СДС поиска Борисов да отчете всички бонуси в държавната администрация

СДС поиска Борисов да отчете всички бонуси в държавната администрация

© Юлия ЛазароваСДС настоява министър-председателят да направи публични всички допълнителни плащания в държавната администрация, съобщи БТА. Партията поиска всички министри да информират колко пари са изплатили като допълнително възнаграждение и по какви критерии са избирали стимулираните служители.


Управляващите трябва да обяснят защо има пари за допълнително материално стимулиране от по две-три средни заплати в администрацията, а не за изкуство и пенсии, заяви на пресконференция  в парламента депутатът от "Синята коалиция" Михаил Михайлов.


Като пример за подобно стимулиране от СДС дадоха Министерството на околната среда и водите (МОСВ). За три месеца през 2009 г. - между септември и декември, само в централната администрация на МОСВ са раздадени 466 000 лв., а за 10-те месеца на тази година са изплатени 51 процента от планираните средства - близо 500 000 лв., като е предвидено до края на 2010 г. да бъдат раздадени общо 768 655 лв., каза Михайлов. Той допълни, че са раздавани бонуси "на калпак", независимо кой какви заслуги има и независимо дали е работил по европейски проекти, или не.
От СДС раздадоха писмен отговор на министър Нона Караджова до депутат на ГЕРБ за сключени граждански договори и раздадени допълнителни материални стимули в МОСВ. Преди няколко дни изнесохме данни за това, че Дядо Коледа се е настанил в агенцията "Пътна инфраструктура", сега получихме данни, че той не стои само там, а обикаля и в други министерства през цялата година, каза Михайлов. Депутатът напомни, че по време на дебата за бюджета са поискали структурна реформа в държавната администрация и сериозни съкращения в министерствата и агенциите.


На 14 декември СДС поиска оставката на ръководството на Агенция "Пътна инфраструктура" заради данни, че там всеки месец са раздавани по близо 300 хил. лв. бонуси на служителите. В отговор беше заявено, че заплатите и бонусите в агенцията ще бъдат обявени в интернет, а шефовете й уточниха, че въпросните бонуси били не за един, а за десет месеца и са дадени заради много работа.

Коментари (56)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 2. 2 Профил на Jay Gould
  Jay Gould
  Рейтинг: 334 Неутрално

  "Управляващите трябва да обяснят защо има пари за допълнително материално стимулиране от по две-три средни заплати в администрацията, а не за изкуство и пенсии"

  Колко пари струват на България чиновниците и държавните служители: http://borsi.blog.bg/novini/2010/03/11/kolko-pari-struvat-na-bylgariia-chinovnicite-i-dyrjavnite-sl.509036

  investments.dir.bg
 3. 3 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1366 Гневно

  Щом имат за бонуси значи вече могат да си внасят и осигуровките а не да чакат ние да им ги внасяме.
  Другият вариант е Боце да се качи на снегорина и половината да ги изрине от държавната ясла.

  Цацарoff - Оставка ! >:-)
 4. 4 Профил на БГА Балкан
  БГА Балкан
  Рейтинг: 768 Неутрално

  Браво на СК (Старите Крадци). Винаги слагат малко катран в кацата с мед.

  И в морето ми е до колене .....................
 5. 5 Профил на MIRADOR
  MIRADOR
  Рейтинг: 605 Неутрално

  Защо негодувате, че тия от МОСВ получавали бонуси? Та те имат толкова неоспорими "приноси", в унищощаването на околната среда!Нона е събрала такъв екип от пазачи на околната среда,че тя горката издъхва!Застроиха всички вододайни зони около язовирите и водоползвателите ползват фекалии,а те прибират рушвети и си пасуват!Медали "Стара планина" да им окачи Гоце!

  Виниций
 6. 6 Профил на nomer37
  nomer37
  Рейтинг: 497 Любопитно

  А Лицето ще обеснили на обикновения данъкплатец как кара кола за 200 000 лева, вярно че пести от храна, опаса Драгалевци, но все пак доста станаха забогателите от спестяне от закуски!

  "Отдавна твърдя, че социализмът има нещо общо със СПИН. Предимно се предава по наследство и по полов път." Антон Кутев
 7. 7 Профил на xmm
  xmm
  Рейтинг: 1094 Весело

  До коментар [#6] от "nomer37":

  това означава,че бизнеса със закуски върви добре.Трябва нап да установи наблюдение

 8. 8 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1366 Весело

  До коментар [#7] от "xmm":
  По- скоро кетъринга

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 9. 9 Профил на омбре
  омбре
  Рейтинг: 714 Неутрално

  Чиеновниците са неизтребими-да си припомним първото обещание на Гърбавите- да се намали администрацията.Да ама не,пенсионерите кучета ги яли от тях нищо вече независи

  НЯКОЙ НЕ ГИ БИВА ЗА НИЩО...НО СА СПОСОБНИ НА ВСИЧКО
 10. 10 Профил на Realistka
  Realistka
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Нали в Министерството на околната среда и водите (МОСВ) в качеството си на зам. министър е Евдокия Манева от Синята коалиция.
  Какво е пречело на г-жа Манева да спре тази практика на фрапантно разточителство.
  Ако тя беше направила това, щеше да направи ненужно това изказване на депутатът Михаил Михайлов.
  Хайде, не ни правете на по-прости, отколкото сме!

  The best way out is always through Robert Frost
 11. 11 Профил на kento
  kento
  Рейтинг: 605 Неутрално

  До коментар [#1] от "be_google":

  Бухал,дай някакво инфо за тоя ръст!
  Ти четеш ли си написаното?

 12. 12
  ****

  Този коментар беше изтрит в 14:42 на 17/12/2010 от неговия автор.

 13. 13 Профил на Demokrat
  Demokrat
  Рейтинг: 870 Гневно


  Миналата година ГЕЕЕРБ си гласуваха бюджет, с който илзпаха половината от резерва. За какво ? Видя се, че за 'реформиране" на администарцията с бонуси.

  Тая година Борисов отказва да прави реформи, т.е. да направи необходимото щото всяка държавна ситема да започне да си върши работата И, И харчи по-малко, понеже: "в криза не се правят реформи".

  И чаканото намаляне на администрацията пак не стана.

  Не можело да се въведе и плащане на осигуровките от държавните ...., та малкото реално произвеждащи продължават да ги плащат и тях.

  Грозен популизъм, лъжи и преструвки - това е управлението на ГЕЕРБ.

  Само платени и/или умствено увредени лица могат да пишат в подкрепа на БКП и нейните производни Атака/ДпС/ГЕРБ. Ще дойде ден и... всекиму според заслугите!
 14. 14 Профил на dan1koplatec1t
  dan1koplatec1t
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#13] от "Demokrat":

  +1

 15. 15 Профил на Jay Gould
  Jay Gould
  Рейтинг: 334 Неутрално

  В 2010 администрацията само до сега е изплюскала над 5 милиарда лева. Колко работа е свършила за тези пари се вижда по хаоса в държавата.
  Иначе пари за пенсии няма.....но само любовницата на Дянков, в МФ взема по 8 000 лева на месец, плюс, служебни коли и други екстри.

  Средната месечна заплата на "експерта" Калина Илиева във Фонд земеделие е 4 615 лева: http://borsi.blog.bg/politika/2010/12/05/srednata-mesechna-zaplata-na-quot-eksperta-quot-kalina-iliev.645937

  investments.dir.bg
 16. 16 Профил на Vassco
  Vassco
  Рейтинг: 516 Гневно

  Вече е съвсем ясно, че между БСП, РЗС и огризките от старото СДС няма никакви разлики. Същите идиотски обвинения. Вместо да се се извинят за лъжите за заплатите в АПИ, тръгнали да си ровят носа в други неща. Ако на сините депутати им се плаща според труда, би трябвало да не получават нищо. Дори и то им е много))
  Ама какво може да се очаква от разни политически трупове като СДС - освен неприятни миризми)))

 17. 17 Профил на stoiank
  stoiank
  Рейтинг: 1535 Неутрално

  За мен и едните и другите са здрави популисти. Там където има съкращения и оптимизация, защо да не получат бонуси, за да имат стимули и останалите да се преструктуират. Продължавам да смятам, че заплатите в държавната администрация са обидно ниски и затова и услугите, които предлагат са смешни. Какво очаквате от човек, който получава 500-600 лв. бруто. Да носи отговорност, да е самоинициативен или да се стреми да е в крак с новостите, просто забравете.

 18. 18
  ****

  Този коментар беше изтрит в 14:34 на 17/12/2010 от неговия автор.

 19. 19 Профил на bokko
  bokko
  Рейтинг: 551 Любопитно

  Колкото по рано се изринат тези толкова по добре. Всички глупости натворени до сега стигат. Ще се плащат много години ...

 20. 20 Профил на kento
  kento
  Рейтинг: 605 Неутрално

  До коментар [#19] от "bokko":

  Миналата година нали ги изринахме?Ти да не си се събудил след кома?И да,сега вече им плащаме поразиите!

 21. 21 Профил на berbenkov
  berbenkov
  Рейтинг: 1366 Весело

  От Б. Б. - далеч!
  У него всичко е глеч!

  www.berbenkov.hit.bg
 22. 22 Профил на moon74
  moon74
  Рейтинг: 557 Неутрално

  Въпросът е принципен и е правилно поставен. Важно е отговрът да се сведе и най-вече до полицията.

 23. 23 Профил на Forest
  Forest
  Рейтинг: 1311 Неутрално

  заплатите и бонусите на всички държавни служители трябва да са качени в интернет. така е в САЩ например. а не да се молим да бъдат публикувани.

  Истината ни прави свободни.
 24. 24 Профил на t5eyes
  t5eyes
  Рейтинг: 738 Неутрално

  а в друга статия: ...усвоени са едва 5% от парите...
  малко история за робовладелския строй да почетат от сдс, че за тях демокрацията е да си живеят като сенаторите от древен Рим (по време на упадъка)
  за справка: как се борят робите със робовладелците?
  Работят по-мързеливо и по-бавно!
  други действия водят до ликвидация.

  свят, спри да се кланяш на богинята Кали
 25. 25 Профил на ostin22
  ostin22
  Рейтинг: 660 Неутрално

  Абе аз продължавам да се чудя, че Герб има въобще още поддръжници?? Толкова ли глупаци вярно има в България?? Обещаха много-изпълниха нищо! Видях им тяхната грижа за българите, тяхната "компетентност",техние "кадри", техните лъжи.. Видях колко "справедливо" въведоха данък Лукс и данък Колиба, видях как "справедливо" извършиха пенсионната реформа, видях как "справедливо" намалиха социалните осигуровки /точно както обещаха/ ..видях как "ни вдигнаха стандарта"..Да бъда честен всичко което видях за 18 месеца откакто дойдоха е Боко да се фука и оправдава, Цецо да "брои" престъпници, Тотю да смъква безработицата с математически способи, Дянката да се заканва..и отказва.. Пълна трагедия е това правителство! Който го не е разбрал вече явно и никога няма, защото няма с какво!

  There is no way to happiness, happiness is the way!
 26. 26 Профил на Reveal
  Reveal
  Рейтинг: 823 Неутрално

  И уместно би било банките да бъдат посъветвани да не отпускат заеми на държавни служители.

  При толкова много, адски много излишно назначени, то вложителите в тях са силно притеснени дали

  не са въвлечени в схеми насочени срещу самите тях и за купуване на гласове на предстоящи избори.

  "Да се махаш от тази банка веднага миличка. Шефа й е параноик и измъчва момчето само защото чело някакви си книги и филми за обири" из Призрачния град
 27. 27 Профил на uzur
  uzur
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Няма Дядо Коледа за пенсионерите-за тях пенсионна реформа,но ще има Дядо Коледа, за бюрократите,те получават двойни и тройни заплати, като няма пари за за пенсии и лекарства.
  http://yphalachev3.blogspot.com/2010/12/blog-post_17.html

 28. 28 Профил на Curb Your Enthusiasm
  Curb Your Enthusiasm
  Рейтинг: 626 Неутрално

  Аз от 10 години работя в държавна фирма( не в България) и бонус никога не сме получавали.

  Бонуси се раздават в частините фирми, и то за постигнати резултати и след като се гласуват от борда на директорите.

  Заплатите на държавните служители тук се определят когато се приема бюджета за финансовата година, и за никакви бонуси не се говори повече.

  Заплатите обикновенно се индексират всяка година, но от 2 години са замразени.

 29. 29 Профил на kitaec__
  kitaec__
  Рейтинг: 605 Неутрално

  Герб от ден на ден стават по смешни

 30. 30 Профил на Musashi
  Musashi
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Всяко ново управление е и нова "представителна извадка", от една и съща пасмина!

 31. 31 Профил на Stream
  Stream
  Рейтинг: 1366 Весело

  Браво на СДС!

  ГЕРБ - Грабители Екзекутиращи Република България!

  Хитростта пречи на мисълта!
 32. 32 Профил на Realistka
  Realistka
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  До коментар [#23] от "Forrest Gump":

  Правилно! Съзсем правилно! задължително всички заплати и бонуси в Интернет!
  И не само с някакви хитрости като ги събират, умножават, делят, представят в обобщени таблици, и графики във форма на кашкавалени пити, от които нищо да не се разбира, а по отдели и поименно. За да може всеки среднограмотен човек да го прочете и да го разбере...

  The best way out is always through Robert Frost
 33. 33 Профил на vodo
  vodo
  Рейтинг: 823 Неутрално

  Много популистко, СДС откри топлата вода.
  Имам информация от държвни служители, те твърдят че тези бонуси или ДМС-та не са нищо ново. Взимат си ги години наред, просто сега некой се разшава (СДС) и взе да мирише. Смешното е че Евдокия Манева е зам. министър и си трае, защо ли!!!

  Българският език е най-точният език, на който могат да се предадат окултните Закони и Словото на Бога, защото българският народ е най-древният народ на Земята.
 34. 34 Профил на vodo
  vodo
  Рейтинг: 823 Неутрално

  Не ме разбирайте погрешно, но повечето заплати на държавни чиновници гравитират между 400 - 800 лв. Като 800лв е за началническо и директорско ниво, всички останали, младши,старши и главни експерти са надолу.
  Има класификатор и всеки може да го провери, така че аз не виждам нищо против тези ДМС-та.

  Българският език е най-точният език, на който могат да се предадат окултните Закони и Словото на Бога, защото българският народ е най-древният народ на Земята.
 35. 35 Профил на Stream
  Stream
  Рейтинг: 1366 Гневно

  До коментар [#34] от "vodo":

  1/3 от работещите българи са безработа в момента.
  И то тези които произвеждаха.
  Двадесет години се борите срещу всеки нормален човек и гражданин идващ при Вас (държавните служители)! Или както се казваше "До обед бяхте гладни а след като се наобядвате Ви се спяло!"

  И сега имате наглоста да говорите за популизъм!

  Аз по голяма наглост от това не съм виждал.

  България е последната по жизнен стандарт държава в Европа. С най-много държавни служители на единица броика жители. И държавни служители с почти нулева ефективност.
  Иимате наглостта да получавате бонуси, когато нямате пари за бърза помощ на хората?
  Да претендирате за това, че това било нормално да Ви наградят,когато хиляди пенсионери карат на кисело мляко и хляб!

  СВИНШИНА !

  Хитростта пречи на мисълта!
 36. 36 Профил на leonid
  leonid
  Рейтинг: 605 Гневно

  До коментар [#35] от "Stream":

  Демократче,защо намесваш пенсионерите тук?От сергейчо ли вземаш пример?
  Такива боклуци сте за бесене бе!Вярваш ли ми?Боклуци сте се родили и такива оставате вашта мама и катили мръсни!

 37. 37 Профил на Stream
  Stream
  Рейтинг: 1366 Весело

  До коментар [#36] от "apolo13":

  Я отлитаи в орбита!

  Много ти е богат речника!
  А пък за доводите да не говорим.
  Като С.Станишев го е казал да не би да си е купил истината за себе си!
  Или ти "бюроКЛАТА" стана правоверен ГЕРБаджия за едни коледни добавки? И за това, че те оставиха да си пиеш кафето по цял ден и да получаваш заплата (макар и мизерна) вместо да се редиш на опашки пред Бюрото за Безработни!

  Хитростта пречи на мисълта!
 38. 38 Профил на perpetuum_mobile
  perpetuum_mobile
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#34] от "vodo":

  Там е работата, че на всички останали (независимо колко малко получават) се обяснява, че трябва да стягат коланите заради кризата, а на чиновниците спестяват това обяснение и дори бонуси им дават.

 39. 39 Профил на Mai Tai
  Mai Tai
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Дянков няколко пъти повтаряше по ТВ, че никъде по света ( т.е. УСА за него) не се дават 13 заплати, но това не му попречи да раздаде 13 заплата в своето министерство и да засекрети сумата, която е дал за бонуси. Поздрави до всички негови поддържници- глупаци

 40. 40 Профил на Mai Tai
  Mai Tai
  Рейтинг: 1366 Гневно

  До коментар [#38] от "perpetuum_mobile":

  На чиновниците не само им дават бонуси , НИЕ им плащаме пенсионните и здравни вноски, те дори и за това не се бръкват в джоба си.

 41. 41 Профил на schleimer
  schleimer
  Рейтинг: 935 Неутрално

  Принципно аз съм суверенът и работодателят на тези, които сами си гласуват бонуси, които пък пак аз изплащам, без да ми се казва, на каква стойност са те. Е такъв цирк няма никъде, ама нииииикъъъъдеее в света. В нормалния свят. Ето затова Европа се дели на Стара, Нова, Балкани и... България. Ние никъде не се вписваме. Няма по-изостанала държава от нас, по-малоумен народ от нашия, по-бедни хора от българите. Не ви харесва, знам. И на мен не ми харесва и ще си сложа минус

 42. 42 Профил на Stream
  Stream
  Рейтинг: 1366 Разстроено

  До коментар [#38] от "perpetuum_mobile":

  Ами за това все пиша по форума, че това нашето не е никакъв капитализъм а "тлеещ 66 годишен Социализъм"след като държавните служители са повече от работещите в България! Само при социализма чантаджиите бяха повече от работещите!

  На нас глад а на тях бонуси!

  Тъй ще е нали те са му сигурния електорат на Борисов!

  Хитростта пречи на мисълта!
 43. 43 Профил на alex_ks- Обект на модерасистка дискриминация
  alex_ks- Обект на модерасистка дискриминация
  Рейтинг: 551 Неутрално

  До коментар [#40] от "Mai Tai":

  Какво плащаш ти бе? Сигурно 90 % от пишещите тук се осигуряват на минимална заплата и съответно укриват и данъци и осигуровки.

 44. 44 Профил на alex_ks- Обект на модерасистка дискриминация
  alex_ks- Обект на модерасистка дискриминация
  Рейтинг: 551 Неутрално

  До коментар [#32] от "Realistka":

  Ок, нека и на всички останали заплатите да са в интернет. Ама като видя на някой, който отговаря за производство за милиони евра и в същото време по договор получава 240 лв. какво да го правим?

 45. 45 Профил на Dehumanizer
  Dehumanizer
  Рейтинг: 986 Гневно

  За чий я хрантутим тая чиновническа сган? Че са много красиви ли? Държавната администрация изплюсква всичко, до което се докопат крадливите ѝ ръце! Прилага законите както ѝ изнася за да пълни бездънните си джобове с рушвети! Всички работят за да пълнят пеликанските гуши на тия обесници! С безумните ДДС-та на всичко, с хилядите даждиета и берии каквито не е имало и по турско! На тях, на милицията, на военните, на топлофикациите и на търговците на ток и вода.

  «Enjoy yourself. It’s later than you think.» - chinese proverb
 46. 46 Профил на alex_ks- Обект на модерасистка дискриминация
  alex_ks- Обект на модерасистка дискриминация
  Рейтинг: 551 Неутрално

  Администрацията работи така, както се управлява. А управляващите си ги избират избирателите. Кратко и ясно. Сърдете се за всичко само на себе си.

 47. 47 Профил на Раз печки, раз кюнци
  Раз печки, раз кюнци
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  До коментар [#31] от "Stream":

  хаха ти си наистина пълен кретен... преди ги плюва сега браво.. идиот.. ще плачеш !

  " Бог ме е благословил с богатство и ще ми иска отчет "
 48. 48 Профил на Раз печки, раз кюнци
  Раз печки, раз кюнци
  Рейтинг: 1366 Разстроено

  До коментар [#35] от "Stream":

  Мога да те зема да чистиш кенефа на вилата ми край Албена. Коледа е жал ми е за теб Ще те оставя да си ровиш в коша за смет на воля, а може и там да си поспиш тъкмо ще ти е удобно. Понеже в кучешката колиба ще ти е много широко и за да се чувстваш у дома си по-добре спокойно се настани в контейнера и ще сънуваш чудни сънища- на Коледа стават чудеса..

  " Бог ме е благословил с богатство и ще ми иска отчет "
 49. 49 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  ГЕРБерите яко цицат от бюджета. Лапат колкото могат.
  Яжте уважаеми, плюскайте, само внимавайте да не се пукнете от толкова тъпкане.

  Не цъфтиш ли като цвете, гниеш като бурен.
 50. 50 Профил на Раз печки, раз кюнци
  Раз печки, раз кюнци
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  До коментар [#49] от "Десен":

  и как ста това цицане..да не ти е костовото правителство бе левак...

  " Бог ме е благословил с богатство и ще ми иска отчет "
 51. 51 Профил на Stream
  Stream
  Рейтинг: 1366 Весело

  До коментар [#48] от "Раз печки, раз кюнци":

  Няма нужда да ти пиша какъв си! Ти едва ли разбираш но хората могат да разберат по това което пишеш!
  Очевидно приемаш нещата твърде еднопланово, и с типичните ти дълбоки личностни проблеми и комплекси реагираш така! Това е проблем освен на читателите на твоето семейство и най-вече служители ако имаш въобще такива!

  Очевидно ме бъркаш с някого, тъи като не можеш да разбереш съпричастноста на интелигентния човек към хорските проблеми! Това е типично за "мутреешите" бизнесмени. И ви прави много жалки в очите на останалите!
  Мутрите заразлика от Вас "мутреещите бизнесмени"бяха в по-голямата си част бивши спортисти ( т.е. хора уважаващи противника,труда му и смелостта му в боя) имаха редица положителни черти. Някои от тях помагаха на хора в нужда, наистина!
  Докато Вие мутреещите бизнесмени, освен че се ошопарихте не приличате на нищо нормално. куха фраза, дебелащина прикриваща страх, простотия, и презрение към всички (презрение продикрувано от това, че знаете" че ако паднете, няма да намерите сили да станете". И как ще станете като сте създадени (заченати) в една изкуствена корупционна среда в наситен разтвор от рушвети!)!
  Презрението г-н Стефан Стефанов не е признак на сила, както си мислите Вие (тъй като сте свикнали да Ви презират. И сте уважавали силно хората който са Ви презирали.).
  Непрекъснатото демонстриране на подобно надменно поведение е признак на ниска култура, на глупост бих казал и на неспособност или мързел да оцениш хората около тебе.
  Това винаги се заплаща по един или друг начин и то скъпо!
  Въпреки, че е модерно във Вашите "псевдо елитарни среди" но на най ниското равнище "портиерското"!
  То е родов белег на "слугинажа"!
  "Протиерското" в душата си личи от далече!

  Защото имате манталитет на дворни песове "Въртите опашка пред стопаните си и се умилквате!Лаете по минувачите из зад оградата на анонимността, зъбите се и а когато не сте заети с това си ближете п....та (рейтинга или егото)"! Вие винаги сте били и ще си останете вързани кучета нахранилка в някой обръч или партиика! Или на заплата в някоя банка, като Вас г-н Стефан Стефанов.
  Това определение много отива и на вашия кумир!

  Приятни поклони!

  Хитростта пречи на мисълта!
 52. 52 Профил на tst54
  tst54
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#50] от "Раз печки, раз кюнци":Злобата и агресията която е в изобилие пред теб е медицински случай характерен при хората с проблеми в сексуалността или казано иначé синдрома на старата мома(ерген)Необходимо е на първо време консултация с личният лекар и с направление при психиатър

 53. 53 Профил на Stream
  Stream
  Рейтинг: 1366 Весело

  До коментар [#52] от "tst54":
  и продължение на коментар [#51] от "Stream":

  За съжаление това не е само психиатричен прецедент, това нещо "кюнеца" е закономерно социално явление.
  Това е бизнесмена в България, за него работи г-н Борисов и ГЕРБ и за това той е такъв яростен потдържник на ГЕРБ. (Целта на ГЕРБ цялата мъка на кризата да бъде изнесена от обикновенния българин а не от Златев(Правешки) или "Кюнеца" (примерно))
  Всъщност и това му е "дясното" та ГЕРБ.
  Кюнецане е изолирано явление, аз имам брат български бизнесмен с подобна лексика, начин на мислене и поведение.
  Това е социално явление, породено от нашата действителност. Двадесет години, неясни и протекционистични закони (създадени да обслужват такива хора), двадесет години на пълна липса на профсъюзи (подменени с днешните "тлъстаци", подкупени с "феодалното право" на ваучерите за храна)!
  Начина на мислене на "Кюнеца" е типичен за тях!
  Проверете, колко са даренията събрани на един благотворителен бал във "военния клуб" примерно и ще видите, че те са по-малко от цената на роклята на гърба на всяка една от дамите. Имено за това ,телевизионните благотворителни изяви изглеждат жалко.
  Особено последната в която ние Българите едвам събрахме 1 милион за този дом в гр.Шумен и Банкерката на Премиера с една врътка осребри последната частот "привилигированото положение"
  в което работеше нейната банка. Защо същата не дари за блатовротилност един (милион лева)от 148-те милиона (евро преполагам)?

  АМА ДЕ ГО БИЛ ГЕИТС В БЪЛГАРИЯ !

  С една дума: За нас няма Бил Геитс има един гол Дик**!

  И за това "Кюнеца" е незаменим, като присъствие във форума! Присъствие на което аз лично много държа!

  ** жаргонен израз в англиския (ГЕРБаджиите ще го намерят в панталоните си!)
  Хитростта пречи на мисълта!
 54. 54 Профил на БГА Балкан
  БГА Балкан
  Рейтинг: 768 Весело

  СДС - Саюз на Държавна Сигурност

  И в морето ми е до колене .....................
 55. 55 Профил на moon74
  moon74
  Рейтинг: 557 Неутрално

  Време е Министерството на правосъдието да оповести през последните 10 години за колко милиона лева е осъдена българската държава от Европейския съд за правата на човека, от Арбитражния съд в Париж и по реда на нашия Закон за отговорността на държавата. И после да стане ясно колко прокурори и друти "магистрати" са били наказани с регресни искове за лошо правоприлагане. Време е на седянките във Висшия съдебен съвет да се заговори за право и справедливост, докато там основно се ловят бримки и обличат копчета.

 56. 56 Профил на vodo
  vodo
  Рейтинг: 823 Неутрално

  "Ако някой от служещите, като правосъдието и др., поиска да злоупотреби със служебната си власт за първи път, от служба ще се лиши; ако повтори - ще се извади съвсем, като по-напред се подпише за грешката си и я поднесе писмено на хората. Ако и така не изпълни - ще се накаже със смърт."

  Българският език е най-точният език, на който могат да се предадат окултните Закони и Словото на Бога, защото българският народ е най-древният народ на Земята.
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK