Парламентарната образователна комисия не разгледа закона за БАН

Учените от БАН излизаха вече няколко пъти на протест срещу по-малкото пари и готвените промени в закона за академията.

© Георги Кожухаров

Учените от БАН излизаха вече няколко пъти на протест срещу по-малкото пари и готвените промени в закона за академията.Парламентарната образователна комисия отложи за следващо заседание обсъждането на промените в закона за БАН. Причината е че не са получени становища по него от Министерския съвет и от министерства, свързани с държавната и общинска собственост, относно статута на академията, съобщи БТА. Днес по-рано учените протестираха срещи готвените промени, внесени от Румен Стоилов (ГЕРБ). В тях е записано, че институтите ще се създават и закриват от правителството,
по предложение на министъра на образованието, след съгласуване или по инициатива на председателя на БАН. 


Предложението за отлагането беше направено от председателя на комисията Огнян Стоичков (Атака) и беше подкрепено от Лютви Местан от ДПС.Според Стоичков без експертизите от ресорните ведомства не може да се разглежда вещно-правният статут на институтите на БАН.


Според Огнян Стоичков предлаганите промени в законопроекта са "многобройни и съществени" и затова е необходим изцяло нов текст. "Законопроектът на Румен Стоилов изцяло подменя духа, философията и фундамента на устройствения закон за академията и се предлага съвсем ново устройство на организацията в БАН", коментира Стоичков. Според него най-важното, което трябва да се уточни е съдбата на институтите. "Ако този закон утре влезе в сила, не съм сигурен от действащите институти на БАН, колко ще бъдат запазени, колко ще бъдат отново създадени от правителството и в какъв срок", каза още Стоичков.
"Не може с лека ръка да се посегне на академията, защото това е институция със 140-годишна истори", заяви председателят на БАН акад. Никола Съботинов. Според него предложеният законопроект е "напълно негоден" и лишава БАН от възможността да извършва научни изследвания.


"Или трябва да се запази този архаичен модел в БАН, или да се вземат решителни мерки, като се запази достойнството на академията и чрез предлаганото директно финансиране на институтите да се постигнат по-добри резултати", заяви министърът на образованието Сергей Игнатов . "Като министър никога не мисля за имотите на БАН, защото също съм учен, а мисля за науката", каза още министърът. Той определи законопроектът като хубав, но не пожела да назове имената на академиците, които го подкрепят, защото се страхували от ръководството на академията.

Коментари (45)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Бойко да им връчи на всички заповедите за уволнение - така както са си с плакатите да си ходят в къщи!
  Аман от тунеядци!

  Не цъфтиш ли като цвете, гниеш като бурен.
 2. 2 Профил на izumena
  izumena
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Значи физкултурния закон все пак ще бъде бъде преразгледан, най-после гласът на разума да се чуе в тоя Парламент. Между впрочем, изпуснали сте буквичка в бързането : "Не може с лека ръка да се посегне на академията, защото това е институция със 140-годишна историЯ".

 3. 3 Профил на BBC
  BBC
  Рейтинг: 551 Разстроено

  Значи агонията продължава. При това положения някъде към 2012 институтите на БАН ще се самозкрият един по един с оглед напускането на млади хора. Ще остане само ЦУ и синилните старци!

  Инфантилните народи се изтребват сами!
 4. 4 Профил на Lord
  Lord
  Рейтинг: 660 Неутрално

  До коментар [#2] от "izumena":

  Може този закон да е "физкултурен", ама поне не подкрепя някакви псевдо учени, на които последното откритие е от 1942 някъде... Цялото ръководство на БАН е на средна възраст от по 70 години и само си мислят как да си опазят топлите местенца до 100-годишна възраст.

  Ама подкрепяйте ги "нефизкултурниците" де. Те от вашите данъци вземат пари за заплатите на изкукалите старци.

 5. 5 Профил на Jay Gould
  Jay Gould
  Рейтинг: 334 Неутрално

  Професор Стивън Уилям Хокинг е английски физик. Професор по математика. Занимава се основно с космология и квантова механика, известен е и като популяризатор на науката. Въпреки тежкото си заболяване — амиотрофична латерална склероза — Хокинг не престава да се труди в областта на науката, показвайки, че физическото увреждане не прави никого по-малко способен да твори. Във Великобритания!
  Ако бе имал нещастието да се роди в България щеше да е умрял отдавна. От глад.
  Интересно е когато "интелигентни" на пръв поглед хора се подиграват с БАН.
  Ако не знаят какво е създадено там, поне да се интересуват. Дори последните 20 години на мизерия и липса на пари в науката.
  Между другото, БАН е усвоил повече пари по проекти от Фонд земеделие! Ха, ама как така?! Ами вярно е, но понеже в БАН няма някоя Калинка да си ве-е голия задник, не се пише за това в медиите.
  Науката е скучно занимание и кой журналист разбира от нея, че да пише за нея? Никой, поне не и български. Виж, ако някой в БАН бе взривил лабораторията си или организираше секс купони с футболисти и манекенки можеше и да пишат.
  Целта разбира се е собствеността на БАН. Причините за поредната кампания срещу БАН най-вероятно се коренят в нечии лични икономически интереси и в общото невежество. http://borsi.blog.bg/novini/2010/11/09/bylgariia-pak-sreshtu-techenieto.632275

  investments.dir.bg
 6. 6 Профил на pyn
  pyn
  Рейтинг: 532 Неутрално

  "Като министър никога не мисля за имотите на БАН, защото също съм учен, а мисля за науката"

  Този "учен" с 3 (три) публикации и 1 (един) цитат никога не би станал и доктор по мумиите в БАН.

 7. 7 Профил на pyn
  pyn
  Рейтинг: 532 Неутрално

  До коментар [#4] от "Lord":

  "Ама подкрепяйте ги "нефизкултурниците" де. Те от вашите данъци вземат пари за заплатите на изкукалите старци. "

  Хората в БАН също плащат данъци. За социално подпомагане на олигофрени като теб. Отврат.

 8. 8 Профил на kovachev_1
  kovachev_1
  Рейтинг: 392 Гневно

  Призовавам академиците-мушмороци и други учени, създатели на новия закон за БАН, да излезат на открит диспут и да защитят своята теза.
  Не е морално да се крият зад боксъор и самбист,
  "болеещи" и "мислещи !!?" за българската наука.

  п.с.: До Гриша Ганчев: Гриша, вържи си кучето !

 9. 9 Профил на izumena
  izumena
  Рейтинг: 442 Весело

  До коментар [#4] от "Lord":

  О да, разбира се, подкрепя закриването и откриването на факултети директно от чуновниците. И е подготвен от хора, котио завършили ВИФ са напълно "компетентни" по правни и научни въпроси-очевидно е!!! А вие твърдите, че уж се борите срещу бюрокрацията....Изобщо знаете ли какво пише в закона? Той позволява на такива като Калина Илиева, домогнали се до властови позиции със съмнителни димпломи да колят и бесят в академията. Разпореждането с имотите не го броя изобщо, въпреки че там е ключът от бараката.

 10. 10 Профил на Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Рейтинг: 823 Неутрално

  Що е нещото БАН? БАН е феодално имение на една напълно разпасала се комуно-феодална шайка, която погазва закона всеки ден и час. В БАН вече 17 години умишлено не се създават критерии за атестиране на учените. БАН е последен бастион на комунизма. Индивидът Саботинов е пръв асоциат на руснака Юхновски, който изправи на нокти две трети от България, като си позволи на 72 години да се кандидатира за ЧЕТВЪРТИ ПЪТ за председател на БАН В ЕПОХАЛНО НАРУШЕНИЕ НА ЗАКОНА. Беше принуден да подаде оставка. В БАН "работи" като професор и член-кореспондент другарят Александър Лилов, член на Политбюро. В БАН "работи" като професор и член-кореспондент другарят Стоян Михайлов, секретар на ЦК на БКП. В БАН "работи" като професор и член-кореспондент другарят Васил Проданов, АОНСУ-вец, който В СВОИ СЪЧИНЕНИЯ ОТРИЧА ЗВЕРСТВАТА И МАЩАБИТЕ НА СТАЛИНИЗМА! Да продължавам ли поименно? Няма нужда. Всичко се знае. Мои публикации за БАН:
  "Как Партията бдеше над науката":
  http://kkabakciev.blog.bg/nauka/2009/10/20/kak-partiiata-bdeshe-nad-naukata.419072
  "БАН си остава бастион на номенклатурата":
  http://kkabakciev.blog.bg/nauka/2009/10/20/ban-si-ostava-bastion-na-nomenklaturata.419077
  "По повод на една дребна случка - за двата най-едри проблема на БАН":
  http://kkabakciev.blog.bg/nauka/2009/10/22/po-povod-na-edna-drebna-sluchka-za-dvata-nai-edri-problema-n.420424
  За лустрация и радикална промяна в БАН
  http://kkabakciev.blog.bg/technology/2010/01/20/za-lustraciia-i-radikalna-promiana-v-ban.476489
  "Банбаши и Туркменбаши":
  http://tech.groups.yahoo.com/group/bulgarianscienceproblems/message/2395
  "Кой уронва престижа на БАН в епохата на чалгата"?
  http://kkabakciev.blog.bg/nauka/2009/10/22/koi-uronva-prestija-na-ban-v-epohata-na-chalgata.420429
  "Такова беше, и е, времето - лингвистиката като инструмент за политическа пропаганда":
  http://kkabakciev.blog.bg/nauka/2009/10/20/takova-beshe-i-e-vremeto.419066
  "Речниците - капризи или идеологически потребности?":
  http://kkabakciev.blog.bg/nauka/2009/10/22/rechnicite-kaprizi-ili-ideologicheski-potrebnosti.420427
  Блогът на Красимир Кабакчиев за политически дискусии":
  http://kkabakciev.blog.bg/
  Моят професионален блог:
  http://krasimirkabakciev.blogspot.com/
  Блог на Красимир Кабакчиев за съдебната система:
  http://kkabakciev.blogspot.com/

 11. 11 Профил на Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Рейтинг: 823 Неутрално

  ОТМЕНЕТЕ ТОВА ПОСТАНОВЛЕНИЕ! Проверете законосъобразността – а също така и "морала" – на постановлението, с което МС даде депутатски заплати на така наричащите се академици и член-кореспонденти - в мнозинството си не учени, а представители на тлъстата комунистическа номенклатура! По инициатива на Станишев бяха отпуснати доживотни депутатски заплати (1900 лв.) на академиците, член-кореспондентите трябва да вземат 30% от заплатите за академиците. Невероятно гнусно и нагло безобразие на некадърната крадлива пасмина, наречена тройна коалиция, осъществено за сметка на Данъкоплатеца! Чрез титлите академик и член-кореспондент абсолютно безспорно се предоставят привилегии! Те са противоконституционни! Чрез тях грубо се нарушава една от фундаменталните разпоредби в Конституцията, а именно член 6, който гласи: “(1) Всички хора се раждат свободни и равни по достойнство и права. (2) Всички граждани са равни пред закона. Не се допускат никакви ограничения на правата или привилегии, основани на раса, народност, етническа принадлежност, пол, произход, религия, образование, убеждения, политическа принадлежност, лично и обществено положение или имуществено състояние.” Сред академичната общност е известно, че автентичните учени сред гореупоменатите две групи са около 20%. Другите са номенклатурчици и техни асоциати. Решението, освен всичко останало, е епохално по своята ЦИНИЧНОСТ И НАГЛОСТ, като се има предвид положението на пенсионерите и бедните! ОТМЕНЕТЕ ТОВА ПОСТАНОВЛЕНИЕ!

 12. 12 Профил на pyn
  pyn
  Рейтинг: 532 Неутрално

  "Дневник", защо наистина позволявате на един очевидно умствено повреден индивид като Кабакчиев да вандалства из форума ви? Има два отговора: или го правите нарочно ( с цел подмазване на шефа) или ви е през оная работа за форума ви. И в двата случая губите.

 13. 13 Профил на Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Рейтинг: 823 Неутрално

  До коментар [#6] от "pyn":

  Лъжецо мръсен!
  Аз съм работил 17 (седемнадесет) години в БАН и заявявам, че в БАН работят цели орди изключително гнусни комунонекадърници и профани!
  Не съм адвокат на Игнатов и намирам, че той трябва да си подаде оставката заради противоконституционния ЗРАС.
  Но да се твърди, че в БАН се прави в наука, и то в областта на филологията (в която аз съм специалист - от световна класа), Е ДОЛНОПРОБНА ЛЪЖА, НАГЛОСТ И ИДИОТИЗЪМ!

 14. 14 Профил на navy
  navy
  Рейтинг: 870 Неутрално

  Самбист реформира науката!

  http://bgvesti.com/index.php?option=com_content&view=article&id=50530:2010-11-27-10-27-48&catid=43:zr&Itemid=105

  Шлосер от ВМЕИ "Ленин" ТМММ - 8-ми разряд
 15. 15 Профил на Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Рейтинг: 823 Неутрално

  До коментар [#12] от "pyn":

  Ха-ха-ха! Ненормалнико - гнусен лъжец!
  Сега видях последното ти нагло, просташки дивашко БАН-ско изстъпление!
  Какъв си ти, бе, изроде, че ще определяш мен, че съм "умствено повреден индивид"?
  ПСИХИАТЪР ЛИ СИ ТИ, бе, ИЗРОД?
  Ебааати наглеците, ебааати малоумниците, ебааати плъховете мръсни БАН-ски!
  Дай си името да те видим какво представляваш, бе, еееей, наглец!

 16. 16 Профил на Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Рейтинг: 823 Неутрално

  Продължаваме да се ограмотяваме. Кое е най-грандиозното престъпление в БАН? НАЙ-ГРАНДИОЗНОТО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ В БАН Е ОТСЪСТВИЕТО НА КРИТЕРИИ ЗА АТЕСТИРАНЕ НА НАУЧНОИЗСЛЕДОВАТЕЛСКАТА ДЕЙНОСТ! Ако в тази така наречена държава правиш банички, или вино, или строиш и т.н., си има закони и подзаконови нормативни актове за това, какво трябва да има, респ. какво трябва да няма, в една баничка, в бутилка вино, в една сграда и прочие - и как, по какъв ред, те да бъдат създавани. Когато обаче става дума за производство на наука, КРИТЕРИИ И РЕД .... НЯМА! Липсват (съответно за цялата държава и за БАН) двата най-важни нормативни акта, а именно: (1) ПРАВИЛНИК ЗА РЕДА И НАЧИНА НА АТЕСТИРАНЕТО ПО ЧЛ. 42, АЛ. 2 ОТ ЗАКОНА ЗА НАУЧНИТЕ СТЕПЕНИ И ЗВАНИЯ. (2) КРИТЕРИИ И МЕТОДИКА ЗА АТЕСТИРАНЕ (ДАВАНЕ ОЦЕНКА НА) УЧЕНИТЕ В БАН ПО ЧЛ. 58 ОТ УСТАВА НА БАН! Коментар? Благодаря предарително!

 17. 17 Профил на Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Рейтинг: 823 Неутрално

  Защо всичко е ТОТАЛНО СБЪРКАНО и в БАН, и изобщо в академичната област в тази така наречена държава? Защото НЕ СТАНА ТОВА, КОЕТО БЕШЕ НАПРАВЕНО В ЕДНА НОРМАЛНА СТРАНА КАТО ГЕРМАНИЯ. Да припомним какво стана в бившата ГДР през 1991-92 г. Веднага след Обединението в бившата ГДР беше направена поголовна точна атестация на всички работещи в академичната област и всички некадърници и комуно-ченгесарски кадри, а именно ПОВЕЧЕ ОТ ПОЛОВИНАТА ОТ ВСИЧКИ РАБОТИЛИ ДОТОГАВА В АКАДЕМИЧНАТА ОБЛАСТ, БЯХА УВОЛНЕНИ. “The evaluation process. Especially in the humanities and social sciences East German universities had been corrupted by the Socialist regime because it used them for the legitimization of the existing suppressive political order. Therefore not only the departments of Marxism-Leninism had to be closed. Also the professors and lecturers in (Socialist) Law, (Socialist) Economy, History of the Working Class, and Philosophy had to leave the universities. Their disciplines had to be shut down as well. Instead, new institutes had to be created. The necessary staff was imported from West Germany. But also in other disciplines like languages or History of Art the testers found a great number of poorly qualifled scientists. Others were regarded as personally inacceptable because of their hidden contacts to the secret police […] Results. According to Hermann Glaser, by the evaluation process nearly 20000 out of 38900 staff and faculty members in East Germany lost their jobs[18]. Several turned to protest, some even became politicians. But they could not stop the necessary opening of East German universities to western knowledge." Цитатът е от Juergen Ploehn. The Reform of University Education and Science in the German New Laender since 1990.

 18. 18 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 666 Неутрално

  Никой не смее да се бори със статуквото в БАН. А то е че един орган наречен ЦУ, населен с едни дърти номенклатурчици и интриганти ще продължи да си прави "псевдонаука".

  Всичко ми е ясно, само не мога да разбера:

  Що за учен трябва да си и да подкрепяш сегашното статукво в БАН както и централното и управление? За какво са ви Съботинов, Хаджитодоров и пр. индивиди? Какви ползи за науката в БГ носят те?

 19. 19 Профил на pyn
  pyn
  Рейтинг: 532 Неутрално

  До коментар [#13] от "Красимир Кабакчиев":

  "Лъжецо мръсен!
  Аз съм работил 17 (седемнадесет) години в БАН и заявявам, че в БАН работят цели орди изключително гнусни комунонекадърници и профани!
  Не съм адвокат на Игнатов и намирам, че той трябва да си подаде оставката заради противоконституционния ЗРАС.
  Но да се твърди, че в БАН се прави в наука, и то в областта на филологията (в която аз съм специалист - от световна класа), Е ДОЛНОПРОБНА ЛЪЖА, НАГЛОСТ И ИДИОТИЗЪМ! "

  Господине, за пръв и последен път ви отговарям: аз работя в БАН от повече от двадесет години и ви заявявам, че повечето от моите колеги не само са на световно ниво, но и са получили признание за това. Въпросният индивид Игнатов не само не е учен, ми за чеп за зеле не става. И да, в БАН се прави наука на световно ниво и това е признато от европейският одит, който тя сама предизвика.
  И ви препоръчвам да решавате личностните си проблеми, ако имате такива, да си ги решавате именно лично, а не да спамите навсякъде из виртуалното.

 20. 20 Профил на goshot
  goshot
  Рейтинг: 8 Гневно

  До коментар [#3] от "BBC":

  Наистина агонията продължава! Този закон трябваше много отдавна да е факт. 10 академици въртят цяло правителство и Народно събрание! Ако този закон пропадне, малкото български учени, които са останали ,ще се махнат. Не може да се работи за 300 - 400 лева за честта на един старчески дом!

 21. 21 Профил на pyn
  pyn
  Рейтинг: 532 Неутрално

  До коментар [#18] от "niakoi_si":

  "Никой не смее да се бори със статуквото в БАН. А то е че един орган наречен ЦУ, населен с едни дърти номенклатурчици и интриганти ще продължи да си прави "псевдонаука".

  Понеже те смятам за добронамерен, ще ти отговоря: повечето от "дъртите номенклатурчици" са много добри учени, самият Съботинов има повече от 2000 цитата, ако ти говори нещо ( ако не - справка: Игнатов- 1 цитат!)

  "Всичко ми е ясно, само не мога да разбера:

  Що за учен трябва да си и да подкрепяш сегашното статукво в БАН както и централното и управление? За какво са ви Съботинов, Хаджитодоров и пр. индивиди? Какви ползи за науката в БГ носят те? "

  Не знам какво ти е ясно, на хората в БАН им е ясно едно- да, реформа трябва да има и тя започна в правилна посока, но хунвейбините имат съвсем друго предвид...

 22. 22 Профил на malinska
  malinska
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Аз пък мисля, че Б. Борисов все пак ще осъзнае какъв ГАФ му готвят Дянков и Игнатов. Защото опитът на Дянков в Грузия е повече от печален, а цивилизованите страни в Европа не си закриха академиите. Нито Полша, нито Унгария, Чехия и Словакия, а Румъния дори я възстанови след като при Чаушеску институтите им бяха под негово лично разпореждане. При това БАН и реформа прави, и международна оценка има, и най-важното - тя е национално кауза! Иначе какво - обслужващ персонал на "белите" ли да ставаме? Стига с това опростачване, че и ченгеджийски номера! Кого точно агитиране, простаците ли?

 23. 23 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 1833 Неутрално

  pyn, защо си губиш времето с тези дебили?

 24. 24 Профил на Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Рейтинг: 823 Неутрално

  До коментар [#19] от "pyn":

  Господине, Вие сте един ЛЪЖЕЦ, и преди всичко един жалък СТРАХЛИВЕЦ! Къде Ви е името? Кой сте Вие? Как ще докажете, че "повечето от моите колеги не само са на световно ниво, но и са получили признание за това". А и Вашите колеги може да са всякакви, обаче какъв сте лично Вие?
  Вие сте един ЖАЛЪК ПЛЪХ - И АСОЦИАТ НА КРИМИНАЛНАТА БАН-СКА ШАЙКА, КОЯТО 18 ГОДИНИ УМИШЛЕНО НЕ СЪЗДАВА КРИТЕРИИ ЗА АТЕСТИРАНЕ НА НАУЧНОИЗСЛЕДОВАТЕЛСКАТА ДЕЙНОСТ НА БАН - и нищо повече!

 25. 25 Профил на Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Рейтинг: 823 Неутрално

  До коментар [#23] от "stedim":

  Ти ли, бе, нещастник, дето четеш малоумията на една психиатрично болна жена, и дето си завършил МЕИ "Владимир Илич Ленин"? Обаче сега се занимаваш с бизнес, а!
  Ха-ха-ха! Ха-ха-ха! Така ли те учеше вождът на световния пролетариат, бе, алоооу?
  Ти ли ще кажеш какво е БАН и какво да прави този или онзи, а?
  Какво знаеш пък ти лично за БАН, бе, алооооу? Я си гледай там бизнесчето СМОТАНО - и не си напъхвай гагата, дето изобщо не ти е работата! И дето тиквата ти не отбира и грам!

 26. 26 Профил на pyn
  pyn
  Рейтинг: 532 Неутрално

  До коментар [#23] от "stedim":

  "pyn, защо си губиш времето с тези дебили?"

  Да ти кажа, не точно от месиански пориви, но се надявам да има все пак хора, които четат тук и макар да не смеят да пишат, може и да имат добри намерения...


 27. 27 Профил на BBC
  BBC
  Рейтинг: 551 Неутрално

  До коментар [#22] от "malinska":Стига с тази Грузия! И в Естония отделиха институтите и природо-математическите институти са много добре! А Русия Академията умира от глад, докато в Чехия и Полша цъфтят! В Грузия е мизерия защото си е мизерна държава. Каквито са България и Русия.

  Инфантилните народи се изтребват сами!
 28. 28 Профил на Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Рейтинг: 823 Неутрално

  ЛЪЖИ И ДЕМАГОГИЯ НА КРИМИНАЛНАТА ГЕРОНТО-ПАСМИНА, НАРЕЧЕНА АКАДЕМИЦИ И ЧЛЕН-КОРЕСПОНДЕНТИ: http://news.bgnes.com/view/880109 http://society.actualno.com/news_324491.html "Събранието на академиците и член-кореспондентите взе решение да създаде фонд, в който да събира средства в помощ на младите учени в БАН. Те ще отделят около 25 % от пожизнените си възнаграждения, които за академиците са 2000 лв., а за член-кореспондентите 650 лв." АЙДЕ БЕ? АКО НЯКОЙ ЗАКОННО И СПРАВЕДЛИВО ПОЛУЧАВА ПАРИ ЗА ИЗВЪРШЕНА РАБОТА, НЕ СЛЕДВА ДА ГИ ДАВА НА КОГОТО И ДА БИЛО! НО КРИМИНАЛНАТА ГЕРОНТО-ПАСМИНА, НАРЕЧЕНА АКАДЕМИЦИ И ЧЛЕН-КОРЕСПОНДЕНТИ, ПОЛУЧАВА ПРИВИЛЕГИИ, КОИТО СА ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОННИ!

 29. 29 Профил на Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Рейтинг: 823 Неутрално

  Човек може само да немее пред невероятната ПРОСТАЩИНА НА БАН-СКАТА ШАЙКА! Наистина така наречените академици и член-кореспонденти частично не са виновни, че са им натресени такива невероятни "заплати" - които не са заплати а чисти привилегии! Това го направи отрокът на дясната ръка на правешкия дебил, който беше натресен за премиер от една просташка популация на така наречената държава, всъщност една кочина. Така че основната отговорност трябва да се търси от отрока на дясната ръка на правешкия дебил! А морална - от шайката така наречени академици и член-кореспонденти, които приеха с охота подхвърлената им привилегия.

 30. 30 Профил на Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Рейтинг: 823 Неутрално

  СИТУАЦИЯТА Е ИДИОТСКА, ЗАЩОТО ПОВЕДЕНИЕТО НА БАН-СКАТА ШАЙКА ОБРЪЩА НАДОЛУ С ГЛАВАТА ВСЯКАКВИ ПРЕДСТАВИ ЗА МОРАЛ И ПРОФЕСИОНАЛНО ДОСТОЙНСТВО. АКО СИ ПРОФЕСИОНАЛИСТ ОТ ВИСОКА КЛАСА, ТИ ТРЯБВА ДА ПОЛУЧАВАШ ДОСТОЙНО ЗАПЛАЩАНЕ! И ПОЛУЧЕНИТЕ ПАРИ СА ТВОИ И САМО ТВОИ! МОЖЕШ ДА ДАВАШ ЗА БЛАГОТВОРИТЕЛНОСТ НА БЕДНИТЕ И ПОД., НО ВИСОКИЯТ ПРОФЕСИОНАЛИСТ ДА ДАВА ОТ ЗАПЛАТАТА СИ НА НЕКВАЛИФИЦИРАНИТЕ В СЪЩОТО ПРЕДПРИЯТИЕ - ТОВА Е ПЕРВЕРЗИЯ В ЧИСТА ФОРМА! РАЗБИРА СЕ, ТАКА НАРЕЧЕНИТЕ АКАДЕМИЦИ И ЧЛЕН-КОРЕСПОНДЕНТИ НЕ СА НИКАКВИ ВИСОКИ ПРОФЕСИОНАЛИСТИ. ТАКИВА СРЕД ТЯХ СА 20-ИНА ПРОЦЕНТА. ОСТАНАЛИТЕ СА КОМУНОНЕКАДЪРНИЦИ И ПОДЛОГИ НА ДИВАШКИЯ КОМУНОРЕЖИМ!

 31. 31 Профил на pyn
  pyn
  Рейтинг: 532 Неутрално

  До коментар [#27] от "BBC":


  "До коментар [#22] от "malinska":Стига с тази Грузия! И в Естония отделиха институтите и природо-математическите институти са много добре! А Русия Академията умира от глад, докато в Чехия и Полша цъфтят! В Грузия е мизерия защото си е мизерна държава. Каквито са България и Русия. "

  Господине, Вие наистина не си вземате хапчетата редовно...
  И какво, добре ли е, че Руската Академия "умира от глад"? Като "България, Русия и Грузия са "мизерни държави" да се примирят с мизерията на "мислители" като Вас?

 32. 32 Профил на goshot
  goshot
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#22] от "malinska":

  Грузия, та Грузия, била ли сте там?
  А псевдореформата в БАН беше само механична без никаква полза - обединиха се институти, които сега се чудят какво да правят и нищо не работят. Хората бягат!

 33. 33 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 1833 Неутрално

  Бях се заканил да не се занимавам с психото К.К., но прочетох нещо много странно за моята биография, което ще си позволя да цитирам "Ти ли, бе, нещастник, дето четеш малоумията на една психиатрично болна жена, и дето си завършил МЕИ "Владимир Илич Ленин"? Обаче сега се занимаваш с бизнес, а!
  Ха-ха-ха! Ха-ха-ха! Така ли те учеше вождът на световния пролетариат, бе, алоо". Тъй като това няма абсолютно нищо общо с мене, вече съм наясно, че това е човек с болен мозък. Пиша го просто да предупредя някои трезвомислещи и интелегентни колеги във форума да не обръщат внимание на тази личност.

 34. 34 Профил на Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Рейтинг: 823 Неутрално

  Ама може и да ви обърквам вече, бе, нещастнико!
  Какви сте вие, кои сте вие?
  Вие сте едни нищожества, нещастници с нищо незначещи никове!
  Не съм против никовете, не възразявам да си криете лицата, това си е ваше право! Ама не пишете МАЛОУМИЯ, бе, алоооооу!
  И ти ли психиатър си станал, бе, нещастник ("това е човек с болен мозък"?
  Може да съм те сбъркал с друг, обаче това, че миеш епруветки в някоя скапана БАН-ска лаборатория, не означава, че можеш да се пишеш за психиатър, бе, алооооу!
  ЦИРК! БАН-ско малоумие! Грандиозно!

 35. 35 Профил на Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Рейтинг: 823 Неутрално

  Вече МИЛИОНИ ПЪТИ обяснявам: налице е ГРАНДИОЗНО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ В БАН, и то е ОТСЪСТВИЕ НА КРИТЕРИИ ЗА АТЕСТИРАНЕ НА НАУЧНОИЗСЛЕДОВАТЕЛСКАТА ДЕЙНОСТ!
  Малоумниците БАН-ски тук не са казали и ГЪК по този въпрос!

  Питам БАН-ските малоумници пак:

  ЗАЩО НЯМАТЕ КРИТЕРИИ ЗА АТЕСТИРАНЕ НА НАУЧНОИЗСЛЕДОВАТЕЛСКАТА ДЕЙНОСТ, бе, а?

  Защо, бе, защо, а? ЗАЩО? ЗАЩО? ЗАЩО? ЗАЩО? ЗАЩО?

 36. 36 Профил на BBC
  BBC
  Рейтинг: 551 Неутрално

  До коментар [#18] от "niakoi_si":Както виждаш въпреки високите за сезона температури митингите им не повече от няколко стотин души, така, че явно учените подкрепят Игнатов!

  Инфантилните народи се изтребват сами!
 37. 37 Профил на BBC
  BBC
  Рейтинг: 551 Неутрално

  До коментар [#31] от "pyn":Това за РАН е факт! Информацията е от първа ръка. Ако не вярвайте - ами питайте!

  Инфантилните народи се изтребват сами!
 38. 38 Профил на goshot
  goshot
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#36] от "BBC":

  Така е, те по тази причина се опитват да привличат лекари, дейци на културата, студенти и т.н. Но истината е, че само Съботинов и назначените от него директори - подлоги протестират.

 39. 39 Профил на BBC
  BBC
  Рейтинг: 551 Неутрално

  До коментар [#31] от "pyn":Мисълта ми,че наличието или не на Академия не е гаранция за науката. Но е ФАКТ, че БАН в като воденичен камък на врата на институтите, при и без това мизерното финасиране.
  ---
  Апропо, до година-две БАН ще се моли на държавата да ги освободи от 1/3 от имотите. Ще започне процес на рушене, наематели няма да има, а хората операзват все повече сгради...

  Инфантилните народи се изтребват сами!
 40. 40 Профил на goshot
  goshot
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#39] от "BBC":

  Сигурно са измислили механизъм как да се "освободят" от имотите. Бедна ни е фантазията...

 41. 41
  ****

  Този коментар беше изтрит в 21:28 на 01/12/2010 от неговия автор.

 42. 42 Профил на BBC
  BBC
  Рейтинг: 551 Неутрално

  До коментар [#40] от "goshot":Не! Просто ти казвам фактите! Имотите в голямата си част за запустяли, ще протече на място покрив, на друго дограмма ще се разпадне. От друга страна цените на имотите и наемите падат, пазарът е в тупик, а данъците се вдигат. А когатпо наоколо имаш рушащи се сгради фирмите ще почнат да бягат. Скоро комплексите на БАН ще заприличат на пустеещи гробници понеже и хората напускат. Тогава Хаджи-то ще е горд управител на призрачен град!

  Инфантилните народи се изтребват сами!
 43. 43 Профил на goshot
  goshot
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#42] от "BBC":

  Да, след като се разрушат остава земята, която може добре да се изтъргува. Съвсем умишлено може да се оставят да се разрушат. Може даже да се провери, сигурно за някои сгради има вече проекти какво да се направи на тяхно място.

 44. 44 Профил на BBC
  BBC
  Рейтинг: 551 Любопитно

  До коментар [#43] от "goshot":А това, че се руши до този момент кой е виновен?!

  Инфантилните народи се изтребват сами!
 45. 45 Профил на goshot
  goshot
  Рейтинг: 8 Неутрално

  А Дянков даде на някои от комисията пари за да работят.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK