Собственици на незаконни постройки в Несебър започнаха доброволно да ги премахватСобственици на незаконни надстройки в стария Несебър започнаха доброволното им премахване, съобщи "Фокус". Според информацията това ще направят притежателите на пет от общо шестте сгради, за които има влезли в сила заповеди за премахването на незаконно надстроени етажи и покриви.


"Срещу държавата няма как да излезеш и да се пребориш с нея. Въпросът беше да има малко човещина и воля, поне да ни оставят да изкараме зимата. В момента има мъгла и е готово да завали, аз почвам да махам керемидите", заяви Ивайло Ляхович от инициативния комитет в защитата на интересите на жителите на града. Ляхович обитава къща с незаконни надстройки. 


Вчера събарянето беше временно отложено, след като собственици на имоти подадоха молба до Административния съд в Бургас да спре изпълнението на заповедта за разрушаване заради идващата зима. Притежателите на къщите обявиха, че ще изкачат решението магистратите, но местната управа ги уверила, че било по-добре те сами да премахнат надстройките, за да не пострадат целите им къщи при принудително събаряне.


В понеделник РДНСК започна акция по премахване на незаконно надстроени етажи и покриви на шест къщи, както и два магазина в стария Несебър, за които са минали всички възможни съдебни процедури. Работата на строителния контрол обаче беше посрещната с блокада, живи вериги и целодневни демонстрации от жителите на града, чийто протест продължава.

Ключови думи към статията:

Коментари (56)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на pl_dichev
  pl_dichev
  Рейтинг: 434 Неутрално

  ВЪЗВАНИЕ - ДА ПОЧИСТИМ БЪЛГАРИЯ И СЪБЕРЕМ ПАРИ ЗА НОВО КРАДЕНЕ!
  НИЕ – СОБСТВЕНИЦИТЕ на България, притиснати от световната криза и собствената си некадърност да управляваме приватизираното социалистическо имущество, както и демократично окраденото от блеещото стадо, наречено "народ", имаме възможност да акумулираме нови средства и същевременно да направим собствеността си естетичиски незагрозена! Призоваваме:
  1. Да се пристъпи към своевременно премахване на всички остъклявания и преграждания по панелните блокове - балкони, лавки по входовете и т.н. Те са незаконни отвсякъде и при едно утрояване, а защо не - до десет пъти вдигане на глобите, ще напълним хазната. Да не забравяме, че като се махнат тези грозни винкели и мръсни джамове, красотата на панелите ще блесне.
  2. Всички видове от грозни по-грозни фибрани за саниране по калкани и стени да се премахнат, ако собствениците не желаят да ги боядисат в един цвят. Стадото няма да може да избере общ цвят - червен, син, жълт, турско синьо, респективно черноатакистко и пак ще можем да наложим глоби!
  3. Подкарваме на събаряне де що има барака по лозя и паланки - те ти още глоби, а като разчистим бараките, ще блеснат с пълната си красота нашите прелестни палати в стил мутробарок за радост на очите.
  Стадото ще скочи на протести и като нищо може да капичне оня пожарникар бОКО Тиквата... Тогава може да внесем поправки в законите и "за да могат законите да служат на хората, а не обратното" ще станем отново любимци на стадото и ще можем да си го стрижем свободно и демократично. Тогава и ще си узаконим окончателно палатите, ако ще те да са в Борисовата градина или Морските такива в Бургас или Варна, на плажа или в язовирите. Сега му е времето!

  има умисъл за да съществуваме
 2. 2 Профил на morf
  morf
  Рейтинг: 716 Неутрално

  Някой знае ли от кога са заповедите на РДНСК за прмахване на надстройките? Да не се окаже, че са издадени преди няколко месеца, преди настъпването на тази страшна зима. И да не се окаже, че мишоците са се ослушвали до сега, докато се стигне до силовото премахване на надстройките с полиция и външни фирми.

  Ако е така, всички разходи за 3-те дни гюрултия да се поемат от мишоците + съответните глоби.

 3. 3 Профил на KOBA_STALIN
  KOBA_STALIN
  Рейтинг: 1234 Весело

  Другари,
  След "направи си сам" следва "събори си сам".

 4. 4 Профил на renegat
  renegat
  Рейтинг: 1128 Неутрално

  ...това е само временно...предвидливо се събира тухла по тухла и сортира на склад матрияла...в очакване на "по-добри времена"....и после пак ще дигаме...няма да я оставим тая работа в ръцете на ДЪРЖАВАТА - щото доверие никакво и никога за нищо, така си я знаем ние открай време още от турско и от по- преди...ЗАТОВА СМЕ БЪЛГАРИ, А НЕ ДРУГИ...нищо,че сме европейци, но най-сме БЪЛГАРИ и оцеляваме, но не и друго...само оцеляваме през вековетте...и сега пак ша оцелеем...

 5. 5 Профил на bokko
  bokko
  Рейтинг: 541 Любопитно

  Другите разрушиха и ограбиха икономиката а тези почнаха да разрушават и къщите на хората . Явно плана е в действие трябва нищо да не остане освен строежите на богатите . Бедните на палатки.

 6. 6 Профил на mdaa
  mdaa
  Рейтинг: 594 Весело

  До коментар [#3] от "KOBA_STALIN":

  А най-накрая следва "наe*и се сам"... D

 7. 7 Профил на КАФ
  КАФ
  Рейтинг: 8 Гневно

  ,,Собственици на незаконни постройки в Несебър започнаха доброволно да ги премахват"

  НАГЛА ЛЪЖА !!!!

 8. 8 Профил на KOBA_STALIN
  KOBA_STALIN
  Рейтинг: 1234 Весело

  До коментар [#6] от "mdaa":

  Уважаеми другарю m, драги daa,
  Това, за което говорите е неразделна част от събарянето.

 9. 9 Профил на dimo 58
  dimo 58
  Рейтинг: 114 Неутрално

  Случаят в Несебър показва какво представляваме ние българите! Имам впредвид както тези които трябва да си съборят построеното в нарушение на закона, така и тези които са им позволили да го направят безнаказано. Случаят е много показателен какво става когато в една държава няма закони, когато хората не вярват в своята държава /впрочем и досегашните ръководители на държавата не са направили много за да и вярваш /.
  Така става когато в една държава просперира простака и тариката, когато си глупав ако спазваш правилата.
  Уважаеми съфорумци помислете си в какво живеем, и мислите ли, че ако не променим себе си нещо ще се оправи?
  С този манталитет далече няма да отидем. най много да спретнем една подписка в България въобще да няма паметници на Юнеско както става в несебър. и да не забравим да палнем тук и там по някоя гума във все още запазените ни старини.

  Пътят е целта! Конфуций
 10. 10 Профил на kodichev
  kodichev
  Рейтинг: 5 Неутрално

  Борисов, Борисов, защо пак започна с постройките на дребните риби бе? Защо не събориш Краш на Доган първо, хем не е посторен докрай? Защо не събориш незаконния лифт на Милен Велчев в Паничище и в Картала Благоевград? Защо не събориш повечето хотели на Милен Велчев и сие по черноморието постороени на плажовете???? Какво само със разни дребни риби, рибари се занимаваш. Първо събори на доган сараите и после и тези, разбира се че и тях.

 11. 11
  ****

  Мненията на потребителя SorryLol бяха изтрити поради системно и целенасочено нарушаване на <a href="http://www.economedia.bg/forum/">правилата за форумите</a>.

 12. 12 Профил на leo1971
  leo1971
  Рейтинг: 448 Неутрално

  "Притежателите на къщите обявиха, че ще изкачат решението магистратите"

  две грешки в едно изречение, сигурно има и други

  "Притежателите на къщите обявиха, че ще ИЗЧАКАТ решението НА магистратите"

 13. 13 Профил на Хи-хи
  Хи-хи
  Рейтинг: 1849 Неутрално

  Еее, много бързо капитулираха... Сега ДНСК ще треба да обърне "внимание" и на хотели и палати....

 14. 14 Профил на Тодор Ангелов
  Тодор Ангелов
  Рейтинг: 381 Неутрално

  До коментар [#2] от "Суворов":

  Поканите за доброволно събаряне са от шест месеца!!!

  „До 9 септември 1944 г., тази паметна дата, българският народ се намираше на ръба на една бездънна пропаст! След девети той направи съдбоносната крачка напред!“
 15. 15 Профил на stupidon
  stupidon
  Рейтинг: 541 Неутрално

  Тука некои другари леко са объркали рейса- за да се събори нещо, освен желанието на РДНСК трябва и решение на съда... На същия съд, дето ни е най-любим и в който голяма част от хората са си губили времето и нервите... Същия съд, в който Маргините правеха шоу с проституиращите журналисти и в който хонорара на Доган се оказа законен... Преди да чакате нещо от съдиите обаче, трябва да изтече мандата на сегашните и те да се окажат от другата страна на залата...

  "Животът е като стълба на кокошарник - къс и осран." - Есхил
 16. 16
  ****

  Мненията на потребителя SorryLol бяха изтрити поради системно и целенасочено нарушаване на <a href="http://www.economedia.bg/forum/">правилата за форумите</a>.

 17. 17 Профил на КАФ
  КАФ
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До Dimo 58 - №9 ,,Така става когато в една държава просперира простака и тариката, когато си глупав ако спазваш правилата."

  МНОГО СИ ПРАВ !

 18. 18 Профил на Хи-хи
  Хи-хи
  Рейтинг: 1849 Неутрално

  До коментар [#16] от "SorryLol":

  Този случай не решава нищо. Тепърва предстои да видим к'во ще правят ББ и ДНСК. ИНтересното следва...

 19. 19 Профил на КАФ
  КАФ
  Рейтинг: 8 Неутрално

  ,,"Срещу държавата няма как да излезеш и да се пребориш с нея"

  Не е вярно !!! Партията и Държавата могат да бъдат унищожени, но за да ги унищожиш трябва да унищожиш измамата наречена Живот !

  Аз го направих за семейството си !!!

 20. 20 Профил на КАФ
  КАФ
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Какво съм аз сега , след като унищожих Живота в себе си и жена си ?

  Аполитичен, Атеистичен, Автомат ! - Това съм ! и съм доволен !

 21. 21
  ****

  Мненията на потребителя SorryLol бяха изтрити поради системно и целенасочено нарушаване на <a href="http://www.economedia.bg/forum/">правилата за форумите</a>.

 22. 22 Профил на KOBA_STALIN
  KOBA_STALIN
  Рейтинг: 1234 Любопитно

  До коментар [#19] от "КАФ":
  трябва да унищожиш измамата наречена Живот !
  Аз го направих за семейството си !!!

  Уби ли ги другарю?

 23. 23
  ****

  Мненията на потребителя SorryLol бяха изтрити поради системно и целенасочено нарушаване на <a href="http://www.economedia.bg/forum/">правилата за форумите</a>.

 24. 24 Профил на Rage Against
  Rage Against
  Рейтинг: 1021 Неутрално

  До коментар [#10] от "kodichev":

  запознай се малко с фактологията около всичките ти изброени случаи. трябва да има шибано крайно решение на съда (което е минало всички съедбни инстанции и няма повече обжалвания).

  едва тогава се чакат заповеди на другите некадърници от РДНСК и се чака "тук трябва да дойдат танковете и затворниците", за да се съборят сараите и другите бетонни чудовища...

  ей, тва комунистическата простотия "една жена на спирката ми каза" ме вбесява адски много!

  РЕФОРМИ !
 25. 25 Профил на КАФ
  КАФ
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До ,,KOBA_STALIN - № 22 - ,,Уби ли ги другарю?"

  Аз, не съм убиец като Вас другарю Сталин - създадох необходимите обстоятелства и те се самоликвидираха, защото не можаха да оцелеят.
  Да сте чувал за Чарлз Дарвин и Естественият подбор при който оцелява по силния ?

 26. 26 Профил на rosinant
  rosinant
  Рейтинг: 8 Любопитно

  айде, аман от терикати! Аз защо обикалям по общини и чиновници да си изкарам всички шибани разрешения? То що да не си накачуля каквото съм си решила и после да протестирам сърцераздирателно... Сори, ама тия в Несебър отдавна прекалиха! Най - възмутителна е реакцията на всички съфорумци и гражданье, които до скоро пищяха че държавата не прави нищо за презастроените улици на Стария Несебър и сергиите с гащи и сутиени.

 27. 27 Профил на zz54
  zz54
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Добре де. Всеки , но ...."по поред"....

 28. 28 Профил на dnk
  dnk
  Рейтинг: 587 Неутрално

  До коментар [#2] от "Суворов":

  На Ляхович заповедта е от 2005 година. Общо взето доста човечно са го чакали 5 години.

  Моралът не е порок!
 29. 29 Профил на schleimer
  schleimer
  Рейтинг: 973 Неутрално

  А незаконните хотели попадат в графата "Заварено положение", или как? Или въобще липсват такива? Интересно...

 30. 30 Профил на barsa
  barsa
  Рейтинг: 648 Весело


  БОЖЕ КОЛКО МЪКА ИМА В НЕСЕБЪР ....

  ДА ВЗЕМЕМ ДА ПОМОГНЕМ на собствениците за премахването на незаконните им "творения" .....

  "BARSELONSKI" отново е "модериран", но НЕ може да бъде цензуриран !
 31. 31 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Тоя който изправя бургаски пандизчии срещу жени и деца трябва да си понесе заслуженото според мен.
  Това никой не го е правил досега!

  Не цъфтиш ли като цвете, гниеш като бурен.
 32. 32 Профил на Светослав
  Светослав
  Рейтинг: 436 Гневно

  Поведението на тези хора е просто отвратително и преминава всякакви граници. Палеж и вандализъм срещу архитектурни паметници, подписки срещу ЮНЕСКО, обърнат флаг??? Къде си мислят, че се намират?! Абсолютни диваци!

  Аз лично обявявам бойкот на община Несебър. Заричам се повече да не стъпя там, докато няма цялостна промяна на отношението спрямо културното и историческото наследство.

  Призовавам ви вие да направите същото!

 33. 33 Профил на popovski31
  popovski31
  Рейтинг: 2199 Неутрално

  До коментар [#3] от "KOBA_STALIN":

  Много точно казано!
  И аз съм строил пристройка,но е законна.Досега за цялата документация,проект,виза,рзрешително и т.н.,съм платил почти 3000 лв. за 90 кв.м.А и тичането не е малко.Е да ви питам-аз глупак ли съм,че и за това съм харчил пари и губил време?
  Да са мислили когато са започвали да строят.Законите са за всички!
  Само и по язовирите да почнат да събарят,а не само на простолюдието да събарят.

 34. 34 Профил на danea42
  danea42
  Рейтинг: 221 Гневно

  Криво разбрана цивилзация, но тя е в БГ вековна! Аргументите на незаконно построилите са просто шашващи с наглостта, инфантилността и простотията си! А въпросите на журналистите са тенеднциозни, не допринасящи с нищо за едно обективно изясняване на нещата!

 35. 35
  ****

  Този коментар беше изтрит в 15:42 на 17/11/2010 от неговия автор.

 36. 36 Профил на 4i4e
  4i4e
  Рейтинг: 488 Неутрално

  да хвърлиш пандизчии, срещу жените и децата им, жандарми, да влезеш в дворовете за да им разрушиш покъщнината, къщите, да ги рекетираш хиляди левове за някакви шибани бюрократски подписи.НЯМАМ ДУМИ!!!

 37. 37 Профил на Станимир Станчев
  Станимир Станчев
  Рейтинг: 754 Гневно

  Каквато ни държавата, такива ни е градовете от историческо значение, такива ни и хората, такива ни и терористите (визирам неуспешният опит на онзи миналата година да отвлече автобус), такъв ни е манталитета, такова ни е и самосъзнанието (упс това пък май най - много липсва). Наглост и безочие от тези несебърски "тарикати"...

 38. 38 Профил на mdaa
  mdaa
  Рейтинг: 594 Неутрално

  До коментар [#31] от "Десен":

  Айде бе?
  А да си спомняш случайно един президент на име Желю Желев, който освбоди предсрочно хиляди криминални престъпници, с цел да се замаскират в нарастналата престъпност кражбите на "другарите"...
  Къса памет имате таварищ Десен, що така?

 39. 39 Профил на ivanchoLA
  ivanchoLA
  Рейтинг: 1341 Весело

  Само с бои по тимберицата става, така се прави на Запад и затова работи, ето че работи. А тия които са обърнали знамето наопаки и тн да се вкарат в затвора за вандализъм и неуважение на националните символи, че да им доиде акъла в тимбериците. Кои си мислят че са тия ?!?!

  #notmypresidentAmericans strive for excellence, Europeans for mediocrity ... да не би цоциализъм играло, не би чудо видяло (c) ivanchoLA2012
 40. 40 Профил на За да останат ХОРА в България.
  За да останат ХОРА в България.
  Рейтинг: 705 Неутрално

  Националния трибагреник наопаки - това означава военно положение на всякакъв език.Ами да влиза войската там и за 3 дена една незаконна постройка да не остане цяла. А отделно тези дето са се изгаврили със знамената - в кауша.

 41. 41 Профил на schleimer
  schleimer
  Рейтинг: 973 Неутрално

  Незнам, дали ББ и ко. осъзнават, какво точно правят. В тази ситуация има само два начина на реакция:

  1. Узаконяване на всичко построено досега по формулата "Заварено положение" или премахване на всички незаконни постройки в страната. Второто би довело до гражданска война. А евентуално полвинчато решение на ГЕРБ от сорта "пипаме рибарите и дребните риби, но оставяме хотелите, луксозните вили по Банкя и тн. ще срине доверието в това правителство по-бързо, отколкото можете да си представите. Само гледайте, какъв цирк се заформя отсега нататък.

 42. 42 Профил на NPaine
  NPaine
  Рейтинг: 1341 Весело

  На несебърско баце, Юнеско му е виновно...

  "People should not be afraid of their government. Governments should be afraid of their people."
 43. 43 Профил на За да останат ХОРА в България.
  За да останат ХОРА в България.
  Рейтинг: 705 Неутрално

  До коментар [#38] от "mdaa":

  Желю освободи основно политически затворници, но тогава комунистите успяха да прокарат покрай тях и много криминални такива. Всичко беше добре обмислен саботаж на промените и БКП спечели, ако не помниш.

 44. 44 Профил на Alexander Lazarov
  Alexander Lazarov
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Ех, само ако може да ги изчакат до пролетта за да дойде време за избори и да ги оставят на мира за неопределено време...

  rm -rf /bin/laden
 45. 45 Профил на richardnixon
  richardnixon
  Рейтинг: 648 Неутрално

  НЕСЕБЪР БЕШЕ ЗАПАЛЕН, за да бъде изведен от ЮНЕСКО!!!започналия вандализъм срещу архитектурните паметници, какъвто са подпалените с автомобилни гуми крепостни стени на древна Месамбрия. Тези стени, които са преживели превратностите на хилядолетията, днес са непоправимо увредени от група лица, които по недопустим начин извратиха недоволството на местните хора. Подпалването на каменните стени е варваризъм, който не може да се побере в съзнанието на нормален човек! Това е действие, което в никакъв случай не може да защити интересите на гражданите. Напротив – унищожаването и увреждането на паметниците, които не принадлежат единствено на нас, а на цялата световна култура, е съзнателен акт, целящ хаос и конфликти. Това работи изключително във вреда на града ни, пред цялата българска и международна общност. Подпалването на крепостта на Месамбрия може да бъде сравнено по своята диващина, единствено с унищожаването на културни паметници от талибаните и ислямските фундаменталисти в Афганистан.

 46. 46 Профил на Ордар Варвар, Дебил Дебылич now
  Ордар Варвар, Дебил Дебылич now
  Рейтинг: 1108 Неутрално

  до #9
  "С този манталитет далече няма да отидем. най много да спретнем една подписка в България въобще да няма паметници на Юнеско както става в несебър. и да не забравим да палнем тук и там по някоя гума във все още запазените ни старини. "

  То по този принцип с подписки козлодуйци да поискат АЕЦ-а не е в Козлодуй, другите да не искат ЖП линия през тяхната нива, а трети корабите да не влизт в морето им, за да не го цапат. За камионите не пиша - протести има навсякъде.

  През последните 4000 години не е опитомено нито едно ново животно.
 47. 47 Профил на kasabira
  kasabira
  Рейтинг: 381 Весело

  До коментар [#33] от "popovski31":

  Законите са за всички!
  Само и по язовирите да почнат да събарят,а не само на простолюдието да събарят.

  Тъй, тъй , от твоите уста в Боковите уши !... Ама дали ще се случи ?
  Оти ми се не вЕрва...

  "Въобще не ми пука какво са писали за мен, стига да не е истина."
 48. 48 Профил на pl_dichev
  pl_dichev
  Рейтинг: 434 Неутрално

  До коментар [#41] от "schleimer":
  Скъпи колега, напълно си прав, мога да изброявам до безкрай, кои ще са участниците в гражданската война и какъв ще бъде изхода от нея. Обърни внимание на първия ми пост - Възванието на "СОБСТВЕНИЦИТЕ НА ДЪРЖАВАТА". Най-много ме радвад многобройните минуси - явно доста глави съм бъзнал...

  има умисъл за да съществуваме
 49. 49 Профил на luarkas
  luarkas
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Кажете какво стана със "Златна перла"?
  ДНСК разпореди разрушаването на "Златна перла" - статия тук в Дневник от май тази година:
  http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2010/05/27/907484_dnsk_razporedi_razrushavaneto_na_zlatna_perla/

 50. 50 Профил на bokko
  bokko
  Рейтинг: 541 Неутрално

  Към
  schleimer

  В този форум да се срешне едно разумно мение . Иначе май ББ ще духат супата.

 51. 51 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 648 Неутрално

  Ами да влиза войската там и за 3 дена една незаконна постройка да не остане цяла.
  --------------------------------------------

  Ами да започваме! Щом е дошло време да се колим, ще се колим!

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 52. 52 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1234 Любопитно

  Енергията, която държавните органи и министър Плевнелиев посвещават на събарянето на постройки в Несебър, трябва да се прояви и при премахването на незаконните цигански гета.............

 53. 53 Профил на 4i4e
  4i4e
  Рейтинг: 488 Неутрално

  А АЗ ИСКАМ ДА СЕ ИЗВИНЯ НА НЕСЕБЪРЦИ,И ДА ИМ КАЖА ЧЕ ПЛАТЕНИТЕ ПОДЛОГИ ДЕТО ЛЕГАЛИЗИРАТ ПО ФОРУМИТЕ ИЗРОДСКАТА ПОСТЪПКА НА ПРАВИТЕЛСТВОТО........НЕ СМЕ НАРОД А МЪРША И ТАКА ЩЕ СВЪРША!!!

 54. 54 Профил на arch_
  arch_
  Рейтинг: 754 Неутрално

  Според мен трябва да се оставят тези хора да си правят каквото искат по имотите. Несебър и без това вече е съсипан. В крайна сметка хубост насила не се прави, култура също така. Несебър е единствения архитектурен комплекс от България в списъка на ЮНЕСКО (останалото са отделни обекти). Жителите на Несебър, пък и останалите българи, които ги подкрепят, със свалянето на знамената показаха, че не искат да имат нищо общо нито със света, нито с културата, нито с наследството. Ако утре Боянската църква се окаже на нечий наследствен имот (произволен пример), ще слушаме вопли и протести как е гавра с частната собственост, че не може да й се пристроят две кулички и три стаички и че не може да премести камбанарията, защото няма място за гараж. Ако Мадарския конник се окаже със съсед, който иска да си направи каменоломна, сигурно и той ще протестира че му взимат поминъка, като не му разрешават да взривява там заради "некви си руини".
  Държава без история не е държава. Ние не сме държава. Ние сме сбирщина.

 55. 55 Профил на 1a2b3c4d5e_xix
  1a2b3c4d5e_xix
  Рейтинг: 1334 Любопитно

  До коментар [#19] от "КАФ":
  До коментар [#20] от "КАФ":
  До коментар [#25] от "КАФ":

  Не, че искам да ти се меся, ама... не е време да потърсиш някой добър психиатър?

 56. 56 Профил на Стенли1
  Стенли1
  Рейтинг: 488 Гневно

  Добре де бива ли да проявяваме такъв фанатизъм? Разбира се, че трябва да се пазят паметниците на културата! Но трябва да има баланс с интересите на собствениците. Предствете си- имате такава къща в Несебър и имате две-три деца, дай боже! Ами разбира се, че ще се погрижете да вдигнете 2-3 етажа за да ги послоните, да сте заедно. Днес наблюдавах как къртят дъски от характерната дървена облицовка и събарят вдигнати такива етажи. Ами те са в същия стил, каквито са и старите сгради. С нищо не нарушават облика на Несебър. Много по-остър е проблема с остъкляване на балконите и вътрешно-блоковите преустройства в София, ама тук никой не смее да пипне. Ще падне нечий рейтинг! Изобщо цирк, където и да погледнеш!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK