Пътната агенция ще проверява как чистят фирмите снега

Пътната агенция започва проверки за почистването на пътищата в страната и готовността на областните пътни управления за работа при зимни условия. За целта управителният съвет на агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) е утвърдил 2-седмичен план за проверките, съобщиха от АПИ.


От 4 януари оперативни групи ще инспектират на място как върви почистването на републиканската пътна мрежа от падналия сняг. Фирмите ще се проверяват за наличните инертни материали и състоянието на техниката, с която разполагат. GPS системите и осъществяването на контрол от екипите на областните пътни управления също ще бъдат проверени, се казва в съобщението. 


След приключване на проверката оперативните групи ще направят предложения за оптимизиране на работата на екипите на АПИ и фирмите по текущ ремонт и зимно поддържане.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK