Първанов свиква дискусия за стратегическите приоритети на икономиката до 2020 г.

Георги Първанов организира през юли дискусия за заетостта в условията на криза и предизвикателствата на новия растеж в контекста на стратегията "България 2020"

© Красимир Юскеселиев

Георги Първанов организира през юли дискусия за заетостта в условията на криза и предизвикателствата на новия растеж в контекста на стратегията "България 2020"Президентът Георги Първанов организира днес дискусия "Стратегическите приоритети на българската икономика в контекста на стратегия "Европа 2020". Форумът ще обсъди становището на Икономическия и социален съвет (ИСС), изготвено по предложение на държавния глава.


Според ИСС догодина трябва да се въведе и бюджетен борд. - да се харчат толкова пари, колкото са приходите, като се разреши разлика от 3% в приходната и разходната част. Мярката трябва да ограничи бюджетния дефицит. Друго предложение на ИСС за оптимизация на разходите е да се намали броят на народните представители и на общинските съветници.


"В становището са поставени важни проблеми на дългосрочната социална и икономическа политика на страната, изискващи широк обществен дебат и консултации между всички заинтересовани страни - държавните институции, експертите, гражданското общество", посочват от прессекретариата на президента.


В тази връзка, в рамките на дебатите България 2020, организирани по инициатива на държавния глава, ще се проведе дискусия по проблемите и политиките, залегнали в становището. Поканени са представители на централните институции и местната власт, неправителствени организации, синдикати, работодателски съюзи, учени, експерти.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK