Чакат се уволнения и обвинения за бебето от Горна Оряховица


Държавата трябва да покаже характер
Вътрешният министър Цветан Цветанов пред парламента, след като изчете СРС-тата

Общинският съвет в Горна Оряховица в понеделник ще решава дали да уволни директора на болницата в града Миролюб Кожухаров. Прокуратурата пък се очаква да повдигне обвинения на четиримата лекари, които преди седмица бяха арестувани по подозрение за умишлено убийство на новородено. Това са Михаил Милатович (дежурен в деня на смъртта на детето), Димитър Сотиров (шеф на акушеро-гинекологичното отделение в болницата), Стефан Лазаров (израждал бебето) и Катя Гецова (неонатолог).


Арестите
На 28 ноември 17-годишната Боряна Георгиева е приета в болницата "Св. Иван Рилски" в Горна Оряховица. Към 15 ч. от нея е изваден плод, за който лекарите й съобщават, че е мъртвороден. На другия ден четиримата медици са арестувани. Според БТА това е станало по сигнал на майката, която се усъмнила в твърденията на лекарите, че детето е родено мъртво.
Седмица по-късно бащата на родилката Тошко Георгиев заяви, че дъщеря му няма да съди докторите. Лазаров, Милатович, Сотиров и Гецова останаха в ареста за 24 часа и бяха освободени, без да им бъдат повдигнати обвинения. Полицията иззе от болницата документацията по случая, а плодът, намерен във фризера с биологичните отпадъци, беше изпратен за аутопсия в Александровската болница в София, чието заключение се очаква. Обявено беше, че след като свърши разследването, ще бъде направен пълен одит на болницата в Горна Оряховица.


Декларации
След ареста на колегите си директорът на болницата Кожухаров се оплака от полицейски тормоз. "Ще ви унищожа, ще ви сплета като свински черва! Бял ден няма да видите... На единия 20 години, на тебе - 10, и хайде." Така според Кожухаров крещял полицаят, арестувал медиците. Д-р Гецова пък се оплака, че в ареста е била принудена да се съблече гола. Лекарите твърдят, че плодът е бил нежизнеспособен, тъй като е под 600 грама и в 22-та седмица.


Два дни след арестите в Горна Оряховица медиците в парламента от СДС, БСП и ДПС излязоха с декларация против "публичното унижение и обругаване на лекарската професия, което системно извършват органите на МВР". "Никой няма право да се отнася към лекарите като към престъпници по презумпция", заяви Ваньо Шарков от СДС.


В четвъртък лекарският съюз изпрати писмо до вътрешния министър Цветан Цветанов и до главния прокурор Борис Велчев, в което настоя полицията и обвинението да отговорят публично има ли медицинско становище, на базата на което са извършени арестите. Лекари дори коментираха, че акцията е отмъщение за протестите им. 


Отговорът на Цветанов
Така в петък се стигна до безпрецедентно четене на записи от специални разузнавателни средства от трибуната на парламента. "Едно живо бебе е било умъртвено и не му е даден шанс", заяви вътрешният министър Цветанов и започна да цитира реплики от разговори между шефа на болницата и негови подчинени.


Главният прокурор Велчев съобщи, че записите са законни и са правени по разследване за икономическо престъпление в болницата и се огласяват с разрешение на обвинението. Не стана ясно дали подслушващите са можели да предотвратят смъртта на бебето, ако са слушали "на живо" разговорите на лекарите. Три дни вече никой не обяснява и какво е това икономическо разследване.


Първият разговор е в 14.44 ч. на 29 ноември. Кожухаров говори с мъж от болницата, за когото после признава, че е Сотиров. Двамата обсъждат, че вече 20 часа, откакто се е родило недоносеното дете, никой не е извикал неонатолог. Говорят, че за специалиста се плаща.


Кохухаров заявява: "Ами плащане, плащане, ама щяхме да избегнем, а сега кво да го прайм. Аз даже си мислех да вземат да му дадат да яде ли нещо, да пие. То тъй го оставяме да умре сега." Сотиров: "То грехота да ти кажа."


После шефът на болницата казва: "Ами, грехота е. Ми ти, какво правиш ти?", а мъжът му отговаря: "Толкоз жизнено, иска да живее." Началникът пита пак: "То си е живо, живо и здраво, тъй ли?" Лекарят отсреща казва: "Да бе, бах мама му." Кожухаров: " Ма не! Щото, ако стане сега да ни разследват, какво шъ излезе. Всички вкупом сме уморили бебето нарочно! Това си е умишлено престъпление и убийство." После Сотиров заявява: "Начи, всичко иде оттам, че са й казали предварително, че е умряло. И на сутринта, и пак. И след туй са го гледали. И го виждат, че продължава да живее. Знам, такваз ситуация кофти не сме имали."


От записаните разговори се разбира, че лекарят говори с началника от частния си кабинет и затова Кожухаров се обажда на дежурния в болницата Михаил Милатович. Директорът му излага ситуацията и Милатович пита: "Абе кво да праим тогаз, да го мятам?" Кожухаров пита: "То по-добре да... наистина да го... у кофа ли да го давим, или какво да правя?" Дежурният отговаря: "Абе аз се надявам, докато ми свърши смяната, да си замине."


След това в 16.10 ч. Милатович се обажда пак и съобщава на директора на болницата: "Туй отиде при Андрей Баташов, ама кво шъ го праим сега? Къде шъ го изгарят туй?" Обяснява, че детето е починало само. Кожухаров дава указания да го сложат при биологичните отпадъци и като измерят детето, да го докарат да е под 500 грама. 


След като чу разговорите на лекарите, депутатът от СДС Ваньо Шарков, заяви, че е втрещен и потресен и попита защо още не са им повдигнати обвинения, а здравният министър Стефан Константинов каза, че го е срам.


Ден след огласяването на СРС пред в. "24 часа" Кожухаров отрече да е говорил за давене на детето и
продължи да настоява, че се е родило мъртво. "Започнало е да мърда, но това е първосигнална система, това не е мозък", заяви той и допълни, че не изпитва вина. Случаят коментира и премиерът Бойко Борисов. "Има професии, които изкривяват психиката. Имам познати лекари, които имат такъв циничен език, обаче са фантастични лекари", заяви той и допълни, че лекарите не могат да бъдат съдени за езика, а за действията си.

Ключови думи към статията:

Коментари (117)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Oven
  Oven
  Рейтинг: 740 Неутрално

  Предлагам Дневник да премахне секцията коментари под тази статия.
  Причини:
  Всички сме виновни, че стигнахме до това положение като общност!
  Не става само с критика, а с градивна критика И ГРАЖДАНСКО СЪЗНАНИЕ!

  "Българската работа е работа не обмислена, или зле обмислена, лошо ръководена, или оставена без ръководство и като правило завършва със скандал"
 2. 2 Профил на wreck
  wreck
  Рейтинг: 957 Неутрално

  До коментар [#1] от "Oven":

  + от мен, но не съм съвсем съгласен с Вас.
  Гражданско съзнание ще имаме само когато не робувме на табута и не се (само)цензурираме.
  Иначе бихме улеснили всеки обществен манипулатор, готов да използва естествените ни човешки емоции за лични, партийни или други цели.

  You should never underestimate the predictability of stupidity .
 3. 3 Профил на xmm
  xmm
  Рейтинг: 1054 Неутрално

  Коментарите няма да повлияят,но нека гражданското ни съзнание се развива.
  По-интересно е какво ще реши съдът.
  И дано да не е след ххх броя години,когато мъглата на времето ще избледни спомените.

 4. 4 Профил на koko
  koko
  Рейтинг: 422 Неутрално

  БАХ МААМУ КЪДЕ ЖИВЕЕМ БЕ ... В АБСУРДИСТАН...НЯМАМ ДУМИ!!!!

 5. 6
  ****

  Мненията на потребителя SorryLol бяха изтрити поради системно и целенасочено нарушаване на <a href="http://www.economedia.bg/forum/">правилата за форумите</a>.

 6. 7 Профил на tam17540965
  tam17540965
  Рейтинг: 636 Разстроено

  Ето ти малко градивна критика. Тия ченгета , извършили подслушването и арестували лекарите , незабавно, след като ги уволнят дисциплинарно , следва да ги разследват за законността на на подслушването , и за злоупотреба със служебно положение. С користни цели. Техните началници , включително министъра - апартаментчик, допуснали подобна полицейщина в демократична и правова държава , каквато България е по конституция, незабавно да подават оставки.
  В подслушаните незаконно разговори няма нищо уличаващо.
  Това е аборт , а не раждане /пък било и преждевременно/ , бе хора. Не са поддавайте на полицейските провокации,
  Абсолютно съм убеден , че по подобен неласкав , презрителен и саркастичен начин за хората, ползващи техните услуги, говорят съдиите , прокурорите, полицаите , данъчните , банкерите , хората от Енергото , строителите , или баничарите. Разберете , това е аборт , не може да има жизнеспособен плод.

 7. 8 Профил на КДС
  КДС
  Рейтинг: 628 Неутрално

  "Най-хуманната професия!"

  Не става дума за професията, тук говориме за упражняващите я.

  "Изкривена" им била психиката...

  Проклета да е Русия!
 8. 9
  ****

  Мненията на потребителя SorryLol бяха изтрити поради системно и целенасочено нарушаване на <a href="http://www.economedia.bg/forum/">правилата за форумите</a>.

 9. 10 Профил на КДС
  КДС
  Рейтинг: 628 Неутрално

  До коментар [#9] от "SorryLol":

  А ти знаеш ли как се държат тъпите "доктори" с хората?

  И колко хора са направени инвалиди с техна помощ?

  И когато тези инвалиди се явят на "ТЕЛК", знаеш ли, какво е отношението на "докторите" от "ТЕЛК"-а към тях.

  Не знаеш, иначе щеше друга песен да пееш.

  Проклета да е Русия!
 10. 11 Профил на wreck
  wreck
  Рейтинг: 957 Неутрално

  До коментар [#9] от "SorryLol":

  доста форумци се чудеха, защо след като са подслушали тези страшни работи, полицаите не са се обадили на докторите ВЕДНАГА ДА СЕ ХВАЩАТ ДА СПАСЯВАТ, ЩОТО ЩЕ ИМ ЯДЕ *ЪЗА БАНИЦА .

  You should never underestimate the predictability of stupidity .
 11. 12
  ****

  Мненията на потребителя SorryLol бяха изтрити поради системно и целенасочено нарушаване на <a href="http://www.economedia.bg/forum/">правилата за форумите</a>.

 12. 13 Профил на Иванка Ишева
  Иванка Ишева
  Рейтинг: 374 Разстроено

  Потресена съм от хладнокръвието с което докторите, от които се очаква да даряват живот, го отнемат. Кои са те, че да решават кой да живее или не? Повечето серийни убийци могат само да им завидят на хладнокръвието.

 13. 14 Профил на tam17540965
  tam17540965
  Рейтинг: 636 Неутрално

  До коментар [#3] от "xmm":

  Няма за има съд. Не се залъгвай.
  Какви са тези доказателствени средства, дето се четат в народното събрание. 14. 15 Профил на Sulla
  Sulla
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Да ги уволнят и после да пищят, че няма кой да лекува селските им задници.

 15. 16 Профил на ghp
  ghp
  Рейтинг: 374 Гневно

  Аборт на плод на 22 седмици???Извинявам се предварително на г-н /г-жа/Тцаки,някой Ви е абортирал мозъка.

 16. 17
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 17. 18 Профил на arch_
  arch_
  Рейтинг: 740 Неутрално

  Ето ви едно детенце, родено 300гр. и оцеляло живо и здраво. Имало е късмета да се роди в страна, където да не го нарекат "абортен материал" и да го оставят да умре непрегърнато във фризер.
  Поздравления за министър Цветанов, който по всяка вероятност прецака разследването, правейки ПР върху трупа на това бебе. И всички "лекари" които смятат живородено бебе за биологичен боклук.

 18. 19
  ****

  Този коментар беше изтрит в 20:20 на 05/12/2010 от неговия автор.

 19. 20 Профил на arch_
  arch_
  Рейтинг: 740 Неутрално
 20. 21 Профил на tam17540965
  tam17540965
  Рейтинг: 636 Неутрално

  До коментар [#12] от "SorryLol":

  Според мен не са чак толкова. Ученичката , след гушкането , или не е знаела за какво става въпрос /вина на родители , учители , полицаи , доктори,/ , или /по вероятно/ я е било страх да каже на техните. Затова , след като те са се усетили , вече е било късно. Очевидно , че бебето не е желано , най вече от семейството на ученичката. Провинциалната патриархалност и безпросветност има и своите добри страни , но понякога е много жестока. Така , че ако има нещо незаконно , това е закъснелия аборт. От друга страна , родилката е доста млада , така , че предполагам лесно се намират медицински основания. Възможно е , да е искано заплащане. При лекарите никога не може да се разбере доколко е законно. Тук съм съгласен, това не е добре. И в този момент някой от родата или близкия кръг на родилката / може и от другаде, това е малък провинциален град / намесва и ченгетата. И те започват да слухтят за подкуп. Обаче чуват нещо , което поради малограмотност и физкултурническо възпитание, не разбират и, което им разстройва тъпите полицейски мозъци. И сега за какво ще ги съдят лекарите? за подкуп , за незаконен аборт, за лекарска грешка или за убийство на новородено. Убеден съм , че прокурора си скубе косите в момента. Особенно, след като Цецо прочете неща избирателно в парламента.

 21. 22 Профил на harry1
  harry1
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#18] от "arch_":

  стига си лъгал ,бе ! Дете родено 300 грама и станало човек.
  Допреди 6 мес. стандартът беше - под 28- седмица и 600 грама се считаха за спонтанен аборт, сега стандартът е - 22-ра седмица и 600 грама. А ти си седнал да лъжеш, че от 300 грама стават милиционери.
  То бива, бива злоба по докторите, ама се осрахте направо. Като е така - давайте на булките да раждат още на 20-та седмица и то по 300 грама човеци, що ще чакат 9 месеца до раждането.
  Баси тъпите наглеци, български идиоти. А тези лекари заслужават медал, че са ни спасили от един изрод в бъдеще, мангалско недоносче.

 22. 23
  ****

  Този коментар беше изтрит в 20:31 на 05/12/2010 от неговия автор.

 23. 24
  ****

  Този коментар беше изтрит в 20:30 на 05/12/2010 от неговия автор.

 24. 25 Профил на Jay Gould
  Jay Gould
  Рейтинг: 322 Неутрално

  Нама да има нито съд нито арести. До колкото разбрах няма повдигнати официални обвинения срещу лекарите, което ми говори, че дори да има предумишлено убийство и те да са виновни, то правителството смята да се споразумее с тях, дори да са убийци и явно ареста е бил само форма на натиск за да се спрат лекарските протести.
  "Те бяха освободени от ареста, като прокуратурата заяви, че засега няма основание да бъдат задържани за по дълго от 24 часа и да им бъдат повдигани обвинения."
  В случая явно няма значение дали са убийци или не, важното е лекарите да не протестират.
  Няма друго обяснение в това, че вътрешния министър ги обвинява в убийство, а в същото време ги пускат от ареста без да искат задържането им.

  investments.dir.bg
 25. 26 Профил на arch_
  arch_
  Рейтинг: 740 Неутрално

  До коментар [#22] от "harry1":

  Би ли прочел статията, преди да се нахвърляш върху мен? Или и Фокус са лъжци според теб? То верно е ясно, че от Искъро по-дълбоко нема, ама все пак?

 26. 27 Профил на harry1
  harry1
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#26] от "arch_":

  неграмотнико, това че няккакъв си световно неизвестен журналист си е направил самореклама и е писал небивалици, не оначава че трябва да му вярвам. То ако четеш вестниците отдавна и в космоса сме били и ракът се лекува ежедневно от българи и екстрасенси и баячки нашенски шестват по света.
  Предлагам ти нещо много просто - забремени жена си и я заведи да роди 300 грама парче месо на 20-та седмица и после си го отгледай за човек. След това иди и чети статии и търси шарлатани - журналисти. Аман от простотии и докторска злоба.

 27. 28 Профил на arch_
  arch_
  Рейтинг: 740 Неутрално

  До коментар [#22] от "harry1":

  Ето ти и едно родено в 21 седмица. http://www.focus.de/gesundheit/ratgeber/zukunftsmedizin/news/video_aid_125051.html
  Редно е децата да се раждат в деветия месец, но именно тези деца имат толкова нужда от сигурни медицински грижи..

 28. 29 Профил на arch_
  arch_
  Рейтинг: 740 Неутрално

  До коментар [#27] от "harry1":

  Ъхъ, ама разбира се, очевидно една от най-големите немски агенции пише за баячки...

 29. 30 Профил на harry1
  harry1
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#28] от "arch_":


  До коментар [#29] от "arch_":

  луд умора няма и ти си същият. Казвам ти - забремени, роди в 20-та седмица 300 грама месо и после го направи човек. Тогава донеси и статията, за да ти присъдят Нобелова награда. И всички тъпи булки ще последват примера ти, те не са прости да чакат по 9 месеца да станат 3-4 кг. децата, може и на 20-та седмица по 300 грама.з

 30. 31 Профил на arch_
  arch_
  Рейтинг: 740 Неутрално

  До коментар [#30] от "harry1":

  Изисква особена настройка да продължаваш да си баеш своето пред лицето на действителността, но очевидно има и такива хора. Пусни статията през Гугъл Транслейт, като не знаеш езика. Пише го черно на бяло - дете, родено 300 гр се изписва без НИКАКВИ увреждания.

 31. 32 Профил на tam17540965
  tam17540965
  Рейтинг: 636 Неутрално

  До коментар [#18] от "arch_":

  Душичко златна. Точно линка, който си дал, прочети. Вляво под снимката. "За 40 седмици се създава живот". Остави изключителните случаи - единствен от над сто милиона раждания в света, годишно. Това е и отговор на п. 16 , акъла му вярно е като на роден на 22-рата седмица. И няма да се оправи , явно.

 32. 33 Профил на harry1
  harry1
  Рейтинг: 426 Неутрално

  мама му стара ,кво чакаш? Айде, отивай, раждай 300 грама, в 20-та седмица и после го прави човек. Хайде, кво чакаш, действай, чети статии и действай ! Роди 300 грама мръвка и го направи човек. Нали си чел, нали си умен, нали си велик и недостижим. Кво чакаш - раждай на 20-та седмица 300 грама и го направи човек-може и космонавт да стане, я ?

 33. 34 Профил на harry1
  harry1
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#31] от "arch_":

  ха,ха,ха,ха,ха, - "дете, родено 300 грама се изписва без никакви увреждания"
  Ти явно си за психиатрията - то бива простотия и невежество, ама ти надмина и талибаните. Егати, хората се борят в АГ отделенията и при нормално раждане с увреждания, той за 300 грама нямал такива.
  Ти кой си бе, простако мръсен ? Природата ми искаш за изклатиш и със сътворението да се изгавриш. Нещастен простак !

 34. 35 Профил на NWO
  NWO
  Рейтинг: 740 Неутрално

  малоумният мат'рял гледам се е включил; псувайте лекарите, псувайте уените, псувайте всички с една идея повече мозък от вас, така де всички сте супер, само тъпи ченгета, мангали и проститутки трябва да останат в територията май?!!?!?!?!
  майната ви, това е нй-голямата издънка на селяндура-физкултурник а вече има боклуци на амбразурата, тъпо племе - на ви диктатура на малоумните това искате нали??? скапани селтаци, убийте учителите, лекарите, инжинерите, икономистите, учените изобщо и се радвайте на продажнците в мвр и мно, целувайте им задника но много скоро няма да има кой да ви издържа пробитата държава. ще гледате кюмура тъпунгери, евтини к*рви това сте!!

  http://www.blitz.bg/news/article/118884
 35. 36 Профил на NWO
  NWO
  Рейтинг: 740 Неутрално

  цъкайте минуси, все повече се убеждавам и в края на януари ще бъда емигрант, друго не заслужавате боклуци такива, умрете във фекалии, тъпо робско племе, нямате оправия, целувате всеки задник и нищо не става от вас, затова и ще си умрете като тарикати на дребно и няма да имате уважението на никой - к*рви, това сте!

  http://www.blitz.bg/news/article/118884
 36. 37 Профил на efond
  efond
  Рейтинг: 426 Любопитно

  "Ами, грехота е. Ми ти, какво правиш ти?", а мъжът му отговаря: "Толкоз жизнено, иска да живее." Началникът пита пак: "То си е живо, живо и здраво, тъй ли?" Лекарят отсреща казва: "Да бе, бах мама му."


  Аре всички да си набият тия думи и после да защитават лекарчетата. Стига вечно сме казвали на черното бяло.Аз съм да ги пуснем въпросните малко във фризера, да видим как е.

 37. 38 Профил на 4ardafon
  4ardafon
  Рейтинг: 583 Неутрално

  Българското общество е на нивото на развитие на този милиционер, който крещял "Ще ви сплета като свински черва". Готово е веднага да разпъне на кръст лекари, които 30 години са изпълнявали дълга си, само по едни манипулативно цитирани записки от някой подслушвач. Такова общество заслужава милиционерите си.

 38. 39 Профил на arch_
  arch_
  Рейтинг: 740 Неутрално

  До коментар [#34] от "harry1":

  Ами звънни им на Университетската клиника в Гьотинген и им обясни че са за психиатрията. Може да им обясниш и вижданията си за това това кои деца да спасяват и кои не - как да разбират кои са "мангалски недоносчета" например.

  До коментар [#32] от "tsaki":
  Ами не е вярно. В зависимост от степента на уврежданията и желанието на родителите се реанимират и деца на 20 седмици. Пише го някъде из линковете долу, иначе има портал за екстремни недоносени, пак на немски, и там има всичко от а до я.
  Въпросът дори не е дали детето е щяло да оцелее. Много родители на екстремни недоносени решават да не продължават изкуствено живота им, особено след като лекарите им обяснят какви са рисковете. Тези пък които решават да продължат борбата, са наясно какво ги чака. Само че тези дечица умират успокоени, близо до родителите си, на неутрална температура и на съответните медикаменти. Грижата за умиращите също е медицинска помощ. Не мога да приема затварянето на живо човешко същество във фризер, независимо колко малко шансове е имало.
  Между другото в българския стандарт за грижа за недоносени пише приблизително същото -
  "Акушерското поведение трябва да се обсъди съвместно с родителите. Оперативното родоразрешение с цезарово сечение крие риск от повишена заболеваемост на майката. Няма сигурни данни, че цезаровото сечение подобрява прогнозата при екстремно недоносени деца.
  Родителите трябва активно да участват в дискусията за транспорта на майката и обема на перинаталните грижи.
  Ако решението на родителите е да не се провеждат реанимационни действия или те да бъдат прекратени, се осигуряват хуманни грижи, включващи: неутрална температурна среда, мониториране на жизнените показатели, хигиенни грижи.
  Трябва да се даде възможност на родителите да докосват и контактуват с детето, преди и след като е починало."

 39. 40 Профил на Captain Shakespeare
  Captain Shakespeare
  Рейтинг: 531 Гневно

  Време е ЛЕКАРСКИЯ СЪЮЗ да си посипе главата с пепел.
  До сега на съм прочел за сериозно осъден лекар.А 90% от тях са корумпирани.Да извади НАП осреднените данни за доходи на лекарите е сайта си и след преброяването какво притежават.
  След тях следват адвокати и съдии.Трябва да има Видов ден.

  Правильно говорил Гоголь "В России две беды — дураки и дороги" причём первых ну очень много!!
 40. 41 Профил на Jay Gould
  Jay Gould
  Рейтинг: 322 Неутрално

  МВР и служителите му са задължени не само да разкриват, но и да предотвратяват престъпления. И как тогава министър Цветанов ще обясни защо не са се намесили, като са подслушвали повече от едно денонощие как лекари си говорят за бебе, което още е живо?
  Излиза, че са гледали сеир и са чакали бебето да умре. За такова бездействие също има текстове в Наказателния кодекс.
  Въобще гнусна история. Истината е че на никой не му пука за бебето, нито на лекарите нито на ченгетата, прокуратурата или съда. Биха уморили всички български бебета, за да си наредят политическите и финансови игрички.
  За мен и едни и другите са гнусни дегенерати. В Китай на такива им теглят куршума на стадиона в неделя в 11 часа, тук обаче ще изкарат на финала всички или жертви, или герои.

  investments.dir.bg
 41. 42 Профил на arch_
  arch_
  Рейтинг: 740 Неутрално

  До коментар [#38] от "4ardafon":

  Повечето от нас не симпатизират нито на Цветанов, нито на методите му. Не коментираме доколко е имал право да подслушва лекарите, нито пък последвалият цирк в парламента. Не знам обаче колко "манипулативно" могат да бъдат разглеждани записи, на които хора, положили Хипократовата клетва, говорят за живо бебе като за недоубит бройлер.

 42. 43 Профил на dimo 58
  dimo 58
  Рейтинг: 112 Неутрално

  До коментар [#40] от "Captain Shakespeare":

  Казваш : "А 90% от тях са корумпирани."
  За съжаление често ползвам услугите им. до сега никой не ме е рекетирал и въобще поставял условието да му давам мангизи.
  явно съм попаднал на честните 10%. Късметлия съм!
  Жалко е, че в нашата държава се оплюват учени, лекари и учители. Жалкото е, че това става от хора които щяха да променят държавата.
  Абе кавали с кого ще я промените?

  Пътят е целта! Конфуций
 43. 44 Профил на 4ardafon
  4ardafon
  Рейтинг: 583 Неутрално

  До коментар [#42] от "arch_":

  Дали това е бебе или плод, дали е било живо или не, трябва да кажат експертите. Не милиционерите подслушвачи, които чули недочули, разбрали недоразбрали търчат да арестуват. Тези "Записки на подслушвача" за нищо не стават, освен да си направим извода, че тоталното подслушване в Горна Оряховица е направено с чисто партийни цели, че МВР се самозабрави, изпълнявайки поръката на Бойко Борисов да вдига рейтинга на управлението с акции и че прокуратурата закон я не спира, ако трябва да защити позициите на вътрешния министър.

 44. 45 Профил на arch_
  arch_
  Рейтинг: 740 Неутрално

  До коментар [#44] от "4ardafon":

  Да, адски гнусно е това че правителството си прави ПР върху детски труп, така е. Ако тези СРС-та обаче не са подправени (не че не е невъзможно, но ми се струва че би било прекалено), фактът е че бебето е било живо след един цял ден. Не знам, но мен постъпката на тези "лекари" в момента ме потриса много повече от малоумията на Цветанов (които ги гледаме общо-взето всеки ден)

 45. 46 Профил на clearly
  clearly
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Odds of a Premature Baby's Survival by Length of Pregnancy
  Length of Pregnancy Likelihood of Survival
  23 weeks 17%
  24 weeks 39%
  25 weeks 50%
  26 weeks 80%
  27 weeks 90%
  28-31 weeks 90-95%
  32-33 weeks 95%
  34+ weeks Almost as likely as a full-term baby

  toni
 46. 47 Профил на tonitod
  tonitod
  Рейтинг: 1161 Неутрално

  Каквото и да се пише и говори факт е, че лекарите не са направили всичко възможно да спасят това дете. Още повече, че то е било живо и в продължение на часове се е борило за живота си. Какъв аборт!?! Това си е било раждане, а не аборт, след като детето е родено живо/което личи от разговорите им/, е и било живо в продължение на близо едно денонощие, въпреки че не е било в кувьоз и дори не е било нахранено. За мен това е нехайство, престъпно бездействие, довело до умъртвяване на живо човешко същество.
  От друга страна пък е налице неадекватно отношение на полицаите при ареста на лекарите, както и превишаване на правата при разгласява подробности и да разсекретява СРС-та, без да е завършило окончателното разследване. И без да са събрани достатъчно доказателства.

 47. 48 Профил на perpetuum_mobile
  perpetuum_mobile
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#41] от "Jay Gould":

  Разговорите между лекарите са проведени едно денонощие СЛЕД събитието, всъщност малко преди "то" да "отиде при Андрей Баташов".

 48. 49 Профил на theseus
  theseus
  Рейтинг: Неутрално

  До коментар [#43] от "dimo 58":

  Не живея в България, но на два пъти ми се наложи да ползвам услугите на български лекари и съжалих. Ненужни и нелепи процедури с една единствена цел - пари.
  Сигурно има и свестни, не споря, но има и откровенни рекетьори между докторите.

 49. 50 Профил на tam17540965
  tam17540965
  Рейтинг: 636 Любопитно

  До коментар [#39] от "arch_":

  Изместваш нещата. Далеч съм от мисълта, че родилното отделение на горно-оряховската болница е върха на професионализма. Дори не твърдя, че лекарите в него са неподкупни. Твърдя друго. Твърдя , че подслушаните разговори не трябваше да се огласяват. А най-вероятно не е трябвало, и да се правят. И да се арестуват лекари показно. Аман от полицейщина. Колкото и да искат , ченгетата не могат да скрият факта. Каквото и да се е появило там , в родилното отделение, то е свързано с факта , че ученичката и, или нейното семейство не са искали живо дете и нормално раждане. И това е първопричината. И за това че случая се политизира и придоби известност в разрез с интересите на потърпевшите , вкл. лекарите, са виновни ченгетата , начело с Цецко физкултурника. Но това , най-вероятно ще се обърне срещу последните, кой не се спомня днес, кой ряза ленти на Околовръстното - София.

 50. 51 Профил на arch_
  arch_
  Рейтинг: 740 Неутрално

  До коментар [#50] от "tsaki":

  Не е трябвало, разбира се. Аз и без това не вярвам, че ще има разследване, но и да има, разгласяването на СРС-тата го скапа окончателно.
  А за това какво са искали ученичката и семейството й, според мен никой не знае. Решението да не се реанимира едно дете (ако майката наистина е решила така) обаче не е едно и също със садистичното убийство на живо същество чрез бавно измръзване във фризер. Има държави, където могат да те вкарат в затвора ако постъпиш така с домашно животно.
  Не мога да разбера, защо има хора, които възприемат потреса на хората като атака срещу лекарите изобщо. Убедена съм, че има много лекари които си гледат съвестно работата. Също така не разбирам защо лекарската общност не се е разграничила от тези свои колеги. Дори и да не са атакуеми по закон, има такива неща като ЕТИКА и ХУМАНИЗЪМ.

 51. 52 Профил на 7777
  7777
  Рейтинг: 1906 Неутрално

  Семейната ни лекарка току-що ми каза, че "22 седмици" е грубата оценка на възрастта на плода, направена по не много надеждните данни, дадени от бременното момиче. Реално може да е била бременна и по-дълго. Цялата работа наистина е много гадна.

  A man without faith is like a fish without a bicycle.
 52. 53 Профил на kaka_ginka
  kaka_ginka
  Рейтинг: 743 Неутрално

  До коментар [#10] от "КДС":

  Освен това, лекарите навсякъде по света се занимават с едни и същи неща, но не ми се е случвало досега някой лекар навън да се държи като хамалин.

 53. 54 Профил на tam17540965
  tam17540965
  Рейтинг: 636 Весело

  До коментар [#47] от "tonitod":

  Неадекватно поведение на полицаите, драга, започва още с подслушването на мобилните телефони. Много ми е интересно как ченгетата ще докажат ,че са предвиждали престъпното неполагане на грижи , за роденото на 22-рата седмица , включително саркастичните забележки с черен хумор. Та са наредили подслушването на телефоните им. Това дали е станало със заповед от съдия ?
  Но всъщност ченгетата имат оправдание. Те подслушват по инструкция всички проблемни раждания или , аборти , ставащи в България. Затова са им толкова лоши резултатите от извършените подслушвания, като доказателство в съда, както стана ясно наскоро. Но в другите 99 процента гинеколозите не са с толкова пиперлив език.

 54. 55 Профил на perpetuum_mobile
  perpetuum_mobile
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#50] от "tsaki":

  Наистина има много и вероятно заплетени сюжетни линии, вкл. отблъскващо политизиране, но има нещо, което не може да бъде прескочено - лекари обсъждат съдбата на живо същество, която по един или друг начин е в ръцете им, но съвсем не става дума за медицинска грижа.

 55. 56 Профил на fallig_angel_
  fallig_angel_
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Дано има осъден лекар най-накрая.

  Срина се авторитета на болничната ни помощ тотално.
  Превърнаха най-хуманнат професия в нещо толкова цинично.
  Посрамиха и малкото останали истински лекари.
  Посрамиха ни като Българи!

  My candle burns at both ends It will not last the night; But ah, my foes, and oh, my friends - It gives a lovely light.
 56. 57 Профил на NWO
  NWO
  Рейтинг: 740 Неутрално

  а бе хора, не виждате ли как евтино ви манипулират по дяволите, политизират накакъв в общи линии битов случай, дайте си сметка на колко години е родилката, сетете се от кое малцинство е, толкова ли сте кухи та едни милиционери да си играят на пропаганда и предизборна кампания с чуствата ви, толкова ли сте елементарни и тъпи??? не не сте толкова прости, замислете се малко!

  http://www.blitz.bg/news/article/118884
 57. 58 Профил на 7777
  7777
  Рейтинг: 1906 Неутрално

  До коментар [#57] от "NWO":

  Манипулативната милиционерщина в случая е страшно мръсна, ама й поводът, който са си намерили милиционерите, е не по-малко гаден.

  A man without faith is like a fish without a bicycle.
 58. 59 Профил на NWO
  NWO
  Рейтинг: 740 Неутрално

  До коментар [#58] от "7777":
  факт, но ако щеш цялата тая СРС кореспонденция се случва 24ч. след инцидента, не казвам, че всички лекари са цвят, но ако от лекарите, учените, инжинерте, юристите, икономистите и сие не се получи интелигенцията и гражданското общество в тая кочина, то със сигурност от бивши и настоящи милиционери просто никога няма да стане, ще има неоколониална администрация с елементи на проституция...

  http://www.blitz.bg/news/article/118884
 59. 60 Профил на Раз печки, раз кюнци
  Раз печки, раз кюнци
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  направо разстрел за лекарите

  " Бог ме е благословил с богатство и ще ми иска отчет "
 60. 61 Профил на NWO
  NWO
  Рейтинг: 740 Неутрално

  До коментар [#58] от "7777":
  вече 20г. гледаме партенки, активни мероприятия и т.н., хайде стига вече с тия простотии!!

  http://www.blitz.bg/news/article/118884
 61. 62 Профил на harry1
  harry1
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#39] от "arch_":

  не е нужно да ходя в Гьотинген. Предлагам ти едно много просто нещо - забременей, роди на 20-та седмица 300 грама месо и го отгледай.
  Тези лекари са за медал, спестили са на болницата пари за едно мангалско копеле, при това недоносен изрод от майка к...ва и баща-циганин в затвора. Заслужават похвала.

 62. 63 Профил на fallig_angel_
  fallig_angel_
  Рейтинг: 217 Гневно

  До коментар [#57] от "NWO":

  Втпроса е принципен !!!
  Днес е бебето на 17г родилка, утре на 30г.
  Все тази е на кого се е случило!!!!

  ТО ТОВА НЕ БИВА ДА СЕ СЛУЧВА !!!!

  Защото тези хора веднъж да си го позволят, нама да им мигне окото да го повторят!

  И тогава може да е моето бебе, твоето и на всеки един !!!!

  My candle burns at both ends It will not last the night; But ah, my foes, and oh, my friends - It gives a lovely light.
 63. 64 Профил на tam17540965
  tam17540965
  Рейтинг: 636 Весело

  До коментар [#55] от "perpetuum_mobile":

  Ето къде ти е грешката. Извинявай. Живо същество.
  Така казва полицията и ти вярваш. Точно това е манипулацията.
  Да те светна : Всеки аборт е унищожаване на живо същество.
  Сперматозоид е проникнал в яйцеклетката и започва делене - създаване на нови клетки и органи. Точно затова папата не разрешава абортите, ако си чувал. При нас изглежда с това се е заел Цеци с апартаментите. Другото ченге , Максим нищо не казва по въпроса. То изглежда вече отдавна е забравило за какво става въпрос.

 64. 65 Профил на Раз печки, раз кюнци
  Раз печки, раз кюнци
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  До коментар [#54] от "tsaki":

  разстрел и за теб

  " Бог ме е благословил с богатство и ще ми иска отчет "
 65. 66 Профил на Раз печки, раз кюнци
  Раз печки, раз кюнци
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  До коментар [#64] от "tsaki":

  Ти си малоумен..каот съдебния състав който разсъждава като теб затова сме безправова и кенефска държава ... земи се гръмни да не се наложи аз да върша тая работа..ебати боклука долен.. да ме прощава моя Бог, но с такива като теб само със сила.

  " Бог ме е благословил с богатство и ще ми иска отчет "
 66. 67 Профил на harry1
  harry1
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#39] от "arch_":

  вече над 2000 год. църквата проповядва, а набожните овце вярват, че Дева Мария след като родила останала девствена.
  И ти си същият заблуден глупак, щом безрезервно вярваш на платени германски драскачи. Ха,ха, клиниката на университета в Гьотинген. Бе тя наша Калинка цяла диплома изпедепца от германски университет и онея не се усетиха, че едно бебе на 300 грама ли няма да отгледат.

 67. 68 Профил на tam17540965
  tam17540965
  Рейтинг: 636 Весело

  До коментар [#60] от "Раз печки, раз кюнци":

  А после тъщата на Цеци може ли да бабува при раждания?
  Зер толкова апартаментти му е дала. 68. 69 Профил на NWO
  NWO
  Рейтинг: 740 Неутрално

  До коментар [#63] от "fallig_angel_":
  пич, не съм съгласен, твоето и моето бебе ще получат всико най-добро възможно като лекарска помощ благодарение на теб и на мен като осъзнати хора, а ако не дай си Боже не получат такава, нито твоята рода нито моята ще прави обществен шум по този "етнически" начин... ще си търсим правата в съда или собственоръчно ще пречукаме лекаря, нали така??
  тук обаче за поредн път виждам кривиразбрана етническа толерантност идеална за смачкването на лекарите (и интелигенцията като цяло) като съсловие (справка виж бюджет 2011г.) + смачкване на стачката им и внасяне на поредно разделение в така и така разединеното общество с което няма да се съглася никога!!!
  не могат да ме манипулират по тоя малоумен начин, достатъчно съм интелигентен да съчетая три тенденции в главата си (пропускам факта, че по този начин милиционерите купуват "ромски" гласове пак си направи справка с бюджета)
  смятам, че всички са наясно с нещата в БАН, СУ, администрацията и така нататък и могат да си дадат равносметка (работя в частна фирма и се осигурявам на сума даваща две социални помощи на "братята"+ една пенсия - сещай се за пенсията нямам против!!!!

  http://www.blitz.bg/news/article/118884
 69. 70 Профил на ne
  ne
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Раз печки, раз кюнци -- най-умният из между милиционерята.

 70. 71 Профил на perpetuum_mobile
  perpetuum_mobile
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#64] от "tsaki":

  Лекарите го наричат живо, не аз. И при това положение се очаква от тях действие по съответен медицински стандарт.
  Философско-църковните аспекти на въпросите за живота и смъртта са нещо друго.
  Полицаите пък - трето. За тях не ми се говори.

 71. 72 Профил на fallig_angel_
  fallig_angel_
  Рейтинг: 217 Неутрално

  До коментар [#69] от "NWO":

  Незнам как да ти отговоря защото не сме нито в "искрено и лично" нито в "часа на мама".

  Повярвай ми преди 5 години раждах и на сина ми му костваха 9м борба за живота му поради компетентноста на ужастно добре платените лекари от знаменита частна клиника.

  И в крайна сметка си наех външен лекар да ме изражда в държавна болница. Да той беше блестящ и дължа живота на синими и да имах парите да си гопозволя.
  а колко хора нямат тази възможност?
  Значили че за тях остават тези боклуци на които да поверят живота и съдбата си? Колко почернени семейства има точно заради такива- нагли, безцеремонни и самонадеяни глупаци?

  Аз за съжеление съм пристрастна когато става въпрос за родилки

  Та... даже и да си плащаш, даже и да не си плащаш, некадърните лекари са навсякъде.

  А относно съденето на лекари- такова животно нема! (поне се надявам да има най -накрая). Тука важи приказката "ГАрван гарвана око не вади". Нили съдебните експертизи се прават от колегите им, все отдод ли ще си правят - не мисля! Прочети за "Елвира" в google и ще ме разбереш!

  Относно толерантноста, не съм толерантна когато хората от етноса се мъчат от собствените си нарушения да си извлекат права!

  Но съм толерантна към новия живот, никой няма право да си играе на ГОСПОД!

  My candle burns at both ends It will not last the night; But ah, my foes, and oh, my friends - It gives a lovely light.
 72. 73 Профил на NWO
  NWO
  Рейтинг: 740 Неутрално

  До коментар [#72] от "fallig_angel_":
  цъкам ти "+" и съжалявам, че си изживяла нещо подобно;
  разбирам, че го приемаш лично и емоционално - напълно разбираемо е - желая ти от сърце сина ти да буде жив и здрав и да те радва с всичко най-хубаво на тоя свят, обаче тук говорим за друго - от лекарски грешки, от недолечеиние от грешни диагнози от закъсняла спешна помощ си отидоха много хора, факт, това според моето мнение се дължи преди всичко на управлени и след това на некъдърни лекари - т.е. тъпа и малоумна държава.
  за конкретният случай обаче няма да се съглася да поставят електората на ББ като относително по-голямо тегло срещу лекарите като по-малко електорално тегло но ще се съгласиш с мен със сто пъти по-добро качество, това за мен е една тъпа евтина манипулация, която обаче си играе с най-съкровенните чувства на хората, което я прави още по-гадна, гнусна, долнопробна, ченгесарска и т.н....
  не им прави чест - вече ги презирам и ненавиждам - в моя случай означава повече и от омраза, омерзението идва от това да виждам как умни хора им се връзват...

  http://www.blitz.bg/news/article/118884
 73. 74 Профил на fallig_angel_
  fallig_angel_
  Рейтинг: 217 Неутрално

  До коментар [#73] от "NWO":

  Политиката е мого мръсно нещо, и честно казано даже и да не бяха геберчетата а някой от дружките им на власт все щаха да се възползват то ситуацията рейтинг!

  Ама дайте поне нещо добро да излезе от това - да вземат да се стрестнат тея доктори накрая, че не са недосегаеми.

  Мой роднина доктор казва - "Няма по лоша мафия то тази на белите престили, пипнат ли те стискаш зъби и толкоз".
  Смешно, трагично- ама стига сме стискали зъби!

  My candle burns at both ends It will not last the night; But ah, my foes, and oh, my friends - It gives a lovely light.
 74. 75 Профил на fallig_angel_
  fallig_angel_
  Рейтинг: 217 Неутрално

  До коментар [#73] от "NWO":

  А и благодаря

  My candle burns at both ends It will not last the night; But ah, my foes, and oh, my friends - It gives a lovely light.
 75. 76 Профил на NWO
  NWO
  Рейтинг: 740 Неутрално

  До коментар [#75] от "fallig_angel_":
  права си, дали са тези или предишните и по и по-по-предишните нямаше да има значение, дано успеем поне следващите да стреснем

  http://www.blitz.bg/news/article/118884
 76. 77 Профил на tam17540965
  tam17540965
  Рейтинг: 636 Любопитно

  До коментар [#71] от "perpetuum_mobile":

  Пак казвам. Точно тук е манипулацията. Живо го наричали.
  В разговори , които не си чул целите , не знаеш дали са законно събрани , не знаеш дали не са манипулирани. А после сам казваш , по съответен медицински стандарт. Ами това е , по съответния стандарт, то не е живо. Независимо какво са подслушвали милиционерите. Защото стандарта не е какво те са си говорили, а това което са издали : документи ,медицински листове , диагнози , анамнези. Това е. Ченгетата да се научат да четат латински ,не само да подслушват зад ъгъла. Ама то , трудно е , след 45 и още 20 години. 77. 78 Профил на NWO
  NWO
  Рейтинг: 740 Весело

  До коментар [#75] от "fallig_angel_":
  лека нощ, лека нощ и на Цаки и всички останали;

  П.С. амбразурчики, Ленин с вам , ББ и нощен труд май плаща а?

  http://www.blitz.bg/news/article/118884
 78. 79 Профил на arch_
  arch_
  Рейтинг: 740 Неутрално

  До коментар [#67] от "harry1":

  Лекарите са за похвала, щото са убили едно детенце, дето било "циганско копеле". Предлагам направо другата година да ги обзаведем с газова камера, за по-лесно.
  Пък Фокус са платени драскачи и никой не е спасявал такива деца, само си измислят. Университетската клиника в Гьотинген - и те. Сички само глупости си драскат. Изобщо целата европейска, па и американската медицина са некви простотии - само оряховската вАжи. Па и тия глупаци в министерството, дето са написали в медицинския стандарт следното (НАРЕДБА № 4 ОТ 7 ФЕВРУАРИ 2003 Г. ЗА УТВЪРЖДАВАНЕ НА МЕДИЦИНСКИ СТАНДАРТ "НЕОНАТОЛОГИЯ": "Преживяемостта на децата с г.в. 23 - 25 седмици е по-малка от 40 %. " Ми те са пълни тъпаци. Всеки знае, че в 23тата седмица никво дете не може да преживее...


 79. 80 Профил на fallig_angel_
  fallig_angel_
  Рейтинг: 217 Неутрално

  До коментар [#77] от "tsaki":

  А ти латински от кога разбираш? ако ченгетата не го знаят то прокурорите и съдиите са го учили!

  Били издавали документи- не ти ли е ясно че в тези документи ще бише каквото им кефне.

  А ти раговорите чу ли ги?
  Там ли беше или какво, ако си бил взе ми ни рязясни че да не изпадаме всички в заблуда.
  От кога морала се мери в стандарти? За мен тези хора са аморални - при живо дете, да го оставим да умре че видиш ли трябвали му 5грама да влезе в нормата!
  Вземи прочети хипократовата клетва!

  My candle burns at both ends It will not last the night; But ah, my foes, and oh, my friends - It gives a lovely light.
 80. 81 Профил на fallig_angel_
  fallig_angel_
  Рейтинг: 217 Неутрално

  До коментар [#79] от "arch_":

  къде казаха че е "циганско копеле" освен тука де. Накъде изнесоха ли кой е бащата?

  А между другото по БТВ сега дават филм за бременна на 15г
  хахахах
  да вземем да пратим на сценаристите какво става тук че да разнообразят филма с някой фризер като се роди

  My candle burns at both ends It will not last the night; But ah, my foes, and oh, my friends - It gives a lovely light.
 81. 82 Профил на fallig_angel_
  fallig_angel_
  Рейтинг: 217 Неутрално

  До коментар [#78] от "NWO":

  Лека и на теб

  My candle burns at both ends It will not last the night; But ah, my foes, and oh, my friends - It gives a lovely light.
 82. 83 Профил на arch_
  arch_
  Рейтинг: 740 Неутрално

  До коментар [#81] от "fallig_angel_":

  Не си ме разбрала, иронизирам един предишен пост. Индивида harry1 се превъзнасяше, колко ценна услуга са направили "лекарите" на обществото, като са го отървали от това детенце....

 83. 84 Профил на fallig_angel_
  fallig_angel_
  Рейтинг: 217 Неутрално

  До коментар [#83] от "arch_"

  Разбрах те, споко.
  Ама наистина питах дали има такав информация че тук мн сериозно са застъпили тази версия за това?

  My candle burns at both ends It will not last the night; But ah, my foes, and oh, my friends - It gives a lovely light.
 84. 85 Профил на arch_
  arch_
  Рейтинг: 740 Неутрално

  До коментар [#84] от "fallig_angel_":

  Ами не знам и не ме интересува, това е храна само за жълтите издания и за такива примитивни мозъци като въпросния. Медицината би трябвало да излиза от презумцията, че всеки има право на живот.

 85. 86 Профил на fallig_angel_
  fallig_angel_
  Рейтинг: 217 Неутрално

  До коментар [#85] от "arch_":

  Мно го е вярно това което казваш!
  И аз съм застъпник на тази идея!

  My candle burns at both ends It will not last the night; But ah, my foes, and oh, my friends - It gives a lovely light.
 86. 87 Профил на fallig_angel_
  fallig_angel_
  Рейтинг: 217 Неутрално

  До коментар [#62] от "harry1":

  За пореден път се убеждавам че имаш сериозна нужда ти самия от лекарска помощ!

  My candle burns at both ends It will not last the night; But ah, my foes, and oh, my friends - It gives a lovely light.
 87. 88 Профил на drajistiq
  drajistiq
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Някой ще се се сети ли да попита някой друг, освен Кожухаров, колко е тежало бебето наистина, че да замлъкнат ........

 88. 89 Профил на drajistiq
  drajistiq
  Рейтинг: 217 Неутрално

  ....щото вече чак той взе да си вярва, че е под 600, около 600 и т.н.

 89. 90 Профил на gicho
  gicho
  Рейтинг: 217 Неутрално

  От 1 до 5 г. затвор за Цветанов по НК, защото е огласил записите, съд за подслушвачите, които слушали, ама не са се намесили, като се извършва престъпление. Хубав коментар за случая - http://e-vestnik.bg/10553/zashto-podslushvachite-na-tsvetanov-ne-sa-se-namesili-da-spasyat-t-nar-bebe-dlazhni-sa-po-zakon/

 90. 91 Профил на Athanatos
  Athanatos
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  До коментар [#13] от "Иванка Ишева":

  Аз доколкото разбрах от цялата работа, всъщност плодът си е умрял сам. Не е бил във фризер преди да умре.
  Т.е. - точно Господ си е решил така.
  Докторите не са се намесили, с което се е изпълнила волята Божия. Ако Бог искаше това нещо да стане човек, то щеше да направи така, че да се роди когато му е времето...

  Не че вярвам в Бог де, ама така си мисля

  Факт е, че лекарите са доста цинично племе. Факт е и, че за тях нещата които за нас са ненормални, са ежедневие. Нормален човек би ли станал хирург? Трябва да си преди всичко касапин и да не ти пука от кръв. Ако нормален човек види полуразцепен череп, ще припадне, а тези "престъпници" в бели престилки го зашиват и веднага след това си пият кафето.
  Факт е, и че цялата тази ситуация, и ситуацията в Благоевград, е точно в момент, когато докторите стачкуват, и точно в момент, когато от всички нас ОТКРАДНАХА пред очите ни 1.5 милиарда лв, НАШИ здравни осигуровки.
  Факт е, че сегашните и предишните управляващи дискредитираха УЧИТЕЛИТЕ, СЪДИИТЕ и сега ЛЕКАРИТЕ.
  Чувам обаче от мои приятели, полицаи, че под една или друга форма, щели да имат 13-та заплата. Не официално.
  Е, да ни е честита новата полицейска държава.
  Честит ви новия 9-ти септември.
  Сега и като се почне с АЕЦ Белене, поне ще има къде да ни пращат да работим. То и трудовия лагер там май все още стои...

  Adam-е zendeh, zendegi mikhad / Живият човек се нуждае от живот .
 91. 92 Профил на tam17540965
  tam17540965
  Рейтинг: 636 Любопитно

  До коментар [#80] от "fallig_angel_":

  За последно се опитвам да обясня и ви оставям да си ревете сред сълзливите хълцукания за хипократова клетва. Правен е аборт, бе хора. Не е раждане. Защо не вденете. Дори лекарите да са били изненадани или смутени от неочаквани ситуации или необчайно развитие, поради грешни или никакви изледвания , недостоверни показания или други фактори , защо забравяте , че те са правили аборт. Ами нали са спасили живота на ученичката бе , как пък на никой милиционерски възпитаник , не му хрумна, че в това се изразява Хипократовата клетва. Да не мислите , че в подобни ситуации не могат да си отидат и плода и родилката. А ако правеха раждане при тези показатели , нали трябваше Боко да прати самолета , като за Баташов , та в медицинска академия ли, в майчин дом , ли в шейново ли , къде са най-добрите, цял екип , подготвен с кувьози , линейки, апарати и какво ли не още , да се опита да направи нещо. Което в 99,99 % от случаите, ще е нищо. Впрочем , и да оцелее подобно бебе, другите 0,01 % , то ще е в тежест на себе си , семейството и обществото. За времето докато е живо. Което едва ли ще е продължително. А пък не се запитвате , защо от 80 хиляди живородени деца , и още няколкостотин мъртво родени и не е ясно колко , но много по-висок брой аборти, дали само този е подслушван, или и други.

 92. 93 Профил на tam17540965
  tam17540965
  Рейтинг: 636 Неутрално

  До коментар [#92] от "tsaki":

  И само да добавя , да ви стане по ясно. Съжалявам , ако разстроя някого. Но 600 грама са два -три свински котлета. Парчето черен дроб , което се взима за да се направи дробсърма за 4-членно семейство , обикновенно е по-тежко. Опитайте си да си представите какво значи това. И после говорете за Хипократови клетви.


 93. 94 Профил на Mai Tai
  Mai Tai
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  От всичко, станало до тук можем да си направим следния извод - внимавайте какво говорите, защото някой от ГЕРБ може да ви е взел на политико-икономическа мушка и да ви подслушват - по комунистическо внимавахме какво говорим на публични места - сега и в съвсем тесен кръг трябва да внимаваме! Да живее другаря Оруел в страната на ГРОБ!

 94. 95 Профил на aussie
  aussie
  Рейтинг: 593 Неутрално

  До коментар [#7] от "tsaki":

  Глупак.

 95. 96 Профил на Mickey
  Mickey
  Рейтинг: 695 Неутрално

  Ето нещо което може да вкара Цецо Убавецо и небръснатото потомствено комуне Велчев в затвора:

  "Чл. 145а. (1) Който използва информация, събрана чрез използване на специални разузнавателни средства, извън нейното предназначение за опазване на националната сигурност или за целите на наказателното производство, се наказва с лишаване от свобода до три години и глоба до петстотин лева.

  (2) Когато деянието е извършено от длъжностно лице, което е придобило информацията или тя му е станала известна в кръга на неговата служба, наказанието е лишаване от свобода от една до пет години и глоба до пет хиляди лева. "

  Или накратко:Не могат СРСта за едно разследване да се ползват по друго дело! А това им престъпление на Цецовците е извършено пред целия Народ!
  За докторите-месари в БГ ми знаете мнението , но и те се нуждаят от затвор, ЧРЕЗ ГОДНИ ДОКАЗАТЕЛСТВА, а не пушилките на комунистическия ГЕРБ! Броите ли ги? Коя беше предната, помните ли? А по-предната? А по-по-предната? А по-по-по...
  И утре какво ли забавление за Народа са спретнали?

  Изгони КомуноЧенгесарския ГЕРБ - спаси България !!! (Ама, не ни натрисай другарите им от БСП пак ! )
 96. 97 Профил на Mickey
  Mickey
  Рейтинг: 695 Неутрално

  До коментар [#91] от "Athanatos":

  Въпреки че поста ти е добър донякъде , говориш и тъпни:

  "Факт е, че лекарите са доста цинично племе. "
  ДА, но българските!

  "Нормален човек би ли станал хирург?"

  ДА!

  " Трябва да си преди всичко касапин....."

  БУЛШИТ!!!!!!!
  П.С.: Виж ми предния пост!

  Изгони КомуноЧенгесарския ГЕРБ - спаси България !!! (Ама, не ни натрисай другарите им от БСП пак ! )
 97. 98
  ****

  Този коментар беше изтрит в 05:41 на 06/12/2010 от неговия автор.

 98. 99 Профил на konora
  konora
  Рейтинг: 479 Неутрално

  До коментар [#35] от "NWO":

  Пърдел, убийците на детето не са нито лекари, нито учени, нито интелигенция. Навсякъде по света на подобни хора им казват "убийци".

  Лекарите, учените и интелигенцията са нещо друго.

 99. 100 Профил на konora
  konora
  Рейтинг: 479 Неутрално

  До коментар [#50] от "tsaki":

  Успокой се, нещастник. Твоите колеги убийци ще ги осъдят. Надявам се един ден да дойде и твоят ред, ако преди това някой "благодарен" пациент не ти види сметката.

  Между другото, не смятате ли за разумно вече при посещение на "лекар" (дори и само за някоя справка) да ходим въоръжени? Поне с една здрава тояга? Оставам с впечатление, че от извергите, провели горния телефонен разговор, може да се очаква всичко .................За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK