Събарянето на незаконни сгради започва от морето и язовир "Искър"

Строителният контрол публикува на сайта си стотици заповеди-уведомления до собственици на имоти

Емблиматичният хотел "Дюн", който е построен на дюните на Златни пясъци, които са изключителна държавна собственост, няма да бъде съборен. Шефът на ДНСК Милка Гечева обясни, че собствениците на обекта са спечелили всички дела във Върховния административен съд срещу заповедите за събаряне. Хотелът беше построен от покойния шеф на бившата ВИС-2 Георги Илиев

© Юлия Лазарова

Емблиматичният хотел "Дюн", който е построен на дюните на Златни пясъци, които са изключителна държавна собственост, няма да бъде съборен. Шефът на ДНСК Милка Гечева обясни, че собствениците на обекта са спечелили всички дела във Върховния административен съд срещу заповедите за събаряне. Хотелът беше построен от покойния шеф на бившата ВИС-2 Георги ИлиевДирекцията за национален строителен контрол (ДНСК) публикува на интернет страницата си dnsk.mrrb.government.bg стотици заповеди за уведомяване на собственици на незаконно изградени постройки в цялата страна, които ще бъдат съборени. Сред тях има къщи и огради в столичния кв. "Бояна", край язовир "Искър", в скъпи квартали на Варна и Бургас.


Триетажен хотел на брега на морето близо до Златни пясъци също подлежи на събаряне, а 5-етажен хотел в Бургас е бил премахнат доброволно от собственика му, става ясно от сайта на ДНСК.


Общо 1600 са установените незаконно построени обекти в цялата страна, съобщи министърът на регионалното развитие Росен Плевнелиев пред радио "Дарик". Заповедите за 300 от тях са влезли в сила и ще бъдат премахнати скоро, допълни той. Освен съборените шест надстроени етажа и два магазина в Несебър текат процедури за още 30 обекта там. 83 пък са издадените заповеди за 150 постройки на язовир "Ивайловград", но повечето се обжалват.
Директорът на ДНСК Милка Гечева допълни вчера пред БНР, че в момента тече втора проверка около язовир "Искър". След първата от 2007 г. над 20 постройки подлежат на събаряне, след като са минали всички съдебни процедури. ДНСК търси фирми, които да разрушат незаконните строежи. Гечева съобщи, че 26 обекта - едноетажни и двуетажни къщички и две игрища, ще бъдат заличени от голф игрището в Долна баня.


Във Варненско бъдат премахнати над 20 строежа по плажовете. Един от тях е хотел "Рамона" в курорта Чайка в района на свлачището Кабакум. Процедурата е следната: след приключването на всички процедури и обжалвания се избира фирма, която да разруши построеното, изпращат се възлагателни писма до нея и до съответната община и РПУ, за да осигурят присъствие и съдействие в деня на премахването.


Разходите по бутането са за сметка на собственика на сградата. Публикуването на обектите на интернет страницата на ДНСК по закон вече се счита за уведомяване на собственика и така не се налага той да бъде издирван, за да му се съобщи лично. Това много съкращава и улеснява процедурата.


На въпрос защо досега се е бездействало за незаконните строежи и Гечева, и министър Плевнелиев казаха, че главната вина е на общините и главните архитекти по места. Отделно шефът на ДНСК обясни, че в дирекцията в цялата страна работят 400 души и те обработват и проверяват по 70 000 сигнала годишно.


Плевнелиев посъветва собствениците на незаконни строежи да ги премахнат сами, каквато възможност им предлага строителният контрол. Така те могат да запазят за себе си материалите от обекта - тухли, керемиди, арматура, а и няма да плащат държавните разходи за събарянето, както и глоба.


В събота премиерът Бойко Борисов заяви, че всички незаконни сгради в страната ще бъдат съборени. Той уточни, че такива има във всички курорти.

Коментари (54)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на suburban
  suburban
  Рейтинг: 506 Неутрално
 2. 2 Профил на marijka
  marijka
  Рейтинг: 535 Любопитно

  Аз пък сметнах, че всеки от тези 400 служители следва да "обработва и проверява" около 4 сигнала на работна седмица . Това много ли е?
  Само питам, не се заяждам

 3. 3 Профил на telqk
  telqk
  Рейтинг: 619 Неутрално

  Типичен христоматиен пример, че ще го духат само бедните. Както се очакваше очевидно незаконните строежи се оказват узаконени.

 4. 4 Профил на RED MAFIA
  RED MAFIA
  Рейтинг: 672 Весело

  Ново дело и ще го съборим червеният Дюн. Наю малкото заради червения цвят и на 1 място ми заема мястото на плажа !
  Цял живот само с бандюги ли ще се разправяме.
  След него ще съборим и хотелите на съдиите от ВАС !

  Когато стоиш достатъчно дълго до брега на реката и гледаш, ще видиш как пред теб по водата преминава трупът на врага ти
 5. 5 Профил на nikolaydkolev
  nikolaydkolev
  Рейтинг: 506 Неутрално

  тоя хотел, като няма да го събаряме, не може ли поне да го пребоядисаме?
  С тоя цикламен цвят - ще спрат да гнездят чайките направо

 6. 6 Профил на Alexander Lazarov
  Alexander Lazarov
  Рейтинг: 506 Неутрално

  "Във Варненско бъдат премахнати над 20 строежа по плажовете. Един от тях е хотел "Рамона" в курорта Чайка в района на свлачището Кабакум."

  Реторичен въпрос - а дали ще съборят строящото се в момента руско бетонно чудовище, което се намира на пясъка само на около 50 метра от хотел Рамона, и което вече е започнало да се свлича? И чиито строителни отпадъци изхвърляха с бетоновози в морето и вече нищо не става от съседните няколко плажа.

  rm -rf /bin/laden
 7. 7 Профил на Fanetti Mazakura
  Fanetti Mazakura
  Рейтинг: 778 Неутрално

  Хотелът на снимката не е от Златни Пясъци, а от Сл.Бряг!

  BOYKO BORISSOV – “RAPONA,” current Prime Minister of Bulgaria,(от Wikileaks)
 8. 8 Профил на 077888888888
  077888888888
  Рейтинг: 618 Весело

  И пак няма да има наказан чиновник от
  Строителен надзор? Ни лук яли, ни..
  .А защо получават тлъстите заплатки?

  Да изгоним паплачта ГРОБ и спасим Родината.
 9. 9 Профил на 993
  993
  Рейтинг: 609 Неутрално

  Малко уточнение. Хотелът на снимката "Дюн" е в Сл. Бряг, а не в "Златни пясъци".

  911,959,964,993
 10. 10 Профил на The.Teacher
  The.Teacher
  Рейтинг: 616 Неутрално

  Защо в такъв цвят, защо?

  Местоживеене:---> Магратеа. Образование:---> Антична филология, трансформационна етика и вълново-хармонична теория на историческата перцепция.
 11. 11 Профил на Петър Иванов
  Петър Иванов
  Рейтинг: 727 Любопитно

  Докато мислим име за кучето на Путин, подарено от премиера , да питам какво става с незаконната постройка на Руското посолство край яз.Искър?

 12. 12 Профил на Музар
  Музар
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  70 000 : 11 месеца : 22 раб. дни в месец : 400 души = 0.723 сигналАААААА на работен ден за чиновник!

  АААААААААуууууууууууу

  Гласът на разума е тих, но не се успокоява, докато не бъде чут." Бъдещето на една илюзия" Зигмунд Фройд
 13. 13 Профил на Evgeni Dimitrov
  Evgeni Dimitrov
  Рейтинг: 506 Гневно

  Това е добре дори много добре ,но задавам за пореден път въпрос към министър Плевнелиев:
  Кога най после ще има резултат от проверките в районните общини в столицата.Тук ,особено в столичната община "Лозенец"такива НЕЗАКОННИ строежи не липсват.Само ,че общинските ни администратори се изхитряват и дават "разрешение"за РЕМОНТ И ПРЕУСТРОЙСТВО на тавани и покриви,например по "образец7",а какво се строи на практика елате и вижте.Това са МЕЗОНЕТИ някой дори на по два ,три етажа строени върху стари половин вековни сгради ,без задължителната "АКТУАЛИЗАЦИЯ"на състоянието на надстроените сгради.След "строежа"те стават опасни за обитаване поради появяващите се пукнатини ,както и остарелите електро и В и К инсталации.На какво основание общинарите "разрешават "такова строителство,когато извършващите го съкооператори не поемат допълнителните изисквания от нови В и К инсталации и подмяна на вътрешните ел инсталации.Поради това в ЗУТ е казано "единодушно съгласие на всички съсобственици" а общинарите потулват това изисквания,най често с не пълни документи и с неверно съдържание.Такъв е случая с жил.кооперация "Средногорие"в община "Лозенец".Строежа е завършен за сметка на нарушение на ЗУТ и закона за Етажната собственост.Има и протокол от ДНСК за незаконност на част от строежа.За другите "изпълнения общината умишлено бави документацията.Защо ,това е необеснимо за част от съсобствениците!

  Това което днес направим за добро, утре поколенията ще благославят!
 14. 14 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  От напъни да пръдне тоя Плевналиев ще се усере накрая.
  Те работели по сигнали мола ви са.
  Значи тия дето ги снимаха от хеликоптери - за тях сигнала не е получен, ръиръшле.
  За вилата на Манджуков и Гоце - и за тях няма сигнал.
  За имението на Батков в Смолян и за него няма сигнал. За доганските сараи и за тях няма нищо.
  Съда е узаконил, защото са и платили до един. А бедните ще го духат и пак и пак и ако трябва още 1000 години и 100 поколения докато се научат как да гласуват и как да изритват от властта кратуни които ги лъжат.
  Ами факултета кога ще бутате бе помияр плевналийски?

  Не цъфтиш ли като цвете, гниеш като бурен.
 15. 15 Профил на mapto
  mapto
  Рейтинг: 1340 Неутрално

  В текста под снимката "Емблиматичният" от думата "емблима" ли произлиза?

  Думите в един език са това, което е безкрайно и изисква най-много усърдие и постоянство. Затова направихме http://lexicum.net
 16. 16 Профил на mapto
  mapto
  Рейтинг: 1340 Неутрално

  "Публикуването на обектите на интернет страницата на ДНСК по закон вече се счита за уведомяване на собственика и така не се налага той да бъде издирван, за да му се съобщи лично." - няма друга толкова милиционерска държава. Сега ще се окаже, че и аз съм за затвора, понеже на сайта на МО пишело, че за преди 10 години са ме търсили за казармата, а аз не съм разбрал.

  Думите в един език са това, което е безкрайно и изисква най-много усърдие и постоянство. Затова направихме http://lexicum.net
 17. 17 Профил на Дайкири
  Дайкири
  Рейтинг: 561 Неутрално

  Емблиматичният хотел "Дюн", който е построен на дюните на Златни пясъци
  ----------------------------
  Освен, че хотелът на снимката е на Сл.бряг ще допълня и че не е на дюни. На самите дюни в близост до Какао е един жълт, построен доста след този. Не се съмняваме, че въпросните няма да бъдат бутнати.

 18. 18 Профил на barsa
  barsa
  Рейтинг: 672 Любопитно

  хотел "Дюн", .......
  , че собствениците на обекта са спечелили всички дела във Върховния административен съд срещу заповедите за събаряне.
  ====================

  и ВАС СА СПЕЧЕЛИЛИ и мутрите са спечелили .....

  Какъв е проблема !!!!??

  "BARSELONSKI" отново е "модериран", но НЕ може да бъде цензуриран !
 19. 19 Профил на barsa
  barsa
  Рейтинг: 672 Гневно


  А ХОТЕЛИТЕ НА ВЪРХОВНИТЕ ОТ ВАС ?!!

  Върховния административен съд ......

  ПОМИЯРИ ....

  "BARSELONSKI" отново е "модериран", но НЕ може да бъде цензуриран !
 20. 20 Профил на anonimen
  anonimen
  Рейтинг: 616 Неутрално

  Охх, те даже обектите на мъртви мутри не могат да бутнат, какво ли остава на действащи. Държавата е изключително слаба.

 21. 21 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 1684 Неутрално

  Само като хипотеза!!
  Един архитект е взел сухото и си е затворил очите. Така тай става гарант на муграта, че законът не го лови. Трябва ли да върне парите на мутрата след като тази гаранция пропада?

  подпис
 22. 22 Профил на dasho
  dasho
  Рейтинг: 530 Весело

  хахахахахахаха

  "Емблиматичният"

  Емблима и половина

 23. 23 Профил на Пешката
  Пешката
  Рейтинг: 1233 Любопитно

  Браво на Плевенлиев - той е вероятно единственият който има някакво желание да действа-доколкото му позволят разбира се!
  Надявам се това да е само началото!

  Ако го боли, както го мързи, отдавна да е умрел.
 24. 24 Профил на newmind
  newmind
  Рейтинг: 561 Неутрално

  И морската ивица (плажовете) и чашката на язовирите са изключителна държавна собственост, но ...отново имаме избирателност законно/незаконно?
  Хотел ДЮН на плажа и още десетки на плажовете ни са законни, а вилите в чашките не са! А ВСИЧКО НА ДЪРЖАВНА СОБСТВЕНОСТ Е КРЕЩЯЩО НЕЗАКОННО!
  Къде отиват тук незаконните пристройки и незаконно усвоените балкони на свои къщи и апартаменти все пак?
  Отново казвам или се руши всичко от билбордовете, гетата, балконите до хотелите или се узаконява всичко или народът ще бъде доведен до пълно лудване. Не може да има и един прецедент и изключение, това дали се разбира?
  Тепърва министър Плевнелиев ще установява,че е влезнал в океан в който ще става все по-дълбоко , но излизането е все още възможно! А за мен е ясно,че под спазване на законовите изсквания - Чиновниците разбират количеството пари които може да даде един инвеститор - който даде става законен,който не даде - незаконен! Това са едни много ясни послания които ни изпраща ДНСК!

 25. 25 Профил на newmind
  newmind
  Рейтинг: 561 Неутрално

  И Хайде от МРРБ да сложат в един публичен регистър и всички държавни обекти без акт 16 от магистрали, тунели, шосета, мостове, болници, детски градини, училища, университети, стадиони, партийни домове, общински сгради, всички свои ремонти и реконтрукции например това в МРРБ!
  Тогава да видим ние простите данъкоплатци какво ще правим с тази незаконна държава? Болшинството държавни обекти нямат такива документи и не са си плащали данъци и такса смет! Защо държавата не погледне първо себе си?

 26. 26 Профил на chekanitsa
  chekanitsa
  Рейтинг: 450 Весело

  Цикламата на снимката може само да се радва, че немаме силен екотероризъм ))

 27. 27 Профил на Petar Pountchev
  Petar Pountchev
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Мисля, че розовият хотел на сниката не е Дюн! Оня е по- голям и по- луксозен.

 28. 28 Профил на P.S.
  P.S.
  Рейтинг: 450 Неутрално

  До коментар [#27] от "petarpountchev":

  Хотелът на снимката е точно "Дюн" - в Слънчев бряг.. журналетата на дневник явно не излизат извън София... Само че реалния му цвят е по-скоро "брик/креда". Така или иначе това е една от най-грозните сгради в комплекта... а и на 1000% е ясно, че е незаконен.. кой знае с колко са забогатели съдиите от ВАС покрай делата за събарянето му..

 29. 29 Профил на sbk
  sbk
  Рейтинг: 573 Неутрално

  Ако заведените дела са били пълни с фактологични грешки, подобно на текста под снимката, нищо чудно, че всички са били спечелени от собствениците/закононаруштелите.

 30. 30 Профил на chiko
  chiko
  Рейтинг: 395 Неутрално

  За сведение - хотел "Рамона" от 2 години е неизползваем))). Просто защото свлачището е започнало да го притиска и хотела е здраво напукан от свлачището.
  Интересно е защо нищо не се казва за това, че не се допускат хората свободно да ходят на плаж на плажна ивица пред клуб Ривиера ? Там наглите собственици в тч. и др. Весела Кюлева имат дори пропусквателен пункт с охрана. Дори понякога тази охрана провежда разпити на плажуващите откъде се влезли на плажа. Така че нека да не ни занимават с пушилката, че щели да рушат един неизползваем хотел, а да дадат възможност на хората свободно да ходят по плажовете.

 31. 31 Профил на lulinbadboys
  lulinbadboys
  Рейтинг: 8 Весело

  Само едно нещо не мога да разбера,за какво се тормозите бе хора-просто старата песен на нов глас!!!
  Хвърля се прах в о4ите на хората-ето виждате ли,ние работим!!!
  хехехехе-нищо ново под слънцето,нали все пак трябва да се от4ете дейност!!!

 32. 33 Профил на wreck
  wreck
  Рейтинг: 1011 Неутрално

  До коментар [#32] от "chiko":

  Росенчо им е дал това разрешително, за да се задавят с него тимаджиите и дадат фира. Това е стратегия.

  You should never underestimate the predictability of stupidity .
 33. 34 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 672 Неутрално

  Не знам защо е публикувана снимка на Сл.бряг след като там никога не е имало незаконно строителство.

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 34. 35 Профил на петро
  петро
  Рейтинг: 561 Неутрално

  "...главната вина е на общините и главните АРХИТЕКТИ по места"
  ------------------------------------------
  Е, тия какво ще ги правиме сега?!
  Нито някой пита, нито някой отговаря!
  А те са чисти, нищо нямат!
  Нямат, щото тяхните хотели са в Гърция, Испания, Флорида и ...

 35. 36 Профил на петро
  петро
  Рейтинг: 561 Неутрално

  http://images.webcafe.bg/2010/09/02/942379237492379/618x346.jpg
  -------------------------------
  Е така и наново!
  Иначе няма оправяне!

 36. 37 Профил на stefan_s_us
  stefan_s_us
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Браво! Покажете на наглеците че това е вече държава, а не територия.

 37. 38 Профил на Daniboy
  Daniboy
  Рейтинг: 717 Неутрално

  До коментар [#30] от "chiko":
  Няколко пъти ходих на плаж пред Ривиера тази година - никакъв проблем.

  „Товарете портокалите в бурета. Братя Карамазови”
 38. 39 Профил на Rael
  Rael
  Рейтинг: 727 Неутрално

  Ние сме болни. Неизлечимо болни и болестта се нарича тъпота. Ето ярък пример: едно положително нещо се е случило, разпространено закононарушение се санкционира, и вместо да се зарадваме, дружни клетви, обиди към министъра и всички, които са кске хванали да си свършат работата.
  БЪЛГАРИТЕ СА ОБРАТНИ.

 39. 40 Профил на владимир бояджиев
  владимир бояджиев
  Рейтинг: 450 Неутрално

  До коментар [#39] от "Rael":

  не сме обратни,момче.просто ни е писнало от двоен стандарт и затова сме подозрителни.

 40. 41 Профил на kanti
  kanti
  Рейтинг: 453 Неутрално

  Хидкоо,Хидко,пък на нас ни е писнало от единичен стандарт-само за червени тарикати и бандити да има слънце в тая държава

 41. 42 Профил на chiko
  chiko
  Рейтинг: 395 Неутрално

  До номер 38

  Ходил без проблем като си стигнал дотам по пясъка покрай единият от хотелите Ривиера бийч (те са два). Но отпред при бариерата на комплекса не те пускат. Охраната ти иска 7 лева и ти дават чадър за това. Въпросът е, че не можеш да отидеш на плаж по начин, който ти решиш безплатно. Друг е въпроса ако си ходил рано - преди 7.30 часа. И тогава можеш да минеш покрай бариерата, но след това те спират. И това продължава до 17 ч. След 17 ч. отново те пускат. Изобщо едни самозванци си правят каквото искат и няма кой да им натрие носа. В крайна сметка откъде накъде едни частници ще решават откъде да минават хора към плажа безплатно и откъде - не. Плажовете са държавна собственост и не може някакви си да решават по какъв начин хората ще посещават плажовете.

 42. 43 Профил на Athanatos
  Athanatos
  Рейтинг: 1539 Неутрално

  Аз пък не виждам защо готови и хубави сгради да се събарят?
  Тия, които са в защитени природни резервати - да, да се махат, но останалите?
  Не е ли по-добре да се национализират и да се дадат на нуждаещите се деца, за които медиите събират по левче с СМС за да строят къщички?
  Много сме силни на разрушаване, мама му стара! Изобщо, българинът има една разрушителна мощ, която няма удържане.
  На нас ни дай да разрушаваме.

  Adam-е zendeh, zendegi mikhad / Живият човек се нуждае от живот .
 43. 44 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2289 Неутрално

  "Шефът на ДНСК Милка Гечева обясни, че собствениците на обекта са спечелили всички дела във Върховния административен съд срещу заповедите за събаряне. Хотелът беше построен от покойния шеф на бившата ВИС-2 Георги Илиев"

  Има си хас да не ги спечелят. С тези назначени съдии и да го бяха построили между президентството и министерския съвет пак щеше да остане.

  МАЖОРИТАРНИ ИЗБОРИ СА ЕДИНСТЕНИЯТ ИЗХОД ОТ ПАТОВАТА ПАРЛАМЕНТАРНА СИТУАЦИЯ. НЕ СИ ЗАТВАРЯЙТЕ ОЧИТЕ!
 44. 45 Профил на aussie
  aussie
  Рейтинг: 619 Весело

  Браво, време беше. Най-после нещо хубаво да се случи в родния строителен бранш. И наистина не е лошо тази цикламена грозотия да се премахне. Поне го оградете с ограда или дървета. Егати потресаващата липса на естетичност.

 45. 46 Профил на ogmios17
  ogmios17
  Рейтинг: Весело

  Плевнелиев само плевни и кокошкарници може да събаря,името му е"емблиматично" и му подхожда....другото няма какво да се коментира, то се вижда и се знае,а и много се изписа-всеки сам може да си направи изводите за какво иде реч.....с извинение, защото е ерудиран и разбран,човек и добре си върши работата като че ли, ама бива ли да се разиграва тоя цирк.....смешничко си е!

 46. 47 Профил на kp
  kp
  Рейтинг: 229 Неутрално

  това, че хотели няма да будат бутани, го знаем. не хабете мегабайти и мастило. виж с бараките и някоя друга виличка положението е сгромолясващо.

  И едните и другите са маскари!!!!
 47. 48 Профил на 077888888888
  077888888888
  Рейтинг: 618 Весело

  Плевенлиев е куха лейка и само вдига шум.

  Не вервайте и дума на Боко тиквата, за да
  не се разочаровате после.
  Барон Мюнхаузен пред него ряпа да яде.

  Да изгоним паплачта ГРОБ и спасим Родината.
 48. 49 Профил на Ерцхерцога
  Ерцхерцога
  Рейтинг: 450 Неутрално
 49. 50 Профил на vn
  vn
  Рейтинг: 450 Любопитно

  Апелативната прокуратура във Варна поиска ново проучване на казуса около "Алея Първа".

  http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2010/11/19/996936_apelativnata_prokuratura_vuv_varna_poiska_novo/

  А защо ли Плевнелиев даде предварително съгласие на ТИМ да строят на Алея Първа отново в/у изключителна държавна собственост?

  !!!!!!! ВАЖНО !!!!!!
  Пленарни заседания Алея Първа:
  СТО ТРИДЕСЕТ И ШЕСТО ЗАСЕДАНИЕ София, петък, 30 юли 2010 Открито в 9,07ч.
  За отговор – министър-председателят на Република България господин Бойко Борисов.
  "Относно установяване на обстоятелствата по продажбата на така наречената алея първа, трябва да се има предвид, че процедурата, предхождаща продажбата на имота – частна държавна собственост, по реда на Закона за насърчаване на инвестициите е сложна и решенията за нейното осъществяване са вземани от няколко министерства и ведомства в различни периоди от време. Извършената сделка е обект на проверка на Прокуратурата.
  Мога да ви уверя, че при установяването на извършени нарушения на процедурата Министерството на регионалното развитие и благоустройството ще предприеме необходимите действия за защита на държавния интерес."


  Б.Б. нарушенията бяха установени и посочени на МРРБ и прокуратурата още 2009г. Защо досега МРРБ твърди, че няма констатирани съществени нарушения?
  Кой консултанти в предишното и насточщо управление на МРРБ са финансово свързани с ТИМ ? Защо не погледнахте и там ?
  Каква е финансовата зависимост на ГЕРБ Варна с ТИМ ?
  Официален спонсор на предизборната кампания на ГЕРБ ли беше ТИМ ?

 50. 51 Профил на GMG
  GMG
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Защо не се набляга на това,че кметове и служители на РДНСК са допускали тези незаконни строежи.В известна степен мога да оневиня тези от Строителния контрол - строили са незаконно хора "от лъв нагоре" - напр. в пловдивско това са били бивши обл.управители,бивши кметове,магистрати,които трябва да бдят за спазването на закона, а те са го погазвали,разчитайки на своята независимост и безочие, бивши зам.министри.По черно морието са строили бивш зам.министър на МВР,бивш командващ Гранична полиция,бивш обл.управител,сегашни магистрати и техните деца с ОПС-имоти. ВСС в лицето на шефа на Етичната комисия Ц.Цонев прикри тези далавери.Гл.прокурор също замъл ча.Е,щом ВСС,гл.прокурор,президентъ мълчат,за какво говор им! Но агент Гоце при първият по-сериозен напън за осъждане на злоупотребите ревна гороломно като Боричмечката "Бълга рия се превръща в полицейска държава!" За отбелязване е,че му пригласят Ив.Костов,М.Димитров - очевидно и золуми на бивши от тяхната партия има немалко.А царят си мълчи и действа - изсече горите на Рила.Та и ще ни съди в Страсбург.А ние не се държим като независима държава и само някой да ни каже нещо, се хващаме за палците.Та дори това да са Дамбовците,Баневи и др. "наши и бивши наши хора".

 51. 52 Профил на smehur_co
  smehur_co
  Рейтинг: 561 Гневно

  БУТАЙ!

  Вяра. Надежда. Любов.
 52. 53 Профил на myrmel4e83
  myrmel4e83
  Рейтинг: 585 Любопитно

  Ще почистят ли мизерията и строителните отпадъци, след като разрушат сградите? Какво ще 'изникне' на тяхно място?

 53. 54 Профил на Emil Merdzhanov
  Emil Merdzhanov
  Рейтинг: 395 Неутрално

  оставам ,ама ми се заминава........

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK