Икономистите на президента: Бюджет 2011 може да се издъни точно преди изборите

Основна цел на държавата става да си изпълни бюджета, а не да води политики, коментира евродепутатът Ивайло Калфин.<br />

© Георги Кожухаров

Основна цел на държавата става да си изпълни бюджета, а не да води политики, коментира евродепутатът Ивайло Калфин.Бюджетът за следващата година е самоцел на държавата, а не инструмент за възстановяване на икономиката и провеждане на политики. Въпреки това правителството може да се провали в неговото изпълнение и това да се види през втората половина на годината. Това заяви на пресконференция днес евродепутатът Ивайло Калфин, който е в инициативната група за създаване на президентското сдружение "Алтернатива за българското възраждане" (АБВ).


В пресконфернцията участваха още кметът на Благоевград Костадин Паскалев, който също е в инициативата за АБВ, макроикономистите Петър Чобанов, Чавдар Николов и Ганчо Ганчев, както и финансистът и Боян Иванчев.


"Една от непосредствените опасности е дали ще може да се изплащат пенсиите", обясни Ивайло Калфин. Той заяви, че собствените приходи на НОИ ще се окажат по-ниски, тъй като и доходите се свиват и сивият сектор се увеличава. В същото време дефицитът в пенсионната система ще се финансира със субсидия от републиканския бюджет, но нуждата от нейното увеличаване ще се усети през втората половина на 2011 година и тогава държавата ще трябва да ореже финансирането на други сектори.
Другите рискове, които експертите изтъкнаха, са свързани с отражението на бюджета и неговите слабости върху обществото. Според Костадин Паскалев общините ще са сред най-тежко засегнатите, а това ще се отрази върху пътната поддръжка, здравните услуги, детските градини и училищата и други услуги, които се предоставят от местните власти.


"От една страна, правителството обещава да намали данъците, но в същото време орязва субсидиите за местните власти и им позволява да вдигат местните данъци и такси. Това не е децентрализация, а лицемерие и прехвърляне на отговорностите", заяви той.


По думите му да се издига като приоритет само строителството на няколко магистрали и софийското метро за сметка на инфраструктурата в малките общини е най-грешният подход. Кметът на Благоевград заяви, че дори и да няма тенденциозно субсидиране на общините на партиен принцип, правителството има достатъчно лостове да задуши всеки кмет и община, без да му орязва събсидията. "Защо според вас толкова много кметове се държат като мухи. Защо липсва каквато и да било критичност от националното сдружение на общините", попита той и предупреди, че догодина масово общини ще се отказват от финансирането, което могат да получат по европроекти, заради бавенето на средствата в управляващите органи по оперативните програми и бюрокрация в държавните агенции.


Боян Иванчев пък изтъкна, че 2011 година ще е много неподходяща за емитиране на облигации на международните пазари. Причината е, че догодина ще падежира външен дълг на Италия и на Испания за повече от 300 млрд. евро и търсенето на нов кредитен ресурс ще повиши цената, на която България ще може да привлече нови средства. Иванчев, както и Ивайло Калфин разкритикуваха правителството, че се отказало да ползва гъвкавата кредитна линия на Международния валутен фонд, която би осигурила евтино финансиране за държавата, и то без МВФ да изисква намаляване на заплати или други непопулярни мерки.


Съмнение в допусканията върху, които е изграден бюджетът пък изрази Петър Чобанов. "От правителството не предоставят убедително обяснение, как ще се постигне заложеният икономически растеж от 3.6%. Последните данни показаха, че икономиката нараства бавно, строителството се свива с 9.9% на годишна база, а такъв спад не е имало от 1999 г. Потреблението продължава да спада с нарастващи темпове. В самия бюджет има заложени разходи, но не е ясно каква част от заделените средства ще отиде за плащане на стари просрочия и каква ще е на разположение за текущите разходи надържавата. Въпреки, че бе внесен проектобюджет още в началото на октомври, а след това правителството пое нови ангажименти, които промениха облика му, не беше направен втори доклад, който да обясни, какво точно ще се гласува на второ четене. Това не беше прозрачна бюджетна процедура", коментира Чобанов.


Чавдар Николов пък разкритикува данъчната политика в последните години, която е направила държавните приходи зависими от косвените данъци и потреблението. Икономистът обаче призова за понижаване на акциза за цигарите, като средство този сектор да се изсветли и приходите да се повишат.


В отговор на журналистически въпрос ивайло Калфин коментира, че е запознал Европейската комисия с намеренията на правителството да прехвърли резерва на здравната каса във фискалния резерв и част от натрупванията в професионални пенсионни фондове в НОИ. "Европейската комисия коментира, че неможе да спре този процес, но с това действие се създава прецедент в европейската практика и за това ще следи много внимателно какво се случва", каза той.


Подробности очаквайте по-късно на www.dnevnik.bg и утре във в. "Дневник"

Коментари (89)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Gouverneur général
  Gouverneur général
  Рейтинг: 1004 Весело

  Тия червени чек,джии за какви се вземат и то насериозно ?!

  1945 г. започна ЗЛАТЕН ВЕК за ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ
 2. 2 Профил на да защитим животните
  да защитим животните
  Рейтинг: 561 Любопитно

  С чужда пита помен правят ?!
  http://www.abc.es/20101117/sociedad/sociedad-civil-201011170250.html
  Гражданско общество, на помощ на Испания
  Платформата превръща Испания в подготвена пътна карта за излизане от кризата и да го превърне в модел на конкурентоспособността !!!

  Да защитим животнитe !
 3. 3
  ****

  Този коментар беше изтрит в 13:02 на 12/12/2010 от неговия автор.

 4. 4 Профил на RED MAFIA
  RED MAFIA
  Рейтинг: 680 Любопитно

  "Политиците трябва да чуят нашия глас"
  http://www.abc.es/20101117/sociedad/politicos-tienen-nuestra-20101117.html
  Платформата превръща Испания в подготвена пътна карта за излизане от кризата и да я превърне в модел на компетентност е била предадена на краля на Испания и политическите партии .
  / АБВ Гоце е крадец на чужди идеи /

  Когато стоиш достатъчно дълго до брега на реката и гледаш, ще видиш как пред теб по водата преминава трупът на врага ти
 5. 5 Профил на miliardpojarnov
  miliardpojarnov
  Рейтинг: 450 Неутрално

  ТЕ И ИРЛАНДЦИТЕ БЕХА ОБРАЗЕЦ ЗА ПРАВИЛНА ЛИБЕРАЛНА ИКОНОМИКА,...А КАК ЗАКЪСАХА ЯКО....ТО И БРАТСКА АНГЛИЯ КВО Я ЧАКА.....ДЕТО СА ИЗМИСЛИЛИ КАПИТАЛИЗьМА......И ДЕТО ТАЧЕРКАТА ГИ ЗАКОПА С НЕОЛИБЕРАЛИЗЪМА...БОЙ ША ИМА ....ПО ЕЛИТА....И ТО ОТ ФАЛИРАЛАТА СРЕДНА КЛАСА....

 6. 6 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2803 Неутрално

  Най пък малко,Гоцевите съветници,имат право да се изказват! Тия идиоти мълчаха осем години,когато се крадяхя милиарди на година,и се рушеше държавността,за да се създават мафиотски структори,а сега се правят на много компетентни!НЕ,НЕ СА! ТОВА СА ПАК МАФИОТИ,КАГО ГОЦЕ!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 7. 7 Профил на NPaine
  NPaine
  Рейтинг: 1391 Весело

  ХАхахаха какви икономисти са тия бе? Това да не е опит за виц като онзи с компютрите които сме изнасяли за Япония?

  Само икономическият гении Румен ГЕчев липсва за да е гротеската пълна...

  Икономисти били... ХА!

  "People should not be afraid of their government. Governments should be afraid of their people."
 8. 8 Профил на FvH
  FvH
  Рейтинг: 716 Весело

  Защо ли всяка дума на тия хора е чиста пропаганда?

  "Една от непосредствените опасности е дали ще може да се изплащат пенсиите"

  "това ще се отрази върху пътната поддръжка, здравните услуги, детските градини и училищата "

  One should be free to do whatever he wants, as longs this does not interfere with the equal right of everybody else to do the same.
 9. 9
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 10. 10 Профил на Rage Against
  Rage Against
  Рейтинг: 1059 Неутрално

  ей, долната смрадлива измет отново иска да напомни за жалкото си същестуване...

  и отново с популистки изказвания, или откровени лъжи...

  "По думите му да се издига като приоритет само строителството на няколко магистрали и софийското метро за сметка на инфраструктурата в малките общини е най-грешният подход."

  ресурсите винаги са оскъдни. затова и проектите се приоритизират.

  комунярите защо не направиха нищо за малките общини за 8 години, а инвестираха във водни огледала, бетонни ковчези за Белене, или даваха пари на всички братя на директори на агенции, министри и други такива?!?

  какво ли изобщо задавам въпроси?!?
  комунистите трябва да бъдат изтикани в ъгъла. защото са крадци, измамници, убийци и гнусна неграмотна измет!

  РЕФОРМИ !
 11. 11 Профил на european
  european
  Рейтинг: 561 Неутрално

  Силно се надяват това правителство да се провали, за да дойде Първанов и АБВ на бял кон да "спасява "нацията. То че бюджетът може да се издъни, възможно е. Но тези да не се надяват, че българинът ще им гласува отново доверие да го управляват.

 12. 12 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2803 Неутрално

  До коментар [#11] от "european":

  Чудя им се на Гоце и кохортата му,на какво се надяват? Не ходат ли сред хората? Не чуват ли,че не ги щат и на снимка!И пак с апокалиптични картинки! АМА,КОЙ ВИ СЕ ВРЪЗВА,БЕ ИДИОТИ! Освен няколко изкукуригали червени бабички,като онази,'дето целуваше Гейчето на Бузлуджа,май никой!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 13. 13 Профил на Горбачов
  Горбачов
  Рейтинг: 620 Неутрално

  Не съм съгласен с част от горните коментари. Петър Чобанов и Боян Иванчев са добри икономисти. Друг въпрос е защо не са критикували открито политиките на триглавата ламя.

  Горбачов
 14. 14 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2803 Неутрално

  До коментар [#13] от "Горбачов":

  Ако,въобще има добри икономисти,то те не са в България!За нашите съдим по икономиката ни!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 15. 15 Профил на FvH
  FvH
  Рейтинг: 716 Неутрално

  За Чобанов не мога да кажа нищо лошо, макар че по начало съм скептичен към кадрите на УНСС. Но коментара на Иванчев в случая е откровена манипулация:

  "Боян Иванчев пък изтъкна, че 2011 година ще е много неподходяща за емитиране на облигации на международните пазари. Причината е, че догодина ще падежира външен дълг на Италия и на Испания за повече от 300 млрд. евро и търсенето на нов кредитен ресурс ще повиши цената, на която България ще може да привлече нови средства. "

  Сигурен съм, че той много добре знае, че емисията не по желание на МФ, а просто има нужда от такава. Причината е, че 2012-15 падежират наши облигации и ако оставим емисията за 2012 ще ни извият ръцете. Това е обществена тайна във финансовите среди, а Иванчев макар и червен не е глупак. В случая Дянков направи нещо умно като привлече половината от нужните пари при една агресивно презаписана емисия тази година, но все пак ни трябват около 500 млн. през 2011, което както виждате е нищожна сума на фона на 300 млрд нужни на Италия и Испания.

  One should be free to do whatever he wants, as longs this does not interfere with the equal right of everybody else to do the same.
 16. 16
  ****

  Този коментар беше изтрит в 18:04 на 12/12/2010 от неговия автор.

 17. 17 Профил на Български патриот
  Български патриот
  Рейтинг: 826 Весело

  Хи, хи мокрите сънища на червените тикви! Сигурно Гоце фон Трипер ги е направил тези прогнози. Помните ли как местните форумни гурута предричаха провал на актуализирания бюджет за 2010? И каkво стана? Както винаги не познаха. Е това са "специалистите" на Гоце трипера - празни приказки и лакомия за кражби.

  Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя, когато се е произнесла за първи път думата освободителка и покровителка!...З.Стоянов
 18. 18 Профил на merkel
  merkel
  Рейтинг: 838 Неутрално

  Щом дори Кадиев а сега и комунистите на Гоце виждат че няма икономика е страшно! НЕ МОЖЕ ДА ЗАОБИКОЛИШ ИКОНОМИКАТА! Капиталовите разподи са с 0,3% по-високи тоест на същото ниво като тази година! Е как да излезем от кризата тогава???

 19. 19 Профил на galinr
  galinr
  Рейтинг: 561 Неутрално

  Този бюджет,ако издържи до изборите,ще трябва да ги обявим за гениални.Давам му най-много до юни.

 20. 20 Профил на Аксел
  Аксел
  Рейтинг: 672 Любопитно

  Отново изплува мършата.В България има един ТОП икономист и това е Симеон Дянков.Друг,който е на европейско ниво е Костов.Останалото са ниски топки,а тези от гоцевата групировка са трагични несретници.

  България има ЕДИН европейски политик-БОЙКО и ЕДНА европейска партия-ГЕРБ.Останалото е мафия!
 21. 21 Профил на revival
  revival
  Рейтинг: 450 Неутрално

  тия кой ги бръсне за слива.червени боклуци.

 22. 22 Профил на Karla Miyagi
  Karla Miyagi
  Рейтинг: 1391 Весело

  До коментар [#7] от "NPaine":

  Аз наистина реших , че това е виц. Заблуди ме липсата на кавички в термина "икономисти" , още повече , че се споменава и "президента"...

  Klaatu Barada Nikto!
 23. 23 Профил на Български патриот
  Български патриот
  Рейтинг: 826 Неутрално

  Оставете ги да квичат на воля. Свинете в кочината си друго не знаят. Всички показатели говорят, че бюджета за 2011 не само няма да се провали, но и че ще бъде яко "преизпълнен". Ще има много парички за допълнителни проекти. Край на мечтите за падането на ГЕРБ.

  Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя, когато се е произнесла за първи път думата освободителка и покровителка!...З.Стоянов
 24. 24 Профил на revival
  revival
  Рейтинг: 450 Неутрално

  калфин е егати антипата.чудя се кой е по-отвратителен гоце,сергей или той.

 25. 25 Профил на leonid
  leonid
  Рейтинг: 616 Неутрално

  До коментар [#24] от "revival":

  Калфин не е антипат,а просто торба с лайна.

 26. 26 Профил на Кептн
  Кептн
  Рейтинг: 672 Весело

  "Една от непосредствените опасности е дали ще може да се изплащат пенсиите", обясни Ивайло Калфин

  браво калфин, още с първото изречение е ясно, че ще разчитате главно на добрият стар четнически електорат на бкп - пожелаваме ви успех и дано си поделите пенсионерския вот поравно със столетницата... това с икономистите е трябвало да го сложат в кавички от дневник, а като погледнах кой е споменат, че ще участва в АБВ ме лъхна на гнилоч и нафталин...

 27. 27 Профил на Аксел
  Аксел
  Рейтинг: 672 Весело

  До коментар [#24] от "revival":Да класираш най-антипатичните от гоцевиадата е трудно решима задача.Конкуренцията на Р.Петков,кутев,П.Димитров,Крнелия,Мая,Курумбашлиев,плеада олигарси и тайни доносници,много дълга редица.На техния фон Доган стана обикновен симпатичен тарикат.

  България има ЕДИН европейски политик-БОЙКО и ЕДНА европейска партия-ГЕРБ.Останалото е мафия!
 28. 28 Профил на revival
  revival
  Рейтинг: 450 Неутрално

  загрижил се за пенсийте след като оставиха дефицит от 500 милиона.наглец.

 29. 29 Профил на Гогич
  Гогич
  Рейтинг: 1285 Неутрално

  След като Боко бъде изритан от политиката, трябва да се сменят старите муцуни като това на Гоце с чиста хора. А това изглежда невъзможно засега.

 30. 30 Профил на leonid
  leonid
  Рейтинг: 616 Неутрално

  Доцент д-р Алексей Петров нещо ми се губи от общата картинка,дали не е скрития им коз?

 31. 31 Профил на gibi
  gibi
  Рейтинг: 727 Гневно

  Бюджет 2011 може да се издъни точно преди изборите!
  Е как не! Нали точно това е целта на АБВто и там се хвърлят всички "плодотворни" усилия на неговите "специалисти"!

 32. 32 Профил на revival
  revival
  Рейтинг: 450 Неутрално

  До коментар [#29] от "Гогич":

  мечтай си.да изритат борисов за да ни седнете тройните отново на врата.не мерси.

 33. 33 Профил на leonid
  leonid
  Рейтинг: 616 Весело

  До коментар [#29] от "Гогич":

  Чисти хора.....

  Хахахахах цирка е пълен,кой е чист бе,гога?

 34. 34 Профил на revival
  revival
  Рейтинг: 450 Неутрално

  До коментар [#33] от "apolo13":

  ясно кои са чистите.тройната на гоце.

 35. 35 Профил на Гогич
  Гогич
  Рейтинг: 1285 Неутрално

  До коментар [#33] от "apolo13":

  Ясно е кои не са чисти: Боце и Гоце. Чистите ще ги чакаме да се появат.

 36. 36 Профил на Гогич
  Гогич
  Рейтинг: 1285 Неутрално

  Най-лошото е, че мат`риала е заливан от медии с изявите на Боце, Гоце и сие. Ако има нормален човек, той няма да бъде чут.

 37. 37 Профил на Раз печки, раз кюнци
  Раз печки, раз кюнци
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  баф ги тия икономисти

  " Бог ме е благословил с богатство и ще ми иска отчет "
 38. 38 Профил на Раз печки, раз кюнци
  Раз печки, раз кюнци
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#29] от "Гогич":

  ех ехе по-кротко бе гого така се изритва безалтернативен политик от политиката.. по-скоро ти ще изриташ майка си в топките отколкото това което ти си мислиш да стане..

  " Бог ме е благословил с богатство и ще ми иска отчет "
 39. 39 Профил на Гогич
  Гогич
  Рейтинг: 1285 Весело

  Боковистите и Гоцетата, да не сте работа и в неделя? Поне плащат ли ви или само на обещания за светло бъдеще я карате?

 40. 40 Профил на revival
  revival
  Рейтинг: 450 Неутрално

  До коментар [#35] от "Гогич":

  чистите симо горския,пръмовата куневица,алексей помака и яне.няма нужда от толкова чисти а от хора които не крадат и си вършат работата.

 41. 41 Профил на Български патриот
  Български патриот
  Рейтинг: 826 Весело

  До коментар [#40] от "revival":

  Аааа, молим! Забравил си НАЙ-ЧИСТИТЕ - Гоце фон Трипер от Сирищник и мафиотската му банда АБВ.

  Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя, когато се е произнесла за първи път думата освободителка и покровителка!...З.Стоянов
 42. 42 Профил на pierr
  pierr
  Рейтинг: 450 Неутрално

  До коментар [#20] от "Астор":

  Искаш да кажеш ТОП идиот...

 43. 43 Профил на Гогич
  Гогич
  Рейтинг: 1285 Весело

  До коментар [#38] от "Раз печки, раз кюнци":

  Едно време ни учеха как Партията била безалтернативна... Айде моля ти се, Мутрата и Селянина от Пернишко да нямат алтернатива?! За да няма алтернатива, значи мат`риала е на такова ниво, че не му е останало и капка чувство за самосъхранение.

 44. 44 Профил на Гогич
  Гогич
  Рейтинг: 1285 Весело

  До коментар [#40] от "revival":
  Боковистите сте по-тъпи и от гоцетата. Ония са притворни, а вие сте тъпи.

  Най-готиното е, че повечето боковисти се надат и те да лапат от държавната софра, ама се оказват изиграни, а често и ги изритват да си търсят друга работа.

 45. 45 Профил на Гогич
  Гогич
  Рейтинг: 1285 Весело

  Един ден сегашните боковисти най-много ще плюят по Боко. Ще са го намразили дълбоко.

 46. 46 Профил на vodo
  vodo
  Рейтинг: 838 Неутрално

  Абе Нема Такава Държава!

  http://www.youtube.com/watch?v=wI_OpZiMdeU

  Може да го мразите Слави Трифонов, но песента препокрива действителноста в България 1:1.
  А вие си лайте и играйте на комунисти и демократи, залъгвайте се надребно.
  Човек е толкова голям, колкото са му големи мечтите.

  Българският език е най-точният език, на който могат да се предадат окултните Закони и Словото на Бога, защото българският народ е най-древният народ на Земята.
 47. 47 Профил на revival
  revival
  Рейтинг: 450 Любопитно

  До коментар [#43] от "Гогич":

  алтернативи колкото искаш.оня крадец кмета на пловдив и той се пише алтернатива но кой би гласувал за тоя бандит?или за вмро корумпирани лъжци и пияници.

 48. 48 Профил на revival
  revival
  Рейтинг: 450 Неутрално

  До коментар [#46] от "vodo":

  при слави едни мечти не ти е работа.те и тоя се има за алтернатива.първата му работа като алтернатива ще е да си промени статута на имотите в софия за които бойко му резна квитанцията.

 49. 49 Профил на Гогич
  Гогич
  Рейтинг: 1285 Весело

  А и за накрая: Боко, ако му е нужно ще се коалира с Гоце без да му мигне ококото. Тия фарсове, дето ги разиграват, са адски смешни, но за нивото на електората вършат работа. Гоце и Боце си имат общи дружки и общи интереси. Я Вальо Златев, я Георги Гергов, я някой друг.

 50. 50 Профил на vodo
  vodo
  Рейтинг: 838 Неутрално

  Не коментирам лицето Трифонов, а песента.
  Кажи кое на тази песен не ти хареса?

  Българският език е най-точният език, на който могат да се предадат окултните Закони и Словото на Бога, защото българският народ е най-древният народ на Земята.
 51. 51 Профил на Гогич
  Гогич
  Рейтинг: 1285 Неутрално

  До коментар [#47] от "revival":

  Славчо е смешник. Бивш военен, който е бил кмет на най-уредения район в Пловдив, където няма почти никакви проблеми. С мили приказки омая пловдивчани, а и Боко го подкрепи да стане кмет на града. Сега го псуват, а той се извърта към Гоце.

 52. 52 Профил на Karla Miyagi
  Karla Miyagi
  Рейтинг: 1391 Весело

  До коментар [#35] от "Гогич":

  Верно ли? Всички са маскари викаш , а?

  Klaatu Barada Nikto!
 53. 53 Профил на vodo
  vodo
  Рейтинг: 838 Неутрално

  Тука голям негативизма витае, имам усещането че сте едни и същи писачи, и..а някой смее да напише нещо малко по-различно от това което на вас ви се иска да прочетете и го разкъсвате.
  Дреме ми за комунистите толкова, колкото ми дреме за Костовистите и Боковистите.
  Но виж за България ми пука и то още как.
  Четейки във форума постоянно ми изплува в съзнанието притчата за Кубрат и снопа стрели - "една стрела лесно се прекършва, но целият сноп няма как".
  Възможно ли е някога, да се случи единството на хората - наричащи себе си Българи?

  Българският език е най-точният език, на който могат да се предадат окултните Закони и Словото на Бога, защото българският народ е най-древният народ на Земята.
 54. 54 Профил на Раз печки, раз кюнци
  Раз печки, раз кюнци
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#43] от "Гогич":

  ми кажи коя е тая алтернатива бе умник !? ти за кой гласува примерно ?

  " Бог ме е благословил с богатство и ще ми иска отчет "
 55. 55 Профил на revival
  revival
  Рейтинг: 450 Неутрално

  До коментар [#52] от "Karla":

  и докато чакаме идеалните и честните алтернативи да се пръкнат,много да не мъркаме и кротко да се оставим тройните да ни яздят.манипулации.

 56. 56 Профил на Раз печки, раз кюнци
  Раз печки, раз кюнци
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Гогич ти си психясъл нещо тая неделя...

  " Бог ме е благословил с богатство и ще ми иска отчет "
 57. 57 Профил на RED MAFIA
  RED MAFIA
  Рейтинг: 680 Любопитно

  Червените кхмери комунистическата партия .
  http://en.wikipedia.org/wiki/Khmer_Rouge_rule_of_Cambodia
  Комунистите използват Гоце като мутра за правителството.
  Съвременни изследвания разположени хиляди масови гробове от Червените кхмери в цяла ера Камбоджа, съдържаща около 1,39 милиона органи. Различни изследвания са направили оценка на смъртните случаи при температура между 740 000 и 3,0 милиона, най-често между 1,4 милиона и 2,2 милиона евро, като може би половината от тези смъртни случаи се дължат на екзекуциите, а останалата част от глад и болести. [ 6 ]
  Въпреки че събитията в Камбоджа са широко разглеждани като геноцид и отговарят на определението за геноцид в Конвенцията за преследване и наказване на престъплението геноцид . [ 17 ]
  най-висшата съдебна институция, одобрени 30 Камбоджа и ООН съдии за ръководене на съд за геноцид някакви оцелели Руж лидери Червените. Главният мъчител на Червените кхмери Кан Kek Iew - известен като Duch и бивш комендант на известните S-21 затвор - бяха изправени пред съд за престъпления срещу човечеството на 17 февруари 2009 година. Това е първият случай, свързан с висши кадри на Пол Пот три десетилетия след края на режим, обвинявани за 1,7 милиона смъртни случаи в Камбоджа. [ 16 ]

  Когато стоиш достатъчно дълго до брега на реката и гледаш, ще видиш как пред теб по водата преминава трупът на врага ти
 58. 58 Профил на Гогич
  Гогич
  Рейтинг: 1285 Весело

  До коментар [#56] от "Раз печки, раз кюнци":

  Гледай тука приятелчета на Боко какви са `убавци: http://www.minchev.com/magazine/copy60.php

 59. 59 Профил на leonid
  leonid
  Рейтинг: 616 Неутрално

  До коментар [#53] от "vodo":

  Много патриотично!И затова като голям патриот пускаш линк на песента на другия голям патриот,раздаващ ферарите ей така и изнесал авоарите си зад граница?!Айде нема нужда!

 60. 60 Профил на Ментор
  Ментор
  Рейтинг: 782 Неутрално

  точно тия отрепки и плазмодии може просто да си мълчат, както успешно правиха през последните години. Къде бяха, когато милиарди се изсипваха в незаконни строежи, Цанков камък и подобни "проекти" и пр. ?

  "..да се издига като приоритет само строителството на няколко магистрали и софийското метро за сметка на инфраструктурата в малките общини е най-грешният подход"
  Интересно тогава кой е правилния подход според тях ?
  Явно не са магистралите, от които бяха построени общо 5 км. за 8 години. Нито е инфраструктурата в малките общини, ако изключим бетонизацията на почти всички курорти.
  Какво е тогава? Подобни на ж.к. Люлин комплекси по морето, които стоят празни ?

 61. 61 Профил на Апостол
  Апостол
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Чета и съм щастлив колко много видни икономисти се изказват в тоя форум. Странно, авно за това сме в поза леко приведени а ветреца сменя посоката на задниците ни.
  До vodo не само тук коментарите се пишат от едни и същи хора, а във всички по - комерсиални ел. медии. Те същите дрънкат и по тел. на политиèските тв предавания.

 62. 62 Профил на leonid
  leonid
  Рейтинг: 616 Неутрално

  До коментар [#58] от "Гогич":

  Банев си плати за залата,но като истински манипулатор търсиш под вола теле.Да го виждаш някъде на снимките в Софияленд?

 63. 63 Профил на vodo
  vodo
  Рейтинг: 838 Неутрално

  До коментар [#59] от "apolo13":

  А от кое има нужда?
  Да критикуваме можем всички. Иска ми се да коментираме във форума начина и възможностите, по конкретно как да променим нещата. Явно, залитанията в крайности(леви, десни или центристки) не носят нищо добро.
  На първо време трябва да намерим тази алтернатива зад която ще застанат всички безапелационно.

  Българският език е най-точният език, на който могат да се предадат окултните Закони и Словото на Бога, защото българският народ е най-древният народ на Земята.
 64. 64 Профил на leonid
  leonid
  Рейтинг: 616 Неутрално

  До коментар [#63] от "vodo":

  На първо време трябва да намерим тази алтернатива зад която ще застанат всички безапелационно.


  Това са фантазии,нищо повече.В КНДР стават тия неща.

 65. 65 Профил на vodo
  vodo
  Рейтинг: 838 Весело

  До коментар [#64] от "apolo13":

  Жалко за теб. Няма по-лошо от това да спреш да мечтаеш.
  Защото без мечтите, си обречен да си останеш в черупчицата в която сам си се скрил и не искаш да напуснеш.

  Българският език е най-точният език, на който могат да се предадат окултните Закони и Словото на Бога, защото българският народ е най-древният народ на Земята.
 66. 66 Профил на Раз печки, раз кюнци
  Раз печки, раз кюнци
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#58] от "Гогич":

  Бойко няма приятели бе Гогич.. ей много си нахален.. ше си е*бем уваженията ..

  " Бог ме е благословил с богатство и ще ми иска отчет "
 67. 67 Профил на mnodulgaregforma
  mnodulgaregforma
  Рейтинг: 450 Неутрално
 68. 68 Профил на jordan59
  jordan59
  Рейтинг: 148 Весело

  Правителството може и да търпи критики, но точно пък от тия!? Вече 20 години властта е у тях и икономическото положение на държавата го виждаме! Добри икономисти са, но само за себе си, за икономиката на държавата са по лоши и от смъртта! Този чукундур на снимката, с вид на селски момък за пръв път облякъл костюм е виден икономист. Беше обаче външен министър иначе. За награда е пратен на дълга ваканция в ЕП за 7000 и кусур евро заплата. Какво точно работи е пълна мистерия. Но е велик икономист. И всички останали.

  Благодарността не е човешко качество а кучешко но неблагодарният човек е по лош и от бясно куче
 69. 69 Профил на jordan59
  jordan59
  Рейтинг: 148 Весело

  "Основна цел на държавата става да си изпълни бюджета, а не да води политики, коментира евродепутатът Ивайло Калфин". Що ли е забравил да добави че на президента пък съвсем не му е работа да води политики! Помияр в котюм!

  Благодарността не е човешко качество а кучешко но неблагодарният човек е по лош и от бясно куче
 70. 70 Профил на miliardpojarnov
  miliardpojarnov
  Рейтинг: 450 Неутрално

  КРАХА ДОГОДИНА Е НЕИЗБЕЖЕН.....ФАЛИТ....БОКО , ГОЦЕ, ДОГАН И ЦЯЛАТА СГАН ТРЯБВА ДА СИ ХОДЯТ...

 71. 71 Профил на lilliolla
  lilliolla
  Рейтинг: 506 Весело

  До коментар [#12] от "lz2":
  До коментар [#21] от "revival":
  До коментар [#41] от "Български патриот":
  До коментар [#56] от "Раз печки, раз кюнци":

  Абе тези от Курило , вместо да ги преместят заради наводненията , дали не са ги изпуснали изобщо ?
  Добре е , че дори не сте представителна извадка на електората !...
  Такива като вас " гнили круши" докараха " дългата скаймека " на Боко , състояща се от милиционер до фатмак и глупак до Раб Фак , на държавната ясла ...
  Дрънкайте колкото си искате щуротии и глупости по форумите , по сто пъти на всяка една тема - никой не ви пречи !
  Но и НИКОЙ НЕ ВИ ВЯРВА !!

  "Свършеното" от Боко Тъпото си е талаш, талаш, боза, артистично подпръцване и едно голямо , голямо нищо!
  И огромни и претенциозни полюции. ..

  Преди изборите Бойко Борисов каза : „Мога да ви обещая повече, отколкото всеки друг може да ви даде!”

  http://bg.mondediplo.com/article221.html

  http://www.gerb.bg/uf/pages/upr_programa_gerb_1June.pdf  Този път ще направим съпоставка на обещанията и тяхното изпълнение.

  1. Обещание. Поддържане на балансиран бюджет. Неизпълнено!

  2. Обещание. Намаляване на осигуровките с 5%. Неизпълнено!

  3. Обещание. 15% ДДС. Неизпълнено!

  4. Обещание. Намаление на пенсионната осигуровка от 23 на 10%. Неизпълнено!

  5. Обещание. 7% данък върху доходите и 1000 лева необлагаем минимум. Неизпълнено!

  6. Обещание. Мораторим на строителството върху гори, придобити чрез замяна. Неизпълнено!

  7. Обещание. Ревизия на всички заменки, спорните приватизационни договори и сключени концесии. Неизпълнено!

  8. Обещание. Премахването на монопола на здравната каса и въвеждането на индивидуални здравни партиди. Неизпълнено!

  9. Обещание. Развитие на „зелен бизнес“ и данъчни стимули за инвестиции в енергоспестяващи технологии. Неизпълнено!

  10. Обещание. Инвестиции в земеделието, бърза комасация, ефективно усвояване на парите от Европейския съюз. Неизпълнено!

  11. Обещание. Финансова децентрализация на общините. Неизпълнено!


  12. Обещание. Конкурсно начало и при избора на научни изследвания, които да бъдат финансирани с пари от бюджета. Неизпълнено!


  13. Обещание. Върховенството на закона и независимата съдебна система. Неизпълнено!

  14. Обещание. Премахване на безконтролното следене в Интернет от МВР. Неизпълнено!

  15. Обещание. 10-12% икономически растеж годишно. Неизпълнено!

  16. Обещание. 20% ръст на доходите годишно. Неизпълнено!

  17. Обещание. Средна работна заплата 1500-2000 лева. Неизпълнено!


  18. Обещание. Премахване на данъци върху наследството и дивидентите. Неизпълнено!

  19. Обещание. Отпадане на минималната работна заплата. Неизпълнено!

  20. Обещание. Нови системи за оценка на труда на учениците и учителите, засилване на връзката между потребностите на реалния сектор и образованието. Неизпълнено!


  Това е равносметката на обещаното и изпълненото.

  Световната здравна организация е включила в списъка на ОСОБЕНО ОПАСНИТЕ ПСИХИАТРИЧНИ ЗАБОЛЯВАНИЯ и синдрома " ГЕРБЕР " !
  " Вирусоносители на този синдром са всички управляващи в България и малка част от населението, като опасността от епидемия намалява, поради намаляване броя на виросоносителите от втората група , вследствие на тъпоумното управление на територията България от страна на мутринско –милиционерската пасмина ГЕРБ ", заключава представителят на СЗО

  http://i1121.photobucket.com/albums/l516/poprangelov/2.jpg

  П.С. Надявам се да счупя всички рекорди по брой минуси !!
  Но нека сте наясно, че така само ще докажете своето малоумие и кретенизъм !
  И теорията за увредения генетичен код на българина ...


  И това на герберските платени клакьори нищо не им говори! Изобщо една е бедата , че те нямат нищо във главата ...
 72. 72
  ****

  Този коментар беше изтрит в 17:28 на 12/12/2010 от неговия автор.

 73. 73 Профил на Костовист
  Костовист
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Време разделно за българската нация . Едните са руски агенти,комунисти,които с всячески средства се опитват да направят България латино-бананова комунистическа република,те не се посвеняват дасъздадат псевдо "десни" партии и националисти като Яне,Долен Сидеров,"ЛИДЕР".Напред...и прочие...
  Българино,кога ще станш европеец ?

 74. 74 Профил на solen
  solen
  Рейтинг: 499 Весело


  Страхотна снимка!

  Показваща много - комплекси, наглост, гузна съвест и... надеждичка, че пак ще има за грабене

 75. 75 Профил на 4i4olin
  4i4olin
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Дрисльовците, които ни крадоха до вчера няма какво друго да измислят освен да плашат гаргите. До сега апокалиптичните ви прогнизи не се сбъднаха - от "гласуваш за Бойко избираш Костов" до бранкрут за държавата, икономиката и банките. Дано по-бързо сработи съдебната система за да ви видим там където ви е мястото!

 76. 76 Профил на miliardpojarnov
  miliardpojarnov
  Рейтинг: 450 Неутрално

  МАМИНИ ТЕ ....ВЕРВАЩИ....

 77. 77 Профил на Naschenec
  Naschenec
  Рейтинг: 450 Разстроено

  До коментар [#63] от "vodo":

  Че Бойко Борисов е един от драматурзите на хаоса ВЕЧЕ е безспорно!!
  http://e-vestnik.bg/5388

  И, че МВР е сборище на криминално проявени персони – също !...
  http://www.radar.bg/redirect.php?newsid=6858907
  http://news.ibox.bg/news/id_665612462
  http://www.radar.bg/redirect.php?newsid=7551576
  http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=642520

  -- ТЪПУНГЕРИТЕ от ГЕРБ така и не разбраха, че трябва съкращения на бюрокрацията в тази територия , поне с 40 % !
  --- ТЪПУНГЕРИТЕ от ГЕРБ така и не разбраха , че бюджетните трябва да плащат от ЗАПЛАТИТЕ СИ понастоящем социалните и здравни осигуровки !
  И никакво ранно пенсиониране по на 45 години !!

  И никакви „обезщетения „ при пенсиониране от 20 заплати !!!
  Големите им заплати ДОСТАТЪЧНО ги обезщетяват за НИЩОПРАВЕНЕТО !!!

  --- ТЪПУНГЕРИТЕ от ГЕРБ така и не разбраха, че от НАП се правят на улави, а не събират неиздължените осигуровки по принудителен ред.

  ---- ТЪПУНГЕРИТЕ от ГЕРБ така и не разбраха, че " мургавите събратя " и други тарикати , трябва да получават социално и здравно осигуряване / грижи САМО срещу определено количество общественополезен труд , а който не иска да работи - извън системата !!!

  ТЪПУНГЕРИТЕ от ГЕРБ така и не разбраха , че иначе, както и да я въртим и сучем- сметката ВСЕ НЯМА ДА ИЗЛИЗА !!!
  ТРИ МИЛИОНА И СТО ХИЛЯДИ , извън пенсионерите и децата, НЕ ПЛАЩАТ , а САМО КОНСУМИРАТ !!!
  Това НЕ е солидарност - това е РЕКЕТ !!!

  Ама де толкова мозък у ГЕРБер !

  Вместо изпълнени обещания ЛОБИСТКИ ЗАКОНИ за „наши” хора

  http://www.dnevnik.bg/analizi/2010/10/13/976268_gorskite_zameni_izmivane_na_pozora_ili_zamitane_na/

  http://www.znam.li/Pages/News/Default.aspx?evntid=1656878

  http://www.webcafe.bg/id_1672334780_Nay-dobre_dayte_na_notariusite_i_ESGRAO

  http://dnes.dir.bg/news/martin-dimitrov-zemedelski-zemi-borislav-tzekov-lobistki-zakoni-6673990


  • За всичко това вината е ТОТАЛНО на Бойко Борисов !!!Американското сп.“Конгрешънъл Куотърли“ (08.03.2007) нарече Бойко „близък сътрудник на известни мафиоти“. Английският журналист Миша Глени в книгата си“МакМофия: престъпност без граници“ (2008) го определя като „типичен бракониер, превърнал се в дивечовъд“ (стр. 27).Според в.“Уолстрийт джърнал“ той е „непредвидим популист“. Английският в.“Икономист“ (10.07.2009) го описва като „“вироглав и непредсказуем“.Френският в.“Монд“ (01.07.2009) го обрисува като „първичен, недодялан човек“.

  Ами... ТОЛКОВА МОЖЕ " човекът " ! ...

  Време му е да махаме герберските малоумници- со кротце , со благо , а ако требе и с ... МНОГО КЮТЕК !!!

  http://i1121.photobucket.com/albums/l516/poprangelov/66.jpg

  http://i1121.photobucket.com/albums/l516/poprangelov/2.jpg


  Ненавиждам цензурата , мразя цензурите !
 78. 78 Профил на charlyb
  charlyb
  Рейтинг: 893 Неутрално

  До коментар [#1] от "1980г. Комунизъм":
  Всеки "червен чекиджия" има абсолютно основание в България да си вири оная работа по една единствена причина - чекиджиите, които ги подкрепят са подавляващото мнозинство.
  ...
  А ония които си мислят, че чекиджиите на бат'Бойко не са червени, просто са тъпи чекиджии.

  Протестите ще стимулират управляващите да започнат реформи – протестират нереформираните, онези които смучат от държавата!
 79. 79 Профил на andimo
  andimo
  Рейтинг: 561 Неутрално

  Цялото тъпо боковистко племе .Не може да разбере че боко тиквата е по-голям слуга на путин от гоце.Разберете бе плява боковистка гоце и тиквата е една и съща монета

 80. 80 Профил на andimo
  andimo
  Рейтинг: 561 Неутрално

  До коментар [#72] от "4i4olin":

  Я ма ч
  очолинко я разкажи какви заводи сме имали?Не разбираш ли че без сив тези заводи не могат да съществуват?Ходи прави мили дедо на волен

 81. 81
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите.

 82. 82 Профил на comment12
  comment12
  Рейтинг: 395 Любопитно

  гоцетата (кариеристи) пак се изявиха с мръсните си, нечисто- плътни политически активи. господа експерти с големи претенции, вие съвсем явно водите анти-правителствена политика и това не ви прави чест. като милеете за страната, дайте си мнението, но не действайте по този долнопробен начин, чрез доноси пред ек и др. гнусни похвати. кризата е наистина доста сериозна, особено в европа. навсякъде, на всеки има опасност да му пламне чергата под краката. това се отнася и за нас. така, че не правете евтини спекулации със сериозни неща. не ни излагайте и компрометирайте навън. дръжте се малко по-дипломатично.

 83. 83 Профил на tatun4o
  tatun4o
  Рейтинг: 8 Весело

  Приискало им се на червените гниди,ама - няма.Каквитиикономисти,самоДянков постоянно им докиазва - кой е икономист.Гоце и лакеите му мухи ще лапат,ако си въобразяват,че щв се3 върнат на власт - колкото да се мъчат и да плюят бедните да се мъчат да изкарат некадърен тоя ,дето най-сетне им показа как мъжки се работи.

 84. 84 Профил на galinr
  galinr
  Рейтинг: 561 Неутрално

  До коментар [#46] от "vodo":

  Песента много яка,ама тоз певец-ужас.

 85. 85 Профил на galinr
  galinr
  Рейтинг: 561 Весело

  Работното им време е до 17.30, а са си тръгнали по-рано.Ще докладвам!

 86. 86 Профил на pierr
  pierr
  Рейтинг: 450 Неутрално

  До коментар [#83] от "tatun4o":

  Много рано си се напил...Не е здравословно!

 87. 87 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 1604 Гневно

  А може и да не се издъни ненаял се охранен толуп такъв (от снимката).

  ДЕПУТАТИТЕ ГЛАСУВАЛИ ПРОТИВ ВОЛЯТА НА 2.5 МИЛИОНА БЪЛГАРИ ГЛАСУВАЛИ С "ДА" НА РЕФЕРЕНДУМА СА ЕДНИ ПРЕВРАТАДЖИИ. ТЕ ВЕЧЕ ПРЕДСТАВЛЯВАТ САМО СЕБЕ СИ.
 88. 88 Профил на barsa
  barsa
  Рейтинг: 672 Весело

  Икономисти на пРезидента .... хи ... хи ....
  ==================

  МГИМО-ци ....

  МИШОЦИ .....

  А този Бастун-Калфа каза ли
  "Това определено няма да се хареса на Москва" .......

  ДАТИСЕРА НА ЧЕРВНИТЕ БОКЛУЦИ и
  РУСКИ МЕКЕРЕТА !!!!!

  "BARSELONSKI" отново е "модериран", но НЕ може да бъде цензуриран !
 89. 89 Профил на dtd
  dtd
  Рейтинг: 561 Гневно

  Вие още ли не сте разбрахте ли че никой не ви вярва. Нали на няколко пъти ви видяхме какво можете. При Виденов катастрофата беше тотална щета - т.е. държавата отоде за скраб.

  Sofianec
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK