Първанов: АБВ ще е коалиция на духа, лаборатория за алтернативни политики (видео)

Словото на Георги Първанов продължи 50 минути

© Красимир Юскеселиев

Словото на Георги Първанов продължи 50 минутиПрезидентът Георги Първанов обяви движението "Алтернатива за българско възраждане" (АБВ) като коалиция на духа, своеобразна лаборатория за алтернативни политики, което ще създава и регионална мрежа от клубове за привличане на професионалисти и експерти.


В близо 50-минутно изказване на дебата "България - на другия ден" Първанов, който формално беше само участник във форума, поканен от инициаторите, очерта целите на новото движение, призна инициативата си за него и нарече "смешен плач" страховете в БСП, че ще разцепи партията.


Тук сме съмишленици на търсенето на ясно дефиниране на цели и интереси и намиране на ефективния начин, по който да ги реализираме. Ще трябва да отговорим възможно ли е трайно партньорство между бивши противници - така Първанов аргументира тезата си, че България няма нужда "от нов ляв или десен партиен проект, а от
граждански проект, който да събере най-силното от ляво, дясно, център"


"Питам се възможно ли е да правим политика без барикади и се питам като човек, който е бил по барикадите и се е уморил от тези битки, но има сили за нещо по-конструктивно", отбеляза Първанов."В ГЕРБ "АБВ" сме били отдавна, вече пишем, четем, преразказваме". С това единствено изречение премиерът Бойко Борисов коментира учредяването на Гражданско движение "Алтернатива за българско възраждане" (АБВ). Той присъства на откриването на новия лъчетерапевтичен комплекс в ИСУЛ, съобщи агенция "Фокус".

"Партиите на прехода се самоопределяха най-напред по отношението си към миналото, водеха идеологически битки. Това обаче е пречка пред нашето развитие", каза Първанов. По думите му събралите се днес в зала 3 на НДК се обединяват около позицията, че възраждането на нацията минава през помиряване с миналото и затова


"АБВ е, образно казано, територия на историческия компромис"


Като доказателство той посочи, че в залата са представители на две различни земеделски движения от противоположни посоки, на  социалдемократи и на патриотични сили. 


Посланието на АБВ трябва да бъде не за фалшиво спокойствие и замазване на проблемите, каза той.


Видеорепортажът се излъчва със съдействието на
www.infobiro.tv

В словото си президентът коментира разнопосочните мнения в БСП за инициативата му, заявявайки, че в последните дни слушал "смешен плач", че АБВ се създава, за да разцепи една или друга партия. "Мнозина тук ме познават добре и знаят, че винаги съм се стремял да обединявам, не да разделям", каза Първанов и припомни проектите си "Нова левица" и "Коалиция за България".


Няма ляв или десен изход от кризата, нужни са мерки, които да стимулират производството, повтори позицията си отпреди година Първанов. Подчерта, че целта не е да се размият партийните орбити, но
страната има нужда от "надпартийна, неидеологизирана алтернатива".


"Това е непартиен, но не е антипартиен проект",


каза Първанов и отбеляза, че участниците в дискусията не представят партиите си, а "са тук като граждани".


Според Първанов трябва да нараства ролята на личностите, защото политиката ще спечели, ако се дава шанс на професионалистите и експертите, а не само на тези "с партиен пагон".


Част от участниците в дискусията - Емил Кало, Йордан Йовчев, Ивайло Калфин и Весела Лечева (отляво надясно на снимката). Участниците в дебата бяха разположени около кръгла маса с две видеостени, а в центъра бяха поставени и 4 монитора

© Красимир Юскеселиев

Част от участниците в дискусията - Емил Кало, Йордан Йовчев, Ивайло Калфин и Весела Лечева (отляво надясно на снимката). Участниците в дебата бяха разположени около кръгла маса с две видеостени, а в центъра бяха поставени и 4 монитора


Първанов отбеляза, че е дошло е времето инициативността, която той прави в рамките на форума "Български дебати", като предлага визии и политики, да се пренесе от институциите на гражданска територия.


И анонсира, че


бъдещото гражданско движение ще прави местни структури


"Трябва да бъде създадена мрежа от клубове за дебати и по регионите, което ще приобщи хората по места, специалистите, към формиране на такава политика. Никой никога не го е правил".


"Атака" заговори отново за импийчмънт

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров призова от парламентарната трибуна да започне нова процедура за отстраняване на Георги Първанов от поста му, която този път - за разлика от предишната по време на скандала "Първанов - Дянков", да бъде доведена докрай. Сидеров обвини Първанов, че учредява нова парти, нарушавайки чл. 95, ал. 2 на Конституцията, според който "президентът и вицепрезидентът не могат да бъдат народни представители, да изпълняват други държавни, обществени и стопански дейности и да участват в ръководството на политически партии".


"Ако президентът не се занимава с политика, с какво се занимава?", лаконично коментира Георги Първанов и повтори, че днес не е обявено "никакво учредяване".

"Ние от АБВ не може да имаме претенция да монополизираме идеята за алтернативност в българската политика", каза още Първанов. Призова съмишлениците си да не ревнуват, ако друг излезе с алтернатива - в конкуренцията на идеите ще се роди новото качество на българската политика.


Първанов обяви, че


АБВ трябва да бъде алтернатива на лъжепатриотизма и лъженационализма


И повтори тезата си, че има нужда от нов прочит и дебат за националните интереси и идентичност. "Етнизирането на политиката е сериозна заплаха и обществото ни трябва да даде отпор на провокаторите", призова той.


Президентът предупреди, че има опит за връщане към минал режим и допълни, че "полюсният модел е не по-лош от двуполюсния, който имахме в началото на прехода".


След като очерта идеите си за новата формация, държавният глава критикува премиера Бойко Борисов и управляващата партия ГЕРБ.


"Преди време казах, че премиерът не се справя с кризата, днес кабинетът изглежда все така безпомощен - има дефицит на компетентност в управлението", коментира Първанов. "Няма друго такова правителство, което непрекъснато да променя правилата.


Вижда се, че се работи на парче, ден за ден,


без визия и мащаб", е оценката на президента. Според него точно за това трябва да има граждански структури като АБВ. "Нека да се получи този сблъсък на идеи и когато ще се формира нов административен управленски екип, хората ще бъдат достатъчно познати не само на професионалистите, но и на избирателите, а не да бъдат избирани по кръстовищата и незнайни тъмни кътчета", допълни Първанов.Държавният глава критикува управляващите, че прикриват незнанието си с измислени скандали. И продължи: "Има високомерен гневен патос, който буди насмешка. Твърдата ръка без умно и добро управление става рискова. Всяка позиция се произнася твърдо и категорично и след това се отрича по същия начин". Напомни, че


"управлението не е бабаитлък",

а способността да решаваш проблемите и констатира, че е необходима силна, не силова държава.


"Иска ми се към АБВ да бъдат създадени съвети, работни групи, да се структурира работата по отделните въпроси и продуктът да се изнесе за публичен дебат", описа намеренията си Първанов. Посочи като важен проблем например инфраструктурата - докато се строят магистрали, се откъсват хора в малки населени места, където само със "снегоход може да се стигне", разясни мисълта си той. Друг основен проблем е здравеопазването, а според президента "не може министър с манталитета на счетоводител да формира политика".


Вече официално: Започва изграждането на АБВ

Да се възложи на инициативната група да подготви проект за учредяване на движение "Алтернатива за българско възраждане" (АБВ). С това предложение на Костадин Паскалев приключи днешната дискусия "България - на другия ден".


Предложението не беше гласувано, нито бяха изразени позиции по него. Нямаше и поставени срокове. По думите на Паскалев инициативната група трябва да подготви и програма за бъдещи дискусии на национално и регионално ниво.


Форумът беше свикан в зала 3 на НДК. Вчера шефът на НДК Христо Друмев каза пред "Дневник", че залата е запазена за цял ден от инициативна група, представлявана от Костадин Паскалев. Цената била 3500 лв. според обявения на сайта на НДК ценоразпис

© Красимир Юскеселиев

Форумът беше свикан в зала 3 на НДК. Вчера шефът на НДК Христо Друмев каза пред "Дневник", че залата е запазена за цял ден от инициативна група, представлявана от Костадин Паскалев. Цената била 3500 лв. според обявения на сайта на НДК ценоразпис"В ГЕРБ "АБВ" сме били отдавна, вече пишем, четем, преразказваме". С това единствено изречение премиерът Бойко Борисов коментира учредяването на Гражданско движение "Алтернатива за българско възраждане" (АБВ). Той присъства на откриването на новия лъчетерапевтичен комплекс в ИСУЛ, съобщи агенция "Фокус".

Коментари (170)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 1416 Весело

  Билянче, супер пишеш, ама има и по супер от теб

  Убогото трибуквие на доскорошния президент* г-н Първанов изпосталя и се спихна, преди още да се създаде – за голема жалост на бабуващите над него имиджмейкъри на “Дондуков” 2. Някой издаде четата и набедените да участват в нея се разбягаха като пилци (или като мишоци – както находчиво ги оприличи настоящият баш-байрактар на АБВ-то – Костадин Паскалев).

  Тъй или иначе – не посмяха да покажат публично нос в позорището цял куп фигури, на чието засеняващо присъствие бившият президент очевидно разчиташе, за да се прикрият собствените му резили. И не само че не посмяха – някои от тях дори оперетно се възмутиха. Никакъв Слави Трифонов – уви. Никаква Меглена Кунева. (Ами сега? Кого ще нарочва АБВ-то за президент?) Никаква Корнелия Нинова, никакъв Стефан Данаилов, никакъв Петър Корумбашев. Дори никаква Мария Капон. (Тя, бидохме уверени за пореден път, била дясна, не била президентска. Дясна… Хм.)

  Г-н Първанов, казват, бил бесен, когато проекто-проекта му се появил поименно на вестникарските страници. А още по-бесен станал, когато разбрал, че заверата е издадена от “Позитано” 20. Очевидно се е наложило в крачка да се попълват забегналите – и вторите редици станали първи. В резултат: това, което се вижда на първа линия – и от което се очаква да бъде лице на бъдната партийка (поради безликост на фактическия й лидер), не е особено престижно. Нито пък е много е пред хората.

  Новите възрожденци на български преход, людете, които ще преставят изначалното българско трибуквие, ще бъдат десет на брой. Ако към тях прибавим и самият Първанов, плюс Андрей Бунджелов като промоутър и психотерапевт на псевдопрезидентския проект, стигат тъкмо за една Тайна вечеря. (Не влагам никакъв библейски смисъл в това – пазел ме Бог. Но все пак и светските дела се решават на тайни сгляди – и за тях също е нужен Юда. Нужен, още насъщен.)

  Та: цетралната ядка на АБВ-то, която ще се събира в явочната квартира НДК, ще бъде в състав Костадин Паскалев, вечният земеделец Борислав Китов; плевенският хирург и ректор на Медицинския университет в града, професор Григор Горчев (ах, този Плевен – този град на Луканов, на Румен Петков и на Алексей Петров!); директорът на Института за философски изследвания към БАН професор Васил Проданов (тази злощастна Академия, на която бившия президент отиде на крака – и която вкупом му пристана!); бившият председател на Организацията на евреите в България "Шалом" и бивш кандидат за евродепутат от Коалиция за България Емил Кало; бившият началник на Генералния щаб на армията, съветник на президента Първанов и посланик в Македония генерал Михо Михов; бившият директор на Главна дирекция “Гранична полиция”, а преди това през 90-те години началник на Специализирания отряд за борба с тероризма и директор на СДВР генерал Красимир Петров; многократният световен и европейски шампион по гимнастика Йордан Йовчев; олимпийският и многократен европейски и световен шампион по свободна борба Валентин Йорданов; Мариана Тодорова, реална служителка в президентството.

  Генерали и професори, гимнастици и борци, президентски съветници и политически пеперудки – една същинска политическа армия на Бранкалеоне, с която г-н Първанов тръгва на поход, за да положи България отново там, където според него й е мястото – пред високите порти на Кремъл.

  Става ли тази армия за нещо? Само за золуми става, както по всичко личи. Можем да оставим настрана г-н Паскалев, единственият по-сериозен човек, комуто вероятно ще отредят ролята на зиц-председателя Фунт. Какво да се прави, комунистът по условие е вече станал за резил, съгласявайки се да бъде такъв – и нищо не му пречи всеки момент да стане още по за резил. Но останалите?

  Не е нужно да ги анализираме всичките. Достатъчно е да хвърлим поглед върху най-типичните екземпляри. Генералите например – най-малкото защото и самият бивш президент е до голяма степен техен продукт. Очакваше се прословутият Бригадир Аспарухов да е баш генералския тартор – очевидно временно и стратегически се е покрил, но спокойно, ще се появи. Когато му дойде времето.

  Засега лампазеното съсловие е достойно представено – от Михо Михов и Красимир Петров. Да вземем втория за пример: той има наистина впечатляваща биография. От 1992 до 1996 г. той ръководи отряда на баретите – който всъщност е основен инкубатор на гангстери в България. (Алексей Петров, Златко Баретата, “братята” Галеви са само част от питомците на този знаменит отряд).

  Името на Красимир Петров ще се запомни покрай “ювелирната” акция в “Белите брези”, където през януари 1994 г. при престелка “по погрешка” с полицаи загинаха елитните барети полк. Марин Чанев и серж. Георги Георгиев-Индианеца, които охраняваха цяла група МВР-шефове, докато същите разговаряха в апартамента на бившия служител на МВР Иван Иванов (към този момент собственик на казино “Севастопол”, една от първите кървави арени на гангстерската война, съдружник и “работодател” на Иво Карамански!) с… представители на престъпната групировка ВИС.

  След този трагичен инцидент баретите обвиниха ген. Красимир Петров за случилото се – и не го допиуснаха до погребението на своите колеги. След този случай министър Виктор Михайлов подаде оставка, поемайки отговорността за инцидента. Генерал Красимир Петров обаче остана на поста си.

  В началото на 1996 г. Жан Виденов го назначи на един от ключовите постове в МВР – директор на СДВР. Столичният полицай №1 беше този, под чието ръководство полицаи и барети биха демонстрантите в нощта на 10 януари 1997 г. – и десетките пребити тогава биха тежали на неговата съвест, ако би имал такава. Месец по-късно генералът подаде оставка.

  И – разбира се – не остана безработен. Стана директор на охранителната фирма на "Лукойл Нефтохим" - "Лукома", в която имаше и акционерно участие. Колко ефективна е била охраната му, не е ясно – но във всеки случай се оказа, че точно в този период е действал канал за контрабандно източване на горива. През 2001 г. царското правителство го назначи за шеф на РДВР-Бургас – където ген. Красимир Петров бе представен с апломб лично от друг един току-що изпечен генерал – Бойко Борисов. По време неговото ръководство в Бургаска област се състояха няколко зрелищни поръчкови убийства – едно от които – на боса на ВИС Георги Илиев.

  В края на 2005 г. – вече при правителството на тройната коалиция, устремната му кариера продължава с поста директор на Национална служба "Гранична полиция". Тогава в медиите се появи информация, че двете му дъщери притежават хотел край курорта Свети Влас, изграден на парцел, който баща им е купил от лица, получили земята като "крайно нуждаещи се" – и без право на продажба. Вътрешният министър Румен Петков обаче го защити, като заяви от парламентарната трибуна, че това е само двуетажна къща с гараж.

  Сега е дошло време да възражда България – редом с ченгето-възродител Георги Първанов. (Помните, че същият започна политическата кариера като говорител на “възродителния” ОКЗНИ, нали?). Няма как да не признаем – генералът “става” за тази цел.

  Да видим сега един от интелектуалния елит на нацията, напрегнал мишци да възродява същата под ръководството на Георги (Гоце) Първанов. Емил Кало – доктор по философия в БАН, и научен секретар на Центъра по наукознание към същата тази нещастна Академия. Също: бивш председател на Организацията на евреите в България "Шалом". Също: член на Борда, и член на Пленарната асамблея на Световен еврейски конгрес. Също: бивш съветник на вътрешния министър Румен Петков. И още една бивша активност: бивш кандидат за евродепутат, заемал доста престижното шесто място в листата на левицата.

  Стоп! Не е ли малко странно това – кандидатът на червената партия да подкрепя проекта на Първанов, който предвещава близка гибел на същата, настъпила в резултат на електорална анемия. Ще кажете – не, в бестиариума взаимното изяждане е нещо характерно. Не е само това обаче. Защото Емил Кало е бил кандидат на левицата, но не е бил кандидат на БСП.

  Чий кандидат е бил тогава? Бил е кандидат на Съюза за стопанска инициатива. Това впрочем не е някакво тайно споразумение – характерът на тази кандидатура е официално оповестен пред медиите. Кой прочее е бил лидерът на този съюз, който е предложил Емил Кало да заеме място в листата на БСП за евродепутати? Това е най-шумното име в наши дни: името на този лидер е Алексей Петров.

  Схващате ли парадокса? Алексей Петров предлага кандидатура за евродепутат на левицата – и левицата я приема. Междувременно се оказва, че Алексей Петров е не “лоялен гражданин”, а октопод – и всички отричат да имат нещо общо в него – начело с гражданина, който претендира да е президент на България. И така, както отрича да има нещо общо с него, се оказва, че кандидатът на Алексей Петров е сред десетте избрани да правят новата му политическа формация.

  Между впрочем допуснах една малка грешка: самият Алексей Петров не само е бил президент на Съюза за стопанска инициатива по времето, по което тази организация е издигнала кандидатурата на Емил Кало за евродепутат (вероятно и тесните връзки на бившата барета с МОСАД и с израелския бизнес са изиграли някаква роля за издигането на тази кандидатура). Той де факто още е такъв: независимо от всякакви арести и обвинения. На последното общо събрание на ССИ, състояло се на 25 февруари тази година – малко след като Алексей Петров беше арестуван – Теодор Дечев заяви, че ще заеме само в качеството си на временно изпълняващ задължението да представлява съюза – и подчерта, че Алексей Петров остава изпълнителен директор на ССИ, макар в момента да не може да изпълнява задълженията си заради ареста. До тази рокада се стигна, след като от поста си на председател временно се оттегли ректорът на УНСС проф. Борислав Борисов.

  Трябва ли да напомняме кой е въпросния професор? Ами той е този, под чието мъдро ръководство в поверения му университет преподават научни светила като самия Алексей Петров и бившия му политически чадър Никола Филчев. Тримата впрочем са съседи – обитават едни твърде луксозни къщи на Първа частна улица “Арарат”. И още едно качество има този наистина знаменит ректор – съветник е на г-н Първанов, който все още се смята за президент на България.

  Та това е картинката на новото българско възраждане. “Нейсе, запуши я!” – би казал Алеко, ако беше жив.

  *Тъй като правенето на политически партии от страна на президента е директно и грубо нарушение на българската Конституция, аз отказвам да приема г-н Първанов за президент на България и във всички бъдещи текстове ще го определям само като частно лице.

  Едвин Сугарев

  Не цъфтиш ли като цвете, гниеш като бурен.
 2. 2 Профил на Мисисипски
  Мисисипски
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Гоцеее! Ще дочакам до Ю-Я.

 3. 3 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2869 Неутрално

  АБВ ще е коалиция "да го духа"!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 4. 4 Профил на jubal harshaw
  jubal harshaw
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  А не може ли коалицията АБВ просто да го издуха?

  http://jubalharshaw.wordpress.com
 5. 5 Профил на Български патриот
  Български патриот
  Рейтинг: 837 Разстроено

  Ужас! Гоце фон Трипер говори за дух и морал в политиката. Точно руският резидент в България и глава на Октопода, съратника на Трактора, убиеца на архари, единственият президент в Европа прихванал трипер от малолетна ... говори за морал! Той иска да е алтернатива.

  Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя, когато се е произнесла за първи път думата освободителка и покровителка!...З.Стоянов
 6. 6 Профил на bot
  bot
  Рейтинг: 458 Неутрално

  "Тази партия не е на Станишев,а на СТОТИЦИ симпатизанти"...Само аз ли съзирам добрата новина в това изказване?

 7. 7 Профил на The Shadow
  The Shadow
  Рейтинг: 1127 Гневно

  Дрън, дрън, дрън, общи приказки, лъже-маже, вервайте ми!

  Майната ти, Гоцэ!

  “In a world of 7 billion people, we, 500 million Europeans, will have to stick together, or European prosperity and values will both go down the drain” A.Merkel
 8. 8 Профил на Мисисипски
  Мисисипски
  Рейтинг: 458 Неутрално

  До коментар [#6] от "bot":
  Като станат "десетки",и почнат да бродят като призрак,и то не в Европа,а в Азия,тогава ще е добра новина.

 9. 9 Профил на The Shadow
  The Shadow
  Рейтинг: 1127 Любопитно

  До коментар [#6] от "bot":

  Определено е добра, макар че, поради широко застъпената сред масите глупост, все още май не е съвсем вярна.

  Както предрекоха някои обаче, Гоцэ ще се пробва и от други дървета череши да бере - репликата за "алтернатива на лъжепатриотизма и лъженационализма" ми се струва насочена към симпатизантите на Атака...

  “In a world of 7 billion people, we, 500 million Europeans, will have to stick together, or European prosperity and values will both go down the drain” A.Merkel
 10. 10 Профил на sceptical
  sceptical
  Рейтинг: 8 Неутрално

  "Президентът Георги Първанов обяви движението "Алтернатива за българско възраждане" (АБВ) като коалиция на духа, ..."

  На кой дух бе, доносник гоце? На призрака на комунизЪма, дето броди из Европата ли? Едва ли, щото вие станахте едри капиталисти, експроприатори на принадена стойност (по маркс). А може би имаш предвид духа на стагнацията, посткомунистическото безвремие, в което не помниш миналото (освен че беше "мноо убао, салама беше пеесе стинки и бай тошо построи десет Българии) и не знаеш къде са намираш (освен че си в сянката на северна азия, откъдето излизане няма)?

  Смрадта, която се разнася от гоце и ретроградните му проекти за консервиране на духа на блатото, вече не се трае. Дневник, дали може да намалите информационния поток от и за доносника?

 11. 11
  ****

  Този коментар беше изтрит в 10:14 на 12/11/2010 от неговия автор.

 12. 12 Профил на veneling
  veneling
  Рейтинг: 1 Неутрално

  "Партиите на прехода се самоопределяха най-напред по отношението си към миналото, водеха идеологически битки."

  Това в началото на 90те. Оттам нататък се състезаваха по спортно крадене.

 13. 13 Профил на гт
  гт
  Рейтинг: 1416 Весело
 14. 14 Профил на edin slep
  edin slep
  Рейтинг: 694 Неутрално

  Ех, ако можех да му кажа на Гоцето ... ама не мога, та ще го кажа на вас.
  Навремето когато Първанката подкрепяше другаря си Милошевич тамошните студенти викаха нещо такова: "Свободане, направи добро на Сърбия - убий се!", Гоце, направи нещо добро в този живот и вземи пукни.

  preklara rara
 15. 15 Профил на heatseeker
  heatseeker
  Рейтинг: 1416 Весело

  Гледам го директно по "Канал 3" и умирам от смях при изказванията. Леко откачени типове с нездрав пламък в очите си предават думата един на друг и всеки си бръщолеви болките, на които никой не е обръщал внимание (неслучайно). Един го удря на религия и се нарича "свещеник-войн", друг ридае по Западните покрайнини, трети засипва населението със смехотворни икономически псевдоекспертизи. Досущ национална конференция на селските луди. Евала на Гоцето - страшен мат'рал извади на показ. Лика прилика са си.

  Свобода за Надежда Савченко!
 16. 16 Профил на Български патриот
  Български патриот
  Рейтинг: 837 Весело

  Сега отново ще се излее форумната либов върху Гоце и бандата му. Давайте момчета!

  Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя, когато се е произнесла за първи път думата освободителка и покровителка!...З.Стоянов
 17. 17 Профил на ТНТ
  ТНТ
  Рейтинг: 1082 Гневно

  "В близо 50-минутно изказване на дебата "България - на другия ден" Първанов очерта целите на новото движение, призна инициативата си за него и нарече "смешен плач" страховете в БСП, че ще разцепи партията."

  ...ПРИЗНА ИНИЦИАТИВАТА СИ ЗА НЕГО...

  ИМА ДУМАТА КОНСТИТУЦИОННИЯТ СЪД!!!

  "Последният комунист на планетата ще умре в България." Димитър Талев, "На завой"
 18. 18 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 1530 Любопитно

  АБВ като коалиция на духа, своеобразна лаборатория за алтернативни политики, което ще създава и регионална мрежа от клубове за привличане на професионалисти и експерти...

  нЕкои съображения:
  # Други агенти и бракониери планират ли се да бъдат привлечени?
  # по кой "дух" мислят да се равняват - то този дето духа от северозападна посока, или са си сменили "чипа"?
  # Този "нов прочит и дебат за националните интереси и идентичност" с какви очила е? Нали и дяволът може да чете евангелието...
  # АБВ катотеритория на историческия компромис: очаква се че едрият червен капитал 6те бъде оставен на мира да гради "демокрация" или какво точно?

  He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
 19. 19 Профил на Морски
  Морски
  Рейтинг: 1397 Неутрално

  Опит не-опит за реанимация на някои позабравени дрУгаре, ако не стане с АБВ има други абревеатури(не знам дали забелязвате но тези дълбокомислени абревеатури ГЕРБ,ЛИДЕР,АБВ само на развит соц лъхат).

  колкото повече,толкова повече
 20. 20 Профил на Мисисипски
  Мисисипски
  Рейтинг: 458 Неутрално

  До коментар [#16] от "Български патриот":
  Ей сега почвам да го обичам.Само чакай.Ама бъди търпелив..

 21. 21 Профил на heatseeker
  heatseeker
  Рейтинг: 1416 Весело

  Айдееее... току що някакъв започна несвързано да говори как да изпратим евтино космонавт в орбита.... Жестоко шоу, не е за изпускане!!!

  Свобода за Надежда Савченко!
 22. 22 Профил на Rage Against
  Rage Against
  Рейтинг: 1078 Неутрално

  Гоцькоооо, Гоцькоооо,

  заради теб трипера отново ще влезе в учебниците, Гоцькоооо... прибирай се при Горка и хващайте пътя към Сибир, долна вмирисана комунистическа пасмина!

  да го духаш на бунището на историята, национален предател!

  РЕФОРМИ !
 23. 23 Профил на NPaine
  NPaine
  Рейтинг: 1416 Гневно

  Абе Гоце като е такъв добър плеймъкър, що така ни нареди със сформираната от него Тройногъза ламя?

  Що заради неговите хора бяха спрени кохезионните фондове на ЕС, що заради неговият човек Румен Петков отвличаха през седмица някой за откуп, що заради неговите хора ставахме за смях на европа ежедневно?

  Защо, нали е добър плеймейкър? Нали добре реди състава?

  Ето истинското лице на Гоце:

  http://bit.ly/bkWPO1

  "People should not be afraid of their government. Governments should be afraid of their people."
 24. 24 Профил на tsekata
  tsekata
  Рейтинг: 684 Гневно

  КОНСТИТУЦИЯТА НА БЪЛГАРИЯ ИЗРИЧНО КАЗВА, ЧЕ ТОЯ ГАЛОШ НЕ МОЖЕ ДА Е ТАМ И ДА ГОВОРИ ТИЯ ИДИОЩИНИ!

  Глава четвърта, Чл. 95. (2) Президентът и вицепрезидентът не могат да бъдат народни представители, да изпълняват други държавни, обществени и стопански дейности и да участват в ръководството на политически партии.

 25. 25 Профил на dissident
  dissident
  Рейтинг: 796 Неутрално

  Този простак не може да обявява политическо движение докато е президент. Нали положи клетва да е над партийните интереси и да защитава интереса на народа. Оказа се че защитава само своя интерес.

  Крайно време е да се въведе лустрацията и гадове, сътрудници и доносници на ДС да не се допускат до политическия живот. Докато това не се направи България ще продължава да е на дъното на ЕС и в обятията на руските мафиоти.

 26. 26 Профил на revival
  revival
  Рейтинг: 458 Неутрално

  гоце повръща ми се от тебе.

 27. 27 Профил на гт
  гт
  Рейтинг: 1416 Весело

  "Кирил Добрев на въпрос дали и Станишев е така толерантен към проекта на Първанов: Тази партия не е на Станишев,а на стотици симпатизанти"

  Ха!

  От милиони, през стотици хиляди и прости хилядарки, сега стотици ли станахте, бе, маймуняци!...  _______

  Не че се чудя какво прави там Кирил [Парата] Добрев, то и сестра му е 100% вътре, но се чудя, нямат ли малко страх от паметта на баща си, зад чийто гръб навремето се криеше мижитурката гоце...

 28. 28 Профил на 4itatel
  4itatel
  Рейтинг: 488 Неутрално

  По-полека ,Гоцко,че ще станеш и ти доцент по лаболаториите за алтернативна политика,като Трактора)

  4itatel
 29. 29 Профил на Rage Against
  Rage Against
  Рейтинг: 1078 Неутрално

  До коментар [#6] от "bot":


  възрастта и напредването на времето в ущърб на БСП.

  скоро предизборните агитатори комсомолци ще обикалят по гробищата на Задушница, за да търсят сродни души, готови да подкрепят рокерчето Станишев, запалката Румен Петков и Властелина на Трипера - Гоцько Първанов...

  РЕФОРМИ !
 30. 30 Профил на Irina
  Irina
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  И така .Ако се абстрахираме от това,кой го казва ,доста от идеите са много добри.

 31. 31 Профил на nea
  nea
  Рейтинг: 607 Неутрално

  Дневник, моля, бъдете така добри и публикувайте и в утрешния хартиен брой на вестника коментарите под тази статия -- това ще е чудесен анализ на "събитието"

 32. 32
  ****

  Мненията на потребителя SorryLol бяха изтрити поради системно и целенасочено нарушаване на <a href="http://www.economedia.bg/forum/">правилата за форумите</a>.

 33. 33 Профил на danielson
  danielson
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Стига лабораторни експерименти с българския народ!
  Вече сме на изчезване! Национално помирение не може да има с боклуци, чието кредо е "Тая власт с кръв сме я вземали- без кръв няма да я дадем"! Не може да има икономическа система с назначени капиталисти!

 34. 34 Профил на Мисисипски
  Мисисипски
  Рейтинг: 458 Неутрално

  До коментар [#31] от "nea":

  Да бе,надявай се.

 35. 35 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1570 Неутрално

  И аз се чудя що за живтоно ще е това, което се създава, но анализа на Първанов за ситуацията в страната е много правилен.

 36. 36 Профил на The Shadow
  The Shadow
  Рейтинг: 1127 Неутрално

  До коментар [#30] от "Irina":

  "Идеите" са общи приказки, които всеки първокурсник може да нахвърля на прима виста. Смешното и абсурдното в случая е, че в прав текст ги редят сбирщина дискредитирани и корумпирани стари муцуни.

  “In a world of 7 billion people, we, 500 million Europeans, will have to stick together, or European prosperity and values will both go down the drain” A.Merkel
 37. 37
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 38. 38 Профил на Atanas Atanasov
  Atanas Atanasov
  Рейтинг: 8 Любопитно

  "граждански проект, който да събере най-силното от ляво, дясно, център"
  Тогава Първанов какво прави там?

 39. 39 Профил на ТНТ
  ТНТ
  Рейтинг: 1082 Неутрално

  До коментар [#1] от "Десен":

  "...една същинска политическа армия на Бранкалеоне, с която г-н Първанов тръгва на поход, за да положи България отново там, където според него й е мястото – пред високите порти на Кремъл."

  Страхотно!

  "Десен", откъде я изрови тази статия?

  "Последният комунист на планетата ще умре в България." Димитър Талев, "На завой"
 40. 40 Профил на The Shadow
  The Shadow
  Рейтинг: 1127 Весело

  До коментар [#31] от "nea":

  Страхотна идея - да се публикуват положителните и отрицателните мнения за "инициативата". Малко ще се озорят да намерят от първите, но за сметка на това имат пребогат избор от вторите.

  “In a world of 7 billion people, we, 500 million Europeans, will have to stick together, or European prosperity and values will both go down the drain” A.Merkel
 41. 41 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2103 Весело

  Както винаги - общи приказки на Гоцето, а участващите - стари и омръзнали на народа муцуни.
  Да запитаме другарите-участници в новото "движение":
  Защо, след като болшинството от тях бяха вече на власт не осъществиха досега идеите си, ами се сетиха когато паднаха от властта?

 42. 42 Профил на A10
  A10
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Днес гоцэ пусна Злият дух от лабораторията си!
  Като алтернатива на съзиданието и демокрацията!
  НАРОДЕ?!

  "Същественото е невидимо за очите."
 43. 43 Профил на Rage Against
  Rage Against
  Рейтинг: 1078 Неутрално

  До коментар [#37] от "Сгугню":

  оооо, свински,

  ти какво? мислеше си, че тук ще се излее любовта на народа към Властелина на Трипера ли?

  предлагам Гоцько да стане ГрандМастър на Ордена на Трипера. и малкото копелдаче Добрев (синче на онова раково образувание Николай Добрев), да повече Триперлиерите към завоюването на нови сексуални територии...

  гнусна комунистическа повръщня, дано скоро пукнат до един!

  РЕФОРМИ !
 44. 44 Профил на Mr. D
  Mr. D
  Рейтинг: 409 Неутрално

  освен Гоцето да си сложи депутатски имунитет не виждам друг смисъл за тази партия. Той може би и като яасто от БСП щеше да успее, но така явно е решил

 45. 45 Профил на dissident
  dissident
  Рейтинг: 796 Неутрално

  До коментар [#37] от "Сгугню":

  Какво значение има кой е син и кой червен бе другарю простак. Не може действащ президент да основава партия или движение.
  Представи си Обама с всички прерогативи и власт които има да основава нова политическа партия. Но как ли ще можеш да си представиш с ограничения си мозък.

 46. 46 Профил на Mr. D
  Mr. D
  Рейтинг: 409 Неутрално

  или може би някой се е договорил с него да разцепи гласоподавателите на БСП

 47. 47
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 48. 48 Профил на agata_kristi
  agata_kristi
  Рейтинг: 738 Неутрално

  "Етнизирането на политиката е сериозна заплаха и обществото ни трябва да даде отпор на провокаторите"

  Ти, Гоце как точно даваш този отпор?

  Давйки мандат за съставяне на правителство на ДПС?

  Или пишейки доклади в ДС за т.н. "македонски въпрос"?

  Комунист, интернационалист се упражнява на тема патриотизъм и национализъм.

  Боже, до къди може да стигне мимикрията на комунистите в желанието им да останат във властта.

 49. 49 Профил на Станишко
  Станишко
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Очевидно тези клубове за дебати ще бъдат символът на новата партия - в тях Гоце ще може да се посвети на единственото, което може да прави - да приказва нелепости и общи приказки до безкрай. За пореден път се изумявам колко безличен и посредствен човек е сложен да ни е президент.

  Апропо, Гоце, бъди така добър да се отчетеш (помним прозрачните стенограми) колко струва организацията на този форум и от какви пари е платена?

 50. 50 Профил на 4itatel
  4itatel
  Рейтинг: 488 Весело

  Ама тея двамата-Гоцко и Трактора ме разсмяха-единият забърква политика в домашната си лаболатория с РЗС,а тоя се излага пред -слава богу! непълната зала в НДК!Все политики в лаболатории -и Гоцко ,и Трактора))

  4itatel
 51. 51 Профил на theWho
  theWho
  Рейтинг: 515 Неутрално

  "Трябва да бъде създадена мрежа от клубове за дебати...''

  Гоце, пенсионерски клубове ли ще правиш? Щото всички мислещи и икономически активни хора са онлайн, не киснат в клубове за дебати, защото нямат време за тъпотии.

 52. 52 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1416 Весело

  Кой дух , Гоце ?? Кои духове ще викаш ? Спиритичен сеанс ли правиш ???
  Внимавай , бе Гоце,,Ако дойде духът на сталин, може и главата да ти отреже...)
  Или си по- скромен - виждаш се САМО- махащ от мавзолея, пардон , от терасата на двореца, на многолюдна манифестация..Такава ли алтернатива сънуваш , гоце ??

  BIG AL
 53. 53 Профил на омбре
  омбре
  Рейтинг: 740 Неутрално

  Българското общество е в криза.Годините на прехода,всъщност са години на диво грабене и безаконие ,партийте бяха средство на мнозина за да гравитират около власта за лични облаги.За какво идейна борба говори Първанов като имам предвид коалиции на съвсем противоположни по уж идей партии,примери много.АБВ е опит да се размият отговорностите ,да се създаде впечатление за нещо като всенародно движение, за борба с кризата.Да криза има но тази икономическа криза е от кризата на качественни управленци

  НЯКОЙ НЕ ГИ БИВА ЗА НИЩО...НО СА СПОСОБНИ НА ВСИЧКО
 54. 54 Профил на Петър Иванов
  Петър Иванов
  Рейтинг: 988 Весело

  "И така .Ако се абстрахираме от това,кой го казва ,доста от идеите са много добри." /постинг30/


  Иринче, ако се абстрахираме от това какво казваш, на портрета изглеждаш доста добре....

 55. 55 Профил на ТНТ
  ТНТ
  Рейтинг: 1082 Неутрално

  До коментар [#43] от "Rage Against":

  Съгласен съ с теб като наричаш НиколайДобрев раково образувание. Това определение подхожда на всички от БКП/БСП, както и на партията им като цяло. Но ето тук един цитат от Уикипедия:

  "Николай Добрев играе важна роля по време на политическата криза в началото на 1997 година. На 8 януари парламентарната група на БСП му възлага да състави ново правителство и на 28 януари той официално получава мандат за това от президента Петър Стоянов, но след споразумение с опозицията на 4 февруари се отказва от него.[1] С това той дава възможност за провеждане на предсрочни парламентарни избори и слага край на продължителните масови протести срещу управлението на социалистите. За много от редовите членове на БСП Добрев е виновен за това, че предава доброволно властта в ръцете на Съюза на демократичните сили и не позволява на партията да довърши мандата си."

  Ако беше приел мандата, полицията беше готова да удави в кръв протестите в цяла България. Не знам какво го е накарало да се обърне срещу своите, но в резултат България е вече член на НАТО и ЕС и самият "цар" Путин ни идва на крака за преговори. Сямятам, че трябва да бъдем справедливи към рационалното в БКП/БСП, въпреки че то е по-скоро изключение. Като потвърждение идва съмнителната диагноза "рак" за смъртта на Добрев.

  "Последният комунист на планетата ще умре в България." Димитър Талев, "На завой"
 56. 56
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 57. 57 Профил на pioneer
  pioneer
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Алтернатива на групичката на остарелия комсолец, компрометиран президент на едно деградирало общество от крадци, тунеядци и криминални типове - това е "алтернативата" на настоящото управление - едно ГОЛЯМО БЛАГОДАРЯ от името на управляващите!
  Избиратели гласувайте САМО за хора с прозрачно минало и настояще!

 58. 58
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 59. 59 Профил на ТНТ
  ТНТ
  Рейтинг: 1082 Весело

  До коментар [#58] от "kazkad77":

  Още ли не си изтрезнял, бе? Я кое време е!

  "Последният комунист на планетата ще умре в България." Димитър Талев, "На завой"
 60. 60 Профил на shumkar
  shumkar
  Рейтинг: 852 Неутрално

  На Гоце не му се става от стола. Нито на червените бандити, които се събраха около него. Всички те викат на висок глас: "Забравете какво сме правили досега! вече сме различни!, нямаме нищо общо с изгубените от вас 20 години

 61. 61 Профил на Big_Villager
  Big_Villager
  Рейтинг: 647 Неутрално

  Гоце не разбра, че не може да внася обществен и политически модел от Русия..то въобще комунистите 45 години не го разбраха..аз все се надявах че са научили нещо ново за последните 20 - нъц не са.

 62. 62 Профил на Noname
  Noname
  Рейтинг: 616 Неутрално

  Какво дясно, какви 5 лева - щял да прави нов модел на икономиката.... Хайде моля ви се - правенето на модели се случваше преди 20 години. За да се случи този проект и да се задържи - трябва да се вербува голяма група пионки които от сутрин до вечер да поддържат огъня. Вече видяхме някои от тях групичката около Андрей Райчев и Кънчо Стойчев които първи зададоха десен наклон на тази лява инициатива... Очаква се и мощна мобилизация на приятелските медии - напр. НБТ на Гергов... да не забравяме че приятелят на всяка власт Радосвет Радев, собственик на Дарик, беше също награден от Гоце миналия ден....; а вестниците са отдавна са държани от ДС агентите. С други думи ще има помия и халтура от всякъде за да може Гоце да влезе на бял кон обратнот в политиката (не че някога е излизл де...)....

 63. 63 Профил на spanian
  spanian
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Гоце е гад!!!Нищо не става от него и съратниците му!На следващите избори да го изпратим там където му е мястото-на бунището на историята!

 64. 64 Профил на Hristo'o
  Hristo'o
  Рейтинг: 740 Неутрално

  Дълго преди да стане политически труп, този олигофрен и престъпник е станал морален труп с каквито за съжаление е пълно и в парламента (срам на всички ви гласували за бсп, дпс, ндсв, атака, рзс, за тези гласували за герб... ъъ на вас ви е ясно че просто отново, много сте се минали).
  Въпросът е, че този конкретно, престъпник, е узурпирал офиса на Президента, и няма уличаване в лъжи, противонационални прояви, целенасочена политика в интерес на чужди държави които да попречат на долен мръсник и предател, да продължи да бъде долен мръсни и предател.

  Първанов, мислиш си, че ще избягаш от съвестта си? Помисли пак.

 65. 65 Профил на heatseeker
  heatseeker
  Рейтинг: 1416 Весело

  Няма какво да се занимаваме излишно с другаря Седефчова. Да му пратят Супер Бианка, че да му разпердушини АБВ-то. Туй то.

  Свобода за Надежда Савченко!
 66. 66 Профил на ostin22
  ostin22
  Рейтинг: 696 Неутрално

  Много приятна идея. Не знам какво сте се заизпреварвали да оплювате? Дали ще успее или не не знам, но определено е алтернатива на изтърканите модели досега. Всички се опарихме от досегашната ни "демократична история" след 89-та И принципно колкото повече възможности има човек да избира е по-богат и е по-свободен! Това е към което трябва да се стремим в едно демократично общество. Коментарите на мнозинството дори не са по темата, а са просто анти...което говори само за страх и омраза. Жалко за тях...Аз предпочитам да не съм предубеден, ограничен и лишен от правото да правя свой собствен избор.

  There is no way to happiness, happiness is the way!
 67. 67 Профил на Сocos
  Сocos
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Нещата вече се подреждат. Уж различни, но видимо еднакви, сега БСП и АБВ ще се прегърнат, ще се събират заедно в клубовете по интереси и помнете - ще бъдат заедно на изборите. А това е главната цел - събиране на повече гласове от шизофренно раздвоените или разтроените остатъци от мозъци у българите.

 68. 68 Профил на stobom
  stobom
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Нагло копе/ \е е Гоцю. Не разбра ли ,че народа го ненавижда и мрази. Дори с парите на олигарсите нищо няма да постигне.

 69. 69 Профил на stile libero
  stile libero
  Рейтинг: 683 Весело

  Като чух лаборатория, та се сетих за ония опити по химия дето правехме едно време - наливаш в една колба два различни цвята и в резултат се получава трети

 70. 70 Профил на KOBOLD
  KOBOLD
  Рейтинг: 1191 Неутрално

  Аз пък се записах при АБВ като главен комисар по работа с пенсионерите.

  Гоцето ми е обещал червено куфарче..... Трябва само да внимавам да не пипна трипер. Гумените ръкавици са му майката...

  Елате и вие в наще редици... Лапането е гарантирано.... Трипер няма да има, защото Гоце ще е далеко от Вас... на лов....

  Вевайте ми....

  When yields declined in silver mines across Saxony in the 16th. Century, Kobold was blamed for stealing the silver and leaving behind worthless rock.
 71. 71 Профил на NPaine
  NPaine
  Рейтинг: 1416 Весело

  До коментар [#66] от "ostin22":

  Другарю светни си шефа, че тия методи които се опитваш да прилагаш не вършат работа. Това да не ти е аудиторията на Труд ли 24 часа?

  Обиждаш ни, честно!

  "People should not be afraid of their government. Governments should be afraid of their people."
 72. 72 Профил на magarenko
  magarenko
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Хубави приказки, но те ми напомниха колко се компреметирал първанов -- не вярвам на нито една дума. И виждам, че много тук са така.

  Интересно, когато Гоце чете е добре, но започне ли да импровизира само баналности и скандали излизат. Очевидно първанов не е много умен, а и като цяло действията му са доста глупави, но ми е интересно кой му пише речите.

 73. 73 Профил на ТНТ
  ТНТ
  Рейтинг: 1082 Весело

  До коментар [#66] от "ostin22":

  Още един махмурлия днес! К'во ви става бе, хора? Ооо, ясно! Вчера беше 10 ноември и сте се изпонапоркали от мъка по тато...

  "Последният комунист на планетата ще умре в България." Димитър Талев, "На завой"
 74. 74 Профил на stile libero
  stile libero
  Рейтинг: 683 Весело

  тя последната лаборатория за алтернативи беше май в Опицвет...
  създадена от коалиция на духа

 75. 75 Профил на magarenko
  magarenko
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#66] от "ostin22":

  Съжалявам, но най-добрият начин да компрометираш и най-добрата кауза е да хванеш един лъжец да я проповядва.

  Голям автогол на първанов е това - контрастът с моралния му облик е просто комичен. Виждаш, тук никой не го взима насериозно, че чак да почне да му обсъжда идеите. Идеална илюстрация на един фалирал политик.

 76. 76 Профил на KOBOLD
  KOBOLD
  Рейтинг: 1191 Неутрално

  Тези именитости не дойдоха при нас в АБВ, поради факта, че вече са се нагушили....

  Аз успях да убедя Гоцето да се насочим към второ и третокласни личности, които имат стръв към бързо и лесно забогатяване...

  Вие форумни простаци ще съжалявате, че не сте се записали навреме в нашите редици....

  Алооу, сега се раздават картите наново... Никакви българи не сте!

  When yields declined in silver mines across Saxony in the 16th. Century, Kobold was blamed for stealing the silver and leaving behind worthless rock.
 77. 77 Профил на agata_kristi
  agata_kristi
  Рейтинг: 738 Неутрално

  До коментар [#56] от "Сгугню":

  Характерно за комунистите, че са глупави, еднопластови и елементарни личности.

  Не са като лука, както казва Шрек.

  Ей го и тоя - понеже само софри и аванта са му в главата и своите си мисли на другите преписва.

 78. 78 Профил на Боян Магесник
  Боян Магесник
  Рейтинг: 627 Неутрално

  "коалиция на духа, своеобразна лаборатория за алтернативни политики" = високопарни безсмислени определения и афоризми от времето на соца

  Potestatem obscuri lateris nescis!
 79. 79 Профил на Polusa
  Polusa
  Рейтинг: 627 Неутрално

  "ПОЗНАТА ПЕСЕН НА НОВ ГЛАС"
  Първанов преглася на Путин. Върти, върти, НЕ МУ СЕ СЛИЗА ОТ КОБИЛАТА. Хубаво говори, само дето е комунист, болест която НЕ СЕ ЛЕКУВА. Борисов е причината, Първанов да го преизберат и това не се помни. Нищо чудно рокадо да има?

  Истина, Енергия и Мотивация на Сила, която Градим за България, не е Материя и не е Емоция!
 80. 80 Профил на ostin22
  ostin22
  Рейтинг: 696 Весело

  До коментар [#71] от "NPaine":

  Е, нямам си шеф, нито съм другар..А иначе - не бъди толкова обидчив. Аз не живея и мисля по "твоите" правила - това е факт. И ако знаеш колко се радвам, че е така...Както надявам се знаеш всеки който се оставя да бъде воден за носа свършва зле...

  There is no way to happiness, happiness is the way!
 81. 81 Профил на toj
  toj
  Рейтинг: 515 Весело

  Както вече казах нов бардак със стари курви!

 82. 82 Профил на Strygalldwir
  Strygalldwir
  Рейтинг: 796 Неутрално

  Не мога да повярвам че за този противен човек ще гласуват хора, живели в страната по време на "президентстването" му.

  Всичко което ми трябваше да знам за християнството го научих от тези които взривяват гинекологични клиники.
 83. 83 Профил на kilgore_trout
  kilgore_trout
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Като прочета коментари пропити със стойностни аргументи от рода: "Гоце сирищника, убиеца на архари, трипера..." и прочее простотии разбирам за нивото на авторите. Хвала вам и дълбок поклон. За дълбоко съжаление, нивото на коментарите във в-к Дневник трайно и устойчиво пада надолу. Вече трудно ще се намери нещо стойностно, умно написано...

 84. 84 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2869 Неутрално

  До коментар [#58] от "kazkad77":

  Проекта на посеркото е толкова безнадежден,че нама какво да го обсъждаме!Жалкото е,че българският президент,най-нагло нарушава Конституцията! И се чудим,защо хората не спазват законите! Е,ЗАРАДИ ПРИМЕРА НА ТАКИВА САМОЗАБРАВИЛИ СЕ ПАРТИЙЦИ!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 85. 85 Профил на shumkar
  shumkar
  Рейтинг: 852 Неутрално

  До 30
  "Ако се абстрахираме от това,кой го казва ,доста от идеите са много добри"
  Кое му пречеше да ги осъществи? Вълната в гащите ми, или трипера от Стара Загора?
  Как се получи, че никой в Брюксел НЕ ИСКА И ДА ГО ВИДИ, никой не го кани?
  Кои идеи са добри? За Белене, за Ю.П. или за Б.-А.?
  Или за задълбочаване интеграцията ни в Европа през Москва?
  Байгън от подобни говеда да ни представляват пред света!

 86. 86 Профил на Strygalldwir
  Strygalldwir
  Рейтинг: 796 Неутрално

  До коментар [#83] от "kilgore_trout":

  Каквато темата, такива и коментарите, знаеш. Не че георгипървановщината заслужава нещо повече.

  Всичко което ми трябваше да знам за християнството го научих от тези които взривяват гинекологични клиники.
 87. 87 Профил на snafuracer
  snafuracer
  Рейтинг: 458 Неутрално

  0.2 % подкрепа за коалицията .... Същите лустросани празни приказки като от едно време, преливане на пусто в празни. Гоцка, ако ти беше много зор - да не беше мълчал 8 години а ? Аре със здраве ...

 88. 88 Профил на KOBOLD
  KOBOLD
  Рейтинг: 1191 Неутрално

  До коментар [#83] от "kilgore_trout":

  Аз съм дълбоко възмутен от факта, че твоят топ-коментар е насъбрал толкова минуси....

  Напълно съм съгласен с теб, че бълграските хора нямат акъл в главата и за това не са в състояние да оценят качествата на Гоцето, който все пак се е задържал на сцената толкова години.

  Американският посланик преди няколко дни ми се изплака, че всички правителства на САЩ са предлагали на Гоцето да продължи кариерата си в Америка, дори и да стане управител на Гъгул.... обаче той си е бълг. патриот и милее за родината си и не иска да си продава способностите на американците....

  Путин също от години се стреми да привлече Първанов да преобрази Русия... обаче получава твърдо "нет"....

  When yields declined in silver mines across Saxony in the 16th. Century, Kobold was blamed for stealing the silver and leaving behind worthless rock.
 89. 89 Профил на hrige
  hrige
  Рейтинг: 515 Весело
 90. 90 Профил на петро
  петро
  Рейтинг: 571 Неутрално

  За какви барикади бълнуваш ве?!
  Ти си от тия, дето ги ненавиждат и своите-ДОНОСНИК!!!
  (devil)

 91. 91 Профил на Николай_1
  Николай_1
  Рейтинг: 771 Неутрално

  Николай: АБВ е коалиция на двете ми маде.

 92. 92 Профил на virtuoz1234
  virtuoz1234
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Щом Михов известен във ВВС с прякора "византиеца"заради липсата на свое мнение и готовност да обслужи силния, ясен мие какво е това АБВ- навярно --айде без вас. Събрали се куцо и сакато белким нещо чопнат , аман от такива. Михов , ако е толкова добър защо не го избраха в неговия край за депутат, защото не става, той работи само под директиви сам не може носа да си обърши. Неговите колеги казваха нито летец нито командир.

 93. 93 Профил на bisserina
  bisserina
  Рейтинг: 432 Неутрално

  Навремето си бях окачила на стената над бюрото една изрезка от заглавие във вестник - "Всички сме началници". Типично за българина. Не търпи началници , не иска да се подчинява никому и така се раждат лидер след лидер , партийка след партийка. Платформи и обещания се припокриват частично, ни уж са различни. Точно затова хората се отказаха да гласуват. Слушам разни интервюирани по улиците, които казват, че не гласуват защото нямало избор.Избор бол, ама какъв? Тези, които могат да мислят с правилната част на тялото си и не чакат някой непременно нещо да им даде, знаят за кого трябва да гласуват. За жалост са малко. И се получава, че пак някой, пускайки обещания-балони идва на власт и пак се почва отначало.Обещанията не се спазват, защото просто не могат до бъдат спазени. А за тези хора на Гоце - нямам думи. Кой откъдето изпаднал отнякъде тръгва да ни става спасител . Такива спасители не ни трябват.

 94. 94 Профил на donyon
  donyon
  Рейтинг: 673 Неутрално

  АБВ е БКП капан за хващане на балъци,които да осигурят имунитет на тия стари тарикати , като ги вкарат отново в парламента...

 95. 95 Профил на captainFill
  captainFill
  Рейтинг: 1122 Весело

  До коментар [#83] от "kilgore_trout":

  Господин Траут, Кърт Вонегът описва много интересно вас и една ваша книга. В нея става въпрос за диктатор, който решил да се пребори с миризмите в своята държава. Той намерил най-евтиното и радикално решение - премахнал носовете на всички свои поданици.
  Тъй като нашите носове все още са на мястото си, ние няма как да не доловим тежкото зловоние, което ни залива откъм президентството. Та оттам и коментарите ни са такива ...

  Cogito ergo sum
 96. 96 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 684 Неутрално

  Не мога да повярвам че за този противен човек ще гласуват хора, живели в страната по време на "президентстването" му.
  ------------------------------------

  Че защо да не гласуват? След като има хора, които гласуват за Костов, Волен и Боко, защо да не гласуват за Първанов?
  Освен това няма как да се кандидатира за трети мандат, та не разбирам и въпроса.

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 97. 97 Профил на BG
  BG
  Рейтинг: 1014 Гневно
 98. 98 Профил на Дедо Либен
  Дедо Либен
  Рейтинг: 1307 Любопитно

  Г. Първанов нарече "смешен плач" страховете в БСП, че ще разцепи партията. Истината е, че след това за БСП ще последва дълга и мъчителна "политическа зима", от която ще излязат само мумии и призраци.

  Да им честито!

 99. 99 Профил на досю
  досю
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Сбирщина от агентура и мижитурки.

  особен
 100. 100 Профил на Ордар Варвар, Дебил Дебылич now
  Ордар Варвар, Дебил Дебылич now
  Рейтинг: 1167 Неутрално

  А Бе Въ ГЗ на Гоце лаборантите

  През последните 4000 години не е опитомено нито едно ново животно.
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK