Волен Сидеров: Тодор Живков имаше качества на държавник

Волен Сидеров

© Антон Попов

Волен СидеровЖивков имаше качества, не може да се отрече. Имаше качества на държавник и това, който го отрича, просто си криви душата. Аз също не мога да разбера тези вопли и това, което сега "Синята коалиция" щяла да прави - някакви донесения в ЕНП." Това заяви в сутрешния блок на БНТ лидерът на "Атака" Волен Сидеров.


Думите му са по повод намеренията на десните да се обърнат към Европейската народна партия (ЕНП) за изявленията на премиера Бойко Борисов от миналата седмица, в които той възрази на сравненията между него и Живков, тъй като не можел да достигне нивото му. На заседание на Националното ръководство на ДСБ в събота лидерът на партията Иван Костов заяви, че ще настояват пред ЕНП да се произнесе "за носталгията на Борисов по тоталитаризма на Живков".


Според Сидеров обаче в ЕНП знаели какво е направил за страната си Живков, тъй като "той, Живков, ходеше на посещения в Германия с Щраус (министър-председателят на провинция Бавария, бивша ФРГ, Франц Йозеф Щраус - бел. ред.), имаше договорки. Хората знаят много добре." Той обясни, че наистина Живков е правил доста неща за България, въпреки че режимът е бил тоталитарен. "Имаше огромни мощности, които работиха, ние изнасяхме продукция в западния свят, всичко това се разсипа, посочи той и допълни, че най-после трябва да се направи спокоен и разумен прочит на този период.
Сидеров, който определи себе си като дисидент, отговори на въпрос дали е мислил така и през 1990-1991 г. с думите: "Да, защо не." Той обобщи още, че "сини, червени и турската партия са едно котило, от един произход са и това статукво беше разбито от лидера на ГЕРБ". По думите му Иван Костов е креатура на Луканов (бившият премиер Андрей Луканов - бел. ред.), а сините отдавна се показали като неконструктивни партньори, като критикуват енергийните проекти с Русия.


Въпреки че самият той през 2008 г. участва в протестен митинг срещу общите енергийни проекти с Русия и твърди, че в тях не са защитени достатъчно българските интереси, днес той се изказа положително за постигнатите договорки при посещението на руския премиер Владимир Путин в края миналата седмица у нас. По думите му "Южен поток" е европейски проект и България може да има само полза от него.


По повод АЕЦ "Белене" Сидеров заяви, че е време да се каже ясно каква ще е изгодата на България от строителството на атомната електроцентрала, защото "в Турция вече строят такава точно руснаци и да не стане така в един момент Турция да ни продава ток на каквито си иска цени".

Коментари (34)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 551 Неутрално

  Проблясъци от необременено мислене могат да се появят у всеки

 2. 2 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 660 Неутрално

  Ех лайньо. Вземи си Янето и идете да се сношавате някъде! И двамата само за това ставате и то само по между си!

 3. 3 Профил на Ежко
  Ежко
  Рейтинг: 1366 Весело

  Имаше, да. Особено онуй предложение да станем 16-та република на СССР е висша форма на държавничество и далновизъм.

 4. 4 Профил на NPaine
  NPaine
  Рейтинг: 1366 Весело

  Браво, борбата за левите лумпени се развихря в пълна сила...

  Боленчо има пълния потенциал да обере крайно левите комуняги, за Герб ще останат малко по нормалните клонящи към центъра.

  "People should not be afraid of their government. Governments should be afraid of their people."
 5. 5 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1366 Гневно

  Идиот..) Недоучило фотографче от Монтана ..Руски шут..Направил? -Да,стотици , хиляди избити , без съд, още докато е милиционерът на София- след 1944 година .Избил ,дори и свои- комунисти ..
  Идиоте,сринати от войната държави в Европа – се възродиха , БЕЗ комуно диктатура.ИМА ЕСТЕСТВЕНО РАЗВИТИЕ на държави , реформи и индустриализация , граждански и социални ПРАВА – в ЦЯЛА ЕВРОПА ..КОИ държави останаха на ДО-военното си развитие в Европа ??
  КЪДЕ бяхме НИЕ- в стравнение с възродените от пепелищата НЕ- комуно държаваи ? Планът Маршал..Политически партии / и комунистически – в цяла Западна Европа / и синдикати.
  Направил ? С безплатния труд- ангария- на бригадири , студенти , ученици ,използувайки ЛЪЖИТЕ и ентусиазма за строеж на „новия строй“..
  ЗАТВОРЕНА система икономическа – с псевдо конкурентност и рационалност.С КОИ – малки народи , в Зап.Европа можехме да се сравняваме ??С изостанала ли Гърция от нас -с десетилетия-1939 година СЛЕД войната ?? С кремиковци ли- с руда -от другия край на света ? С изкуствената „съветска“промишленост или обезлюдяване на селата ? .С колкхозите ли ?.Можехме..СЛЕД 1960-те малките държави в Европа ни ИЗДУХАХА- докато ние потъвахме , глупако..Свободното предприемачество ги извади..
  Идиоте, руско „слагало“, България беше спряна от евро – развитието си..България щеше да бъде нещо много ПОВЕЧЕ, ако тук не управляваха болшевишки слуги , като теб ..
  НОМЕНКЛАТУРАТА , като във всяка робска държава- живееше в комунизма..Българинът беше КРЕПОСТЕН слуга на руските агенти..Идиотизмът ти не изненадва..Просто ТИКВИТЕ, неграмотните ,не подлежите на развитие..
  И си пий кафето в Русия , а не в Брюксел,идиоте, полу грамотен..

  BIG AL
 6. 6 Профил на naturisten
  naturisten
  Рейтинг: 605 Весело

  Народа го е казал: "Краставите магарета през девет баира се подушват."

  Какъвто им беше социализЪма, такъв им е и капитализЪма! ЗАБРАНА за движение на товарни камиони и ТИРОВЕ през почивните дни!!!
 7. 7 Профил на Dr_Doolittle
  Dr_Doolittle
  Рейтинг: 1636 Неутрално

  За Живков се говореше ,че като посрещал Франц Йозеф Щраус се обърнал към него със 'Здрасти, Щраусе...'
  А колкото за Сидеровата Атака обикновени УЛТРАЛЕВИ екстремисти -най-крайните крила на една обикновена комунистическа партия. И вождовете са им скъпи......спомени.

  http://www.flickr.com/photos/[email protected]/3712408729/
 8. 8 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 1478 Любопитно

  ЕНП знаели какво е направил за страната си Живков....
  Имаше огромни мощности, които работиха, ние изнасяхме продукция в западния свят, всичко това се разсипа...

  Ако някой се е съмнявал от кое котило е Болен Лидеров то смЕтам (да се използва лексиката на мъдреца от Правец) вече всички маски са паднали...

  Пусто матрЯлът е повреден. Да сте чули някой да "милее" сега за Хонекер, Ярузелски, Хусак или други които са лизали руски имперски чизми какво са "направили" за страните си?? Именно за това тези страни сега са на коренно друго дередже, ама какво да говорим...

  He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
 9. 9 Профил на Philip
  Philip
  Рейтинг: 978 Весело

  Митът за десните националисти от Атака, окончателно е разрушен. Маската на Волен падна. А както се вижда, вече е ясно, че цялата партийка от бивши офицерчета от армията и милицията, е само придатък и беквокал на БиБи. А той си е як почитател на Тато, това го е заявявал нееднократно.
  Едно не ми е ясно само - онези пичоне от ЕНП дали се червят от срам или само зяпат настрани. Защото ГЕРБ пич не е за член на ЕНП...

  PHILIP
 10. 10 Профил на ARRI
  ARRI
  Рейтинг: 1366 Гневно

  Този изби рибата . Къв държавнически талант е имал тъ.жъ. кви пет рубли бе ? Ми държавата по негово време се ръководеше от СеСеРето . Даже и 20 ТОНА ЗЛАТО -страдегическият резерв на България , го е натоварил на влака и го е отпушил за москва ....

  http://www.epochtimes-bg.com/2007-02/2007-12-21_12.html

  Плащат ми от швейцарското посолство да пропагандирам ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ! Признавам, че трол-я в тяхна полза с/у 5 франка на пост!
 11. 11 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 5692 Неутрално

  Държавникът Живков
  Майсторът на "снишаването"...
  Мощности, производство, износ. Плачът на генерацията 55+.
  Да каже нещо за икономическа ефектинвост, държавни дотации, трупане на дългове?
  Държавникът Живков...
  Правешки хитрец.

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 12. 12 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 1478 Весело

  Беспорни постиженията на ТЖ са

  # фалит на БГ - на 2 пъти (четете книгите на Христо Христов)
  # Огромни мощности - недоносчета, като Кремиковци дето трови Софийското поле десетилетия или КТМ Радомир, който никога и не заработи
  # Крилати глупости като "тази година завод за полу-проводници, догодина завод за цели" или "Приземяване, приземяване, приземяване"

  He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
 13. 13 Профил на Стефан
  Стефан
  Рейтинг: 8 Гневно

  Тоя не го слуша главата !!!

  Стефан
 14. 14 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 1478 Разстроено

  ТЖ и БКП оставиха един разграден двор:

  # енергоемки и неефективни производства, които се сринаха като сгради ит сламки при първия повей на пазарна икономика
  # декапитализирана пенсионна система - последствията лъскат днес, след 20 години за пореден път, да не говорим за бедността на която са ОБРЕЧЕНИ възрастните хора
  # неефективно (но уж безплатно) здравеопазване и образование

  Сполай на такова "наследство"...

  He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
 15. 15 Профил на Стефан
  Стефан
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#12] от "B52":

  Забравяш най безпорните постижения на Т.Ж. Това са ордите олигофрени като Болен Сидеров.

  Стефан
 16. 16
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 17. 17 Профил на Demokrat
  Demokrat
  Рейтинг: 867 Неутрално


  Не му се сърдете на човека.

  Такива като него смятат , че в Германия 1930-45г имало и развитие, например били построени автомобилните магистрали, но 'били допуснати някой грешки", разбирай - научило се за избиването на милиони хора.

  А така, де, добре пласирани "отпадъчни политици" , които са поставени само с цел да компрометира идеята за истински патриотизъм.

  Да те защитава Болен е ... жалка работа!

  Само платени и/или умствено увредени лица могат да пишат в подкрепа на БКП и нейните производни Атака/ДпС/ГЕРБ. Ще дойде ден и... всекиму според заслугите!
 18. 18
  ****

  Този коментар беше изтрит в 13:27 на 16/11/2010 от неговия автор.

 19. 19
  ****

  Този коментар беше изтрит в 13:29 на 16/11/2010 от неговия автор.

 20. 20 Профил на БГА Балкан
  БГА Балкан
  Рейтинг: 668 Весело

  Друго си е като "командир" да затриеш (срещу "комисионни" ) направеното от народа за десетилетия (БГА Балкан, Нефтохим, Кремиковци и т.н.т. ), а след това да критикуваш.

  И в морето ми е до колене .....................
 21. 21 Профил на Стефан
  Стефан
  Рейтинг: 8 Неутрално

  ....хайдеее, ордата иде !!!

  Стефан
 22. 22 Профил на Мисисипски
  Мисисипски
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Инструкция за действие при пожар пожар в Българските посолства в капиталистически страни от времето на "Видния пъртиен и държавен ръководител Тодор Живков:

  Точка 1. Да се уведоми съветското посолство.
  и тнат .останалите точки не съм запомнил.Обаждане до пожарната беше някъде на 4-5 място.

  Пази Боже сляпо да прогледа и във фейсбук да почне да пише
 23. 23 Профил на ostin22
  ostin22
  Рейтинг: 675 Весело

  Живков, че направи някои поразии направи, но е вярно,че е милиони пъти по-добър политик..сравнено с Ванката или Мартинчо - Тези двамата само за майтап стават.. Толкова заблудени и жалки са..

  There is no way to happiness, happiness is the way!
 24. 24 Профил на Мисисипски
  Мисисипски
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#23] от "ostin22":
  Хм милиони,...милиарди.
  Какви полупроводници ... давайте направо цели провидници.

  Пази Боже сляпо да прогледа и във фейсбук да почне да пише
 25. 25 Профил на ь_ Iaz Nafarforo
  ь_ Iaz Nafarforo
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Плещенето на глупости с безумен поглед е неговата стихия! Той не е Волен, а Болен в истинския смисъл на думата ! Позьор нещастен !

 26. 26 Профил на usin
  usin
  Рейтинг: 0 Неутрално

  ВОЛЕН не е виновен.
  НЪЛ БОЙКО КАЗА ЧЕ ЖИВКОВ Е НАПРАВИЛ МНОГО ЗА БЪЛГАРИЯ.

 27. 27 Профил на ostin22
  ostin22
  Рейтинг: 675 Неутрално

  До коментар [#24] от "sbssbs":

  Е, да но точно тези за съжаление недоправени полупроводници от нас сега управляват света!

  There is no way to happiness, happiness is the way!
 28. 28 Профил на о. Павел
  о. Павел
  Рейтинг: 551 Неутрално

  Ако Живков не беше умел политик, нямаше да се задържи на власт цели 33 години. Къде по лични убеждения, къде по историческа неизбежност той привърза НРБ към СССР и гарантира на народа някакъв минимален стандарт на живот. Всеки опит за завой към Запада щеше да бъде смазан насила и стана възможен едва при перестройката през 1985 г. Филип Димитров унищожи окончателно българското земеделие, а Костов и сие - българската промишленост. Това е факт, който само луд може да отрече.
  .
  Хитлер през Първата световна война -
  http://archiman.livejournal.com/

  Прочетете:http://www.veren.org/product.php?b=3922
 29. 29 Профил на Морски
  Морски
  Рейтинг: 1322 Гневно

  Предишни избори смешници като Волен,Яне,Боко тиквата ...се целеха в десният избирател.Сега същата тая паплач воглаве с Гоце започнаха да ухажват най закостенелите полуидиоти все още милеещи за Бай Тошо.
  Изводът, кукловодите са преценили че почти всичко читаво и мислещо е достатъчно отвратено от политиката и политиците, затова няма да гласува на следващите избори. Каквато и бе целта с последните три правителства и техният състав отявлени недоразумения, и ежедневното всички са маскари повтаряно по всички медии.
  Малко история, когато руснаците установяват власта на 9.9.1944 дават разпореждане на своите местни слуги да издигат в управлението само хора без неодходимите интелектуални и управленски качества,които освен всичко друго да бъдат противопоставени на средата от която произлизат, за да може същите да бъдат едни послушковци ,знаейки че губейки съответният пост нямат качествата да се реализират другаде , нито да се върнат, затова ще бъдат готови на всичко за да останат. Резултатът у нас селянин е обидна дума - помислете защо

  колкото повече,толкова повече
 30. 30 Профил на Forest
  Forest
  Рейтинг: 1277 Неутрално

  много почитатели на Тодор Живков има в мнозинството, и в парламента като цяло. партията на живковистите в парламента е най-многобройна и даже има мнозинство...

  Истината ни прави свободни.
 31. 31 Профил на Мисисипски
  Мисисипски
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#27] от "ostin22":
  Тъй тъй.

  Таз година полупроводници пък догодина цели да правите.

  Честит ви осми март скъпи студенти...е нищо де кво сега нали и вий имате майки
  Това е само част от свидетелствата за простотията му.

  Пък неистовото му желание/и то на два пъти/ да станем 16 република е свидетелство за това колко велик държавник е.
  Патриот че и от горе.


  Пази Боже сляпо да прогледа и във фейсбук да почне да пише
 32. 32 Профил на arch_
  arch_
  Рейтинг: 768 Неутрално

  Понякога ми се струва че за да станеш политик в България ти изскват освидетелствана шизофрения и краткотрайна амнезия... За съжаление не е само г-н Сидеров, масово политиците ни се извъртат като ветропоказатели през ден и коренно променят позициите си.. Имам чувството че този синдром вече не прави впечатление нито на медиите, нито на гражданите, дотолкова сме свикнали с него.

 33. 33 Профил на rori8
  rori8
  Рейтинг: Любопитно

  До коментар [#26] от "usin":
  бре, как свободно и безотговорно си интерпретирате думите:
  Борисов каза, че още приватизираме построеното преди 1990 г., т.е. нищо ново (като изключим храмове, паметници и частни хотели) не е построено за тези 20 години
  - - -
  а пък Живков си беше един селски хитрец, отрано разбрал най-същественото за управлението на България - тоз народ за жалост само сопа го оправя

 34. 34 Профил на Лъв
  Лъв
  Рейтинг: 605 Весело

  До коментар [#28] от "о. Павел":

  Браво попе! Това е точно православното виждане по въпроса. Широко споделяно от "светия" синод и всеки болен човек, почитател на православния комунизъм.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK