Диалогът по пенсионната реформа завърши със скандал и закани за протести

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, влезте в профила си.
Коментари (90)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на The Shadow
  The Shadow
  Рейтинг: 1122 Весело

  Cry me a river, Тренчев! А ти, ПламИне, беж обратно на село при свинарника на тати.

  “In a world of 7 billion people, we, 500 million Europeans, will have to stick together, or European prosperity and values will both go down the drain” A.Merkel
 2. 2 Профил на NPaine
  NPaine
  Рейтинг: 1391 Весело

  "Уважаеми" синдикалисти, знаете ли защо Дянков се е върнал към мнението си за бързата реформа?

  Защото е получил безпрецедентна от началото на мандата подкрепа от страна на шефа си. Ама по добре късно отколкото никога.

  Ето от оня ден да разберете че вашата няма да стане; ама мислете малко бе хора преди да тропате с краче като малки момиченца:

  http://bit.ly/9H0loi

  "People should not be afraid of their government. Governments should be afraid of their people."
 3. 3 Профил на real_money
  real_money
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Въпросът е не коя от страните има право, а в това че се променят "правилата" на играта в движение. Осигуряването е процес, продължаващ през цялата трудова дейност на даден човек и промените трябва да се правят постепенно за да могат хората да се адаптират. Поздрави.

 4. 4 Профил на birdman
  birdman
  Рейтинг: 900 Неутрално

  Икономически закон : никога , никога , никога не преговаряй за икономически реформи в условията на демокрация и капитализъм със синдикати Н И К О Г А ! Те винаги ще искат или растеж на дефицита или забавянето на реформите до момент , когато ще етвърде късно !

 5. 5 Профил на Song
  Song
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Дянков не трябва да им отстъпва. Стига с тия отлагания на реформата. Защото през годините все отлагахме реформите та за това сме на тоя хал и в здравеопазването ,и в социалната сфера ,и в съдебната, не на последно място.
  Тия синдикати що не вземат да си преброят членската маса да видим всъщност какво ,колко и кого "защитават"

  Чудото - това е събитие,описано от хора,чули за него от други,които не са го видели.
 6. 6 Профил на anonimen
  anonimen
  Рейтинг: 616 Неутрално

  Заради някакви тъпи пенсии ще страдаме ние младите. НЯМА ДА СЕ ПЕНСИОНИРАТ НЕ ИСКАМ АЗ ДА ПЛАЩАМ!

 7. 7 Профил на anonimen
  anonimen
  Рейтинг: 616 Неутрално

  Трябва да се направи контра-протест на този на синдикатите

 8. 8 Профил на Zizu
  Zizu
  Рейтинг: 1225 Неутрално

  Винаги съм подкрепял Дянков, но мисля, че това което направи днес е недопустимо за сериозен човек!
  Така се губят избори, Господин Министър Председател!
  Още в началото на манадата Ви предупредих, че да има ред в Правителството, сутрин трябва министрите да ги полагате по канчетата, както в казармата! И да им казвате какво да говорят и какво да не говорят!
  Не е късно! Успех!

  Слава на Украйна! Слава на украинските герои!
 9. 9 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2625 Неутрално

  Този мъртъв кит синдикатите нещо много се размърдаха от няколко месеца насам. Сякаш получиха здрав гръб. Cherchez la femme! И днес май се изясни причината - има нещо общо новата паритя на Първанов, a?

  Инициативен комитет "За монумент на бай Ганю на мястото на МОЧА "
 10. 10 Профил на agata_kristi
  agata_kristi
  Рейтинг: 672 Неутрално

  Днес чета, че във Франция стачките утихвали и се виждало края на уличното недоволство.

  Чудя се дали това не е вдъхнало прилив на сили на колебаещото се моминско правителство - обича ме, не ме обича, обича ме, не ме обича.....

  Щом във Франция и Гърция синдикатите се провалиха нашите съвсем ги пиши провалени.

  То и това им се пада. Отдавна се превърнаха в удобен придатък, представляващ интересите на мутренски собственици на увехтели и амортизирани български предприятия

 11. 11 Профил на Reveal
  Reveal
  Рейтинг: 838 Неутрално

  Всички знаем какво следва ако крепенето на социалния мир диктува финансовата политика. Това автоматично означава, че финансовия маг не управлява и формално заема поста. А главния слуга каза, че без него пада целия кабинет. И е напълно

  прав тъй като ако се огъва пред синдикатите ще се стигне до барикадите от 97-ма и тогава си помислете как ще ви звучи понятието социален мир. Проявяването на твърдост от кабинета въпреки протестите спечелва доверието за

  икономическа последователност и устойчивост на МВФ, Брюксел и потенциалните инвеститори и на подобна слава в момента се радват и в Румъния, и във Франция. Така, че пуяците нека си организират протести, тяхно право е, демокрацията е жива.

  "Да се махаш от тази банка веднага миличка. Шефа й е параноик и измъчва момчето само защото чело някакви си книги и филми за обири" из Призрачния град
 12. 12 Профил на monom
  monom
  Рейтинг: 561 Неутрално

  А да видим ,дали някой ще излезе на протести след тези профсъюзи,...голям смЕх ще падне.

 13. 13 Профил на vg
  vg
  Рейтинг: 555 Неутрално

  До коментар [#7] от "anonimen":

  Ами направете си един контрапротест в подкрепа на Дянков .Кой ви пречи ? Тъкмо Дянков ще види на каква широка народна подкрепа се радва .

 14. 14 Профил на mitaka41
  mitaka41
  Рейтинг: 395 Неутрално

  До коментар [#2] от "NPaine":

  Снощи бе съобщено че Дянков всъщност е уволнен за несправяне с работата си от Международната банка. Имало много протести срещу неговата работа.

 15. 15 Профил на NPaine
  NPaine
  Рейтинг: 1391 Весело

  До коментар [#14] от "mitaka41":

  Хахаха "бе съобщено" също че Дянков си имал любовница, че бил гей, че знам си какво си. Кой е съобщил, вестник Дума ли? Или Галерия?

  Старшинка не се ли научихте, че на тия ченгесарски компроматни номера им свикнахме вече, все пак откакто дойдоха рубладжиите родоотсъпници през 44а все това по цял ден слушаме.

  "People should not be afraid of their government. Governments should be afraid of their people."
 16. 16 Профил на mitaka41
  mitaka41
  Рейтинг: 395 Неутрално

  До коментар [#6] от "anonimen":

  Абе млад тъпако знаеш ли какво пише на гробищата "И ние бяхме като вас". Ако ти си някой забогатял от далавери младок и си мислиш, че няма да остарееш и ще живееш като рентиер, лъжиш се.

 17. 17 Профил на A10
  A10
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Скандали, закани, провалени преговори и поведение на силоваци от разбойническа банда?! Това са тренчев и димитров!
  Бойко, разкарай ги - завинаги!

  "Същественото е невидимо за очите."
 18. 18 Профил на berbenkov
  berbenkov
  Рейтинг: 1391 Гневно

  Диалогът завърши.
  Мърши!!!

  www.berbenkov.hit.bg
 19. 19 Профил на agata_kristi
  agata_kristi
  Рейтинг: 672 Неутрално

  До коментар [#16] от "mitaka41":

  Че защо му е да остарява?
  Не е ли достатъчен един месец стаж в т.н. 1-ва категория труд и ето те млад пенсионер с 500 лв. пенсия.


  Пък после може да мине на заплата към синдикалната организация на миньорите на Ковачки или при частния пенсионен фонд на Ковачки "Топлина".


 20. 20 Профил на Музар
  Музар
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Тези "реформи" не са ли всъщност заложеното още при създаването на пенсионните фондове - да работят поне 10 години и от 2011 да почне вдигането на пенсионната възраст на категорийните работници постепенно.

  Всъщност, хората в рисковите професии имат нужда от по-добро медицинско обслужване ПО ВРЕМЕ на изпълняване на съответните длъжност, а не пенсия за лекарства (конкретно за миньорите). За другите рискови професии - по-добре висока застраховка "живот", която да се изплаща на наследниците, те без друго пенсия няма да наследят от държавата (с минимални изключения).

  Защитаваната от синдикатите пенсионна схема е схемата на привилегиите. Тя е за хората, които пазят властта от любовта на народа и за най-експлоатираните от "работническата класа" - гръбнака на същата тази власт. С нея се купува "вярност до гроб" и по никакъв начин не осигурява качествено изпълнение на длъжностните задължения.

  Гласът на разума е тих, но не се успокоява, докато не бъде чут." Бъдещето на една илюзия" Зигмунд Фройд
 21. 21 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2619 Весело

  Ей, ама Тренчев много се оял, бре! Я какъв корем пуснал!
  Иначе може да се предложи компромисен вариант: сегашната пенсионна възраст с намалена пенсия или по-висока пенсионна възраст с по-висока пенсия. Обаче да го нямаме номера с пенсиониране за да може пак да се работи за заплата + пенсия. Или заплата или пенсия. Който работи и след пенсионна възраст да получава процент върху пенсията си, но само след като спре работа.
  Както е в много европейски страни.

 22. 22 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1272 Неутрално

  бай Бойко се счупи да обяснява, че правителството не иска да стоварва тежеста на увеличаването на пенсионната възраст на главите на хората в толкова кратко време, а Монката казва, че правителството иска. Монката казва, че правителството смята, че пенсионните фондове трябва да се национализират, защото държавата по-добре управлявала пари Трайчо Трайков, който в част от правителството смята, че държавата по-лошо управлява пари, според бай Бойко правителството ще прави полу национализация!!! По крадлива и глупава шайка не се е добирала до властта на Републиката!

 23. 23 Профил на edin slep
  edin slep
  Рейтинг: 662 Неутрално

  Браво г-н Дянков, никакви принципни отстъпки пред хрантутниците. Трябват истински реформи къде ли не. Странно е, че точно финансовият министър трябва да ги инициира.

  preklara rara
 24. 24 Профил на sbk
  sbk
  Рейтинг: 622 Неутрално

  До коментар [#5] от "Song":

  Подкрепян написаното.
  Доста мислих по въпроса защо синдикатите толкова се активизираха напоследък и особено по този въпрос. Не мога да твърдя, че някой политик или политическа сила задкулисно им дърпа конците, но има нещо друго: според мен категорийните работници са тяхната сламка на давещия се. В България вече почти не останаха големи заводи и предприятия, с много работници, които най-лесно се организират и манипулират. От тези познати в миналото компактни и многобройни работнически маси останаха може би само категорийните работници. Ако започнат да получават пенсии, по-малки от обещаните им, ще стане такъв скандал, че синдикатите няма да могат да излязат сухи от него. Все пак политиците се сменят на 4 години, но синдикатите - не. По този начин синдикатите ще загубят и това влияние, което все още имат.

 25. 25 Профил на sir__lanselot
  sir__lanselot
  Рейтинг: 450 Гневно

  До коментар [#12] от "monom":
  ЩЕ , ЩЕ , глупако , и МАЛОУМИЕТО ще ви изяде главите!

  Ще има да сънувате и президентски и местни избори и бюлетини в урните " за" вас, ама ще ги получите само в сънищата си , некадърници нещастни ...

  Дойде време да се стигне до барикадите от 97-ма и тогава си помислете как ще ви звучи понятието "социален мир" , защото ще сте първите жертви ... на собственото си безумие !

 26. 26 Профил на tedif
  tedif
  Рейтинг: 506 Весело

  Защо ли съм на 100% уверен,че др.димитров и патоанатомчето са от един и същи отбор?

 27. 27 Профил на kant
  kant
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Отлагането за вдигане на пенсионния стаж /това, което искат синдикатите/ е в полза на хората с предстоящо пенсиониране и е срещу младите работници. Това е така, защото солидарната система на осигуряване /ДЗПО е за родените след 1960/, съчетана с ранно пенсиониране трупа всяка година дефицит и води до бавна смърт бюджета на ДОО. Парите от осиигуровки на работещите не стигат за покриване на пенсиите, а отлагането обрича децата - когато те се пенсионират да получават мизерните пенсии като родителите си.
  Питам се тези синдикати обясниха ли това на работниците, чиито интереси изразяват? И на коя част от работниците изразяват интересите - на майките и бащите или на децата им?
  Защото едва ли тези бащи и майки ще протестират сега за това да не им се вдига пенсионния стаж с 3 месеца на година, ако тази реформа носи нормални пенсии на децата им.

 28. 28 Профил на Dr_Doolittle
  Dr_Doolittle
  Рейтинг: 1627 Неутрално

  Да, реформи трябва да се правят, ама май никой не се замисля ,че ще трябва да плати някаква цена и от себе си за да се извършат тези реформи. Или пак се скандира : 'Дайте да дадете...'

  http://www.flickr.com/photos/39768558@N04/3712408729/
 29. 29 Профил на ppopov_67
  ppopov_67
  Рейтинг: 616 Неутрално

  Аз пак ще задам традиционния си въпрос: С какво се препитава д-р Тренчев през последните 20 години?
  Че му стигат и да заглади косъма, и да пуши денонощно като кумин.

 30. 30 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 948 Неутрално

  Знаех си, че ще стане играчка, плачка!

  Сега Тренчев казал, че има голям батко, който ще дойде и ще набие Дянков, а пък Дянков му казал, че този батко не е негов .

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 31. 31 Профил на magarenko
  magarenko
  Рейтинг: 8 Весело

  И така до 11 ноември, когато синдикатите ще се наредят зад Първанов и окончателно ще стане ясно кой спъва реформите, а същевременно пищи, че няма реформи.

  Сега синдикатите, ако отидат при Първанов лошо, ако не отидат - пак. Голям ход, просто Първанов вече не му остана място да диша, а Дянков определено има да му връща.

  Забележете - Борисов не е в Сф, обади се от Брюксел 1 път с краткото "вече нямаме президент", а нещата тука вървят - Цветанов се оправя успешно с Първанов, Дянков и Тотю Младенов се разправят, но нещата вървят - това правителство започва да се сработва.

 32. 32 Профил на ostin22
  ostin22
  Рейтинг: 672 Неутрално

  До коментар [#24] от "sbk":

  Синдикатите говорят от името единствено на публичният сектор-държавните работници-само там са силни и имат структури! /има съвсем малки изключения-някои категориини работници/Така че частният сектор въобще не се защитава от Тренчев и сие!

  There is no way to happiness, happiness is the way!
 33. 33 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 672 Неутрално

  Мен лично ми е много забавно как синдикалните боклуци хленчат - "премиера, това, премиера онова, той лошия Дянков ще види като си дойде премиера.....".

  А премиера се е посрал от страх в момента, че му се налага да е реформатор и ще му падне рейтинга

 34. 34 Профил на naturisten
  naturisten
  Рейтинг: 616 Неутрално

  За Тренчев-син мога само да кажа: "Нагъл тюфлек". Иначе баща му беше/е?/ добър човек,лекар и хирург.

  Какъвто им беше социализЪма, такъв им е и капитализЪма! ЗАБРАНА за движение на товарни камиони и ТИРОВЕ през почивните дни!!!
 35. 35 Профил на Теодоси Бялков
  Теодоси Бялков
  Рейтинг: 570 Весело

  Само Дянков - вън синдикатите да протестират

  http://touchesofvarna.blogspot.com/
 36. 36 Профил на anonimen
  anonimen
  Рейтинг: 616 Неутрално

  До коментар [#16] от "mitaka41":

  Много си прост, Мите. Дали след година или след 5 години за нас младите е все тая, защото без това няма да се мине. Само дето финансовата щета ще е по-голяма.

 37. 37 Профил на ZEN
  ZEN
  Рейтинг: 257 Неутрално

  Дянков&МВФ... много е съмнителна тая комбинация.

 38. 38 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 672 Неутрално

  До коментар [#13] от "vg":

  Що да протестирам по площадите? Аз ще протестирам по друг начин - ще пълня по малко бездънната дупка наречена НОИ.

  Мисля че моя протест ще е много по резултатен

 39. 39 Профил на metaflute
  metaflute
  Рейтинг: 229 Неутрално

  Всичко до сега беше трески в колелата. Синдикатите също не правят изключение.

 40. 40 Профил на Раз печки, раз кюнци
  Раз печки, раз кюнци
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Скандал ли. Не скандал.

  Кръв, КРЪВ трябва да се лее.

  " Бог ме е благословил с богатство и ще ми иска отчет "
 41. 41 Профил на Раз печки, раз кюнци
  Раз печки, раз кюнци
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#3] от "real_money":

  Ти как мислиш коя ли?

  Аз мисля че страната на разума има право т.е правителството.

  Няма как едни неуки синдикалисти да са прави. Няма как.

  " Бог ме е благословил с богатство и ще ми иска отчет "
 42. 42 Профил на Раз печки, раз кюнци
  Раз печки, раз кюнци
  Рейтинг: 0 Весело

  Епа нека стачкуват. Голем праз. Се сберат утайката на обществото електоратът на Гоце и ще поподскачат малко на студа па че се приберат.

  Дянков в никакъв случай не бива да се поддава!

  " Бог ме е благословил с богатство и ще ми иска отчет "
 43. 43 Профил на zhorogeorgiev
  zhorogeorgiev
  Рейтинг: 229 Весело

  Абе колко хора държи Дянков да му лижат гъза по форумите и да им плащаме заплатите за това!

 44. 44 Профил на zhorogeorgiev
  zhorogeorgiev
  Рейтинг: 229 Неутрално

  Че и веднага докладват на модераторите
  Да перефразирам:

  Абе колко хора държи Дянков да го защитават по форумите и да им плащаме заплатите за това!

 45. 45 Профил на Димо Кроснев
  Димо Кроснев
  Рейтинг: 616 Неутрално

  Браво Дянков!Синдикатите не управляват!Управлява Правителството!Смело!Какви стачки?Никой не стои зад тях!Защо синдикатите, като са много силни, не се намесят в частния сектор,където работодателите осигуряват работниците в 90% на минималната раб.заплата?Оставете ги да стачкуват.

 46. 46 Профил на sister
  sister
  Рейтинг: 8 Разстроено

  Като прочете човек форума на вестник Дневник и му става ясно защо поетът е възкликнал:"Не сме народ, не сме народ, а мърша!"
  Прав си, дядо Славейков! И за съжаление мърши ще си останем!

 47. 47 Профил на apollo
  apollo
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Браво на Симеон Дянков.Тези измислени казионни профсъюзи трябва да си знаят мястото.Някой знае ли кого представляват,че да се месят в управлението на държавата.

 48. 48 Профил на Раз печки, раз кюнци
  Раз печки, раз кюнци
  Рейтинг: 0 Весело

  До коментар [#46] от "sister":

  Кое точно сестро?

  " Бог ме е благословил с богатство и ще ми иска отчет "
 49. 49 Профил на Раз печки, раз кюнци
  Раз печки, раз кюнци
  Рейтинг: 0 Весело

  Противно на синдикатите работодателите подкрепиха Дянков,

  хахаха значи тия дет дават парите подкрепят, а некви си тъпи синдикати. няколко платени фигури говорят от чие име ? От името на червената мафия си позволяват да създават дразги.

  Тъпи синдикати. Като се вдигне осигурителната тежест с 0,8% и щом бизнеса казва че няма проблем и за доброто на страната кои са тъпите синдиакти че да оспорват това.

  " Бог ме е благословил с богатство и ще ми иска отчет "
 50. 50 Профил на Marin Aganderov
  Marin Aganderov
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Пълни баламурници искам да видя кой ще отиде на този протест, като и от коментарите до тук виждам че всички сме ЗА бързи и незабавни реформи!

  Fortuna Favet Fortibus
 51. 51 Профил на Perfanov
  Perfanov
  Рейтинг: 561 Неутрално

  Браво на Дянков..!

  .
 52. 52 Профил на Гражданин Н
  Гражданин Н
  Рейтинг: 450 Любопитно

  До коментар [#44] от "zhorogeorgiev":Лесно се брои.Предида попиташ са 40.

 53. 53 Профил на ban
  ban
  Рейтинг: 664 Неутрално

  Почти всички коментари са направени в работно време, т.е. пишещите тук не са на работа, не чакат и пенсия, тогава защо пишат!? Отговорете си сами!!!

 54. 54 Профил на Гражданин Н
  Гражданин Н
  Рейтинг: 450 Любопитно

  Сега в реалния сектор работят до 63 години .И плащат тлъстите заплати и пенсиие на фуражките и "висшата" администрация. Обаче те се роят като китайци и парите не стигат.Затова искат ние да работим докато умрем и да внасяме повече,щото сега някои от нас вземат по 4 години пенсия/средна продължителност на живота на мъжа - 67 г/.Та отговорете си сами - тия дето искат да се пенсионираме ние на 67 години от кои са- чантаджии,фуражки и тъпи политически проститутки или работещи в реални сектор.

 55. 55 Профил на sister
  sister
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#48] от "Раз печки, раз кюнци":

  Точно такива като тебе е имал предвид поетът - гъзолизци на властта!

 56. 56 Профил на sister
  sister
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#48] от "Раз печки, раз кюнци":

  Благодарение на такива като тебе Кириакстефчовци властта ще постига своите цели! Робе, робе не се ли срамуваш от себе си?

 57. 57 Профил на Симо
  Симо
  Рейтинг: 1018 Неутрално

  Няма как. Тази система трябва да се промени, защото ще достигнем до момент, в който държавата ще фалира и няма да има пари за пенсии. Помежду другото и частните пенсионни фондове закупили държавни ценни книжа ще ги загубят и пенсиите се изпаряват двойно и от държавата и от личните сметки в частните пенсионни фондове.

  Реформа ни трябва. Да увеличат пенсионната възраст и да премахнат задължителното натрупване на средства в лични сметки в частни пенсионни фондове. И в НОИ също да няма натрупване. Само резерв в кеш, но никакви акции, облигации и ДЦК.

  Нека частните пенсионни фондове да са свободно избираеми и които иска да си влага парите в тях.

 58. 58 Профил на Раз печки, раз кюнци
  Раз печки, раз кюнци
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#55] от "sister":

  Свирки аз не съм правил и не права, но умирам на такива нещастници като теб да им извивам тънките шийчки.

  Мърла си ти. Да знаеш нещо нихилистите като теб са най-чумавите създания, вредни и тровещи всичко наоколо. Реално сигурно освен една свирка на Триперливия доносник за нищо не ставаш

  " Бог ме е благословил с богатство и ще ми иска отчет "
 59. 59 Профил на g1barko
  g1barko
  Рейтинг: 616 Весело

  До коментар [#42] от "Раз печки, раз кюнци":

  Проблема май е в това,че 90 % от тези,които ще излязат/евентуално/ на протест са от чиновниците....А те са автопилота на държавата ни.

 60. 60 Профил на dreamer
  dreamer
  Рейтинг: 1170 Неутрално

  От цялата сага остана вдигането на данъчно-осигурителната тежест в България. Не мога да го одобря. Не мога да подкрепя Дянков когато прави половинчати неща.

  Борисов все повтаря, че било криза и нямало пари в държавата. Ами защо не се замисли, че е криза и няма пари в джобовете на хората, че е тръгнал да им вдига осигуровките? И миналата година ги вдигна и тази година ще ги вдига. Това не помага на никой бизнес да излезе на печалба а от там и целия бюджет. Резултатите го доказват. Хиляди фирми преустановиха внасянето на осигурителните вноски защото нямат средства дори за заплати. В момент на икономическа криза държавата трябва да се отказва от данъци а не обратно! Това е пътя да се съживи икономиката максимално бързо. Държавата НЕ може да осигури растеж чрез преразпределяне на вече изработени пари като ги събира от данъци и ги разпределя по нейно усмотрение. Никога не е можела и никога няма да може.

  Отделете време навреме.
 61. 61
  ****

  Този коментар беше изтрит в 19:10 на 29/10/2010 от неговия автор.

 62. 62
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 63. 63 Профил на Раз печки, раз кюнци
  Раз печки, раз кюнци
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#59] от "g1barko":

  Ще видим. Аз мисля че малко хора ще протестират. Със сигурност в момента Бойко си има много врагове които по всякакъв начин ще му слагат препятствия по пътя. Дано издържи само че тежко и на БГ

  " Бог ме е благословил с богатство и ще ми иска отчет "
 64. 64 Профил на murry
  murry
  Рейтинг: 691 Неутрално

  Нещо не я виждам реалната членска маса на синдикатите. Плашат гаргите. През 1990 бях председател на "Подкрепа" в държавното предприятие, където тогава работех. Но след това ги зарязах, защото разбрах, че синдикалните ни шефове са просто едни безполезни търтеи и мошеници. Бивши номенклатури на Профсъюзите отпреди 10 ноември или просто едни паразити, които не свършват нищо полезно. А в момента се опират на членове основно във фалирали неработещи държавни предприятия като например "Кремиковци". И всички ние ги носим на гърбовете си. Затова Тренчев се е оял така.

 65. 65 Профил на Раз печки, раз кюнци
  Раз печки, раз кюнци
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#64] от "murry":

  +

  " Бог ме е благословил с богатство и ще ми иска отчет "
 66. 66 Профил на SML
  SML
  Рейтинг: 616 Неутрално

  До коментар [#4] от "ямболия":

  Абе к'во да правиш демокрация... всички имаме глас с еднаква тежест и конституционно право да говорим (глупости). И аз мисля, че със синдикатите не трябва да се говори изобщо. Тях само Тачър ги оправя..

  One should be free to do whatever he wants, as longs this does not interfere with the equal right of everybody else to do the same.
 67. 67 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 672 Неутрално

  Ей, не може без политика бе! За домати да е разговора , пак ще гори лют спор и ще се пренесе на терена на Първанов, Бойко, Цецо, Станишката , Янето Алексейчо и "хиляди знайни инезнайни........" хрантутници на държавната ясла! А от очите ви убягва една проста истина, съзряна от финансовия гении Дянков : При отлив в морето се вижда кой плува без гащи !!!!! Яко!Но защо ли, завалията незнае ,че при криза най-лесно проличава некъдърността на финансовия министър? Ново яко!

 68. 68 Профил на Раз печки, раз кюнци
  Раз печки, раз кюнци
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Пламен Димитров е много тъпо парче хахах

  Вика ПРемиер-МИнистърът с един треперещ гласец ... гнусен доносник

  " Бог ме е благословил с богатство и ще ми иска отчет "
 69. 69 Профил на Явор Хофарт
  Явор Хофарт
  Рейтинг: 450 Весело

  Дянков стана говорител н МВФ май..

  http://notepicenough.wordpress.com/
 70. 70 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 672 Неутрално


  До коментар [#64] от "murry":
  Да ти кажа нещо за старите номенклатурни профсъюзи.Работил съм в предприятие със силно вредно излъчване , което изискваше железни правила за техническа безопасност!Профсъюзите /ръководството/ бяха непреклонни в споровете с административното ръководство за всичко което го изискваше Правилника за безопасна работа- лични предпазни средства, специално работно облекло,хигиена на работнотомясто ........да не изброявам всичко.Имало е случай след баня дозиметъра да защрака- ресто в банята иново къпане и нова проверка - докато уреда разреши да си тръгнеш ,И в това време рейса те чака, Е след това и при нас доиде "Подкрепа" и КНСБ, Предполагам, знаеш резултата! .

 71. 71 Профил на anona
  anona
  Рейтинг: 453 Неутрално

  Всички искат защита от батко, деба и патриархалната държава ...

 72. 72 Профил на pierr
  pierr
  Рейтинг: 450 Неутрално

  До коментар [#62] от "Раз печки, раз кюнци":

  Опънал си една яка чикия пред снимката на Бойко Борисов.....

 73. 73 Профил на tst54
  tst54
  Рейтинг: 450 Неутрално

  До коментар [#19] от "agata_kristi":Прост,по-прос ,най прост-agata_kristi

 74. 74 Профил на tst54
  tst54
  Рейтинг: 450 Неутрално

  До коментар [#68] от "Раз печки, раз кюнци":За разлика от теб това момче се е родило късно за да стане доносник,но пък ти си станал близач и подлога

 75. 75 Профил на milena1987
  milena1987
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Бойко Борисов вече е в безтегловно състояние.Мутра-състояние.

 76. 76 Профил на milena1987
  milena1987
  Рейтинг: 0 Неутрално

  ОСТАВКА ИЛИ КРЪВОПРОЛИТИЯ ТОЯ ПЪТ ИСТИНСКИ С МУТРИТЕ,КОИТО ГРАБЯТ,ИЗНАСИЛВАТ,КРАДАТ,УИВАТ...А НЕКА ПЪРВАТА РАЗМАЗАНА МУТРА ДА Е ТАЗИ НА ЧАЛГАДЖИЯТА БОРИСОВ.

 77. 77
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите.

 78. 78 Профил на TED (moderator är en faggot)
  TED (moderator är en faggot)
  Рейтинг: 616 Неутрално

  СИНДИКАТИ=МЪРШИ! Аре и тоя Тренчев да е гътва. Не наяде се 20 години.

 79. 79 Профил на TED (moderator är en faggot)
  TED (moderator är en faggot)
  Рейтинг: 616 Неутрално

  До коментар [#25] от "sir__lanselot":

  Какво си пушил бре? Барикади ще видиш на кога си настъпиш ушите

 80. 80 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Имах един професор който казваше: "Който е тръгнал против синдикатите, бял ден не е видял"
  Да ама в случая Дянков е прав и получава нашата безрезервна подкрепа.
  А синдикатите, е те са си свикнали да ги употребяват за евтини проститутки.

  Не цъфтиш ли като цвете, гниеш като бурен.
 81. 81 Профил на Музар
  Музар
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Гоце обяви проект "АБВ(Г)-ДГД-Октокип" и сериозните въпроси за пенсии и други важни елементи от обществения договор отидоха в девета глуха!

  Гласът на разума е тих, но не се успокоява, докато не бъде чут." Бъдещето на една илюзия" Зигмунд Фройд
 82. 82 Профил на bette
  bette
  Рейтинг: 775 Неутрално

  синдикатите са пълни с всякакви поставени лица, ретро-сини, плюс задължителните кухи лейки, което в тази комбинация точно не работи нито в полза на работниците, нито в полза на бюджета. Можеха да се споразумеят 1000 пъти досега с правителството, но те никога не са имали за намерение да направят това, а единствено да вдигат шум около себе си и да имитират синдикална дейност, плюс да подават удобни пасове към БСП; последното нещо, което им минава през ума са работещите (може би не последно, но със сигурност не на първо място). Прав е Дянков да си затвърди позицията, имаха пре достатъчно време да направят сносни и приемливи предложения и да стигнат до споразумение. Това са само партийни хватки без никаква грижа реално за работещите.

 83. 83 Профил на revolution13
  revolution13
  Рейтинг: 450 Разстроено

  До коментар [#62] от "Раз печки, раз кюнци":

  Не обичам да пиша по форумите, но не се сдържах...
  Като ти чета просташките изявления , които не подхождат на един МЪЖ и творенията на други като тебе , си правя достатъчно обоснования извод за причините на пълни провал на държавата.
  Простотията , нетолерантността , нарцисизма и гъзолизничеството са характерните черти на почитателите на ГЕРБ . А това не води до друго място освен до тинята , където си се отзовал и ти и цялата ни държава ...
  Платените агенти на Дянков, Борисов и кликата му , платени с откраднатите пари от митничари, бандити и мафиози , за голяма радост, не сте лицето на народа - вие сте представители на мършата и то на най-гнилата част от мършата!
  Хайде сега започвайте да плюете -вас и без това за друго не ви бива ...

  NATO = North Atlantic Terroristic Organiztion.
 84. 84 Профил на rnnakman
  rnnakman
  Рейтинг: Весело

  До коментар [#18] от "berbenkov":

  И ти ли стана подлога?
  За Бога !!!

 85. 85 Профил на ROUTE 66
  ROUTE 66
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Айде стига с тия изцепки - тоя близал,оня не знам к'во правил! Аз съм 60-ти набор, дали се сещате к'во ме чака?! Цял живот плащам пълни осигуровки и ще продължа да ги плащам, проблема е в това, че като стане 2020 няма да имам пенсия!!!Така че да започват реформата и хич да не се мотаят!

 86. 86 Профил на sister
  sister
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#85] от "ROUTE 66":

  Коя реформа? Тази, която ще те лиши със сигурност от пенсия, защото ще работиш докато си жив! Не си мисли, че като направи Блянков изгъзиците си, ти ще намажеш! Не, няма! Тези пари, които ще влязат в НОИ няма да бъдат твои и на моите деца, за съжаление! Жалко! Жалко, че тези намерения на Блянков намират подкрепа в такива объркани млади люде като тебе! Не се правят реформи за народа, а против него! Не разбрахте ли, наивни млади хора? И ме боли за вас, защото и аз имам деца, съжалявам, че се родили тук, в тази тъпа и загубена държава! За мен изхода е един - вън от тази мутренска държава!

 87. 87 Профил на john5kov
  john5kov
  Рейтинг: 0 Неутрално

  не е човешко да искаш да увеличиш възрастта за пенсиониране на 65 години при положение че,мъжете в България живеят/усреднено/до 69 години.При това никъде по света няма такова рязко увеличение на стажа 60-63-65 за срок от 15 години.Да вземат пенсиите на работещите военни пенсионери,да изловят псевдоинвалидите.Защо трябва да плащаме ние обикновените хора?

 88. 88 Профил на geny77
  geny77
  Рейтинг: 506 Разстроено

  Ако искаме да има реформи трябва : да се започне от "Народното " събрание и начина на избирането му , броя на дУпетатите и ограничаване на партиите от достъп до него чрез мажоритарната система на избори ; да се промени начина на заемане на съдииски постове и времевото ограничаване , чрез изборност на съдиите на всички нива; да се преструктурира цялата държавна машита, която е като валяк и буксува , чрез премахване на безкрайно ненужните и звена и прехвърлянето на определени компетенции на частни дружества , съчетано с намаляване числеността и оптимизиране на МВР и МО ; двойно намаляване облрастите и на общините и оптимизиране на функциите им при разширяване на пълномощията им; засилване на репресивните мерки за всички укрили данъци и осигурителни вноски и за непращащите такива , като се допълнат и с принудителен труд на обществени обекти , като магистралите , например. ТОВА което се прави с цел ""Каквото искат да говорят – полицейска, едноличен режим, държава – напротив, това е точно това, което хората искат", СИ Е ЧИСТА НЕКОМПЕТЕНТНОСТ, ГЛУПОСТ и типична управленска НЕМОЩ и ПРОСТОТИЯ !

  http://i1121.photobucket.com/albums/l516/poprangelov/66.jpg
 89. 89 Профил на Раз печки, раз кюнци
  Раз печки, раз кюнци
  Рейтинг: 0 Весело

  До коментар [#83] от "revolution13":

  Са слушай нещо измет. Теорията за колорадския бръмбар знаеш ли я. Когато видиш такива вредители да напдат картофите най-нормалната реакция е да ги УНИЩОЖИШ. Така е и с вредителите без значение дали са в политиката, икономиката, въздуха, най-нормалната реакция на всеки човек би била да ги ликвидира. Разбираш ли ? Айде дишай спокойно.

  " Бог ме е благословил с богатство и ще ми иска отчет "
 90. 90 Профил на ohubohu
  ohubohu
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Ха, то имало и диалог!

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK