Компромис: Ще се национализират само парите на пенсиониращите се преди 2014 г.

Компромис: Ще се национализират само парите на пенсиониращите се преди 2014 г.

© Анелия НиколоваИндивидуалните партиди на работниците от първа и втора категория в професионалните пенсионни фондове, на които им предстои да се пенсионират през 2011, 2012 и 2013 г., ще бъдат прехвърлени в
Националния осигурителен институт (НОИ). Той ще плаща ранните им пенсии до навършването на общата пенсионна възраст -  63 години за мъжете и 60 за мъжете. Това решиха представители на фондовете, синдикатите, министрите на финансите и на труда Симеон Дянков и Тотю Младенов, управителят на НОИ Христина Митрева на днешната си среща при премиера Бойко Борисов.


Предлагаме всички, на които им предстои да излязат в пенсия до 2014 г., да се изключат от обхвата на професионалните фондове, каза след срещата изпълнителният директор на пенсионно-осигурителното дружество "Доверие" Даниела Петкова. "Това е възможно най-справедливото решение, признаваме, че ако тези хора се пенсионираха само от парите, натрупани при нас, нямаше да получават пенсии, колкото от НОИ", добави тя.


По предварителни оценки средствата в личните партиди на хората, които ще се пенсионират между 2011 и 2013 г. са за малко над 100 млн. лв., каза Дянков и добави, че прехвърлянето им в НОИ ще стане наведнъж. "Фондовете казаха, че имат достатъчно пари в брой, за да прехвърлят сумата, без да е необходимо да развалят инвестициите си", каза министърът на финансите.
Така НОИ ще продължи да плаща ранните пенсии на категорийните работници (според сегашният Кодекс за социално осигуряване от 1 януари 2011 г. пенсиите трябва да се плащат от фондовете), а бюджетът му ще бъде подпомогнат с допълнителни 100 мн. лв. Преди време Дянков обясни, че ако сегашната ситуация, продължи и догодина на института ще му трябват допълнителни 36 млн. лв.


Даниела Петкова каза, че прехвърлянето средствата няма да причинят сътресения на фондовете и да доведат до разваляне на активите, тъй като в тях има достатъчно пари в наличност.  


И.д. президентът на КНСБ Пламен Димитров определи решението като консесусно. По думите му  то ще е устойчиво само до 2014 г., а след това ще трябва да се търсят допълнителни мерки.


Днешният нов вариант означава, че за пенсиониращите се до 2014 г. ще се запази сегашният режим и в НОИ няма да се създава нов фонд "Ранно пенсиониране", каквато беше първоначалната идея на синдикатите и правителството. Допълните вноски за работещите при вредни условия  - 12% за първа категория труд и 7% за втора, които ще се пенсионират през 2011 г., 2012 г. и 2013 г. ще влизат в НОИ. Осигуровките на по-младите ще продължават да влизат в професионалните фондове, които ще ги управляват по същите правила, по които го правят и в момента.


Министърът на финансите Симеон Дянков обясни, че с решението ще се запази "сегашната архитектура на пенсионната система и стабилността й не само до 2014 г. но и за в бъдеще".


Засега обаче няма яснота какво ще се случи с хората, които се пенсионират след 2013 г., когато е края на мандата на кабинета "Борисов".


Премиерът Бойко Борисов представи проблема като заложен от управлението на Иван Костов през 2000 г., който  "вдигнал пенсионната възраст от 2011 г. с три години".


Обяснението е, че в Кодекса за социално осигуряване преди десет години е било записано, че от 2011 г. работещите при  първа категория могат да се пенсионират 8 години по-рано от общата възраст 63 г. за мъжете и 60 г. за жените. Според сега действащия текст обаче мъжете имат право да се пенсионират 11 г. по-рано, а жените - 13 г. по-рано. Това означава, че за да имат право на ранна пенсия те трябва да работят повече. В осигурителния кодекс обаче подобна стъпка не е предвидена от 2011 г. , а от 2015 г. 


"Десет години това се е премълчавано, но искам миньорите, водолазите, летците, да разберат, че законодателството, прието от Костов, означава те да работят с 3 години повече.
Ситуацията е като с "Брикел" - всички са знаели, че предприятието трябва да затвори, но са чакали в хубав слънчев ден да дойде правителството на ГЕРБ и да носи отговорност. Да, ама това няма да стане.", заяви Борисов.


Днес консултациите между НОИ, пенсионните дружества и синдикатите продължават с обсъждане на техническите подробности как да стане прехвърлянето заедно с екипа на министъра на финансите. "Продължаваме да работим, за да изпипаме проблемът технически", каза Дянков.


Подробности очаквайте по-късно на www.dnevnik.bg и утре във в. "Дневник"

Коментар на премиера Бойко Борисов след срещата. Видеорепортажът се излъчва със съдействието на www.infobiro.tv

Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (155)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на birdman
  birdman
  Рейтинг: 965 Неутрално
 2. 2 Профил на гого
  гого
  Рейтинг: 524 Неутрално

  До коментар [#1] от "ямболия":

  По-скоро очаквано и най-вече, така да се каже, това е по-малката злина!

 3. 3 Профил на sadsherp
  sadsherp
  Рейтинг: 8 Весело

  Да така е. Костов още 2000г е знаел че 2011 пожарникаря ще е на власт и му е скроил номер. "10 г. това се е премълчавало". Кое е премълчавано? Структурата на пенсионния модел или КСО, който е действал и действа десет години? И последно: "...правителството на ГЕРБ и да носи отговорност. Да, ама това няма да стане" . Тук съгласен, за носенето на отговорност се искат реални и последователни действия, договори и документи, а не перчене и приказване. Поне едно е сигурно - няма как по-голямата част от хората да са с манталитета на вечно приказващи и нищо вършещи и премиера да е различен.

 4. 4 Профил на lara_croft
  lara_croft
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Ямболия, обоснови се.

  Също така обясни защо всички преговарящи страни са доволни.

  Само ти не си

  Изхабения Костов отива в пенсия. БСП подготвя Кунева да играе ролята му.
 5. 5 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  САМО ЕДНА КАТЕГОРИЯ ТРУД
  ЛИЧНИ ПЕНСИОННИ ПАРТИДИ
  БЕЗ ТАВАНИ И ПОДОВЕ

  Не цъфтиш ли като цвете, гниеш като бурен.
 6. 6 Профил на barcelona
  barcelona
  Рейтинг: 237 Весело


  КОНСЕНСУС - БРАВО БОРИСОВ !!!!


  PS
  още няма "номерирани" соц.-регистрации ...

  <>>>>><><><><><> BARCELONSKI <><>>>><<<<<<<<< >>>>>><><> ДОЛУ СОЦ.-ПРОСТАЩИНАТА <><><<<<<<<<<< >> ДОЛУ ПЪРВАНОВЩИНАТА <=> ДОЛУ ДЕПЕСАРЩИНАТА <<
 7. 7 Профил на kalin_m
  kalin_m
  Рейтинг: 581 Неутрално

  Отново батак, за да не е ясно кой какво дължи, на кого дължи и от кога дължи. Какво значи НОИ ще осигури повече и защо ще осигури повече и на основание на какво точно ще осигурява повече? "Един текст от един закон от еди кога си"!? Аман!

 8. 8 Профил на magarenko
  magarenko
  Рейтинг: 8 Весело

  3 години отсрочка? Хм значи първите миньори с 50лв пенсия ще се пенсионират през първата година на следващия мандат, после ББ бил глупав...

 9. 9 Профил на NK /имигрант в родната страна/
  NK /имигрант в родната страна/
  Рейтинг: 925 Весело

  Хахаха - пак Костов е виновен.

  Правителството ОЛИГАРСКИ призовава: "ПЛУВАЙ, БЪЛГАРИНО... НЕ Е РИБА!"
 10. 10 Профил на magarenko
  magarenko
  Рейтинг: 8 Весело

  До коментар [#7] от "kalin_m":

  Батакът си е същия, просто сега го забелязваш. А батакът в БГ никога не се губи, просто преминава от една форма в друга.

 11. 11 Профил на haralampi
  haralampi
  Рейтинг: 563 Неутрално

  Проблемът се отлага за 2014 г. Ако до тогава не се вдигне пенсионната възраст или събираемостта на осигурителните вноски ще сме на същото дередже, че и по-зле.

  "Покупките от Лафка вредят на вас и другите около вас, тъй като ви отнемат свободата да бъдете информирани от независими медии."
 12. 12 Профил на lara_croft
  lara_croft
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Аз мисля, че ББ по един перфектен начин предизвиква, организира и направлява дискусии по проблеми и въпроси в обществото. А обществото само стига до верните отговори.

  Специално този казус може да влезе в учебниците по управление на демократичните държави.

  Изхабения Костов отива в пенсия. БСП подготвя Кунева да играе ролята му.
 13. 13 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1579 Неутрално

  Тоя мушмурок Борисов и С.Дянков нали досега обясняваха, че държавата по-добре ще управлява парите на хората, когато ги национализира...

 14. 14 Профил на magarenko
  magarenko
  Рейтинг: 8 Весело

  До коментар [#5] от "Десен":

  ... и само една заплата, над 1.000Евро!

  Ей, вие посинялите от бой червени надминахте бай Тош в лозунгите бре!

 15. 15 Профил на Български патриот
  Български патриот
  Рейтинг: 755 Неутрално

  Хитър е Бате Бойко, хитър! затова другите му дишат праха.

  Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя, когато се е произнесла за първи път думата освободителка и покровителка!...З.Стоянов
 16. 16 Профил на stttt
  stttt
  Рейтинг: 524 Неутрално

  колко хубаво, а фондовете продължават ли да цоцат комисионни и да финансират с нашите пари издънките на офшорните си собственици.. и след 2014-та пак проблеем.. а като дойде и масата след 10г.. тогава вече наистина ще говорим за револ'ция

 17. 17 Профил на barcelona
  barcelona
  Рейтинг: 237 Весело


  Б.ЪЛГАРСКИ Б.ЕРЛУСКОНИ

  НЯМА АЛТЕРНАТИВА

  <>>>>><><><><><> BARCELONSKI <><>>>><<<<<<<<< >>>>>><><> ДОЛУ СОЦ.-ПРОСТАЩИНАТА <><><<<<<<<<<< >> ДОЛУ ПЪРВАНОВЩИНАТА <=> ДОЛУ ДЕПЕСАРЩИНАТА <<
 18. 18 Профил на Цветан Цацаров
  Цветан Цацаров
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Бойко Борисов обединява нацията! Нито едно решение досега не е взето на инат или срещу интересите на България! ГЕРБ!

  СПАСИ БЪЛГАРИЯ ! ПОДКРЕПИ БОРИСОВ !
 19. 19 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1579 Неутрално

  До коментар [#12] от "lara_croft":

  Вече виновен е Костов, очаквам до края на мандата некадърността и корупцията да се оправдават с наследството от Тервел и Аспарух...

 20. 20 Профил на magarenko
  magarenko
  Рейтинг: 8 Весело

  До коментар [#12] от "lara_croft":

  Съгласен съм, но много моля - в този случай бате Бойко стигна до отговора сам. 21. 21 Профил на barcelona
  barcelona
  Рейтинг: 237 Любопитно

  До коментар [#12] от "lara_croft":
  Специално този казус може да влезе в учебниците по управление на демократичните държави.
  ---------------------------------------------

  Права си ! Аз това се опитвам да кажа накратко >

  Б.ЪЛГАРСКИ Б.ЕРЛУСКОНИ
  НЯМА АЛТЕРНАТИВА

  <>>>>><><><><><> BARCELONSKI <><>>>><<<<<<<<< >>>>>><><> ДОЛУ СОЦ.-ПРОСТАЩИНАТА <><><<<<<<<<<< >> ДОЛУ ПЪРВАНОВЩИНАТА <=> ДОЛУ ДЕПЕСАРЩИНАТА <<
 22. 22 Профил на Цветан Цацаров
  Цветан Цацаров
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Затова всички слушат Бойко! Знаят че ако имат добри аргументи той винаги е готов да ги чуе! ГЕРБ!

  СПАСИ БЪЛГАРИЯ ! ПОДКРЕПИ БОРИСОВ !
 23. 23 Профил на mapto
  mapto
  Рейтинг: 1388 Неутрално

  http://www.facebook.com/video/video.php?v=1626171850687

  Национализацията обслужва интересите на Ковачки и Гоце.

  Думите в един език са това, което е безкрайно и изисква най-много усърдие и постоянство. Затова направихме http://lexicum.net
 24. 24 Профил на NK /имигрант в родната страна/
  NK /имигрант в родната страна/
  Рейтинг: 925 Любопитно

  До коментар [#4] от "lara_croft":

  Откъде накъде всички да са доволни?

  Първо - работодателите не са посочени да участват в срещата. Тепърва ще чуем тяхното мнение...

  и

  Второ (много по-важно): Във всичките приказки досега никой не отчита, че са представени само ограничени групи хора. А другите дето ще плащат - пита ли ги някой за нещо?

  Пенсионната реформа е нещо твърде голямо за която и да е уста. Тя изисква национален консенсус. Това са жертви в името на едно по-добро бъдеще. Само че според Бам Бам такава реформа не се прави, когато няма пари. А парите за пенсии ги няма. Т.е. реформа в пенсионното осигуряване няма да се прави.

  P.S. Когато парите ги има ... цоциализъмЪт е лесен. Трудно е, обаче, цоцащите не да цоцат, а да създават, изграждат и пазят постигнатото... А на тях трудните неща не са им по вкуса...

  Правителството ОЛИГАРСКИ призовава: "ПЛУВАЙ, БЪЛГАРИНО... НЕ Е РИБА!"
 25. 25 Профил на Боно Нончев
  Боно Нончев
  Рейтинг: 669 Весело

  До коментар [#18] от "Бог България Борисов":

  Да, национализацията е в ущърб само на хората. Но на комунистите от ГЕРБ не им пука за хората, така че няма проблеми .

 26. 26 Профил на Цветан Цацаров
  Цветан Цацаров
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Бойко Борисов заличи модела от прахода на конфронтация и кражби от държавата! Вместо конфронтации, обсъждания, вместо кражби, магистрали. Това е ГЕРБ!

  СПАСИ БЪЛГАРИЯ ! ПОДКРЕПИ БОРИСОВ !
 27. 27 Профил на Vili Jambov
  Vili Jambov
  Рейтинг: 1071 Неутрално

  До коментар [#9] от "NK":

  Аха. А Ковачки ще продължава да ги "осигурява" на минимална заплата. За него КФН няма. Глобите към ЕС за пушилките на Брикел ние ще ги плащаме естествено. Бе му дадена отсрочка, но сега Караджова и Трайков ходатайстват за още. И тези неща, естествено са заложени като капан още от Костов. Ама както казва банкянския тупан - няма да стане. Ще духате на Ковачки сиренясалия. И пожарникарския шланг също.

 28. 28 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1579 Неутрално

  До коментар [#18] от "Бог България Борисов":

  бай Бойко твърди, че държавата управлява пари много по-добре от частните фондове и парите в ППФ се харчат за секретарки и коли, в същото време оставя голяма част от парите в ППФ, т.е. да се управляват лошо и да се харчат за секретарки и коли любопитно е как в умната му глава това отговаря на националния интерес!?

 29. 29 Профил на Цветан Цацаров
  Цветан Цацаров
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Бойко винаги прави най-доброто за България, а не най-изгодното за партията ГЕРБ. Затова всички трябва да го подкрепим! ГЕРБ!

  СПАСИ БЪЛГАРИЯ ! ПОДКРЕПИ БОРИСОВ !
 30. 30 Профил на Цветан Цацаров
  Цветан Цацаров
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Бойко изпълни най-важното си обещание! Да служи на народа, а не на партийни интереси! ГЕРБ!

  СПАСИ БЪЛГАРИЯ ! ПОДКРЕПИ БОРИСОВ !
 31. 31 Профил на barcelona
  barcelona
  Рейтинг: 237 Любопитно

  не получвам отговори но ПАК ПИТАМ ... !!!

  ? Трябваше ли да изберем ГЕНЕРАЛ за Премиер
  за да му "ДОКЛАДВАТ", че има НЕзаконни митничарски селища,
  проКУРорски "законни" селища "приватизирани" спецСЛУЖБИ

  ?? Трябваше ли да изберем "пожарникар" за Премиер
  за ДА се спре източването: Белене, Здраве НЕопазване, БДЖ, НЕК .....
  да "СЕ СЕТИ" че се краде и надписва по магистралите
  ДА строи магистрали в "пожарно темпо" ... че ще се изт'епаме по "пътищата"

  ИМАХМЕ:
  ДЕМОКРАТ; ГЕЙ, ЦАР, МАНАФО-НОСИТЕЛ; ЛОВДЖИЯ ...

  ??? Трябваше ли да изберем Бойко Борисов за Премиер
  за да "СЕ СЕТИ" ЗА ТЕЗИ НЕЩА ??!!??
  ---------------------------------------------------
  - ЯВНО - ДА !!!

  - ЗАТОВА БОРИСОВ НЯМА АЛТЕРНАТИВА !!!!!

  <>>>>><><><><><> BARCELONSKI <><>>>><<<<<<<<< >>>>>><><> ДОЛУ СОЦ.-ПРОСТАЩИНАТА <><><<<<<<<<<< >> ДОЛУ ПЪРВАНОВЩИНАТА <=> ДОЛУ ДЕПЕСАРЩИНАТА <<
 32. 32 Профил на Цветан Цацаров
  Цветан Цацаров
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Бойко Борисов извади турците от управлението! Обеща ни го и го изпълни! ГЕРБ!

  СПАСИ БЪЛГАРИЯ ! ПОДКРЕПИ БОРИСОВ !
 33. 33 Профил на news_expert
  news_expert
  Рейтинг: 466 Гневно

  То сичките пари на НОИ нЕма да стигнат , за да плащат пенсии на привелигеривани табуни и цигански катуни , миньори и милиционерски шофьори , ченгета и въшлясали псета...

  То акъла х@й да беше да му го навреш на Боко Тъпото и гнидите около него , ама не е ! ...

  Крадлива и миризлива селска пасмина , неподлежаща на еволюция , с мисловна дейност като на амеба са си и такива ще си останат !

  С "благодарност" ( да му е@еш мамата тъпа !.) на герберския електорат , който ни натресе това безумие !!!

  Тъжно е , но тук можеш да "срещнеш" не един Български идиот...
 34. 34 Профил на Цветан Цацаров
  Цветан Цацаров
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Бойко каза, че ще строи магистрали! Строи ги.

  СПАСИ БЪЛГАРИЯ ! ПОДКРЕПИ БОРИСОВ !
 35. 35 Профил на Simeon S.
  Simeon S.
  Рейтинг: 470 Неутрално

  "но са чакали в хубав слънчев ден на дойде правителството на ГЕРБ и да носи отговорност. Да, ама това няма да стане.", заяви Борисов."

  Дам точно така, от отговорност трябва да се бяга с всички сили.

 36. 36 Профил на Цветан Цацаров
  Цветан Цацаров
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Бойко Борисов работи и със синдикатите и с работодателите! За всички трябва да е добре. ГЕРБ!

  СПАСИ БЪЛГАРИЯ ! ПОДКРЕПИ БОРИСОВ !
 37. 37 Профил на Цветан Цацаров
  Цветан Цацаров
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Борисов чува Иван Костов. Война в дясно няма да има! Социалистите губят! ГЕРБ!

  СПАСИ БЪЛГАРИЯ ! ПОДКРЕПИ БОРИСОВ !
 38. 38 Профил на magarenko
  magarenko
  Рейтинг: 8 Весело

  До коментар [#31] от "barcelona":

  Съветвам те да си мериш възторзите - утре ти и тези като теб първи ще викате "разпни го". И бате Бойко го знае. Затова ти слагам минус.

 39. 39 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  абе, тва герберите са формени идиоти бе!

  да си го запишат: няма "частична национализация" както няма "малко бременна булка" !

  национализацията е национализация независимо от размера си, и създава не само опасен прецедент, а и излъчва послание за безпомощност, отчаяние и безогледност в избора на средства на този кабинет.

  явно боце вече не само не се бори да решава проблемите, а и не се надява да доизкара мандата - само гледа с цената на всичко да избута катастрофата с няколко месеца назад.

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 40. 40
  ****

  Този коментар беше изтрит в 15:10 на 27/10/2010 от неговия автор.

 41. 41 Профил на agata_kristi
  agata_kristi
  Рейтинг: 751 Неутрално

  " Компромис: Ще се национализират само парите на пенсиониращите се преди 2014 г."

  Що за компромис е това? Нещо като половин национализация, наполовина бременна, наполовина умрял?

  Значи до вчера частната собственост беше непрекосновена, сметките на хората бяха лични, а от днес една част от индивидуалните сметки на хората ще могат да се национализират.

  Алооо фондовете и работодателите. Нали уж не можеше?!?! Да не излезе, че аргументите ви са били за боклука?

  Що се отнася до Брикел - Бойко можеше на тези срещи да попита синдикатите за колко се продадоха.

  Вместо това ние си знаем, че Костов е виновен и за миньорите в Чили.

 42. 42 Профил на Цветан Цацаров
  Цветан Цацаров
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Бойко Борисов обяснява на хората и те го разбират. Затова подкрепата за ГЕРБ е 35%!

  СПАСИ БЪЛГАРИЯ ! ПОДКРЕПИ БОРИСОВ !
 43. 43
  ****

  Този коментар беше изтрит в 15:13 на 27/10/2010 от неговия автор.

 44. 44 Профил на Trayan
  Trayan
  Рейтинг: 982 Неутрално

  Боко, Бокооооо, държава не се управлява с противоречиви сигнали! Спомни си поговорката: Казана дума, хвърлен камък. Ама така е като нашия премиер го бива единствено в приказките и в позите и се увлича, казва нещо неподготвен, а после му обясняват, че то така не може да стане, а ако стане ще стане еди си какво. Но как да знае Боко? С диплома на пожарникар и опит в бизнеса със съдружници-мафиоти не може много да се очаква.

 45. 45 Профил на barcelona
  barcelona
  Рейтинг: 237 Неутрално

  До коментар [#38] от "magarenko":
  тези като теб първи ще викате "разпни го".
  -----------------------------
  Магаренко,

  Това не значи, че не трябва да се подкрепят правилни действия ...
  Ти да неби да си гласувал 20 год за едни и същи ....
  Тъпо би било ....

  <>>>>><><><><><> BARCELONSKI <><>>>><<<<<<<<< >>>>>><><> ДОЛУ СОЦ.-ПРОСТАЩИНАТА <><><<<<<<<<<< >> ДОЛУ ПЪРВАНОВЩИНАТА <=> ДОЛУ ДЕПЕСАРЩИНАТА <<
 46. 46 Профил на Цветан Цацаров
  Цветан Цацаров
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Бойко е момче като нас, а не номенклатурно синче на партийни кадри! Затова го мразят партийните корумпета и в ляво и в дясно!

  СПАСИ БЪЛГАРИЯ ! ПОДКРЕПИ БОРИСОВ !
 47. 47 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1579 Неутрално

  Куца национализация...като всичката работа на крадливата и глупава шайка, която яхна властта.

 48. 48 Профил на Хриси
  Хриси
  Рейтинг: 1838 Весело

  "Премиерът Бойко Борисов заяви, че проблемът е бил заложен още през 2000 г. от правителството на Иван Костов. По думите му Костов е "вдигнал пенсионната възраст от 2011 г. с три години".
  Аааааа, етоооо! "Костов Е Виновен".
  Абе знаех си аз, че пак Големия Лош Костов е виновен - много ви бърка в г*за на вас комунетата тоя Костов.
  Какво стана, бе Боко, нали все Станишев ти беше виновен? Или рече малко да посмениш плочата?

  If I had a tail, I'd swat the flies.
 49. 49 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  До коментар [#34] от "Бог България Борисов":

  как ги строи тия магистрали? като даде лота от тракия на фалирала фирма на черепа? или като 250 милиона бяха пренасочени от магистрали към софийското метро?

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 50. 50 Профил на Цветан Цацаров
  Цветан Цацаров
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Бойко е приятел с всички големи политици! Когато трябва Путин му доставя части за АЕЦ за 24 часа, Меркел му идва на крака, Берлускони го нарича приятел, Саркози му прости за корветите и няма да има проблем за Шенген!

  СПАСИ БЪЛГАРИЯ ! ПОДКРЕПИ БОРИСОВ !
 51. 51 Профил на barcelona
  barcelona
  Рейтинг: 237 Любопитно

  До коментар [#31] от "barcelona":

  не получвам отговори но ПАК ПИТАМ ... !!!
  -----------------------------------

  ПАК ПИТАМ !!!?

  <>>>>><><><><><> BARCELONSKI <><>>>><<<<<<<<< >>>>>><><> ДОЛУ СОЦ.-ПРОСТАЩИНАТА <><><<<<<<<<<< >> ДОЛУ ПЪРВАНОВЩИНАТА <=> ДОЛУ ДЕПЕСАРЩИНАТА <<
 52. 52 Профил на kaka_ginka
  kaka_ginka
  Рейтинг: 841 Неутрално

  До коментар [#41] от "agata_kristi":

  Значи, доколкото разбирам, че от 2014 частните фондове трябва да могат да плащат прилични пенсии без НОИ да трябва да ги доплаща.

 53. 53 Профил на Цветан Цацаров
  Цветан Цацаров
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Бойко постига консенсуси дори там където изгледите са били минимални! Слушат го всички!

  СПАСИ БЪЛГАРИЯ ! ПОДКРЕПИ БОРИСОВ !
 54. 54
  ****

  Този коментар беше изтрит в 15:17 на 27/10/2010 от неговия автор.

 55. 55
  ****

  Този коментар беше изтрит в 15:18 на 27/10/2010 от неговия автор.

 56. 56
  ****

  Този коментар беше изтрит в 15:18 на 27/10/2010 от неговия автор.

 57. 57 Профил на Цветан Цацаров
  Цветан Цацаров
  Рейтинг: 466 Неутрално

  След 20 години преход Бойко Борисов е първия политик, който загърби лични и партийни интереси. Няма чадър над никого!

  СПАСИ БЪЛГАРИЯ ! ПОДКРЕПИ БОРИСОВ !
 58. 58 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  До коментар [#46] от "Бог България Борисов":

  а цветелина момиче като тебе ли е? щото като изключим самодейността бойко говори това което му спуснат хората, който години наред инвестираха в издигането му и сега осребряват инвестицията си.

  бойко е само една самовлюбена марионетка, която си мисли, че са я пуснали на софрата и са я приели "в семейството", но всъщност до края ще остане изпълнител на мръсни поръчки, и накрая ще опере пешкира, а мафиотите и червените велможи, които го използват, пак ще се измъкнат чисти и ще пуснат на политическата сергия следващия лъже-месия.

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 59. 59 Профил на Mike Power
  Mike Power
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Премиерът Бойко Борисов заяви, че проблемът е бил заложен още през 2000 г. от правителството на Иван Костов. По думите му Костов е "вдигнал пенсионната възраст от 2011 г. с три години".

  А защо пропусна, че и решението е заложено от Костов в ал . 3 на параграф 4, която Вие "умници" възпроизвеждате в момента. Четете пък може и някога да се научите!

  Обн. ДВ. бр.110 от 17 Декември 1999г.
  § 4. (1) До 31 декември 2009 г. включително лицата, които са работили 15 години при условията на първа категория труд или 20 години при условията на втора категория труд, могат да се пенсионират, ако отговарят на изискванията за сбор от осигурителен стаж и възраст по чл. 68, но не по-рано от 47 години за жените и 52 години за мъжете при първа категория труд и 52 години за жените и 57 години за мъжете при втора категория труд.
  (2) До 31 декември 2009 г. включително лицата по чл. 104, ал. 3 могат да се пенсионират преди навършване на възрастта по чл. 68 при условие, че имат сбор от възрастта и осигурителния стаж 90 и 52-годишна възраст.
  (3) В случай, че лицата по ал. 1 и 2 са упражнили правата си, набраните средства в професионалния пенсионен фонд се прехвърлят във фонд "Пенсии" на държавното обществено осигуряване.

  Не се доверявай на написаното. Мисли, провери и тогава коментирай!
 60. 60 Профил на barcelona
  barcelona
  Рейтинг: 237 Весело

  До коментар [#53] от "Бог България Борисов":


  ДЯНКОВ Е ВИНОВЕН !!!

  <>>>>><><><><><> BARCELONSKI <><>>>><<<<<<<<< >>>>>><><> ДОЛУ СОЦ.-ПРОСТАЩИНАТА <><><<<<<<<<<< >> ДОЛУ ПЪРВАНОВЩИНАТА <=> ДОЛУ ДЕПЕСАРЩИНАТА <<
 61. 61 Профил на Цветан Цацаров
  Цветан Цацаров
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Бойко Борисов избра за финансов министър Симеон Дянков, който изведе България от кризата без да увеличава данъците!

  СПАСИ БЪЛГАРИЯ ! ПОДКРЕПИ БОРИСОВ !
 62. 62 Профил на Добри Божилов
  Добри Божилов
  Рейтинг: 642 Неутрално

  На това му казвам "стратегическо мислене". Започваш със заплаха да откраднеш едни пари, за да стигнеш после до великата милост, да откраднеш половината... Ей хора, това сега показва да мислим като гласуваме, и да не гласуваме само по емоции. Да, Станишев и Доган лапкаха доста, но като ги сменихме, не значи че към по-добро тръгнахме. Оказа се, че можело и по-лошо да стане. Трябва да сме разумни и да мислим в бъдеще като гласуваме. Да ценим това, което имаме, защото гледайте какво става...

  www.dobribozhilov.com
 63. 63 Профил на Цветан Цацаров
  Цветан Цацаров
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Бойко е ЧОВЕК, а не функционер!

  СПАСИ БЪЛГАРИЯ ! ПОДКРЕПИ БОРИСОВ !
 64. 64 Профил на Цветан Цацаров
  Цветан Цацаров
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Бойко играе тенис и се интересува от спорт! Както повечето от нас!

  СПАСИ БЪЛГАРИЯ ! ПОДКРЕПИ БОРИСОВ !
 65. 65 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 696 Неутрално

  До коментар [#31] от "barcelona":

  Дамо дето нищо от лъжите, които пишеш не се доказа! Боклуците избраха пожарникар за премиер за да ограби хазната, да даде винетките на гаджето си, да даде метрото на гаджето на дъщерята на гаджето си, да създаде организирана престъпна организация по контрабандата на горива и цигари и т.н.

  А селищата са си съществували и докато пожарникарят се изживяваше като генерал и работата му беше да следи за тези неща.

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 66. 66 Профил на the_european
  the_european
  Рейтинг: 550 Неутрално

  Костов беше голям политик и визионер с огромен принос за евроатлантическата ориентация на страната, но не беше и не е перфектен. А грешки е правил колкото си искаш. Едни от най-големите бяха БГА Балкан и Кремиковци. По негово време имаше един единствен мобилен оператор, който при липсата на каквато и да било конкуренция стана една от най-големите компании в югоизточна Европа. По негово време политическата корупция и организираната престъпност укрепнаха и достигнаха размери, които са устойчиви от тогава та до ден днешен. Уволнения от Костов вътрешен министър Богомил Бонев е виден бизнесмен с хотел в Банско, кум или кумец и пръв съратник на другаря-свинар Георги Гергов. По времето мандатите на сините кметове на София и Пловдив Софиянски и Чомаков (за другата част на страната не знам) тези две "сини крепости" бяха оглозгани до кокал. А в Пловдив глозгат в момента и каквото е останало от кокалите. Ако Костов и СДС през мандата си не бяха затънали до шия в жестока корупция и нагли кражби, никога онзи лесничей Симеон Сакскобурготски нямаше да стане премиер, нито БКП щяха да се възродят, нито пък ДПС щеше да стане такъв мощен изрод. Тъй че приносът на Костов е голям, безспорно, но и доста противоречив.

 67. 67 Профил на Цветан Цацаров
  Цветан Цацаров
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Бойко Борисов е хетеросексуален! Той е твърда китка!

  СПАСИ БЪЛГАРИЯ ! ПОДКРЕПИ БОРИСОВ !
 68. 68 Профил на donyon
  donyon
  Рейтинг: 686 Весело

  Бог
  България
  Борисов

  Соковете БББ,изпийте горчивата чаша...

 69. 69 Профил на news_expert
  news_expert
  Рейтинг: 466 Весело

  До коментар [#31] от "barcelona":

  Абе малоумна ПОДЛОГО ,
  Любимият ти Фюрер кому кура е държал като Главен секретар на МВР, че е бил толкова зает, та не е разбрал , че има НЕзаконни митничарски селища, проКУРорски "законни" селища "приватизирани" спецСЛУЖБИ и че се източват здраве НЕопазване, БДЖ, НЕК ..... че се краде и надписва по магистралите ?
  Или някой му е набутал в празното пространство между ушите вода от изворите в Банкя , та не е чувал за това , защото е било заглушавано от пличкането на водата ?
  Нали за ВСИЧКО ТОВА е НОСЕЛ ОТГОВОРНОСТ Боко ТЪПУНГЕРЧО, който се фукаше, че сам участва в разни акции , от които по традиция нищо не излезе наяве ?

  Че и ГЕНЕРАЛСКА ЗАПЛАТА е получавал за НИЩОПРАВЕНЕТО СИ !!!

  И той трябва като мъж да си понесе отговорността , ама ... нали си е мухлясала и смарангясала п@тка няма как да стане ...
  Сигурен съм, че няма да проумееш тази истина , защото и ти си вониш на оборски тор и в главата ти се пличка вода от изворите в Банкя или някой друг подобен извор , но въпреки това ти желая да си жив и здрав !
  Защото СТАДНАТА МЪРША , като тебе , все има надежда НЯКОГА да стане мислеща маса , но ЖИВАТА мърша ...

  Тъжно е , но тук можеш да "срещнеш" не един Български идиот...
 70. 70 Профил на коколино
  коколино
  Рейтинг: 466 Весело

  ...Комунистите родината изграждат....

  България ще се оправи, когато умре и последния чул някога за Тимур и неговата команда.

  кому е изгодно?
 71. 71 Профил на Цветан Цацаров
  Цветан Цацаров
  Рейтинг: 466 Неутрално

  НО НАЙ–ВАЖНОТО Е ЧЕ

  БОЙКО БОРИСОВ Е БЪЛГАРИН !!!

  не е испанец!
  не е украинец!
  не е евреин!
  не е турчин!

  ГЕРБ!

  СПАСИ БЪЛГАРИЯ ! ПОДКРЕПИ БОРИСОВ !
 72. 72 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  До коментар [#42] от "Бог България Борисов":

  корекция - подкрепата на бойко е 23%

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 73. 73 Профил на Vili Jambov
  Vili Jambov
  Рейтинг: 1071 Неутрално

  До коментар [#67] от "Бог България Борисов":

  Не коментираме сексуалността му. А колкото до характер, прилича повече на женски полов орган.

 74. 74 Профил на lara_croft
  lara_croft
  Рейтинг: 466 Неутрално

  До коментар [#62] от "Добри Божилов":

  И как точно тези пари се крадат, като НОИ даже трябва да додаде още, за да се получи нещо като пенсия.

  Имаш извратено мислене, пич, не всички са като вуйчо ти

  Изхабения Костов отива в пенсия. БСП подготвя Кунева да играе ролята му.
 75. 75 Профил на Хриси
  Хриси
  Рейтинг: 1838 Разстроено

  Оф! Абе, Дневник, айде, моля ви се, спрете го по някакъв начин тоя спам с трите Б-та, че ми писнА!

  If I had a tail, I'd swat the flies.
 76. 76 Профил на Гражданин
  Гражданин
  Рейтинг: 472 Неутрално

  Очаквам стачки на работниците, на които увеличават възрастта за пенсиониране с 3 години. И тогава ще стане интересно!

 77. 77 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  До коментар [#71] от "Бог България Борисов":

  ми то и черепа, ковачки и тимаджиите са чисти българи. и са перфектни националноотговорни работодатели!

  а гадните ябанджии какво - само глезят хората с високи заплати, плащане на осигуровките в пълен размер, медицински застраховки и прочие чуждестранни измишльотини.

  вън чужденците от българия! време е да станем новата северна корея, или поне албания от времето на енвер ходжа!

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 78. 78 Профил на Philip
  Philip
  Рейтинг: 1029 Разстроено

  До коментар [#41] от "agata_kristi": Абсолйтно споделям мнението ти. Искам само да попитав възторжените привърженици на ББ следното: Ако март 2011 се окаже, че новия бюджет е издънен и е зейнал дефицит в НОИ и Премиерът и цялата клика от "мъдреци" решат да експроприират банковите депозити на населението, с мотив, че така освен НОЙ, ще се намерят пари за магистрали, чудовищно високи пенсии, болници като в Германия, какво ще правят редовите последователи? Ще вият от възторг? Едва ли, по-скоро ще изпитват болка в задните си части и тежест в главата.
  Уважаеми съфорумци, запомнете едно нещо то мен: Първата и най - важна стъпка срещу неприкосвеността на частната собственост е направена, оттук насетне може да се очаква всичко!

  PHILIP
 79. 79 Профил на 4i4e
  4i4e
  Рейтинг: 524 Неутрално

  целата работа е че рапона не мое да си върже бюджета без тия мангизи,щото е голем тарикат . ДИГНА АКЦИЗА НА ЦИГАРИТЕ,ЗА ДА МУ ВЪРВИ ШИБАНАТА КОНТРАБАНДА И СРУТИ ДЪРЖАВАТА,СЕГА СЕ ЧУДИ ОТКЪДЕ ДА ГИ НАБАВИ ТИЯ ЛИПСИ И ПО СТАР МУТРЕНСКИ ОБИЧАЙ ГЛЕДА ДА ОБЕРЕ ТОЯ ДЕТО НАЙ МАЛКО ШЕ ПИСКА!!!ЖИВ И ЗДРАВ.

 80. 80 Профил на Чико
  Чико
  Рейтинг: 466 Разстроено

  С това решение с нищо не се променя факта,че се национализират индивидуални средства.Ако Б.Б. имаше дясна философия той можеше да реши по друг начин въпроса,НОИ да доплаща пенсийте на хората до съответния размер.Така предложи и министър Трайков.Но той се ръководи по акъла на по-гръмогласните.Снощи при Референдум беше самия ад,синдикалистите не оставяха никой друг да се изкаже,непрекъснато се намесваха и апострофираха.А това,че вечно търси някой друг за отговорен е най-инфантилното и глупашко в поведението му.Все по -тъжно и безмислено става.Известно е,че лидерите на един народ формулират идей и принципи,утвърждават моделите на поведение и мислене,разкриват и обясняват заимовръзки и закономерности в живота на нацията.Какво ли от това прави Бойко???

 81. 81 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  До коментар [#67] от "Бог България Борисов":

  бойко е НАЙ-МЕКАТА ПОЛИТИЧЕСКА КИТКА която се е доближавала до премиерския пост в абсурдистан.

  само той се събужда с едно мнение, обядва с противоположното, ляга си с трето, а на другия ден има съвсем пето и десето. това което ни се представя за ловко прослушване на реакцията не е нищо друго освен търсене на пътя на най-малко съпротивление. "смелия реформатор" и "твърдия борец с престъпността и корупцията" е най-жалкия страхливец заемал висок пост в новата ни история.

  пред него даже женствено изглеждащите фил фалита и съсела са същински политически ледоразбивачи.

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 82. 82 Профил на коколино
  коколино
  Рейтинг: 466 Любопитно

  БББ ти хапчета вземаш ли?

  кому е изгодно?
 83. 83 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 696 Неутрално

  Бойко Борисов е хетеросексуален! Той е твърда китка!
  --------------------------------

  Вероятно е хетеросексуален, но е сред най-меките китки в политиката, по-голям женчо от него е само Цецо.

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 84. 84 Профил на barcelona
  barcelona
  Рейтинг: 237 Любопитно


  !!!!!!!!!!!

  Бивш шеф в "Мултигруп":
  Прокурорско-президентски чадър пази Алексей Петров

  www.dnevnik.bg/bulgaria/2010/10/27/983027_bivsh_shef_v_multigrup_prokurorsko-prezidentski_chadur/

  <>>>>><><><><><> BARCELONSKI <><>>>><<<<<<<<< >>>>>><><> ДОЛУ СОЦ.-ПРОСТАЩИНАТА <><><<<<<<<<<< >> ДОЛУ ПЪРВАНОВЩИНАТА <=> ДОЛУ ДЕПЕСАРЩИНАТА <<
 85. 85 Профил на rayo
  rayo
  Рейтинг: 638 Неутрално

  Няма ли някакви знаещи, смели, некорумпирани и неопетнени в миналото хора да се появят на хоризонта?


  Много ми се иска това да се случи в тази страна най-накрая

  un buen dia empieza con un solo rayo
 86. 86 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1441 Весело

  До коментар [#75] от "Хриси":

  какво искаш, насила да го накарат да си вземе хапчетата ли?

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 87. 87 Профил на petarmoskov
  petarmoskov
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Това, че фондовете са клекнали не прави решението по-законно. Това си е пак една кражба. Какво например става, когато някой не доживее? Или какво става с парите на тези, които са работили 1 и 2 категория, но няма да се пенсионират по този ред, защото нямат необходимия стаж или просто са още далече от тази възраст?

  О-СТАВ-КА О-СТАВ-КА О-СТАВ-КА
 88. 88 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  До коментар [#64] от "Бог България Борисов":

  за разлика от нас обаче боце си организира мачлета със световно известни спортисти плащайки им хонорари с нашите пари.

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 89. 89 Профил на Музар
  Музар
  Рейтинг: 1441 Весело

  До коментар [#85] от "rayo":

  При тази ситуация - все повече гърбове виждам

  с лице и бегом към хоризонта!

  Гласът на разума е тих, но не се успокоява, докато не бъде чут." Бъдещето на една илюзия" Зигмунд Фройд
 90. 90 Профил на chbg
  chbg
  Рейтинг: 8 Весело

  "И.д. президентът на КНСБ Пламен Димитров определи решението като консесусно. По думите му то ще е устойчиво само до 2014 г., а след това ще трябва да се търсят допълнителни мерки."
  Аз пък мисля, че дотогава България вече няма да съществува като държава на европейската карта. Интересно къде ще се изнесе да живее великият строител на нова България, бат Бойко! Май, май ще му се наложи на стари години да учи чужди езици. Ха, ха - той български не може да говори правилно, а какво остава за чужд език!!! Сигурно дотогава солидно ще трябва да се е подплатил и финансово, защото в чужбина при това образование и опит, които той има, никoй няма да му даде да управлява. 91. 91 Профил на Хриси
  Хриси
  Рейтинг: 1838 Весело

  До коментар [#86] от "Pavlik Morozov":

  Винаги съществува опцията за анални свещички, но хайде да не се отплесваме

  If I had a tail, I'd swat the flies.
 92. 92 Профил на Reveal
  Reveal
  Рейтинг: 868 Неутрално

  Избирателя, данъкоплатеца, гражданина не го е карал насила да става главен слуга. Краля не го е карал насила да си кандитатира движението, партията или вече не знам какво е. Аз не съм го карал насила да се яви на избори и да обещава да плаща всяка цена.

  Така, че нека си плати всяка цена и поеме отговорноста на предишните, защото и те се били избрани по същия демократичен път. Като не може да ги накаже, да не ги оневинява поне. Оневинява ги защото и той ще се нареди до тях като поредната мишена на

  наказателния вот и те ще редят приказки за поредния крадлив некадърник като тях. А беше обещал да остави добро наследство на следващия. Представете си как следващия го псува защо реформите не били направени и били отложени точно за неговия мандат през 14-та, 15-та г. и т.н..

  "Да се махаш от тази банка веднага миличка. Шефа й е параноик и измъчва момчето само защото чело някакви си книги и филми за обири" из Призрачния град
 93. 93 Профил на Philip
  Philip
  Рейтинг: 1029 Весело

  До коментар [#87] от "petarmoskov":

  Такива въпроси не се задават на хетеросексуалното Слънце - Премиер, защото ще те нахока, че си провокатор на Станишев и заедно с Костов си му залагал десетгодишни капани. Ще ти прати Цецовите милиционери, да ти обяснят как се задават въпроси на Негово Премиершество...

  PHILIP
 94. 94 Профил на news_expert
  news_expert
  Рейтинг: 466 Весело

  До коментар [#46] от "Бог България Борисов":

  Така кажи де !
  Че да се разберем ...
  И ти си бил тъпо селянче , с татко пожарникар, приятел Златев и куп крадци и мошеници...

  Ясен си ни вече ! ...

  О, Боже , колко тъпотия и простотия има по тази територия , Боже ! ... Която за друга не става, освен да и се подиграваш ...

  " ... Веленью божию, о муза, будь послушна,
  Обиды не страшась, не требуя венца,
  Хвалу и клевету приемли равнодушно,
  И НЕ ОСПОРИВАЙ ГЛУПЦА ...."

  До коментар [#80] от "Чико":

  Тъжно е , но тук можеш да "срещнеш" не един Български идиот...
 95. 95 Профил на Power +
  Power +
  Рейтинг: 409 Гневно

  Това не е никакво решение а замазване на ситуацията .Какво ще стане след това ?2014 отново ли ще има кражба ?Втрещен съм от страха на Бойко и "хитрите действия " на някои хора от кабинета.

  "Който не работи 'той и да не яде"
 96. 96 Профил на Philip
  Philip
  Рейтинг: 1029 Весело

  До коментар [#94] от "news_expert":

  А бе имам чувството, че под този профил (Бог България Борисов) се крие я Цецко, я Негово Премиершество, я Тетка Цачева...
  А може и да Волен, а?!

  PHILIP
 97. 97 Профил на news_expert
  news_expert
  Рейтинг: 466 Гневно

  До коментар [#80] от "Чико":

  И КОЕ му е дясното на Боко ?

  Парите на НОИ не са на Боко, на оная дъртофелница или на Черепа , на Костов или на който и да било друг - ТОВА СА НАШИТЕ ПАРИ ! ПАРИТЕ НА НЕПРИВЕЛЕГИРОВАНИТЕ- парите на РАБОТЕЩИТЕ , а не на търтеите ченгета, военни и други подобни !!!

  Та какво прави Боко - КРАДЕ ОТ НАШИТЕ ПАРИ , за ДА ГИ РАЗДАВА НА КОЙТО МУ СКИМНЕ !...

  Че това дори НЕ Е СОЦИАЛИЗЪМ - ТОВА Е НАЙ-ВЪРЛИЯ КОМУНИЗЪМ !!!

  И прави всичко това , за да устиска до края на мандата и да си замине с още една банка по живо , по здраво !...
  Ето това е любимият ви Фюрер ! ...

  Тъжно е , но тук можеш да "срещнеш" не един Български идиот...
 98. 98 Профил на Mike Power
  Mike Power
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Бойко ти не си като предишното правителство. Те отлагаха плащането на пенсии от ППФ с по една година ти го направи с три на куп. Просто и ясно. Да се оправят следващите. Костов е виновен. Остава надеждата, че виновникът ще се върне да оправи грешките си!

  Не се доверявай на написаното. Мисли, провери и тогава коментирай!
 99. 99 Профил на umoren
  umoren
  Рейтинг: 480 Неутрално

  Както се и предполагаше пак виновника е един КОСТОВ-който не вярва да се изсели от държавата за наказание.Пост 59 на MIKE POWER-"А защо пропусна, че и решението е заложено от Костов в ал . 3 на параграф 4, която Вие "умници" възпроизвеждате в момента.

  Обн. ДВ. бр.110 от 17 Декември 1999г.
  § 4. (1) До 31 декември 2009 г. включително лицата, които са работили 15 години при условията на първа категория труд или 20 години при условията на втора категория труд, могат да се пенсионират, ако отговарят на изискванията за сбор от осигурителен стаж и възраст по чл. 68, но не по-рано от 47 години за жените и 52 години за мъжете при първа категория труд и 52 години за жените и 57 години за мъжете при втора категория труд", който се интересува наистина да допрочете поста на номер 59.Колкото до четенето то е трудна работа за "нарцисите"и другите растения не го могат,пък и нормативните актова са скучна материя ,дори и за консенсусните премиери!

 100. 100 Профил на gtr
  gtr
  Рейтинг: 459 Неутрално

  До коментар [#66] от "the_european":

  +++++++++++++++

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK