Първанов: Кабинетът да преосмисли антикризисната си политика

Георги Първанов

© Анелия Николова

Георги ПървановПравителството продължава да не се справя с икономическата криза - това заяви президентът Георги Първанов при откриването на организираната от него дискусия за "Стратегическите приоритети на българската икономика в контекста на стратегията Европа 2020".


Президентът добави, че дистанцията между България и останалите страни от Евросъюза се увеличава и препоръча на кабинета да преосмисли антикризисната си политика, както и да разработи стратегия за преструктуриране на икономиката, която обаче да не е "кабинетна"Има криза в стратегическото мислене, въпреки съществуването на над стотина стратегически документа, заяви Георги Първанов"Не може да се събират трима или петима души, както усещам, че се прави, и да формулират документ, който да представят пред Брюксел. Този документ трябва да определя визията на страната за следващите 10 г.", подчерта държавният глава.


Според него на подобни на днешната дискусия трябва да се решат основните въпроси за развитието на икономиката и да се изработи документ, който да се приеме от Народното събрание и да бъде  настолен за няколко правителства напред.


Първанов индиректно критикува политиката на правителството в сферата на здравеопазването, образованието, както и мерките, свързани с икономиката и бизнеса.


Той припомни, че преди година, когато е започнал дебата за целите пред икономиката, е застъпил тезата, че фискалните инструменти трябва да се използват гъвкаво, да се допусне ограничен структурен дефицит, за да се стимулира икономиката и потреблението, и да бъдат направени реформи в образованието и здравеопазването. "Тогава това беше неглижирано, парите се изхарчиха, но резултатът, който препоръчахме, не се получи. Струва ми се, че избрахме грешния път", обобщи президентът.


Първанов подчерта, че постигането на икономическите цели е невъзможно без политическа стабилност, като уточни, че говори не за " силова имитация на политическа стабилност, а за стабилност, която е функция на доброто управление".


Също индиректно Първанов упрекна управляващите, че са насрочили днешното поредно заседание на Националния съвет за тристранно сътрудничество, посветено на пенсионната реформа, за същия час, когато започва форума, с което е възпрепятствало участието на представители на правителството.


Единственият представител на кабинета на дискусията е зам.-министърът на икономиката Евгени Ангелов. В залата се още шефът на БНБ Иван Искров, председателят на Асоциацията на търговските банки Виолина Маринова, бившият финансов министър и настоящ депутат от БСП Пламен Орешарски,
бившият социален министър, а сега - лидер на НДСВ Христина Христова, икономистът Георги Ангелов. ръководителят на представителството на Еврокомисията у нас Зинаида Златанова, общинският съветник от НДСВ Владимир Каролев.


Сред гостите са още  вицепремиерът в кабинета "Станишев" Меглена Плугчиева, бившите депутати Мария Капон, Стефан Личев, Кръстьо Петков, сочени неофициално като участници в бъдещ политически проект на Георги Първанов. Модератор на дискусията е Ивайло Калфин - бивш икономически секретар на Първанов, а впоследствие - външен министър и евродепутат, който също е сред вероятните членове на нова формация.

Коментари (79)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на хм
  хм
  Рейтинг: 1325 Весело

  комунистическият агент на държавна сигурност гоце се изживява като морален стълб на обществото. нагъл, по-нагъл, гоце.

 2. 2 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2843 Неутрално

  Е,тоя вече прекалява!

  Каде беше бе врунгел,че не се обади,когато Станишев опука за твои фирми 4 милиарда от бюджета?

  Само да ти сварши мандата,ще трябва да отговаряш на толкова много въпроси! И това ще стане на Развигор,дебил нещастен!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 3. 3 Профил на КАФ
  КАФ
  Рейтинг: 8 Весело

  О-о-о ,Агентурната Българска Власт която е Алтернатива на Българското Възраждане на АБВ - Г(оце) вече мина в настъпление.

 4. 4
  ****

  Мненията на потребителя SorryLol бяха изтрити поради системно и целенасочено нарушаване на <a href="http://www.economedia.bg/forum/">правилата за форумите</a>.

 5. 5 Профил на magarenko
  magarenko
  Рейтинг: 8 Весело

  Каква криза, ама тя нали щяла да ни ли заобиколи? Нали сме били защитени? Навсякъде криза, само в БГ нямало?

  Ех, Първанов, Първанов - да ти имам късопаметните избиратели, човече. Твои са, но точно тия не знам дали оцеляха в кризата.

  Напротив, аз мисля, че на БГ са необходими фалити. Нали затова сме капитализъм - друг ще глътне фалиралите фирми, пазарите и служителите им. Време е назначените бизнесмени да глътнат вода, защото те корумпираха администрацията, съда изобщо всички наред.

 6. 6 Профил на 4ardafon
  4ardafon
  Рейтинг: 627 Весело

  В Първано се събуди социалният президент. Утре ще излезе с "визия" в следващите 5 години всеки пенсионер да получи мезонет от Манджуков, Гергов или Людмил Стойков.

 7. 7 Профил на theWho
  theWho
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Дневник, предлагам да наложите на Гоце квота от една публикация на седмица (максимум).

  И без това всичко, което каже са или празни приказки или дърти лъжи - така че на никого няма да липсва.

 8. 8 Профил на magarenko
  magarenko
  Рейтинг: 8 Весело

  Ако имаше закон за лустрацията този нямаше да е президент. Не е ли крайно време, всъщност?

 9. 9 Профил на ARRI
  ARRI
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Teзи поне не отричат , че има криза . Щото предишните и тази доблест нямаха , а харчеха като луди ......

  Плащат ми от швейцарското посолство да пропагандирам ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ! Признавам, че трол-я в тяхна полза с/у 5 франка на пост!
 10. 10 Профил на magarenko
  magarenko
  Рейтинг: 8 Весело

  До коментар [#7] от "theWho":

  Чуваш ли се, Първанов им е наложил квота от 10 на ден.

 11. 11 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 573 Неутрално

  Давайте по-смело, закъснявате нещо!

 12. 12 Профил на jelev_jelqzko
  jelev_jelqzko
  Рейтинг: 1078 Неутрално

  Много ми е интересно в края на деня дали ще има поне един положителен пост за президента в този форум.Е питам се на кого е президент.Отговарям си- на тези които не могат да четът и пишат.Колко е жалък!

 13. 13 Профил на radikal
  radikal
  Рейтинг: Неутрално

  Яко помпане на „измислени” новини около Първанов по всички медии в последните дни. „Матриалът” се подгрява за чудото-невиждано...

 14. 14
  ****

  Този коментар беше изтрит в 11:21 на 29/10/2010 от неговия автор.

 15. 15 Профил на бай Петко
  бай Петко
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Ами че кабинета на Борисов няма никаква антикризисна програма, цялата държава е оставена на самотек от некадърниците на ГЕРБ, успех на президента с новото движение, още малко ще ги търпим тези некадърници от ГЕРБ, после ще последват учестта на царя.

 16. 16 Профил на magarenko
  magarenko
  Рейтинг: 8 Весело

  До коментар [#6] от "4ardafon":

  Събудил се е социален президент, ако вярваш на това, което говори. Аз не. Литна хеликоптера на НАП и в държавата завря и закипя.

  Ти как мислиш - дали проблемът са 100-те хилки на Цветанов, без да е ясно дали е вярно или 20-30млн данъци, които ДОКАЗАНО трябва да се платят досега, а след 6 месеца ще са 100 и повече милиона като се обработят данните?

  Тук играта е за едно 100-200млн с които са ужилени най-богатите В КРИЗАТА, не е шега. Събудил се социален президент, не е събуждане, а прилича на електрошок

 17. 17 Профил на umoren
  umoren
  Рейтинг: 458 Весело

  "АБВ, П*ка ЛМН Х*Й ЯЯЯЯЯ"-така де ,10 години всичко си му беше наред на презиМента,сега тия много виновни,а и все пак като Станишко каза,че сме остров на стабилността и просперитете,тоя да не би да имаше нещо в устата си,та не се обди въобще?!Много нагли тия комунета,много нагли.....Пък и от тях по-"способни" все няма,ама само за далаверки де....-"Развод ми дай,развод ми дай и повече не ме мъчи"

 18. 18 Профил на galinr
  galinr
  Рейтинг: 571 Неутрално

  "визията на страната за следващите 10г."
  До тогава кризата ще вземе много жертви у нас и в ЕС, ако въобще съществува ЕС тогава.

 19. 19 Профил на RED MAFIA
  RED MAFIA
  Рейтинг: 692 Любопитно

  Гоце доносникЪт е само говорител на изперкалите старчета генерали и полковници от кДС.В техния мозък още гърми залпа на "Аврора" и почина сега ние ще сме "аристократи" и ще дебелеем. Но цървула си е цървул дори и в президенство с такива съветници с кални цървули от оборски тор.Трябва ГЕН и акъл!

  Когато стоиш достатъчно дълго до брега на реката и гледаш, ще видиш как пред теб по водата преминава трупът на врага ти
 20. 20 Профил на dejo
  dejo
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Първанов иска да отваря нов публичен дом със стари проститутки.

 21. 21 Профил на Кептн
  Кептн
  Рейтинг: 684 Весело

  брааавоо гоцка, бабите по селата ти пляскат бурно, добра публична поява отбеляза...

 22. 22 Профил на galinr
  galinr
  Рейтинг: 571 Неутрално

  Не виждам смисъл да се плюе Гоце.Все пак той е най-безгласната буква в управлението.И защо да се вади нож на умряло куче?

 23. 23 Профил на charlyb
  charlyb
  Рейтинг: 909 Гневно

  Гоце е със самочувствието на икономист-нобелист.
  Еб@ ти безочливия Сирищник!

  Протестите ще стимулират управляващите да започнат реформи – протестират нереформираните, онези които смучат от държавата!
 24. 24 Профил на Български патриот
  Български патриот
  Рейтинг: 839 Неутрално

  Вместо да отговири за връзките си с мафията и Октопода, Гоце Триперов бори кризата!

  След вчерашните си изявления, Гоце се нареди до педи Яне и стана втори говорител на Трактора. Ролите в български престъпен свят лъснаха - Гоце, руският резидент в България, се оказа БАШ БАНДИТА!

  Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя, когато се е произнесла за първи път думата освободителка и покровителка!...З.Стоянов
 25. 25 Профил на usin
  usin
  Рейтинг: 0 Весело

  Ритай Първанка ,бий шутове ,,БОЦ'',по крадливите герберо-седераски тлъсти дирници.
  ИДЕ ИДЕ деня на истината ,кой може и кой не.
  ХА ХА ХА ХА .

 26. 26 Профил на berbenkov
  berbenkov
  Рейтинг: 1416 Гневно

  От приказки ми дойде до гуша,
  ама народът слуша ли, слуша!!!

  www.berbenkov.hit.bg
 27. 27 Профил на magarenko
  magarenko
  Рейтинг: 8 Весело

  Като гледам коментарите тия дни, проектът на Първанов работи изцяло за ГЕРБ - Костов не успя, но виж, Първанов ще консолидира дясното.

  Къде го чукаш, къде се пука - с големите "майстори" винаги така става, браво Първанка, ти си голяяяям политик. Едно ще ти кажа - политиката не е като оперативната работа, как за толкова години не го разбра?!

 28. 28 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1490 Неутрално

  На първа линия във форума - милиционери. Със "съществен" принос към темата. На тезата "дистанцията между България и останалите страни от Евросъюза се увеличава ... кабинета да преосмисли антикризисната си политика, както и да разработи стратегия за преструктуриране на икономиката, която обаче да не е "кабинетна".." се чува познатия вой. Същевременно в Труд от ЕК ни заявяват: "ЕК: България произвежда най-малко, най-скъпо и най-тъпо". За тъпото нямам съмнения. Достатъчни са и мненията в този форум.
  А дебилът от Ловеч продължава с политиката на creative distruction на Йозеф Шумпетер. Само че отсъства creative , а за виещият горе малоумен охлос е оставен само distruction.
  Охлосът вие, но не чете. А документа който се обсъжда не е на Първанов. Подготвен е тук: http://esc.bg/bg/activities/opinions/item/506-%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B0%D1%82%D0%B5%D0%B3%D0%B8%D1%87%D0%B5%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D0%BF%D1%80%D0%B8%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%82%D0%B5%D1%82%D0%B8-%D0%BD%D0%B0-%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%B8%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D0%BE%D0%BC%D0%B8%D0%BA%D0%B0-%D0%B2-%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D1%82%D0%B5%D0%BA%D1%81%D1%82%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B0%D1%82%D0%B5%D0%B3%D0%B8%D1%8F-%E2%80%9E%D0%B5%D0%B2%D1%80%D0%BE%D0%BF%D0%B0-2020%E2%80%9D

  Във всяка нормална страна от Европа този документ е основа за дебат, а участието на целия кабинет - задължително. Само в България това е повод малоумниците да вият из форумите..
  Е, поради тази причина за вас ще говорят с цитата от Труд.

  "ЕК: България произвежда най-малко, най-скъпо и най-тъпо"

  Ecrasez l’infâme
 29. 29 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 573 Неутрално

  До #25:
  Като чуят Първанов, се изприщват. И има защо. Освен това, силният винаги е трън в очите на ....

 30. 30 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1490 Неутрално

  А документа който се обсъжда не е на Първанов. Подготвен е тук: http://esc.bg/bg/activities/opinions/item/506-%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B0%D1%82%D0%B5%D0%B3%D0%B8%D1%87%D0%B5%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D0%BF%D1%80%D0%B8%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%82%D0%B5%D1%82%D0%B8-%D0%BD%D0%B0-%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%B8%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D0%BE%D0%BC%D0%B8%D0%BA%D0%B0-%D0%B2-%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D1%82%D0%B5%D0%BA%D1%81%D1%82%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B0%D1%82%D0%B5%D0%B3%D0%B8%D1%8F-%E2%80%9E%D0%B5%D0%B2%D1%80%D0%BE%D0%BF%D0%B0-2020%E2%80%9D

  Във всяка нормална страна от Европа този документ е основа за дебат, а участието на целия кабинет - задължително. Само в България това е повод малоумниците да вият из форумите..
  Е, поради тази причина за вас ще говорят с цитата от Труд.

  "ЕК: България произвежда най-малко, най-скъпо и най-тъпо"

  Ecrasez l’infâme
 31. 31 Профил на Български патриот
  Български патриот
  Рейтинг: 839 Неутрално

  Георги Ангелов - икономическото "гуру" на СДС и приятел на Мартин се нареди до Гоце Трипера.

  Дали СДС няма да влезев новия гоцев проект?

  Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя, когато се е произнесла за първи път думата освободителка и покровителка!...З.Стоянов
 32. 32 Профил на dnk
  dnk
  Рейтинг: 609 Неутрално

  А Гоце е най-добре да преосмисли антибългарската си политика.

  Моралът не е порок!
 33. 33 Профил на Philip
  Philip
  Рейтинг: 1014 Гневно

  Преди да иска от ГЕРБ да отговаря на неудобните въпроси, защото се изживявали като морален стожер, редно е Георги Първанов - Гоце да отговори на всички такива, които доста са се понатрупали през годините. Като се започне от обвиненията касаещи имотното му състояние, връзките му със съмнителни бизнесмени и откоровенни престъпници, та се стигне до по-сложната материя, защо си позволи да излъже за агентурното си минало (както и за още куп неща, като ловните скандари и т.н.), защо мълча за всичко, което се извърши от любимата му рожба - Тройната коалиция, защо продаде националните ни интереси на Русия и най - вече - верно ли е, че е платена пионка на Путин!
  Мисля, че след като разясни подробно всичко по тези теми, чак тогава ще може да дава оценки и да има претенции да се изживява като последна морална и държавническа инстанция. Иначе ще продължи да си бъде едно корумпирано лъжливо селянче!

  PHILIP
 34. 34 Профил на Български патриот
  Български патриот
  Рейтинг: 839 Неутрално

  До коментар [#30] от "Graf":

  Я, и Графа лъсна.

  Кажи сега Графе, как Дянков ще провали актуализирания бюджет и как ще фалираме през 2011. Одавна не сме ти слушали тъпните.

  Гоце Триперов с такива експерти като теб ще стигне най-много до Сирищник.

  Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя, когато се е произнесла за първи път думата освободителка и покровителка!...З.Стоянов
 35. 35 Профил на magarenko
  magarenko
  Рейтинг: 8 Весело

  До коментар [#29] от "ПРОРОК ИЛИЯ":

  Силният е трън в задника, а слабият - трън в очите.

  Трън в очите бил, казваш Първанов. Съгласен съм.

 36. 36 Профил на galinr
  galinr
  Рейтинг: 571 Неутрално

  "Кабинетът да преосмисли антикризисната си политика"
  Такава политика не е имало, така че няма какво да се преосмисля.Държавата изгаря в най-скоро време по всички закони на развитието.

 37. 37 Профил на Раз печки, раз кюнци
  Раз печки, раз кюнци
  Рейтинг: 0 Весело

  До коментар [#15] от "бай Петко":

  Много ти отива тоя аватар, Др.-ю Иванов.

  " Бог ме е благословил с богатство и ще ми иска отчет "
 38. 38 Профил на Reveal
  Reveal
  Рейтинг: 853 Неутрално

  В ЕС, а и в цял свят има стотици примери за икономическа стабилност при политическа нестабилност. Бегъл поглед над Франция, Румъния и дори Гърция е

  показателен за това в момента. Проблемно е когато дефицита на управленска стойност води до засилване на политическата криза в удар с

  икономическата криза. Вероятно това цели доносниcat за да може насред хаоса и безизходицата да привлече електорална маса.

  "Да се махаш от тази банка веднага миличка. Шефа й е параноик и измъчва момчето само защото чело някакви си книги и филми за обири" из Призрачния град
 39. 39 Профил на Раз печки, раз кюнци
  Раз печки, раз кюнци
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#28] от "Graf":

  Най-ефикасната реформа Графе е ти и червената сган да бъдете натъпкани по затворите, за да може младата зелена и чиста тревичка да расте.

  " Бог ме е благословил с богатство и ще ми иска отчет "
 40. 40 Профил на Philip
  Philip
  Рейтинг: 1014 Весело

  До коментар [#30] от "Graf":
  Благодаря за документа, наистина е повод за дебат. Проблемът е, че нито тъй нареченото Правителство, още по-малко пък Президента могат да дебатират по този документ. Няма как да стане - не може милиционери да спорят с други милиционери по икономически въпроси!

  PHILIP
 41. 41 Профил на Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Рейтинг: 1472 Неутрално

  Гоце , умри бе

  15.02.1989 - 07.02.2018
 42. 42 Профил на revival
  revival
  Рейтинг: 458 Неутрално

  повръща ми се и от гоце и от тези които са седнали на една маса с него

 43. 43 Профил на Преспанец
  Преспанец
  Рейтинг: 571 Неутрално

  ДНЕВНИК - новия вестник на Първанов.

 44. 44 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 1044 Неутрално

  Кабинетът няма антикризисна политика! И никога не е имал. А Гоце да мълчи, както мълча предишните 9 години от президентстването си.

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 45. 45 Профил на Philip
  Philip
  Рейтинг: 1014 Весело

  До коментар [#44] от "~":
  Е какво да каже? Това не е ловна тема или разговор за венерически болести!

  PHILIP
 46. 46 Профил на ironhorse
  ironhorse
  Рейтинг: 1310 Неутрално

  До коментар [#41] от "Karelson":

  Скоро КГБ ще си го прибере, я с куршум, я с цезий, или друг оригинален начин.
  Амин

  Бойко Борисов и ГЕРБ са еманацията на корупцията и мафията в държавата.
 47. 47 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1490 Неутрално

  До коментар [#40] от "Philip":

  Това становище можеше да е поръчано от кабинета. И трябваше.
  За Дянков обаче ИСС е чуждо тяло. Още повече, че ИСС ползва Индекса на икономическа свобода 2010 на фодация Heritage, а не отрочето на малоумния ни финансов министър “DOING BUSINESS”, което е непростим акт на презрение към светлия лумпен.

  Ecrasez l’infâme
 48. 48 Профил на magarenko
  magarenko
  Рейтинг: 8 Весело

  До коментар [#28] от "Graf":

  Необходимо условие е да вземаш някого насериозно, за да почнеш чак тогава да му обсъждаш идеите. Иначе от сутрин до вечер трябва да обсъждаме какво му е хрумнало на поредния глупак, който и да е той.

  Просто никой тук не взема насериозно Първанов, че да почне да му обсъжда глупостите, включително аз. Защо това е така си отговори сам, но това си е постлал. Съжалявам, криза е, няма време за глупости, трябва да се работи - това ти казват хората.

  Ти, графе си все неразбрал. Примерно аз изобщо не те чета - същата работа.

 49. 49 Профил на КАФ
  КАФ
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Тези лица дето ги е събрал за политическия си проект предполагам служат да замажат очите на врага ,защото с тях и за тоалетната не става проекта му, но той не е толкова тъп и според мен зад това Алтернативно Анексиране на Агентурната Българска Власт стоят поне няколко врели и кипели хора, чийто имена не се огласяват. А на по високо ( тайно ) ниво може да става дума и за
  АБВ - Автоматика на Българската Власт ,която хората да изпълняват даже без напълно да съзнават как манипулират мисленето им. Всичко е възможно !

 50. 50 Профил на Philip
  Philip
  Рейтинг: 1014 Неутрално

  До коментар [#47] от "Graf": : Да, прав си. Но сегашното Правителство просто няма визия. Гоце, от своя страна, има такава - пришиване на територията към СССР, тоест към Русия. Много тъпо и изтъркано, но пък Петата колона ще е на върха на щастието си!

  PHILIP
 51. 51 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1490 Неутрално

  До коментар [#48] от "magarenko":

  "Ти, графе си все неразбрал. Примерно аз изобщо не те чета - същата работа."

  Не е изобщо, защото горният текст казва друго. Четеш ме и то внимателно.

  Ecrasez l’infâme
 52. 52
  ****

  Този коментар беше изтрит в 08:17 на 06/11/2010 от неговия автор.

 53. 53 Профил на magarenko
  magarenko
  Рейтинг: 8 Весело

  До коментар [#51] от "Graf":

  Надявай се - като чета ник и първото изречение автоматично ми влиза в полезрението, на него отговорих, защото дори само от това е видно, че си се заблудил генерално.

  По същия начин сега видях, че си ми отговорил, но ти отговарям за последен път. Със здраве.

 54. 54 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1416 Весело

  Никога и НИЩО НЕ дебатирай с комунисти , ченгета , дс- доносници ,потомствени комуноиди, червен отпадък и прочие ..:) , освен в изключителни случаи-когато НАПУСКАТ властта , след поредния им провал ::))

  НЯМА смисъл, дори и да им са НАПИСАЛИ добри идеи- в този доклад ....Те нямат НАМЕРЕНИЕ да ги осъществяват..))))
  ТЕ НИКОГА не са били почтени , съвестни , честни , държащи на думата си , имащи достойнство и чест , мислещи за България извън слугинстването си на руснаците ...Още от ОФ- времето са си такива ...)
  Комунистът и Библията да обсъжда - той НЕ го прави чистосърдечно и искрено ..Варварин е ..))
  Не си губи времето -с КРИМИНАЛНИ -потомствени - да обсъждаш "борбата" с престъпността..:))
  Те , дори и да са съглани с теб- НЯМАТ намерение да вършат ТОВА , за което са се съгласили.- да го приложат на практика ..) История ..)). Празно приказване и загуба на време е ..Двулични са ..)
  СПОРЯТ почтени хора , учени , ДЕМОКРАТИ от различни партии..))))) ТЕ не са такива ..)
  Обсъждайте Закона и ЕС - със спонсорите на Гоце- свили пари с измама ,от същия този ЕС ...::)) Или НАТО и ЕС - с Гоце !!???
  Ценостната система им е сбъркана...За араламбита и усини - пътят на България е един , за НОРМАЛНИТЕ граждани - ДРУГ ..) Това е положението..Другото е от лукавия... Гоце ..))

  BIG AL
 55. 55 Профил на КАФ
  КАФ
  Рейтинг: 8 Весело

  Ама, Росенце, само ти ли не си разбрала, че тази сутрин в 10 часа Първанов представил политическия си проект ,,Алтернатива за Българско Възраждане" в НДК. Нещо като Възраждане започващо от Духовен възход на Българина , минаващо през Икономически възход и стабилност и стигащо до пълния ти хладилник. Та Първанов е решил да осъществи заветната цел на Българското възраждане - Да просвети духовно българите и да им създаде обстоятелства да бъдат щастливи ( като пълен хладилник например ) !

 56. 56 Профил на Раз печки, раз кюнци
  Раз печки, раз кюнци
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#53] от "magarenko":

  Графа е лицемерен боклук. Жив мъртвец.

  " Бог ме е благословил с богатство и ще ми иска отчет "
 57. 57 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1490 Неутрално

  До коментар [#52] от "Роси Кирилова":

  Ти имаш някакви предложения за инициатори на такава дискусия? За политическа дискусия за икономиката?
  Да ти кажа нещо. На власт са поредните комуноиди, които поради далечността на Пекин са се преоблекли в теоретичните одежди на Хайек, фон Мизес, Йозеф Шумпетер и Дейвид Фридман - синът на Милтън. Близка им е марксистката теза за държавата като зло, а гледам, че са се втурнали идиотите и към малоумщините на анархо-капитализма. Всичко това - в противовес на едино нормално и консервативно дясно, за което промените трябва да стават бавно, защото революциите са обществено зло.
  Дебат? С кого бе Роси? С Георги Ангелов? С Красен Станчев или Каролев? С Манолов или със Сашо Дончев, дето заедно онзи ден учредили "Атлас", щото чули за Алиса Зиновиевна Розенбаум..

  Ecrasez l’infâme
 58. 58 Профил на Мишуга
  Мишуга
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Обяснима е Гоцевата активност.
  И той човека иска да прави правителство, ама без да се е канидидатирал и без да го е избирал никой за това.

 59. 59 Профил на Мишуга
  Мишуга
  Рейтинг: 458 Неутрално

  До коментар [#57] от "Graf":
  "На първа линия във форума - милиционери."

  Вярно е! И ТИ сред тях!
  Не те ли е срам?

 60. 60 Профил на umoren
  umoren
  Рейтинг: 458 Весело

  "Има криза в стратегическото мислене, въпреки съществуването на над стотина стратегически документа, заяви Георги Първанов" -А сега да попитам дали има някой дето е открил стратегическите мисли на презиМента-за мен те са -Лов на защитени животни,мезонети-подаръци,ов по време на траур/национален/,Стойков и сие,потупване по гърба на баба Пена,коктейлчета,а може и посланнически постове/ ех.глав.прокурори и защитата им / И ТАКИВА МИ ТИ ДЪЛБОКОМИСЛЕНИ СТРАТЕГИЧЕСКИ МЕРОПРИЯТИЯ.БА ДА НЕ ЗАБРАВЯ-ЕНЕРГИЙНИЯ ЦЕНТЪР на всички земни кълбета,дето имат всички БКП-та.,подаръци за баш Матушката,и последното стратегическо нещо-доносниците да се издигат в ранг и култ.Малко остана за оценката ни за презиМентската стратегия и нейното влияние и резултатност върху нас електоратчето.Със здраве.


 61. 61 Профил на Малката Пица
  Малката Пица
  Рейтинг: 851 Неутрално

  Честито на всички българи !

  20 години сле падането на Берлинската стена , в България, член на ЕС и НАТО и трите първи поста в държавата са заемани от бивши комунисти !

  Гоце - от института по история н БКП.
  Боце - от школата на ДС в Симеоново
  Тетка Цачева - стругаря-правист, която на 18 години влезла в БКП, за да влезе по втория начин да учи в университет, че била тъпа да я приемат с изпит.

  Още веднъж - честито !

 62. 62 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2843 Неутрално

  До коментар [#34] от "Български патриот":

  Графа си беше такъв и като ученик.Самовлюбен и чуждо нение не признава,а неговото все невярно.И той голям икономист от Голямо конаре.

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 63. 63
  ****

  Този коментар беше изтрит в 08:16 на 06/11/2010 от неговия автор.

 64. 64
  ****

  Този коментар беше изтрит в 08:17 на 06/11/2010 от неговия автор.

 65. 65 Профил на wreck
  wreck
  Рейтинг: 1100 Неутрално

  До коментар [#57] от "Graf":

  само да добавя още един персонаж.

  Дянков е десен либертарианец, чел е некви неща в Cato Institute, което въобще не е лошо. Лошо става, когато човек с такива възгледи стане минфин на държава, в чиято конституция присъства определението "социална".

  You should never underestimate the predictability of stupidity .
 66. 66 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1490 Весело

  До коментар [#63] от "Роси Кирилова":

  Гледам, че събрах хората от първо второ и т.н. РПУ(чет нямат вече и газ пикаят), та си тръгвам.
  Преди да си тръгна ще ти кажа, че нито една от партиите представени в парламента няма и намерение да предизвика такава дискусия. За БСП ще е някак аморално да обяснява, че плоския данък е вреден, а намаления размер на осигурителната тежест е в основата на дебата за повишаване на възрастта за пенсиониране. В Синята коалиция има тежки противоречия баш в това поле и те не биха ги извадили наяве. ГЕРБ е сбирщина от идиоти, водени от лумпен, командвани от социопат с претенции. Останалото е плява и меркантилност(ДПС)...
  Мъка..


  Ecrasez l’infâme
 67. 67
  ****

  Този коментар беше изтрит в 08:16 на 06/11/2010 от неговия автор.

 68. 68 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2843 Неутрално

  На времето,Рейган и Горбачов се срещнаха в Рейкявик.След Рейган вървял един от охраната,с черно куфарче.След Горбачов вървят четири мужика и насят един голям сандък.Свършили разговорите и Горбачов пита:
  -Какво имаше в това куфарче?
  -Вътре имаше последните вируси на пентагона.Отваряме куфарчето,всички се заразяваме и пренасяме вирусите.За пет години,реколтата ви се изражда и вие измирате от глад.Ние имаме антидот.А,какво имаше в тоя голям сандък?
  -Вътре бяхме скрили един български икономист-Графа.Ако не се бяхме разбрали,го пускаме с вас и за 6 месеца измирате от глад.Антидот няма!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 69. 69
  ****

  Този коментар беше изтрит в 08:16 на 06/11/2010 от неговия автор.

 70. 70 Профил на usin
  usin
  Рейтинг: 0 Весело

  Към ГРАФА-ком.66.
  ГРАФЕ,тия за които пишеш,аз отдавна съм ги сложил на три букви.
  Те са още млади проститутки,не са се научили да сменят позите,за сега само се навеждат ,и който мине го забърсват набързо.
  Опасни са тези в управлението,те са преминали за 20 години цялата камасутра,и при всеки избор знаят как да се завъртят,и пак да са на трапезата.
  Не им се връзвай на тези проститутки ,на мен са ми приятни ,дъртите курви от управлението на ГЕРБ.

 71. 71 Профил на Раз печки, раз кюнци
  Раз печки, раз кюнци
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#68] от "lz2":

  Графа не е икономист. А промит мозък. Евентуално съкратен даскал по физика. Хич не го питай как връзва двата края. Едва намира сили да чука по клавиатурата..

  " Бог ме е благословил с богатство и ще ми иска отчет "
 72. 72 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 740 Неутрално

  До коментар [#24] от "Български патриот":
  До коментар [#34] от "Български патриот":
  Не можем да изменим миналото. Praeterita mutare non possumus.Да не знаеш историята означава винаги да бъдеш дете. Historiam nescire, hoc semper puerum esse.- Марк Тулий Цицерон


 73. 73 Профил на българи юнаци
  българи юнаци
  Рейтинг: 627 Неутрално

  Този нещастник Гоце не разбра ли, че е изпята песен.
  Хищен, нагъл, противен червен боклук.

 74. 74 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2843 Неутрално

  До коментар [#71] от "Раз печки, раз кюнци":

  Графа е счетоводител с ръкавели,а се мисли за икономист.

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 75. 75 Профил на Realistka
  Realistka
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  КОНТРАПУНКТ

  На 10-ти и 11-ти ноември от 21:00 часа по Канал 1 на БНТ ще бъде показан документалния филм на Малина Петрова за подпалването на Партийния дом.
  Филмът е озаглавен "Приключено по давност".
  Той е контрапункт на събитието организирано от Георги (Гоце) Първанов.

  The best way out is always through Robert Frost
 76. 76 Профил на gerotheone
  gerotheone
  Рейтинг: 629 Гневно

  Наистина гоце е голям наглец! Това се нарича Комуноид! Просто чета му мазните приказки и си мисля какво ли безгръбначно животно си , за да ги говориш всичките тези работи, при положение че си бащата на тройната коалиция, която грабеше България, така както нито турци , даже нито руснаци не са ни грабили. И този пламодий ще ми говори за морал - как тази дума не му изгаря лигавицата на триперливата уста - аз това не знам. Сигурно лекарите в Правителствена правят чудеса!
  Но някой във форума беше задал въпроса "Чии президент е гоце"? при положение, че 98% от коментарите за него са негативни, 1 % са подчинени на правилото "Врагът на моят враг е мой приятел" и само лумпени като бай петко го харесват! Наистина аз считам , че играта вече е много жестока - явно боят настана и Бойко вече е тръгнал на финална битка. И сега ще се види кой кого. Ако той спечели, може държавата България да просъществува като нормална и цивилизована държава. Ако загуби се връщаме в блатото , а гоце и компания ще са добре и ще си живеят живота. Успех на Бойко!

 77. 77 Профил на liolio
  liolio
  Рейтинг: 515 Неутрално

  До коментар [#61] от "Малката Пица":пропуснал си Костов

 78. 78 Профил на Раз печки, раз кюнци
  Раз печки, раз кюнци
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#77] от "liolio":

  И майка ти. Мършата да и мочам на гроба.

  " Бог ме е благословил с богатство и ще ми иска отчет "
 79. 79 Профил на toross
  toross
  Рейтинг: 402 Неутрално
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK