Сандански протестира срещу бавния ремонт на Кресненското дефиле

Сандански протестира срещу бавния ремонт на Кресненското дефиле

© БГНЕССдружението на хотелиерите, ресторантьорите и туроператорите в Сандански и ръководството на общината протестират срещу бавния според тях ремонт на пътя през Кресненското дефиле, повреден от силните валежи през почивните дни. 


Пътят е затворен за движение като вчера от агенция "Пътна инфраструктура" обещаха ремонтът да приключи за 10 - 12 дни. До тогава пътуващите към и от Гърция използват граничния пункт "Илинден Ексохи".


Според представителите на туристическия бизнес и местните власти обещанието за работа на три смени на отнесения от водата участък, т.е. без прекъсване, реално не се случва.
От една страна жителите на общината не могат да се придвижат до областния град и до София, а от друга - се затруднява достъпът на туристи, които вече са предплатили почивката си в града, предупреждават общинските съветници и представителите на членовете на асоциацията.


Подписалите декларацията дават пример с турист от София, който при нормални обстоятелства е стигал до Сандански за 3 часа, а по обходния маршрут това ще му отнеме най-малко 7 часа и то - при благоприятни метеорологични условия.


Те напомнят, че общината вече е понесла негативните последици от няколкото блокади на границата от гръцка страна тази и миналата година и прогнозират, че нови протести на гръцка територия ще има и в началото на 2011 г. , а това "неминуемо ще доведе до още сериозни финансови щети."

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK