От средата на 2011 г.: Повече пари за добрите университети и по-малко за лошите

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Коментари (69)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Milen Ivanov
  Milen Ivanov
  Рейтинг: 672 Весело

  "От средата на 2011 г." демек след изборите. Смешници!

  Гледайте новия сериал "Сюнет за Сергюн".
 2. 2 Профил на Кептн
  Кептн
  Рейтинг: 672 Любопитно

  доживяхме и в банания да има независими рейтинги на университетите, а и дори финансирането им да зависи от тях...

 3. 3 Профил на nuts
  nuts
  Рейтинг: 229 Неутрално

  Нали Дянков не препоръчваше СУ оня ден, а в класацията бил на първо място почти за всички специалности, класацията ли не е реална или Дянков нещо се е объркал..!?

 4. 4 Профил на metaflute
  metaflute
  Рейтинг: 229 Неутрално

  Това вече е умна приказка. В последните години университетите така се нароиха, че стана доста смешно в някои случаи. Доброто образование не се измерва с броя на университетите на глава от населението.

 5. 5 Профил на ban
  ban
  Рейтинг: 886 Неутрално

  Май, по-тази система ще останат само УНСС и НБУ, и най-после, ура, в България, ще има само икономисти, но като няма икономика!?

 6. 6 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 672 Неутрално

  Единствената смислена класация е:

  Като завърша колко фирми ще се борят за мен и колко ще ми е стартовата заплата. Това е.

  Естествено има и неатркативни специалности.... например философия. Ама според мен те трябва да са запазено място за татьови синчета на които след това няма да им се налага да се хранят от висшето си образование.

  Щото много ми е мъчно за философите, ама аз единствения добре реализирал се философ който познавам е Доган. Та ако толкоз ще ми е ползата от филосовията, по добре тая специалност да се ликвидира!

 7. 7 Профил на Batko Mahno
  Batko Mahno
  Рейтинг: 727 Неутрално

  Хехехехе, министъра сам си противоречи, напоследък ГЕРБ задобряха в това. Преди поне се противоречаха в две различни изказвания, но този е успял да го направи в едно: "На определени места това са специалности и катедри, от които няма полза." и "Препоръчвам природо-математическите и инженерните специалности, защото България, за да е силна и самостоятелна, трябва да произвежда".
  За да има полза от дадена специалност то трябва да има икономика, която да изисква такава специалност - при свито производство и затрити предприятия инжинерните специалности няма как да се котират на собствения ни пазар.
  Та проблема не е в университетите и специалностите а силно небалансирано развиваната ни икономика от последните години в които приоритет бяха туризъм и селско стопанство...
  Индустрията няма как да се пръкне от университетите, трябва да се създава, тогава и инженерните специалности ще станат отново престижни.

  Вечно молодой - вечно пьяный!
 8. 8 Профил на Цецо
  Цецо
  Рейтинг: 1514 Неутрално

  До коментар [#6] от "niakoi_si":

  Кофтито е, че сред нетърсените у нас специалности спадат болшинството инженерни и природни. Добър индикатор за нивото на родната икономика.
  Като начало идеята не е лоша. Би било ако се използват и външни оценители. Задължително с регистрация на основните договори на преподавателите. За да се спре акредитация без собствен научен потенциал.

  Covid live matter. Stop the genocide.
 9. 9 Профил на patentservice
  patentservice
  Рейтинг: 8 Неутрално
 10. 10 Профил на Vili Jambov
  Vili Jambov
  Рейтинг: 1125 Весело

  До коментар [#5] от "ban":

  Не се коркай. Точно така би станало, ако тези маломници изкарат достатъчно дълго, но нада ли.

 11. 11 Профил на Elena Dimitrova
  Elena Dimitrova
  Рейтинг: 829 Гневно

  Чуждестранните студенти си харесват "платеното "обучение,в смисъл-до 900лева за изпит.Така не се налага да четем за изпит,казват те.Същото е и при бг-студентите.Кои са тези университети?Ами всички ги знаем!Например югозападният университет,който стана пословичен с купените от мутри,мутреси и ченгета дипломи за правно образование.Списъкът с такива университеи е дълъг и всички знаем тази печална истина за купуване на изпити и дипломи!Без пари за корумпираните и компрометирани университети,разбира се.

  4itatel
 12. 12 Профил на Elena Dimitrova
  Elena Dimitrova
  Рейтинг: 829 Неутрално

  Фармацевтиката е най-предпочитаната специалност в момента-печалбите в тази професия са огромни!

  4itatel
 13. 13 Профил на Vili Jambov
  Vili Jambov
  Рейтинг: 1125 Неутрално

  Прочутият с производителността си Сергей Игнатов, известен и като Рамзес, ще определя кое е полезно за икономиката. Известният на всички рубладжия и съветски египтолог, станал професор с една публикация и без никой да го цитира никъде, е особено загрижен за производителността на научните кдри. Нещо като Миро Ирландския в дриго министерство. Той пък ни въвежда стандарти, в които не трябва да има и следи от соя, но може да има 20-годишно "отлежало" месо. Брависимо.

 14. 14 Профил на A10
  A10
  Рейтинг: 8 Любопитно

  Защо не закриете лошите университети, за да има повече пари за добрите?

  "Същественото е невидимо за очите."
 15. 15 Профил на bgpainter
  bgpainter
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#8] от "Цецо":

  Нормално е да не са атрактивни, като програмата им не се е променила за последните 50 години изобщо, а това на което би трябвало да се набляга е с орязан до минимум хорариум, защото повечето преподаватели не го умеят и разбират...

  Жената е покана за щастие
 16. 16 Профил на УЛАФ
  УЛАФ
  Рейтинг: 450 Любопитно

  А ще се прави ли и атестация на преподавателите и в частност не на научната, а на преподавателската им дейност. Защото има много, които преподават на студенти по на 19-20 години в стил сякаш изнасят доклад на конференция пред академици. И после защо младежта не може да разбере това, което й се преподава. И съответно не може да го усвои трайно или въобще...

 17. 17 Профил на birdman
  birdman
  Рейтинг: 922 Неутрално

  При сегашните протести на ВУЗ-овете ми направи впечатленеи ,че те протестират за... ПАРИ , не за качество или нещо подобно , а за ПАРИ ?! Интересно ,че не протестираха висчки , а само някой , тоест занчи някои могат и да се оправят с орязани бюджети- други не могат ? Ами махнете ректорите , защото явно са некомпоетентни мениджъри ! Драги ми "учени" образованието не е само пари , а е наука и знание .... и подяволите кому са нужни над 55 университета , след като те произвеждат дипломи , но не и качествено образование ...????

 18. 18 Профил на 2029
  2029
  Рейтинг: 628 Весело

  До коментар [#14] от "A10":

  Отговор: мислят за бъдещето. Какво ще прави например един Игнатов след няма и три години (ако устиска/т до тогава разбира се)? В СУ няма да го вземат, не ставал. Слаб учен е казват. Станал доцент с една публикация.

 19. 19 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 727 Неутрално

  Да даде дефиницията си за добро и лошо. Морал (от латински mores) служи за изучаване на етиката, която е по-широко философско понятие. Моралът най-общо е система от принципи на поведение и отношение към света, отнасяща се до понятията добро и зло (не бива да се бъркат с правилно и неправилно или хубаво и лошо или приятно и неприятно, които са относителни спрямо гледната точка на човека, докато понятията добро и зло са абсолютни и не зависят от гледната точка) и е тясно свързана с човешката етика.

  Повече пари за добрите университети и по-малко за лошите.Типология на Своя и Другия.

 20. 20 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 1497 Любопитно

  По принцип идеята е добра. Не знам за6то в случая намирисва на "разделяй и владей", така че немунуемите боричкания между университети, лобита и какво ли не 6те прикрие неефективността и нереформираността на системата като цяло?!

  He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
 21. 21 Профил на Цецо
  Цецо
  Рейтинг: 1514 Неутрално

  До коментар [#15] от "bgpainter":

  Бе не са търсени изобщо. Специалностите като такива. Без значение къде са завършени. Защото икономиката на къркането и бетона няма нужда от тях. Говориш за друг проблем. А той тръгва от заплащането. Водещо до липсата на интерес в младите да се занимават с изследователска и преподавателска дейност. И до оборудване. Защото то е безкрайно по-скъпо отколкото за икономика и право. А старците си заминават и по естествен път. Лошото е, че почти няма хора след тях.

  Covid live matter. Stop the genocide.
 22. 22 Профил на bette
  bette
  Рейтинг: 782 Весело

  До коментар [#18] от "2029":

  ама ти не си я и чел нали? (тогава какво се изказваш)

 23. 23 Профил на Тракийчо
  Тракийчо
  Рейтинг: 229 Неутрално

  Либерализацията на образованието и вкарването на елементи на конкуренция в нея е световна тенденция.
  В Япония се случва абсолютно същото - университети да се конкурират за повече държавни субсидии.

  Във Франция се опитаха да въведат групиране на професорите, според качеството на изследванията и научните им работи... Естествено проектът се провали след поредната масивна стачка.

  Вече дали тази тенденция е добра е друг въпрос.

  Лично мое мнение е, че в образованието и в културата не трябва да има конкуренция, поради простата причина, че те трябва да се ръководят от чисто морални принципи (човеколюбие и прочие) вместо от пазарни принципи (егоизъм за повече печалба).

  А пък отделно като се види как вървят принципите на конкуренция в България, ситуацията става още по-серьозна.

  "Социалистите много обичат бедните хора"
 24. 24 Профил на anonimen
  anonimen
  Рейтинг: 616 Неутрално

  Това е добре, но какво става, ако някоя специалност е лоша в университет с висок рейтинг, но по-добра в някой с нисък и се намалят парите за втория? Как ще се гарантира, че добрия ще подобри или закрие специалността, а по-лошия, ще продължи да поддържа същото качество с по-малко пари?

 25. 25 Профил на pyn
  pyn
  Рейтинг: 563 Неутрално

  Според него трябва да изравним стандартите на висшето образование с европейското.

  Тъй ли? Икак става това? Що не поканихте някоя европейска агенция да направи независима класация? И какво като БАН получи отлична оценка именно от такава?
  Рейтинг, направен от дебилните олигофрени от "Отворено общество не става и за тоалетна хартия...

 26. 26 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 727 Неутрално

  ...институт "Отворено общество"...
  Рейтинговата система на университетите, според която финансирането им да се промени е разработена от министерството на образованието и институт "Отворено общество".

 27. 27 Профил на Тракийчо
  Тракийчо
  Рейтинг: 229 Неутрално

  До коментар [#24] от "anonimen":

  Университетите от само себе си ще махнат лошите специалности за да си вдигат рейтинга още повече. По-малко лоши специалности, по висок рейтинг, по-високи субсидии.

  Да не стане накрая обаче всички университети да имат само факултети по медицина, право и икономика.

  "Социалистите много обичат бедните хора"
 28. 28 Профил на izumena
  izumena
  Рейтинг: 450 Весело

  "Системата няма за цел да подреди висшите училища, както и да каже кое е най-доброто от тях в България. Основната й задача е да помага на кандидат-студентите в избора им на висше училище", заяви програмният директор на института "Отворено общество" Ами сега?!...Получих раздвоение..Нали уж по нея щяло да се определя рейтинга на уни-тата у нас? Мале, мале.... Египтолога ни хвърли в благата край Нил отвсякъде.....

 29. 29 Профил на BBC
  BBC
  Рейтинг: 561 Весело

  До коментар [#28] от "izumena":От соросоиди толкоз!

  Инфантилните народи се изтребват сами!
 30. 30 Профил на anonimen
  anonimen
  Рейтинг: 616 Неутрално

  Естествено, че класацията има за цел да подреди университетите. Напрактика това е налагане на пазарен принцип във висшето образование.

 31. 31 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 727 Неутрално

  До коментар [#23] от "Тракийчо":...ситуацията става още по-серьозна...
  ...А пък отделно като се види как вървят принципите на конкуренция в България, ситуацията става още по-серьозна...
  "Социалистите много обичат бедните хора",
  но не и простите и неграмотни, "Тракийчо".
  Сериозно.

 32. 32 Профил на prof.
  prof.
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Има специалности и специалности, някой са масови други не. Един университет, самото му име подсказва, че трябва да има от едните и от другите. Въпросът е в баланса и качеството.

 33. 33 Профил на BBC
  BBC
  Рейтинг: 561 Неутрално

  Има само един Университет(с главна буква!!). Закривайте ЦУ на БАН и всичките му институти в пакет с парите там- Research Center на СУ!

  Инфантилните народи се изтребват сами!
 34. 35 Профил на BBC
  BBC
  Рейтинг: 561 Неутрално

  До коментар [#34] от "Aлекс":Когато се обедини с институтите на БАН ще стане български Харвард!

  Инфантилните народи се изтребват сами!
 35. 36 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 727 Неутрално


  До коментар [#33] от "BBC":
  Изобщо, за какво са ни държавни университети?! Закривайте ги и да се приключва! Нали това е целта в крайна сметка?!
  Има много неща, които ще бъдат "самозакрити". При това положение, последният гаси лампите и затваря вратата. ...

 36. 37 Профил на ban
  ban
  Рейтинг: 886 Неутрално

  Вече няма да имаме 52 университета, а 52 университета по право (защото правото е най-търсената специалност). Еми то при толкова престъпници и министри милионери, гладен правист няма!!!

 37. 38 Профил на Дива селянка
  Дива селянка
  Рейтинг: 561 Неутрално

  Йееееее, сега Благоевград ще стане центъра на просветата. Юзуто ще се опъне на още два декара строителство да поеме умните и начетените.

  Дреме ни за мнението на гоите! И хич не ни трябва вашата прошка , стадо! КАРЛА
 38. 39 Профил на BBC
  BBC
  Рейтинг: 561 Неутрално

  И още - Правото в УНСС е родилка за ДАНС, НРС и всякаквите там "служби". Демек, крайно време е УНСС да се слее с Магнаурската школа в Симеоново и да си идат към МВР-то! Затова моля не го слагайте в една група със СУ!

  Инфантилните народи се изтребват сами!
 39. 40 Профил на Дива селянка
  Дива селянка
  Рейтинг: 561 Неутрално

  До коментар [#35] от "BBC":

  и от българския Харвард -на нивата при мен. да не изпукат от глад

  Дреме ни за мнението на гоите! И хич не ни трябва вашата прошка , стадо! КАРЛА
 40. 41 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 675 Неутрално

  За да се изравнят стандартите на висшето образование с европейското такова, трябва да върнем нивото от1985 год и от там да започне промяна и надграждане, както стана модерно да се казва. Ако някой опонира , че "реформатора" Игнатов е рожба на онова образование, ще кажа, че всяко правило има изключение.Игнатов е едно от тях, според мен.

 41. 42 Профил на weatherman
  weatherman
  Рейтинг: 392 Неутрално

  Добре де, къде може да се видят рейтингите на университетите ? Няма ли ги публикувани някъде ?!

 42. 43 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 727 Неутрално

  До коментар [#42] от "weatherman":
  Рейтинг къща не храни.

 43. 44 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1242 Весело

  Добро утро! Това трябваше да направят веднага герберите...

 44. 45 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 727 Неутрално

  До коментар [#44] от "dobrich": КОЙ? ...
  "Гражданите за европейско развитие на България"?

 45. 46 Профил на GMG
  GMG
  Рейтинг: 395 Неутрално

  До коментар [#11] от "4itatel": Ще допълня списъка Ви - почти всички ДПС депутати в ЮЗУ станаха юристи,т.е. завършиха Право, част от тях - Международни отношения,Международни икономически отношения;същото се отнася за депутати от БСП - напр.Мая Манолова там стана "юристка", Янето и той изкласи там Право.Райна - чалга -пе вица - тя беше завършила Педагогика в ЮЗУ;сега тя следва трето висше образование в Благоевград. Същото се отна ся за офицерите от РДМВР-Благоевград и висши те офицери от разтурената дивизия на БА,струва ми се с щаб в Кресна. Стопанската академия- Свищов и филиалът на ТУ в Сли вен,както и Химическият университет-Бургас раздадоха сума ти дипломи на активисти на СДС в зората на Прехода - не може шефовете на СДС в градовете,че и в градчетата и селата да са със средно образование. Преподавателите по диамат станаха социолози, тези по политикономия - политолози. Така че почти всички провинциални ВУЗ-ове се "отчетоха" пред силните на деня. И сега да не се правят на учени,научни "работници" и творци техните преподаватели; ама то щом акад.Св.Русев,бивш член на ЦК на БКП се прави на демократ...

 46. 47 Профил на Тракийчо
  Тракийчо
  Рейтинг: 229 Неутрално

  До коментар [#31] от "latcho59":

  Мерси за коментара ти... заради една правописна грешка.
  (да не се заядеш и за едно пропуснато тире в другия ми коментар)

  "Социалистите много обичат бедните хора"
 47. 48 Профил на GMG
  GMG
  Рейтинг: 395 Неутрално

  До коментар [#11] от "4itatel": Ще допълня списъка Ви - почти всички ДПС депутати в ЮЗУ станаха юристи,т.е. завършиха Право, част от тях - Международни отношения,Международни икономически отношения;същото се отнася за депутати от БСП - напр.Мая Манолова там стана "юристка", Янето и той изкласи там Право.Райна - чалга -пе вица - тя беше завършила Педагогика в ЮЗУ;сега тя следва трето висше образование в Благоевград. Същото се отна ся за офицерите от РДМВР-Благоевград и висши те офицери от разтурената дивизия на БА,струва ми се с щаб в Кресна. Стопанската академия- Свищов и филиалът на ТУ в Сли вен,както и Химическият университет-Бургас раздадоха сума ти дипломи на активисти на СДС в зората на Прехода - не може шефовете на СДС в градовете,че и в градчетата и селата да са със средно образование. Преподавателите по диамат станаха социолози, тези по политикономия - политолози. Така че почти всички провинциални ВУЗ-ове се "отчетоха" пред силните на деня. И сега да не се правят на учени,научни "работници" и творци техните преподаватели; ама то щом акад.Св.Русев,бивш член на ЦК на БКП се прави на демократ...

 48. 49 Профил на GMG
  GMG
  Рейтинг: 395 Весело

  Извинете, в дясната страна на статията виждам портрет на автор ката Лора Филева.Това да не е снимка на Надето Михайлова,когато тя беше доста по-млада и не се казваше Нейнска?

 49. 50 Профил на Филип Липев
  Филип Липев
  Рейтинг: 450 Весело

  Браво, това е смела и голяма стъпка в правилната посока.

 50. 51 Профил на mapto
  mapto
  Рейтинг: 1356 Неутрално

  До коментар [#3] от "bulbuzz.com":

  Просто Дянков няма право в прав текст да каже на кандидат-студентите да емигрират.

  Думите в един език са това, което е безкрайно и изисква най-много усърдие и постоянство. Затова направихме http://lexicum.net
 51. 52 Профил на bgpainter
  bgpainter
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#21] от "Цецо":

  Съгласна... но мен на Аутокад не ме научиха в университета, а часовете в които изпитвахме виртуални модели със създаден от години софтуер бяха толкова малко, че даже по-добре да беше без тях. Последната година от курса ми на обучение ми я запълваха с какви ли не свободно избираеми дисциплини вместо да наблегнат на нещо съществено. Да... аз си работя по специалността, много неща научих там, но и два пъти повече не научих. И междудругото повечето ми колеги си бяха влезли в тази специалност, защото наистина искаха да я учат, а в крайна сметка се оказа, че нивото на обучение за тях си беше като на средно образование с някоя друга джуфка за разкош.

  Жената е покана за щастие
 52. 53 Профил на Evo K
  Evo K
  Рейтинг: 1168 Гневно

  До коментар [#46] от "george":

  Да вземете Софиянци да се отделите в отделна държава,а?
  Като сме в "провинцията" (на кое - "Голямото село" да лягаме да мрем ли? Защо си мислите че само в София излизат специалсити?! Излизат тези срещу които плачите - хората от странат останали в Сф...

  За едни благата, за други ла*ната
 53. 54 Профил на Evo K
  Evo K
  Рейтинг: 1168 Неутрално

  До коментар [#52] от "bgpainter":


  Не знам за Autocad, ами ProEngineer даже не го бях чувал... нищо не знаех за 3D parametric modeling, пускаха машините без заготовки, защото нямало пари и да сме си представяли сами работните движения... За това сега съм добър дизайнер, развиваха ми въображението :Р

  За едни благата, за други ла*ната
 54. 55 Профил на Elena Dimitrova
  Elena Dimitrova
  Рейтинг: 829 Неутрално

  Кому беше необходим университетът ПУТКА,без извинение?!

  4itatel
 55. 56 Профил на bette
  bette
  Рейтинг: 782 Неутрално

  До коментар [#23] от "Тракийчо":

  Каква конкуренция? Да се конкурираш с посредствеността не е конкуренция

 56. 57 Профил на 2029
  2029
  Рейтинг: 628 Весело

  До коментар [#22] от "bette":

  Бих я прочел от интерес, ама не мога да я намеря. И на Гоце искам да прочета статиите, но и там ударих на камък.

 57. 58 Профил на bette
  ****

  Този коментар беше изтрит в 17:32 на 04/11/2010 от неговия автор.

 58. 59 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 727 Неутрално

  До коментар [#47] от "Тракийчо":ГРУБА ПРАВОПИСНА ГРЕШКА!!!
  Не груба, а ужасно груба правописна грешка.

 59. 60 Профил на bgpainter
  bgpainter
  Рейтинг: 1391 Весело

  До коментар [#54] от "ivaylo_kolev":

  Е аз 3Д виждах, ама само от далеч.

  Жената е покана за щастие
 60. 61 Профил на GMG
  GMG
  Рейтинг: 395 Неутрално

  До коментар [#53] от "ivaylo_kolev": Като искате истинско образ ование и то от ВУЗ,който е известен в САЩ и на Запад, елате в София ! Защо кандидатствате в провинциални ВУЗ-ове, за какво ще ви служат дипломите след това! А з съм преподавал в такива "университети", студенти там стават такива,които не могат да се пласират в голямото село или пък нямат пари за издръжка. Sorry, но от 20 години живеем в условията на капитализъм - кой то може - успява,който не може - да духа супата според Л.Пенев . Дали ще "лягате да мрете",както се изразявате, си е ваш проб лем - да сте мислили навремето. Не може да завършиш универси тет "Трите керемиди" или "Тракийска сюита" и да се перчиш,че си висшист. Ами дръж си дипломата и я показвай на децата и внуците.

 61. 62 Профил на bette
  ****

  Този коментар беше изтрит в 11:50 на 05/11/2010 от неговия автор.

 62. 63 Профил на Лилия Костова
  Лилия Костова
  Рейтинг: 672 Неутрално

  То и СУ е един пълен ужас... Хеле пък някои факултети

  Бойко Борисов е тъп като г.з. Освен това е малоумен магистраладжия и има титла Негово Тиквочество.
 63. 64 Профил на arriah
  arriah
  Рейтинг: 8 Неутрално

  смех, смех... "Препоръчвам природо-математическите и инженерните специалности" - точно тези най-трудно си намират работа (по специалността)...

  а и историята с "произвеждат безработни" - като се има предвид на какъв хал е националната статистика - трябва да се чете "които ние харесаме ще им даваме, другите - да се оправят"

  умен, разумен и първа хубавица
 64. 65 Профил на Тракийчо
  Тракийчо
  Рейтинг: 229 Неутрално

  До коментар [#56] от "bette":

  Съгласен съм, и аз това исках да кажа, че поради доста фактори (корупция, мафия и т.н.) конкуренцията има по-особена форма в България.

  До коментар [#59] от "latcho59":

  Ок...

  "Социалистите много обичат бедните хора"
 65. 66 Профил на 2029
  2029
  Рейтинг: 628 Весело

  До коментар [#62] от "bette":

  За 30 минути това ли успя да излюпиш. (Този коментар беше изтрит в 17:32 на 04/11/2010 от неговия автор.)
  Хайде, можеш още.

 66. 67 Профил на bette
  ****

  Този коментар беше изтрит в 11:50 на 05/11/2010 от неговия автор.

 67. 68 Профил на bette
  ****

  Този коментар беше изтрит в 11:50 на 05/11/2010 от неговия автор.

 68. 69 Профил на KVINT
  KVINT
  Рейтинг: 395 Неутрално

  До коментар [#61] от "george":

  Ти ли си преподавал??? Смешник!!!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK