Незаконните строежи край "Искър" изведнъж намаляха тройно

ДНСК започна събарянето с бараки и огради, МС и руското посолство имат вили в чашката на язовира

Радио "Акорд 102", телевизор "Юност", хладилник "Мраз", печки за дърва и въглища "Терма" и Тутракан" и стари мебели, всички от времето на социализма бяха изнесени от къщата на семейство Стоилови, преди багерът да я срути

© Георги Кожухаров

Радио "Акорд 102", телевизор "Юност", хладилник "Мраз", печки за дърва и въглища "Терма" и Тутракан" и стари мебели, всички от времето на социализма бяха изнесени от къщата на семейство Стоилови, преди багерът да я срутиЯзовир "Искър", понеделник, 13 декември 2010 г., 10 часа - повече от четири години след като държавният строителен контрол (ДНСК) издаде актове за премахване на 121 незаконни постройки, започва събарянето на първите.


Те не са големите вили, разположени в охраняемата вододайна зона, където строителството е забранено по всички закони. Багерът тръгва срещу къщички до 30 кв.м, строени с подръчни материали, както беше разрешено в местата за т.нар. самозадоволяване при социализма. Намират се и доста по-далече от вододайната зона.


За тези четири години се оказва и че две трети от незаконните постройки неясно как са се "изпарили" от списъците на ДНСК за събаряне. През 2006 г. строителният контрол направи проверка след сигнал от концесионера "Софийска вода", че не може да загради санитарно-охранителната зона на язовира заради частни имоти.
В разпространения тогава доклад се казваше, че 121 обекта са построени незаконно, а около 40 къщи са без строителни книжа. Днес са издадени 40 заповеди за премахване на незаконни строежи, основно бараки и огради. От тях 12 се оспорват в съда, от останалите 28 седем доброволно са премахнати, каза Стоян Благоев от ДНСК.


В чашката на язовира - станция на МС и сграда на руското посолство


По данни на район "Панчарево" къщите в чашката на язовира (под кота 815) са двайсетина, а според направление "Архитектура и градоустройство" в Столичната община - около 80. Част от тях вече са узаконени, за други тече процедура по узаконяване. Как е станало това трябва да се питат отговорните институции - съдът и Столичната община, каза представител на ДНСК.


Нито един обект не сме узаконили, отговори главният архитект на София Петър Диков и обеща подробности в сряда. Освен пълната забрана за строеж във вододайната зона по закон действат строги ограничения и за обектите във втора зона от чашката на язовира.


Сред постройките, нито една от които не е предвидена за събаряне, са сграда на руското посолство и почивна станция на Министерския съвет. За първата ДНСК е направила запитване чрез външно министерство, за да се изясни статутът на имота и как ще се процедира.


За почивната станция на правителството местни хора разказаха, че представители на МС в базата дори не пуснали концесионера "Софийска вода" да огради вододайната зона, защото глиганите, които отстрелвали, нямало откъде да пият вода.


Акциите по събарянето на незаконните постройки тръгнаха от възмущението на премиера Бойко Борисов, че общинари, митничари и други държавни служители на границата са строили в чашката на язовир "Ивайловград", без да имат право.


Как ще се процедира с имотите във вододайната зона и в чашката на язовира засега е загадка. Част от тях са върнати от поземлените комисии незаконно на собствениците им и според Столичната община правителството трябва да вземе генерално решение. Представител на район "Панчарево", който отказа да се обозначи и да бъде заснет, смята, че строените при социализма най-вероятно имат т.нар. документи за търпимост на постройките, което ги прави законни и ги защитава от бутане.


Първи паднаха бараките


Иначе през първия ден от широко рекламираната акция около яз. "Искър" нямаше протестиращи и живи вериги както в Несебър или в бургаския квартал Ченгене скеле. Въпреки че МВР се беше подготвило с два джипа с по четирима полицаи, някои от които с бронежилетки.


Първа в списъка на ДНСК беше къщичката на 69-годишния бай Стоил. Той дойде на мястото заедно със съпругата си Елена с относително запазената им кола "Рено Шамад". Семейство Стоилови разказват, че са взели мястото през 80-те години на миналия век, когато хората са имали право да вземат парцели до 600 кв.м край града, където да отглеждат плодове и зеленчуци за лична консумация и да си построят бунгало до 30 кв.м с подръчни материали.


Бай Стоил, който е бил дълги години шофьор, вдига къщето в началото на 90-те години. "Направихме го за 6 часа и ни излезе 1200 лева", разказва той. Вчера вадеше оттам старата си покъщнина - телевизор "Юност", радио "Акорд 102", печка за дърва и въглища "Терма 2, Тутракан" и т.н. Вещите му останаха на голата поляна под падащия сняг. Багерът Libher, модел Litronic 316, поне два пъти по-висок от бараката, я събори за двайсетина минути.


Операцията ще струва на бай Стоил поне 500 лв. по груби изчисления на представителя на ДНСК. "Знам, незаконно е, нямам строителен билет, но комшията до мен се уреди, не го закачат, защото зет му работи в Столичната община", казва човекът. За него всичко на този свят става с връзки, а за финал тегли по една "благословия" на премиер, министър и т.н. по веригата.


Втори в списъка е бунгало и телената ограда на Лъчезар Спасов, който не присъства. Равносметката от първия ден е 3 бунгала и три огради. До 13 януари общо двайсетина постройки трябва да бъдат съборени от фирма "Балкански", избрана на търг от ДНСК.


Луксозно изключение


"Най-голямата постройка, която ще събаряме, е луксозна къща на брега на язовира с висока подпорна стена и кей за лодки и яхти. Като строител сърцето ме боли, майсторски е направена, хубава, голяма, но трябва да я съборя", обяснява служител от "Балкански", който е правил оглед на обектите. "А сега да видим как ще я съборите, когато я съборите, елате да ми кажете", репликира спонтанно представителят на община Панчарево. Къщата с пристанището фигурира в списъка на строителите, но се оказва, че преди дни е изчезнала от този, с който разполага район "Панчарево".


След кратък разговор представителите на "Балкански" и на район "Панчарево" става ясно, че луксозната къща е на Велизар Величков, собственик на фирмата за строителни смеси "Центрум строй". Тя е обявена на незаконна от ДНСК на 17 ноември 2010 г. и наказателното постановление не е обжалвано в Административния съд, показа проверка на "Дневник". Засега остава загадка защо е отпаднала от списъка на общината. Собственикът й не беше открит за коментар на фирмените телефони.


Други луксозни къщи в първата серия от заповеди за премахване няма. В санитарно-охранителната зона на язовира, т.нар. зона А, където строителството е забранено още с указ от 1973 г., има около десетина къщи, като осем са узаконени от район "Панчарево", които ние оспорваме в съда, казаха от Столичната община. Оттам се оправдаха, че още не са пристъпили към бутане, и със собственичка на няколко къщи в района, която оспорвала указа.


Вчера от ДНСК съобщиха още, че се прави и повторна "нова, цялостна и обстойна проверка на извършеното строителство във всички поземлени имоти и прилежащи територии на язовир "Искър". Тя е във връзка с заповедите на министъра на околната среда и на регионалното развитие да се проверят 50 язовира за незаконно строителство. До вчера са проверени 268 имота, на 45 са съставени актове, които са първа стъпка в процедурата по премахване.


За един строеж е започната процедура за спиране, за други три имота се иска забрана за ползването им. Проверката при яз. "Искър" обаче обхваща само имотите на територията на район "Панчарево", не и тези, които попадат в община Самоков.


Цената на бутането


Никой не е изчислявал колко ще струва на държавата, т.е. на данъкоплатците, събарянето на незаконните постройки. Досега не са изнесени официални данни за акциите в рибарското селище в устието на река Ропотамо, в рибарския квартал на Бургас или за незаконните постройки в Несебър. Премиерът Бойко Борисов, а след него и регионалният министър Росен Плевнелиев обещаха да съборят всичко незаконно, а пари за това ще се намерят.


По закон първо държавата плаща, а после си търси парите от собствениците на съборените сгради чрез Националната агенция за приходите. Досега не е съобщавано някой от тях да е платил. В последните години бюджетът на ДНСК за събаряне на незаконни постройки е около 90 000 лв.Константин Пенчев: Държавата е по-виновна от гражданите


"В случаите на незаконно строителство държавата е по-виновна, защото не е съумяла да спази законността и да накара хората да правят това чрез превантивни мерки. Това означава, че тя е абдикирала", каза омбудсманът Константин Пенчев пред БНР.  
"От 30 години живеем в безхаберие и всеки строи, както си иска. В един момент казваме "сега ще ги съборим" и това е добре. В същото време обаче плащат хората, които са се надявали, че имотите им ще бъдат узаконени", допълни Пенчев. Той добави, че жалбите срещу незаконното строителство са сред най-многобройните, които получава като омбудсман.

Коментари (93)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на 100 Рублей за Доллар
  100 Рублей за Доллар
  Рейтинг: 1118 Весело

  ХАХА

  Жуеш нагло ть1 хамон... Ах, как видно что шпион...!
 2. 2 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 1467 Гневно

  За тези четири години се оказва и че две трети от незаконните постройки неясно как са се "изпарили" от списъците на ДНСК за събаряне.

  Ха, КОЙ бе кмет през това време? А, досетихте се - Пожарникарчето...
  Пак го "духат бедните" и аршинът е различен... При това положение има ли учудени че Държавността се разпада и няма никакво уважение в институциите!!???
  Виновни няма, както винаги.
  Слънцето блести, по-чист от сълза.

  Прасурсите си грухтят, вонята е просмукала всичко.

  He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
 3. 3 Профил на кинти
  кинти
  Рейтинг: 1181 Весело

  Абе щом има папка, подпис и печат, значи е законно

  http://www.youtube.com/watch?v=hx16a72j__8
 4. 4
  ****

  Този коментар беше изтрит в 20:09 на 13/12/2010 от неговия автор.

 5. 5 Профил на Dehumanizer
  Dehumanizer
  Рейтинг: 932 Гневно

  Нещастници! Пак някакви курници събарят. Защо не събарят болярските къщи на червените боляри и дачата на руското посолство, питам аз, въпреки че знам отговора?

  «Enjoy yourself. It’s later than you think.» - chinese proverb
 6. 6 Профил на moreni
  moreni
  Рейтинг: 778 Неутрално

  "...къщите в чашката на язовира са ... около 80. Част от тях вече са узаконени, за други тече процедура по узаконяване." Каквооо???
  На времето са потапяли цели села под тия язовири и са изселвали населението им, а сега тарикатите още малко и ще влязат да строят "на вода". Ще си направят една малка Холандия върху язовирчетата. И ще си я узаконят. А хората ще пият от отпадъчните им води и ще си мислят, че имаме държава...

  SOS Витоша! Не позволявай да унищожат 1000 дка от най-стария парк на Балканите!
 7. 7 Профил на CIA Germany
  CIA Germany
  Рейтинг: 880 Любопитно

  За едни сватба, за други брадва!!! Така е било, така и 6те бъде в страната на 4удесата а.к.а. България и както плевенският цървул казва "нЕма такава държава"!!!

  Hope is the first step on the road to disappointment.
 8. 8 Профил на samir
  samir
  Рейтинг: 564 Неутрално

  Гадно е да ни прават на маймуни. Или да съборат палатите на новобогаташите, или нищо да не прават по добре.

 9. 9 Профил на Раз печки, раз кюнци
  Раз печки, раз кюнци
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  До коментар [#7] от "CIA Germany":

  Ако делнем хората в бг на ганьовци и хитър петровци лгоично е накажеш ганьовците първо, щото при Хитър Петър ако си чел нещата са по-сложни..

  " Бог ме е благословил с богатство и ще ми иска отчет "
 10. 10 Профил на Раз печки, раз кюнци
  Раз печки, раз кюнци
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  До коментар [#5] от "Dehumanizer":

  защото са законни тъпако..

  " Бог ме е благословил с богатство и ще ми иска отчет "
 11. 11 Профил на Dehumanizer
  Dehumanizer
  Рейтинг: 932 Неутрално

  До коментар [#10] от "Раз печки, раз кюнци":

  "Нито един обект не сме узаконили, отговори главният архитект на София Петър Диков и обеща подробности в сряда. Освен пълната забрана за строеж във вододайната зона по закон действат строги ограничения и за обектите във втора зона от чашката на язовира."

  «Enjoy yourself. It’s later than you think.» - chinese proverb
 12. 12 Профил на омбре
  омбре
  Рейтинг: 675 Неутрално

  Помпиера на умряло куче нож вади. Кой смята ,че въпроса ще се разреши по друг начин ?Законите не са за тези които крадът,за корумпираните висши чиновници и грабителите новобогаташи митничари съдии и тн те са за бедния редови гражданин.Затова и половината България избяга пръсната по целият ЕС и дори там където не ги очакваш.Това са хора които не са само икономически емигранти но и хора които са се убедили,че бъдъще в България нямат.

  НЯКОЙ НЕ ГИ БИВА ЗА НИЩО...НО СА СПОСОБНИ НА ВСИЧКО
 13. 13 Профил на омбре
  омбре
  Рейтинг: 675 Неутрално

  До коментар [#10] от "Раз печки, раз кюнци":Ха ха теб специално ГЕРБ трябва да те скопи,щот с коментариите си работиш против тях.

  НЯКОЙ НЕ ГИ БИВА ЗА НИЩО...НО СА СПОСОБНИ НА ВСИЧКО
 14. 14 Профил на RockyCoast
  RockyCoast
  Рейтинг: 521 Разстроено

  Гледах кадрите по БТВ...бедни отрудени хорица,скромна къщичка,от която изнасяха вехто обзавеждане.... плащали са години наред ток,вода и данъци на тия имоти....Защо ли не видях репортаж от къщата на някой добре облечен бизнесмен,да изнасят неоя плазма или некоя ваза от 17 -ти век,сигурно съм пропуснал тая част,както и съм пропуснал да гледам репортаж за събарянето на барбекюто на Доган...

  .
 15. 15 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1459 Неутрално

  До коментар [#10] от "Раз печки, раз кюнци":


  Законни са, щото Боко ги направи законни, докато беше кмет. Нещо неясно има ли?

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 16. 16 Профил на 100 Рублей за Доллар
  100 Рублей за Доллар
  Рейтинг: 1118 Любопитно

  До коментар [#9] от "Раз печки, раз кюнци":

  в държавата на андрешковците, Хитър Петър е цар... лоштото е, че почти винаги той е комунист, в момета от правешкия клан на БКП

  Жуеш нагло ть1 хамон... Ах, как видно что шпион...!
 17. 17 Профил на Преспанец
  Преспанец
  Рейтинг: 470 Неутрално

  До коментар [#2] от "B52":

  А кой беше премиер? И на кой е задача, на кмета или на премиера?

 18. 18 Профил на Сони
  Сони
  Рейтинг: 726 Разстроено

  Странно...Забранено е строителството, а има узаконени постройки! Значи са узаконени без правно основание, което автоматически ги обрича на събаряне. Ха да видим ще стане ли? Или ще са непоклатими като доганово барбекю!

  :) Усмихни се днес! Утре ще е по-зле!
 19. 19 Профил на 077888888888
  077888888888
  Рейтинг: 572 Весело

  Eх, един Калашник...

  Да изгоним паплачта ГРОБ и спасим Родината.
 20. 20
  ****

  Мненията на потребителя SorryLol бяха изтрити поради системно и целенасочено нарушаване на <a href="http://www.economedia.bg/forum/">правилата за форумите</a>.

 21. 21 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1459 Неутрално

  До коментар [#17] от "Някoй си":

  Беше премиер колегата на кмета, от съседното крило в ДС. Що питаш?

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 22. 22 Профил на ju.li
  ju.li
  Рейтинг: 1690 Весело

  Хи-хи
  Точно както данъка "лукс" по чудодеен начин се превърна в данък "колиба"...

 23. 23
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 24. 24
  ****

  Този коментар беше изтрит в 21:17 на 13/12/2010 от неговия автор.

 25. 25 Профил на Раз печки, раз кюнци
  Раз печки, раз кюнци
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  До коментар [#16] от "spas27":

  Точно затова съм ви казвал да сте доволни и на малкото което се прави защото ако не е Бойко нищо, ама нищичко няма да се пипне в тая държава..Кога дойде Бойко на власт.. за 20г червените вече са окупирали над 60% от икономиката, а там са парите и това е страшна сила която е по-силна от закона..на практика.. Лично аз ще съм предоволен ако се направят магистралите и се въведе ред в държавата за други неща можем само да мечтаем ако ще и господ да слезе..

  " Бог ме е благословил с богатство и ще ми иска отчет "
 26. 26
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 27. 27 Профил на arch_
  arch_
  Рейтинг: 726 Неутрално

  До коментар [#20] от "SorryLol":

  То природата може да свърши работата на държавата тази пролет, ако има достатъчно сняг.
  Никога не съм си мислела че ще мрънкам срещу събаряне на незаконни постойки, но това е една наистина вулгарна постъпка. Сутринта по Канал1 четоха списъка със съоръженията, определени за събаряне, и най-масивното беше дувар. На ум ми идва и нещо друго - бунгалата вероятно са с външни тоалетни и вероятно не изливат почти нищо в язовира, защото датират от времето, когато все пак имаше някакъв контрол. Къде според вас отиват отпадните води на тези огромни къщи, където се събират огромни компании мутри и със сигурност има я джакузи, я басейн? Правилно, отиват в питейната вода. Ако детето ви се разболее от чревен грип в края на сухото лято, когато водата в язовира е малко и застояла, да знаете кого трябва да поздравите. Дори и огромните количества хлор, които блъскат в питейната вода не избиват всичко, ако вододайната зона не се опазва както трябва.

 28. 28 Профил на Раз печки, раз кюнци
  Раз печки, раз кюнци
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  До коментар [#27] от "arch_":

  Епа ако искаш да "бутнем" и закона .. Доста често чувам по телевизията някой заможен българин, политик да казва израстнах в скромно семейство. Така че не се знае ти колкото и да си скромна един ден твоя син може да стане велик човек, защо да не е от малкото които да са пример за подражание, висок морал и почитане на закона.. Така че да не подценяваме "малките,скромни семейства и хора"//

  " Бог ме е благословил с богатство и ще ми иска отчет "
 29. 29 Профил на омбре
  омбре
  Рейтинг: 675 Неутрално
  До коментар [#23] от "Раз печки, раз кюнци"- ти си живо доказателство какво става когато компа попадне в ръцете на диваци.

  НЯКОЙ НЕ ГИ БИВА ЗА НИЩО...НО СА СПОСОБНИ НА ВСИЧКО
 30. 30 Профил на arch_
  arch_
  Рейтинг: 726 Неутрално

  До коментар [#28] от "Раз печки, раз кюнци":

  Кюнци, не съм казала, че малките постойки не трябва да се бутат. По-скоро ме възмущава, че големите не се пипат. А те са опасни и за здравето на хората, обясних защо. Освен това какво ще стане ако някой лошо отстрелян глиган на господа ловците вземе че свърши жизнения си път вътре в язовира? Децата, особено бебетата, са адски чувствителни към този вид зарази, защото много бързо се обезводняват. Имаш ли представа какво може да стане?
  Освен това много ме учудва защо събарянето не е за сметка на нарушителите.

 31. 31 Профил на Раз печки, раз кюнци
  Раз печки, раз кюнци
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  До коментар [#29] от "омбре":

  Не мой човек аз съм живото доказателство за това как трябва да се отнася един човек към хлбеарки и паразити като Сергей, Гоце, Кощофф, Бкп-Рзс кликата вклчая и теб ! Приеми че гледам на теб като на една хлебарка нещо много вредно за държавата, логично е да бъдеш ликвидиран. Ти би ли изтърпял хлебарка в къщата си ? За съжаление българиан е много търпелив и 20г ви търпя. След като унищожителя на хлебарки е на лице битката е неизбежна, а на война правила нема нали така, крадлива, червена гнидо ?

  " Бог ме е благословил с богатство и ще ми иска отчет "
 32. 32 Профил на омбре
  омбре
  Рейтинг: 675 Неутрално

  Моля форумците да не обръщат сериозно внимание на глупостите които ръси кюнеца.Другият му ник е Пацо-Титана.Колко е титан вероятно пише в диагнозата му.

  НЯКОЙ НЕ ГИ БИВА ЗА НИЩО...НО СА СПОСОБНИ НА ВСИЧКО
 33. 33 Профил на CIA Germany
  CIA Germany
  Рейтинг: 880 Разстроено

  До коментар [#9] от "Раз печки, раз кюнци":

  Прав си за жалост!!!

  Hope is the first step on the road to disappointment.
 34. 34 Профил на radioham
  radioham
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Дерзайте,като съборят бараките край язовирите и морето ,герберите ще подхванат "грозните " остъклени тераси на "красивите" панелни блокове ,ако до това време не си оберат преждевременно крушите!
  Видяхте ли какъв е "морала"( ?! ) на тази мутренско-лумпенска милиционерска сган?

 35. 35 Профил на keller
  keller
  Рейтинг: 367 Неутрално

  "Сред постройките, нито една от които не е предвидена за събаряне, са сграда на руското посолство и почивна станция на Министерския съвет. За първата ДНСК е направила запитване чрез външно министерство, за да се изясни статутът на имота и как ще се процедира.

  За почивната станция на правителството местни хора разказаха, че представители на МС в базата дори не пуснали концесионера "Софийска вода" да огради вододайната зона, защото глиганите, които отстрелвали, нямало откъде да пият вода".

 36. 36 Профил на LifeGiving
  LifeGiving
  Рейтинг: 523 Неутрално

  До коментар [#23] от "Раз печки, раз кюнци":

  Виж, имам надблюдение върху теб...Да не пишеш от някой психодиспансер? Мога да ти помогна,все пак съм Пейнкилър...

 37. 37 Профил на MIRADOR
  MIRADOR
  Рейтинг: 572 Неутрално

  До коментар [#25] от "Раз печки, раз кюнци":

  ТОЧНО ТАКА МИСЛЯ И АЗ.ПИСВА МИ ОТ ТЪПОГЛАВИ КОМУНЯГИ!

  Виниций
 38. 38 Профил на Раз печки, раз кюнци
  Раз печки, раз кюнци
  Рейтинг: 1291 Весело

  До коментар [#30] от "arch_":

  Виж ся веднага те надушвам че социалния ти статус е от най-ниските / не се обиждай / просто защото разсъждаваш мн повърхностно. Познавам богати хора и ти също не ти ли прави впечатление как са така да се каже дресирани, върху тях е работено много. Оказва се че богатите ги е много по-грижа за бъдещето на децата си, докато по-бедните семейства много по-малко се стараят да научат децата си на морал и възпитание. Това е напълно закономерно, защото богаташкия син има напълно задоволени потребности и има някакси повече време да мисли за възпитанието си, ценности и др принципи на поведение. По-бедните семейства иамт кууп други грижи преди да мислят за неосезаемите явления, които осъвършенстват характера - те мислят за храна, ток, вода, др. сметки / вкл.образование / и пътя който те трябва да извървят до едно нравствено извисяване е много по-дълъг.

  Затова винаги съм казвал, а е и някакси естествено да въведеш ред отдолу-нагоре и докъдето стигнеш, защото горе високото нещата са мноого, много добре организирани и подредени.

  " Бог ме е благословил с богатство и ще ми иска отчет "
 39. 39 Профил на Donix
  Donix
  Рейтинг: 521 Любопитно

  Браво на Дневник. Добра статия с много неудобни за управниците въпроси. Само така!

  Боян Р.
 40. 40 Профил на Hristo Genev
  Hristo Genev
  Рейтинг: 470 Весело

  До коментар [#38] от "Раз печки, раз кюнци":

  Стига бе пич, всичко стана в сажди!
  Ясно е ти си от тия за кото, законът е "за кон", за теб и подобни не е, ясно.
  Виж фактите такива каквито са :
  какво събориха в Несебър,
  какво събориха във Варна,
  какво събарят край я-р Искър?
  Ай? Отвори си чакрите, можем пък и да разбереш, никога не е късно или пък по презумция е ...

 41. 41 Профил на arch_
  arch_
  Рейтинг: 726 Неутрално

  До коментар [#38] от "Раз печки, раз кюнци":

  Ами вземи ги издай тия дЛИбокомислени разсъждения за морала и зависимостта му от социалния статус. Много ще са полезни на света и особено на заблудените хора, които смятат че законите са за всички и че нарушенията се санкционират според тежестта им, а не според очевадно много дълбокия морал на хора, издълбали си помийната яма във вододайна зона. Очевадно е проява на много аристократичен характер да захранваш един цял град с коли бактерии, излезли направо от много възпитания ти задник.

 42. 42 Профил на Дразнител
  Дразнител
  Рейтинг: 575 Неутрално

  До коментар [#38] от "Раз печки, раз кюнци":

  Кюнец, не знам ти в какво семейство си расъл и си възпитаван, как и къде си "дресиран", ама освен първите седем, очевидно ти липсват и вторите седем години. За третите седем да не говорим. Ако пък някой ти е дал диплома за висше образование, това само може да потвърди окончателната ми мрачна прогноза за бъдещето на Родината. Явно кухите лейки и кюнци се множат лавинообразно.

  Жизнь или Life - избор има.
 43. 43 Профил на Раз печки, раз кюнци
  Раз печки, раз кюнци
  Рейтинг: 1291 Весело

  До коментар [#40] от "hrige":

  Абе не сам баш от тия. Първо правиш ли разлика между заобикаляне на закона и нарушаване ?

  Второ дай ми един пример за незаконна богаташка постройка която не е вкл-на в списъка за бутане / то май и няма ще видим / Важното е занапред да не се допускат такива безобразия т.е това бутане е сигнал за всеки, който реши да строи незаконно ! Да знам веднага казваш а на Велчев хотела ? Е да ама на Велчев хотела кога, как е строен нема значение защото е законен ! Пък нали не мислиш че един Краси Стефанов е по-умен от един Велчев, който е изучил тънкостите на занаята в Лондон, тия тънкости там са се прилагали преди 100г та един краси стефанов ли да не може да надхитри. Затова казах Бай Ганьо трябва да се накаже. Хитър Петър затова е хитър защото действа с акъл.

  " Бог ме е благословил с богатство и ще ми иска отчет "
 44. 44 Профил на Hristo Genev
  Hristo Genev
  Рейтинг: 470 Неутрално

  До коментар [#43] от "Раз печки, раз кюнци":

  Акъл с пачките под и над масата!
  Акъл с нарушаване на съответните писани закони и разпоредби.
  И накрая акъл със старите другари по партийни ядра на столетницата?
  Стига бе, ако бяха толкова умни наистина щяха да си направят законите така, че да не можем даже и да словоблудстваме сега.
  Просто са си свикнали нищо да не важи за тях и са си толкова нагли безочливи колкото си искат, особено когато техни протежета управляват и са достатъчно тъпи да ги хвалят!

 45. 45 Профил на Раз печки, раз кюнци
  Раз печки, раз кюнци
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  До коментар [#41] от "arch_":

  То цялата работа е малко като " кой ми ср*а в гащите"..

  " Бог ме е благословил с богатство и ще ми иска отчет "
 46. 46 Профил на leonid
  leonid
  Рейтинг: 572 Неутрално

  Незаконните строежи край "Искър" изведнъж намаляха тройно


  От месеци се говори за около 30 обекта!Нещо на гнило намирисва от заглавието.Диков ще излезе с факти в сряда,а дотогава всеки може да лае,демокрация му казват!

 47. 47 Профил на омбре
  омбре
  Рейтинг: 675 Неутрално

  До коментар [#38] от "Раз печки, раз кюнци":От това което си написал глупако е явно че има пълна бъркотия в мозъка ти ,ако имаш въобще мозък.Не ти ли се струва че наставляваш много по умни и културни хара от теб.Запри се бе глиган див.

  НЯКОЙ НЕ ГИ БИВА ЗА НИЩО...НО СА СПОСОБНИ НА ВСИЧКО
 48. 48 Профил на Раз печки, раз кюнци
  Раз печки, раз кюнци
  Рейтинг: 1291 Весело

  До коментар [#44] от "hrige":

  Да очаквах да се хванеш за комунгите. Но тук пак говорим за акъл. Това са такива организации че малкия ти мозък едва ли ще разбере някога. Проблема е че те така са възпитани да мислят за себе си и партията преди всичко. За тях те са си прави, пък и кой им дава баницата ? Виж проблема на политиците ни не е че са глупави, напротив много са умни, проблема е че изплзват ума си за користни цели. Трябва да ги делиш на добри и лоши например лошия е Гоце, добрия е Бойко и.т.н

  " Бог ме е благословил с богатство и ще ми иска отчет "
 49. 49
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 50. 50 Профил на drnick
  drnick
  Рейтинг: 572 Неутрално

  До коментар [#38] от "Раз печки, раз кюнци":

  Може би без да искате, но защитавате тезата на Маркс че битието определя съзнанието, което аз лично намирам за твърде иронично, идвайки от такъв изявлен капиталист като вас...

  А че битието определя съзнанието се потвърждава и от точните науки:
  http://hello.news352.lu/edito-23492-poverty-in-childhood-can-shape-neurobiology-study.html?p=movies

  L'enfer, c'est les autres
 51. 51 Профил на Irina
  Irina
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  До коментар [#38] от "Раз печки, раз кюнци":
  Прав си Кюнец- много, много си прав

 52. 52 Профил на Раз печки, раз кюнци
  Раз печки, раз кюнци
  Рейтинг: 1291 Весело

  До коментар [#50] от "drnick":

  Сигурен ли си ? Понеже в голяма степен степен товак оето Маркс е написал е благодарение на неговия "учител" Адам Смит / далеч по-мъдър от маркс/. Малкото иситни които Маркс е казал са перифрази на Смит !

  Колкото до статията - сиромах човек жив гявол.

  като видиш някой да се оплаква особено в тоя форум да знаеш че и финансово и духовно тоя човек е много зле. Усещаш ли страха в коментарите на дребнавите душички ?

  " Бог ме е благословил с богатство и ще ми иска отчет "
 53. 53 Профил на омбре
  омбре
  Рейтинг: 675 Неутрално

  До коментар [#52] от "Раз печки, раз кюнци":Хей ръждив кюнец вземи си хапчето и си лягай .Пацо титане съвсем ще изперкаш.Чудя се как не са те разбрали че си пациент с дебела диагноза

  НЯКОЙ НЕ ГИ БИВА ЗА НИЩО...НО СА СПОСОБНИ НА ВСИЧКО
 54. 54 Профил на drnick
  drnick
  Рейтинг: 572 Неутрално

  До коментар [#52] от "Раз печки, раз кюнци":

  А, да, стигнахме и до "невидимата ръка на пазара" на Адам Смит. Не съм икономист и мнението ми не е професионално, но от моите наблюдения теориите на адам смит се оказаха и доказаха доста грешни в последните години (за разлика от теориите на маркс и неговите последователи).
  Не съм финансово, нито духовно зле и все пак протестирам (в този форум) срещу беззаконието което цари в БГ. И не усещам страх в коментарите - по скоро дълбоко разочарование, болка и жажда за мъст. Homo sapiens като вид има много добре развито чувство на справедливост - иначе нямаше да оцелеем.

  L'enfer, c'est les autres
 55. 55 Профил на Хи-хи
  Хи-хи
  Рейтинг: 1330 Неутрално

  Когато спрат акциите, тогава ще си проличи к'во е съборено и к'во и узаконено... И щв останат циреите, които всички сме искали да ги няма, но...

 56. 56 Профил на Раз печки, раз кюнци
  Раз печки, раз кюнци
  Рейтинг: 1291 Весело

  До коментар [#53] от "омбре":

  Абе помияр стига си джафкал по мойте постове. 90% от коментарите ти са безсмислени и само спам.

  " Бог ме е благословил с богатство и ще ми иска отчет "
 57. 57 Профил на Раз печки, раз кюнци
  Раз печки, раз кюнци
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  До коментар [#54] от "drnick":

  Може друг път да поспорим за днеска стига. Само си помисли защо единия е наричан бащата на икономиката, а другия е в клоаката на историята. Няма нищо грешно в Адам Смит а в тези които не знаят как да прилагат наученото от него..

  " Бог ме е благословил с богатство и ще ми иска отчет "
 58. 58 Профил на drnick
  drnick
  Рейтинг: 572 Неутрално

  До коментар [#57] от "Раз печки, раз кюнци":

  с най голямо удоволствие. не забравяйте че "историята" се пише от победителите, което обаче не значи че са били прави...

  L'enfer, c'est les autres
 59. 59 Профил на negativnonapred
  negativnonapred
  Рейтинг: 8 Весело

  Значи Бай Стоил е страшен бандит. Дигнал си е палат като е източил милиони ДДС, браво ГЕРБ! Това е твърда ръка!

 60. 60 Профил на epoc
  epoc
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Нещото, което гледах по новините и ме втрещи - бай Стоян обясняваше как е плащал сметки за ток. И на въпроса към представителя на ДНСК по какъв начин е ставало това той се покри и каза "ами пратете писмено запитване". Също като новината с убитата 8-годишна девойка - кмета подал сигнал в социалната служба, но представителя на службата каза "ами той кмета много добре знае как се правят тези неща, защо не е подал писмен сигнал"? Аман от писменост в тази държава, лявата ръка не знае какво прави дясната и всички се крият зад документите и печатите.....

  Икономедия се превърна в трибуна на тролове ЗА и ПРОТИВ правителството. Очевидно е, че няма какво да се говори или коментира с такива драскачи....
 61. 61
  ****

  Този коментар беше изтрит в 02:38 на 14/12/2010 от неговия автор.

 62. 62 Профил на Дp. Иванoв
  Дp. Иванoв
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#25] от "Раз печки, раз кюнци":

  "за 20г червените вече са окупирали над 60% от икономиката"...

  В грешка си, друже...

  Първо- не е за 20 години, а е за 66. Второ- процентчето... Процентчето е 100.

  А най- лошото е, че имат поне още 50 години.
  А най- хубавото пък е, че са ограничени териториално. В смисъл- не могат да дойдат в Германия, да речем... Там хората са прости, и са с бирени пишки, и други глупости съм чувал. Ама като гепнат едно такова селско- червеникаво шиле като Коце Маца, и му окотват мацката... Ама Хитър Петър знае- е па прости са...

  А за Бойко си прав. Сигурно не е най- чистият, но едно болтче да завие в каруцата, е по- добре отколкото да разглобим каруцата...

  А тези, дето ти блъскат минусите- не ги мисли. Те са или от тези, дето ги боли, че им клатят кочинката, или са от онези тъпи, бетонни кратуни, за които медицината е безсилна, или са просто безделници на кило ракия...

  Което не би трябвало да те притеснява, де

  Истински комунист: Всекиму според възможностите, всекиму според потребностите...
 63. 63 Профил на БАЙ АВРАМ
  БАЙ АВРАМ
  Рейтинг: Неутрално

  До коментар [#40] от "hrige":

  ЕЙ ПИЧ ,а на теб ясно ли ти е,че всеки си правеше каквото иска допреди известно време и едно УЗАКОНЯВАНЕ е нищо работа за хора близки до ОНИЯ!?
  Като ги изреждаш тука,какво мислиш че казваш?Нещо ново ли?Много ясно,че сега ще бутат незаконните,а че са дребни риби кой е виновен,другите са се узаконили,кой е виновен?
  На това му се казва МАНИПУЛАТИВНОСТ,пич!

 64. 64 Профил на БАЙ АВРАМ
  БАЙ АВРАМ
  Рейтинг: Весело

  До коментар [#32] от "омбре":

  Тоя пък се моли на форумците?!
  Ти какъв си бе,омбре КАУБОЙ или ПАТКОПАСТИР??))
  Кюнеца е класи над такива безмозъчни ИДИОТИ от твоя калибър!
  Моля форумците.......ИДИОТ!!!))

 65. 65 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2277 Неутрално

  До коментар [#2] от "B52":

  "Ха, КОЙ бе кмет през това време? А, досетихте се - Пожарникарчето... "

  Първо на първо ДНСК започва с Д сигурно защото е държавна служба, а премиер през въпросния период беше Станишев.

  Второ ако мислиш, че Бойко има един списък и лично вади някакви имоти от списъка много се лъжеш. Тая работа е една трудна борба с обраслата администрация която продължава да саботира добрите намерения на Бойко. Тя ще ги саботира и занапред докато не бъде подменена. Полека лека на всеки от старите ще му лъсне задника независимо дали се прикрива или не. Едни ще отидат в затвора, а други в къщи да си почиват.

  Ако си учил история по комунистическо ще знаеш че социалистическата революция не била станала на 9.Х. Тогава било въстанието, а революцията била последващ процес и поредица от мерки. Горе долу и сега сме на същото дередже. Министерствата сигурно са пълни с волни или неволни саботьори които трябва да бъдат изчистени.

  Заглавие в Дневник: ДБ са килимчето на което БСП стъпи за да се върне на власт
 66. 66 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4635 Неутрално

  До коментар [#10] от "Раз печки, раз кюнци":

  УЗАКОНЕНОТО не означава ЗАКОННО пиле шарено подлого ГЕРБава

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 67. 67 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4635 Неутрално

  До коментар [#65] от "emil_":

  теория на конспирацията или борба с вътрешния враг - много си наплашен нещо

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 68. 68 Профил на kirsner
  kirsner
  Рейтинг: 829 Неутрално

  Добре де, кога ще започнат да събарят незаконните постройки в циганските гета на големите български градове? Тези поне с малките вили покрай "Искър" десетки години са плащали ток, вода, та и данъци на "вилите" си. Ами мангасарянското население не е платило нито една стотинка, отгоре на това мангасарянските бордеи са източници на зараза. Тук, при тези акции, не видях "правозащитни" организации, ама ако това ставаше в циганските гета, веднага щяха да цъфнат десетки "правозащитници"-матрсовци, които с тела щяха да застанат срещу багерите. И щяха да последват осъждания в Съвета на Европа, в Европарламета и др. лицемерни институции. Ама и Пожарникаря, дето обича да се прави на голям мъж, никога няма да посегне на циганските беззакония. Къде-къде по-лесно е да извадиш нож на умряло куче....

 69. 69 Профил на shumkar
  shumkar
  Рейтинг: 624 Гневно

  "Сграда на руското посолство...!?"
  Май от 1989г. в Булгаристан нищо не се е променило!

 70. 70 Профил на tedif
  tedif
  Рейтинг: 470 Гневно

  Идват ми на ум само псувни!!

 71. 71 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 4104 Неутрално

  ".... държавата - мащеха е тя! За едни е мащеха, а за други най-рождена майка." Елин Пелин

 72. 72 Профил на Malama
  Malama
  Рейтинг: 484 Неутрално

  Да узакониш сграда, която е в забранена зона, най-забранената - вододайна, е още по-незаконно и престъпно деяние, околкото да построиш, защото ти си там, за да спазваш закона. Не да си облажаваш ръчичката, като го заобикаляш (срещу съответната сума)! Всички тези т.нар. "узаконени" постройки би трябвало да имат документ с подпис и печат. Е, нека сега тези, които са узаконявали тези сгради, да отговарят солидарно със собствениците. Те трябва да бъдат съдени за незаконни действия, така както се съди за престъпление по служба.

 73. 73 Профил на pilot222
  pilot222
  Рейтинг: Гневно

  Община "Панчарево" - най-корупираните, ако не знаете.

 74. 74 Профил на Лилия Костова
  Лилия Костова
  Рейтинг: 624 Гневно

  Руското посолство, а? Къде са сега виещите срещу американския посланик, които да обяснят как руснаците никога не са месили на България по начина, по който той го прави?
  Гнусни руски простаци!

  Бойко Борисов е тъп като г.з. Освен това е малоумен магистраладжия и има титла Негово Тиквочество.
 75. 75 Профил на 911
  911
  Рейтинг: 593 Неутрално

  Смешници, бай ви Стоил ли излезе най-големият престъпник...? Продажници!

 76. 76 Профил на Emil Merdzhanov
  Emil Merdzhanov
  Рейтинг: 367 Неутрално

  кервана си върви-кучетата си лаят,а на хората и отидоха рибарските хотели и искърските бази.А утре тези смешковци няма да ги има,но ще има хора останали на улицата.Пенчев,Пенчев....вземи нещата в свои ръце,нали затова си там.Аз съм потърпевш от тези събаряния,но съм ОК стига да видя ,че наистина има деиствия и срещу мутрите,якичките и милиционери

 77. 77 Профил на Роко 7
  Роко 7
  Рейтинг: 213 Неутрално

  До коментар [#19] от "07":

  Малко е един АК 47, френд. Една неутронна бомба по ще ни мяза.

 78. 78 Профил на galinr
  galinr
  Рейтинг: 521 Весело

  До коментар [#5] от "Dehumanizer":

  "Защо не събарят болярските къщи"
  Техните септични ями миришат по-хубаво,по болярски.

 79. 79 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2277 Неутрално

  До коментар [#67] от "КМЕТ В СЯНКА":

  "теория на конспирацията или борба с вътрешния враг - много си наплашен нещо"

  Кмете, аз съм си добре, не ми бери грижата. Не завися нито от ГЕРБ, нито от БСП, нито от каквото и да е в българската политика. Ама ми е болка като ги гледам тия неща.

  Ти не си ли съгласен че когато дойдат 100 човека на власт тя тая власт не е никаква докато не е истински овладяна? Това е малко като да пикаеш срещу вятъра. Едно го мислиш, друго нареждат надолу, а трето изпъляват по места. Държавата е изцяло изродена отгоре до долу а не сме и научени. Това дето казват че в България мафията си има държава то си е верно. И това не са 5-6 човека на върха, смениш ги и хоп мафията си няма вече държава. Тия неща не стават за два дни, но и все отнякъде трябва да се почне. Аз мисля че Бойко ги е почнал, а ти ако мислиш че не е така това си е твое право. Само че недей само с негативизъм че така е много лесно, а ние сме все по лесните работи.

  Заглавие в Дневник: ДБ са килимчето на което БСП стъпи за да се върне на власт
 80. 80 Профил на debil
  debil
  Рейтинг: 418 Весело

  На стадиона - по китайски! Няма друг начин.

 81. 81 Профил на Чеша си езика
  Чеша си езика
  Рейтинг: 778 Неутрално

  Никога повече няма да гласувам. Дайте да помогнем на тези хорица някак.

  Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.
 82. 82 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1291 Гневно

  бутат бараки, за да строят палати.

  под мантията на налагане на закона мутрите с държавни средства прокарват интереса си и прогонват досадните си бедни съседи, за да могат да се наместят на мястото им.

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 83. 83 Профил на BBC
  BBC
  Рейтинг: 521 Весело

  Луксозните мутренски къщи са ги оставили за на пролет, когато и Мутрата може да присъства

  Инфантилните народи се изтребват сами!
 84. 84 Профил на Tuco
  Tuco
  Рейтинг: 418 Любопитно

  А какво правим с незаконните "катуни" с Мунчовци, които ги има навсякъде, а?
  Като е за всички, да ги почват и тях.

  Tuco Benedicto Pacifico Juan Maria Ramirez A.K.A: The Rat
 85. 85 Профил на Hristo Genev
  Hristo Genev
  Рейтинг: 470 Весело

  До коментар [#48] от "Раз печки, раз кюнци":

  Даа, какво ли да очаквам от прфилирано и промито с готови паблони зрънце от съзнание?
  Ако случайно погледнеш профила ми, ще забележиш, че еднакново недолюбвам и едния и другия, но черно-чевеното ти мислене надали ще го прозре..
  Та се хващай за дима от печките и по кюнеца право там където се чувстваш най-добре - при въздуха под налягане...

 86. 86 Профил на Hristo Genev
  Hristo Genev
  Рейтинг: 470 Неутрално

  До коментар [#63] от "liverpool":

  Е, и?
  Какво по примера на някои други га ги величая ли?
  Аз живея тук и няма да се откажа да правя всичко възможно тази територия да стане нормална, демократична държава в която граждинина да е силния и определящия реда и правилата по които живее!
  На който не му се ще това да се случи или не му стиска да прави нещо, си измисля доводи и легенди !
  Безпринципността, на който и да е от управляващите ни, не само не води до крачица напред, а бетонира статуквото!
  Пак ще си кажа:
  КОГАТО СЪБОРЯТ "ЗЛАТНА ПЕРЛА" ТОГАВА ЩЕ КАЖА НЕЩО ДОБРО ЗА ГЕРБ!

 87. 87 Профил на Emil Merdzhanov
  Emil Merdzhanov
  Рейтинг: 367 Неутрално

  До коментар [#65] от "emil_":
  Емо,незнам поради какви причини не зависиш от някоя бг партия.може би си емигрант?и поради тази причина пропускаш колко жалка и тъпа е ситуацията тук.прав си ,че отнякъде трябва да се започне,но разбери че не това са правилните хора .ГАРВАН ГАРВАНУ ОКО НЕ ВАДИ .НЕ СМЕ НАРОД А .......ТАКА ЩЕ СВЪРША!

 88. 88 Профил на Yoda
  Yoda
  Рейтинг: 477 Весело

  Почти всички коментари прочетох и има само 1 връз 90, който прави предложение, а не вие срещу луната, при това доста уместно предложение.
  №20 +++++++

 89. 89
  ****

  Този коментар беше изтрит в 15:13 на 14/01/2011 от неговия автор.

 90. 90
  ****

  Този коментар беше изтрит в 10:56 на 15/12/2010 от неговия автор.

 91. 91 Профил на Stream
  Stream
  Рейтинг: 1291 Любопитно

  До коментар [#88] от "Yoda":

  Това е разумното преложение! А и това е една от основните функции на язовира! За това са похарчени толкова пари за строителството им (на язовирите)!
  А и за това наблюдаваме толкова наводнения в последно време на някои места! Ако човек се вгледа повнимателно ще открие взаимовръзката между нещата! Или казано по друг начин "общия интерес кучета го яли!"
  Да трябва да напълнят язовирите на extreme MAX volume- т.е. до преливника! И тогава наистинавсичко ще си доиде по местата!

  Но целта на правителството едруга ПР акция както винаги. За да вият от радост потдръжниците като "Кюнеца" например! Тълпата иска жертви и зрелища. И малки вършат работа.

  Хитростта пречи на мисълта!
 92. 92 Профил на Stream
  Stream
  Рейтинг: 1291 Гневно

  До коментар [#10][#23] идр. от "Раз печки, раз кюнци":

  Смешно и жалко е когато "слугинажа" добие кураж да става учител по морал на обществото!
  "защото са законни тъпако.."
  "... .Така че да не подценяваме "малките,скромни семейства и хора""
  "... . Приеми че гледам на теб като на една хлебарка нещо много вредно за държавата, логично е да бъдеш ликвидиран."
  "... . като видиш някой да се оплаква особено в тоя форум да знаеш че и финансово и духовно тоя човек е много зле. Усещаш ли страха в коментарите на дребнавите душички ? "
  - А увереноста в кората хляб на дворното куче? - Кюнец това ли предпочиташ.Да лаеш...

  Прочитане на целия коментар вързан и да се умилкваш в краката на власт имащите? Уверенста (в живота) на полуграмотния пазвантин в някоя банка, отварящ раболепно вратата пред поредния клиент с "кайен" и гледащ надменно бабичката дошла с треперещи ръце давнесе десет лева за черни дни!Силата на слабия,на подлеца, прекарал живота си в сянката на големите, пълзящ по корем пред тях и плюещ и мачкащ ако може всичко по слабо от него. Може и по силно (но тук във форума). С оная вездесъща и непрекъсваща злоба на полуграмотния простак мразещ до болка всичко по интелигентно и възвишено от него.

  ТВАР ПРЕЗРЯНА! )

  Да не вземе човек да изпусне от поглед някоя тема, и лудите вземат думата.И ако перифразираме един лозунг от миналото "Вся вляст простаков!"

  Ей блюдолизец умора нямаш!

  Хитростта пречи на мисълта!
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK