СДС поиска оставката на цялото ръководство на пътната агенция

СДС поиска оставката на цялото ръководство на пътната агенция

© АПИВеднага да бъде освободено ръководството на Агенция "Пътна инфраструктура". За това настояха днес от СДС, които обявиха пред журналисти в парламента данни за сериозни нарушения в управлението на агенцията. "Има данни за безобразия в такива размери, че оставането на ръководството може да дискредитира цялото правителство", заяви Ваньо Шарков.


Според информация от министъра на регионалното развитие Росен Плевнелиев, предоставена на партията в рамките на парламентарния контрол, в агенцията всеки месец са раздавани по близо 300 хил. лв. бонуси на служителите. От справката за 10 месеца (от януари до ноември) се виждало, че в управителния съвет бонусите били средномесечно по 8-9 хил. лв., а в правния отдел над 20 служители са взимали допълнително по 5 хил. лв. на месец над заплатата си.


От СДС обявиха данни от одитен доклад на управляващия орган по оперативна програма "Транспорт", според който при строителството на магистрала "Тракия" АПИ е допуснала незаконно строителство и нарушение на Закона за устройството на територията. Ставало въпрос за 3 надлеза и 3 моста, разрешения за строителството на които били издадени след започване на строежа, а някои дори след завършването им.
Докладът на управляващия орган за строителството на магистрала "Тракия" констатира рискове от забавяне на изпълнението на проекта, а също и финансови опасения, които включват рискове от неправомерни плащания и увеличаване на разходите по проекта. Посочва се, че недопустимите и неприемливи плащания са 9.5 млн. лв., което е 1.34 на сто от общата стойност на проекта.От предоставените договори за изпълнение на проекта се вижда, че сключените цени не подлежат на промяна. Препоръчва се компаниите-изпълнители да предоставят разбивка на цените по видове работи и количества.


При проверката на място се посочват 24 проблеми и рискове.


Сред проблемите са, че бенефециентът (пътната агенция) все още не е изготвил "приемлив за управляващия орган" план за изпълнение на препоръките от извършената през май и юни проверка на място, необосновано забавяне при вземането на решения в АПИ, което води до нарушения при самото строителство, закъснения при отчуждителните процедури и съответните разрешения за строеж, неразплатени дейности по археологически обекти. Извършени са също "земни работи с недоказано качество", пропуски при изпълнението на мерките за безопасност, както и при изпълнение на решението за ОВОС, управляващият орган има и съмнения за неизпълнение на условията за работа по издадения лиценз на "Инфраструктура" ЕООД.


Според доклада има голяма вероятност от забавяне на плащания към изпълнители и последващо неизпълнение на годишния финансов план на проекта, не е решен и въпроса за за сроковете за допълнително проектиране.


Към момента на проверката по Лот 2 (отсечката Стара Загора-Нова Загора) АПИ не е била сключила договор за упражняване на технически контрол по различните специалности. Има заскъснение спрямо графика за строителство, което се дължи на забавяне на процедури и разрешения от компетенцията на агенцията. Изпълнителят на Лот 2 е изпратил писма с предложения за замяна на стоманобетонните правоъгълни водостоци със стоманени гофрирани и замяна на стоманобетонови тръбни водостоци с PVC-U спирално навити тръби. Съгласно договорът възложителят трябвада приеме или отхвърли предложените промени, но при посещение на строителната площадка е било установено, че вече има напълно завършени тръбни PVC-U водостоци, изпълнени без проекти и издадени строителни книжа. В доклада се подчертава, че това е в нарушение на Закона за устройството на територията.


По Лот 3 (Нова Загора-Ямбол) към момента на проверката агенцията не била сключила договор за упражняване на авторски надзор  и технически контрол по различните специалности, което е в нарушение на закона за устройството на територията, се посочва в доклада. Положеният първи пласт от насипа е изпълнен с разнородни качества и вид земни маси. Наблюдателите правят извода, че извършеното досега строителство е с недоказано качество. Използван в този участък материал от кариера Мадарево не е сертифициран.


По Лот 4 също няма сключени договори за надзор и контрол. Били са извършени строителни работи преди влизането в сила на разрешението за строеж, с което е нарушен закона.


За трите Лота липсва план за упрвление на околната среда за дейностите и операциите по време на строителството. "В плана трябва да са посочени препоръки и мерки за предотвратяване, намаляване или ликвидиране на евентуално замърсяване на околната среда в отделните планове за управление. Това е неизъпълнение на изискването на чл. 101 от Закона за опазване на околната среда", се посочва в доклада.

Коментари (63)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1529 Неутрално

  Мазния Росен сега пак ще излезе да ни обяснява как за първи път от 20 години...грандиозни успехи...

 2. 2 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2029 Неутрално

  Много интересно - ТОЗИ министър и ТОВА ръководство на АПИ успя да пусне търгове и да започне строителство на ТРАКИЯ, нещо което никое правителство не успя в последните 20 години.
  И веднага наскачват всякакви кресливци, вадят някви драсканици и крещят оставка ?!?.
  Айде Мартинчо да организира един търг който да не падне в съда или да бъде спрян от ЕС, както всички търгове на предишните две правителства. И да построй повече от 0км магситрали, колкото построи неговото аверче Костов.
  И тогава да иска оставки.

 3. 3 Профил на andimo
  andimo
  Рейтинг: 551 Неутрално

  До коментар [#2] от "m17":

  Ей тиквеник ти знаеш ли че магистрала "Тракия" заради тези хубавци няма да получи евро финанси.Тиквата и онова Росенчето траят ама утре пак ще е виновно глобалното затопляне

 4. 4
  ****

  Този коментар беше изтрит в 15:14 на 14/01/2011 от неговия автор.

 5. 5 Профил на чобанмахала
  чобанмахала
  Рейтинг: 759 Разстроено

  При Гробарите е стил на ръководство нещо да се разреши след като е започнато,друго да се промени -като че ли условия ,при които е спечелена дадена поръчка ,няма.То не беше Люлин,не беше Тракия,залата на 4 километър- няма такъв проект.След това се чудим защо Европа не дава пари.Европа дава ,когато има държава,има закони и те се спазват.Ние/дали сме гласували или не/ сме избрали мутра за премиер и искаве да става па нормалния начин.Да,ама не.

 6. 6
  ****

  Този коментар беше изтрит в 15:14 на 14/01/2011 от неговия автор.

 7. 7 Профил на plamendp
  plamendp
  Рейтинг: 4 Неутрално

  Аз пък искам матистрала. И изобщо вече не ме интересува кой какви бонуси е взел и дали ще получим еврофинансиране. Ако чакаме да я свършим работата перфектно ще имаме магистрали след 30 години. Някои неща имат граници. Строеж на магистрала за 30 години определено е отвъд разумната граница. Защото сумите похарчени по време на забавянето са по-големи от затритите пари по време на строежа. Някои неща трябва да се правят дори "на всяка цена".

 8. 8 Профил на VellEll
  VellEll
  Рейтинг: 714 Неутрално

  Е това ли е важната новина на Дневник? Една шепа хора заедно с БСП и ДПС се чудят как да извлекат дивидент като оплюват правителството.....

 9. 9 Профил на Български патриот
  Български патриот
  Рейтинг: 782 Весело

  СДС, БСП и РЗС заедно с Гоце фон Трипер срещу България. Пропаднали партии с пропаднали лидери.

  Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя, когато се е произнесла за първи път думата освободителка и покровителка!...З.Стоянов
 10. 10 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 1938 Неутрално

  5 или повече бона месечно над заплатата не би трябвало да са проблем, стига да се върши работа. С 500 евро заплата по държавна чиновническа разценка няма как да се хване някой да подписва документи за милиарди.
  Верно, че чак на 20 човека и то от правен отдел и прекалено.
  Т.н. "десни" точно за това не би трябвало да вдигат джангър, ако са наистина "десни".
  Виж, за другите издънки трябва да има директни уволнения.

 11. 11 Профил на dtd
  dtd
  Рейтинг: 551 Неутрално

  "в управителния съвет бонусите били средномесечно по 8-9 хил. лв., а в правния отдел над 20 служители са взимали допълнително по 5 хил. лв. на месец над заплатата си"
  А колко са им заплатите месечно?

  Това е скандално в кризата, когато държавата иска всички да затегнем колана. Някакви чиновници да си раздават месечни премии в размер на годишните пенсии на 3-ма пенсионери. Бонуси които са повече от 2 пъти по-високи от месечната заплата на Министър председателя.
  Кога най сетне ще се направи закон, който да не допуска такива безобразия. Кога ще спрат да дават по незнам си колко месечни заплати на ченгетата и на военните при пенсиониране . Това са безобразия, които търпим от соцгодините.
  Стига вече безобразия!

  Sofianec
 12. 12 Профил на vlad76
  vlad76
  Рейтинг: 605 Гневно

  СДС=БСП........Костов и Първанов пригласят в един тон...много интересно...Не случайно атакуват строежа на магистралите защото там е ключа за втория мандат на ББ и ще възпрепятстват строежите до край...

 13. 13 Профил на Български патриот
  Български патриот
  Рейтинг: 782 Неутрално

  До коментар [#7] от "plamendp":Аз пък искам матистрала.

  И аз искам, ама от СДС не искат. Готови са на всичко за да провалят строителството. Ще видиш, че следва втора серия - доноси до ЕК и ОЛАФ. Те са си рожба на ДС и така си знаят - доноси, очерняте, хейтърство и гонени на партиен интерес. Затова ще получат мощен шут на следващите избори.

  Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя, когато се е произнесла за първи път думата освободителка и покровителка!...З.Стоянов
 14. 14 Профил на dtd
  dtd
  Рейтинг: 551 Неутрално

  До коментар [#10] от "k_":

  Месечното възнаграждение на Министър председателя е по ниско от тези бонуси, на министъра на финансите също. Документите дето ги подписват те двамата са за много по-големи суми.

  Sofianec
 15. 15 Профил на iliyan1985
  iliyan1985
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Плевналиев е един от малкото читави министри от 2001 насам, защо ли седерастите пискат толкова...

 16. 16 Профил на Jay Gould
  Jay Gould
  Рейтинг: 334 Неутрално

  Колко пари струват на България чиновниците и държавните служители - Само за заплати цифрата е вече 5 милиарда !!!: http://borsi.blog.bg/novini/2010/03/11/kolko-pari-struvat-na-bylgariia-chinovnicite-i-dyrjavnite-sl.509036#last_comment

  investments.dir.bg
 17. 17 Профил на Български патриот
  Български патриот
  Рейтинг: 782 Неутрално

  От СДС не искат и Стадион в София, не искат и Спортна зала, метрото според тях било прекалено скъпо, не искат АЕЦ, не искат ЮП. Егати негативистите. С негативизъм политика не се прави.

  Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя, когато се е произнесла за първи път думата освободителка и покровителка!...З.Стоянов
 18. 18 Профил на Vassco
  Vassco
  Рейтинг: 602 Гневно

  Сините некадърници пак започнаха да надават истерични викове, само че никой вече не обръща внимание на тези политически лилипути. Щом магистралите тръгнаха, явно някой е свършил работата и може да получи бонуси. Сините депутати как вземат толкова пари само, за да пречат!?

 19. 19 Профил на Jay Gould
  Jay Gould
  Рейтинг: 334 Неутрално

  Дянков и Бойко Лъжеца имат ли да каже нещо по темата, като спряха 13-тата пенсия на пенсионерите, "щото било нямало пари"?

  investments.dir.bg
 20. 20 Профил на Jay Gould
  Jay Gould
  Рейтинг: 334 Неутрално

  Нямало било пари в държавата, а?
  Средната месечна заплата на "експерта" Калина Илиева във Фонд земеделие е 4 615 лева: http://borsi.blog.bg/politika/2010/12/05/srednata-mesechna-zaplata-na-quot-eksperta-quot-kalina-iliev.645937

  investments.dir.bg
 21. 21 Профил на danakoplatec
  danakoplatec
  Рейтинг: 551 Неутрално

  Абе, чета глупостите на някои и им се чудя на тъпите акъли - всеки месец по 300 бона бонуси, сметнете ги от януари до ноември - колко са! А като прибавим и качеството на строежите, както вече видяхме; като прибавим и незаконното строителство, което е допуснато и заради което събарят колиби на бедни хорица, а палатите стоят! Абе слепи ли сте, глупави ли сте - тук става въпрос за много пари, които потъват в джобовете на висшестоящите! Тези забиха в земята всички предишни, взети заедно! А аз се чудя защо "влагали" в инфраструктурата - ами там е келепира!

 22. 22 Профил на andimo
  andimo
  Рейтинг: 551 Неутрално

  До коментар [#17] от "Български патриот":

  А бе бълг. дебил ти като искаш аец Белене си купи акции .Не виждаш ли че си мишок каквото каже тиквето.Най-големия слуга на путин.Ей писна ми от кукловоди бе.боково зомбирано същество без собствено мнение

 23. 23 Профил на tedif
  tedif
  Рейтинг: 1417 Любопитно

  Изнесените данни,ако са верни,ще има проблеми държавата България.Тогава защо е този *спонтанен протест* против тях?Или не ви харесва КОЙ ги изнася?
  P.S.Впрочем,стадион и спортна зала в София е хубаво да има,но нека софиянци да си пуснат един облигационен заем да си го построят.Все пак София не е България,а само столица по стечение на обстоятелствата.

 24. 24 Профил на mitaka41
  mitaka41
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#17] от "Български патриот":

  Абе патриоте. ходил си някога в някоя бивша Райнна пътна служба? Някога там работеха по 150-200 души. След като бяха приватизирани за жълги стотинки в тези служби останаха по 6-8 души които по цял ден играят карти и се чудят какво да правят. Ето един приме: В РПС.Ботевград началник от 25 г. е среден техник и разполага с още 10 души. Двама от тях живеят в Етрополе и вече са забравили в каква служба са на щат. Знаят само къде е банкомата. В Ботевград трима души са пазачи, пазят имуществото на частната фирма "Пътстрой 92". Останалите играят на РС. Шефа разполага с лека кола и "Нива" ,камион който излиза когато е на преглед, но има назначени двама шофьори. Бензит се изписва и на камиона, и на леките коли с които шефа си ходи където си иска

 25. 25 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 2005 Неутрално

  До коментар [#8] от "VellEll":

  Не знам дали забелязваш, че шепата хора са тези, които защитават Герберите...

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 26. 26 Профил на VellEll
  VellEll
  Рейтинг: 714 Неутрално

  До коментар [#25] от "Тони!":

  Ако този форум беше мерило за общественото мнение СК щеше да има примерно 65% на избори, РЗС 28% и т.н. но реалността е друга - за добро или за лошо от както ГЕРБ е създадена като партия печели абсолютно всички избори в които е участвала.... а факта, че всички скочиха на ГЕРБ за мене показва, че посоката е правилна

 27. 27 Профил на Български патриот
  Български патриот
  Рейтинг: 782 Неутрално

  До коментар [#25] от "Тони!":

  Глупости. Регистрирали сте по 10 ника и се радвате. Всъщност сте 3-4 човека.

  Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя, когато се е произнесла за първи път думата освободителка и покровителка!...З.Стоянов
 28. 28 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 2005 Неутрално

  До коментар [#26] от "VellEll":

  Защо реши, че става въпрос за този форум? Да, по принцип си прав, че хората с досег до нета (т.е. - тези, които могат поне да четат и сравнително имат добър достъп до информация), обикновенно са привърженици на СК, докато за неграмотните остава останалата прослойка от обществото, но ако се огледаш по-внимателно, ще забележиш, че и НДСВ печелеше всичко и за три години се срина до нулата.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 29. 29 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 1784 Неутрално

  До коментар [#17] от "Български патриот":

  Вместо да дъвчеш едно и също до безкрай, първо прочети имат ли отношение всичките тези плащания към увеличаването на бюджетния дефицит. Какви ще са последствията за кредитният рейтинг на България, при невъзможност на държавата да си покрие задълженията. Как това влияе на привличането на чужди инвестиции. И накрая виж има ли икономика подобна на нашата, която да е излязла от кризата без големи инвестиции от вън.

 30. 30 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 2005 Неутрално

  До коментар [#27] от "Български патриот":

  Виж патриоте, нямаше нужда да казваш как си организирате налазването във форума. Ясно е на всички, ако случайно си пропуснал, че ви бъзикат хората по тая тема..

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 31. 31 Профил на VellEll
  VellEll
  Рейтинг: 714 Весело

  До коментар [#28] от "Тони!":

  Викаш мат'ряла е лош, а ? СК е верния път който всички трябва да следваме, ама този пуст и неграмотен мат'рял...... а колкото до НДСВ и срива на доверие към тях си мисля, че по скоро трябва да ги сравняваш с т.нр. СК....при тях сгромолясването беше даже по голямо

 32. 32 Профил на Български патриот
  Български патриот
  Рейтинг: 782 Неутрално

  До коментар [#29] от "Роси Кирилова":

  Въпросът е, че в политиката и говоренето на СДС няма нищо градивно. Сега са против и магистрала "Тракия". Партията на хейтърите - мразят всичко, не искат строежи, грачат като гарвани, че сме щели да фалираме, но за сметка на това като силно "десни" искат раздаване на пенсии на бедните.

  Делир някакъв, лудост и злоба без нищо конструктивно. Това е Синята коалиция сега. Съжалявам за тях. Още повече, че на миналите избори гласувах за тях. Това няма да се повтори.

  Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя, когато се е произнесла за първи път думата освободителка и покровителка!...З.Стоянов
 33. 33 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2246 Неутрално

  До коментар [#9] от "Български патриот":

  Остави тъпунгериге да си плюят.Кучетата си лаят,керванът си върви...Но те власт,повече-НАНАЙ,както казват мургавите братя.

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 34. 34 Профил на pesho_
  pesho_
  Рейтинг: 714 Неутрално

  До коментар [#6] от "д-р Ох Боли":

  Че на сегашните давали? Те нямат капацитет да напишат един евро-проект ти вече за финансиране мечтаиш...

  Прокуратурата: Цветанов е извършил престъпление
 35. 35 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 2005 Неутрално

  До коментар [#31] от "VellEll":

  Не. Не съм аз тоя, дето ще определя лош или добър е. Това е ващо човече - тиква, той си ги позволява тези неща. Аз просто цитирам данни от едно социологическо проучване преди последните избори, което показваше връзката между образование и политическа ориентация.
  Не казвам и, че трябва да следваме СК - всеки си има право на избор, за мен начина им на виждане за развитието на страната е добър, за някой мангал, който предпочита да си стои на социални помощи и да гласува срещу две кебапчета със сигурност герб и подобните ще му осигурят повече желанията.
  Колкото до сгромолясването, към 20 години съществува тая партия, и не виждам да е тръгнала да се закрива, виж, за герб не бих твърдял, че ще стигне до толкова. Да не забравяме, че НДСВ и Герб и бая кадри обмениха, та е нормално да им припишем обща съдба.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 36. 36 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 2005 Неутрално

  До коментар [#32] от "Български патриот":

  Как я виждаш ти идеята - идвам, взимам ти 1000лв и ти правя един сандвич. Все пак съм ти изградил нещо, нямаш право да си недоволен, м?

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 37. 37 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1033 Неутрално

  До коментар [#14] от "dtd":

  Той прибира много повече от рушвети

 38. 38 Профил на stanislavdi
  stanislavdi
  Рейтинг: 1916 Неутрално

  До коментар [#10] от "k_":

  чакай бе човек, когато кандидатстват за работа да не би да им е казано " за това че ви приемаме на работа заплата 2000лв, а ако решите и да работите бонус 5000лв" Всеки който е започнал там работа трябва да знае че работи за заплата по трудов договор, ако условията в държавата позволяват да им дадат 13 заплата, ама това всеки месец по 5000лв на калпак???? айде стига

 39. 39 Профил на stanislavdi
  stanislavdi
  Рейтинг: 1916 Неутрално

  До коментар [#12] от "vlad76":

  Ако трябва да говорим за "пригласяне в един тон" нека поговорим за АЕЦ Белене и Южен Поток. ББ и Гоце се джавкат пред публика, а след това скришом Гоце дава нареждане на ББ

 40. 40 Профил на stanislavdi
  stanislavdi
  Рейтинг: 1916 Неутрално

  До коментар [#13] от "Български патриот":

  Патриотче, и вчера си говорехме за това. И аз искам магастрали, даже искам Хемус да започне да се работи, но ако ще е без европейско финансиране-не искам

 41. 41 Профил на Български патриот
  Български патриот
  Рейтинг: 782 Неутрално

  До коментар [#39] от "stanislavdi":

  Aха, и затова Костов и Гоце фон Трипер говорят в един глас. Каквото каже единия, другия след това го повтори и на двамата е виновен ГЕРБ и Борисов. В същото време Костов и Мартин мълчат за безобразията на тройната м@струбация.

  Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя, когато се е произнесла за първи път думата освободителка и покровителка!...З.Стоянов
 42. 42 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 1784 Неутрално

  До коментар [#32] от "Български патриот":
  Сега са против и магистрала "Тракия".

  Така ли? Я ми посочи къде го прочете? Не видях да са изобщо против АМ Тракия, а са против незаконното строителство и нарушенията, които са описани в доклада.


 43. 43 Профил на Fanetti Mazakura
  Fanetti Mazakura
  Рейтинг: 768 Неутрално

  До коментар [#14] от "dtd":

  "Месечното възнаграждение на Министър председателя е по ниско от тези бонуси, на министъра на финансите също. Документите дето ги подписват те двамата са за много по-големи суми. "


  Струва ми се, че не са там заради заплатите. По-вероятно е изобщо да не са били наясно какво точно възнаграждение ще вземат.

  BOYKO BORISSOV – “RAPONA,” current Prime Minister of Bulgaria,(от Wikileaks)
 44. 44 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 1938 Неутрално

  До коментар [#38] от "stanislavdi":
  Зарежи, го тва ква била държавата. Живеем в глобален свят и ако човека наистина може да върши тази работа - инжинерна и правна, а тя никак не е проста, и да ти бъде лоялен забрави че с 1000 евро на месец ще го прилъжеш. Ми той ще промени две запетайки в договора и ще те набута с 2 милиона. Или пък ако инженер с два подписа върху технически протокол ти реже главата. Може да намериш някой лоялен да се върже за 1000евро, ама той най-вероятно въобще няма да вдява за кво става въпрос и пак си вътре.
  Колкото и пъти съмго слушал шефа им на пътната агенция, не личи да е много в час с материята и може би наистина е за смяна, ама чак пък всичките малко изхвърляне ми се вижда.

 45. 45 Профил на Ментор
  Ментор
  Рейтинг: 768 Неутрално

  вярно е, че в областта на пътната инфраструктура това правителство направи страхотни неща, сравнено с предишните (или иначе казано, просто работят както трябва, с което у нас не сме свикнали).
  Но чиновници да взимат бонуси колкото заплатата на двама министри е прекалено. Трябва просто да ги стегнат, защото ако са ги оставили сами да си определят заплатите, естествено ще ги направят колкото може. Чак да ги уволнят накуп ми се струва прекалено, повечето забележки в доклада са за абсолютни дреболии на фона на колосалните кражби и нищонеправене при последните две правителства.

 46. 46
  ****

  Този коментар беше изтрит в 15:15 на 14/01/2011 от неговия автор.

 47. 47 Профил на Български патриот
  Български патриот
  Рейтинг: 782 Неутрално

  До коментар [#42] от "Роси Кирилова":

  Против са ГЕРБ да строй магистрали. На такива като мен, които не сме партийковци, не ни интересува кой строи магистралите, а искаме резултати - построени магистрали. И тъй като СДС НИКОГА няма НИЩО да строи с 3% електорална подкрепа, затова са се превърнали в хейтърка партия, която не иска и другите да строят.

  Подобна политика е обречена на провал. Избирателите искат позитивни послания, а не "Гласуваш за Борисов, получаваш Костов". Хората искат строежи, магистрали, стадион. Това внася позитивизъм в ежедневието. Злобарщините са депресивни и контрапродуктивни.

  Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя, когато се е произнесла за първи път думата освободителка и покровителка!...З.Стоянов
 48. 48 Профил на stanislavdi
  stanislavdi
  Рейтинг: 1916 Неутрално

  До коментар [#41] от "Български патриот":

  Да не говорим за кукушкарските жистории, хайде да видим скъпите руски проекти- кой кого приглася, кой е против проектите и кой ги финансира в момента

 49. 49 Профил на stanislavdi
  stanislavdi
  Рейтинг: 1916 Неутрално

  До коментар [#44] от "k_":

  ама аз нямам и намерение да споря за това, но пък 5000лв чак, айде холъм. Нека да е според стандарта, нужно ли върху заплатата да даваш още три такива бонус?!

 50. 50 Профил на зограф
  зограф
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Ще мине малко и ще блесне "качественото" строителство на магистралата.
  Плевнелиев подвежда премиера - сипва му прах в очите, сладкодумен е, лигав като гол охлюв.
  Утре ще вдигне ръце - нали не членува в ГЕРБ.
  Важното е сега да натрупа някой и друг милион - после шапка на тояга.

 51. 51
  ****

  Този коментар беше изтрит в 15:15 на 14/01/2011 от неговия автор.

 52. 52 Профил на 4i4olin
  4i4olin
  Рейтинг: 497 Весело

  До коментар [#28] от "Тони!":

  Бъркаш момко млади. Във форумите са активни онези, които ги стяга чипика: заплашените, че ще изпаднат на следващите избори или, че при разследване ще им разкрият кражбите, или, че обществото не ги харесва толкова, колкото те биха искали... За това симпатизантите на БСП и ДСБ преобладавате със спама си, а реалното съотношение на силите ще видим на изборите, колкото и да не ти харесва. Близко до ума е, но не ви изнася.

 53. 53 Профил на 4i4olin
  4i4olin
  Рейтинг: 497 Гневно

  До коментар [#35] от "Тони!":

  Ще ти напомня, че преди 21 години СДС беше създаден като СЪЮЗ с основна задача да обедини антикомунистическите сили и ни отърве от комунизма. СДС изневери на това предназначение и не случайно се СГРОМОЛЯСА. Тази тенденция ще се подържа докато заслужено изчезне напълно, защото основната му енергия е да плюе другите антикомунистически партии с надежда да им привлече електората. Така СДС, СК и ДСБ се превърнаха в най-добрите помощници на БСП и това, някогашните му симпатизанти, нито ще го позволим, нито ще го простим. Благодарение на тази си дейност на бивщия син съюз комунистите продължават да владеят Бг, което е и целта на Костов.

 54. 54 Профил на GMG
  GMG
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Хопаа,инж.Ваньо Шарков иска оставката на АПИ! Днес даваха на снимка Евг.Михайлов - Танкиста - и той изпълзял от бърлогата и иска оставката на В.Рашидов.Човекът решил,че сега е 1991 г., скача на митинга, само камерата е забравил,та да докаже,че Веж дито какъвто е кибритлия, ги псува,грешка,изпраща бойни поздр ави на близките им роднини. И кога В.Шарков стана инженер - аз зная,че като депутати М.Манолова,Л.Местан, Я.Янев станаха юристи в Югозападния университет -Благоевград,че фолкпевица та Райна пак там завършва трето висше образование,но този да е станал инженер,бога ми,не съм чувал.Или лекарите след гафа в Г.О. и последвалите такива в Петрич,Разград вече не смеят да се наричат медици, а ги замества паролата "инженери"? Бога ми,не знаех! Знаех,че учен-енциклопедист е техният лидер М.Димитр ов, но смятах д-р Шарков за тесен професионалист.Или и той е станал от "широките"?

 55. 55 Профил на andimo
  andimo
  Рейтинг: 551 Неутрално

  До коментар [#53] от "4i4olin":

  Ей пиклива чочолинке.Казах ти отивай при волен и духай.Ей две деца починаха за 2 дена .Я всички медии да гръмнат с новините"България уби дете" и "Убийци" какво ще стане с тиквето?Провинциална мастия

 56. 56 Профил на piton4o
  piton4o
  Рейтинг: 388 Неутрално

  До коментар [#8] от "VellEll":
  Брато, къде виждаш правителство, би - ТОЙ е вся и всьо...

 57. 57 Профил на 4i4olin
  4i4olin
  Рейтинг: 497 Неутрално

  До коментар [#55] от "andimo":

  По форумите обменяме мисли, нещо, което не ти се удава. Казвал съм ти вече да вървиш с лозунгите си по митингите и да лепиш предизборните афиши на кумира си.
  Ще те приведа за пример, че заради зомбита като теб, останалата шепа червени комунисти продължават да владеят България. Обнадеждаващо е, че Ст. Софиянски прави "Демократичен алианс" с който може да обедини антикомунистическите сили. Той е доказал, че е чудесен икономист, градивен менъжер и умее да работи с хора за разлика от идола ти Костов. Това е шанс да ликвидираме с комунизма, дано успее! Знам, че няма да ви хареса, ще прежалим "многобройната" ви партия, която е крайно време да премине към БСП и да се оставите на М. Манолова и К. Нинова да донасят до света безценните ви указания.

 58. 58 Профил на andimo
  andimo
  Рейтинг: 551 Неутрално

  До коментар [#57] от "4i4olin":

  Ей провинциална мастия тия твои руски мекерета са за бесене бе.Жалко партийно секретарче.Кое ми се удава или не ти не си мастията която ще каже.защото 97г. се отървахте с добро и пак се качихте върху главите на хората боково болшевишко племе

 59. 59 Профил на fallig_angel_
  fallig_angel_
  Рейтинг: 225 Весело

  Костов ще говори..... хаха
  Да каже по негово време колко се открадна или сега видя че почнаха да дават пари за инфраструктура и взе да точи и на тях...

  My candle burns at both ends It will not last the night; But ah, my foes, and oh, my friends - It gives a lovely light.
 60. 60 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 1784 Неутрално

  До коментар [#47] от "Български патриот":
  "Избирателите искат позитивни послания"

  Поне си признаваш, че избирателите ще преживеят по-лесно поредният обир, ако чуят нещо позитивно. Иначе едва ли биха се съгласили за Белене, ако знаеха цената на енергията. Ако им се обясни, че от данъците им ще се издържа спортната зала и новия стадион, също нямаше да ги искат. Нямате никаква идея за магистралите и се прави нещо започнато от преди 40 години. Къде е връзката със западна Европа? Къде са ви магистралите за туристите от Гърция, Румъния и Сърбия?

 61. 61 Профил на Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Рейтинг: 1366 Разстроено

  До коментар [#57] от "4i4olin":

  Стефан Софиянски до сега е доказал, че може много успешно да краде! Малко по-малко от Костов, но достатъчно.

  Стига с тез стари курви, бе другари! Изкарайте някоя нова, ако искате пак да лъжете народа!

  http://www.panoramio.com/user/7617575?show=all , 660 ГАЛЕРИИ: 225 ЩУТГАРТ, 205 ПЛОВДИВ, 118 БЪЛГАРИЯ, 58 ЕВРОПА И 54 ГЕРМАНИЯ
 62. 62 Профил на 4i4olin
  4i4olin
  Рейтинг: 497 Весело

  До коментар [#58] от "andimo":

  Светът не ти е виновен, че си тъпанар, за да го мразиш. С твоя случай съм се занимал предостатъчно в постингите 52 и 57 и спирам, защото не се наемам да се наджавквам с кучетата, спирам да се уважавам от това.

 63. 63 Профил на 4i4olin
  4i4olin
  Рейтинг: 497 Неутрално

  До коментар [#61] от "КУРДО КОЛЕНКО":

  Споделяш една невярна легенда създадена от комунистите и с охота подържана от костовистите, поради което СДС остана без лидери и идеи. Бегло ще ти напомня, че Ст. Софиянски повика Валутния борд 1997 г. с което спря финасовата криза, 3 пъти спечели кметските избори, при пълно безпаричие реализира за първи път метрото и няколко пробива /като Ив. Гешов/, ремонтира халите, банята и т.н. - списъкът е дълъг. Не сме имали в новата си история кмет, който да направи долкова много за града. Комунистите го разследваха без да открият далавери 2 или 3 пъти, на края го накараха да се оттегли като създадоха проблем с боклука, който все още не е решен / с тази тактика се опитаха да отстранят ББ/. Страната ни е затънала в корупция и никой, до сега не е успял да я спре, и не бива заради това да се отписва Софиански.
  Много съществено е, че антикомунистите сме много повече от комунистите, но увлечени от вражда, която прераства в умраза позволяваме на червените комунисти да правят каквото си поискат. Само във форумите на Дневник проследи поведението на andimo, Роси Кирилова, stenli1, Тони!, mitaka41, svoboden, графове, дебили и пр. Разумното е, огромната маса от българи ненавиждащи комунизма да бъдат обединени за да приключим с него. Резонно беше СДС да го направи, но те се заиграха надребно, издребняха и изчезват. НЯКОЙ ТРЯБВА ДА ОБЕДИНИ АНТИКОМУНИСТИЧЕСКИТЕ СИЛИ, това може да бъде както Софиански, така и друг. Мартин доказа, че не става за тази работа.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK