Съдът оправда и бившия шеф на фонд "Земеделие" Асен Друмев

Съдът оправда и бившия шеф на фонд "Земеделие" Асен Друмев

© Георги КожухаровСофийският апелативен съд (САС) оправда изцяло по всички обвинения бившия изпълнителен директор на Държавен фонд "Земеделие" Асен Друмев по делото за злоупотреба с над 48 млн. лв., съобщи агенция "Фокус".


Друмев беше осъден от Софийския градски съд (СГС) през март тази година на четири години затвор за това, че е сключил сделки, с които е ощетил фонда, републиканския бюджет и Европейския съюз, както и че е злоупотребил със средства по програма САПАРД за над 48 млн. лв. Тогава съдът присъди на Друмев още да не заема отговорен пост в срок от седем години.


"Невинен съм, не съм извършил никакви престъпления. От самото начало не разбрах в какво съм обвинен, както и сега не разбирам", заяви Друмев пред съда. След произнасянето на присъдата той коментира, че от изхода на това дело печели най-вече България, тъй като в противен случай страната трябва да връща средствата, усвоени по проектите.


Присъдата може да се обжалва в 15-дневен срок пред Върховния касационен съд.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK