Борисов за опозицията и инфраструктурните проекти: Едни мечтаеха, други го направиха

Борисов за опозицията и инфраструктурните проекти: Едни мечтаеха, други го направиха

© Анелия НиколоваПолитическите сили извън управлението изпитват завист към изпълнителната власт заради напредъка на инфраструктурните проекти. Това е коментирал премиерът Бойко Борисов на днешното  заседание на правителството, се вижда от разпространената официално стенограма от част от заседанието.


"Едните мечтаеха, другите го направиха. И хората ще почнат да избират",  посочва премиерът Борисов, изброявайки инвестиционни проекти, подготвяни от министъра на регионалното развитие Росен Плевнелиев, на еврофондовете Томислав Дончев, на здравеопазването Стефан Константинов, на икономиката Трайчо Трайков, на финансите Симеон Дянков, на спорта Свилен Нейков, на транспорта Александър Цветков.


Думите му са по повод съжалението, което министърът на регионалното развитие Росен Плевнелиев изразява след исканията от СДС за оставки в агенция "Пътна инфраструктура". Плевнелиев посочва на заседанието ,че дори  магистрала "Тракия"  не може да обедини всички българи и по-специално партиите, докато правителството дава всичко от себе си. "Тогава, когато ние сме ускорили строителството, Синята коалиция произвежда скандали, интриги и изкривява обективни факти, информация, които са им дадени", казва Плевнелиев по време на заседанието.
Взима думата премиерът: Представяте ли си какво е за другите политически партии, които само са виждали в сърцето си, в сънищата си, в мечтите си, имали са възможност да я (бел. ред. магистрала "Тракия") направят и сега, когато минават и гледат стотици километри вече на чакъл магистрала…!? Ами това предизвиква жив ужас. Така че те са готови да кажат всичко.


Моята молба към теб (бел. ред. Плевнелиев) и към Дончев (бел. ред. министъра по еврофондовете Томислав Дончев) е, изпълнявайте, спазвайте стриктно указанията на Брюксел, действайте с европейския комисар, с дирекциите там. На 15 януари президентът на Европейската инвестиционна банка ще бъде в София, ще направим среща при мен, ще поканя поне 5-6 министри – всички, които имат програми, свързани с Европейската инвестиционна банка – това е банката на Европейския съюз. Утре (бел. ред. на заседанието на Съвета на ЕС в Брюксел) ще го докладвам и на президента Барозу, тъй като в тази посока имаме разговор от месец с него. Ще ни предоставят експерти по "Струма". До тогава, Дянков, да подготвим споразумение за кофинансирането на "Струма".


Ами те ще изпаднат в истерия, когато разберат, че напролет ще почнем първите два лота и по "Струма". Защото за населението от София до Петрич - това е Дупница, Благоевград, надолу Симитли, Сандански, Кресна, Петрич, да имат магистрала - това означава живот. Това означава, че от София до Солун ще се ходи за два часа, особено влезем ли и в Шенгенското пространство, да няма граница, даже и по-малко би могло да бъде – 133 километра с европейско финансиране.


Като мине конкурсът и направим копките за двата лота на магистрала "Марица", сега в събота като пуснем на три нива естакада на Перник, ами представяте ли си ние да сме в тяхното положение и да гледате какво правят, това, което вие не сте свършили или сте си мечтали да свършите!?


Ами като минат по моста "Брюксел", който още от времето на Софиянски го правят!? Има огромна разлика.


Ами като минеш по Южната дъга и с "ужас" видиш как се строи в момента, и до "Младост", това е много тежко, това е изключително тежко, пази Боже, както се казва, да си в тяхното положение. Това е по-лошо да си там на апарата, който пуснахме днес с Константинов (бел. ред. Център по позитронна томография в Александровска болница).


Ами като пуснем и "Люлин"…!? Ами сега като завърши проекта на Фандъкова за този голям мост от над "Борис ІІІ" до АОНСУ горе…!? И сиреч, като тръгнеш по Южната дъга и излизаш на колелото горе на "Люлин" и от "Люлин" тръгваш по Магистрала "Люлин" и целите квартали "Владая" се отърват от този убийствен трафик…!?


Ами те вече имотите в пъти са скочили на тези хора, защото знаят, че е въпрос на дни, на месец, на два, разбира се че в снега не можем да асфалтираме, иначе щяхме да асфалтираме и днес. Но са чакали 20 години, а ние им казваме, че имат да чакат 2 месеца или 1 месец, или 20 дни.


Ами тези от Бургас, когато е първа копка на кръговото на Бургас. На лято, като минават хората транзит за Южното Черноморие по естакада…!? Вие не можете да си представите… Ами Бяла и Русе – това, което направихме. Ами ако не бяхме го направили, този ТИР онзи ден щеше да отиде в реката да има пак жертви.


Аз ги разбирам, вие защо се дразните?! Разбирам ги напълно, това за тях е ужасяващо. Аз не им се сърдя, защото това е разбираемо, макар че аз, може би от всички пороци, нямам само този, наречен завист. И когато се касае за нещо, което е хубаво за България не бих се …. Ами Спортната зала, за която бяха най-против…!? Нейков, като минават сега и гледат каква красавица е. Ами като светне догодина и почнат там състезания след състезания и да се пълни с хиляди хора, които са мечтали да гледат подобни срещи или първенства. Ами концерти – ние нямаме една зала да направим концерт, виждате, къде ли не ги правят по разни стадиончета. Как да не им е мъчно?! И като гледат министър Константинов, всеки ден, през ден открива апарати, които ги няма в Европа. Ами как да не ги е яд?! Нали там отиват пациенти и утре като ги преглеждат ще кажат – ей, тези ми спасиха живота.


А за нормалните хора е ясно, че е криза. Ясно е, че ако имаше останали пари в бюджета, надявам се в другата, в следващата година вече да имаме и за социално слабите повече, да дадем повече и за пенсии.


Но, за да получим пари, да изкараме пари като държава, ние трябва да направим тази инфраструктура, тя ще носи пари. Тези ТИР-ове, които ще минават по тези магистрали ще им взимаме такси, тези такси ще бъдат стотици, милиони и те ще отиват там. Ами когато проектите на Трайков стават – "Набуко", "Южен поток" – всяка година то са такси, такси, такси. Едно е да подпишеш меморандум, друго е да подпишеш смесена компания, която да почне реално да прави проучванията и да почне да строи – това, което Трайков направи.


Ами като дойде президентът на Европейската инвестиционна банка и подпишем меморандум за кофинансиране и на "Струма", как няма, това е много, това е ужасно…. Това, Плевнелиев, е ужасно нещо. Ами като завърши сега проектирането София-Ниш-Белград, за два часа и половина могат да дойдат от Белград да пият кафе в София и обратното – това са огромни потоци трафик. Ами Дунав мост 2 през 2012 година, Сашо Цветков като го пусне…!? За целия Видин и региона, какво ще кажем…?!


Едните мечтаеха, другите го направиха. И хората ще почнат да избират.


Това е ужасно, и даже те са меки в атаките. Сигурно аз бих си измислил и нещо тежко и за теб. Аз не знам как са те пропуснали?! И то много тежко, ама такова, че аз да не си го повярвам дори, като го измисля.


Така че това не само не трябва да ви притеснява, то е разбираемо, човешко е. Това им е проблемът."


Това е втора стенограма от днешното заседание на министерския съвет, разпространена днес от Правителствената информационна служба. По-рано тя разпространи текста от изказването на Борисов пред министрите по повод огласените дипломати - сътрудници на ДС.

Коментари (46)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на merkel
  merkel
  Рейтинг: 838 Неутрално

  Дано след като ЕК одобри апликационната форма на АМ Тракия борисов повиши Росен Плевнелиев във вицепремиер за да покаже на хората си че освен тояга има и морков за свършена работа!

 2. 2 Профил на merkel
  merkel
  Рейтинг: 838 Неутрално

  Трите коня на Бойко-два паднаха, третия се превръща в УНИКОРН и най-успешен министър в историята на България

  Уникорн е митично, магическо същество, красиви бели коне с рог в средата на челото. В някои от картините са изобразени и с крила.Те са добродетелни и се появяват на хората с чисти сърца и помисли, или на тези, които изпълняват благородни мисии. Те изпълняват желания и носят любов, мир, нежност и грижа - работят на духовно ниво за изпълнение на желанията.

  Ако направим една перифраза на прословутия коментар на Бербатов за каляската на националния отбор по футбол, то тази на ГЕРБ от началото на мандата се движи напред от трите коня Цветанов, Найденов и Плевнелиев! И тримата компетентни в областите си(най-силния упрек към останалите хора на герб)
  И не случайно ударите бяха именно срещу тях! И трябва да признаем два от тях бяха успешни доверието в Цветанов и Найденов падна стремглаво! Но колкото и силин удари да имаше срещу Плевнелиев и от кръга на Гоце - Румен Петков и от другите от БСП той се справяше перфектно! Като изненада дойде friendly fire от така наречената синя коалиция! Този "приятелски огън" ако бъде използван правилно от Плевнелиев и Борисов може не само да се обърне срещу сините(Костов се изпокри но всезнайкото Мартинчо не би предприел атака без негово разрешение) но дори да ги унищожи и превърне Плевнелиев в бляскъв уникорн! Какво се оказа че Плевнелиев е направил точно това което сините винаги са искали в МВР, БДЖ и навсякъде другаде - тази година е съкратил 400 души в АПИ и парите е насочил към тези които вършат повече работа! А овен това намалил борда на директорите от 5 на 3човека! Всъщност годишния бюджет за заплати си е останал същия като миналата година! Като тази година за уволнените са изплатени 1милион лева обезщетения и следващата година ще имат допълнителен 1милион за заплата на тези които вършат повече работа! Апропо Плевнелиев съкрати още 600 души в ГУСВ въпреки протестите на синдикатите(затова моментално трябва да поеме транспортното министерство и БДЖ)! Ако до 1 месец ЕК удобри апликационна форма на АМ "Тракия", Плевнелиев ще се появи с широката си усмивка и ще се превърне от кон в уникорн! А ако успее да проведе успешно и търговете за АМ "Марица" и стартира 4-те лота на АМ "СТРУМА" и АМ "София-Калотина" през 2011година от уникорн ще се превърне в най-успешният министър в историята на България! Той и в момента впечатлява ссъ своят интелект, опит постижения и знания всички непредубени хора!

  Дано наистина удобрят апликационна форма на Тракия до един месец така Борисов ще има възможността да се възползва и да направи необходимите промени в кабинета повишение във вицепремиер на Плевнелиев като изгони некадърника и безспорно най-слаб министър не само по рейтинг но и по компетентност Александър Цветков! И естествено Плевнелиев да започне мигновенно реформата във фалиралия БДЖ! Същото трябва да се случи и с Вежди Рашидов заради насъбрания негативизъм! В крайна сметка в ЕК няма отделно министерство на културата и в почти всичкистрани на ЕС също няма такова чудо!
  Освен това дори Дянков да остане той със сигурност не може да е вече вицепремиер тъй като ще носи само негативи за "каляската" на Бойко и това в изборна година!

  Успех момчета и Борисов да натисне в четвъртък на европейския съвет Барозу за слабия му административен капацитет къде вече 5месеца бави най-евтината магистрала в целия ЕС АМ ТРАКИЯ! Щом накрая са питали за некъв папрат значи еврочиновниците само се опитват да размотават нашите и отбиват времето по-дълго! Ясно че и в Европа няма пари но ние нашите блокове на АЕЦ вече си ги спряхме и спазваме договора и те също трябва да го спазват!
  пс Соломон Паси вече нееднократно доказа вярността си към Борисов и дори агитира успешно за Кристалина Георгиев! Ползав се с одобрение в ЕС Вашингтон и Тел Авив! Определено може да помогне много на правителството! Ако не в МС то поне с посланически пост!

 3. 3 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Лелееее ум ми зайде от толко много благинки само, че някой от тях още се проектират а наш Боце вече кара по тех.Тц,тц,тц.

  Цацарoff - Оставка ! >:-)
 4. 4 Профил на ugi
  ugi
  Рейтинг: 564 Неутрално

  Абе каквото и да говорят наистина се строи и подготвя много в момента - много е прав с тези си думи. Наистина, където и да тръгнеш все нещо се прави - Бургас, на Варна пристанището, магистрали, метро, естакади се подготвят много в София, трети лъч на метрото се проектира, в няколко града вървят проекти за пълно модернизиране на транспорта, изобщо - ако всички бяха работили с такива темпове, особено последните 6-7 години, когато имаше и много пари, досега всичко това да е било свършено. Евала на Бойко за тая работа дето я върши

 5. 5 Профил на vlad76
  vlad76
  Рейтинг: 616 Неутрално

  ....Ами те ще изпаднат в истерия, когато разберат, че напролет ще почнем първите два лота и по "Струма"....точно за това са тези напъни от БСП и СДС защото видяха че всъщност не е толкова трудно да се строят магистрали и скрития дефицит от Сергея вече е преодолян ....засятото от ББ догодина ще даде плодове и няма да има вече протести ..Текат последните дни за свалянето на правителството .....след 31.01.2011 ще бъде много по трудно ...ДЕРЗАЙТЕ....СДСБСП !!!!

 6. 6 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 1068 Неутрално

  Тези обвинения са съвсем изсмукани от пръстите! Те само хвърлят повече светлина върху тези успехи на това правителство! В Хърватия, преди 10-тина години ген. Туджман построи магистрали, след което туризма дръпна рязко!

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 7. 7 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1052 Весело

  Бойко Околовръстний досега какво е направил?

 8. 8 Профил на wreck
  wreck
  Рейтинг: 1201 Неутрално

  До коментар [#3] от "tanas":

  за Боко няма разлика между минало, сегашно и бъдеще време.
  Всичко е просто тиквено време.

  You should never underestimate the predictability of stupidity .
 9. 9 Профил на Oven
  Oven
  Рейтинг: 782 Весело

  ...то са такси, такси, такси...
  това кърти . . . скоро може да нямаме данъци, а само такси :
  рай голям ще стане!

  "Българската работа е работа не обмислена, или зле обмислена, лошо ръководена, или оставена без ръководство и като правило завършва със скандал"
 10. 10 Профил на Български патриот
  Български патриот
  Рейтинг: 809 Неутрално

  Прав е Борисов.

  Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя, когато се е произнесла за първи път думата освободителка и покровителка!...З.Стоянов
 11. 11 Профил на Гогич
  Гогич
  Рейтинг: 1286 Весело

  Плевнелиев е единствения читав. Цветков пък е най-големия некадърник и не виждам за какво може да бъде похвален.

  Иначе Боко пак си я кара джаста праста. Бул. Брюксел беше негово задължение като кмет в продължение на 4+1 години. Люлин пък като се пусне така ще го псува половин София Боко, че идея си няма...

 12. 12 Профил на trifon74
  trifon74
  Рейтинг: 727 Неутрално

  Изглежда тоя пич ( ББ ) сериозно е решил да се отчете с една магистрала и един стадион и с това да приключи.
  А , междувременно да загърби текущите ремонти на пътищата, защото там ленти за прерязване няма и камерите на BTV не идват , в резултат на което милиони, пътуващи ще похарчат сума пари по ремонта на ходовата си част на автомобилите си. Суми , които верочтно ще надхвърлят в пъти парите за ремонт на пътищата.
  Един стадион (никому ненужен) и една магистрала.
  Но това не е дори 1/100 000 от построеното от Живков !

 13. 13 Профил на nikolaydkolev
  nikolaydkolev
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Сега засега имаме
  едно разширено парче от околовръстното на Сф,
  една ремонтирана естакада с цветенца
  и мнооого премиерски амбиции.

 14. 14 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1052 Весело

  "...Аз не им се сърдя, защото това е разбираемо, макар че аз, може би от всички пороци, нямам само този, наречен завист."
  =========
  Наш Боко Тиквата почна много да лъже

 15. 15 Профил на ostin22
  ostin22
  Рейтинг: 676 Неутрално

  Да се хвалиш за несвършена още работа или само за довършена от предишните правителства работа още повече при положение, че си точно първият премиер дошъл и имаш тази възможност да използва огромни европейски фондове които не са били на разположение преди говори за болестно състояние - наглост, простотия и непокрито самочувствие! Болният е ясен-Боко, а пък заразата му я кара и носи в себе си за съжаление целият български народ!

  There is no way to happiness, happiness is the way!
 16. 16 Профил на xpirate
  xpirate
  Рейтинг: 453 Неутрално

  До коментар [#15] от "ostin22":
  хайде де! не са били ама друг път. ДА си чувал за предпресъединителни фондове?

 17. 17 Профил на hch11372709
  hch11372709
  Рейтинг: 229 Неутрално

  До коментар [#14] от "stenli1":

  Ами, той простакът си е простак, какво друго да прави....Проблемът, според мен не е той, а хилядите идиоти, които го избраха....

 18. 18 Профил на prodanov_
  prodanov_
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Скивайте са, драги съфорумци, ако премиера беше умен, щеше да краде като предишните, ама той е тъп и не го прави и с право се хвали!

  До 9. ІХ. 1944 г., тази паметна дата, българският народ се намираше на ръба на една бездънна пропаст! След девети той направи съдбоносната крачка напред! - Тато
 19. 19 Профил на Skydiver
  Skydiver
  Рейтинг: 514 Неутрално

  СК сгафи с тази критика. Нямаше смисъл да се правят на пророци и да искат оставки на базата на това какво Брюксел щял да направи в бъдеще.

  Но за сметка на това критиките им за възхваляването на Живков и сега за посланиците си бяха на място.

 20. 20 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1052 Весело

  До коментар [#18] от "prodanov_":

  Ха-ха, това най-новия виц ли е?

 21. 21 Профил на 45iv
  45iv
  Рейтинг: 436 Неутрално

  Ама кво му стана на Боко Магистралски що неговори в 1лице единствено 4исло тъи се губи ефекта от направеното,умря и циганката дет го хвалеше.

 22. 22 Профил на vasq222
  vasq222
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Няма по-голяма гнида от Бойко Борисов. Ако го видя някъде по улицата, ще му счупа популистката кратуна.

  НЯКОЙ ЗНАЕ ЛИ КАК ЕДИН МИЛИЦИОНЕР ЕДИН ДЕН СЪБУЖДА СЕ МИЛИОНЕР?
 23. 23 Профил на sorens
  sorens
  Рейтинг: 506 Неутрално

  На премиерчето Боко може да му завижда само някое китайче, и не за друго, а само заради мускулната маса.

 24. 24 Профил на epoc
  epoc
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Ех, бойко бойко, единственото, което направихте е търга за автомагистрала Тракия. Останалото или са провали (околовръстното) или е заварено и гръмко оплюто от предишното (спортната зала, автомагострала Люлин). И голямото светло бъдеще с още магистрали и още обещания. А колко хляба може да си купи един пенсионер с тези обещания?

  Икономедия се превърна в трибуна на тролове ЗА и ПРОТИВ правителството. Очевидно е, че няма какво да се говори или коментира с такива драскачи....
 25. 25 Профил на sir__lanselot
  sir__lanselot
  Рейтинг: 450 Весело

  "Свършеното" от Боко Тъпото си е талаш, талаш, боза, артистично подпръцване и едно голямо , голямо нищо!
  И огромни и претенциозни полюции. ..

  Боко Тъпакът съвсем е изперкал... тотално !
  Нарцистичността му вече не е симптом- това си е диагноза .

  Затова препоръчвам в Карлуково да приготвят една лента и пластмасова ножица ( метална е опасна за психично болн ...) , за да я резне Боко , когато го премат там... за лечение !

 26. 26 Профил на БГА Балкан
  БГА Балкан
  Рейтинг: 620 Весело

  И Костов има принос за България - БГА Балкан, САПИО, Нефтохим (харизан на "омразните" руснаци), Кремиковци, РМД-тата и много други.

  О, Музо, възпей оня гибелен гняв на Ахил ..........
 27. 27 Профил на ret
  ret
  Рейтинг: 782 Весело

  Дъвчене му е майката при създалата се ситуация
  А по принцип голямо такова ще падне,дълго време ще му го дъвчете
  Който e съгласен да му дъвче ....,да натисне "-"

 28. 28 Профил на ret
  ret
  Рейтинг: 782 Весело

  До коментар [#22] от "vasq222":

  Хах,ти си бил опасен бе
  Или си опасна и искаш да го скараш с Цветелина

 29. 29 Профил на 45iv
  45iv
  Рейтинг: 436 Неутрално

  Абе някъква пенсионерка била приета в Пиругов с инфаркт, тъкмо си брояла стотинките за хляб и иско4ил Боко и зел да и расправа колко ефтино е 2 мил. евро за метър шосе.

 30. 30 Профил на ZAFIRA
  ZAFIRA
  Рейтинг: 229 Весело

  Браво Бойко,за първи път има надежда в тази държава,че се строи,а до останалите коментиращи,които оплюват,кво да ви кажа-ами да го духате кретени антибългарски хахааха смотаняцииииии

  MarketGlory е икономическа и военнa игра, където можете да конвертирате вашата виртуална валута в реални пари http://www.marketglory.com/strategygame/zafira82
 31. 31 Профил на renegat
  renegat
  Рейтинг: 1170 Неутрално

  До коментар [#26] от "БГА Балкан":

  ...червена стюардесо, бивша продавачке в "КОРЕКОМ"- ДОКОГА ще бръщолевиш НЕСЪСТОЯТЕЛНИ и нечленоразделни словосъчетания, бре? Няма ли да разбереш,че този шум никого не впечатлява вече. Това припиране за едно и също, известно на всички ми напомня на шума от работата на прекъсващи самолетни мотори на голяма височина и последващата паника обземаща пилотите и стюардесите на полета бре. Иди и си потъси прано бельо и го дръж на една ръка разстояние - друго неможе да ти се препоръча...

 32. 32 Профил на pump it!
  pump it!
  Рейтинг: 229 Весело

  Че Боко е с едноцифрено IQ - са наясно и феновете му(дори и тези, които нямат представа какво е IQ).
  Но да изцепиш на правителствено заседание:
  - "...и сега, когато минават и гледат стотици километри вече на чакъл магистрала..."?!
  Стотици километри... на магистрала "Тракия"?!
  Стотици километри?!
  Е, това е прекалено дори за неграмотните Бокови фенове!
  Това е толкова гламаво, че би потресло и най-тъпоглавия гербаджия!

  Между другото - съжалявам гербаджиите.
  Защото след някой месец ще трябва да си търсят друг обект за преклонение.
  И понеже изборът не е голям - Гоце или Трактора - как ли ще се гънат тези нещастници...

  pump it!
 33. 33 Профил на Гогич
  Гогич
  Рейтинг: 1286 Весело

  До коментар [#32] от "pump it!":

  Не им е лесно. Ама хич...

 34. 34 Профил на liolio3
  liolio3
  Рейтинг: 63 Неутрално

  -ами хората извън София като видят как мизерно живеят и техни пари се наливат само в София
  -ами мизерията по селата
  -ами преебаното здравеопазване
  -ами образованието
  -ами културата-
  -ами батаците в отбраната и полицията
  -ами национализираните здравни и пенсионни вноски
  -ами полицейщината
  -ами простата ти кратуна
  -ами на следващите избори като получиш мощен шут между подопашните бузи

  А , какво ще кажеш

 35. 35 Профил на БГА Балкан
  БГА Балкан
  Рейтинг: 620 Весело

  До коментар [#31] от "renegat":

  "Това припиране за едно и също, известно на всички"

  Искрено се радвам че поне един син талибан приема че далаверите на съпруга на партийната секретарка са извесни на всички.

  О, Музо, възпей оня гибелен гняв на Ахил ..........
 36. 36 Профил на ohubohu
  ohubohu
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Този наистина е болен!

 37. 37 Профил на Stream
  Stream
  Рейтинг: 1391 Любопитно

  До коментар [#2] от "merkel":

  То това вашето е като шапа по овцете- заразно е сигурно? Като те гледам и ти си решил да счупиш глупомера подобно на вожда ти!
  Какви стотици километри магистрали - не видяхте ли какво стана при първия по сериозен дъжд на околовръстното Две такива изпълнения и основата на пътя е потдала!
  Егати некадърниците сомодоволни!

  Хитростта пречи на мисълта!
 38. 38 Профил на _dan_
  _dan_
  Рейтинг: 611 Неутрално

  ами новия НИКОМУ НЕНУЖЕН стадион?
  ами ОКОЛОМРЪСТНОТО ПРИ ДРАГАЛЕВЦИ, КОЕТО ПРИ СИЛЕН ДЪЖД СЕ ПРЕВРЪЩА В ГРЕБЕН КАНАЛ ЗА КАНУ КАЯК?
  ами ако на следващите избори ГЕРБ не са първи ???
  и т.н. и т.н.

 39. 39 Профил на 4i4olin
  4i4olin
  Рейтинг: 506 Весело

  До коментар [#17] от "vevie":

  Да бе, теб трябваше да изберем и "stenli1" за пръв заместник, или може би серГей да повтори мандата, тъкмо започна да се научава да ходи на работа.

 40. 40 Профил на Reveal
  Reveal
  Рейтинг: 838 Неутрално

  Главния слуга уж не се бъркаше в работите на другите партии, а вече за кой ли път навлиза дори в емоционалните им аспекти. Безспорно никой преди това на негово място не го е раздавал

  тъй въодушевено, но напоследък прекалява. Навярно изпитва опасения от това, че става все по-видно как партийката му е всъщност това в което се е пременила тройната коалиция. Винаги е

  чудовищно когато професионалистите и експертите трябва да плащат политическа цена и то особено с цел да се извличат само негативите от демокрацията при нулево възползване от позитивите й.

  "Да се махаш от тази банка веднага миличка. Шефа й е параноик и измъчва момчето само защото чело някакви си книги и филми за обири" из Призрачния град
 41. 41 Профил на 4i4olin
  4i4olin
  Рейтинг: 506 Неутрално

  До коментар [#37] от "Stream":

  Който работи - греши. Безгрешен беше серГей до преди 5 години по тази причина.
  А ти все още не разбра ли защо се наводни околовръстното? Добави и другите костови доводи за оставки, дето са се сблъскали 2-та кораба, а и колко коли се сблъскаха...

 42. 42 Профил на gogoggggggg
  gogoggggggg
  Рейтинг: 561 Неутрално

  Според мене вие сте идиоти и нищо не разбирате от генералските работи.Основното занимание от месеци насам е как борисов да намери вратичка и да измести президента при приветственото слово за новата година!Всички вие които не разбирате какъв умствен труд е това сте тъпаци и профани.Да живее генерала и неговият духовен живот.

 43. 43 Профил на Аксел
  Аксел
  Рейтинг: 675 Весело

  Ееее,не си прав Премиере да нанасяш такава серия крошета по немощни трупове!Те не са виновни хората -толкова им е акълът,скопени люде що да делать?

  България има ЕДИН европейски политик-БОЙКО и ЕДНА европейска партия-ГЕРБ.Останалото е мафия!
 44. 44 Профил на ║▌│█║█║║▌│█│║
  ║▌│█║█║║▌│█│║
  Рейтинг: 782 Неутрално

  Ужасно! Предполагах че тоя човек не е наред, но той наистина не е наред.
  Политиката е намиране на консенсус в противопоставяне на политически позиции.
  Той това което осъществява сега е едно самодостатъчно тщеславие разплуло се в автократично самовенцеславене.

  Be all you can be.
 45. 45 Профил на Stream
  Stream
  Рейтинг: 1391 Любопитно

  До коментар [#41] от "4i4olin"
  Аз знам защо се наводни "Околомръсното шосе"* под Драгалевци- най малкото поради простата причина че съм ВиК инженер по професия. И най интересното, че съм човек отказал на ГБС "Инфраструктурно строителство" - ръководна позициа точно по строителството на канализацията на същия този участък (това се случи през късната пролет на 2007г)
  A шосето се наводни поради ,ред фундаментални причини, като:
  ПРОФАНИЗАЦИЯ НА СТРИТЕЛСТВОТО и на цялата икономика и държава
  1. Пълното унищожаване на КИИП като професионална камара. Именно Браншовите организации в нормалните страни са гарант за "добрите практики" в една област! Но при нас със нашият "тлеещ социализъм$ и товаq че държавата и опосредсвано олигарсите са най големите инвеститори- това не е така!Тази камара КИИП е превърната в своето отрицание (най вече Софийската част) и служи единственно за облагодетелствуване на нейните шефове инж.Наков и други феодализираливластта си в нея!КРАЙНО ВРЕМЕ Е СЪЗДАВАНЕТО НА ПОНЕ ОЩЕ ЕДНА АЛТЕРНАТИВНА БРАНШОВА ОРГАНИЗАЦИЯ! Но политиците нямат интерес те да, но ние обикновените граждани имаме!
  2 . Докарването на българския строителен инженер професионалист до полугладно съществуване- със серия мерки гарантиращи единствено печалбата на "строителните фирми"И в резултат на което накърняващи обществения интерес- чиито гарант е професионализмана проектанта и изпълнителя и силния обществен контрол!
  3 Откритото толериране на фирми като ГБС и други близки до Премиера - (познайте защо)
  4. Проектирането и изпълнението на обекти от общественно значение от "консорциуми"(едноднеки) обединени с единствената цел максимална печалба (при пълно незачитане на норми и правила)!
  5. Пълно отсъствие на смисъл в работата на ДНСК - чист формализъм и т.н.т.

  и много други факти.

  И накрая бих задал един съвсем уместен въпрос:

  ЗАЩО СТАРОТО ШОСЕ НЕ СЕ НАВОДНЯВАШЕ ?

  )

  На това си отговорете!

  * Това е най-скъпото пътно съоръжение на километър вИсторията на България! )

  Хитростта пречи на мисълта!
 46. 46 Профил на moreto
  moreto
  Рейтинг: 616 Неутрално

  Такъв тон, терминология и тематика по-скоро би подхождала на приятелска сбирка на табла и ракия в къшата в Банкя, а не на членове на едно отговорно правителство, което трябва да решава, къде да отидат парите на хората, кое е важно да се построи. Обсъждането на реакции на опозиция, а и на когото и другиго, е смешно, обясненията на тази реакция като завист е направо разсъждения на децата от детската градина.
  Ама така е, като си имаме проз пожарникар и охранител, а не държавник начело на правителството.
  Въпреки, че не съм го избирала, пак ме е срам!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK