 29 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 1733 Неутрално

  Е, най после му светна , че да управляваш държава е като да живееш в приказка!Като отидеш вСеверна България и е като приказка- синичко, червеничко, перчици се въртят!!! Ами хората , глупако!?/ Имам пред вид един популярен американски израз: Икономиката, глупако!/

 30. 30 Профил на nestinara
  nestinara
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Умен и красив!!! Щастливци сме българите! Нищо, че сме прости!

  nestinara
 31. 31 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 1733 Неутрално

  До коментар [#7] от "nikolaydkolev":

  Извинявам се че плагиатствам до известна степен.Не бях прочел коментара ти . А на добричлията бих казал за Тато му - чети идруги мнения за лицето.Например на Горбачов.

 32. 32 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1188 Весело

  До коментар [#31] от "papyre":

  "А на добричлията бих казал за Тато му - чети идруги мнения за лицето.Например на Горбачов"..... Е, хубава работа - Горбачов дошъл в България и да критикува министър-председателя и шеф на управляващата партия???...................На хубави приказки сме се наслушали до 1990г. действия трябват!!!!

 33. 33 Профил на Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Рейтинг: 624 Неутрално

  До коментар [#8] от "TAU":

  Що се отнася до чисто икономическата реформа в едно предприятие, теоретично си прав. Но що се отнася до обществените реформи в едно демократично общество, те винаги срещат съпротивата на опозицията. Колкото и да са рационални. Особено на Балканите, в една държава с напластено комунистическо-авантаджийко мислене...
  Бойко иска да каже нещо по-различно: едно е да правиш реформа под натиска на събитията, по принуда, а друго е да я правиш с необходимата и достатъчна свобода на действие. В първия случай обикновено това ще е реформа на парче и половинчата. Спомни си тактиката на бай Тошо за снишаването, докато отмине пика на бурята. Макар че него самия бурята на промените го отвя.
  Опозицията сега го натиска да прави реформи, но ако Бойко ги започне, каквото и да направи, все ще е най-черен. И ще се проваля. Още повече, че не разполага с политически тил - зад гърба му действат националните предатели от БСП и ДПС, използвайки както силното влияние на Гоце, така и оръжията на третата власт - съдебната. От друга страна са мъничетата от СК, наточили големи зъби за власт, които не биха се поколебали да използват и срещу ГЕРБ, ако се окаже, че могат да влязат във властта - Костов сам си каза, че и БСП би се съюзил, само и само да е във властта.
  Така че в този политически момент, който и да е премиер на Бг, ако тръгне да прави реформи, тръгва на политическо самоубийство. А Костов е просто стар фитилджия...

  Банването в Дневник противоречи на текстове от Конституцията и Хартата за правата на човека
 34. 34 Профил на Petar Pountchev
  Petar Pountchev
  Рейтинг: 418 Неутрално

  БЛаГо, учи български, момче! НедостиК е голямо постижение, дори и в този форум, където 80 на сто пишат отчайващо неграмотно. Учителката ти някога не те ли е учила, как се проверява, дали е К или Г? Идва от недостиГа, значи е Г. И правЕлен също си го бива. Трети клас! Най-много - четвърти... И още: тези хора, коЙто ни управляват"... Бисер. "Който" е в единствено число. В множествено е коИто. Как после някой да взема насериозно половината от този форум? Крайно време е неграмотните и полуграмотните да го напуснат и да оставят останалите да спорят по същество. Защото неграмотните тук носят само безполезна злоба и простотия, и направо е невъзможнно да се спори по същество. Което е единственият смисър от Форума.

 35. 35 Профил на Peni Radulov
  Peni Radulov
  Рейтинг: 98 Неутрално

  Трудна работа е да се обясняваш постоянно бойко.Хубаво е да се съобразяваш с народа но неможеш да угодиш на всички особенно на тия които са на синекурни служби.Трябва да се реже покрай болното и здравото.Висшето ни образование куца от всякаде да не говорим за средно-специално,без съвременни производствени-учебни бази сме за мустака.Инжеро-техническия ни кадър е гола вода.След дипломиране започват да се учат по същество.Затова работодателите не ги ценят и не ги търсят те търсят хора да са наясно с работата за която ще им плащат,а не тепърва да се учат.Само диплома без практика мъртва работа.

 36. 36 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1188 Весело

  До коментар [#33] от "baracuda":

  " - Костов сам си каза, че и БСП би се съюзил, само и само да е във властта." - Такова нещо нито Костов, нито някой от сините е казвал!!!! Точно обратното - винаги са твърдяли, че няма да влязат в съглашение с БСП и ДПС!!! Затова подкрепят Б.Б. но.....само срещу реформи.

 37. 37 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1188 Разстроено

  До коментар [#33] от "baracuda":

  "Опозицията сега го натиска да прави реформи, но ако Бойко ги започне, каквото и да направи, все ще е най-черен. И ще се проваля"...Неправенето на реформи може да провали България?

 38. 38 Профил на liolio
  liolio
  Рейтинг: 470 Неутрално

  да , с голяма пишка лесно се пикае

 39. 39 Профил на Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Рейтинг: 624 Неутрално

  До коментар [#36] от "dobrich":

  Виж изказванията на Костов преди парламентарните избори. Тогава, когато СК все още не беше факт, а само негова оферта към СДС. Тогава, за да влезе в Парламента на всяка цена, той произнесе фразата..."ако трябва и с БСП ще се съюзя...", само и само ДСБ да има представителство в Народното събрание.

  Банването в Дневник противоречи на текстове от Конституцията и Хартата за правата на човека
 40. 40 Профил на Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Рейтинг: 624 Неутрално

  До коментар [#37] от "dobrich":

  "Неправенето на реформи може да провали България?"
  –––––––––––––––––––––––––
  А правенето на ненавременни и неудачни реформи не може ли да я провали?...

  Банването в Дневник противоречи на текстове от Конституцията и Хартата за правата на човека
 41. 41 Профил на Lemmy Kilmister
  Lemmy Kilmister
  Рейтинг: 726 Гневно

  До коментар [#26] от "Златин Златев":

  ей, точно залата какво Ви пречи не мога да схвана? и Вие като Мартин - да се спре строежа на една вече изградена зала, не е ли малоумно?
  ако снощи бяхте газил калта на концерта на скорпиънс вероятно щяхте да схванете колко много се нуждае от подобна зала великата ни столица
  или предпочитате - като Мартинчо - още една призрачна постройка да се капичне, два три километра по долу от постройката на софия прес?
  айде оставете залата на мира

 42. 42 Профил на dnk
  dnk
  Рейтинг: 574 Неутрално

  До коментар [#15] от "solen":

  а на реформатора му трябват топки, щото реформатор без топки е като циркаджийска мечка - става само да я дават по телевизията (справка ББ).

  Моралът не е порок!
 43. 43 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1188 Весело

  До коментар [#39] от "baracuda":

  Къде да ги видя тия изказвания?

 44. 44 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1188 Весело

  До коментар [#40] от "baracuda":

  "А правенето на ненавременни и неудачни реформи не може ли да я провали?"..Кои реформи са ненавременни - здравната, в образованието, раздутата администрация - на чиито държавни служители ние плащаме осигуровките, полицията е два пъти по голяма от армията? Който се е хванал на хорото да го играе! Не да хленчи....

 45. 45 Профил на Vladimir Valtchev
  Vladimir Valtchev
  Рейтинг: 421 Неутрално

  Другари, да ви е честит новия завод! Сега шъ произвеждааме поупроводници, а догодина и цели. Хах ха ха.

  Ама на мен от простотии вече не ми е смешно.Тоя филм сме го гледали. Той води до "На всеки километър".

 46. 46 Профил на 4i4olin
  4i4olin
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Крескачите за Реформи или не схващат капана, или съзнателно тласкат ББ към него. Призивите за Реформи са служили на всички партии в опозиция съвсем целесъобразно поради:
  1. Реформите създават дискомфорт на електората, ползата от тях идва много по-късно и често в услуга на следващия кабинет възползвал се от недоволството на избирателите.
  2. По липса на критерии и бърз ефект каквото и да се направи се таксува като грешка, катастрофа и т.н. - т.е. винаги се намира претекст за генериране на недоволство, което непрекъснато виждаме сега.
  Ето защо явните и скритите врагове на кабинета го тласкат да затъне в блатото на "Реформите" с идея да извлекат очевидната полза от това. Още Ив. Хаджийски го е казал, държава в криза се оправя от коалиционно правителство, защото изисква непопулярни мерки при които управляващите биха се изхабили много бързо, а опозицията не може "да натовари кривите дърва на тях". За съжаление поради двуполюсната ненавист, стремежи за вождизъм и тотално компрометиране на старите муцуни коалирането е невъзможно. За това ББ е напълно прав, че Реформите е следвало да се направят преди кризата, когато имаше пари. Сега единствено могат да се правят ИКОНОМИИ.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK