Росен Плевнелиев изпревари по рейтинг Цветан Цветанов

Росен Плевнелиев

© Цветелина Ангелова, Капитал

Росен ПлевнелиевРейтингът на вътрешния министър Цветан Цветанов пада, показват данните от редовното тримесечно проучване на социологическата агенция "Алфа рисърч", проведено в периода 4-12 декември 2010 г. сред 1002 пълнолетни граждани от цялата страна.


Цветанов е изпреварен по доверие от министъра на регионалното развитие Росен Плевнелиев, макар че положителното отношение към вътрешния министър все още остава най-голямо. Отрицателните оценки за дейността на регионалния министър обаче са много по-малко от тези за Цветанов и така на практика рейтингът на доверие към Плевнелиев е най-голям.


През октомври Цветанов е имал рейтинг на доверие 37.5 (разликата между положителните и отрицателните нагласи към него), а през декември то е намаляло с над 10 пункта до 25.5. В момента Плевнелиев има рейтинг от 27.3 с ръст около 11 пункта.
Изследването показва, че общественото мнение реагира много по-силно и остро на казуси, свързани с моралните стандарти на политическия елит, отколкото на чисто експертни и политически теми, уточняват социолозите. Тъкмо в резултат от активизацията и динамиката на обществените нагласи настъпват съществени промени в оценката за ключови членове на кабинета.


Разместване е налице и при третото и четвъртото място в рейтинга на министрите. Скандалите около Калина Илиева костват на Мирослав Найденов 5 процента спад и така той остава на статистически значима дистанция след външния министър Николай Младенов. Външният министър продължава тенденцията от предишните месеци към ръст в позитивните оценки за дейността си.


Негативните оценки за дейността на Вежди Рашидов достигат 19 на сто, което според социолозите е рядкост за културен министър, а индексът му на доверие спада с почти 8 на сто.


Проблемите около финансирането на университетите и БАН носят негативи и на министър Сергей Игнатов (спад от 7 на сто). В месеците обаче, когато се дебатираше и приемаше бюджетът за 2011 г., най-големите негативи се концентрират във фигурата на финансовия министър Симеон Дянков.


Освен Росен Плевнелиев и Николай Младенов третият министър с позитивна тенденция е Трайчо Трайков, на когото симпатизира значителна част от бизнеса и висококвалифицираните служители от големите градски центрове.


Положителните оценки за дейността на министър-председателя продължават бавно да намаляват, но балансът остава позитивен (42 процента положителни оценки срещу 29 процента отрицателни).


Според данните от проучването като цяло спада одобрението към дейността на правителството.

Коментари (94)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на merkel
  merkel
  Рейтинг: 823 Неутрално

  Има шанс за България значи все пак! Дани Вълчев 8 години като народен представитиел и после министър така и не можа да бъде оценен като интелект имениджър може би заради министерството му въпреки че направи една от най-смелите реформи и само и единствено благодарение на него средното образование в момента не е на нивото на здравното или висшето, но най-накря се оцени компетентността качествата знанията и уменията. В случая на Плевнелиев. Може би разликата с Цветанов и неговите методи даде необходимият контраст за да се оцени и интелекта и мениджмънта пред ПР и мускули. БРАВО при всички полужения. Ако сега одобрят и апликационната форма на Тракия до края на годината и Борисов не го направи вицепремиер ще е най-големият глупак на света! Може да загуби Кристалина(която като интелект и компетентност също беше силен играч) но пък има вече оценен такъв който може да използва.

 2. 2 Профил на maramot
  maramot
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Точно това си мислех и аз, Меркел. Ще чакам Плевнелиев да изпревари и Боко.

 3. 3
  ****

  Този коментар беше изтрит в 14:01 на 19/12/2010 от неговия автор.

 4. 4 Профил на merkel
  merkel
  Рейтинг: 823 Неутрално

  До коментар [#2] от "maramot":

  Това ако стане нали се сещаш, че няма повече да е министър! Той и без това постоянно повтаря че е като мениджър експерт и нще те да се занимава с политика....така че дано само НЕ изпревари Борисов защото това ще екраят. А без него кабинета остава без компетентност и става страшно. Добре поне че трайков се засили тия дни.

 5. 5 Профил на spot
  spot
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Не е редно министърът на културата да бъде наричан културен министър. Особено сегашния.

 6. 6 Профил на trulr
  trulr
  Рейтинг: 640 Неутрално

  Симеон Дянков е недооценен и неразбран от голяма част от избирателите. Той е човек, който със собствените си способности и интелект е направил успешна кариера на запад, което да си признаем е голямо постижение като се има впредвид работническо-селския манталитет на повечето българи. Той може да представлява България пред света по положителен начин и неговите квалификации респектират. Разбира се, на Мунчо от село това е без значение. Той ще продължи да се захластва по някакви балкански тарикати и прочие субекти. Затове сме си и на този хал.

 7. 7 Профил на merkel
  merkel
  Рейтинг: 823 Неутрално

  Да ПОЗДРАВИМЕ журналистите ото дневник които отново както почти винаги ПЪРВИ реагираха.

 8. 8 Профил на spot
  spot
  Рейтинг: 388 Неутрално

  До коментар [#2] от "maramot":

  Ако Плевнелиев изпревари Боко, моментално ще му изровят 5-6 апартамента, или нещо още по-лошо.

 9. 9 Профил на berbenkov
  berbenkov
  Рейтинг: 1366 Любопитно

  Цв. Цв., дето
  ежедневно престъпници открива,
  надолу - към мазето
  отива!!!

  www.berbenkov.hit.bg
 10. 10 Профил на spot
  spot
  Рейтинг: 388 Гневно

  До коментар [#6] от "trulr":

  Симеон Дянков ако е мъж, а не педераст, какъвто изглежда, трябваше да е подал оставка още при посещението на др. Путин. Да ти намеря ли думите на това мекеренце, как нямало да има Белене, докато него го има?

  И да вземе да си наеме жилище, като всички нормални хора. Само Дянков и Димитриевич живеят от подаянията и щедростта на приятели/държавата.

 11. 11 Профил на capitalist
  capitalist
  Рейтинг: 1094 Весело

  До коментар [#8] от "spot":

  плевнелиев е милионер още преди да стане министър и има доста повече и по скъпи имоти от цветанов ....

 12. 12 Профил на somebody0
  somebody0
  Рейтинг: Любопитно

  "Освен Росен Плевнелиев и Николай Младенов третият министър с позитивна тенденция е Трайчо Трайков, на когото симпатизира значителна част от бизнеса и висококвалифицираните служители от големите градски центрове." И какво? Най-успешните министри НЕ СА политици!

 13. 13 Профил на spot
  spot
  Рейтинг: 388 Неутрално

  До коментар [#11] от "capitalist":

  Да ве, затова изплаща къща в Уошингтън ДС и жена му получава в пъти колкото него. И вместо да си закупи жилище в БГ, или да наеме, е настанен в резиденция Бояна. А "секретарката" му е на пълна държавна издръжка, вкл. разходките по Китай и не знам си къде още.

 14. 14 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1103 Весело

  До коментар [#9] от "berbenkov": Ако си министър на досадниците без мнение със сигурност ще имаш най -голям рейтинг!

 15. 15 Профил на Аvеree
  Аvеree
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#6] от "trulr":

  Прав си!

  „...Цветанов е изпреварен по доверие от министъра на регионалното развитие Росен Плевнелиев...” ("Алфа рисърч"
  От "Алфа рисърч" са се объркали.

 16. 16 Профил на spot
  spot
  Рейтинг: 388 Неутрално

  До коментар [#11] от "capitalist":

  Всъщност основние деятели на "прехода" са изпратили жените си, децата си, вероятно и тъщите извън България. Без никакви изключения, Тренчевци, Костовци, Боковци, Дянковци. Което показва, че всички те са гурбетчии с обратен знак, за разлика от стотици хиляди българи. Тук са за да печелят.

 17. 17 Профил на Ментор
  Ментор
  Рейтинг: 779 Неутрално

  изкачване на Плевнелиев в подобни класации е напълно естествено и заслужено. Трябваше да мине доста време докато го оценят, защото той рядко се появява в телевизии и около него няма никакви шумотевици, но резултатите от работата на ведомството му са видими. Достатъчно е примерно да минавате на 2-3 седмици през Перник, за да се впечатлите с какви темпове се строи. Към края на мандата сигурно ще е #1 далеч пред останалите, защото всички ще ползваме направеното.

  При предишните правителства имахме батко, братко, неописуема корупция, скандали, и 5 км. полу-построена магистрала. Сега изведнъж се видя, че можело и по друг начин.

 18. 18 Профил на Infinity Dreams
  Infinity Dreams
  Рейтинг: 8 Весело

  В добра посока сме тръгнали...БРАВО !!!...

 19. 19 Профил на merkel
  merkel
  Рейтинг: 823 Неутрално

  До коментар [#11] от "capitalist":

  Плевнелиев не само е милионер, но е построил най-големият високотехнологичен парк в югоизточна Европа и то не къде да е, а в БЪЛГАРИЯ! Това за сведение на премиерът Борисов който и вчера в Дарик питаше какво толкова се е построило в Б-я след 89-та. Е собственият му министър е направил нещо с което поне може да се гордее. Ако въобще знае биографията на министрите си премиера.
  пс Комплименти и за КРИБ най-голямата икачествена работодателска организация. Видя се че някой от КРИБ като стане министър и за 1година става №1! ОСвен това Плевнелиев е ковчежник на Българо-амеликанската търговска камира и член на българо-немската такава.

 20. 20 Профил на dakl
  dakl
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Много ,много положителна информация! Крайно време бе да се разбере че подкрепа заслужават творчески и можещи личности , а не ПОЛИЦАИ , които мечтаят за превръщането ни в първата полицейска държава в ЕС!

 21. 21 Профил на sion1972
  sion1972
  Рейтинг: 714 Неутрално

  До изборите Консултанта ще е с 10% доверие...Много слаб ши ар в Герб..Боко с тия магистрали втръсна вече и на магистралките , а Брокера в опитите си да си го вдигне/рейтинга/ твори глупост след глупост..То от него друго и не може да се очаква - простичко момче е..За папки става - за друго - не..Облажи се с два апартамента и го разкриха веднага..Ама то като си глупав , обикновено е за цял живот.

  Заедно Ипон и Ин ще ни управляват во веки веков! Амин!
 22. 22 Профил на spot
  spot
  Рейтинг: 388 Неутрално

  До коментар [#11] от "capitalist":

  А-аааа-ааа, написал си Плевнелиев с малка буква, та го сбърках с дянков. Виждал съм го в метрото, с някакво малко дете, вероятно негово, и то в най-голямата тъпканица след концерт на АЦ/ДЦ.

  Звучи почти като краткия виц "Двама министри се срещнали в трамвая...", но е самата Истина!

 23. 23 Профил на Брадвата
  Брадвата
  Рейтинг: 504 Неутрално

  Радвам се за Плевнелиев защото е много позитивен, знае за какво е отишъл във властта и върши работа.Всички, които са на ръководни постове в държавата трябва да са като него.

  treasurer
 24. 24 Профил на merkel
  merkel
  Рейтинг: 823 Неутрално

  До коментар [#12] от "somebody0":

  Извода ти е добър но донякъде. Все пак външния министър Е политик. Дори в СДС е бил.
  По-правилният извод според мен е най-успешните и харесвани са тези които си вършат работата! Виж колко е простичко! Щото и Плевнелиев и Трайков и Младенов просто си вършат работата. На Плевнелиев му добави и тая голяма усмивка дето все вади и положителност и вероятно му носят още процент два пред омръзналите на нацията негативи скандали и намръщени лица! Но основата е професионализмът им. Това е. Виж колко е просто.

 25. 25 Профил на bullgar
  bullgar
  Рейтинг: 507 Неутрално

  Росен Плевнвлиев е от малкото кадърни професионалисти имащи желание да се занимават с държавни дела. И още нещо - кой можеше да повярва в идеята за успешен проект за бизнес-парк в панелен Младост преди реализирането му!

 26. 26 Профил на wornoxmaniak
  wornoxmaniak
  Рейтинг: 714 Неутрално

  Плевнелиев да внимава, тъй като, ако Тодор Йосифов заеме мястото на Димитров е НС, всички млади почват да гласуват за него. Репортерките отсега са запалили моторетките към Бургас.

 27. 27 Профил на yavooor
  yavooor
  Рейтинг: 1543 Неутрално

  "По принцип самият факт, че това ни е и най-рейтинговият играч, и моето мнение е, че той трябва да е кандидатът на ГЕРБ. Всичко ще зависи към май - юни как ще се движи правителството. Имаме и други варианти, но засега той е най-подходящ, обяви министър-председателят в отговор на въпрос дали Цветанов остава кандидатът на ГЕРБ за президент.

 28. 28 Профил на Мани (опозиционер)
  Мани (опозиционер)
  Рейтинг: 1366 Весело

  Яяяя, ...Цвъки водач на ранглистата ли е бил дося!? .... Егати и държавата!

  Свобода за СЛАВЕНА!
 29. 29 Профил на Мани (опозиционер)
  Мани (опозиционер)
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Плевнелиев иска раздържавяване на последните соц. мохикани в строителството, ПГ на гърбавите им гласи преференции в ЗОП-а. На Плевнелиев му предстои сериозен сблъсък с лобистите. Дано да не го изядат, ... хиените ниедни!

  Свобода за СЛАВЕНА!
 30. 30 Профил на lackofmotivation
  lackofmotivation
  Рейтинг: 8 Весело

  Проблем с ч. ресурси? ?? ?

 31. 31 Профил на merkel
  merkel
  Рейтинг: 823 Неутрално

  До коментар [#29] от "Манаф":

  То и Трайков опитва да напарви енергийна борса и да си избираме между Чер ЕВН и Е-он. ОСвет това сеопитва да вкара частния бизнес с минимални дялове в Енергетиката за да се получи публичност и да няма такива възможности за далавери.

  Така че и двамата сеопитват да размият държавата.

 32. 32 Профил на Apolon ot Tiana
  Apolon ot Tiana
  Рейтинг: 814 Неутрално

  Е, нареждат се нещата.
  Само да не му посочат пътеката след Б.Д.
  Просто не им се вписва в мозайката.

  apoloniy
 33. 33 Профил на nqma zna4ka koi
  nqma zna4ka koi
  Рейтинг: 774 Любопитно

  Браво на човека! В страни от политиката, той просто си върши работата! Разбира се, олигофрени винаги ще се намерят... Преди няколко дни например някакъв умствено увреден написа че с парите за пенсии се строяли магистрали. Подобни безумия винаги ще се изказват въпроса е мнозинствототрезвомислещи българи да отсяват значимото и истината от талаша и гнусните лъжи...

 34. 34 Профил на Гогич
  Гогич
  Рейтинг: 1277 Весело

  Бавно, но все пак хората започват да се осъзнават кой върши работа и кой не става за нищо.

 35. 35 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1366 Любопитно

  До коментар [#25] от "bullgar":
  Кадърен е което е най-важното а и е позитивен и въобще не прилича на всеобщият дизайн ДС-БКП.
  Работил е в Германия и са го оценили там.

  Цацарoff - Оставка ! >:-)
 36. 36 Профил на capitalist
  capitalist
  Рейтинг: 1094 Весело

  До коментар [#19] от "merkel":

  да съм написал нещо лошо за плевнелиев ,просто отговорих на "спот ",че плевнелиев е заможен човек и може да докаже откъде са му имотите нза разлика от други хора...

 37. 37 Профил на merkel
  merkel
  Рейтинг: 823 Неутрално

  До коментар [#33] от "nqma zna4ka koi":

  Е те тия хора да не мислиш, че знаят какво означава апликационна форма и защо именно е толкова важно да бъде одобрена? А за час от тия глупости е виновен уникалният ни премиер който за да оправдае липсата на пари заяви че ако дал 13-та пенсия нямало за магистрали пък те парите за магистрали от Брюксел и ЕИБ! Смеееееееееех

  пс За непросветените При одобрена апликационна форма 85% от финансирането на съответния проект се финансира от Брюксел съответния кохизионен фонд а едва 15% от България!
  Като при големите инфраструктурни проекти банката на ЕС- ЕИБ ни дава специално създадени нисколихвени кредити за срок оот 5-6години! Така на практика нито лев от бюджета не отива за тия проекти! ЕДва след построяването примерно на АМ Тракия ще започне изплащането на тия 15% като според апликационна форма на проекта той е с добавена стойност от 1милиард за 10 години! Тоест още в първатагодина ще си избие съфинансирането от българска страна!
  Плевнелиев да накара премиера или да млъкне или да спре да говори глупости! Това че НОИ е в практически фалит и тежък дефицит няма нищо общо с магистралите. Само и единствено плямпането на глупости от страна на Борисов ги свързва!

 38. 38 Профил на Гогич
  Гогич
  Рейтинг: 1277 Весело

  Време е Боко да заложи на интелекта и да прати клоуни като Ал Бънди, Миро и некадърника Цветков в почивка, ако не иска него да го пратят избирателите в почивка. Постоянна.

 39. 39 Профил на yavooor
  yavooor
  Рейтинг: 1543 Неутрално

  Хора, моля, спрете с този Плевнелиев. Уронвате авторитета на Цветанов.

 40. 40 Профил на merkel
  merkel
  Рейтинг: 823 Неутрално

  До коментар [#36] от "capitalist":

  Съгласен съм. Аз и до ден днешен не схващам как такъв човек се е навил да се хване с тая работа! Аз за Кристалина въобще не вярвам че се е навила дори вицепремиер да и предложат да се върне!

 41. 41 Профил на Раз печки, раз кюнци
  Раз печки, раз кюнци
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Аман с тия рейтинги.. на Герб им предсказваха 27% на изборите спечелиха над 40 дори аз бях по-близо / 35 / .

  Сега очакваме яне янев да изкендза нещо по Плевнелиев ..

  " Бог ме е благословил с богатство и ще ми иска отчет "
 42. 42 Профил на merkel
  merkel
  Рейтинг: 823 Неутрално

  Между другото изненадан съм че нито един сериозен журналист дори дневник не хванаха гафа на Борисов той рядко прави гафове а изказването му за пенсиите че нямало пари заради магистралите си егаф на годината!
  Това че са докарали дотам пенсионната реформа че 60% от пенсиите да се изплащат от бюджета че НОИ е във фалит и т.н. с над 2 милиарда дефицит да се оправдае с магистралите беше гафа на годината! Най-малкото 2 милиарда за магистрали ще трябват 10 години зада се дадат!

 43. 43 Профил на Раз печки, раз кюнци
  Раз печки, раз кюнци
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  До коментар [#38] от "Гогич":

  А за Миро ше се караме Гого.. мисля че се разбрахме за ирландското месо.. или ти верваш ня яне янев..ама че си г..

  " Бог ме е благословил с богатство и ще ми иска отчет "
 44. 44 Профил на merkel
  merkel
  Рейтинг: 823 Неутрално

  За сведение дефицита в НОИ е 2милиарда и 500 милиона лева за тази година! Докато за магистрали европейските данъкоплатци за целия програмен период са предоставили малко под 2 милиарда лева до 2013година! Които при това още не е сигурно че ще бъдат усвоени. Виждате каква глупост е казал премиерът.
  До коментар [#41] от "Раз печки, раз кюнци":

  Всъщност Алексей Петров при едно от интервютата си за Сашо Диков посочи именно Плевнелиев и Трайков като най-кадърни и дори заяви че Борисов трябва тях да слуша. Баси майката разбираш ли......

 45. 45 Профил на Whiskey&Gunpowder
  Whiskey&Gunpowder
  Рейтинг: 551 Неутрално

  До коментар [#6] от "trulr":

  Напълно подкрепям. Според мен е най-силния министър в това правителство. Да казваш, не, не и не ,в никакъв случай не носи позитиви, даже напротив, през цялото време го сочат като най-лошия и опозицията се упражнява в словоблудство на негов гръб. И въпреки това човека си продължава да работи и ако има някаква реформа по -отношение на държавната администрация, то това е благодарение на Дянков и не с помоща на останалите, а въпреки тях бих казал.

  Американската пропаганда трие мозъци!
 46. 46 Профил на Стенли1
  Стенли1
  Рейтинг: 497 Весело

  До коментар [#6] от "trulr": Точно така!!! Да подарим Дянков на света! Много егоистично е да ползваме този велик ум само ние. Ако може да го настаним в САЩ ще бъде чудесно. А тук да се задоволим с нещо по-скромно. И което да ни върши работа!

 47. 47 Профил на Мани (опозиционер)
  Мани (опозиционер)
  Рейтинг: 1366 Весело

  До коментар [#36] от "capitalist":
  Нема значение, ....сиромахомилите пак ще вдигнат крякот до небето. Крякане трябва да пада! ....Виж му къщата, ...виж му колата, ...жената, .....децата, ....

  Свобода за СЛАВЕНА!
 48. 48 Профил на Стенли1
  Стенли1
  Рейтинг: 497 Любопитно

  До коментар [#17] от "Ментор": Може би просто защото той е инженер, а инженер по призвание създава, а не руши. Ако зависеше от мен поне 70% от политиците ни щяха да бъдат инженери. Защото те най-добре знаят колко трудно се създава и колко безмислено е да рушиш заради самата идея.

 49. 49 Профил на Раз печки, раз кюнци
  Раз печки, раз кюнци
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  До коментар [#44] от "merkel":

  ами ако познаваш манталитета на хората като А.П точно това може да се тълкува като подготовка за удар.. Много е лесно да компрометираш някой ако ще и Марк Твен да е ...фърли един слух в пространството и хората са прости глей как верват.. па после и да се орпавдаваш тая си е ... стари соц похвати..

  Абе меркел ти ги разбираш повече я кажи не може ли зкаона да се промени и например под 8% никоя партия да няма право да влзиа в парламента.. или трябва ВНС да се свиква..

  " Бог ме е благословил с богатство и ще ми иска отчет "
 50. 50 Профил на Раз печки, раз кюнци
  Раз печки, раз кюнци
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  До коментар [#47] от "Манаф":

  И.. дам у падне рейтинга с 10 пункта от 1 милион .. попринцип тая полтика стил яне янев отблъсква хората.. той може и нещо верно да казва, но начина, начина по който го прави е отвратителен и помиярски..

  " Бог ме е благословил с богатство и ще ми иска отчет "
 51. 51 Профил на Раз печки, раз кюнци
  Раз печки, раз кюнци
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  До коментар [#48] от "Стенли1":

  кажи 80% бизнесмени по-бива ма инж айде нема нужда.. освен Бойко кой друг е работил в частния сектор че не се сещам..в политиката трябва да има повече като тоз на снимката горе..цецо..Бойко.. миро..дянков..като казах дянков липсват финансисти или по-скоро ифнансова грамотност у политиците..

  " Бог ме е благословил с богатство и ще ми иска отчет "
 52. 52 Профил на merkel
  merkel
  Рейтинг: 823 Неутрално

  До коментар [#49] от "Раз печки, раз кюнци":

  Не мисля. Плевнелиев не е цел на трактора щото не е политик и не е от ГЕРБ! И не е свързан от хората на Цветанов! Той беше взет от бизнеса от Криб от американо-търговсакта камера и т.н. Колкото тоя новия шеф на КРИБ от софарма е политик толкова и Плевнелиев. Просто е учил човека в Германия са го понаучилми на труд и те така......
  А иначе за 8% всичко може. Наште депутати всичко могат да сиизмислят и гласуват само КС да не ги спре.

  До коментар [#48] от "Стенли1":

  Абе има и кофти инженери да знаеш. Както и кофти лекали и всекви. А и не всичко построено е хубаво или пък законно. Справка паметника пред НДК! Ако Плевнелиев го събори 90% ще го изебрат за кмет на София!

 53. 53
  ****

  Този коментар беше изтрит в 17:03 на 19/12/2010 от неговия автор.

 54. 54 Профил на rapidfire
  rapidfire
  Рейтинг: 1893 Неутрално

  В името на всички богове, номинирайте Плевнелиев за президент! Може Николай Младенов, даже и Дянков в краен случай!
  Но избор между Цв. Цв. и Алексей Петров, отсега ме вкарва в безпросветна депресия и ме кара да мисля за едни девет грама....

  It is nice to be important, but it's more important to be nice!
 55. 55
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 56. 56 Профил на suburban
  suburban
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Заслужено! Важно е да си казваме и хубавите неща.

 57. 57 Профил на dimo 58
  dimo 58
  Рейтинг: 116 Неутрално

  Плевналиев е човек с минало. В добрият смисъл на тази дума. Започнал е бизнеса си се, не с партийни пари и е направил нещо. Не като разни Баневци, Герговци, Ковачки и прочие, които от където минат трева не никне.
  Не е и като кадрите на ГЕРБ от рода на Калинчето.
  А Цветанов..... доста се размириса и с апартаменти и прочие.

  Пътят е целта! Конфуций
 58. 58
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 59. 59 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Ако тая пионка има какъвто и да е рейтинг сред българите, то ще да е от милост.
  Да кешира от популярността си и да си купи гръбнак, а после и мозък.
  Първото му трябва за да може да се надигне по-високо от задните части на началника си, а второто евентуално да компенсира липсващата му ерудиция.

  Не цъфтиш ли като цвете, гниеш като бурен.
 60. 60 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1103 Неутрално

  До коментар [#58] от "Stream": :Май си по зле от него!

 61. 61 Профил на stoiank
  stoiank
  Рейтинг: 1271 Неутрално

  Крайно време беше да се оцени Плевнелиев. Но като го гледам, не вярвам много-много да се вързва на тези рейтинги. Не случайно, някъде каза, че е екипен играч. За жалост, такъв човек да работи в ДА и то на такъв пост е изключение, а не правило. Показателно е, че и мутри и политици настроиха морето, а не се усетиха, че без инфраструктура няма кой да ходи на море. Ако станат магистралите, във всеки курорт паметник трябва да му направят, защото уикенд туризма ще скочи до върховете. И последно, човекът е честен, което си е направо неземно по нашите ширини.

 62. 62
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 63. 63 Профил на rapidfire
  rapidfire
  Рейтинг: 1893 Весело

  До коментар [#58] от "Stream":

  Ами на мене лично ми е забавно да му чета дивотиите и да го занасям.
  Особено ме радва като почне да се пени.
  Недей така, той е като летния прах върху открадната череша, без него е стерилна, за сметка на това не е така вкусна
  А нима някой нормално разсъжадващ човек може да се върже на обидите на палячо?
  Смей се Stream, (за сметка на Кюнеца и събратята му ) животът е кратък!

  It is nice to be important, but it's more important to be nice!
 64. 64 Профил на rapidfire
  rapidfire
  Рейтинг: 1893 Весело

  П.С. Ех, какво да правя, като един простак живее и в мене...

  It is nice to be important, but it's more important to be nice!
 65. 65
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 66. 66
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 67. 67 Профил на Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  До коментар [#58] от "Stream":

  Призив за масови доноси! Само така можете да изключите инакомислещите от дискусията!

  Браво, голям демосрат си!

  ДСБ , БСП , ДПС или СДС си?

  http://www.panoramio.com/user/7617575?show=all , 660 ГАЛЕРИИ: 225 ЩУТГАРТ, 205 ПЛОВДИВ, 118 БЪЛГАРИЯ, 58 ЕВРОПА И 54 ГЕРМАНИЯ
 68. 68 Профил на trulr
  trulr
  Рейтинг: 640 Неутрално

  До коментар [#46] от "Стенли1":

  Имам приятел в Оксфорд и той ми каза, че там знаят за Дянков. В Световната банка също го знаят, там той беше вицепрезидент по определена програма. Светът ще си го вземе Дянков, но от това бакиите в България няма да се оправят. На нас ни трябват повече хора със европейско възпитание, които да въвеждат световните стандарти в България. Иначе ще си останем глуха провинция.

 69. 69 Профил на Stream
  Stream
  Рейтинг: 1381 Разстроено

  До коментар [#64] от "rapidfire":

  И в мене!
  И то голям!
  , но от простотийте му не може да се диша!
  А и не е коледно все някои да се държи така.
  Ако ние не го слагаме на място какво ще стане!

  Живее се нормално когато има нулева търпимост към простотиите, дори когато не ни касаят пряко.
  То не бяха обиди?То не бяха сексизми към дамите! То край нямаше...
  Вярно, че е скучновато (да се живее без балкански попържни (псувни), балкански мачизъм, пот и мирис на чесън) но поне е по европейско и
  по Коледно!

  П.П.А й когато го прави някои без никаква мярка става отвратително!

  Хитростта пречи на мисълта!
 70. 70
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 71. 71
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 72. 72 Профил на Stream
  Stream
  Рейтинг: 1381 Гневно

  До коментар [#67] от "КУРДО КОЛЕНКО":

  Тук става въпрос за следното:
  Когато нарича накои участник във форума курва,педераст и т.н.т. какво правиш?
  Правиш му забележка, нали!
  Той не спира, звъниш на полицията в нормалната страна! Те идват и си го оправаят.
  Веднъж забележка. Втори път глоба. Трети път-принудителен труд. Четвърти път - лечение и т.н.т.
  Демокрацията според мен се основава на основно и неотменимо зачитане на достойнството и правата на другите. На правото на всеки на нормално изказване и излагане на доводи и мнение, на правото на всеки да си изложи убежденията без да бъде засипван с обиди и епитети!
  Аз призовавам за нулева търпимост към грубости и простотии в коледните дни! Не само към него!
  Призовавам да бъдем търпичми и толерантни по-между си!
  Това не е донос, това е обръщане на внимание на модераторите към обиди, псувни и т.т. характерни за г-н Стефанов "Кюнеца"!

  Предлагам да поставим основите на някаква онлайн демокрация поне по-между си!
  Който не му понася да го забраняват!
  Към политиците е по-друго, те са публични личности!

  П.П. Искам само да добавя, че съм далеч по добър от него на псувните и обидите, но не го правя от уважение към Вас останалите участници във форума.

  Хитростта пречи на мисълта!
 73. 73
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 74. 74 Профил на Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Рейтинг: 1366 Гневно

  До коментар [#72] от "Stream":

  Бре , демосратино! Що не се възмущаваш от обидите на Алиен! Много избирателно двойностандартно възмущение си избрал?

  http://www.panoramio.com/user/7617575?show=all , 660 ГАЛЕРИИ: 225 ЩУТГАРТ, 205 ПЛОВДИВ, 118 БЪЛГАРИЯ, 58 ЕВРОПА И 54 ГЕРМАНИЯ
 75. 75 Профил на Мани (опозиционер)
  Мани (опозиционер)
  Рейтинг: 1366 Весело

  До коментар [#71] от "diva_selianka":
  Тъй, тъй! Язе и со ремарке влача от селата.
  пп: А през седмицата ползвам теглича като пернишки парктроник. Много е удобно!

  Свобода за СЛАВЕНА!
 76. 76 Профил на Stream
  Stream
  Рейтинг: 1381 Весело

  До коментар [#67] от "КУРДО КОЛЕНКО":

  И не става въпрос за инакомислие а за псуване!
  Псуването означава липса и на акъл.
  Втози смисъл ви предлагам нещо: постнато от Вен Рус
  преди много време по друга тема:
  "Рекъл да ни каже, че е атеист и го сторил. Лошо няма. Има мнение, нека го покаже.Отупал от нафталина Волтер и го размахал.И до тук е добре. И стигаме до една фундаментална разлика между мен и него. Нетърпимостта му към чуждо мнение, различно от неговото. Виж го ти, демократа. Браво, Кушел! Но ще поговорим после за тебе отново, защото си типичен пример за нещо, което ще опиша по-долу.
  Времето на соца роди една особена категория хора. Хората „полу”. Полузнаещи, полуинтелигентни, полуможещи. Те са наследниците на НEзнаещите, НЕинтелигентните, НЕможещите. За това първата им работа беше да изтрепят истинската интелигенция и да отворят място за ПОЛУИНТЕЛИГЕНЦИЯТА. За тях е характерно да са толкова агресивно едностранчиви. За тях интелигентния и знаещия човек е противник. Защото интелигентния човек знае, колко много неща не знае.А полуинтелигентния знае всичко. Той е еднозначно прав.Той не търпи противни мнения. В дискусиите употребява аргументи от типа ”ти си грозен, дебел, плешив, педераст, курва, досадник” и други. Все тежки и обосновани аргументи в една дискусия.
  Да се разберем за нещо с полуинтелигентните. Щом сте в Блога и публикувате, ще търпите чуждо мнение. Ако не искате да ви щипят, не се хващайте на хорото. Аргумените от вида „ти си грозен, дебел, плешив, педераст, курва, досадник” са подходящи за сайтове за запознанства. Мисля, че сме тук за да дискутираме, не да се ебем. Ако сте тук да си търсите полови партньори, просто си кажете. Ще се съобразя. Вас много ви дразни, че ползвам всяка от главите си по предназначение.
  ...."
  Ето ви и линк към целия текст.

  http://katana.blog.bg/politika/2010/09/06/shte-se-ebem-ili-shte-diskutirame.601620

  Хитростта пречи на мисълта!
 77. 77
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 78. 78
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 79. 79
  Раз печки, раз кюнци
  Рейтинг: 1366 Гневно

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 80. 80 Профил на Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Рейтинг: 1366 Весело

  До коментар [#77] от "Манаф":

  Споко! Канарчето си ти!

  http://www.panoramio.com/user/7617575?show=all , 660 ГАЛЕРИИ: 225 ЩУТГАРТ, 205 ПЛОВДИВ, 118 БЪЛГАРИЯ, 58 ЕВРОПА И 54 ГЕРМАНИЯ
 81. 81 Профил на Stream
  Stream
  Рейтинг: 1381 Весело

  До коментар [#74] от "КУРДО КОЛЕНКО":

  Да Ви кажа честно не съм обърнал внимание!
  Просто Кюнеца е крещящия пример, но положението е за приципа!
  И тук сте прав, не трябва да има двоен стандарт!
  Но сложете ръка на сърцето си, и си тоговорете на въпроса, кои е най-крещящия пример?
  Сам си отговорете,на себе си!
  За това говоря.
  Варно, че не сме пансион за благородни девици но накои хора прекаляват! Преиграват и то много грозно!
  И понеже нещо ме заплаши лично аз съм се заел с него иняма да го оставя на мира, докато не си промени държанието изцяло.
  И така аз правя "НАФТАЛИН" Вие ако искате си направете :
  Операция "Роузуотър"*(ако не греша името), то не пречи. Даже мисля, че ще помогне!
  Но мисля че точно кюнеца направи подобно поведение обичайно и допустимо във форума. Това е грозен и заразителен пример

  *Забравих името на проекта в ЦРУ. Беше интересно! Ползувайте него.

  Хитростта пречи на мисълта!
 82. 82 Профил на Раз печки, раз кюнци
  Раз печки, раз кюнци
  Рейтинг: 1366 Весело

  До коментар [#81] от "Stream":

  Да Ви кажа честно не съм обърнал внимание!
  Просто Русев е крещящия пример, но положението е за приципа!
  И тук сте прав, не трябва да има двоен стандарт!
  Но сложете ръка на сърцето си, и си тоговорете на въпроса, кои е най-крещящия пример?
  Сам си отговорете,на себе си!
  За това говоря.
  Варно, че не сме пансион за благородни девици но накои хора прекаляват! Преиграват и то много грозно!
  И понеже нещо ме заплаши лично аз съм се заел с него иняма да го оставя на мира, докато не си промени държанието изцяло.
  И така аз правя "НАФТАЛИН" Вие ако искате си направете :
  Операция "Роузуотър"(ако не греша името), то не пречи. Даже мисля, че ще помогне!

  " Бог ме е благословил с богатство и ще ми иска отчет "
 83. 83 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 660 Неутрално

  Аз не разбрах какво е свършил досега Плевнелиев, освен да говори какво ще се свърши някога?

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 84. 84
  rents
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 85. 85 Профил на kitaec__
  kitaec__
  Рейтинг: 605 Неутрално

  има покритие човека,за разлика от останалите дървари от Герб

 86. 86 Профил на comment12
  comment12
  Рейтинг: 393 Любопитно

  високата оценка за министър плевнелиев не е изненада. рано или късно всяко добро дело се оценява. бойко менажира един сравнително млад, но експертен екип, в условия на една тежка икономическа криза. а това никак не е лесно при сегашните условия. във всяка сфера се направиха важни стъпки за подобряванe. обаче, в сферата на социалното осигуряване, нещата не се изпипаха докрай. непосредственото премахване на точковата система, без гратисен период от поне 6м-или 1г., поставя незаслужено и несправедливо много хора в шах.

 87. 87 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 2053 Неутрално

  До коментар [#1] от "merkel":

  Може би за рейтинга на Вълчев повлияха няколкото скромни далаверки на стойност няколко милиончета с ИТ фирмички, и няколко напълно неясни и непрозрачни търга?
  Вълчев е един от министрите дето изглежда готин и интелигентен, а всъщност мястото му е в затвора.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 88. 88
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 2053 Неутрално

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 89. 89 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 2180 Неутрално

  Плевнелиев още не е обяснил нищо за "узаконените" имоти в чашата на язовир "Искър". Позорният скандал тепърва ще се разраства. Тогава на Росен Пл. пак ще му замерим аршина, рейтинга и коефициента на ректалната еластичност.

 90. 90 Профил на BSRD
  BSRD
  Рейтинг: 701 Неутрално

  Браво на Плевнелиев!!!!
  Напълно заслужено.

 91. 91 Профил на Kelly
  Kelly
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Кой го интересува изобщо?!?!

  Just Kelly
 92. 92 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4470 Любопитно

  Плевнелиев е най-богатия министър в правителството на ГЕРБ, може би само Б.Б. е по-богат от него! Иначе, този министър работи най-добре в сравнение с останалите от ГЕРБ! За това и се качва рейтинга му!

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 93. 93 Профил на newmind
  newmind
  Рейтинг: 551 Неутрално

  Много малко хора изопщо разбират какво прави министъра.Чуват че строи магистрали и отскоро,че разрушава и остъклени балкони. Това второто вече е проблем и скоро обикновения човек дори и да не разбира, просто няма да харесва Плевнелиев. А проблемът е,че вече Плевнелиев е в капанът на законите за които говори,че ние трябва да спазваме и които и той трябва да спазва , но се оказвае че и той прави закононарушения. В какво се състоят грубите законови нарушения, които се констатираха при строителството на автомагистрала "Тракия".
  В редица подобекти вече месеци се строи без строителни разрешения, с други думи строи се незаконно.Това означава,че строителните книжа не са готови, т.е. проектите не са съгласувани със съответните инстанции, което предопределя далавери и груби отклонения в строителните норми , с други думи дава се възможност за осъществяване на крупни далавери.
  На два лота няма назначена надзорна фирма, което е грубо нарушение на ЗУТ.Това означава,че може да се строи некачествено и да се правят далавери, защото по закон надзорната фирма защитава интересите на инвеститора, в нашият случай на държавата.
  Тези нарушения могат да спрат европейското финансиране, т.е. повтарят се корупционните практики на предишното правителство на Станишев.
  За всичко това е виновен Плевнелиев, на който противно на логиката, рейтинга му се повишава?! А и третата лента в магистралата на Хаинбоаз е незаконна и трябва да се разруши...много от държавните обекти са без акт 16???? Огромни проблеми на хоризонта и доколко ще се спазва ЗУТ от самия министър и МРРБ?

 94. 94 Профил на ostropisec
  ostropisec
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Питали Бай Брадър: Можете ли в стил Бойко Борисов да определите неговата политика и тази на ГЕРБ ?
  Брадърът попитал: Какво имате предвид под ББ стил ?
  Ами например - "лайно в целофан" ...
  Брадърът отговорил: Ако трябва в такъв ББ стил, то – политиката им е едно голямо лайно, без целофан, с цветенце отгоре ...

  Управлява не този който може, а който иска !
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK