Учени от БАН проведоха мълчалив протест със свещи пред парламента

Учени от БАН проведоха мълчалив протест със свещи пред парламента

© Анелия НиколоваУчени и работещи в БАН проведоха мълчалив протест със свещи пред Народното събрание. Водени от председателят на БАН акад. Никола Съботинов те запалиха свещи и блокираха за 25 минути движението по бул. "Цар Освободител" в района пред Народното събрание и академията.


"С днешния мълчалив протест ние демонстрираме нежеланието си да се реализират плановете за ликвидирането на БАН като национален изследователски център", каза пред журналисти акад. Съботинов. Според него в протеста са се включили около 1500 души от всички институти на академията.


"Ние изразяваме своя протест, своето виждане за това, което се случва в българската наука. Политиците би трябвало да имат предвид мнението на учените и да преценят как да постъпят", добави Съботинов.
В четвъртък се събира Общото събрание на Българската академия на науките, което вероятно ще вземе решение за крути протестни действия, които да излязат извън София. Това заяви председателят на БАН акад. Никола Съботинов на среща с депутати от Коалиция за България в Народното събрание.


Съботинов отбеляза, че БАН се реформира и е немислимо да се отиде към закриване на академията като национален изследователски център. Той посочи, че до този момент в академията не е постъпил официално законопроект на правителството за преобразуване на науката в България.


Главният секретар на БАН Стефан Хаджитодоров заяви, че по неофициални канали се е сдобил с този законопроект. Той каза, че версията, с която разполага, е от края на юни и предполага разформироване на БАН - една част от институтите да минат към министерствата и да станат второстепенни разпоредители с бюджетни кредити.


По думите на Хаджитодоров се предвижда, ако два пъти министърът не приеме бюджета на института, той да може да го закрие. Според него "това е вариантът на закриване на Грузинската академия на науките, но в балканизирана версия". Законопроектът съществува, но официално никой не ни е поискал становище по него, заяви главният секретар на БАН.

Коментари (173)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на ban
  ban
  Рейтинг: 746 Неутрално
 2. 2
  ****

  Този коментар беше изтрит в 22:01 на 16/11/2010 от неговия автор.

 3. 3 Профил на xmm
  xmm
  Рейтинг: 1034 Неутрално

  Един съвет - нека БАН публикува приноса си за България - например за последните 30 години.
  Обществото да ги оцени.

 4. 4 Профил на Бай Светльо
  Бай Светльо
  Рейтинг: 521 Неутрално

  Пълна подкрепа и от мен!!!

 5. 5 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Мърди, откровени крадливи тумбаци, без нито един реален трудов ден през живота си излезли да скимтят че нямали били финансиране...
  Вадвайте се братя че още не са ви били шута отзад който ви се полага за нищоправенето с което пилеете живота си.

  Не цъфтиш ли като цвете, гниеш като бурен.
 6. 6 Профил на pfs
  pfs
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Абе нали протеста трябвашя да е съвместен с нашия СУ, какво стана .....

 7. 7 Профил на Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Рейтинг: 778 Неутрално

  БАН е феодално имение на една напълно разпасала се комуно-феодална шайка, която погазва закона всеки ден и час. В БАН вече 17 години умишлено не се създават критерии за атестиране на учените. БАН е последен бастион на комунизма. Индивидът Саботинов е пръв асоциат на руснака Юхновски, който изправи на нокти две трети от България, като си позволи на 72 години да се кандидатира за ЧЕТВЪРТИ ПЪТ за председател на БАН В ЕПОХАЛНО НАРУШЕНИЕ НА ЗАКОНА. Беше принуден да подаде оставка. В БАН "работи" като професор и член-кореспондент другарят Александър Лилов, член на Политбюро. В БАН "работи" като професор и член-кореспондент другарят Стоян Михайлов, секретар на ЦК на БКП. В БАН "работи" като професор и член-кореспондент другарят Васил Проданов, АОНСУ-вец, който В СВОИ СЪЧИНЕНИЯ ОТРИЧА ЗВЕРСТВАТА И МАЩАБИТЕ НА СТАЛИНИЗМА! Да продължавам ли поименно? Няма нужда. Всичко се знае. Мои публикации за БАН:
  "Как Партията бдеше над науката":
  http://kkabakciev.blog.bg/nauka/2009/10/20/kak-partiiata-bdeshe-nad-naukata.419072
  "БАН си остава бастион на номенклатурата":
  http://kkabakciev.blog.bg/nauka/2009/10/20/ban-si-ostava-bastion-na-nomenklaturata.419077
  "По повод на една дребна случка - за двата най-едри проблема на БАН":
  http://kkabakciev.blog.bg/nauka/2009/10/22/po-povod-na-edna-drebna-sluchka-za-dvata-nai-edri-problema-n.420424
  За лустрация и радикална промяна в БАН
  http://kkabakciev.blog.bg/technology/2010/01/20/za-lustraciia-i-radikalna-promiana-v-ban.476489
  "Банбаши и Туркменбаши":
  http://tech.groups.yahoo.com/group/bulgarianscienceproblems/message/2395
  "Кой уронва престижа на БАН в епохата на чалгата"?
  http://kkabakciev.blog.bg/nauka/2009/10/22/koi-uronva-prestija-na-ban-v-epohata-na-chalgata.420429
  "Такова беше, и е, времето - лингвистиката като инструмент за политическа пропаганда":
  http://kkabakciev.blog.bg/nauka/2009/10/20/takova-beshe-i-e-vremeto.419066
  "Речниците - капризи или идеологически потребности?":
  http://kkabakciev.blog.bg/nauka/2009/10/22/rechnicite-kaprizi-ili-ideologicheski-potrebnosti.420427
  Блогът на Красимир Кабакчиев за политически дискусии":
  http://kkabakciev.blog.bg/
  Моят професионален блог:
  http://krasimirkabakciev.blogspot.com/
  Блог на Красимир Кабакчиев за съдебната система:
  http://kkabakciev.blogspot.com/

 8. 8 Профил на Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Рейтинг: 778 Неутрално

  Последното умопомрачително нагло изстъпление на БАН-ската шайка е, че бил извършен "одит", който бил "независим".
  АБЕ, КАКЪВ "НЕЗАВИСИМ ОДИТ"? ОТ ОРГАНИЗАЦИЯ, В КОЯТО БАН ЧЛЕНУВА? ТОВА Е ПЛАТЕНА С ЕДИН КАМИОН ПАРИ ОТ БАН ВЪЗХВАЛА ОТ ПРИЯТЕЛЧЕТА ПО ЕВРОПАТА НА ФЕОДАЛНОТО ИМЕНИЕ НА КОМУНОНОМЕНКЛАТУРАТА!
  НАЛИЦЕ Е ДРАСТИЧЕН КОНФЛИКТ НА ИНТЕРЕСИ!
  ДА СЕ САМОСЕЗИРА ПРОКУРАТУРАТА ЗА ИЗХАРЧВАНЕТО НА КАМИОНА С ПАРИ ЗА ВЪЗХВАЛАТА!
  Ето какво представлява този "независим" и "външен" "одит":
  http://tech.groups.yahoo.com/group/bulgarianscienceproblems/message/4079
  http://tech.groups.yahoo.com/group/bulgarianscienceproblems/message/4073

 9. 9 Профил на Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Рейтинг: 778 Неутрално

  Защо всичко е ТОТАЛНО СБЪРКАНО и в БАН, и изобщо в академичната област в тази така наречена държава? Защото НЕ СТАНА ТОВА, КОЕТО БЕШЕ НАПРАВЕНО В ЕДНА НОРМАЛНА СТРАНА КАТО ГЕРМАНИЯ. Да припомним какво стана в бившата ГДР през 1991-92 г. Веднага след Обединението в бившата ГДР беше направена поголовна точна атестация на всички работещи в академичната област и всички некадърници и комуно-ченгесарски кадри, а именно ПОВЕЧЕ ОТ ПОЛОВИНАТА ОТ ВСИЧКИ РАБОТИЛИ ДОТОГАВА В АКАДЕМИЧНАТА ОБЛАСТ, БЯХА УВОЛНЕНИ. “The evaluation process. Especially in the humanities and social sciences East German universities had been corrupted by the Socialist regime because it used them for the legitimization of the existing suppressive political order. Therefore not only the departments of Marxism-Leninism had to be closed. Also the professors and lecturers in (Socialist) Law, (Socialist) Economy, History of the Working Class, and Philosophy had to leave the universities. Their disciplines had to be shut down as well. Instead, new institutes had to be created. The necessary staff was imported from West Germany. But also in other disciplines like languages or History of Art the testers found a great number of poorly qualifled scientists. Others were regarded as personally inacceptable because of their hidden contacts to the secret police […] Results. According to Hermann Glaser, by the evaluation process nearly 20000 out of 38900 staff and faculty members in East Germany lost their jobs[18]. Several turned to protest, some even became politicians. But they could not stop the necessary opening of East German universities to western knowledge." Цитатът е от Juergen Ploehn. The Reform of University Education and Science in the German New Laender since 1990.

 10. 10 Профил на Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Рейтинг: 778 Неутрално

  ОТМЕНЕТЕ ТОВА ПОСТАНОВЛЕНИЕ! Проверете законосъобразността – а също така и "морала" – на постановлението, с което МС даде депутатски заплати на така наричащите се академици и член-кореспонденти - в мнозинството си не учени, а представители на тлъстата комунистическа номенклатура! По инициатива на Станишев бяха отпуснати доживотни депутатски заплати (1900 лв.) на академиците, член-кореспондентите трябва да вземат 30% от заплатите за академиците. Невероятно гнусно и нагло безобразие на некадърната крадлива пасмина, наречена тройна коалиция, осъществено за сметка на Данъкоплатеца! Чрез титлите академик и член-кореспондент абсолютно безспорно се предоставят привилегии! Те са противоконституционни! Чрез тях грубо се нарушава една от фундаменталните разпоредби в Конституцията, а именно член 6, който гласи: “(1) Всички хора се раждат свободни и равни по достойнство и права. (2) Всички граждани са равни пред закона. Не се допускат никакви ограничения на правата или привилегии, основани на раса, народност, етническа принадлежност, пол, произход, религия, образование, убеждения, политическа принадлежност, лично и обществено положение или имуществено състояние.” Сред академичната общност е известно, че автентичните учени сред гореупоменатите две групи са около 20%. Другите са номенклатурчици и техни асоциати. Решението, освен всичко останало, е епохално по своята ЦИНИЧНОСТ И НАГЛОСТ, като се има предвид положението на пенсионерите и бедните! ОТМЕНЕТЕ ТОВА ПОСТАНОВЛЕНИЕ!

 11. 11 Профил на Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Рейтинг: 778 Неутрално

  Кое е най-грандиозното престъпление в БАН? НАЙ-ГРАНДИОЗНОТО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ В БАН Е ОТСЪСТВИЕТО НА КРИТЕРИИ ЗА АТЕСТИРАНЕ НА НАУЧНОИЗСЛЕДОВАТЕЛСКАТА ДЕЙНОСТ! Ако в тази така наречена държава правиш банички, или вино, или строиш и т.н., си има закони и подзаконови нормативни актове за това, какво трябва да има, респ. какво трябва да няма, в една баничка, в бутилка вино, в една сграда и прочие - и как, по какъв ред, те да бъдат създавани. Когато обаче става дума за производство на наука, КРИТЕРИИ И РЕД .... НЯМА! Липсват (съответно за цялата държава и за БАН) двата най-важни нормативни акта, а именно: (1) ПРАВИЛНИК ЗА РЕДА И НАЧИНА НА АТЕСТИРАНЕТО ПО ЧЛ. 42, АЛ. 2 ОТ ЗАКОНА ЗА НАУЧНИТЕ СТЕПЕНИ И ЗВАНИЯ. (2) КРИТЕРИИ И МЕТОДИКА ЗА АТЕСТИРАНЕ (ДАВАНЕ ОЦЕНКА НА) УЧЕНИТЕ В БАН ПО ЧЛ. 58 ОТ УСТАВА НА БАН! Коментар? Благодаря предарително!

 12. 12 Профил на wreck
  wreck
  Рейтинг: 1038 Неутрално

  Айде, захвана се най-сетне.

  Бравос учени юнаци, нека светлината на ваште вощеници подпали отдир безграмотните орки и най-паче мракобесното социопатче, дето ги подкокоросва да затрият науката и просвещението в майка България!

  You should never underestimate the predictability of stupidity .
 13. 13 Профил на Thermobee
  Thermobee
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Разбрахме бе, Кебапчиев. Смятай колко си утрепан и невеж, щом в така наречената БАН работят чугуни като Лилов и Проданов, а ти дори и за там не ставаш. Стига си срал под всяка статия, стана ясно, че искаш да се върнеш на гювеча, но, уви, купонът свърши, кака се ожени и ще се видим на другия фестивал. Аре улево, смешник!

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  Не на ислямската инвазия в Европа!
 14. 14 Профил на Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Рейтинг: 778 Неутрално

  До коментар [#13] от "Thermobee":

  Нищо не си разбрал, бе, тъпак!

 15. 15 Профил на Thermobee
  Thermobee
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Разбрах, че нещо си правил шменти-капели с дисертациите :-)

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  Не на ислямската инвазия в Европа!
 16. 16 Профил на Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Рейтинг: 778 Неутрално

  Оле, голям си тъпак, това е! Не можеш да разбереш, не можеш да обясниш ....

 17. 17 Профил на rori8
  rori8
  Рейтинг: Неутрално

  Кабакчиев (приемам, че си наистина той),
  стига спами де! Разбрахме те - карай по същество, в малко по-стегнат стил. Да не вземеш накрая и нас да съдиш, че не те четем и не ти оценяваме гения.

  пак превърна протеста на БАН в трибуна за лична изява

 18. 18 Профил на Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Рейтинг: 778 Неутрално

  Алоооу, БАН-ския тъпак!
  Ха сега, обясни за шменти-капелите с дисертациите!
  Който каже нещо, го обяснява.
  Това е принцип, но не за тъпаци.
  Като не можеш да обясниш, ще се види какъв си тъпак!
  БАН-ски!

 19. 19
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 20. 20 Профил на Gouverneur général
  Gouverneur général
  Рейтинг: 932 Весело

  Свещите са погребението на БАН като крило на БКП/БСП. Съботинов е една дърта червена партийна НОМЕНКЛАТУРА. Занимавал се е само с комунистическа пропаганда, а от такава от 32 години няма нужда.

  1945 г. започна ЗЛАТЕН ВЕК за ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ
 21. 21 Профил на rori8
  rori8
  Рейтинг: Весело

  До коментар [#19] от "Красимир Кабакчиев":
  тъй де, хелоу и от мен

  личи си, личи си, напира изворно геният от теб
  (сигурен ли си, че си Кабакчиев?)

 22. 22 Профил на Thermobee
  Thermobee
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Кебапчиев, престани, да не идеш в Дивия :-)
  Копеле такова архиепископско, да цитирам Хашек :-)

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  Не на ислямската инвазия в Европа!
 23. 23 Профил на zmii4e
  zmii4e
  Рейтинг: 624 Неутрално

  Ще препоръчам на учените и студентите да предприемат по радикални протести .Примерно стария но изпитан пресичане на пешеходна пътека : 50-100 човека си набелязват пешеходна пътека тип зебра на оживен булевард и започват да я пресичат напред назад от 10ч до 12ч примерно .

  “Кучето гледа пръчката, а лъвът — онзи, който я хвърля” аз гледам и тримата ...
 24. 24 Профил на areta
  areta
  Рейтинг: 1121 Неутрално

  Модераторите, няма ли да баннете Кабакчиев, само пречи на дискусията във форума!

 25. 25 Профил на muncho
  muncho
  Рейтинг: 514 Любопитно

  Дам, Вулгария е единствената държава, в която шофьорите на такси, копачите на дупки и миячите на тоялетни си мислят, че разбират от наука повече от учените и искат учените да им дават отчет - какво били правили последните 30 години.
  Ми отчетите на БАН са публични бе, неграмотни идиоти - идете на сайта на БАН и ги прочетете. Ето ви част от тях:
  http://www.bas.bg/fce/001/0003/files/Otchet-BAN-2009.pdf
  http://www.bas.bg/fce/001/0003/files/Otchet_2008.pdf
  http://www.bas.bg/fce/001/0003/files/otcet_2007_sait.pdf
  http://www.bas.bg/fce/001/0003/files/otchet06.pdf
  ..
  Ама не ги разбирате? Не сте завършили осми клас и не разбирате работат на учените? Не можете на четете и мислите? Ами БАН ли ви е виновен, че сте тъпи, неграмотни и мързеливи бе? БАН ли ви е виновен че нямате елементарна обща култура? БАН ли ви е виновен че предпочитате чалгата пред културата?
  Я си карайте такситата и не давайте акъл за неща които не разбирате...

 26. 26 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1665 Неутрално

  До коментар [#19] от "Красимир Кабакчиев":

  Сигурно за това са те изгонили от БАН, защото са тъпаци и не могат да оценят гения ти!?

 27. 27 Профил на BBC
  BBC
  Рейтинг: 521 Неутрално

  Това институти в министерства е безумие! Безумие е и това БАН да остане в този вид! Безумие е и механичното прехвърляне на институти към университетите!
  Има само една нормална реформа:
  1) Нов закон за академичното израстване - почти го има
  2) Нов закон за финансирането на институтите на БАН.
  3) Академична свобода за свободно сдружаване на институти. Самите те са тези които могат да решат с кого да са в академично единство - някой университет или БАН. Това се случва в Германия и Холандия!
  4) Увеличение на финасирането
  5) Централата на БАН - обединение с фонд наука и превръщането й във научна фондация!

  Инфантилните народи се изтребват сами!
 28. 28 Профил на PinotNoar
  PinotNoar
  Рейтинг: 423 Гневно

  До гуша ми дойде от тези учени, да си бяха заработили парите, а не да палят свещи - като ги гледам, дори и за свещи не биха могли да заработят!
  Стига социализъм и комунизъм!

  Две неща на този свят са безкрайни - човешката глупост и вселената. За второто не съм съвсем сигурен.Айнщайн ....
 29. 29 Профил на areta
  areta
  Рейтинг: 1121 Неутрално

  "Съботинов отбеляза, че БАН се реформира ..."

  Това изобщо, ама изобщо, не е вярно! Нищо не се реформирало в БАН!

  "... председателят на БАН акад. Никола Съботинов на среща с депутати от Коалиция за България в Народното събрание."

  И защо среща с комунягите? Само те ли склониха да изслушат академика?

  Колкото и да се пъне да заплашва Съботинов, единственото, което може да постигне с тъпанарските си напъни е влошаване на положението.

  Академията може прекрасно да се справи с парите, които са и отпуснати, само че трябва да се отърве от купищата некадърници, които я ползват като източник на мизерни социални помощи.

 30. 30 Профил на BBC
  BBC
  Рейтинг: 521 Неутрално

  До коментар [#27] от "BBC":Забравих - закриване на институтите под чертата, поставена от самият БАН със своя одит!

  Инфантилните народи се изтребват сами!
 31. 31 Профил на gogoggggggg
  gogoggggggg
  Рейтинг: 521 Неутрално

  Веселин Маринов му трябва на БАН!Тоя панагюрец Дринов кво чини на протестния афиш не разбирам!!

 32. 32 Профил на Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Рейтинг: 778 Неутрално

  До коментар [#26] от "svoboden":

  Точно!

 33. 33 Профил на muncho
  muncho
  Рейтинг: 514 Весело

  Освен неграмотните идиоти фенове на пожарникарския маркуч и физкултурата сред противниците на БАН се забелязва и един известен ненормалник, некадърник и истерик - лицето Кр.Каб.д.ф.н - изгонен от БАН поради некадърност и прояви на лудост. Ето това трябва да се направи в БАН и всичко ще е наред - ненормалните некадърници дето скачат по гърбовете на хората като Кабакчийски да идат там дето им е мястото - в старчески домове от затворен тип...

 34. 34 Профил на Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Рейтинг: 778 Неутрално

  Ха-ха-ха!
  Кабакчиев е гений, автор на теория за фундаментални научни закономерности:
  http://www.springer.com/education+%26+language/linguistics/book/978-0-7923-6538-9
  В БАН няма и половин дузина лица, които да са автори на подобна монография!
  Тъпациииии! Тъпациииии! Тъпациииии!
  БАН-ски!

 35. 35 Профил на Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Рейтинг: 778 Неутрално

  Да излезе някой от форумните тъпаци и да покаже сходно на моето постижение!
  Тъпациииии! Тъпациииии! Тъпациииии!
  БАН-нски!

 36. 36
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 37. 37 Профил на Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Рейтинг: 778 Неутрално

  Алооооу, БАН-ските тъпаци!
  Къде сте бе?
  Къде са вашите постижения в науката?
  Ха-ха-ха! Ха-ха-ха! Ха-ха-ха!
  Ха-ха-ха! Ха-ха-ха! Ха-ха-ха!

 38. 38 Профил на PinotNoar
  PinotNoar
  Рейтинг: 423 Весело

  До коментар [#36] от "muncho":
  Мунчо, явно си от т.нар. БАНски тъпаци, много си объркан, по-скоро сбъркан с този си начин на разсъждение, който е типичен за БАНските умници, но е далече от реалностите на живота в наши дни, подчертавам, в дните на демокрацията.
  Има много наука, която се прави извън държавното лоно и тя е стойностна и ефективна, за разлика от науката, която се прави от такива МУНЧОВЦИ като тебе.
  Вземи си приспивателното и си лягай, за да не се успиш утре за митинга или каквото там сте намислили да правите.
  Не мога да се засегна от коментарите ти, прочети внимателно мисълта на Айнщайн, която съм избрал за лого, много ти прилича, ако можеш да я разбереш разбира се.

  Две неща на този свят са безкрайни - човешката глупост и вселената. За второто не съм съвсем сигурен.Айнщайн ....
 39. 39 Профил на Банчо
  Банчо
  Рейтинг: 213 Весело

  Относно "Красимир Кабакчиев".

  Мнението ми за БАН, вече е два пъти по-високо откакто разбрах, че са Ви изгонили от там.

  Явно в БАН има наука след като такива като Вас не се допускат, и им остава само изявата в интернет-пространството.
  Не съм умен колкото Вас г-не, но знам, че колкото по-кратко (а понякога и по-просто) се изразява човек, толкова по стойностно. Може би затова нашият премиер-слънце толкова се харесва на "народа".

  Поради тези причини, г-н Кабакчиев никой не ви чете писанията във форумите и коментарите, просто те са нещо като СПАМ.

  Харесвам вашите анализи, във в-к "Култура" например, и наистина бих искал да се ограничите само с тях.

  И ИСКАМ ДА ВИ ПРЕДУПРЕДЯ, ВИЕ ЩЕ ОТГОВОРИТЕ НА МОЯ КОМЕНТАР, НО НЕ СИ ПРАВЕТЕ ТРУДА, ОСВЕН ВАС НЯМА КОЙ ДРУГ ДА ОБЪРНЕ ВНИМАНИЕ НА БРЪЩОЛЕВЕНЕТО ВИ.

 40. 40 Профил на Бай Светльо
  Бай Светльо
  Рейтинг: 521 Весело

  До коментар [#37] от "Красимир Кабакчиев":

  Ами разходете се бе, г-н Кабакчиев, до инстутите зад Плиска и се убедете сам

  Аз съм сигурен, че там се прави. Но кой знае, дали ще ми повярвате - нали аз съм от костозомбоседесариата

 41. 41 Профил на wreck
  wreck
  Рейтинг: 1038 Неутрално

  До коментар [#38] от "PinotNoar":

  кариерата на цитирания от Вас Айнщайн е преминала изцяло в лоното на държавни научни институции. Защо ли?
  http://en.wikipedia.org/wiki/Einstein#Patent_office

  You should never underestimate the predictability of stupidity .
 42. 42 Профил на koko
  koko
  Рейтинг: 414 Неутрално

  До коментар [#37] от "Красимир Кабакчиев":

  Пич и аз не ги обичам тия дърти комунета в БАН ама ти направо изкрейзи, даже оня откачалник Мунчо ми изглежда почти нормален спрямо теб.

 43. 43 Профил на Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Рейтинг: 778 Неутрално

  До коментар [#39] от "Банчо", който пише: "Поради тези причини, г-н Кабакчиев никой не ви чете писанията във форумите и коментарите, просто те са нещо като СПАМ."

  Тъпакоооо, тъпакоооо БАН-ски, ти ли си тоя, който ще говори от името на народа, бе, дръвнико?
  Ти ли ще определяш как НИКОЙ не ми чете писанията!
  Тъпаааак! Тъпаааак! Комунотъпак! БАН-ски!

 44. 44 Профил на Thermobee
  Thermobee
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Каймакчиев, малко секс няма да ти се отрази зле да изпуснеш парата...

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  Не на ислямската инвазия в Европа!
 45. 45
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 46. 46 Профил на Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Рейтинг: 778 Неутрално

  БАН-ските тъпаци имат напълно изкривена представа за света!
  Алооооу, тъпаците, къде са ви публикациите, бе, изроди?
  Ето, аз дадох моята основна публикация!
  Дайте един БАН-ски комунодивак - академик, член-кореспондент и прочие, който да има подобна публикация!
  Дайте, го, бе, дайте го насам!
  Тъпацииии! Тъпацииии! Тъпацииии!

 47. 47 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1665 Неутрално

  До коментар [#32] от "Красимир Кабакчиев":

  Направо се чудя, как не са те включили в правителството, щеше да паснеш като дялан камък.

 48. 48
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 49. 49 Профил на PinotNoar
  PinotNoar
  Рейтинг: 423 Весело

  До коментар [#45] от "muncho":
  Е МУНЧО, много си прав, връщай се двеста години назад и ще попаднеш ТОЧНО ВЪВ ВРЕМЕТО И МЯСТОТО, КЪДЕТО И ДНЕС ЖИВЕЕТЕ ОТ ВИЕ т.нар. "УЧЕНИТЕ" ОТ БАН.
  Така де, там сте си от преди 50 години и там ще си останете, но като данъкоплатец, съм ПРОТИВ МУНЧОВЦИ да ми харчат трудно спечелените пари за глупостите, с които се занимават.
  Колкото до обидите и квалификациите - много подхождат на избраното от Вас име.
  Лека нощ МУНЧО.


  Две неща на този свят са безкрайни - човешката глупост и вселената. За второто не съм съвсем сигурен.Айнщайн ....
 50. 50 Профил на muncho
  muncho
  Рейтинг: 514 Любопитно

  А най-смешно ми е когато неграмотните идиоти, фенове на пожарникарския маркуч почнат да дрънкат по примера на оня некадърник - самопровъзгласилия се за втори по големина учЕн във вселената - Дянков, че видите ли институции като БАН имало само в България и в Русия. А френската CNRS какво е бе, кретени? Ами американските национални лаборатории финансирани от държавата какво са бе, илитерати? Ами немските институти какво са бе, дянковчета? Ами швейцарската академия на науките SCNAT какво е бе, мозъчни донори?

 51. 51 Профил на koko
  koko
  Рейтинг: 414 Весело

  До коментар [#48] от "Красимир Кабакчиев":

  Така кажи бе човек ,че имаш алкохолен делириум щото си помислих че си откачил.

 52. 52 Профил на ь
  ь
  Рейтинг: 1291 Весело

  Спри се бе Кебапчиев ! Тая вечер хептен си истрещял
  Муниии! Виж какво четиво ни предлагаш -

  ИНСТИТУТ ПО ЕКСПЕРИМЕНТАЛНА МОРФОЛОГИЯ И
  АНТРОПОЛОГИЯ С МУЗЕЙ Установено е, че трансгенно изключване на
  андрогенния рецептор в перитубуларните клетки на тестиса засяга репродуктивния
  капацитет на органа при запазена хормон-синтезираща функция... ))) Да та такоам и тестиса

  Простотията ходи по хората! Затова обичам животните! Цъкам само "+" ... но не на всички :)
 53. 53 Профил на Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Рейтинг: 778 Неутрално

  Ха-ха-ха! Ха-ха-ха! Ха-ха-ха!
  Аз съм пияница, нали. Щото съм на три Старопрамена.
  И педерааааст!
  Щото така ксе иска на БАН-ските тъпаци.
  Ха-ха-ха! Ха-ха-ха! Ха-ха-ха!
  Тъпаци сте и тъпаци ще си останете!
  И най-вече едни влечуги, лазещи всеки ден по корем пред началниците - комунодиваци БАН-ски, за трохици от трапезата им!
  Обаче трапезата е на привършване!

 54. 54 Профил на muncho
  muncho
  Рейтинг: 514 Весело

  До коментар [#49] от "PinotNoar":

  Първо дрисльо, не аз а ТИ харчиш моите пари, защото АЗ плащам данъци в Европа, от които ти се плащат на тебе европейските помощи за бедни некадърници, които 20 години не могат да си оправят жалката държавица.
  И второ, аз не те обиждам, аз казвам истината - ти СИ неграмотен идиот, щом си мислиш, че Айнщайн, фон Нойман и Хокинг са живели преди 200 години.
  Така че мълчи си и не се издавай. И продължавай да копаеш дупки - това е предназначението на неграмотните идиоти като теб - да създават инфраструктура и да плащат да нъци, за да могат учените да движат човечеството напред. А ти си само баласт..

 55. 55 Профил на Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Рейтинг: 778 Неутрално

  Къде са ви публикациите, бе, тъпаци?
  Къде са ви научните постижения?
  Аз дадох моите основни. Имам и други.
  А къде са вашите?
  Няма ги!
  Тъпаци, ядящи 20 години от парите на бедните български данъкоплатци!
  Изроди!

 56. 56 Профил на Thermobee
  Thermobee
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Мунча, защо няма циганин-учен?

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  Не на ислямската инвазия в Европа!
 57. 57 Профил на koko
  koko
  Рейтинг: 414 Весело

  До коментар [#53] от "Красимир Кабакчиев":

  Баси, от малко те хваща вече!.....Може да е от възраста....или от много четене...

 58. 58 Профил на muncho
  muncho
  Рейтинг: 514 Весело

  До коментар [#52] от "ъ":

  Ама нали ти казах - това не е четиво за неграмотни идиоти с осми клас в спортното, понастоящем шофьори на такси. Това че ТИ не разбираш труда на учените по ниаккъв начин не го омаловажава..

 59. 59 Профил на ь
  ь
  Рейтинг: 1291 Весело

  До коментар [#53] от "Красимир Кабакчиев":Не си пияница! Такова безумно "спамене" само на три бири си е чист алкохолизъм

  Простотията ходи по хората! Затова обичам животните! Цъкам само "+" ... но не на всички :)
 60. 60 Профил на PinotNoar
  PinotNoar
  Рейтинг: 423 Весело

  До коментар [#54] от "muncho":
  КАЗАХ ВЕЧЕ МУНЧО, ХАПЧЕТАТА И ЛЕКА НОЩ.
  МНОГО СИ ОБЪРКАН, СЪЖАЛЯВАМ ТЕ, НО НЕ ИСКАМ ДА ТИ ПОМОГНА...
  БАН Е МИНАЛО, КОЛКОТО И ДА НЕ ТИ ХАРЕСВА, А КАКВИ ЕВРОПЕЙСКИ ДАНЪЦИ ПЛАЩАШ - ВСЕ МИ Е НА УМА, ЧЕ ЗНАЕШ ТОЧНОТО ЗНАЧЕНИЕ НА ТАЗИ ДУМА...
  ХАПЧЕТАТА И ДА ТЕ НЯМА.

  Две неща на този свят са безкрайни - човешката глупост и вселената. За второто не съм съвсем сигурен.Айнщайн ....
 61. 61 Профил на Бай Светльо
  Бай Светльо
  Рейтинг: 521 Весело

  До коментар [#59] от "ъ":

  Алкохолизъм? Поне не е нанонимен

 62. 62 Профил на koko
  koko
  Рейтинг: 414 Весело

  До коментар [#59] от "ъ":

  ПРЕДСТАВЯШ ЛИ СИ КАТО ИЗПИЕ И ЧЕТВЪРТА КВО ЩЕ СТАНЕ ....

 63. 63 Профил на muncho
  muncho
  Рейтинг: 514 Весело

  До коментар [#60] от "PinotNoar":

  шшшшт! По-тихо!

 64. 64 Профил на Банчо
  Банчо
  Рейтинг: 213 Весело

  До коментар [#53] от "Красимир Кабакчиев":

  Да си представим, че Симеон Дянков или Сергей Игнатов решат да пишат в някакъв форум и да висят нонстоп в интернет.
  Какъв ник нейм биха си избрали?
  Хм-хм, да помислим...
  Ами естествено: Красимир Кабакчиев.
  Сега драги читатели разбирате ли за каква група (по точно групировка) става въпрос?

 65. 65 Профил на Thermobee
  Thermobee
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Кантарджиев, ти си бил и алкохолик. Жалко...Така погубваш учения в себе си...

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  Не на ислямската инвазия в Европа!
 66. 66 Профил на Thermobee
  Thermobee
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Мунча, не се ослушвай като пръднал заек в люцерна, а кажи защо няма цигани-учени.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  Не на ислямската инвазия в Европа!
 67. 67 Профил на ь
  ь
  Рейтинг: 1291 Весело

  До коментар [#54] от "muncho":
  -АЗ плащам данъци в Европа...
  Муни! Не бъркай социалната помощ с данъците! Пък и 300-та евро дето ви даде Саркози си е чист подкуп, само да се приберете в БГ )))
  Аре чао, че клиента ме чака на адрес ))

  Простотията ходи по хората! Затова обичам животните! Цъкам само "+" ... но не на всички :)
 68. 68 Профил на koko
  koko
  Рейтинг: 414 Неутрално

  До коментар [#66] от "Thermobee":

  Има , имаа ей го мунчо жив пример гледай колко е начетен....

 69. 69 Профил на veskes1
  veskes1
  Рейтинг: 367 Неутрално

  естествено че мълчалив.те ако си отворят устите и ще им изпадат кастанетите.

 70. 70 Профил на muncho
  muncho
  Рейтинг: 514 Неутрално

  термоси, не ме занимавай с глупости бе, тъпак..

 71. 71 Профил на nauchnik
  nauchnik
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Кабакчиев се води по девиза "Гений е само този, който лично се признава за такъв". Съгласно Швейк от това състояние се излиза само с глад и клизми!

 72. 72 Профил на Банчо
  Банчо
  Рейтинг: 213 Весело

  До коментар [#53] от "Красимир Кабакчиев":

  Попитали радио Ереван:

  - Защо Бойко Борисов смени 2 министри на здравеопазването?
  - Защото не успяха да накарат лицето подвизаващо се в интернет с никнейм Красимир Кабакчиев, да си пие редовно хапчетата.

  ))

 73. 73 Профил на areta
  areta
  Рейтинг: 1121 Весело

  Айдееее и Муня се появил във форума... заедно с Кабакчиев са неустоима комбинация

 74. 74 Профил на Мазен чех
  Мазен чех
  Рейтинг: 624 Неутрално

  Кабакчиев, каква е тая скрита реклама на книжлето ти за 140 евро. Модераторите трябва да те баннат. Поне дай линк към българско издание.

  икономист - неграмотник с диплома
 75. 75 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  До коментар [#13] от "Thermobee":
  До коментар [#15] от "Thermobee":

  Освен грозен си и глупав. БАН обеща преди ДВЕ години супер сорт БГ домат /поръчано и ПЛАТЕНО от Турция/. Покрай това ставаше въпрос, че ПАК ще има вкусни БГ домати у нас. НЯМА.
  Та да те питам: БАН излъга ли, не можа ли? Което и да е вярно, говори, че там НЕ СЕ ПРАВИ НАУКА.


  До коментар [#17] от "rori8":

  ........пак превърна протеста на БАН в трибуна за лична изява....

  Че ти откак си във форума той не е писал. Нали беше НОВ?

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 76. 76 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  До коментар [#66] от "Thermobee":

  КРЕТЕН - ЧИРКОВ.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 77. 77 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  До коментар [#55] от "Красимир Кабакчиев":

  ...........А къде са вашите?
  Няма ги!.........

  Ами няма, както няма мозък в тиквите на тия дето ти дращят минусите.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 78. 78 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  До коментар [#74] от "tel_112":

  Що не му разгледаш работите, един вид да се подготвиш, та тогава да се изкажеш, А?

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 79. 79 Профил на kyobul
  kyobul
  Рейтинг: 425 Неутрално

  само се дърлите като каруцари, направете си труда поне да прочетете годишните отчети на БАН, както са посочени в #25...
  при това положение се учудвам как БАН успяват да вършат все пак свястна работа

 80. 80 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  До коментар [#47] от "svoboden":

  Ти на всичко се чудиш, защото от нищо не разбираш, нормално е.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 81. 81 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  До коментар [#79] от "kyobul":

  ............как БАН успяват да вършат все пак свястна работа...........

  Ами те не вършеха свястна работа и като имаше пари. Разликата сега е само в парите - просто спестяваме от напълно излишни разходи.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 82. 82 Профил на Мишуга
  Мишуга
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Ужасно дразнещо е това че отдават имоти под наем като това което показаха по телевизията за 100 евро 6 декара в София.
  Просто БАН са едни хора нямащи нищо общо с науката.
  Те и към университети да бяха можеше да творят наука, щом искат да не ги бутат, явно това ги удовлетворява и така са си изработили схемата по която получават заплата без да работят нищо.

 83. 83 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1665 Неутрално

  До коментар [#82] от "Мишуга":

  Ставаше дума за земеделска земя. Наемите на такава земя рядко достигат 20 лв. на декар или 120 лв. за 6 декара, така че ако успяват да взимат по 20 евро на декар наем си е супер добра цена.

 84. 84 Профил на muncho
  muncho
  Рейтинг: 514 Весело

  Ужасно смешно е, когато хора нямащи и най-малка представа от това, което се върши в БАН, или какво вършат учените по принцип, или какво е наука изобщо, хора без образование, както и ненормалници изхвърлени от БАН, защото скачат по гърбовете на хората като Кабакчийски, та ужасно смешно е когато такива хора почнат да се изказват като последна инстанция и съдници на БАН, учените и науката изобщо и да дават оценки, препоръки и наклон на ... световната наука

 85. 85 Профил на Perfanov
  Perfanov
  Рейтинг: 521 Неутрално

  До коментар [#3] от "xmm":

  Примерно, http://bshc.bg/index.htm
  Това е в сградата зад Аспаруховия мост във Варна - имат високоскоростен уред за измерване на кавитация, както и басейн, в който пускат модели на кораби, за да измерват хидродинамичността им. Щом американските военни могат да измерят полезността на този институт в долари, значи има такава!

  .
 86. 86 Профил на Perfanov
  Perfanov
  Рейтинг: 521 Неутрално

  До коментар [#84] от "muncho":

  Е, трябва да се съглася на 100%.
  Но нали съществува световен заговор срещу образоваността и науката.. 'щото е елитарна и не всеки може (или иска) да се образова и да си вади хляба с наука.. нали затова далекоизточните ни братя убиваха хората с очила?

  .
 87. 87 Профил на canuck99
  canuck99
  Рейтинг: 532 Неутрално

  До #20
  За твое сведение Съботинов не е кадър на БКП. Той изгря с идването на СДС на власт - мотивът беше че на дядо му са експроприирали имоти в Бургас. Тогава се издигнаха и повечето от днешните ръководители в ЦУ и институтите на БАН.

 88. 88 Профил на hephaestus
  hephaestus
  Рейтинг: 4 Гневно

  Спамърът "Красимир Кабакчиев" - следващ президент на РъБъ - за да стане веднъж за винаги ясно на всички, че тази държава трябва да се закрие!!!

 89. 89 Профил на Гражданин
  Гражданин
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Това, което се случва с БАН, какво общо има с кюлотките и силикона на разни шафрантии от попфолка? Задавам този въпрос, защото тук, в този форум повечето изказващи се "специалисти" са компетентни в тази силно гримирана област. Засрамете се никаквици, когато граденото столетие и половина от най умните и образовани хора на РОДИНАТА ни се валя в прахоляка на безвремието в което живеем! А ние ще живеем след унищожението на БАН в още по смърдяща кочина, защото няма да го има техния високоерудиран коректив. Явно това е целта на поръчителите, които ви предложиха виртуалните - пожарникар, полицай, финансист, псевдо египтолог и останалата сволоч за избор? Винаги съм вярвал във виталноста на БЪЛГАРИНА - дано не съм се лъгал?!?

 90. 90 Профил на maxthornd
  maxthornd
  Рейтинг: 0 Весело

  Това е разделителната лийия между биологичните тъпаци и другите: дали се кефят от проблемите на бан. Всевъзможни чикикижии и каруцари се произнасят компетентно за бан. То е все едно гъза да каже че мозъка не върши никаква работа. хе хе хе

 91. 91 Профил на berbenkov
  berbenkov
  Рейтинг: 1291 Любопитно

  Б. Б. се втрещи
  от протеста със свещи!

  www.berbenkov.hit.bg
 92. 92 Профил на petkos
  petkos
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Вчера Съботинов и компания за пореден и последен път манипулираха колегите от БАН!
  Интервюто на Игнатов днес в Монитор -
  http://www.monitor.bg/article?id=268865
  Успех!

 93. 93 Профил на rick_perry
  rick_perry
  Рейтинг: 380 Разстроено

  Защо не погледнете този списък
  http://www.nauka2010.com/signed.php
  и не прочетете за какво става дума
  http://www.nauka2010.com/open_lett.php

 94. 94 Профил на petkos
  petkos
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#93] от "rick_perry":

  Прави са българите, които правят кариери в чужбина. Но като са българи, поне да си сложат кирилица на компютрите, подписали са се на латиница.
  БАН през последните 60 години е имала ръководства, чиято единствена цел е била собственото благополучие, използвайки комунистически и "демократични" методи! Но резултатът винаги е бил като във вица - седим във влака, пуснали сме пердетата, клатим вагона и си внушаваме, че пътуваме!
  Дано това се промени!

 95. 95 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 1935 Неутрално

  До коментар [#84] от "muncho":

  Щом плащам,значи по дефиниция,че съм ПОСЛЕДНА ИНСТАНЦИЯ по всички въпроси,касаещи БАН !

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 96. 96 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 1555 Неутрално

  След като толкова време се занимавате с психопата Кабакчиев, май и вие не сте наред. Но този път във форума преобладава разума, вместо обичайната помия. И лошото е, че пожарникаря и великия "учен" Дянков зорлем тикат голяма общност към Гоце. Може би не е случайно. Защото в БАН огромното мнозинство нямат нищо общо с посткомунистическата върхушка, но когато ти отнемат хляба и това, което искаш да работиш, задължително търсиш някакъв изход. И само човек с акъла на Дянков може непрекъснато да повтаря за "банските старци", "комуноидите" и т.н. Икогато се радвате на съсипването на БАН не забравяйте, че вашият идол ББ се преклони пред комунистическия диктатор Тодор Живков.

 97. 97 Профил на КАФ
  КАФ
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Съжалявам за БАН , но няма друг начин. Те опорочиха самата наука. Философският институт ,,изследвал" собствената си история - Пфу-у !!!

  Tа по проблема с тиранията : Исторически е доказано, че няма просперираща Държава , без силна централна власт. Това обаче силно ограничава правата и свободата на населението.

  Проблема е ,че българският народ иска да просперира при слаба държава - няма как да стане ! Б.Борисов иска наистина да постигне нещо и засилва централната власт, защото иначе няма как да го постигне.
  Филма :,, Слаба Държава - икономически просперитет " не съществува, но филма ,, Слаба държава - свобода " съществува - гледаме го стана 21 години.
  Ако искаме и двете ,тоест и да бъдем свободни и да просперираме икономически трябва да унищожим държавата.
  Единственият проблем е, че никой не го е правил досега , за да види какво ще излезе. Е , както виждам - ние ще сме първите.
  БЪЛГАРИЯ - ЕКСПЕРИМЕНТА ПРОДЪЛЖАВА - дупе да ни е яко !

 98. 98 Профил на Ганю
  Ганю
  Рейтинг: 8 Весело

  Т'ва порнографията в БГ - много модерна дисцилплина бреееееейй ... както сред гърбЪвите, така и сред мат'тиала: ... след 21 г. пост-комунистическа перестройка, БГ си остава "държава на пролетариата". Това е видно от по-голямата част от коментарите, когато стане дума за образование и наука: личи, че са писани от неграмотен и злобен пролетарий, и чат-пат от пролетарски "бизнесмен", т.е. мутра (дето все "печалба" му се присънва, я във вид на брониран BMW автомобил, я като силиконова чалгаджийка

  Айде сполайте, бай ви Ганя екс- Балкански
 99. 99 Профил на 077888888888
  077888888888
  Рейтинг: 572 Весело

  Вчера гледах протеста на БАН по телевизията: Дадоха думата и на една от протестиращите- Лелка от тези дето са на Женския пазар:
  -" Ние сме тук, със своя опит, със своите знания да помогнем на правителството да върви по правилния път." ?!?
  ..Не мисля, че г-н КК със своите 4-6 постинга спами.
  Е, първите 4 са по длъжки, но нейсе.
  Тук се очертава голямо мнозинство поддържащи БАН. Не и аз.
  Няма безплатен обяд. Зяпнали уста и искат, искат, искат. А полза - йок. Е, не става така. Защо толкоз комунета вътре? Защо никаква продукция от тях няма?
  Високопарните фрази на някои форумци и личните обиди към други въобще не ме засягат. БАН или трябва да се промени напълно и влезе в крак с времето или да последва участта на Кремиковци.

  Да изгоним паплачта ГРОБ и спасим Родината.
 100. 100 Профил на Знам и Мога
  Знам и Мога
  Рейтинг: 726 Весело

  Докато някой не ми обясни каква полза има България от Националната лаборатория по компютърна вирусология, в която работят поне 19 души (според официалния им сайт), аз ще бъда против БАН!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK