"Алтернативата" на Първанов - търсят се говорители във всички институции

Георги Първанов.

© Анелия Николова

Георги Първанов.След едногодишно увъртане за намеренията си след края на президентския си мандат, днес Георги Първанов съобщи, че политическият му проект ще тръгне на 11 ноември. Като за начало - с група граждани, догодина - с мрежа от инициативни комитети за местните и президентски избори, а след това - може и с партия.


"Скоро ще стартира в публичното пространство широка гражданска инициатива, която е в ход, но това все още не означава учредяване", обяви Първанов пред журналисти след края на организираната от него икономическа дискусия. Първата среща на тази "гражданска инициатива" ще бъде на 11 ноември в НДК. 


В същия ден, в който Първанов реши да хвърли светлина върху намеренията си, в. "Труд" съобщи в аванс името на бъдещата му формация - "Алтернатива за българско възраждане" (АБВ).
Преди година Първанов за първи път обяви амбициите си да остане в политиката и след президентския мандат, но не като лидер на партия. По-късно разви идеята си за гражданско обединение, на което да е "плеймейкър". Анонсът събуди несекващ интерес и съответното количество прогнози, очаквания и потенциални имена на участници. Доскоро обаче Първанов и близките му съмишленици отклоняваха всякакви въпроси за формата на бъдещото обединение и кръга хора, които ще бъдат поканени в него.


Структурата - широка мрежа, позиционирането - в ляво, в дясно... в центъра


Участниците в "широката инициатива" са представители на различни гилдии и слоеве - лекари, кметове, преподаватели, хора от неправителствени организации, политици, без това да ангажира съответната политическа партия - така Първанов лаконично очерта обхвата на новото движение. В края на форума, посветен на икономическите приоритети в контекста на стратегия "Европа`2020", президентът обобщи, че следващият разговор трябва да се прехвърли в "гражданско-експертното поле".Проектът на президента е проект за възстановяване на лицата от прехода, коментира вътрешният министър Цветан Цветанов, цитиран от агенция "Фокус". "Това е проект, който по никакъв начин не е независим от статуквото, и който, естествено, ще може отново да си партнира с политически сили и всичко, свързано с престъпността. За да може да се крепи статуквото, което укрепваше тези лица през последните години, за да се възползват от възможностите на държавата, подпомагани от всичко онова, което се нарича корупция, престъпност и т.н.", каза Цветанов.

Идеята е да се създаде широка гражданска мрежа, в която за година-две да работят заедно политици и експерти от ляво, дясно, център - това разясни днес Кръстьо Петков от ОБТ. Той е и член на експертното икономическо движение "ГЛАС" и се наложи като един от говорителите на президентския проект. Петков вижда Първанов и бъдещото движение като единствен фактор, който в условия на "невиждана криза - икономическа и духовна", би могъл да стресне политиците от ляво и от дясно и да ги обедини. "Харизмата не върши работа", смята Кръстьо Петков и посочи разочарованието от Симеон Сакскобургготски и Бойко Борисов.


Целта - опозиционният фронт да се разшири


Бъдещият проект ще наподобява разширен вариант на форума "Български дебати", който Първанов наложи през втория си президентски мандат. През тази форма той организира дискусии с експерти, представители на синдикати и работодателски съюзи по различни теми - образование, здравеопазване, социалната политика, съдбата на изоставените деца.


Сега обаче целта е опозиционният фронт да се разшири. Задачата е да се привлекат депутати, кметове и други публични личности, които да се наложат като "говорители на алтернативата" в различните институции, разясни пред "Дневник" участник в изработването на концепцията за бъдещия проект. Засега такива говорители могат да се търсят сред депутатите на БСП - Кирил Добрев, Корнелия Нинова, Петър Курумбашев, Ивелин Николов, Румен Петков.


"В БСП има депутати, които са на двоен комисионен договор - на "Позитано" 20 и на "Дондуков" 2, зависи накъде повее вятърът" - така техен колега обясни метафорично близостта им и с президента, и с лидера на БСП Сергей Станишев.


Идеологът - Бунджулов, строителят - Бойко Радоев


На 11 ноември няма да има учредяване, не си представяйте избор на управителен съвет, разказват запознати с подготовката на движението. Едва ли ще бъде посочен лидер, по-вероятно е да бъдат излъчени няколко регионални отговорници. И те, подобно на говорителите в различните институции ще трябва да налагат "алтернативните тези". 


Идеологът на президентското движение е секретарят на Първанов - Андрей Бунджулов, а партийният строител и отговорник за структурите по места е парламентарният му секретар - Бойко Радоев. Всички обаче, за които се предполага, че са свързани с подготовката на проекта, днес избягваха журналистите и отклоняваха въпросите за "когато му дойде времето".


За името на проекта имало няколко варианта, като най-вероятното засега е "Алтернатива за българско възраждане" (АБВ). Възможно е да настъпи промяна, след като вече се появи в медиите, но със сигурност в името на движението ще има "възраждане", разказа източник от "Дондуков" 2.


Гръбнакът ще са кметовете


Засега не е известно колко души включва тази "широка гражданска инициатива" и кои ще бъдат поканени на 11 ноември. По неофициална информация голяма част от тях са кметове, сред които Дора Янкова (Смолян), Костадин Паскалев (Благоевград), Божидар Йотов (Русе), Красимир Мирев (Търговище), Славчо Атанасов (Пловдив), Петър Паунов (Кюстендил), Пенка Пенкова (Лом) и др. Доскоро се сочеше и името на великотърновския кмет Румен Рашев, който се включваше в организираните от президента дискусии във форума "Дебати", но заради делото срещу него за длъжностно престъпление, поканата му е под въпрос.


Дора Янкова, която е и шеф на сдружението на общините и член на ръководството на БСП, е сочена за един от "моторите" на проекта, която ще осигури именно подкрепата на местно ниво. Днес тя избягваше всякакви изказвания по темата. Председателят на ЗНС Стефан Личев пък призна, че е говорил последно с президента за проекта му именно на празника на Смолян миналата седмица.


Десницата ще бъде представена в новия проект от Мария Капон, председател на Единна народна партия, преди това член на Демократическата партия, разказаха участници в подготовката. Капон коментира, че все още няма покана за събитието. В същото време заяви, че подкрепя подобна гражданска инициатива, "която да даде алтернатива, различна от сегашната - терминал 1 и 2 на летище София". Капон активно работи с президента покрай закона за генномодифицираните организми.


Лидерът на НДСВ Христина Христова каза пред "Дневник", че президентът е разговарял с нея още преди два-три месеца. Отправил й покана да се присъедини и още тогава казал, че ще обяви проекта си през ноември. Тя самата обясни, че е лидер на партия и няма как да се включи еднолично в такава инициатива, без да ангажира НДСВ, но ще изчака 11 ноември за по-нататъшни коментари.


Сред вероятните имена, които ще бъдат привлечени към президентското движение, е бившият еврокомисар Меглена Кунева. Преди ден тя самата не отрече възможност да работи с президента, но отбеляза, че нейната политическа сила остава НДСВ. Случайно или не, на икономическата дискусия днес беше поканен съпругът й - Андрей Пръмов, но не дойде.


"Нека изчакаме 11 ноември" - това беше лаконичният отговор на бившия вицепремиер Меглена Плугчиева, чието име също се свързва с президентския проект.


Сред имената, които се очаква да се присъединят към движението и които не отричат това, са Стефан Данаилов, Андрей Пантев, Велислава Дърева, Петър Стоянович (Гергьовден), Любен Дилов-син. Очаква се и бившият външен министър и бивш съветник на Първанов, сега евродепутат от БСП Ивайло Калфин да стане част от тази "гражданска инициатива". Днес той беше модератор на дискусията.


Но интригата ще остане до последния момент. Близък до Първанов обясни днес на любопитен гражданин, че голямата част от завъртяните в медиите имена изобщо няма да бъдат поканени на 11 ноември.


На местните избори - инициативни комитети


Очаква се бъдещото гражданско движение да участва и на местните избори догодина, чрез иницитавни комитети. Ще се търсят широки коалиции и подкрепа от структурите по места на БСП, както и на по-малките партии, чиито представители се включат в движението - ЕНП на Мария Капон, ЗНС на Стефан Личев, БЗНС "Александър Стамболийски", "Гергьовден". Интрига вероятно ще има и за президентските избори, на които няма как Първанов да не иска да посочи свой наследник. Лидерът на БСП Сергей Станишев обяви на конгреса обаче, че кандидатът за президент трябва да е на БСП, защото е въпрос на идентификация.

Коментари (166)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на RED MAFIA
  RED MAFIA
  Рейтинг: 660 Весело

  Търсят се цукала, памперси жълти и тоалетна хартия от раб. дело за всички говорители във всички институции по проекта АБВец !

  Когато стоиш достатъчно дълго до брега на реката и гледаш, ще видиш как пред теб по водата преминава трупът на врага ти
 2. 2
  ****

  Този коментар беше изтрит в 17:51 на 29/10/2010 от неговия автор.

 3. 3 Профил на 2012
  2012
  Рейтинг: 5 Весело

  Първанов, ха да видим каква ще я забъркаш.. нещо на ОФ манджа мирише.

 4. 4
  ****

  Този коментар беше изтрит в 17:55 на 29/10/2010 от неговия автор.

 5. 5 Профил на Nikolay Mushkov
  Nikolay Mushkov
  Рейтинг: 225 Гневно
 6. 6 Профил на sceptical
  sceptical
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Мдаа, истината за Кунева лъсна. На фона на изброените нищожества Кунева свети, но безкрайната и амбиция и жажда за участие във властта я подхлъзнаха. Ако се правеше на надпартийна повече можеше да спечели гласове. Сега в съюз с изверга гоце, перачката христова на ндсв, идиотката дърева, дръвникът стефан данаилов, патката капон, комсомолският боклук бунджулов, кунева ще изгуби.

  Жалко, че и Любен Дилов-червен се е наврял там. И той е умно момче, ама защо му хрумна, че трябва с политика да се занимава? Хак му е сега, сам влезе в кофата за боклук.

 7. 7 Профил на Един Градинар
  Един Градинар
  Рейтинг: 1094 Неутрално

  Много ми харесва тази рециклираща инициатива на Гоцето. Само че вместо да рециклира излязли от употреба политици и "общественици" по-добре да се ориентира към рециклиране на вторични суровини - хартия, пластмаса, метал, такива работи.
  И що за "гражданска" инициатива с политически цели, къде точно е гражданското, че не разбрах?

  Small scale, decentralised, decriminalised, sustainable, responsible biz ASAP!
 8. 8 Профил на Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Рейтинг: 1465 Любопитно

  И в затвора и в психиатрията ли ?

  15.02.1989 - 07.02.2018
 9. 9 Профил на Zizu
  Zizu
  Рейтинг: 1143 Неутрално

  Този ще бъде убиецът на БСП/БКП!
  Да се смеешли да плачешли!!!

  Машини прости, народ неук.
 10. 10 Профил на heineken
  heineken
  Рейтинг: 714 Неутрално

  А генти за
  Б олшевишко
  В ъзраждане

 11. 11 Профил на magarenko
  magarenko
  Рейтинг: 8 Весело

  В този водовъртеж от скандали голяма част от имената просто ще се откажат - това е все едно да сееш окото на бурята.

  Изобщо всичко прилича на раково образувание, на метастази, които трябва да проникнат във властта без избори. Добре, че армията ни е разбита, иначе щяхме да имаме сериозен повод за притеснение, когато главнокомандващият си прави партия.

 12. 12 Профил на Desmond
  Desmond
  Рейтинг: 497 Неутрално

  А генти
  Б ракониери
  В азелин

  "Човек, на когото е нужен господар, е животно."
 13. 13 Профил на ppopov_67
  ppopov_67
  Рейтинг: 774 Неутрално

  Тоя готви държавен преврат!
  За което се полага въже!

 14. 14 Профил на sentenced
  sentenced
  Рейтинг: 8 Неутрално

  По-добре от идиотите на Боко Тиквата...

  НЕ ЖЕЛАЯ ДА МЕ УПРАВЛЯВАТ ЧЕНГЕТА СЪС СЪМНИТЕЛНО ОБРАЗОВАНИЕ!
 15. 15 Профил на NPaine
  NPaine
  Рейтинг: 1366 Гневно

  Каква алтернатива може да предложи този комунист Гоце?

  Морална?
  Че нали уволни журналист заради огласената публична тайна, че е получил подарък апартамент от червен бизнесмен. Че нали прати гавазите от ПГУ да притискат певицата Марияна Попова да си трае за връзката си с него. Че нали публично излъга че не е агент на ДС.
  Що за морал има да предложи този човек?

  Или икономическа алтернатива?
  Със синдикални икономически експерти в екипа си, които ще ни вкарат в необратима криза преди Гоце да може да продума "Жан Виденов е виновен".
  Шо за алтернатива е това?

  Нека не ставаме смешни в наивните си очаквания, алтернативата която предлага Гоце е чисто и просто възможност "подтиснати" в момента бизнесмени като Банев да инвестират в различен политически продукт при който те ще се чувстват по комфортно.

  "People should not be afraid of their government. Governments should be afraid of their people."
 16. 16 Профил на Вели
  Вели
  Рейтинг: 438 Неутрално

  Мдаааа.... И Любен Дилов ту син, ту ЧЕРВЕН!!!!!

 17. 17 Профил на Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Рейтинг: 1465 Неутрално

  До коментар [#10] от "heineken":

  +++++++++++++

  15.02.1989 - 07.02.2018
 18. 18 Профил на P.S.
  P.S.
  Рейтинг: 443 Неутрално

  УЖАСт!!

  Не мога да реша да се смея ли, да плача ли?!!

  Честно заявявам, ако има толкова балъци даму повЕрват в БГ и да мине 4% бариера Гоцето, просто продавам и фирми и имоти и бизнес и се изнасям от страната...............

 19. 19 Профил на Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Рейтинг: 1465 Неутрално

  Прави впечатление , обаче следното. Гоце събира и леви , и десни. От сега знам какъв ще му е отговора , ако го попитат каква политика ще води - национално отговорна. Явно ченгесарската му главичка е решила ,че стигат 20 години игра на партии , време е всичко да се замени от една партия , така както той си знае. Ще я направи и за леви и за десни , да е демократичен по путиновски ( той костов откога говори за "путунизацията" на България

  Очевидно е ,че иска да е една партия , ченгето друго не знае. Очевидно е и че иска да вземе първият път властта нормално ,а после ... после той пак си знае. Я Станко Тодоров ще вика ,я нещо от тоя род. В краен случай - ей я Московията , от там ще помагат. Тук обаче , много е ударил на камък. Моето поколение , вече е порастнало и за разлика от поколението на нашите бащи не се страхуваме от някого ..... щото партията е зад него. Едни такива бяха изметени и тия ще бъдат изметени , ако решат ,че им се управлява по-задълго

  15.02.1989 - 07.02.2018
 20. 20 Профил на Reveal
  Reveal
  Рейтинг: 823 Весело

  BREAKING NEWS

  Още една алтернатива ще обяви началото си на същата дата. Този проект възражда традиционно десните и монархически настроения. Освен промяна на държавното устройство към парламентарна монархия сред целите са и примането на всеобхватен за властите закон за лустрацията и скоростно въвеждане на практиките за пряка демокрация. Осведомени източници отново препотвърдиха, че според лицата които стоят зад проекта той ще стане известен впоследствие като латинска партия с името "Толерантно царство". Политически непристрастните и традиционно негласуващи ще бъдат цел и на диалог и на електорално привличане. Разговори ще бъдат водени и с всички парламентарно представени формации за организиране на народно допитване и тематиката на въпросите.

  "Да се махаш от тази банка веднага миличка. Шефа й е параноик и измъчва момчето само защото чело някакви си книги и филми за обири" из Призрачния град
 21. 21 Профил на Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Рейтинг: 1465 Неутрално

  До коментар [#18] от "p_s":

  Тия които "поверваха" на Симеон и Станишко , на тоя ли няма да повярват

  15.02.1989 - 07.02.2018
 22. 22 Профил на kaka_ginka
  kaka_ginka
  Рейтинг: 818 Неутрално

  Аз не мисля, че бългаските данъкоплатци плащат заплата на Първанов, за да си прави той алтернативата.

 23. 23 Профил на fafarafufara
  fafarafufara
  Рейтинг: Неутрално

  Всички агенти на ДС отляво,Центъра и отдясно излязоха вече на светло!
  Партия на доносниците,не алтернатива,готви агент Гоце!

 24. 24 Профил на fafarafufara
  fafarafufara
  Рейтинг: Неутрално

  Лозунг за партията на Гоце:
  "Агенти от всички страни,обединявайте се!"
  Изглежда,за да имаш някакво бъдеще, трябва да си имал агентурно минало в тази наша скапана държава!

 25. 25 Профил на Музар
  Музар
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Тоя държава в държавата ли ще прави???

  С какви пари ще плаща на говорителите си от различните ИНСТИТУЦИИ??? Повечето са на бюджетна заплата, а в частните - има някакъв контрол върху тяхната собственост.

  Държавните трябва и да са деполитизирани, каквото и да значи на бг-територията.

  Гражданска структура и явяване на избори??? Що за абсурд? Не, че е за пръв път, но гражданските движения не трябва да имат персонализирано участие в политическия живот.

  А миш-маша от леви, централно и дясно леви - изобщо не подлежи на коментар.

  И последно, но най-важно:

  С КАКВИ И ЧИИ ПАРИ СЕ ПРАВИ ТОЗИ ПРОЕКТ???

  Гласът на разума е тих, но не се успокоява, докато не бъде чут." Бъдещето на една илюзия" Зигмунд Фройд
 26. 26 Профил на borkovn
  borkovn
  Рейтинг: 225 Гневно

  До коментар [#15] от "NPaine":Прав си завсичко.И все пак тоя селяндур с 1500 съветници не чете ли вестници/освен Дума/,не ползва ли интернет,не се ли вози на метро или автобус?Не знае ли,че е Гоце и за всички е подиграфка?А червените боклуци даже са горди с лъжите му.Дължи обяснение този боклук-кой и защо избива съветниците му-боклуци като него.

 27. 27 Профил на burgas73
  burgas73
  Рейтинг: 231 Неутрално

  На добър път Гоце и компанията......вкупом към ада.

 28. 28 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 2316 Неутрално

  Как да не повърнеш от отвращение.

 29. 29 Профил на borkovn
  borkovn
  Рейтинг: 225 Неутрално
 30. 30 Профил на ostin22
  ostin22
  Рейтинг: 713 Неутрално

  Много добра идея! Мисля всички са съгласни, че България страда точно от липса на алтернатива на сегашното не чак толкова добро управление на Герб. Надявам се да се получи нещо смислено и да е за доброто на утрешният ден на родината ни!Успех!

  There is no way to happiness, happiness is the way!
 31. 31 Профил на Captain Shakespeare
  Captain Shakespeare
  Рейтинг: 632 Разстроено

  Капон е неофициална политическа проститутка, която прави пируети /независимо от теглото и/, само и само да се качи на виенското колело /ПОЛИТИКАТА/ независимо от цвят и идеология.
  К*рвенска работа.

  Правильно говорил Гоголь "В России две беды — дураки и дороги" причём первых ну очень много!!
 32. 32 Профил на gadni_komun
  gadni_komun
  Рейтинг: 388 Весело

  Тоя още малко и ще си повяррва"първо с няколко човека после може и партия " "и ние не искаме нищо от кацата с меда" ДА БЕ ДА... АЛООО БСП-тоооо СТИГА ВЕЧЕ

 33. 33 Профил на ret
  ret
  Рейтинг: 768 Неутрално

  До коментар [#25] от "Музар":

  Да,наистина,хващам се за последното изречение.

  "Първата среща на тази "гражданска инициатива" ще бъде на 11 ноември в НДК."

  Оттук ще лъснат някои добре познати задници като спонсори.Ще ги прикрият като рекламодатели,но все тая

 34. 34 Профил на TED (moderator är en faggot)
  TED (moderator är en faggot)
  Рейтинг: 605 Неутрално

  На следващите избори ще стане ясно колко сме поумнели и дали сме си научили урока или сме все същите инфантилни балъци. Пак трябва да се гласува до дупка. ГЕРБ от цялото си безрезултатно управление до тук може едно добро дело да направят като направят промяна в закона за гласуване за да не може тези червени, жълти и рязани отрепки да си въртят далаверите за пореден път.

 35. 35 Профил на Музар
  Музар
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  До коментар [#23] от "fafarafufara":

  ++++++++++

  Гласът на разума е тих, но не се успокоява, докато не бъде чут." Бъдещето на една илюзия" Зигмунд Фройд
 36. 36 Профил на Музар
  Музар
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  До коментар [#33] от "ret":

  Е, тогава ще им направим "иконографиката" във форума, ако Дневник и Капитал не се задействат по-рано

  Гласът на разума е тих, но не се успокоява, докато не бъде чут." Бъдещето на една илюзия" Зигмунд Фройд
 37. 37 Профил на Раз печки, раз кюнци
  Раз печки, раз кюнци
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Гоце давам ти макс 13-15% на изборите за къде се пънеш. Ако и дотогава некой от генералите пукне и толко няма да ти осигурят.

  По-интерсното е Първаноф на чии гласове разчита, на тия от БСП.

  Много интересна стратегия БСП и Първанов конкренция.

  " Бог ме е благословил с богатство и ще ми иска отчет "
 38. 38 Профил на ret
  ret
  Рейтинг: 768 Весело

  Някой несъгласен праска минусиЕто му един глас на Гоце и гражданската му инициативаДавайте да видим колко сте тук сега

 39. 39 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1366 Весело

  Засега такива говорители могат да се търсят сред депутатите на БСП - Кирил Добрев, Корнелия Нинова, Петър Курумбашев, Ивелин Николов..:::::::)))))))))))))))))))))

  Добрев : лекция: за " особеностите при пренасяне на чанти с мангизи - през различни граници- незаконно и КОГА спят митничарите'
  Нинова- за червените крими 'нишки" между Булгар табак , следствието - александров-топлото-и разни фирми за кранове и кранчета - на др.Р.Овч. / георгиевци /
  Курумбашев- кога , как и защо дългия ми нос на лъжец , ми е помагал...
  Ивелин - за особените взаимоотношения - еднополови - в политбюрото......

  BIG AL
 40. 40 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 551 Неутрално
 41. 41 Профил на NWO
  NWO
  Рейтинг: 768 Неутрално

  хахаха, на колко демократи им лъснаха червените прашки
  такава смрад събрана на едно място - ужас некъв

  http://www.blitz.bg/news/article/118884
 42. 42 Профил на stupidon
  stupidon
  Рейтинг: 551 Неутрално

  Държавен глава с два пръста чело ще прави партия... Дали ще има достатъчно пенсионери за два пъти по 4%?

  "Животът е като стълба на кокошарник - къс и осран." - Есхил
 43. 43 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1366 Весело

  Никога и НИЩО НЕ дебатирай с комунисти , ченгета , дс- доносници ,потомствени комуноиди, червен отпадък и прочие .. , освен в изключителни случаи-когато НАПУСКАТ властта , след поредния им провал :)

  НЯМА смисъл, дори и да им са НАПИСАЛИ добри идеи- в този доклад ....Те нямат НАМЕРЕНИЕ да ги осъществяват..))))
  ТЕ НИКОГА не са били почтени , съвестни , честни , държащи на думата си , имащи достойнство и чест , мислещи за България извън слугинстването си на руснаците ...Още от ОФ- времето са си такива ...)
  Комунистът и Библията да обсъжда - той НЕ го прави чистосърдечно и искрено ..Варварин е ..))
  Не си губи времето -с КРИМИНАЛНИ -потомствени - да...
  обсъждаш "борбата" с престъпността..)
  Те , дори и да са съглани с теб- НЯМАТ намерение да вършат ТОВА , за което са се съгласили.- да го приложат на практика ..) История ..)). Празно приказване и загуба на време е ..Двулични са ..)
  СПОРЯТ почтени хора , учени , ДЕМОКРАТИ от различни партии..))))) ТЕ не са такива ..)
  Обсъждайте Закона и ЕС - със спонсорите на Гоце- свили пари с измама ,от същия този ЕС ...:) Или НАТО и ЕС - с Гоце !!???
  Ценостната система им е сбъркана...За араламбита и усини - пътят на България е един , за НОРМАЛНИТЕ граждани - ДРУГ ..) Това е положението..Другото е от лукавия... Гоце ..))

  BIG AL
 44. 44 Профил на b_d_s
  b_d_s
  Рейтинг: 714 Неутрално

  За мен това е поредното рязане на опашката на гущера. Или просто нов клонинг на БКП. Какво по-различно ще предложи Седефчов от БСП? Ще е временно предлагане на нещо уж различно, както много подобни винаги са орбитирали около БСП. В крайна сметка едното ще прелее в другото и това е. По-големият проблем за мен се състои в заместителите на дясното. Такива като НДСВ и ГЕРБ, които уж са алтернатива на дясното, а всъщност го убиват и помагат на комунистите да са непрестанно във властта. Така в правителството на Симо имаше комунисти, после Симо управлява с комунисти, а сега червеният Божидар Димитров е министър на Бойко. За цялото това време никой от уж десните цар и пъдар не се сети да вкара някой от легитимното дясно в управлението. Всичко е един театър в който БКП се върна във властта през 2001-ва година с подготвено членство в ЕС и НАТО, закърпена банкова и данъчна система, стартирали реформи и решена наедро приватизация. Сега пак нов пореден епизод - нова формация.

 45. 45 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4044 Гневно

  Аман от Гоце и неговите хора!!!!

 46. 46 Профил на NWO
  NWO
  Рейтинг: 768 Неутрално

  цялата клиентела ще събере тоя мръсник!
  по-гадното следва, какви екскурзии ще има, какви кючеци и кюфтаци следват просто не е реално....
  латино-американските диктаторчета пасти да ядат, от нашите полици по-големи продажници просто няма!

  http://www.blitz.bg/news/article/118884
 47. 47 Профил на kalcho_krivija
  kalcho_krivija
  Рейтинг: 410 Гневно

  И който лъже, Бог вижда......

 48. 48 Профил на forza
  forza
  Рейтинг: 740 Весело

  Силно обнадежден съм!

  С анонсираните ветерани на компаньонското дело тов. гоце няма особени шансове да излъже някого, че локалът му е нов.

  Ще забие партизански нож в гърба на БСП, ще крадне овце от стадото на ББ, ще топне черпак в блатото и толкоз.
  Толкова си и може таваришшът.

 49. 49 Профил на kalcho_krivija
  kalcho_krivija
  Рейтинг: 410 Гневно

  "Който търси истината, бог вижда и който лъже бог вижда."
  Кана Сюбиги Пресиан

 50. 50 Профил на qbn24558812
  qbn24558812
  Рейтинг: 1041 Весело

  (дебилно)
  И ся ко ше правим ползувателите на пощи в abv.bg?

 51. 51 Профил на jojin13
  jojin13
  Рейтинг: Весело

  Очертава се ново сдружение на доказани политически плазмодии, които фалираха като бизнесмени / то тая работа, не е като оная/ и сега пак напират на държавната софра . Ще се забавляваме много и пак ще слушаме излиянията на фъфлека Л.Дилов, на доказания боклук с харктерно българско име Соломон Паси, на псевдо-войводата , потомствения дружбаш Каракачанов, да не говорим за "звезди", като Кунева, Бокова и т.н. Целият този боклук изпълзя от дупките си и ще ни досажда поне до изборите, с нахалните си лъжи и абсурдни обещания.

 52. 52 Профил на dorn
  dorn
  Рейтинг: 1361 Неутрално

  Дянков, ето ги парите - за следващата година бюджета на президенството може да бъде по 100 лв. на ден - 36 500 лв. ( и толкова му са много ) с тях , ако иска , да си прави партия.Спестените от президенството милиони да отидат за студентита , университетите , средното образование и БАН .

 53. 53 Профил на КАФ
  КАФ
  Рейтинг: 8 Любопитно

  До пост № 3 ,, 2012 " - ,,Първанов, ха да видим каква ще я забъркаш.. нещо на ОФ манджа мирише."

  Прав си 2012 точно ОФ ( Отечествен фронт ) , а после .... Българско Възраждане ... на БКП, ЦК и Политбюро - също като преди 65 години. Само да не стигнем до Комитетските нож и куршум - като по времето на Васил Левски ,тоест АБВ да не се превърне в Алтернатива за Българско Възраждане на Агентурната Българска Власт ( АБВ ) , все пак Георги Първанов има агентурно минало в БТС ( Българските Тайни Служби ) ,пък може и ,,Еделвайс" да е бил в БТС ( имало е такива в Третия райх ).

 54. 54 Профил на P.S.
  P.S.
  Рейтинг: 443 Неутрално

  До коментар [#21] от "Karelson":

  Уви..

 55. 55 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 2060 Неутрално

  За лидера специално не се притеснявайте. От Москва ще кажат кой ще бъде като начало.
  Това е едно към едно проектче като "Единна Русия". Без каквато и да е идеология - нито ляво, нито дясно, нито либерално, нито консервативно.
  На наша почва едва ли ще мине, защото българите все пак имат политически традиции, докато в Русия с политика никой не беше занимавал от 1917-та насам.

 56. 56 Профил на boris_ivanov
  boris_ivanov
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Корнелия Нинова -- "говорител на алтернативата". Това е вицът на седмицата.

 57. 57 Профил на P.S.
  P.S.
  Рейтинг: 443 Неутрално

  Прав е Боко сега в изказването, че наистина Бг остава за 1 година напред без президент и президентсво като институция.

  Не ми стига фантазията за какви политически престрелки ще става дума.. Гоце просто се оля..

 58. 58 Профил на qbn24558812
  qbn24558812
  Рейтинг: 1041 Весело

  Ма верно ме напуши смях. офца@абв.бг (как палаво звучи) и се сетих за онзи стар виц от гоцево време:

  Отива един в благоевския съвет и вика, че иска да си смени името. Ония казват, че не може. Молил се човека сума време, ревал, че името му е отвратително и не може да продължава да живее така. Накрая някаква се смилила и го питала, как аджеба му е името. Човекът казвал :"Ми Тодор Лайнаров". Накрая се съгласили, че верно с тва име не си е работа и го попитали как иска да се прекръсти. "Нека поне да е Иван..."

 59. 59
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 60. 60 Профил на коколино
  коколино
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Тряба все пак някой да ни отърве от тази гербеска некъдърна напаст.

  За да ни има като народ.

  кому е изгодно?
 61. 61 Профил на Mickey
  Mickey
  Рейтинг: 714 Неутрално

  Гоце и Боце са "ОСКАР")
  Като не могат с хляб,...ще го нахранят Народа с ПУШИЛКИ! И го дерат ли , ДЕРАТ необезпокоявано!

  Хляба поскъпва, а зрелищата повтиняват! А комунистическата олигархия е в РАЗЦВЕТА СИ и РАХАТ!(10% плосък данък и т.н.) Спокойно си редят следващите КРЕАТУРИ!
  АРТИСТЧЕТАТА ИМ разиграват същото СМЕШНО ТЕАТРО,на "люти борби".
  Както навремето Станишев и Боце (когато ДС/БКП си ГО премести от "левия" в "десния" си крачол) ! Перфектно и безболезнено
  Така е сега и между Боце и Гоце! Местенето МУ от крачол в крачол(когато почне да изтръпва) КОМУНЕТАТА и Кабаците , незнайно защо наричат- "ИЗБОРИ")

  Изгони КомуноЧенгесарския ГЕРБ - спаси България !!! (Ама, не ни натрисай другарите им от БСП пак ! )
 62. 62 Профил на Гоцэ
  Гоцэ
  Рейтинг: 8 Весело

  ♪ ♫ ♫ ♪ И ловец съм, и рибар съм ♫ ♪ ♪ ♫

  И ловец съм!
  И рибар съм!

  Хващам риба край рекичка,
  а отсреща гола ученичка
  гола-гола, голеничка
  тя пече се на тревичка.

  И ловец съм и рибар съм,
  на закона мамата ♂ съм,
  с чужди булки във коли,
  язовири и гори!
  Ебре-дебре!

  Хвърлям мрежи край реката,
  а отсреща легнала кумата,
  гола-гола под полата
  тя припича си бедрата!

  Хванах, хванах сто шарана
  и една голяма мряна,
  триста едри каракуди
  много, много паламуди!

 63. 63 Профил на jojin13
  jojin13
  Рейтинг: Гневно

  До коментар [#46] от "NWO":

  Така е ! Това е паноптикум на политическите трупове в България. Такава сбирщина, начело, разбира се с "децата на нашите другари"- Кунева, Бокова, Дърева и т.н. рядко може да се види. Никак не ме учудва и лекото Стоянович и т.н. "Гергьовден" в групата. Явно лозунга ще бъде " Политически трупове и недоразумения, обединявайте се за последно лапане, че не остана"

 64. 64 Профил на Марк
  Марк
  Рейтинг: 10 Неутрално

  Все стари лица в проекта. Имаше един виц за новия бардак и старите к---и.

 65. 65
  ****

  Този коментар беше изтрит в 20:29 на 29/10/2010 от неговия автор.

 66. 66 Профил на 4itatel
  4itatel
  Рейтинг: 537 Неутрално

  ето една прогноза:

  1. Проектът ГОЦЕ ще стартира с шумна медийна кампания по централните медии, които вече си е напазарувал.

  2. БНТ, „Труд“ и другите едновременно ще правят реклама на проект ГОЦЕ и ще демонтират ГЕРБ /в това отношение въпросните медии имат богат опит от периода 1999-2001г., когато „разказаха играта“ на най-успешното правителство, което България е имала през втората половина на XX век/

  3. Като политически идеи и членски състав проект ГОЦЕ няма да е тюрлюгювеч, а престояла до вкисване супа боршч.

  4. Преди следващите парламентарни избори проект ГОЦЕ ще пазарува на поразия гласове от най-мизерстващите слоеве на населението /роми, бедни пенсионери и т.н./

  5. Тъй като ГЕРБ дотогава ще бъде почти ликвидиран, а никоя от останалите политически формации няма да вземе повече от 8% на изборите, ГОЦЕ, ДПС и БСП след изборите внезапно ще забравят фундаменталните си предизборно декларирани различия и ще се гушнат в нова тройна коалиция, съставена вече от най-ретроградните и ненаситни комунистически отрепки в българското общество.

  НЯМА КАК ТОВА ДА БЪДЕ ПРЕДОТВРАТЕНО, ОСВЕН ЧРЕЗ ОБЕДИНЕНИЕ НА ВСИЧКИ ПАРТРИОТИЧНИ СИЛИ, КОИТО ВСЕ ОЩЕ СЕ НАДЯВАТ БЪЛГАРИЯ ДА СТАНЕ НОРМАЛНА ЕВРОПЕЙСКА ДЪРЖАВА, А НЕ ЧАСТНА ДЪРЖАВА НА ПУТИНОВИТЕ ПУДЕЛИ-МУЛТИМИЛИОНЕРИ ОТ КОТИЛОТО НА КГБ/ДС/БСП!

  4itatel
 67. 67 Профил на hhhuuunnn
  hhhuuunnn
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Андрей Бунджулов и лъжа е едно и също нещо. В този смисъл името на формацията - Алтернатива за Българско възраждане - е редно да се чете Същото Руско Статукво - СРС. Което пък е известно и като специални разузнавателни средства - тоест - не крият, че това е организация на куките от ДС.

  Не може да е изненада и че комсомолският боклук Любен Дилов-син е отново другарче с комсомолски боклуци като Бунджулов под топлото крило на руската мафия.

 68. 68
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 69. 69 Профил на Раз печки, раз кюнци
  Раз печки, раз кюнци
  Рейтинг: 0 Весело

  До коментар [#62] от "Гоцэ":

  Готзееееее

  " Бог ме е благословил с богатство и ще ми иска отчет "
 70. 70
  ****

  Този коментар беше изтрит в 20:37 на 29/10/2010 от неговия автор.

 71. 71 Профил на KOBOLD
  KOBOLD
  Рейтинг: 1149 Неутрално

  Днес след като говорих с другара Първанов веднага се записах в списъка на АБВ.... обещал ми е едно червено куфарче....

  When yields declined in silver mines across Saxony in the 16th. Century, Kobold was blamed for stealing the silver and leaving behind worthless rock.
 72. 72 Профил на 10mm AUTO протестира срещу цензурата на цървула...
  10mm AUTO протестира срещу цензурата на цървула...
  Рейтинг: 497 Неутрално

  гоцко в деня на гибелта ти ще пия едно за това щастливо за Българския народ събитие.Даже с пищова ще правя салюти....

 73. 73 Профил на KOBOLD
  KOBOLD
  Рейтинг: 1149 Неутрално

  Значи аз като един от първите членове на АБВ имам само едно опасение: да не прихвана трипер от Първанката...

  When yields declined in silver mines across Saxony in the 16th. Century, Kobold was blamed for stealing the silver and leaving behind worthless rock.
 74. 74 Профил на БАЙ АВРАМ
  БАЙ АВРАМ
  Рейтинг: Неутрално

  До коментар [#66] от "4itatel":

  Минуса е от мен!Не отписвай Бате Бойко с лесна ръка!Неговите инстинкти са по-развити от всички в политическото пространство,ВЕРВАЙ МИ!

 75. 75 Профил на jetchev
  jetchev
  Рейтинг: 388 Неутрално

  да умре дано на нейде копелето цървено

 76. 76 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 2920 Разстроено

  По имената им ще ги познаете.....Безпринципен механичен сбор от всеядни политически трупове да даде възраждане на България???!!!... Само болен мозък може да генерира такава идея и само жалки в стремежа си за някаква власт и пари изхвърлени от течението ренегати могат да я последват! Жалкото е, че докато закономерно потъне в небитието, ще бъдат похарчени доста пари на данъкоплатците.

 77. 77 Профил на БГА Балкан
  БГА Балкан
  Рейтинг: 646 Весело

  Предлагам новото движение да се казва:
  "Алтернатива за българско възраждане - Гоце"
  (АБВГ)

  И в морето ми е до колене .....................
 78. 78 Профил на jojin13
  jojin13
  Рейтинг: Неутрално

  До коментар [#74] от "liverpool":

  Съгласен съм напълно. ББ може да е всякакъв, но е боец и явно е понастъпил сериозно политико-криминалната мафия и тя трескаво се обединява и ще се опита отново да докопа кокала.
  Но все пак силно се съмнявам ,че ще успее, за 20 години се нагледахме на всичко и горе-долу можем да отсеем зърното от плявата.

 79. 79
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 80. 80
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 81. 81 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Гоце иди си!

  Не цъфтиш ли като цвете, гниеш като бурен.
 82. 82
  ****

  Този коментар беше изтрит в 21:22 на 29/10/2010 от неговия автор.

 83. 83 Профил на Технолог
  Технолог
  Рейтинг: 624 Неутрално

  Само се притеснявам че "Алтернатива на българското възраждане" - би могло да означава "Българското изчезване"

  Трудно е да си представя някой да направи алтернатива на процес който вече е влизал в учебниците по историята. По-скоро е търсена прилика между абревиатурата и името на популярна услуга за електронна поща.

 84. 84 Профил на петро
  петро
  Рейтинг: 551 Неутрално
 85. 85 Профил на abfk
  abfk
  Рейтинг: 218 Неутрално

  Технолога е абсолютно прав!
  Атернатива на Българското възраждане !?
  Луд, мама ти да е.а!
  Алтернативата може да е само гьотверен гоце, или комунизма, което е едно и също!

 86. 86 Профил на yavooor
  yavooor
  Рейтинг: 2042 Неутрално

  ДАНС следи Дневник. Внимавайте какво пишете!

 87. 87 Профил на nestinara
  nestinara
  Рейтинг: 442 Неутрално

  СЕЛСКА ХРОНИКА


  Та казвам аз,

  понеже няма

  олио

  и хлябът е

  от мъката по-чер,

  един е лозунга:

  Терора долу!

  Съюз със СССР!


  Горе главите, патриоти!
  Да поплювамев Костов и...
  дружно да зацелуваме съветските задници, както сме си свикнали! С мно-о-ого любов!

  nestinara
 88. 88 Профил на Брадвата
  Брадвата
  Рейтинг: 497 Неутрално

  ОК! Кой ще му повярва на Първанов с обраграден с изтърканите крадливи физиономии прескачащи от партия в партия и корумпираните кметове, които в по-голямата си част са следствени или ще бъдат такива.Освен Ахмед Доган, Христо Ковачки, Ал.Петров и корупция друго от това не може да се очаква!Нищо няма да излезе от Първановия проект, а Бойко Борисов май вече трябва да се замисли дали да не маха Дянков!

  treasurer
 89. 89 Профил на koko
  koko
  Рейтинг: 442 Неутрално

  А аз се чудя защо онова ла.но Слави Трифонов прави салтанати на Първанката, а то било защото неговото аверче Любен Дилов червен играел дружка с Гоцето!

 90. 90 Профил на Мартин Христов
  Мартин Христов
  Рейтинг: 489 Любопитно

  Е отде пари за толкова наливане от пустото в празното!? От една президентска заплата ли???

  Traduttore traditore
 91. 91 Профил на Брадвата
  Брадвата
  Рейтинг: 497 Неутрално

  И енергийната мафия начело с Георги Кадиев щяла да помага на Първанов, гейовете начело с Яне Янев и те са там, бракониерите както и всички крадци бивши директори на ловните стопанства, които в момента са клиенти на прокуратурите за крупни кражби и верни авери на Първанов също са в проекта.Това прилича повече на шайка разбойници и главорези от колкото на някаква сериозна алтернатива на когото и да е.

  treasurer
 92. 92 Профил на chukundur
  chukundur
  Рейтинг: 225 Любопитно

  БЪЛГАРИЯ има нужда от новия Политически проект за да може народа чрез него да измете крадливите и корумпирани Гербаджии от властта.

 93. 93 Профил на Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Рейтинг: 2238 Весело

  След няколко минути имаме рожденник - Интернет става на 41 години.
  В 22,30 часа.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 94. 94 Профил на БАЙ АВРАМ
  БАЙ АВРАМ
  Рейтинг: Гневно
 95. 95 Профил на Раз печки, раз кюнци
  Раз печки, раз кюнци
  Рейтинг: 0 Любопитно

  До коментар [#93] от "Руслан 21":

  " Бог ме е благословил с богатство и ще ми иска отчет "
 96. 96 Профил на Георги Кузманов
  Георги Кузманов
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Четейки статията ми навяват следните спомени и мисли:
  1.Ражда се нов Отечествен фронт. Не бива да се забравя как беше погребан ОФ през 1944-1948г. , чрез постепенно отстраняване на участниците в него и налагането на тоталитарен комунистически режим.
  2. Идеите които проповядва Гоце много ми приличат на идеите, които Алексей Петров, изказани чрез говорителя му Яне, за създаване на ядро от компетентни специалисти и експерти, което да управлява държавата.
  Т.е. връзката между тези двама кандидати за власт - Гоце и Алексей е обща и тя е ДС.

 97. 97 Профил на bahil
  bahil
  Рейтинг: 8 Неутрално

  какво се крие зад това ще научиме.

 98. 98 Профил на ямх
  ямх
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Борисов, това е следствие на крайно дясна, консервативна политика. Отварянето на вратата, зависи от бюджета! Или отваряш, или излизаш !!! Отвориш ли, през парадния, затвориш ли, през тайния...За първи път от управлението на това правителство, медиите представят нов проект. Показана е връхната точка на управление, с прогнозен спад по кривата от медиите! Изненадващо е, че до днес, нямаше никакви алтернативи. Нямаше проекти, нямаше движения,нямаше партии...Тия събития не стават без подкрепата на великите сили, не стават и без един подписан документ, лично парафиран!!!

 99. 99 Профил на КУМЧО ВЪЛЧО
  КУМЧО ВЪЛЧО
  Рейтинг: 550 Неутрално

  Вероятно в проекта на г-н Първанов има политически потенциал, което не се харесва на сегашния "елит" и на клакьорите му.
  Всъщност не е лесно да се предложи достойна и уважавана алтернатива на днешния български президент, което изнервя ГЕРБ-войнството и днешните му сателити, за които е доста вероятно да нямат парламентарно представителство след следващите парламентарни избори, а за президентските-никакви разумни кандидати.
  В този аспект раздвижването и плачът на "обектите" в горското царство е предизвикано от безпокойство за статуквото. А то е свързано с идеята за лакомия и страх.

  "Казвам ви, че ако тия млъкнат, камъните ще завикат".
 100. 100 Профил на Клюводървец
  Клюводървец
  Рейтинг: 927 Любопитно

  Не е ли време Парламента на Република България да спаси парите на БЪЛГАРСКИТЕ ДАНЪКОПЛАТЦИ , от лакомията на разни държавни служители.

  Ръй! Ръй!
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK