Рязък скок на трайно безработните за година

Продължава да намалява заетостта сред младежите и хората пред пенсия

Рязък скок на трайно безработните за година

© ДневникДрастичен ръст на хората, които са безработни повече от година, и продължаващ спад на заетостта сред младежите и възрастните в предпенсионна възраст, показа наблюдението на работната сила на Националния статистически институт (НСИ) за периода септември 2009 г. - септември 2010 г. 


Данните сочат, че през последните 12 месеца трайно безработните, т.е. хората, които са в това положение повече от година, са се увеличили с 58% до 156 хил. души.


Като цяло за една година заетите са намалели със 175 хил. души, а безработните са се увеличили едва с 92 хил., което означава, че над 83 хил. души са се "изпарили" от пазара на труда. Според специалистите възможните причини за това са основно две - тези хора или са емигририли, или са преминали в сивия сектор на икономиката.
Основните причини за голямото увеличение при т.нар. трайно безработни е продължаващата стагнация на икономиката, заради която работодателите не инвестират в нови работни места, както и ниското образование и квалификация на по-голямата част от съкратените от началото на кризата в България през есента на 2008 г. Това коментираха икономисти и работодатели пред "Дневник".


"Основната причина за ръста на безработицата и за увеличаването на продължително безработните е това, че българската икономика е все още в рецесия", каза зам.-председателят на Българската стопанска камара Димитър Бранков. "Драстичното увеличение на трайно безработните се дължи на стагнацията на пазара на труда, в която намирането на работа става все по-трудно.


Това показва, че заетостта продължава да пада и картината е доста по-различна от представяната от Агенцията по заетостта, която отчита спад на безработицата през последните осем месеца", коментира и Петър Ганев от Института за пазарна икономика. Според Лъчезар Богданов, анализатор в "Индъстри уоч", данните на НСИ за работната сила показват, че излизането от кризата не води до ръст на заетостта.


Анализатори на трудовия пазар, икономисти и работодатели многократно са посочвали, че възстановяването на нивата на заетостта ще се забавят с между половин и една година след първите положителни сигнали за икономиката. Последните данни на НСИ показаха, че брутният вътрешен продукт през третото тримесечие се е увеличил с 0.3 спрямо предходното, а на годишна база за първи път от година и половина беше измерен ръст от 0.2 на сто.


Данните на официалната статистика за пазара на труда затвърдиха и негативните тенденции, че в кризата най-често без работа остават младежите (15-24 години) и хората в предпенсионна възраст (55-64 години). За последните 12 месеца безработните младежи са се увеличили от 48 на 61.5 хил. За същия период най-силен е спадът в заетостта на хората в предпенсионна възраст.


Работещите сред тях са намалели с над 40 хил. през третото тримесечие на 2010 г. спрямо същите месеци на миналата година. Данните на Агенцията по заетостта за октомври показват, че през последните 12 месеца безработните в предпенсионна възраст са се увеличили с близо 11 хил., въпреки че през последния месец броят им е намалял до малко над 125 хил. души.


Повече от половината от тях са с основно и дори по-ниско образование. Положението сред безработните младежи също не е розово. Близо две трети от тях са без квалификация или специалност, а над половината са учили най-много до осми клас по данни на Агенцията по заетостта.


В групата на хората, които са без работа от над година, близо две трети са най-много с основно образование. "Проблемът съществува от години. Ниското образование изключва тези хора от пазара на труда, а кризата допълнително затруднява намирането на работа за тях", коментира Димитър Бранков.


Според икономистите стимул за по-сериозно раздвижване на пазара на труда могат да бъдат
единствено чуждестранните инвестиции. "Очаквам пазарът на труда да започне плавно да се възстановява догодина, но това зависи много от икономическото състояние на страните от еврозоната и ако няма повече случаи като Гърция и Ирландия", коментира Петър Ганев.


В същото време министърът на труда Тотю Младенов обяви вчера: "Кризата постепенно си отива. Идват сериозни инвестиции, които ще изискват висококвалифицирана работна ръка." Той за пореден път рекламира възможностите, които оперативната програма "Човешки ресурси" дава за младежи без професионален опит и за квалифициране на безработни.


Данните на Агенцията по заетостта обаче показват, че през октомври 32 370 души са работили по програми за насърчаване на заетостта. Близо 80% от тях са заети по програма "От социални помощи към осигуряване на заетост", известна като  "Метла", тъй като безработните са заети предимно с чистене на улици.


На въпрос на "Дневник" преди време защо по-голямата част от средствата за активни политики на пазара на труда се дават за нискоквалифициран труд от министерството на труда отговориха, че така се поддържат трудовите навици на хора, които трудно биха си намерили работа в реалния сектор.Структура на заетите


73% от наетите са в частния сектор
4% са работодатели
1.1% са неплатени семейни работници
60% се трудят в сектора на услугите
228 хил. работят в селското и горското стопанство


Военните и полицаите взимат двойно по-високи пенсии 


Близо 100 хил. полицаи и военни са излезли рано в пенсия и взимат близо два пъти по-висока от средната за страната пенсия според справка на Националния осигурителен институт (НОИ) за деветмесечието, съобщи "Медиапул". При средна пенсия към септември тази година от 263.12 лв. на полицаите и военните е 441.03 лв. Само през третото тримесечие са се пенсионирали 931 служители от силовите ведомства, а според обясненията на военния министър Аню Ангелов това е заради промените в пенсионната система. 100-те хиляди пенсионирани полицаи и военни струват 375.3 млн. лв. Те обаче не са плащали социалните си осигуровки, а това прави държавата. Напразно работодателите от частния сектор настояват кадрите от силовите ведомства да започнат сами да си плащат вноските, вместо да тежат на бюджета. Досега нито едно правителство не се е решило да го направи. Средната пенсия за осигурителен стаж и възраст е 245 лв., а средната инвалидна е 178.15 лв., сочи справката на НОИ. Най-голям дял пенсионери взимат между 115 и 136 лв. Максималната пенсия от 700 лв. получават 44 416 души.Мнения


Лъчезар Богданов, "Индъстри уоч"
Притеснително е, че тези хора не са успели да си намерят работа през последните 12 месеца, защото това показва, че излизането от кризата не води до ръст на заетостта. Този проблем е най-видим в строителния бранш. За да има ръст на заетостта, са нужни нови инвестиции. Много браншове, които обслужват строителния сектор, също ще останат в криза. Лошото е, че за тези хора стратегията е да разчитат на социални помощи или на емиграция.


Петър Ганев, Институт за пазарна икономика
Драстичното увеличение на трайно безработните се дължи на стагнацията на пазара на труда, в която намирането на работа става все по-трудно. Очаквам към края на годината броят им да стане още по-голям. Това показва, че картината е доста по-различна от представяната от Агенцията по заетостта, която отчита спад на безработицата през последните осем месеца. Спадът в заетостта сред младежите и хората в предпенсионна възраст е очакван в кризата. Работодателите предпочитат да запазят кадрите, които са най-трудоспособни и квалифицирани. Очаквам пазарът на труда да започне плавно да се възстановява догодина, но това зависи много от икономическото състояние на еврозоната.


Димитър Бранков, БСК
Основната причина за увеличаването на продължително безработните е, че икономиката още е в рецесия. От години съществува проблемът, че половината от регистрираните в бюрата по труда са с основно или по-ниско образование. Това ги изключва от пазара на труда.     

Коментари (136)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на nea
  nea
  Рейтинг: 603 Неутрално

  Защо никой не желае да нарече нещата с истинските им имена. Става дума за десетки хиляди (по-вероятно стотици хиляди) цигани, които не могат (нямат образование) и не желаят да работят. Така им е много добре -- получават редовно помощи...

  Каго ще спре тази криво разбрана политическа коректност и ще видим статистики, където данните за циганите са отделно?

 2. 2 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Няма страшно, следващата година ще е още по - рязък.

  Не цъфтиш ли като цвете, гниеш като бурен.
 3. 3 Профил на Васил Дакев
  Васил Дакев
  Рейтинг: 702 Неутрално

  До "1": Тези десетки хиляди/по-вероятно стотици хиляди/ в никакъв случай не са тези,които са повишили така драстично безработицата тази година,тъй-като те са същите по брой,които получаваха и при тройната коалиция пмощите,а следователно блха регистрирани в корпуса на безработните.За съжаление безработицта е сед тези,които преди работеха.Това е истината.

 4. 4 Профил на redneckyt
  redneckyt
  Рейтинг: 450 Разстроено

  Жалко, че Графа вече не пише коментари...

  В тая статия само числа, числа, числа, завива ти свят...
  На журналисти никой вече не се надява, а той поне можеше да обяснява такива неща, смислено.
  В крайна сметка не че не е ясно де... ама щом хора като него пишат все по-малко по форумите, самите форуми лека по-лека почват да губят смисъл. Например що за коментар е първият под тая статия?!
  Жалко за Графа и за такива като него...

  http://en.wikipedia.org/wiki/Causes_of_the_Great_Depression
 5. 5 Профил на Dr_Doolittle
  Dr_Doolittle
  Рейтинг: 1617 Неутрално

  То пък като имаш образование ,квалификация и специализации така плащат..... мàни бѐгай. У нас трагедията е работещ , но платен по-ниско от безработен в САЩ...

  http://www.flickr.com/photos/39768558@N04/3712408729/
 6. 6 Профил на soulwax
  soulwax
  Рейтинг: 561 Неутрално

  Не стига,че им живеем у държавата,ами и да им работим-беше казал някои.

 7. 7 Профил на _dan_
  _dan_
  Рейтинг: 614 Неутрално

  2050-а у нас - 3.5 млн. цигани, 1.2 турци, 800 хил. българи

  В 2050г. започва четвъртата българска държава, съставена основно от цигани, турци и екзотично българско малцинство, алармираха професори от Центъра за демографска политика. Според техни прогнози, базирани на официалните преброявания на населението досега, през 2050г. циганите у нас ще бъдат 3,5 млн, турците - 1,2 млн, а българите - едва 800 хил. души.

  http://news.ibox.bg/news/id_1603710177

  Дневник, кога ще публикувате това изключително важно изследване???

 8. 8 Профил на schleimer
  schleimer
  Рейтинг: 1030 Неутрално

  Безработицата в момента е огромна. От Бюрото по труда отчитат 9,5 %, но това са само регистрираните при тях. Истината е, че когато свършат обезщетенията, хората отказват да ходят на месечната "подписка", тъй като няма никакъв смисъл и само се губят пари за транспорт. Така държавата поддържа едно ОФИЦИАЛно, сравнително приемливо за пред ЕС ниво на безработицата. А РЕАЛНОТО число е около 25 %. И неадекватната политика ("вдигам ДДС-не вдигам ДДС" в началото на това управление, доказваща тоталната несигурност в страната, отказа доста чужди инвеститори от идеята, да инвестират тук заради ниските данъци. И преди да нацъкате минусите сега, нека ви кажа, че кризата на Запад свърши (засега!) и в момента обемите гонят нивата от 2007 г. Добре е да знаете също, че в Румъния инвестират доста големи фирми в момента (защо ИКЕА затвори офиса си в София и отиде в Букурещ?) и затова румънците имат пари за пътища и образование, а моловете им са странно пълни с пазаруващи хора. А България (според ГЕРБ) всички в ЕС я хвалят, но (според фактите) никой не иска да инвестира тук. Помислете, огледайте се и... цъкайте минусчета. Да видим, докъде ще я докарате.

 9. 9 Профил на kkk_20
  kkk_20
  Рейтинг: 1396 Неутрално

  Няколко цифри от НСИ, наистина шокиращи, които ги няма в статията:
  1. Икономически активно население 15-64 г- 2,386х.
  2. Икономически неактивно15-64- 1,662х.!!!

  Общ брой заети лица на >15 г- 3,104х.
  От наетите- в частия сектор- 1,984х
  в обществения- 713х
  От заетите в сектора на услугите работят 1,861х или 60%.

  Хммм, значи 4 мил в трудоспособна възраст, от тях 1/3 не работят!
  Излиза, че работят 718х над 64 год т.е. пенсионери?!

  2,391х са работещи извън държавен сектор - потенциално плащащи осигуровки, а от тях само 1,243 х са в промишленост и селско стопанство- т.е. потенциално създават нещо..

  И това ако не е циганска бананова република здраве му кажи!
 10. 10 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4442 Неутрално

  До коментар [#1] от "nea":Не съм съгласен с тебе!!! Аз съм на 37 години,завършил съм УНСС (редовно при това),владея два езика(италиански и англиѝски),но не мога да намеря адекватна работа(живея в провинциален център)!!!За такива като мене има два варианта(емиграция или да се примиря и да започна каква да е работа!)

 11. 11 Профил на Дива селянка
  Дива селянка
  Рейтинг: 561 Неутрално

  До коментар [#7] от "_dan_":

  Ами слабо е***е. Българите де.Още по -слабо деца гледате.

  Дреме ни за мнението на гоите! И хич не ни трябва вашата прошка , стадо! КАРЛА
 12. 12 Профил на tst54
  tst54
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Почакайте ще получите разяснение от редовните форумци и пенкилери, разни те му там печки и кюнци и меркел ,а и още няколко от временната заетост драскачи

 13. 13 Профил на Технолог
  Технолог
  Рейтинг: 616 Неутрално

  Въпреки, че амбицията на правителството да въведе ред в държавата много ми харесва, не мога да не отчета, че то се справя зле с икономическите проблеми.

  1. Трябваше да се опита колкото се може по-бързо да се разплати с фирмите, особено с малките български фирми. Примерно ще похарчи 1 милиард, обаче доста бързо щяха да се върнат 0.3 - 0.4 милиарда, защото фирмите ще се разплатят с работниците си, те ще пазаруват и ще плащат ДДС, мита и акцизи, освен държавата ще плаща по-малко помощи;
  Сега пак държавата ще плати толкова, обаче нищо няма да се върне. Хората са на борсата, в сивата икономика или в чужбина.

  2. Въпреки няколко добри удара, срещу източването на ДДС, все още това е масов спорт. Тук проблема е двоен - веднъж, вместо приходи - разходи за бюджета, втори път - липса на реална конкуренция на базата на качество и себестойност на продуктите. Според мен, този въпрос е най-големият в момента (по-голям от всички други престъпления) защото вероятно става дума за много пари (вероятно милиарди). Необходима е висококвалифицирана счетоводна/правна помощ за полицията и прокуратурата, защото иначе нищо няма да стане.

 14. 14 Профил на goshogoshev
  goshogoshev
  Рейтинг: 552 Весело

  Абе кой е луд да бачка бе това да не вие соца да ви гони стопанската Я си карате мерцедесите и си гледайте кефа по Европа Никой не ви иска визи и подобни глупости кеф ти на море в Испания кеф ти на ски в Франция
  Ето Пламенчо знае момчето италянски Кво се мъчиш да си търсиш работа ,гепи едно гадже палиш бавареца и през Гърция на ферибота до Италия Мръдни до лаго ди Гарда е до Неапол ако искаш ,ти да бачкаш ,по соца се бачкашеее сега се живее

 15. 15 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 1034 Неутрално

  До коментар [#5] от "Dr_Doolittle":

  Неква американка ми се оплакваше, че работела за 8,66$ на час, и понеже нямала развитие за 3г напуснала.

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 16. 16 Профил на Стенли1
  Стенли1
  Рейтинг: 506 Гневно

  До коментар [#1] от "nea":Абе стига с тия цигани, те не са проблема на държавата. Дянков дръпна шалтера на икономиката! Не става въпрос за безработни без квалификация. На практика, с много малки изключения, всички сме в една или друга степен безработни! Иинженери хардуеристи, телекомуникации, силова електроника, какви ли не специалности със стаж, а не вчерашни сополанковци, вече цяла година се водят на работа, ама дето само се водят- цяла година са по 3-4 месеца назад със заплатата. И така е в целия бранш, с изключение на софтуера. Е какви цигани, какви низкоквалифицирани? Това не е правителство, а циркаджии, гледат само да се курдисат по някоя програма за ПР! Догодина не ми се мисли какво ще става!

 17. 17 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 672 Неутрално

  То е ясно, че безработицата е 25%, правителството говори за 9,5% защото са шайка мошенници. Ако погледнете статиите за безработицата от последните няколко месеца ще видите, че няма една вярна цифра.

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 18. 18 Профил на Раз печки, раз кюнци
  Раз печки, раз кюнци
  Рейтинг: 1391 Весело

  До коментар [#17] от "др. Иванов":

  Айде бе аз па мога да ти кажа че реално безработицата ако включим и сивия сектор е не повече от7-8%.. по-точно тия дето не се осигуряват..

  " Бог ме е благословил с богатство и ще ми иска отчет "
 19. 19 Профил на schleimer
  schleimer
  Рейтинг: 1030 Неутрално

  До коментар [#18] от "Раз печки, раз кюнци":

  1. Ако приемем теърдението ти за вярно, означава, че герберите нямат сила и воля, да се справят със сивия сектор.

  2. Обаче ако сложим в графата безработни и хората, които уж са в белия сектор, но не са получавали заплата от месеци, то безработицата пак отива на 25 %.

  В общи линии положението е зле. И трябва да си платен драскач или абсолютно промит мозък, за да не го виждаш това...

 20. 20 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 672 Неутрално

  Кюнци, ти всичко може да кажеш, за съжаление все такива, че историите с летящи розови слонове са напълно реални в сравнение с твоите дивотии.

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 21. 21 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 1507 Любопитно

  Рязък скок на трайно безработните за година...

  Нека да се сетя какви са причините за това не-радостно положение и отрицателна тенденця...

  1. Международното положение
  2. Наследството на 3/ната
  3. Решителните реформи на Пожарникаря
  4. Злодей Костов, който е саботьор от световна класа

  Потъването продължава...

  He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
 22. 22 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1280 Любопитно

  Има ли статистика колко са работещите пенсионери на държавна работа?

 23. 23 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1280 Весело

  До коментар [#21] от "B52":

  Всъщност, реформи няма!!!

 24. 24 Профил на досю
  досю
  Рейтинг: 506 Неутрално

  До коментар [#13] от "Технолог":

  Амбицията на всички преходни правителства беше да подкопават България за да се сгромоляса в трапа които планово се копае вече 21 години.Комфортната и територия в момента без война се завладява от чужденци броят на който нараства скрито с много по голяма скорост отколкото нараства броя на циганите.Колко са рускоговорящите в момента живеещи в България?

  особен
 25. 25 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 1720 Неутрално

  По това видимо започваме да си приличаме с "високо развитите" азиатски държави. Ако попаднете в Южна Корея, Япония, Сингапур това кето ви блъска в очите е липсата на възрастни хора. Направо да се чудиш къде ги крият. Оказва се че в тези държави наемни работници са хора само до 40 години. След това си практически пенсиониран, но и практически без пенсия. Жална ти майка, ако нямаш деца да се грижат за теб или нещо спестено или пък имот за продаване.

  ДЕПУТАТИТЕ ГЛАСУВАЛИ ПРОТИВ ВОЛЯТА НА 2.5 МИЛИОНА БЪЛГАРИ ГЛАСУВАЛИ С "ДА" НА РЕФЕРЕНДУМА СА ЕДНИ ПРЕВРАТАДЖИИ. ТЕ ВЕЧЕ ПРЕДСТАВЛЯВАТ САМО СЕБЕ СИ.
 26. 26 Профил на Раз печки, раз кюнци
  Раз печки, раз кюнци
  Рейтинг: 1391 Весело

  До коментар [#19] от "schleimer":

  Ти ако искаш го приемай, това е реалността. Това е друга категория сива икономика, с която много трудно можеш да се пребориш просто защото и двете страни на "контракта" са удовлетворени. Това се случи в Испаняи и наясякъде където имаше имотни балони. Има много фирми които в момента ако да речем имат 5 работника седоговарят с двама трима да ги осигуряват останалите на черно.. преди са осигурявали 5-има, но когато намалее работа трябва да съкратиш и разходите, просто е.. това са прости ( за теб сложни ) икономически процеси..

  " Бог ме е благословил с богатство и ще ми иска отчет "
 27. 27 Профил на Раз печки, раз кюнци
  Раз печки, раз кюнци
  Рейтинг: 1391 Весело

  До коментар [#20] от "др. Иванов":

  25% безработица може да има само в джунглата в която живееш..

  " Бог ме е благословил с богатство и ще ми иска отчет "
 28. 28 Профил на Раз печки, раз кюнци
  Раз печки, раз кюнци
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#21] от "B52":

  Ти отдавна си потънал..

  " Бог ме е благословил с богатство и ще ми иска отчет "
 29. 29 Профил на Ivan Petrov
  Ivan Petrov
  Рейтинг: 775 Неутрално

  А ръстът на уличната престъпност какъв е - не забравяйте пропорционалността на това явление с безработицата, заетият човек няма време да мисли и прави глупости!!!

  "Ако истината, която съм казал, Ви изглежда шега, а всъщност Ви накърти - означава, че съм уцелил шегата - за непросветените: шегувал съм се!" Vankata
 30. 30 Профил на ZEN
  ZEN
  Рейтинг: 261 Неутрално

  BTW докато се джавкаме и дърляме, ще ни клати всеки който си поиска. Не сте прости гледам, ма очевидното не виждате.

 31. 31 Профил на stoiank
  stoiank
  Рейтинг: 1153 Любопитно

  Не съм се регистрирал никога в бюро по труда, ама има ли някой на който бюрото да му е намерило работа. Някак си освен за представяне на някакви справки пред други държавни служби или за получаване на обезщетения, друга функция на БТ не съм разбрал. И като им спрат парите, тогава хората не ходят там вероятно.

 32. 32 Профил на schleimer
  schleimer
  Рейтинг: 1030 Неутрално

  До коментар [#26] от "Раз печки, раз кюнци":

  Виж сега, сива икономика наистина имаш навсякъде и донякъде това не е зле. Когато обаче сивата икономика е способна, да свали процента безработица от 25 на 7-8 - нещата хич не са добре. Защото в този случай "извън борда" се озовават прекалено много хора и не можем да говорим за никаква държава, никакво общество. Тогава не можем да намерим пари за учителите, за лекарите, за МИСЛЕЩИ и МОЖЕЩИ полицаи и резултатът е край на държавата. Знам, че го осъзнаваш, тъй като - съдейки от коментарите ти - не си прост човек. Но е нужно и да го признаеш. Пред себе си.

 33. 33 Профил на Раз печки, раз кюнци
  Раз печки, раз кюнци
  Рейтинг: 1391 Весело

  До коментар [#32] от "schleimer":

  2. Обаче ако сложим в графата безработни и хората, които уж са в белия сектор, но не са получавали заплата от месеци, то безработицата пак отива на 25 %.
  ----------

  Това е истински бисер. Ще го запомня..

  " Бог ме е благословил с богатство и ще ми иска отчет "
 34. 34 Профил на Mai Tai
  Mai Tai
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#12] от "tst54":

  Те в момента подкрепят Дянков на амбаразурата под статията за глупостите му, казани пред ЕС

 35. 35 Профил на schleimer
  schleimer
  Рейтинг: 1030 Неутрално

  До коментар [#33] от "Раз печки, раз кюнци":

  Еми запомни го. Те и тези "работещи" ще го запомнят. А идват и избори...

 36. 36 Профил на Раз печки, раз кюнци
  Раз печки, раз кюнци
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#32] от "schleimer":

  Човек бегай да четеш книжки. Страната ни , Ес изобщо е в криза. Растежа последните години беше благодарение на строителството. Трябва да мине известно време хората които са работели в тоя сектор да се пренасочат в друг. Ако има ПЧИ не виждам какво може да ни притесни. Отделен въпрос е и какво можеш да работиш.като цяло българиан е доказал че не му се бачка много, но затовап ък си имаме ПЧИ както казах. Всички инсинуации които се внушават от комунягите са неоснователни и целят да всеят страх у хората. И още нещо дали икономиката върви нагоре или надолу не зависи нито от Станишев нито от Бойко. Кога ще го проумеете това ?

  " Бог ме е благословил с богатство и ще ми иска отчет "
 37. 37 Профил на Yarrak
  Yarrak
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#11] от "diva_selianka":

  Sen bulgar değilmisin?

  gökten meg ryan yağsa bize er ryan düşer, onu da kurtarırlar...
 38. 38 Профил на Раз печки, раз кюнци
  Раз печки, раз кюнци
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#35] от "schleimer":

  Много фирми фалират защото банките постоянно вдигат лихвените проценти и натежава много работата..

  " Бог ме е благословил с богатство и ще ми иска отчет "
 39. 39 Профил на schleimer
  schleimer
  Рейтинг: 1030 Неутрално

  До коментар [#36] от "Раз печки, раз кюнци":

  Икономиката на ЕС тръгна отново нагоре. България обаче влезе в стагфлация, защото от една страна безработицата е голяма и търсенето е умряло, от друга обаче - ние нямаме никакво производство и се налага да си внасяме почти всичко отвън. А когато навън нещата тръгнат - имаш покачване на цените. И се получава така, че хем българинът няма пари и не консумира, хем цените растат. И това нещо герберчетата или не искат, или не могат да го схванат. Изходът е - чужди инвестиции. Ама те пък не идват, щото утре не знаем, колко ще е ДДС тука... И такива селянийки общо взето.

  А безработицата в момента си е уникална в момента и ще става още по-зле. Яд те е, и мен ме е яд, ама тва е хавата, батка

 40. 40 Профил на schleimer
  schleimer
  Рейтинг: 1030 Неутрално

  До коментар [#38] от "Раз печки, раз кюнци":

  Много фирми фалираха, защото не си прибраха ДДС навреме... Накарахте хората, да излязат в сивия сектор, а сега ги гоните из кръчмите и чупите китки, че нямало пари за пенсии, заплати на учители и лекари. Ако не беше тъжно, щях да умра от смях.

 41. 41
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 42. 42
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 43. 43 Профил на Раз печки, раз кюнци
  Раз печки, раз кюнци
  Рейтинг: 1391 Весело

  До коментар [#39] от "schleimer":

  Добре ще става по зле викаш. За трети път предлагам Бас, графа, мишосп сега ти. Аз казвам че няма да стане по-зле. Казвам, че когато банките майки пуснат ресурсче към Бг и тръгне кредитирането нещата ще си дойдат по местата. Това ще стане до 1г макс.. Да чуя твоята прогноза.. Кога очакваш това да стане по-зле ?

  " Бог ме е благословил с богатство и ще ми иска отчет "
 44. 44 Профил на schleimer
  schleimer
  Рейтинг: 1030 Неутрално

  До коментар [#41] от "Раз печки, раз кюнци":

  Като свършат аргументите - почват обидите = който не е с нас, е против нас. Все същите стари тоталитарни методи на спор. Наистина взе да става смешно тука

 45. 45 Профил на Раз печки, раз кюнци
  Раз печки, раз кюнци
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#40] от "schleimer":

  Това за ДДС и забавнято към фирмите сме го тапкали. Фирмите щяха да флаират при всички случаи. Е баш на такива кат Масларова давай ти, аз не искам да пълня джобовете на крадци.. Виж по-горе за баса.. ние до утре можем да си дебатираме..

  " Бог ме е благословил с богатство и ще ми иска отчет "
 46. 46 Профил на Раз печки, раз кюнци
  Раз печки, раз кюнци
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#44] от "schleimer":

  Просто немаш нито един аргумент.. Това е дъвкано 100 пъти...за да не го дъвча пак ти предложих бас.. примеш или се изнизваш като мастия..

  " Бог ме е благословил с богатство и ще ми иска отчет "
 47. 47 Профил на schleimer
  schleimer
  Рейтинг: 1030 Неутрално

  До коментар [#43] от "Раз печки, раз кюнци":

  Моята прогноза, приятелю, е, че България скоро ще фалира. Ти сам си противоречиш: от една страна казваш, че българинът бил мързелив и не му се работело, а от друга - че банките-майки ще отворят кесията. И що ще я отварят?

  Що в Полша нямаше криза? Що Чехия, Унгария и Румъния започнаха, да се възстановяват, а тук нещата стават все по-зле? А?

  През зимата в страната ще бъде отчетена рекордна безработица за последните 20 години. Това ти го казвам. Въпреки опитите на Бойко, да разкопае цялата страна и с помощта на държавни поръчки, да съживи поне пътното строитеслтво. НЕ СТАВА, пич. Трябва и акъл...

 48. 48 Профил на schleimer
  schleimer
  Рейтинг: 1030 Неутрално

  До коментар [#45] от "Раз печки, раз кюнци":

  Добре, де, що Масларова не е в затвора?

 49. 49 Профил на Раз печки, раз кюнци
  Раз печки, раз кюнци
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#48] от "schleimer":

  Щото я пуснаха под гаранция от 5 бона за кражба на 12млн.. Питай съда.. Ма какви въпроси ми задаваш като че ли си спал последната 1,5г..

  " Бог ме е благословил с богатство и ще ми иска отчет "
 50. 50 Профил на Раз печки, раз кюнци
  Раз печки, раз кюнци
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#47] от "schleimer":

  Аз не искам да си губя врмето с теб точно сега. Много глупости пишеш ясно е че не разбираш от икономика.. но ако си толвкоа уверен защо не застанеш зад думите си и не приемеш баса.. точна прогноза кога какво ще се случи.. кога ще фалира България хахаха трети бисер....Ти изобщо не си в час

  " Бог ме е благословил с богатство и ще ми иска отчет "
 51. 51 Профил на schleimer
  schleimer
  Рейтинг: 1030 Неутрално

  До коментар [#49] от "Раз печки, раз кюнци":

  Добре де, вие какъв го дирите във властта, ако не сте способни, да вкарате в ред съдебната система?

 52. 52 Профил на schleimer
  schleimer
  Рейтинг: 1030 Неутрално

  До коментар [#50] от "Раз печки, раз кюнци":

  България щеше да фалира, даже ако Тройната коалиция беше останала на власт. Прекалено много грешки бяха направени, прекалено алчни хора се сдобиха с много власт. А при ГЕРБ фалитът просто ще се случи по-бързо. Вие сте ускорител...

 53. 53 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 1507 Любопитно

  До коментар [#41] от "Раз печки, раз кюнци": След толкова много плюсове на тоя коментар за пореден път се убеждавам че поне хората четещи дневник са малоумни.

  Ти от коя групичка си?
  Знаем че чукча не е читател, а е писател

  He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
 54. 54
  ****

  Този коментар беше изтрит в 14:18 на 04/12/2010 от неговия автор.

 55. 55 Профил на gogoggggggg
  gogoggggggg
  Рейтинг: 561 Неутрално

  Вижте ,нека си го кажем направо!Търси се човека ,който да се изправи и да каже на хората -България е във фалит.Мсичко друго е удължаване на агонията!!

 56. 56 Профил на Раз печки, раз кюнци
  Раз печки, раз кюнци
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#51] от "schleimer":

  хахаха не спираш с бисерите ей... ако ми кажеш това как може да стане точно сега или поне в близките 5-6 месеца ти свалям шапка..точно закон ли ше е какво ше не знам .. конкретно .. с баса какво стана.. виж личи си че ти е мътна.. а и много съм разочарован от аудиторията на дневник, но нали за това сап олитиците ужким и умните хора да виждат това което овцете не могат..

  " Бог ме е благословил с богатство и ще ми иска отчет "
 57. 57 Профил на Раз печки, раз кюнци
  Раз печки, раз кюнци
  Рейтинг: 1391 Весело

  До коментар [#53] от "B52":

  малцинство сме.. на бас че ти точно си му чукнал плюса не заради съдаржанието като цяло, а заради едно изречение в което се оплюва правителството.. ако беше написал например към края разчитам Герб да ни извади от това положение щеше да треснеш минуса нали а .. надушвам те като лешояд - мърша..

  " Бог ме е благословил с богатство и ще ми иска отчет "
 58. 58 Профил на Раз печки, раз кюнци
  Раз печки, раз кюнци
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#52] от "schleimer":

  Как фалира една държава ?

  " Бог ме е благословил с богатство и ще ми иска отчет "
 59. 59 Профил на zabejko
  zabejko
  Рейтинг: 587 Весело

  Лети Световната икономическа криза над Америка, поглежда надолу и си казва:
  - "Ооо,добре съм се справила !". Отива към Европа, поглежда Англия, Франция, Германия и се поздравява:
  - "Ааа и тук добре съм се справила !". Поглежда, обаче, България и си казва:
  - "Ха,тук са се справили и без мен !?"

  veni vidi fugi
 60. 60 Профил на zabejko
  zabejko
  Рейтинг: 587 Неутрално

  Ами като няма какво да се върши в една страна, нормално е да има безработица.

  veni vidi fugi
 61. 61 Профил на flex
  flex
  Рейтинг: 450 Весело


  Е НАЛИ МУТРАТА РАЗПРАВЯшЕ ТОчНО ОБРАТНОТО.

 62. 62 Профил на flex
  flex
  Рейтинг: 450 Весело

  До коментар [#58] от "Раз печки, раз кюнци":

  Много просто кюнец,

  като си избере мутра за премиер .

 63. 63 Профил на gogoggggggg
  gogoggggggg
  Рейтинг: 561 Неутрално

  До коментар [#58] от "Раз печки, раз кюнци":

  Много просто фалира една държава!Като начало си взимате министър на финансите внос.После слагате човек за премиер чието отражение в огледалото е по важно от назначения министър на финансите и готово.После имате съюзници, които ви гледат сеира.И бивши комунисти които за да ви е гадно ви оставят милиарди задължения.Преса която надува ежедневно балона наречен строителство в страна ,където всеки има покрив ,и страна където имиграцията е нулева.В страна където в район от един декар имате три пици на парче,по два магазина за хранителни стоки,по десет бензиностанции с по 10 човека персонал на четири декара.По четири репа един до друг нататък оставям на вас да продължите с ахмащините в тази наша страна!

 64. 64 Профил на Раз печки, раз кюнци
  Раз печки, раз кюнци
  Рейтинг: 1391 Весело

  До коментар [#63] от "gogoggggggg":

  А кое е правилното да харчиш и да влизаш в дълг ? Тогава защо не идеш до банката тегли едни 100 000 евро кредит а сега си представи че тия пари след като ги изхарчиш не можеш да ги върнеш какво следва после за теб ? какво се случва с твоя животец ? Другата хипотеза е ако харчиш разумно и живееш според чергата си.. Кой вариант избираш..
  Единствения аргумент който някой шебек може да иам срещу Дянков е за излизане от валутен борд т.е тези които не харесват политиката му общо взето са и против ЕС.. в таквиа моменти казвам така - радвам се че нищо в тая държава не зависи от червени кретени като вас ....

  " Бог ме е благословил с богатство и ще ми иска отчет "
 65. 65 Профил на gogoggggggg
  gogoggggggg
  Рейтинг: 561 Неутрално

  До коментар [#64] от "Раз печки, раз кюнци":

  Подозренията ми се доказаха ,ти си министър Дянков!Говориш същите несвързани глупости, като него!ХАХАХАХАХАХАХА
  Все пак, ако не сте решили да абдикирате се качете на влака с оня земеделския и вижте засятите поля между пловдив и пазарджик!

 66. 66 Профил на KOBOLD
  KOBOLD
  Рейтинг: 1170 Неутрално

  Наивно е да се очаква от бивш бодигард да оправи цяла държава.... или пък от цайсат комсомолец без трудов стаж.... или пък от пропаднал цар, който две думи на кръст не може да свърже.... мислете преди да гласувате....

  When yields declined in silver mines across Saxony in the 16th. Century, Kobold was blamed for stealing the silver and leaving behind worthless rock.
 67. 67
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 68. 68
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 69. 69
  ****

  Този коментар беше изтрит в 02:10 на 23/11/2010 от неговия автор.

 70. 70 Профил на KOBOLD
  KOBOLD
  Рейтинг: 1170 Неутрално

  До коментар [#67] от "Раз печки, раз кюнци":

  Ами и аз това казвам.... хората прекалено много очакват от Бат ти Бойко.... все пак той не може да ги уреди всичките на работа.... Освен ако не почне да прави чудеса.... хората трябва сами да действат.... налягане на парцалите си му е майката.... стига с това чакане... ако пък не става - Терминал 2 и 1 (нискотарифните) си му майката....

  When yields declined in silver mines across Saxony in the 16th. Century, Kobold was blamed for stealing the silver and leaving behind worthless rock.
 71. 71
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 72. 72 Профил на ║▌│█║█║║▌│█│║
  ║▌│█║█║║▌│█│║
  Рейтинг: 782 Неутрално

  Уверено крачите към фалит.
  Следваия път гласувайте за правилните хора, а не за лужеци, популисти и комунисти.

  Be all you can be.
 73. 73 Профил на Perfanov
  Perfanov
  Рейтинг: 561 Неутрално

  Държавата вече е поела нагоре, а безработицата ще почне да пада след 6 месеца до 1 година. Това е, защото дъното е минало, и инвеститорите се връщат.

  Който иска, да ме държи отговорен за този коментар "когато му дойде времето."

  .
 74. 74 Профил на 4i4e
  4i4e
  Рейтинг: 506 Неутрално

  В МОМЕНТА ДОЯЖДАМЕ КОНА ДЕТО ТРЕБАШЕ ДА ТЕГЛИ КАРУЦАТА.В КАРУЦАТА ТЪРТЕИ И ВСЕВЪЗМОЖНА ДЪРЖАВНА СВОЛАЧ,ЧЕКАТ ДА ИМ ЗАПРЕГНАТ НОВ КОН,ОТ ТАЯ НОВАТА ПОРОДА ДЕТО НЕ ЯДАТ И САМО БАЧКАТ,ИМА ДА ЧЕКАТ!!!ДЪРЖАВНИТЕ ВЗИМАТ ЧЕТИРДЕСЕТ ПРОЦЕНТА ПОВЕЧЕ ОТ ЧАСТНИТЕ РАБОТНИЦИ,И НА БРОЙ СА ПОЧТИ КОЛКОТО ТЯХ.ПОВЕЧЕТО В ЧАСТНИЯТ СЕКТОР ВЗИМАТ ПО ТРИСТА ЧЕТИРИСТОТИН ЛЕВА ЗАПЛАТА,ТЕ ЧИСТО И ПРОСТО НЯМАТ СТИМУЛ ЗА РАБОТА,НАМА НИЩО ПО ЛОШО ОТ ТОВА ДА ОТНЕМЕШ МОТИВАЦИЯТА ЗА ТРУД ОТ НЯКОГО.

 75. 75 Профил на iazdakaja
  iazdakaja
  Рейтинг: 789 Неутрално

  "излизането от кризата не води до ръст на заетостта"

  Много ясно!
  Бизнесът се учи и развива. Производителността в България е толкова ниска, че има огромен мегдан за оптимизации. Сигурно 1/4 от общо взето мързеливите, мърляви и нелоялни български работници са баласт, който може и трябва да се изхвърли още веднага!

 76. 76 Профил на konora
  konora
  Рейтинг: 506 Неутрално

  До 74,
  Чиче, значи ти си против българския бизнес и капитализъма?! Никой не ти е крив, че българските мутробизнесмени ти плащат толкова. Кат не щеш не им работи, а ги трепи, вместо да трескаш глупости из форумите.

 77. 77 Профил на konora
  konora
  Рейтинг: 506 Неутрално

  До 75 iazdakaja:
  Как точно измери производителността на труда в България и установи, че е ниска? Писна ми да чета простотии. Производителността на труда в България няма как да е по-ниска от тази в Гърция или Франция, защото и тук и там това, което се произвежда, се прави с една и съща техника.
  ===============================
  Нещо повече, дори да приемем, че производителността на труда е 3-пъти по-ниска в България отколкото в Португалия или Гърция, средната работна заплата в България пак трябваше да е 3 пъти по-висока от сегашната.===========================
  Обяснението: Планът Ран - Ът в действие! До 2050 г. - 800 000 българи в България! Такива са реалностите на геноцида........

 78. 78 Профил на konora
  konora
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Димитър Бранков, БСК
  Основната причина за увеличаването на продължително безработните е, че икономиката още е в рецесия. От години съществува проблемът, че половината от регистрираните в бюрата по труда са с основно или по-ниско образование. Това ги изключва от пазара на труда.
  =========================================
  БСК - това Българската стопанска камара ли беше? Що за организация е това и кого предствлява тя?
  Опитах се да си припомня подобно изказване като това на "икономиста" Бранков, направено от западен експерт, но не можах. Да трърдиш, че хората с основно образование са "изключени от пазара на труда", означава, че си по-неграмотен дори от тези хора с основно образование.======================
  Предполагам, че БСК също се издържа с пари от бюджета. Но дори да не е така, не разбирам, чии братовчед е г-н Бранков, за да го държат на работа???????????????????????

 79. 79 Профил на konora
  konora
  Рейтинг: 506 Неутрално


  Петър Ганев, Институт за пазарна икономика:
  Очаквам пазарът на труда да започне плавно да се възстановява догодина, но това зависи много от икономическото състояние на еврозоната.
  ===================================
  От еврозоната не зависи нищо, тъй като България не произвежда почти нищо (мутрите за 20 години така и не се научиха да проивеждат) и съответно не изнася почти нищо. Но това Сорос, който е собственик на "Института за пазарна икономика", би трябвало да го знае. Срамно, че неговите питомци като гусин Ганев, не го знаят....................

 80. 80 Профил на iazdakaja
  iazdakaja
  Рейтинг: 789 Неутрално

  До коментар [#77] от "konora":

  Първо техниката не е съвсем същата, второ тя е само един от много фактори. Организацията, интензивността, самостоятелността, креативността, лоялността при бг работещия са много зле. Не толкова пъти като разликата в заплатите, но пъти.

  Например чужденците винаги се впечатляват от силно патриархалното българско общество, което убива инициативата - при всеки проблем се вдигат рамене и се чака висшестоящият-слънце да слезе и реши - всичко става бавно, с много хора, контрол и ръчкане.

  Така, че това не е само наследство от комунизма, а и от района/етноса.

  "Планът Ран - Ът"... детето като се наака, първо търси да измисли кой му е акал в гащите... Интересно как народ като германския, дето целият свят просто го прегази и размаза, няма такъв фолклор...
  "Кой ми ака в гащите?" - фундаментален шекспиров въпрос.

 81. 81 Профил на Боби Колев
  Боби Колев
  Рейтинг: 1107 Неутрално

  Не е страшно, че има безработица, а че хората не искат да работят.

  Трябват ми програмисти.

  Парите са прилични, но не са като в Гугъл.

  Хората, обаче, искат като в Гугъл в Сиатъл.

  Ама при работен режим като в София.

  Е няма как да стане просто...по-добре да плащам на тези тук в САЩ.

  http://www.bbc.com/news/magazine-37612083
 82. 82 Профил на kirkor
  kirkor
  Рейтинг: 561 Неутрално

  Тази сутри Соросчетата пак избиха рибата с тезата, че услугите ще дръпнат напред българската икономика! Теляци, ваксаджии, проститутки - водете ни към светло бъдеще!

 83. 83 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 672 Неутрално

  Само си задай въпроса какъв инструмент има правителството да се пребори с безработицата така в краткосрочен план.
  --------------------------------------

  Няма защо да си задаваме въпроси, ние много добре знаем, че това правителство не може да се пребори с каквото и да било, за какъвто и да е период от време!

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 84. 84 Профил на Белият Негър
  Белият Негър
  Рейтинг: 782 Весело

  Поляците от години работят по на две места,за чехите и унгарците не знам,но не вярвам да стоят.
  Булгаристанския манталитет и водещ фактор за сегашната мила картинка.
  Съгласен съм с Киркора на 100%

  Действителноста е грешка, породена от липстата на алкохол.Ърнест Хемингуеий.
 85. 85 Профил на KOBOLD
  KOBOLD
  Рейтинг: 1170 Неутрално

  До коментар [#71] от "Раз печки, раз кюнци":


  Да ама в Германия безработицита намалява.... и в момента е по-малка от преди крзата през 2007 г.... значи да си додем на думата: ако и там си бяха избрали за премиер бивш бодигард, който в живота си една книга не е прочел..... и там щеше да расте безработицата....

  When yields declined in silver mines across Saxony in the 16th. Century, Kobold was blamed for stealing the silver and leaving behind worthless rock.
 86. 86 Профил на Белият Негър
  Белият Негър
  Рейтинг: 782 Весело

  До коментар [#82] от "kirkor":

  Братчед , проститутките дай поне да ги узаконим!
  ДДС,плосък данък,не е малко!

  Действителноста е грешка, породена от липстата на алкохол.Ърнест Хемингуеий.
 87. 87 Профил на Активист
  Активист
  Рейтинг: 395 Весело

  Увеличават се неблагодарниците.Вместо да целуват ръка на Борисов,че ги е освободил от задължението да се трудят,те се регистрират като безаработни.Нахалници...

 88. 88 Профил на konora
  konora
  Рейтинг: 506 Неутрално

  iazdakaja:
  Така, че това не е само наследство от комунизма, а и от района/етноса.
  ====================================
  Точно така, шефе. Именно затова Планът Ран - Ът има за цел да реши окончателно въпроса с "етноса".
  .
  А за германския "фолклор" и срането в гащите, не си прав. Не си чел достатъчно литература на немски. Като начало, ако владееш този език, можеш да започнеш с периодичния печат. След това пак ще говорим пак за "фолклор" и сране в германски гащи.

 89. 89 Профил на konora
  konora
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Белия Негър:
  Братчед , проститутките дай поне да ги узаконим!
  ДДС,плосък данък,не е малко!
  =================================
  Намирам идеята за интересна, макар че не разбирам какво печелиш ти, ако сестра ти започне да плаща повече данъци?!

 90. 90 Профил на Moonshine
  Moonshine
  Рейтинг: 616 Весело

  До коментар [#8] от "schleimer":

  Приятелю, много ти е добър и точен коментара, но много дразниш с тоя страх от минусчетата. Деба и рейтинга, не си тръгнал на избори, успокой се малко.

 91. 91 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1482 Неутрално

  Дебилът с розовите очила, докаран от н'знам си от де, се е запътил отново към ЕРМ2. НСИ отчита изпаряването на близо 85 000 човека, а Агенцията по заблудите твърди, че безработицата пада. Същевременно НОИ се гъне с дефицит и показва, че осигурените лица намаляват. При намаляваща безработица. Странно съвпадение в глупостта на институциите.
  Най-неприятното е в структурата на безработицата. Младежка безработица два пъти над средната, а безработица сред хората в предпенсионна възраст е със социопатични характеристики. Малоумниците от ГЕРБ искат 37 години светъл стаж за право на пенсия, а говорителите на крадливия и глупав български бизнес ломотят за ирландско решение на глада. Емиграцията. Аз очаквам, че Дянков отново ще обяви края на кризата, Бойко ще отреже поредната лента на някое кръстовище, а коефициентът на заетост(най-ясния индикатор за случващото се на пазара на труда) ще продължи да се спуска към стойностите от 2000 година.
  Само за една година зачертахме десет години усилия, а тъпите милиционери са възторжени и шетат из де що видят медия, микрофони или подобни на бареков същества...

  Ecrasez l’infâme
 92. 92 Профил на FakePath
  FakePath
  Рейтинг: 831 Неутрално

  Ужас! Дано старата ни се стабилизира, защото тези тенденции са много страшни.

 93. 93
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 94. 94 Профил на Раз печки, раз кюнци
  Раз печки, раз кюнци
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#85] от "KOBOLD":

  Икономиката на Германия расте с 0.7 % за трето тримесечие.. Страховете могат да се свържат в най-голямя степен с банковата сситема -лиспан а ресурс, лиспа на ПЧИ и чаак тогава политика на което и да е правителство. Който и да е на власт няма никакъв инструмент да въздейства на кризата в краткосрочен план. Разбира се червените гниди не пропускат който и да е шанс да нападат правителството.

  " Бог ме е благословил с богатство и ще ми иска отчет "
 95. 95
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 96. 96 Профил на KOBOLD
  KOBOLD
  Рейтинг: 1170 Неутрално

  Значи Кюнец,
  да си додем на думата: Въпросът е.... защо Унгария беше смазана от кризата като от валяк, а през същото време Полша нищо не усети, като беше единствената страна в Европа с растеж..... Защо докато в Гърция се бореха с фалита в Турция гърмяха бутилки с шампанско заради борсата с ол-тайм-хай?

  Защо шефът на Хърватската национална банка беше избран за банкер на годината предпазил страната от кредитен балон с далновидните си действия?

  Защото в едни страни хората си избират бодигардове, комсомолци и царе.... а в други не....

  When yields declined in silver mines across Saxony in the 16th. Century, Kobold was blamed for stealing the silver and leaving behind worthless rock.
 97. 97
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 98. 98 Профил на Раз печки, раз кюнци
  Раз печки, раз кюнци
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#96] от "KOBOLD":

  Ххаха ясен си ми и ти..момче в Хърватия точно езработицата гони 20%.. Освен това мисля че нямат валутен борд и могат да печатят кинти.. Ето ти друг пример защо САЩ не могат да се преборят с безработицата при положение че наливат трилиони доалри в икономиката. Просто тия неща не зависят от правителството, дори правителството с подобни намеси може да навреди. Просто трябва да фалират фирми това е. Ти не гледай сайта на БНБ паричните потоци, остналото е следствие на пречистване на пазара от неефективни бизнеси и държавния сектор и куп други причини.

  " Бог ме е благословил с богатство и ще ми иска отчет "
 99. 99 Профил на Раз печки, раз кюнци
  Раз печки, раз кюнци
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#96] от "KOBOLD":

  Значи Турция произвежда.. развиващ се пазар, но безработицата и там е много висока..

  " Бог ме е благословил с богатство и ще ми иска отчет "
 100. 100 Профил на Musashi
  Musashi
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Когато липсва функционираща Държава и Държавност, а на практика има само територия и население, резултатите не могат да бъдат други!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK