Костов поиска операция "Чисти ръце" в МВР и ВСС

Иван Костов

© Асен Тонев

Иван КостовЗа да се намали рискът България да не бъде поканена в Шенгенското пространство трябва да се проведе операция "Чисти ръце" в МВР и във Висшия съдебен съвет (ВСС). За това се обяви в сутрешния блок на БиТиВи съпредседателят на "Синята коалиция" и лидер на ДСБ Иван Костов. Той обясни, че сега големият въпрос е дали ще бъдем поканени в Шенген и посочи, че притесненията на европейците са, че не можем да опазим границите на ЕС.


"И те казват така - ако вашият съд въпреки разкритията оправдава контрабандистите, вие не можете да пазите нашата граница", посочи той. По думите му заради това, тъй като няма време за разследвания, за прокурори и прочие, но има многобройни нарушения на правилата, най-добре би било министърът на вътрешните работи да направи операция "Чисти ръце"вътре в самото министерство, бързо. Костов допълни, че същото трябва да се случи и във ВСС, защото "много магистрати са дали основателни съмнения, че са затънали в корупционни практики". Според бившия премиер оправдаването на братя Галеви от Кюстендилския съд е в състояние да прелее капката на търпението на европейците.


По повод бившия главен прокурор Никола Филчев и обвиненията от последните седмици, че той е в основата на две убийства, Костов коментира, че Филчев е извършил най-мръсните политически поръчки в страната, които са дошли от президента Георги Първанов и от елита на Българската социалистическа партия. Той отново заяви, че няма общо с избирането на Филчев за главен прокурор и заяви по повод това, че е бил зам.-министър на правосъдието в неговото правителство, че не той е назначавал зам.-министрите.


За няколкогодишното си мълчание пред медиите Костов заяви, че не е бил прав.

Коментари (49)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на revolution13
  revolution13
  Рейтинг: 467 Неутрално

  Че в неговото правителство кой е назначавал зам.-министрите? Баба ми ли ?!

  NATO = North Atlantic Terroristic Organiztion.
 2. 2 Профил на ohubohu
  ohubohu
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Ех, Иване, Иване, аз ли ги назначавах!?

 3. 3 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Ако пропуснем шансовете си за влизане в Шенген през Март 2011 ЦвЦв трябва да си подаде оставката или да завлече цялото правителство със себе си.

  Не цъфтиш ли като цвете, гниеш като бурен.
 4. 4 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Ген. Атанас Атанасов: От какво се страхува Филчев

  В едно популярно телевизионно шоу беше обсъждан въпросът дали ще бъде арестуван бившият главен прокурор Никола Филчев.
  Първо по темата се произнесоха две дами - политолог и адвокат. В. същото телевизионно предаване евентуалният арест на експрокурора бе разискван и от екстрасенси. Това сякаш беше кулминацията на медийния рейд на Филчев.
  За няколко дни той обиколи всички сутрешни телевизионни блокове, говори по радиа, даде интервюта във вестници. Навсякъде разясняваше какви права има един обвиняем и какъв е редът за привличане на лицата към наказателна отговорност.
  Но му личеше, че го е страх да не го приберат. А екстрасенсите гадаеха дали и кога може да се случи това. Интересно е дали самият Филчев е гледал това предаване, защото то най-вероятно беше предназначено основно за него.
  Цялата тази картина със запъхтения от тичане по телевизии Филчев сякаш е някакъв отрязък от днешната действителност в държавата. Един човек, мястото на когото е да отговаря в съда`за всичките си безобразия, е поставен в положение да прави своеобразно шоу. И тази ситуация е създадена съзнателно от управляващите. От предишни изяви на бившия главен прокурор знаем, че той обича да създава суматоха в публичното пространство, но когато сам е подготвил сценария.
  Този път му се наложи да играе по чужд сюжет и видимо не му харесваше
  В годините преди да стане главен прокурор, Никола Филчев разказваше пред познати, че от американската действителност харесва образа на Едгар Хувар. Това е легендарният шеф на ФБР, който е заемал длъжността в продължение на 39 години. Сменяли се президенти и администрации, а Хувър оставал непоклатим на поста си. Твърди се от съвременници, че причината за това била информацията, с която разполагал шефът на ФБР за политическия елит на Щатите. Информация, придобивана със специфичните средства на специалните служби - от агенти и подслушване на телефони. Ето това обяснение на обстоятелствата за продължителния престой на Едгар Хувър на поста му много впечатлявало бившия главен прокурор. Явно тези впечатления са дали своето
  сериозно отражение върху психиката на Филчев и са имали важно значение за поведението му по време на т.нар. "Филчев гейт". Този грандиозен за времето си скандал избухна на 28 юли 2000 година. Във вечерните новини на всички медии изтече съобщение на прокуратурата, че в дома на главния прокурор Никола Филчев са открити подслушвателни устройства. Последваха арести на различни служители от МВР.
  Цялата държава съсредоточи вниманието си върху "разкритията". Беше прекъсната ваканцията на Народното събрание и се насрочи специално заседание за разискване по темата. Беше освободен от длъжност главният секретар на МВР Божидар Попов. Изведнъж главният прокурор стана централна фигура. С него започнаха да се съобразяват постоянно последните нива в държавата. Това даде възможност на Филчев и една група негови приближени прокурори (основно бивши военни) да издевателстват върху службите на МВР. Започнаха да привикват на разпит безразборно служители от различни оперативни служби и да ги притискат за щяло и нещяло. Както се казва: "Един гледа сватба, друг гледа брадва". В медиите започна да тече постоянно чувствителна информация. Беше написано подробно за специфичните способи и методи на Специалните служби, които по закон бяха от най-висш ред на секретност. Това трябваше да се преследва от прокуратурата, а на практика оттам контролирано се подаваше информацията. На всичко отгоре през зимата на 2000/2001 година по заповед на глав ния прокурор една комисия от прокурори влезе на проверка в службите за подслушване и проследяване. Впоследствие години наред се търгуваше на черно придобитата от там информация
  Хора, опасни за сигурността и обществения ред, бяха научили кои служители от МВР са се занимавали с тях, кои началници са разпореждали това. Накратко - беше нанесен погром върху сигурността на държавата. Той беше организиран от няколко бивши служители на Държавна сигурност под контрола на началниците им на "Позитано" 20. По повод на тези събития бяха образувани две наказателни дела. Те се влачиха с години и когато завършиха с оправдателни присъди, обществото вече беше забравило за скандала. Установено беше безспорно, че намерените технически средства в апартамента на Филчев са монтирани по времето на соца и никога не са били експлоатирани.
  Цялата тази афера беше замислена и проведена с политическа цел
  Да се нанесе удар върху правителство¬то на ОДС с обвинението за злоупотреба с власт и нарушаване на човешки права. И това беше само началото. Впоследствие по нареждане на Филчев бяха образувани поредица от поръчкови дела срещу политически неудобни лица. Неудобни на бившата компартия и нейната ДС. Имаше множество чисто политически изказвания от страна на главния прокурор. Основното в тях винаги се състоеше в това, че "приватизацията при Костов е била престъпна", "предприятия за милиарди са продадени за жълти стотинки" и т.н. В същото време наказателните дела за банковите фалити от времето на Жан Виденов се провалиха заради нескопосани обвинения. Дали прокурорите бяха некадърни, или обвиненията нарочно бяха опропастени? Каквито и да са причините отговорността за източените милиарди не беше потърсена. С откраднатите пари след това се купуваше собственост и така се създаваха олигархичните кръгове.
  Това, че Филчев като главен прокурор не предприе действия за търсене на наказателна отговорност от крадците по време на масовата приватизация и банковите фалити, е факт.
  Но има фрапиращи случаи на злоупотреба с власт
  от негова страна и то за защита интере¬сите на хора от висшата комунистическа номенклатура. Такъв е казусът със зетя на комунистическия диктатор Тодор Живков - Иван Славков-Батето и ВВС. През 2004 година избухна голям между-народен скандал, уличаващ българския представител в Международния олимпийски комитет Славков в корупция. Известната английска компания за радио и телевизионни предавания ВВС решава да провери дали слуховете за корупция в МОК са основателни. За провеждането на журналистическо разследване регистрират специална подставена консултантска фирма, която да проведе лобиране за това Лондон да бъде избран за следваща столица на олимпийските игри. Журналисти се представят за лобисти и провеждат поредица от срещи с лица, за които подозират, че се занимават с "купуване на гласове". У нас те се срещат с Иван Славков, който е председател на Българския олимпийски комитет и член на МОК. Срещата е устроена в хотел "Радисън" в София. Посредник е сърбинът Горан Такач. Срещата е записана със скрита камера и впоследствие по ВВС е излъчен филм със заглавие "Да купиш игрите". От кадрите става ясно, че Славков приема оферта за осигуряване на гласове за кандидатурата на Лондон и то от фирма, която защитава корпоративни интереси. Впоследствие Славков й Такач разпространиха версия, че са приели срещата с цел да разкрият кой организира корупционна схема за купуване на гласове. Никой не повярва на тази легенда и по-късно Батето беше изваден от МОК.
  Още при избухването на скандала Иван Славков посети главния прокурор Филчев в кабинета му. На срещата беше дадена публичност. Прокуратурата покъсно съобщи, че е образувано наказателно разследване за провокация към подкуп и неправомерно използване на СРС. На всички беше ясно, че от това дело няма да излезе нищо. Чисто юридически в случая нямаше данни за извършено престъпление, защото деянието на англичаните не е общественоопасно, а напротив е общественополезно. Но демонстрацията на главния прокурор Никола Филчев беше ясна и еднозначна. Това действие злепостави България в международен план. Във вътрешнополитически план то имаше още по-силен знак, защото означаваше специфична протекция на човек от семейството на комунистическия диктатор Тодор Живков. Тогава за оправдание се пусна слух типично в стила на комунистическите служби, че Филчев е бил подтикнат да действа в защита на Иван Славков като носител на най-високото държавно отличие - орден "Стара планина". Този слух напомни за тази награда, която се дава за особени заслуги към българската държава. А какви са особените заслуги към България на Иван Славков сигурно знае единствено наградилият го - президентът Георги Първанов. Както и какви са заслугите на самия Филчев, че беше изпратен за посланик в Казахстан.
  Редица са безобразията, извършени от бившия главен прокурор Никола Филчев. Някои от тях само са предизвикали душевни страдания у засегнатите, но други са си чисти престъпления. Въпросът е защо се разиграва шоу по медиите с този човек?
  Защо не се предприемат наистина действия за търсене на наказателна отговорност за онези престъпления, за които са останали доказателства? Публичното обвинение, по-точно оповестяването на публично подозрение за евентуална съпричастност на Филчев към извършени престъпления е много рисков ход. Особено когато е отправено от лице, облечено във власт, както в случая вицепремиерът и вътрешен министър Цветанов. Това, от една страна, създава у хората впечатлението, че институциите нямат доказателствата за предприемане на легитимни действия и затова действат чрез публично опозоряване. Така се дава възможност на заподозрения обратно да предприеме действия за изграждане на образа на жертва. А по принцип, когато властта действа неуверено, мнозинството започва да симпатизира на жертвата, макар и тя да е мнима. Ето как министър Цветанов с неуверените си действия, изразяващи се основно в публично говорене, може да превърне такива зли демони като Никола Филчев и Румен Петков в мъченици. Особено ако не бъдат обвинени по съответния законов ред.

  Ген. Атанас Атанасов
  в-к "Седем"
  24.11.2010

  Не цъфтиш ли като цвете, гниеш като бурен.
 5. 5 Профил на mapto
  mapto
  Рейтинг: 1256 Неутрално

  А дали ще доживеем и Бойко някога да си признае грешките? Ако това стане, ще е прецедент за категорията хора, на които е представител. Просто самочувствието на такива хора се крепи изключително на техните самозаблуди. Ако си позволят да се усъмнят в тези самозаблуди, цялото им съзнание увисва, а те дори не могат да си представят нещо такова.

  Думите в един език са това, което е безкрайно и изисква най-много усърдие и постоянство. Затова направихме http://lexicum.net
 6. 6 Профил на ironhorse
  ironhorse
  Рейтинг: 502 Неутрално

  Косов е чист комунист. то толкова нагло поведение може да има само комунист.
  Когато назначи Филчев за глав. прокурор не рИва, като смени целият ВСС пак не рИва.
  Отдавна Костов няма право да иска каквото и да било, също като Гея, ефендито, горския, триперливия, пикаещия и още и още, забравих специално Кутев, Р. Овч, Курнелия, Мая манолова

  Бойко Борисов и ГЕРБ са еманацията на корупцията и мафията в държавата.
 7. 7 Профил на ironhorse
  ironhorse
  Рейтинг: 502 Неутрално

  До коментар [#4] от "Десен":

  Хич не давай за пример лъжеца Атанасов.
  До последно ни лъга, че не е назначавал Ал. Петров, но като се разбра истината, взе да вика излъгаха ме измамиха ме. Ами каъв шеф си на НСС, след като могат да лъзнат бе ...

  Когато Костов беше мин. председател. по предложение на Емануил Йорданов, тогава МВР министър, атанасов назначава Петров.
  Костов и ДСБ да се стягат за проверка на фондациите, не Сапио, там е ясно че е крадец.

  Бойко Борисов и ГЕРБ са еманацията на корупцията и мафията в държавата.
 8. 8 Профил на barsa
  barsa
  Рейтинг: 624 Неутрално

  "И те казват така - ако вашият съд
  въпреки разкритията оправдава контрабандистите, вие не можете да пазите нашата граница",

  ОЧЕВАДНАТА ИСТИНА ...... замъглена с лакардии за независима, висша, ненамеса и ЮФ-йески

  "BARSELONSKI" отново е "модериран", но НЕ може да бъде цензуриран !
 9. 9 Профил на Reveal
  Reveal
  Рейтинг: 778 Неутрално

  Струва ми се, че синия маг Костов също вижда как вътрешния слуга е на кръстопът. И го подканя да избере правилния път с

  който да отговори на обществените очаквания. Другия път води към поредната заблуда на обществото, това е пътят

  предначертан от хипотетично наречения ОРДЕН (Обединение за Радикална Дестабилизация на Европейския Напредък).

  "Да се махаш от тази банка веднага миличка. Шефа й е параноик и измъчва момчето само защото чело някакви си книги и филми за обири" из Призрачния град
 10. 10 Профил на Георги Кузманов
  Георги Кузманов
  Рейтинг: 367 Неутрално

  Костов след следващите избори няма да го има.

 11. 11 Профил на Морски
  Морски
  Рейтинг: 1242 Гневно

  Проблемът с правораздаветелните и правоохранителните органи ( МВР, прокуратура , съд ) е много отдавна, може би от 1944. За всичките тези години тези органи служиха по заповед т.е. там никога не е имало мислещи или инициативни служители, ако е имало са "превъзпитавани" или отстранявани, когато дойдоха промените през 1990 в тези организации нищо не се промени като организация и мислене, само центърът който дава нареждания се замъгли като впоследствие се мултиплицира, като различните структури служат на различни политически или икономически интереси. И до днес МВР и прокуратурата очакват да бъдат сезирани от овластен за да започнат каквато и да е проверка, съдът отсъжда в полза на силните на деня като се вижда дългата нишка на обвързаност и зависимост на определени съдии към определени "групи по интереси"
  За толкова години не бяха допуснати хора които да извършат реформа отвътре, затова тази реформа трябва да бъде свършена отвън от хора които никога са нямали нищо общо със системата. Реформата трябва да е брутална ( над 60% съкращения, като са необходими и осъдителни присъди), в противен случай ни чакат още много "изненади" от ЕС.

  колкото повече,толкова повече
 12. 12 Профил на Лилия Костова
  Лилия Костова
  Рейтинг: 624 Любопитно

  "Той отново заяви, че няма общо с избирането на Филчев за главен прокурор и заяви по повод това, че е бил зам.-министър на правосъдието в неговото правителство, че не той е назначавал зам.-министрите."

  Ако не е той,
  тогава кой?

  Бойко Борисов е тъп като г.з. Освен това е малоумен магистраладжия и има титла Негово Тиквочество.
 13. 13 Профил на 077888888888
  077888888888
  Рейтинг: 616 Весело

  Млък, бе черен лукав най добър ученик на Луканов!

  ЧЕРВЕНА ПОДЛОГА!!

  В Панделата!!!

  Да изгоним паплачта ГРОБ и спасим Родината.
 14. 14 Профил на RED MAFIA
  RED MAFIA
  Рейтинг: 624 Неутрално

  Гаврата продължава !?

  Когато стоиш достатъчно дълго до брега на реката и гледаш, ще видиш как пред теб по водата преминава трупът на врага ти
 15. 15 Профил на naturisten
  naturisten
  Рейтинг: 572 Неутрално

  Давай бат Ваньо, ти си ни надеждата за измъкване от тази кочина.

  Какъвто им беше социализЪма, такъв им е и капитализЪма! ЗАБРАНА за движение на товарни камиони и ТИРОВЕ през почивните дни!!!
 16. 16 Профил на mdaa
  mdaa
  Рейтинг: 572 Весело

  До коментар [#12] от "liliakostova":

  А, така Бат Ваньо, кажи си кой ти назначава зам. министрите?
  То и подписът си ще отречеш след малко.
  Ще кажеш, тея ръце не бяха моите, моите си седат заврени отзад, както винаги.

 17. 17 Профил на robespier
  robespier
  Рейтинг: 367 Неутрално

  Да,от операция чисти ръце има крещтяща нужда.Не е изключено след следващите избори да няма дясно присъствие.С Такива избиратели като част от пишештите в този форум всичко е възможно!

 18. 18 Профил на Белият Негър
  Белият Негър
  Рейтинг: 704 Весело

  А твоите чисти ли са Ванка?
  Или да вадим кофата със сини фекалии........

  Действителноста е грешка, породена от липстата на алкохол.Ърнест Хемингуеий.
 19. 19 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Хубаво е , Костов , че от време на време се събуждаш а и четеш и форума на Дневник ..) Толкова се изписа за тази съдебна система..Сигурно за съдебната система на ЦЯЛА Европа не се е писало толкова , колкото за нашата , българската ..
  Филчев ти го пробутаха Васил Гоцев и Соколов..Не би трябвало да си отговорен за това ..КОЛКО от нас - ако имат възможност , МОГАТ да намерят 15-20 читави хора , безпроблемни- за министри ???? Издънки винаги ще има ..И Богомил Бонев и т.н..
  За друго си по - виновен - НЕ СЕ зае сериозно с ЛУСТРАЦИЯТА..Изглежда нямаше представа с КОГО си ИМАМЕ работа..Не и обърна достатъчно внимание ..Остана настрана - като нещо второстепенно ..) Това ти е основния фал ..))

  BIG AL
 20. 20 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Не се пребори с наследствената червена паплач- в съдебната , мвр и т.н....А можеше ..И Иван григоров почти нищо не направи ..СЕГА ,ако имаше ТОГАВА , нови, млади хора -сега и днес - 15 години по- късно -нямаше да имаме ТЕЗИ проблеми ..
  Тримата на съдебната -на Гоце хора -Груев , Велчев и последния - колев ..ОТ ТЕЗИ - какво може да се очаква ??? Гоце- знае , какво ..Но и борисов го ПЪРЗАЛЯТ- време да минава ...))
  Издлежда , като НЕ- юрист, не ти беше достатъчно ясно, че САМО съдебната власт е ..достатъчна да ни ВЛАЧИ перестройката и ограбването - с години ..КАКТО и стана ..20 години - червена мафия в съдебната система , с малка буква ..))

  BIG AL
 21. 21 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1034 Неутрално

  Трай бе бандит твоите ръце са най малкото чисти Стига автоиголове бе !

 22. 22 Профил на naturisten
  naturisten
  Рейтинг: 572 Весело

  До коментар [#17] от "robespier":

  "С Такива избиратели като част от пишештите в този форум всичко е възможно!"

  Нямаш представа КОЛКО си прав!

  Какъвто им беше социализЪма, такъв им е и капитализЪма! ЗАБРАНА за движение на товарни камиони и ТИРОВЕ през почивните дни!!!
 23. 23 Профил на pump it!
  pump it!
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Да се проведе операция "Чисти ръце" във ВСС и МВР е просто наложително!
  И това неизбежно ще се случи, защото която и да било мафия не е по силна от народа на една страна.
  Важното е да се случи навреме и Костов го е обяснил съвсем точно.

  Възниква въпросът - дали у министрите на вътрешните работи и правосъдието - Цветанов и Попова - има нужната решителност за нещо толкова значимо.
  Защото у Боко очевидно няма. Смелостта на Боко стига единствено да пререже лентата на пребоядисана спортна зала в някое селско училище.

  Аз не съм оптимист...

  pump it!
 24. 24 Профил на ironhorse
  ironhorse
  Рейтинг: 502 Неутрално

  Всеки средно интелигентен ДеСеБар, може да прочете в правилника на Министерски съвет, кой назначава и кой уволнява зам. министрите.
  Помните ли репликата на тъмно-синият циганин" Готов съм с химикалка в ръка за заповеди за уволнение на зам. министри"

  Тоя гьотврен е същия като Атанасов , не бил назначавал до като не се видя подписаи после излъгали го били, измамили.
  Костов е другата половина на БСП те за това сега гласуват заедно и когато са си разменяли властта никога не са си търсили отговорност един от друг.
  Костов е бил помощник на Белчо Белчев последният министър на финансите при Тодор Живков, а жена му партиен секретар. И тоя боклук ще е най-големият борец срещу социализма и комунизма.
  Кой продаде Нефтохим на руснаците, като са толкова вредни за България, предателя Костов.

  Бойко Борисов и ГЕРБ са еманацията на корупцията и мафията в държавата.
 25. 25 Профил на vandal
  vandal
  Рейтинг: 213 Неутрално

  костов е стара лисица

 26. 26 Профил на leslin
  leslin
  Рейтинг: 500 Неутрално

  До коментар [#19] от "big_al":

  С каква лустрация да се заеме бе,приятел,с каква наследствена червена паплач.Нали не го оставяха на мира от ДС активни мероприятия и компромати."Бръмбари" и други подобни.А и руснаците,приятелите на комунистите,държаха и още държат ръката на крана за газта,и а мръднеше Костов,ще спрат газта и ще взривят държавата.Оттука нататък трябва да му дадеме възможност да направи това,което не е успял тогава.

 27. 27 Профил на byal_negar
  byal_negar
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Прощавайте, ... това сайта на ДСБ ли беше?

  "Истината е винаги посредата!"
 28. 28 Профил на бат Здравко
  бат Здравко
  Рейтинг: 829 Неутрално

  Браво. Костов както винаги е прав.

  Светът е създаден от бог... всичко друго от Китай
 29. 29 Профил на Белият Негър
  Белият Негър
  Рейтинг: 704 Весело

  До коментар [#28] от "бат Здравко":

  Бат Здравко,виж майна!
  Парламента е пълен с политически проституиращи индивиди..
  И никой не взима мерки за това.
  Пълно е с явни бивши крадци,
  и повтарям горе написаното!!
  Отявлен бивш комунист и крадец- и бивш министър председател(срам за мен,гласувах за този)-говори за чисти ръце.
  Не знам къде се намираме,но ако сме нормална Държава,на тоя телефоните на бюрата за копане на политически гробове щяха да дават постоянно сигнал.......
  Заето!
  Пържи се в собствен сос....

  Действителноста е грешка, породена от липстата на алкохол.Ърнест Хемингуеий.
 30. 30 Профил на goros63
  goros63
  Рейтинг: Неутрално

  Кои е Костов 4е да иска лустрациа в МВР нека да си спомни какав батак бе6е при неговиа МИМИ и тогава да говори Но нека да незабравиа как влезна в парламента миналата година Не с една а с две клизми за6тото това 6те му е последниа парламент и отива при Симеон4о в пенси

 31. 31 Профил на ne
  ne
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Единственото министерство, което не е реформирано е вътрешното.
  Да не би да са богопомазани?
  70 000 души на държавна хранилка.

 32. 32 Профил на otis
  otis
  Рейтинг: 470 Неутрално

  КАКТО ВИЖДАМ И В ТОЗИ ФОРУМ КОСТОВ Е СТРАШИЛИЩЕ И ОЗЛОБЕНОСТ В МНОГО КОМПЛЕКСИРАНИ И НРАВСТВЕНО НЕЧИСТОПЛЪТНИ ХОРА.ЛЪЖИ ЛЪЖИ ПОВТАРЯТ ЗА НЕГО СЕЛСКИ ПЪДАРИ.ВЪЛЦИТЕ ВИЯТ КЕРВАНА СИ ВЪРВИ!ТАКА Е КОГАТО СИ ОМЪРСЕН НАСЛЕДСТВЕН ДОНОСНИК.

 33. 33 Профил на bigdick
  bigdick
  Рейтинг: 983 Неутрално

  Костов - СДС
  Пирински - БСП
  Доган- ДПС
  Осман - ДПС
  Лютфи - ДПС

  5 мата от 1990 са в Парламента, 20 години, несменяеми, с много пари, власт, и влияние. Когато излязят от там, мафията ще загуби 5ма депутата

 34. 34 Профил на ergen4ev
  ergen4ev
  Рейтинг: 418 Неутрално

  следващия път ще гласувам за костов,няма много истински разбиращи от истинска политика като него в страната ако поне 40% от политиците в страната бяха политици като него хавата щеше да е друга

 35. 35 Профил на Клюводървец
  Клюводървец
  Рейтинг: 1134 Гневно

  Някога му вярвах.Сега не.Май е истина че е уж десният на БСП.Някой ще му потърси ли сметка за приватизацията.Искам да припомня крилатата фраза от времето костово-Приватизация на всяка цена или приватизация за всяка разумна цена.Аз мисля че беше /на всяка цена/

  Ръй! Ръй!
 36. 36 Профил на Клюводървец
  Клюводървец
  Рейтинг: 1134 Гневно

  И още нещо.Гоце е президент два мандата благодарение на ив костов.очаквам верните му кучета да залаят във форума.

  Ръй! Ръй!
 37. 37 Профил на 4i4olin
  4i4olin
  Рейтинг: 470 Весело

  "...най-добре би било министърът на вътрешните работи да направи операция "Чисти ръце"вътре в самото министерство, бързо. Костов допълни, че същото трябва да се случи и във ВСС..."
  безапелативно откри Ваньо, както би обявил, че водата е мокра. Сещам се, че в МВР се чисти както никога до сега; всеки намек за прочистване на магистратите се бойкотира дружно от явната и скрита опозицишя като посягане на независимостта и демокрацията и не виждам как може да се проведе. Представям си и как в Шенген няма да влезем в мечтания срок по едни други причини, а Костов ще ни напомни, че е предупредил, но не носи отговорност. Ефтин театър.

 38. 38 Профил на jony
  jony
  Рейтинг: 533 Весело

  До #37-я чичолин,

  ама верно име си си дал, чичолинчо. "еФтин" театър. И ти си еВтин, чичолинчо. А най-евтиния театър е на Боко Тиквата. Той няма равен на себе си! Осанна!

 39. 39 Профил на kaka_ginka
  kaka_ginka
  Рейтинг: 749 Неутрално

  До коментар [#3] от "Десен":

  Я, не знаех, че ЦвЦв ръководи съда.

 40. 40 Профил на ventsy
  ventsy
  Рейтинг: 470 Неутрално

  До коментар [#11] от "Морски":

  Трябва да се започне от МВР - всички ръководни длъжности трябва да подадат имотна декларация, която да се провери от данъчните и да минат детектор на лъжата. А после и тест по копетентност.

  Трябва да се направят курсове по криминалистика, събиране на доказателства, водене на разпит и прочее и да се съгласуват с Интерпол и ФБР. Всички следователи трябва да преминат тези курсове.

  Във всяка патрулка трябва да се инсталира камера която да записва постоянно. Също и компютри с които можеш да провериш регистрацията на кола и досието на всеки.

  Да се създаде отдел за вътрешни разследвания - който ще се занимава с разкриването на корумпирани полицаи.

 41. 41 Профил на Белият Негър
  Белият Негър
  Рейтинг: 704 Весело

  Колко са ти чисти ръцете като даде на американците баницата със скъпия ток от ТЕЦ Марица Изток на АЕS?
  Колко милиона $ Иване ти измиха ръцете?
  А истеричните ти брътвежи за АЕЦ Белене,и те ли са безплатни,пардон чисти др,Костов?
  Разправяй ги на феновете с памперси от ДСБ ...............

  Действителноста е грешка, породена от липстата на алкохол.Ърнест Хемингуеий.
 42. 42 Профил на ба'Йван
  ба'Йван
  Рейтинг: 521 Весело

  (((Костов коментира, че Филчев е извършил най-мръсните политически поръчки в страната, които са дошли от президента Георги Първанов и от елита на Българската социалистическа партия.)))
  Гоцка.....шо те клевети тоз мургав "Командир" а?
  я командировай неколко "Комбайнера" да го пооужънат малко.

  The truth is like poetry - And most people fucking hate poetry
 43. 43 Профил на зограф
  зограф
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Да не забравяме - кога започна мутризацията на България !
  Точно при Костов ! Той носи невероятна вина и не разбирам неговия морал, да дава съвети на другите.
  Вярвах му, ходих по митингите и уличните протести - накрая излезе съвсем друго. Тъжното е, че доста хора са заслепени от чара и харизмата му - само че, всичко е привидно и измамно.
  Дано историята, един ден, даде вярната преценка

 44. 44 Профил на naturisten
  naturisten
  Рейтинг: 572 Весело

  До коментар [#43] от "зограф":

  '94-'95 беше най-големият разцвет на мутрите. Сигурно не помниш, щото явно си бил много малък.

  Какъвто им беше социализЪма, такъв им е и капитализЪма! ЗАБРАНА за движение на товарни камиони и ТИРОВЕ през почивните дни!!!
 45. 45 Профил на 077888888888
  077888888888
  Рейтинг: 616 Весело

  Защо всичките ни анти-костов постинги са с минуси и обратното?
  "Кажи си, Ваньо"?

  Червена подлога е криещият се зад фикуси..

  ха ха
  най-добрият политик
  чавка ти е изпила акъла, брато..

  Да изгоним паплачта ГРОБ и спасим Родината.
 46. 46 Профил на Fanetti Mazakura
  Fanetti Mazakura
  Рейтинг: 722 Неутрално

  "'94-'95 беше най-големият разцвет на мутрите. Сигурно не помниш, щото явно си бил много малък."


  През 97-01' беше времето за разцвет ТИМ и кръга Олимп на сервитьора на Манго Костов - Славчо Христов. А забравих - и на Самоковеца, който лично въртеше контрабандата на Костов и компания.

  Тоя мангал логично ще изчезне от политиката. Хората помнят.

  BOYKO BORISSOV – “RAPONA,” current Prime Minister of Bulgaria,(от Wikileaks)
 47. 47 Профил на Fanetti Mazakura
  Fanetti Mazakura
  Рейтинг: 722 Неутрално

  Доклад на службите от правителството на мадридския комарджия, който уличава Костов в канали за внос на контрабандно кафе.

  http://www.razkritia.com/28748/%D0%B8%D0%B2%D0%B0%D0%BD-%D0%BA%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%BE%D0%B2-%D0%B7%D0%B0%D1%81%D0%B5%D1%87%D0%B5%D0%BD-%D0%BE%D1%82-%D1%81%D0%BB%D1%83%D0%B6%D0%B1%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%B2-%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D1%82/

  BOYKO BORISSOV – “RAPONA,” current Prime Minister of Bulgaria,(от Wikileaks)
 48. 48
  ****

  Този коментар беше изтрит в 21:12 на 28/11/2010 от неговия автор.

 49. 49 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 2918 Неутрално

  "Долу тайната полиция,
  стига с тая юрисдикция!
  Съдии и прокурори
  да почиват по затвори" - Песничка, популярна по митинги и демонстрации през 1990.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK