Първанов направи реверанс към БАН

Първанов направи реверанс към БАН

© Анелия НиколоваПрезидентът Георги Първанов скастри американския посланик Джеймс Уорлик. Държавният глава използва тържественото събрание в БАН по повод Деня на будителите, за да отбележи, че вчера видял "сред наградените от изпълнителната власт група посланици, особено единия в последната година полага много усилия да ни събуди" и попита "научната аудитория към днешна дата имаме ли критерии и може ли без колебание да кажем що е то заслужил българин днес".Първанов отказа да говори за проекта
Георги Първанов отказа да говори пред журналисти за бъдещия си проект, тъй като "има друга сериозна тема". На тържественото събрание обаче дойде бившият вицепремиер в кабинета "Станишев" Меглена Плугчиева, чието име се завъртя като потенциално за участие в бъдещото президентско движение. Тя обясни присъствието си с това, че е научен работник.

Министърът на културата Вежди Рашидов награди вчера посланиците на САЩ - Джеймс Уорлик, на Испания - Хорхе Фуентес, и на Норвегия - Тове Скарстейн, с отличието "Златен век" за изключителни заслуги към българската култура и развитието на двустранното културно сътрудничество. Посланик Уорлик е един от дипломатите с най-чести изяви.
Първанов използва случая и за реверанс към научната общност и БАН. "Искам да ви се извиня за онова, което аз съм сгрешил или не сме направили в президентската институция", каза държавният глава. И заяви усещането си, че "никога българските институции не са обръщали така гръб на научната общност". "Нямам логично обяснение защо никой не желае да ползва научна експертиза в хода на решения, сигурно е много по-лесно да се довериш на собственото си обкръжение, но много по-стратегически вярното за държавата е да използваш научната експертиза", смята Първанов. И посочи опита си като партиен лидер в отношенията с дългогодишния бивш председател на БАН акад. Иван Юхновски.


Президентът критикува отново, че липсва стратегическо разбиране за науката и образованието. Посочи, че не само в европейската стратегия за следващото десетилетие, но и в националните документи на партньорите ни от ЕС ключовата дума е конкурентоспособност. Ключовият лост са науката и образованието и затова там виждаме други финансови параметри извън бюджетните средства, коментира той.


Според Първанов няма как да има работеща стратегия за науката, ако няма ясна стратегия за развитието на българската икономика. Науката е функция на националните цели и задачи, които сме си поставили. Когато тази стратегия отсъства, съвсем естествено е на науката и образованието да се гледа като към някакъв излишен разход, заяви той. Онези, които формирали бюджета, обаче гледали на науката и образованието като на излишен, досаден разход, критикува Първанов финансовия министър Симеон Дянков.


Държавният глава не пропусна да отбележи, че в бюджета на МВР са предвидени повече пари. Имам усещането, че сме на първо място по състав, ангажиран в системата на МВР, но никой там не говори за реформи, каза той. И коментира, че размерът на парите за подслушване е един от белезите на това къде отиваме.


В края на 20-минутното си слово Първанов призова учените "днес повече от всеки друг път да си отговорят кои сме ние и къде сме". Той заяви още, че за разлика от много други неща в политиката и икономиката българската наука в редица свои сектори и направления има своята конвертируемост.

Коментари (88)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Sibel
  Sibel
  Рейтинг: 726 Неутрално

  Първанов вече е в предизборна кампания.

 2. 2 Профил на гт
  гт
  Рейтинг: 1291 Весело

  Този от реверанси не смогва да се изправи, с извинение...

 3. 3
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 4. 4 Профил на 1984
  1984
  Рейтинг: 521 Неутрално

  Може и да не харесвам Гоце, понеже не може да кажеш, къде му свършва главата и къде започва задника на Путин, обаче тоя Уорлик прекалено нагло и явно се меси в държавната ни политика.

  "One-upmanship is the systematic and conscious practice of making one's associates feel inferior and thereby gaining the status of being "one-up" on them.
 5. 5 Профил на гт
  гт
  Рейтинг: 1291 Весело

  Между другото, този какво общо има не само с БАН, ми и с науката?!

  -------

  "Квалификация и научна кариера:

  През 1981 г. постъпва на работа в Института по история на БКП като научен сътрудник.

  През 1988 г. защитава докторска дисертация по история на тема: "Димитър Благоев и българският национален проблем 1879-1917 г."

  От 1989 година е старши научен сътрудник в същия институт.

  Научните му интереси са свързани с българския национален въпрос и ранния период на българската социалдемокрация.

  През 1992 - 1996 г. е директор на Центъра за исторически и политологически изследвания към ВС на БСП."

  -------

  И това е от сайта на президентството. Заети с махането на отстреляни от 3 метра височина животинки, са забравили другото, подлогите му...

 6. 6 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 1685 Неутрално

  Първанката ще има доста подръжници във висшето ръководство на БАН. Че те са от едно котило

 7. 7 Профил на ban
  ban
  Рейтинг: 968 Неутрално

  5-ти, като си тръгнал, с автобиографиите, давай на Игнатов

 8. 8 Профил на bubana
  bubana
  Рейтинг: 367 Неутрално

  Не в БАН, а на Северния полюс би отишъл в името на властта. А властта му трябва, за да останат на хранилката неговите приятели - далавераджии и агенти от ДС. Гоце има само една цел - да се свали и кожата от гърба на обикновения човек, в името на забогатяването на бандитската му клика. И докато в България все още има хора, които вярват на този изверг, ще заслужаваме съдбата си!

 9. 9 Профил на Кецалкоатъл
  Кецалкоатъл
  Рейтинг: 731 Неутрално

  "...може ли без колебание да кажем що е то заслужил българин днес"?

  Ако се съди по старопланинските орденоносци, за които е пряко отговорно лицето Седефчов по баща, Ахмед Доган е един "заслужил българин" (какво точно е заслужил и колко е българин, са твърде незначителни подробности за "олицетворяващия единството на нацията"!

  "Яйцата са ти в мивката" (съпругата ми)
 10. 10 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 2696 Весело

  Първанов сега е готов да прави реверанси наляво и надясно, напред и назад, пред бога и пред дявола. Проектът му е глобално оплют още в зародиш, отникъде взорът надежда не види! Бившата му БСП милостиво му разрешава да я допълва при възможност. Остава му едничкото утешение- след година да се влее в ловджийска дружинка и да гърми по патки. Архарите вече ще бъдат далеч над ранга му!

 11. 11 Профил на Митко
  Митко
  Рейтинг: 739 Неутрално

  До коментар [#4] от "1984":

  Прав си, опитва се да влияе и то ЯВНО. Това е проблема на американците, че гледат колкото се може по-явно да заявяват позициите си докато руснаците винаги действат подмолно, задкулисно и безкомпромисно. Съответно българина си мисли, че само американците се опитват да ни се месят, а руснаците едва ли не ни считат за суверенна държава.

  Не че държава, която може да оцелее само с валутен борд не заслужава да бъде опекунствана.

  "горко ми! загинах! защото съм човек с нечисти уста, и живея сред народ с нечисти уста" Исая 6:5
 12. 12 Профил на 4itatel
  4itatel
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Лди ли сте?!Какъв "реверанс"?!Това си е целуване на задници и пернишка копаница!

  4itatel
 13. 13 Профил на ban
  ban
  Рейтинг: 968 Неутрално

  Айде, почна се, "Кой не скача е червен!!!"

 14. 14 Профил на rori8
  rori8
  Рейтинг: Любопитно

  по-скоро е изборно подмазване
  - - -
  и по-приемлива е наградата на Уорлик,
  отколкото ордена на Доган

 15. 15 Профил на Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Рейтинг: 778 Неутрално

  Лицето Първанов, известно повече като агент "Гоце" е така наречен историк, така наречен старши научен сътрудник и така наречен доктор по история в така наречения Институт за история на БКП при криминалната шайка, наречена Политбюро на ЦК на БКП. Лицето Първанов е така наречен специалист по така наречното дело на масовия българоубиец Георги Димитров, известен повече като Гошо Тарабата. Лицето Първанов държи портрет на масовия българоубиец Гошо Тарабата в кабинета си на "Позитано" 20 (преди изборите за президент 2001 г. - има го на снимка в 24 часа). За поставяне на публично място на потрет на Шикългрубер в Германия се отива право в ..... затвора. В държавата Германия. Но това тук не е държава. Това тук е една кочина.

 16. 16 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 675 Неутрално

  До коментарите
  Забравяте думите на Исус към тълпата(подобни на вас) готова да убие с камъни Мария Магдалена : “Който е безгрешен, нека пръв хвърли камък върху й”. Когато всички нейни обвинители били засрамени поради греховете си и си отишли, Той казал на жената: „Иди си и повече не съгрешавай”. Казано е: “Не съди, за да не бъдеш съден!”
  Разумният търси не това, което е приятно, а това, което го спасява от неприятностите.
  Аристотел

 17. 17 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 1005 Неутрално

  Какъв реверанс? Да е отстъпил част от бюджета си на БАН? Някой знае ли колко е бюджета на президента и цялото му съветническо войнство?

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 18. 18 Профил на rori8
  rori8
  Рейтинг: Любопитно

  До коментар [#16] от "latcho59":

  аха, казваш, че Първанов е твоят стар/нов Спасител от неприятностите и повече няма да съгрешава - е, няма лошо във вярата, стига да не досаждаш на другите с ритуалите и проповедите си

 19. 19 Профил на Кецалкоатъл
  Кецалкоатъл
  Рейтинг: 731 Неутрално

  До коментар [#16] от "latcho59":

  Всичко това не е попречило на Исус да грабне камшика и да погне търговците вън от храма... Ако приемем президентската институция за храм, сещай се кой е на снимката!

  "Яйцата са ти в мивката" (съпругата ми)
 20. 20 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 675 Неутрално

  До коментар [#15] от "Красимир Кабакчиев":
  Доктор Дулитъл (Красимир Кабакчиев), който като дете придобива дарбата да говори с животните и да разбира какво те му говорят. След това обаче я потиска и постига много успешна кариера - д.ф.н.
  Тогава, вече възрастен, той открива, че отново може да говори с животните, което напълно обърква живота и кариерата му.

  Свещено нещо е нещастникът.
  Res sacra miser.
  "Глупакът има голямо предимство пред образования човек: той винаги е доволен само от себе си."
  Наполеон


 21. 21 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 624 Неутрално

  Гоце е пич, не е плужек като Боко.

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 22. 22 Профил на gselar
  gselar
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Днес в "Труд"Мартинчо Димитров се сетил, че ГЕРБ унижощава най-напред интелигенцията.
  И О НЕБЕСА, споменава за първи път БАН.

  Но поводът забележете - приобщава към интелигенцията целокупния електорат на СДС - реститути, които обитавал центровете на големите градове и сега щя; да бъде най-много засегнат от Данък "ЛУКС".

 23. 23 Профил на dimo 58
  dimo 58
  Рейтинг: 110 Неутрално

  Една червена тиква говорила на други червени тикви!
  Крайно време е да се разбере, че и Гоце и БАН са комунистически отрочета и е е време да освободят терена!

  Пътят е целта! Конфуций
 24. 24 Профил на spanian
  spanian
  Рейтинг: 470 Гневно

  Хората още от сега не могат да го понасят а след година трябва направо да си го убият с камъни.Гоце иди си в Русия!Освободи българите от себе си!

 25. 25 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 675 Неутрално

  До коментар [#18] от "rori8":
  Наистина си насекомо. Клас безгръбначни трипластни животни от тип членестоноги.Безспорно преимущество се явява тяхното поведение. То се осъществява като резултат от функцията на нервната система и обикновено чрез двигателната активност. Дразненията се възприемат от сетивните органи и се предават по нервната система, чрез която насекомите осъществяват съответните реакции — рефлекси. Всеки вид има определени рефлекси, наречени вродени или наследствени. Благодарение на тях насекомите се хранят, отбраняват, размножават. Много прояви на този клас животни изглеждат „разумни“ — изграждането на пити, събиране на нектар. Действията на насекомите са инстинктивни и определят поведението на животното още при излюпването му. Насекомите имат кратък живот и нямат време за учене. Тяхното оцеляване и разцвет говори за големите им възможности да придобиват нови (условни) рефлекси.

 26. 26 Профил на Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Рейтинг: 778 Неутрално

  А какво представлява така наречената БАН, крепена от агент "Гоце"? Да, в БАН има немалко истински учени. Но в БАН се подвизават и голямо множество некадърници и комунистически диваци, чийто единствен "принос в науката" е подкрепата на дивашкия комунистически режим. Не, тия индивиди не само още не са измрели, те все още "РАБОТЯТ" в БАН. Мои статии за нещото БАН:
  "Как Партията бдеше над науката":
  http://kkabakciev.blog.bg/nauka/2009/10/20/kak-partiiata-bdeshe-nad-naukata.419072
  "По повод на една дребна случка - за двата най-едри проблема на БАН":
  http://kkabakciev.blog.bg/nauka/2009/10/22/po-povod-na-edna-drebna-sluchka-za-dvata-nai-edri-problema-n.420424
  "Банбаши и Туркменбаши":
  http://tech.groups.yahoo.com/group/bulgarianscienceproblems/message/2395
  "Кой уронва престижа на БАН в епохата на чалгата"?
  http://kkabakciev.blog.bg/nauka/2009/10/22/koi-uronva-prestija-na-ban-v-epohata-na-chalgata.420429
  "Такова беше, и е, времето - лингвистиката като инструмент за политическа пропаганда":
  http://kkabakciev.blog.bg/nauka/2009/10/20/takova-beshe-i-e-vremeto.419066
  "Речниците - капризи или идеологически потребности?":
  http://kkabakciev.blog.bg/nauka/2009/10/22/rechnicite-kaprizi-ili-ideologicheski-potrebnosti.420427

 27. 27 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 675 Неутрално

  До коментар [#26] от "Красимир Кабакчиев":
  Народът е казал на такива: "Не плюй в кладенеца, от който си пил вода, Кабакчиев!"

 28. 28 Профил на rori8
  rori8
  Рейтинг: Весело

  До коментар [#25] от "latcho59":
  няма спор, това прозвуча още по-набожно от предния ти пост още малко и ще се възнесеш към игленото ухо

  давай!, месията Първанов на теб разчита - или ти всъщност против него, а

 29. 29 Профил на Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Рейтинг: 778 Неутрално

  Има и много други мои публикации за нещото БАН. ОСОБЕНО ВИ ПРЕПОРЪЧВАМ ДА ВИДИТЕ ГРАНДИОЗНАТА ЛЪЖА НА БАНСКИТЕ КОМУНОФЕОДАЛНИ КРИМИНАЛИ, КАК, ВИДИТЕ ЛИ, ОЦЕНКАТА НА БАН БИЛА "ВЪНШНА" И "НЕЗАВИСИМА"! ЛЪЖЦИ! МОШЕНИЦИ! http://tech.groups.yahoo.com/group/bulgarianscienceproblems/message/4079 http://tech.groups.yahoo.com/group/bulgarianscienceproblems/message/4073
  Ето и последната ми статия за БАН, в "Про и анти", № 50, 18-23.12, 2009, озаглавена "Новият институт За нуждата от лустрация и радикална промяна в БАН, особено в т.н. хуманитарни институти": http://kkabakciev.blog.bg/technology/2010/01/20/za-lustraciia-i-radikalna-promiana-v-ban.476489 Цитат: "Мнозинството от така наричащите се учени в този така наричащ се институт [за български език] мисли, че българският език е “уникален феномен”. И те, и само те, “учените-българисти”, могат да го изследват. Защото са българи и защото институтът е в България! Този начин на мислене издава повече от невероятен профанизъм! Българският език е също толкова ценен и уникален, колкото е ценен руският, английският или циганският, и всеки друг изследван или неизследван език на планетата, включително на племената в джунглите на Африка! При положение че мнозинството така наречени учени от обсъждания институт нямат дори и бегла представа от постиженията на модерното общо езикознание (мое наблюдение), да се мисли, че Институтът за български език е уникален, защото изследва българския език, е същото, каквото би било да се мисли за един въображаем Институт за пингвинистика в Пингвинландия. В този “институт” изследват само и единствено “уникалната птица пингвин”. А иначе не познават таксономията на видовете! И дори не признават теорията на Дарвин!"

 30. 30 Профил на Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Рейтинг: 778 Неутрално

  Кое е най-грандиозното престъпление в БАН? НАЙ-ГРАНДИОЗНОТО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ В БАН Е ОТСЪСТВИЕТО НА КРИТЕРИИ ЗА АТЕСТИРАНЕ НА НАУЧНОИЗСЛЕДОВАТЕЛСКАТА ДЕЙНОСТ! Ако в тази така наречена държава правиш банички, или вино, или строиш и т.н., си има закони и подзаконови нормативни актове за това, какво трябва да има, респ. какво трябва да няма, в една баничка, в бутилка вино, в една сграда и прочие - и как, по какъв ред, те да бъдат създавани. Когато обаче става дума за производство на наука, КРИТЕРИИ И РЕД .... НЯМА! Липсват (съответно за цялата държава и за БАН) двата най-важни нормативни акта, а именно: (1) ПРАВИЛНИК ЗА РЕДА И НАЧИНА НА АТЕСТИРАНЕТО ПО ЧЛ. 42, АЛ. 2 ОТ ЗАКОНА ЗА НАУЧНИТЕ СТЕПЕНИ И ЗВАНИЯ. (2) КРИТЕРИИ И МЕТОДИКА ЗА АТЕСТИРАНЕ (ДАВАНЕ ОЦЕНКА НА) УЧЕНИТЕ В БАН ПО ЧЛ. 58 ОТ УСТАВА НА БАН! Коментар? Благодаря предарително!

 31. 31 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1581 Неутрално

  До коментар [#24] от "spanian":

  Ако си забравил още на първия тур на президентските избори 64% от българите избраха Първанов да е президент на Републиката.

 32. 32 Профил на Коки
  Коки
  Рейтинг: 521 Разстроено

  Що го не махнете тоя от заглавната страница на ДНЕВНИК? Цял ден ми е лошо....

 33. 33 Профил на Captain Shakespeare
  Captain Shakespeare
  Рейтинг: 622 Неутрално

  ГОЦЕ е МЕКЕРЕ!
  Като се има предвид как влезе в политиката, реверансите му към Милошевич, далаверите му с ДПС, вече е сигурно, че мястото му е на БУНИЩЕТО на историята.Това е съдбата на този ренегат.

  Правильно говорил Гоголь "В России две беды — дураки и дороги" причём первых ну очень много!!
 34. 34 Профил на dimo 58
  dimo 58
  Рейтинг: 110 Любопитно

  До коментар [#31] от "svoboden":
  Какви 64% бе нещастник?!?! Колко процента не гласуваха, този процент е от гласувалите. Да ти припомня ли етническия състав на гласуването /моля турците да не се засягат нищо срещу тях - всяко малцинство се обединява около една партия и прави това което му кажат. Друг е въпросът дали ДПС водено от бивши доносници трябва да е тази партия/

  Пътят е целта! Конфуций
 35. 35 Профил на Captain Shakespeare
  Captain Shakespeare
  Рейтинг: 622 Неутрално

  БАН произвежда само СПАМ.
  Ако закрият БАН,БНТ и БНР, никой няма да усети /освен тях/, но това ще икономия от 200 милиона за хазната!

  Правильно говорил Гоголь "В России две беды — дураки и дороги" причём первых ну очень много!!
 36. 36 Профил на bette
  bette
  Рейтинг: 726 Любопитно

  До коментар [#14] от "rori8":

  Уорлик е трогнат, особено от изказването "Защо забравихме Русия, I <3 Belene", направо се е разтопил от кеф, недай си боже да върне наградата като Доган , така и така правиш сравнение

 37. 37 Профил на 100 Рублей за Доллар
  100 Рублей за Доллар
  Рейтинг: 1155 Гневно

  Ръководството на БАН също се заело със закриването на организацията. Но какво може да се очаква от комунисти и КДС-ари, все пак те мислят само за себе си и подобните им като агент Гоце!

  Жуеш нагло ть1 хамон... Ах, как видно что шпион...!
 38. 38 Профил на rori8
  rori8
  Рейтинг: Весело

  До коментар [#36] от "bette":

  ако я върне, току-виж рейтингът на Първанов скочил с един пункт (:

 39. 39 Профил на johnatan-livingston
  johnatan-livingston
  Рейтинг: 778 Гневно

  съвсем сериозно - вече ми се повръща от неговия популизъм!

  Smile and the world smiles with you.Fart and you stand alone.
 40. 40 Профил на niroulf
  niroulf
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Президентския реверанс към БАН, на фона на новосформираща се политическа партия (засега гражданско движение), и в контекста на поискана оставка на вицепремиер и министър в настоящето правителство от страна на ръководството на БАН намирисва на политизиране на науката.

  Последното, макар и да не е невиждано в световен мащаб, обещава много по-голям крах на науката и учените ако наистина не се предложи реален план за спасяването на малкото останало от БАН и СУ.

 41. 41 Профил на spoko
  spoko
  Рейтинг: 572 Весело

  Ще цитирам великия "Батето"!:Пардйо /амер.посл./е пръдлю!Ще си позволя да добавя,че сегашния Уорлик,е не по-малка пръдня!

 42. 42 Профил на BBC
  BBC
  Рейтинг: 521 Весело

  Сега Дянков им резна още десет милиона, както миналата година!

  Инфантилните народи се изтребват сами!
 43. 43 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1581 Неутрално

  До коментар [#34] от "dimo 58":

  На същите избори кандидатът на ГЕРБ и СК получи по-малко от 10%, според теб това са българите в държавата ли!?

 44. 44 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1188 Весело

  "Държавният глава не пропусна да отбележи, че в бюджета на МВР са предвидени повече пари. "Имам усещането, че сме на първо място по състав, ангажиран в системата на МВР, но никой там не говори за реформи", каза той. - Едва сега взел да "усеща"? През 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2008, 2009 година нищо не "усещаше"??? ..."И коментира, че размерът на парите за подслушване е един от белезите на това къде отиваме". - Тебе трябва да те послушват дори в тоалетната - служиш на чужди интереси!

 45. 45 Профил на tedif
  tedif
  Рейтинг: 1142 Весело

  гоцэ,гоцэээ,съвсем му отпусна края,само внимавай с гонореята!

 46. 46 Профил на Петър Иванов
  Петър Иванов
  Рейтинг: 883 Любопитно

  Нищо старо не е забравено , нищо ново не е научено;
  вие какво искате от агента на ДС -Първанов, да критикува руския посланник ли?!
  Нали ще има после понижение в длъжност, или как се казваше там "непълно служебно съответствие" ...


 47. 47 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Цялото това театро сега което ви се предоставя представлява отдалечаване на негативите от БСП.
  Сега Гоце плюе само по американския посланик само за да се хареса на лумпените комуноиди за да вземе и тяхните гласове при следващия път на избори когато ще се яви в неочаквана коалиция с БСП.
  Инак Гоце вече е един безвъвзвратно компроментирал се политик без бъдеще. Проблема му е че след като той си тръгне, за него пътя е много труден в България - ще има нов избор, дай боже народа ще избере друг по-добър президент който ще смени главния прокурор, ще му се затвори политическия чадър и ще го привикат за няколко убийства.

  А за бан няма какво да говорим - това мръсно котило от нищо не правещи изтрещяли и дебилизирани старци трябва да бъде незабавно закрито, те - изритани на улицата и да си върнат пенсиите. Да им въведат класа на пенсии в тавана, ане както са сега - да ми лапат по 1900 лв пенсии а когато става дума за пенсионната реформа да се правят че нямат мнение. Вие да чухте мнение на някой от БАН за нея? Не нали? Няма и да чуете.

  Не цъфтиш ли като цвете, гниеш като бурен.
 48. 48 Профил на mastikata
  mastikata
  Рейтинг: 667 Неутрално

  ДОЛУ БКП!

  Граждани бият ПРАСЕТА брат!
 49. 49 Профил на cherna_stancia
  cherna_stancia
  Рейтинг: Гневно

  До коментар [#14] от "rori8":

  Разбира се, че трябва да бъде награден Уорлик за "изключителни заслуги към българската култура", как не?!? И със всички други ордени също. И паметник да му издигнем, редом до паметника на американските летци, бомбардирали София? Що за раболепно поведение? Първанов има повече достойнство от всички вас!

 50. 50 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 675 Неутрално
 51. 51 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 675 Неутрално

  До коментар [#48] от "mastikata":
  Внимавай какво си пожелаваш! Защото може и да се сбъдне .... И ВНИМАВАЙ С ПИСАНЕТО!

 52. 52 Профил на huh
  huh
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Подла гад, тоя няма никакъв срам. да се изумиш как може след цялото това неуважение от страна на народа тоя да има още очи да се показва и изявява. понеже при другите правителства имаше пари за нещо, понеже само сега няма. ай сиктир. вас и в кенефа човек да ви подсушва пак няма да ви хване спатиите мафия! Предлагам на страната на президентството, която гледа към ЦУМ да се окачи едно червено платно с надпис МАФИЯ! Бас държа че оня пак няма да си подаде оставката

 53. 53 Профил на magarenko
  magarenko
  Рейтинг: 8 Весело

  Хуй кеърс какво е казал г-н Първанов.

 54. 54 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 675 Неутрално

  До коментар [#52] от "commenting___":
  Бас държа ...ДРЪЖ СИ ГАЩИТЕ commenting, ЧЕ Е ПЪЛНО СЪС СЪДИИ ИЗПЪЛНИТЕЛИ ОКОЛО ТЕБ ...

 55. 55 Профил на magarenko
  magarenko
  Рейтинг: 8 Весело

  До коментар [#52] от "commenting___":

  Школата на ДС, приятелю - Първанов е обучаван на всичко това.

  Учи се, има още много такива бивши ДС - наблюдавай Първанов и се учи как да се оправяш с тях, ако ти се наложи.

 56. 56 Профил на zmii4e
  zmii4e
  Рейтинг: 624 Неутрално

  Колкото и да врякате Първанов пак е в десетката , гледайте и се учете какво е политик .

  “Кучето гледа пръчката, а лъвът — онзи, който я хвърля” аз гледам и тримата ...
 57. 57 Профил на gibi
  gibi
  Рейтинг: 675 Гневно

  Що не си вземе целия БАН в АБВ-то!

 58. 58 Профил на bozkata
  bozkata
  Рейтинг: 386 Неутрално

  Вчера гледах на френската телевизия световно известен професор от прочутия Харвард. Човек с леки азиатски черти между 35 и 40 години. А у нас "феодалните старци" са най-малко на 70 години, видимо сенилни и говорещи с пролетарски диалект от тошово време. Дянков явно е видял много професори от Харвард, Принстон, Йеил др. водещи университети в света и затова е толкова строг.

 59. 59 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 2696 Гневно

  До коментар [#43] от "svoboden":

  Лъжеш като Първанов! ББ поиска от СДС да предложи избираем кандидат, който да може да бъде подкрепен от ГЕРБ, като дори конкретно назова П.Стоянов или Костов. И единият и другият се скатаха, което автоматично отклони подкрепата на ГЕРБ.

 60. 60 Профил на скруч
  скруч
  Рейтинг: 471 Неутрално

  един велик българин каза преди години-българския народ е малък но изключително прост.Р.Р

  за чиста и свята република-но не с този народ
 61. 61 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  До коментар [#49] от "cherna_stancia":

  Първо, над София има бомбандировки само в един единствен ден в които са ударени народното събрание и търговската улица - сега пиротска. Третия пункт който е ударен е летището.
  Един ден бомбандировки, пет портутени сгради и едно стратегическо летище. България не сваля нито един самолет, а точно обратното - бомбандировач пада с техническа повреда към Ловеч и правителството му оказва всякаква помощ, изпраща нарочен екип, настаняват го в лечебно заведение след което е освободен и той дочаква края на войната в дома на Симеон Атанасов. След това си заминава за САЩ, а реконструирания самолет е нарязан и пренесен на Божурище, където остава до 1984, след което го претопяват в Кремиковци.
  Американските летци имат всякакво право да бъдат възпоменати защото са спомогнали за освобождението на страната ни от хитеро-фашистите.
  Кретен, седни си, двойка.

  Не цъфтиш ли като цвете, гниеш като бурен.
 62. 62 Профил на Петър Иванов
  Петър Иванов
  Рейтинг: 883 Любопитно

  Другрю черна станция , а кой да издигне паметник на 30000 /тридесетте / хиляди убити българи без съд и присъда в присъствие и под ръководството на съветските окупационни войски през 1944.
  А кой да дигне паметник на 200 000 /двестате / хиляди българи минали през българските сталински лагери?

 63. 63
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 64. 64 Профил на петро
  петро
  Рейтинг: 521 Неутрално

  боклук-бУклук-оТпад.........
  ...а той си излезе чист...МУСОР!!!

 65. 65
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 66. 66 Профил на Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Рейтинг: 778 Неутрално

  ОТМЕНЕТЕ ТОВА ПОСТАНОВЛЕНИЕ! Проверете законосъобразността – а също така и "морала" – на постановлението, с което МС даде депутатски заплати на така наричащите се академици и член-кореспонденти - в мнозинството си не учени, а представители на тлъстата комунистическа номенклатура! По инициатива на Станишев бяха отпуснати доживотни депутатски заплати (1900 лв.) на академиците, член-кореспондентите трябва да вземат 30% от заплатите за академиците. Невероятно гнусно и нагло безобразие на некадърната крадлива пасмина, наречена тройна коалиция, осъществено за сметка на Данъкоплатеца! Чрез титлите академик и член-кореспондент абсолютно безспорно се предоставят привилегии! Те са противоконституционни! Чрез тях грубо се нарушава една от фундаменталните разпоредби в Конституцията, а именно член 6, който гласи: “(1) Всички хора се раждат свободни и равни по достойнство и права. (2) Всички граждани са равни пред закона. Не се допускат никакви ограничения на правата или привилегии, основани на раса, народност, етническа принадлежност, пол, произход, религия, образование, убеждения, политическа принадлежност, лично и обществено положение или имуществено състояние.” Сред академичната общност е известно, че автентичните учени сред гореупоменатите две групи са около 20%. Другите са номенклатурчици и техни асоциати. Решението, освен всичко останало, е епохално по своята ЦИНИЧНОСТ И НАГЛОСТ, като се има предвид положението на пенсионерите и бедните! ОТМЕНЕТЕ ТОВА ПОСТАНОВЛЕНИЕ!

 67. 67 Профил на KOBOLD
  KOBOLD
  Рейтинг: 1092 Неутрално

  Хора,

  като алтернатива на Гоцевата АБВ утре ще ида да регистрирам нова партия "ПННД-в" = При Нас Нема Далавераджии-вервайте ми.

  Подкрепете моята кандидатура за следвашите избори.... Първите активисти записали се могат да спечелят червено куфарче пълно с приятна изненада.

  When yields declined in silver mines across Saxony in the 16th. Century, Kobold was blamed for stealing the silver and leaving behind worthless rock.
 68. 68 Профил на KOBOLD
  KOBOLD
  Рейтинг: 1092 Неутрално

  До коментар [#66] от "Красимир Кабакчиев":

  Краси,

  ти ми мязаш на върл костовист... Забрави го тоз Костов... той е бита карта... ела в моята нова партия ПННД-в

  When yields declined in silver mines across Saxony in the 16th. Century, Kobold was blamed for stealing the silver and leaving behind worthless rock.
 69. 69 Профил на canuck99
  canuck99
  Рейтинг: 588 Неутрално

  Забравяте че цялото сегашно ръководство на БАН е не от годините на комунизма, а бе избрано през 90-те години когато некадърните в БАН се надпреварваха да покажат че не са успели защото са били дискриминирани. Вкл. Председателят на БАН който се хвалеше с това, че имотите на дядо му били експроприирани при национализацията и бе подкрепен от СДС. Така че това са първите плодове от демократизацията и лустрацията след 1989 г. които сега жънем.

 70. 70 Профил на BBC
  BBC
  Рейтинг: 521 Неутрално

  За незнаещите в момента гоцевите хора в БАН завзимат институтите на БАН на абордаж. Игнатов и Дянков трябва да си подадат оставките, че позволиха руската агентура да завземе институтите на България! Оставка!

  Инфантилните народи се изтребват сами!
 71. 71 Профил на Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Рейтинг: 778 Неутрално

  До коментар [#68] от "KOBOLD":

  Не разбирам коментара. Аз съм известен с това, че критикувам остро измамата по време на управлението на Костов, което трябваше са тури край на комунизма, а го затвърди. Липса на всякаква декомунизация, нетоваряне - умишлено - на досиетата и т.н.

 72. 72 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 1306 Весело

  До коментар [#49] от "cherna_stancia":

  Абе вие червените имате по-объркано виждане за тия бомбардировки от виждането на църквата за светата троица. Американците като са били противници на Хитлер лоши ли са били или са били добри като са бомбардирали съюзниците му? Толкова години не се изяснихте по този въпрос.

  ДЕПУТАТИТЕ ГЛАСУВАЛИ ПРОТИВ ВОЛЯТА НА 2.5 МИЛИОНА БЪЛГАРИ ГЛАСУВАЛИ С "ДА" НА РЕФЕРЕНДУМА СА ЕДНИ ПРЕВРАТАДЖИИ. ТЕ ВЕЧЕ ПРЕДСТАВЛЯВАТ САМО СЕБЕ СИ.
 73. 73 Профил на KOBOLD
  KOBOLD
  Рейтинг: 1092 Неутрално

  До коментар [#71] от "Красимир Кабакчиев":

  Краси,

  новото политическо движение ПННД-в ще вкара България в релсите... нема шест-пет... Костов, Гоце, Боко, Цара и Доган ряпа да ядат... вервайте ми...

  When yields declined in silver mines across Saxony in the 16th. Century, Kobold was blamed for stealing the silver and leaving behind worthless rock.
 74. 74 Профил на Mickey
  Mickey
  Рейтинг: 682 Неутрално

  Комунистът Паунов: АБВ-то на Първанов ще е центристко
  Комуниста Борисов : ГЕРБ ще е десен
  Комуниста Станишев : БСП ще лява

  Така разбира ДС/БКП! "Многопарийната система"

  Изгони КомуноЧенгесарския ГЕРБ - спаси България !!! (Ама, не ни натрисай другарите им от БСП пак ! )
 75. 75 Профил на Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Рейтинг: 778 Неутрално

  Остава сега Мики да обясни кой е правилен, антикомунистически и десен.
  Отговор - предварително ясен - такъв няма.
  И тогава?

 76. 76 Профил на gl_avatar
  gl_avatar
  Рейтинг: 484 Неутрално

  До #1 Г. П. е вече в следизборна кампания,
  т.е. прашасване и мухлясване.

 77. 77 Профил на volarok
  volarok
  Рейтинг: 2282 Неутрално

  Естествено, че ще прави реверанс. След като на ББ и Дянков им беше заповядано свише да развалят отношенията си с хората на науката, сега Първанов се намества успешно на умишлено освободеното от проекта ГЕРБ място. Така по "естествен" начин се създава лоби и така се печелят избиратели.
  Така става ясно, че хората на науката са отредени от Господарите на Прехода за електорат на проекта АБВ. Те не се полагат на проекта ГЕРБ.

 78. 78 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Пилоти на американски бомбардировачи над София на връщане от бомбандировка над Карпатите:
  "Хей Джон, ние тука бомбандирахме ли?
  Ами, не, тука си беше така."

  Не цъфтиш ли като цвете, гниеш като бурен.
 79. 79 Профил на TED (moderator är en faggot)
  TED (moderator är en faggot)
  Рейтинг: 581 Неутрално

  До коментар [#21] от "др. Иванов":

  Доки, ходи си пий хапчетата. Не бива да ги пропускаш!

 80. 80
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 81. 81 Профил на Mickey
  Mickey
  Рейтинг: 682 Неутрално

  До коментар [#75] от "Красимир Кабакчиев":

  УчИното си е учИно ))

  "Остава сега Мики да обясни кой е правилен, антикомунистически и десен.
  Отговор - предварително ясен - такъв няма.
  И тогава? "

  Това ли разбра от постовете ми бе КАБАК? Не напразно съм кръстил на твое име всички безмозъчни квартални философи!))

  Обяснявам бавно като на малоумен!
  Не търси "леви" , "десни" , "центристи" и "антикомунисти" сред комунистите и ченгетата им!
  Само те ли са КАБАК? Цял Народ имаш на раположение!

  Изгони КомуноЧенгесарския ГЕРБ - спаси България !!! (Ама, не ни натрисай другарите им от БСП пак ! )
 82. 82 Профил на Mickey
  Mickey
  Рейтинг: 682 Неутрално

  До коментар [#75] от "Красимир Кабакчиев":
  Продължение:
  Ето ти пак и се концентирай:

  "Комунистът Паунов: АБВ-то на Първанов ще е центристко
  Комуниста Борисов : ГЕРБ ще е десен
  Комуниста Станишев : БСП ще лява

  Така разбира ДС/БКП! "Многопарийната система" .."  Изгони КомуноЧенгесарския ГЕРБ - спаси България !!! (Ама, не ни натрисай другарите им от БСП пак ! )
 83. 83 Профил на Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Рейтинг: 778 Неутрално

  Мики, аз нито имам "цял народ на раположение", нито ми е притрябвал.
  Обаче много интересно как така имам "цял народ на разположение", когато в него, както видяхме, е пълно с "леви" , "десни" , "центристи" и "антикомунисти" сред комунистите и ченгетата им".
  Че то остана ли нещо бе, Мики?
  Бегай у прогимназията да си доучваш!

 84. 84 Профил на ppopov_67
  ppopov_67
  Рейтинг: 803 Неутрално

  Общото между Гоце и БАН е, че Гоце е ченге, а и в БАН е пълно с чнгета.
  Както и това, че както Гоце, така и ченгетата-академици и директори на институти от БАН, не изпитват никакво смущение от това.
  Защото са закалени червени мафиоти.

 85. 85 Профил на Гражданин
  Гражданин
  Рейтинг: 470 Неутрално

  До коментар [#61] от "Десен":

  Ей, кучешка свиньо, като ви дават "напътствия" от американската кочина- лапсус исках да кажа посолство, ами питайте ги поне дали се доближават от малко - малко 'напътствията" с нещо, като истина! Иначе ние си знаем че Уорлик е главната американска свиня в страната ни, и то угоена с прехвалената от него ГМО "храна". Мамка ви дебилна! И нас ли ни смятате за дебили? Щом ни ошушкаха до кокал, без съпротива, си мислят че пасем трева!? Не, от ОВЧЕДУШИЕ е това! А сме доказвали, че можем много повече. Надявам се да покажем пак, че сме народ, а не овце, както ви се иска на вас?! Още веднъж - мамка ви безродна!!!!!!!

 86. 86 Профил на gibi
  gibi
  Рейтинг: 675 Неутрално

  БАН - Българска Алтернатива за Наука! Хубава работа, ама българска!

 87. 87 Профил на ppopov_67
  ppopov_67
  Рейтинг: 803 Неутрално

  Спомнете си Решение 110 на Комисията по досиетата от февруари т.г. и всичко си идва на мястото:
  Валери Григоров Стоянов - Парк; Бела - Зам.-директор на Институт по история
  Васил Костадинов Проданов – Иванов - Директор на Институт за философски изследвания
  Велин Стоянов Николов – Митев - Зам.-директор на Институт по обща и неорганична химия
  Велина Михайлова Топалова – Георгиев - Директор на Институт по социология
  Венко Николаев Бешков – Хаджията - Директор на Институт по инженерна химия
  Венцеслав Христов Съйнов – Христов - Директор на Централна лаборатория по оптичен запис и обработка на информацията
  Владимир Димитров Лазаров – Стоянов - Зам.-директор на Институт по паралелна обработка на информацията
  Владимир Димчев Димитров – Чипанов - Зам.-директор на Институт по органична химия с център по фитохимия, Научен секретар на БАН
  Георги Георгиев Марков – Роман - Директор на Институт по история
  Георги Димитров Ангелов – Лазар - Директор на Център по наукознание и история на науката
  Димитър Райчев Пеев – Димитров - Директор на Институт по ботаника
  Димчо Енчев Солаков – Диен - Зам.-директор на Геофизичен институт
  Евгени Викторов Головински - Юрий; Ернст - Научен ръководител на Научноинформационен център "Българска енциклопедия"
  Евгени Методиев Миланов – Филип - Зам. директор на Институт по хидро- и аеродинамика - Варна
  Иван Недков Иванов – Инов - Научен секретар на БАН
  Иван Петров Хавезов – Химик - Член на УС на БАН, Институт по обща и неорганична химия
  Йордан Георгиев Петров – Иван - Зам.-директор на Институт по биофизика
  Кирил Любенов Боянов – Лалчев - Директор на Институт по паралелна обработка на информацията
  Кольо Димов Троев – Чипев - Директор на Институт по полимери
  Константин Димитров Косев – Найденов - Зам.-председател на БАН
  Костадин Иванов Гечев –Георгиев - Директор на Институт по генетика
  Костадин Йосифов Йосифов – Омуртаг - Директор на Институт по хидро- и аеродинамика - Варна
  Лъчезар Ангелов Петров – Климент - Директор на Институт по катализ
  Любомир Николов Казаков – Азовски - Научен секретар на БАН, Зам.-директор на Институт по невробиология, Зам.-ректор на Център за обучение
  Людмил Любомиров Константинов – Лаци - Зам.-директор на Централна лаборатория по минералогия и кристалография
  Наум Асенов Якимов – Христо - Зам.-председател и Главен научен секретар на БАН
  Орлин Стаменов Събев – Лечев - Научен секретар на Институт по балканистика
  Пенчо Стоев Генешки – Трендафилов - Директор на Център за изследвания по национална сигурност и отбрана
  Радомир Георгиев Радомиров – Господинов - Директор на Институт по невробиология
  Радослав Димов Павлов – Интеграл - Зам.-директор на Институт по математика и информатика
  Румен Давидков Каканаков – Данев - Директор на Централна лаборатория по приложна физика - Пловдив
  Румяна Борисова Радева-Каракашева – Раймонда - Директор на Дирекция "Международна дейност" към ЦУ на БАН
  Светлина Николова Тодорова – Колева - Директор на Кирило-Методиев научен център
  Стайчо Иванов Колев – Стоян - Научен секретар на Национален институт по метеорология и хидрология
  Стефан Кирилов Андреев – Асенов - Зам.-директор на Институт по физика на твърдото тяло
  Стоян Христов Пинтев – Владимиров - Директор на Научен архив-БАН
  Тодор Веселинов Стойчев – Петров - Зам.-директор на Институт по металознание
  Толя Ангелова Стоицова – Сергей - Зам. директор на Институт по психология
  Христо Нанев Нанев – Казански - Директор на Институт по физикохимия
  Цветан Пантелеев Дачев – Първанов - Директор на Институт по слънчево-земни въздействия
  Янко Боянов Арсов - Серьожа (Сергей); Володя - Директор на Институт по металознание
  Ячко Павлов Иванов - Тополница; Тополов (Топлов) - Директор на Академично издателство "М. Дринов"

 88. 88 Профил на biss Mark
  biss Mark
  Рейтинг: 1297 Неутрално

  До коментар [#4] от "1984":

  Ние в БЪлгария понеже сме свикнали като видим че някой прави простотии да си мълчим и да го коментираме зад гърба му, затова ясно заявените позиции, ни се струват нагли.
  Между другото, американците отдавна разбраха че нашите полтици не разбират езика на дипломацията и си говорят директно, (европейците още не са разбрали).

  Crede quod habes, et habes. Sed etiam melior, puto.
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK