"Прозрачност без граници": България става все по-корумпирана

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, влезте в профила си.
Коментари (14)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Морски
  Морски
  Рейтинг: 1247 Неутрално

  Ууупс, само за една година потъмня ореола на милиционерското правителство.При предишни правителства разочарованието и липсата на преспектива обикновенно изкачаше след втората година на управление. Но защо трябва да се учудваме при положение че това управление няма програма, решимост за реформи нито твърда позиция по какъвто и да е проблем-първостепенен или маловажен.
  Милиционерът Огледало ще ни върне няколко години назад в желанието си да трупа рейтинг и да го дават ПО ТЕЛЕВИЗОРА ДЕНОНОЩНО.

  колкото повече,толкова повече
 2. 2 Профил на коколино
  коколино
  Рейтинг: 418 Весело

  Шах и Мат.

  кому е изгодно?
 3. 3 Профил на Lord
  Lord
  Рейтинг: 624 Неутрално

  Няма шах, няма мат... Ама "Дневник" се кефи да публикува лоши новини, че иначе няма да има кой да купува вестника. Да се чудиш Прокопиев по колко плаща на публикувана такава статия...

 4. 4 Профил на robespierre
  robespierre
  Рейтинг: Неутрално

  Нерешително правителство, непрекъснато променящо се законодателство, корумпирана съдебна система, националнобезотговорен капитал, вяла и безрезултатна борба с корупцията, това са факторите, които отблъскват чуждите инвестиции.

 5. 5 Профил на kitaec__
  kitaec__
  Рейтинг: 572 Неутрално

  Как няма да е корумпирана ,след като такива чикиджии като Гербаджиите си въобразяват че ще ликвидират корупцията и организиланата престъпност

 6. 6 Профил на Zurigo
  Zurigo
  Рейтинг: 570 Неутрално

  Ммм, от 3,8 на 3,6 и ореваха света. Ако 8 години корупцията беше държавна политика, сега просто липсва "политически капацитет". Ми не е лесно, явно, да риеш Авгиеви обори.

  Results are obtained by exploiting opportunities, not by solving problems. Peter Drucker
 7. 7 Профил на barcelona
  barcelona
  Рейтинг: 213 Неутрално


  и "ДНЕВНИК" ....

  <>>>>><><><><><> BARCELONSKI <><>>>><<<<<<<<< >>>>>><><> ДОЛУ СОЦ.-ПРОСТАЩИНАТА <><><<<<<<<<<< >> ДОЛУ ПЪРВАНОВЩИНАТА <=> ДОЛУ ДЕПЕСАРЩИНАТА <<
 8. 8 Профил на Musashi
  Musashi
  Рейтинг: 470 Неутрално

  "Бизнесът също участва в това - той може да манипулира една поръчка, като отделните компании се уговарят предварително, за да си разпределят няколко лота",

  "Бизнес"!
  Нима в днешно време, може да се нарече "бизнес" това, чието съдържание е прочистено по определен начин?
  По-голяма част от "конкуренцията" беше силово елиминирана по време на "Генералската" борба с престъпността!
  След това, съвсем закономерно, цели 4 години се водеше "самоотвержена" и "неуморна" борба с корупцията и се "преструктурираше" дейността на втората "България", Столична голяма Община!
  А сега, сега е ред на Цяла България да бъде "оправяна" непрекъснато, когато всичко едро е подредено по начин, на който Борисов му казва "Бизнес" и е нормално да се правят такива заключения!
  А хилядите "дребни", които са намерили някакво занимание за да оцеляват, те не са в "бизнеса" и никога не са били!
  Ако на някой не му е ясно, вече доста години, в България "бизнес" не се прави, а се дава!

 9. 9 Профил на Венцеслав Йонков
  Венцеслав Йонков
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Тази година стана известнет корупционния хонорар от 1.5 на Доган, стана явно и след Красьо Черния, и след действията на съда по Октопод, че там е действала също корупция.

  няма начи да не се отрази на индекса.

 10. 10 Профил на Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Рейтинг: 778 Неутрално

  Така наричащата се държава България всъщност е една гнусна кочина! И една от основните причини за това е, че на практика в кочината няма правосъдна система! Има само отделни достойни и компетентни съдии - те са изключение! Вижте блога ми: http://kkabakciev.blogspot.com/ Извършени са поредица от безспорни ПРЕСТЪПЛЕНИЯ от страна на съдии, вкл. от т.н. Върховен касационен съд! Погазени: фундаменталните норми на правен интегритет, елементарната логика, моралът, българската Конституция! Ако започне да действа специализиран съд, ще дам имената на поне една дузина т.н. съдии, които да бъдат (по възможност) съдени за извършени невероятни безумия, безобразия, беззакония и престъпления!

 11. 11 Профил на milena1987
  milena1987
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Най-ниското равнище на корупция в България за последните 13 г. е отчетено през 2004 г., когато получаваме индекс 4,1 .Очевидно е, че тогавашното правителство си е вършило добре работата . Днес ситуиацията е твърде раазлична.Бойко Борисов,който някога бе и троянски кон в правителството на Царя , е в една изключително иронична ситуация.Налага му се да плаща луди парици на покорни социологически агенции , които отдавна приеха функцията на своего рода борса за купуване на едро.И си купи.Направи го с парите на бедните .С нашите пари.Неговите пари са зад граница.Неговите пари ги изнесе бившичката му .Днес има повече от всякога корупция,защото екшънчетата с хеликоптера не е нищо по-различно от реклама на бруталните крадци-убийци ,с които в едно незабравено минало ,той Великият Питър Пан на нашето време ,си партнираше и съработваше. ОСТАВКА ! ОСТАВКА ! ОСТАВКА !

 12. 12 Профил на БОНГО
  БОНГО
  Рейтинг: 2104 Неутрално

  До коментар [#11] от "milena1987":

  Докладите всъщност са за предходните години. Първите години на всяко ново правителство неизменно показват подобряване, поради смяната на администрацията. Понякога, обаче, промяната е моментна (само първата година). Важното в кога тя се запазва като тенденция. Нека сравним по години динамиката и посоката на движение на корупционния индексзаедно с резултатите в началото и в края на всяко управление, както и да споставим с Румъния, с която сме "в пакет" в рамките на ЕС.
  кабинет "Костов" (напомням от годините се вади 1):
  1998 (реално 1997) ние - 2.8; след Румъния - 3
  2001 ние - 3.9; солидно пред Румния 2.8
  половината от 2002 (реално 2001) ние - 4; Румъния 2.6
  Започваме от ниско ниво, имаме устойчива тенденция за покачване на индекса от 2.8 на 4, т.е. с 1.2, за периода изпреварваме Румъния с 1.4 пункта, при условие, че в началото на периода сме били изостанали от нея с 0.2 пункта. Всъщност в края на управлението на Костов ние достигаме коефициент към 4, около който ще се върти България през следващите периоди. Т.е. периодът ОДС е период на подобрение.
  Симеон (част от 2001) заварва коефициент около 4.
  2003 (реално 2002) ние - 3.9; Румъния 2.8
  (половината) 2006 (реално 2005) ние - 4; Румъния 3.1
  За цялото управление на царо тъпчем на едно място, а Румъния стопява разликата с 0.3 пункта. Това е период на застой - не е направена дори минимална крачка напред.
  Станишев (заварва 4)
  2007(реално 2006) ние - 4.1; Румъния - 3.7
  Станишев и ББ ( по половина от годината)
  2010 (реално 2009) ние - 3.6; Румъния - 3.7
  Ние падаме, Румъния ни настига и ни минава. Още е рано да говорим реално за управлението на ББ въз основа на тези данни. Предполагам следващият доклад ще е по-положителен.

  Malo periculosam, libertatem quam quietam servitutem
 13. 13 Профил на drachan
  drachan
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Ама нали скоро наградиха премиера и вицепремиера за някаква борба?

 14. 14 Профил на alec
  alec
  Рейтинг: 8 Весело

  Много интересно как някой може да очаква България да не е корумпирана.Как може човек да заспи в тоталитарен строй и да се събуди демократ!????Може ли Народната милиция с декрет да се превърне в полиция на демократична държава със същите кадри или обучени от тях!???Може ли соц.съда със същият състав или със кадри подготвени от него да стане демократичен съд.Може ли лекари вземали 45 години рушвети в натура да се превърнат в нови хора.Може ли хора дето през деня са работили в кооператива ,а през ноща крали на бостана да им дойде ново съзнание......................Може ли дето връзки,познанства,роднинства,вратички ,партийни другари са властвали толкова десетилетия за да вземеш панелката, да купиш колата без ред,да вкараш глупавото отроче в Университета,да вземеш софийското жителство...........да са се заменят с ред?!?
  България явно е същата онази от соца, само малко по-модернизирана.Всичко действало преди под форма на доноси,шуро-баджанащина,врзкарство,рушвети действа в пазарна икономика под формата на пари и чекове.
  Най-трудно се променя на манталитета на един народ.Има корупция ,защото половината вземат,а другата половина дават.Всеки е срещу корупцията,ама и всеки в данен момент на своето ниво бута нещо някому ,та да постигне нещо по-лесно по тарикатската.И всеки иска промяна ама така,че да променят другите,а той да я кара както си я знае.А и политиците!?Ами те са продукт на същата система,да не са дошли от съзвездието Орион!?


За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK