СРС-та разгоряха отново скандала в митниците (обновена в 18.50ч)

СРС-та разгоряха отново скандала в митниците (обновена в 18.50ч)

© Анелия НиколоваСлед няколкомесечно затишие, скандалът между вътрешния министър Цветан Цветанов и директора на митниците Ваньо Танов за борбата с контрабандата отново набира скорост.


Днес соченият за близък до бившия служител на Държавната агенция "Национална сигурност" (ДАНС) и обвинен за лидер на престъпната група "Октопод" Алексей Петров вестник "Галерия" разпространи аудиозаписи от три разговора, за които твърди, че са водени между Танов, финансовия министър Симеон Дянков и неговия заместник Владислав Горанов. Случващото се поставя вътрешният министър в центъра на пореден оформящ се скандал и отново повдига въпросите не само за управлението в митниците, борбата срещу контрабандата, нейните покровители и за отношенията между министри и висши държавни служители, но също и за това кой и доколко регламентирано е подслушван.

От "Галерия" се застраховаха, че нямат доказателства за автентичността на записите, които получили на флаш-памет анонимно в редакцията си. От анализ на казаното заключват, че записите са от май миналата година - в разгара на спора между директора на митниците и вътрешния министър. Те изпратиха файловете и на прокуратурата, но от обвинението заявиха, че материалите още не са пристигнали при тях.


През май Цветанов атакува работата на Танов като упрекна митниците, че са се превърнали във функция на "срастването на организираната престъпност, корупцията и политическите партии". Той дори изпрати доклад до премиера Бойко Борисов с данни от ГДБОП и ДАНС за проблеми в митниците. Конфликтът стигна до министър-председателя, който извика засегнатите страни на помирителна среща.


Слуховете в разгара на скандала твърдяха, че сблъсъкът цели рокади в ръководството на агенция "Митници", както и че има битка за овладяване на контрабандните канали, а засегнати фирми искат отстраняването на Танов или поне на неговия заместник Антоний Странджев - бивш служител на ГДБОП, назначен по настояване на шефа си. Няколко месеца по-късно Странджев, който отговаряше за митническото разузнаване и контрабандата подаде оставка и все още няма назначен на неговия пост. И вчера от митниците не дадоха информация кога се очаква назначението.


Разговорите, разпространени днес от "Галерия", са фокусирани именно върху причините за сблъсъците от месец май. Основен акцент в тях е позицията на Танов по конфликта и разочарованието му, че не получава достатъчна подкрепа в борбата си за реформиране на митниците и с контрабандата.


На няколко пъти, както Танов, така и финансовият министър и заместникът му, споменават, че знаят за подслушването на разговорите им и не виждат проблем в това. Танов разпалено критикува Цветанов и обяснява, че министърът не е прав в твърденията за слаба работа на митниците, че изявленията му издават некомпетентност, а докладът на ДАНС е "преписан" от по-стари разработки, които вече не са актуални.


В лаконичните си коментари пък Дянков основно хвали премиера, който е "умен, за разлика" от Цветанов и няма да се подведе. Горанов от своя страна призовава Танов да не влиза в открит конфликт с вътрешния министър, като дори си позволява да критикува прекия си началник Симеон Дянков, който по думите му е загубил авторитет пред премиера и не работи достатъчно.


Разговорите са водени след "помирителната" среща при премиера, която Симеон Дянков пропуска в последния момент и така Танов е оставен сам да се защитава от атаките на Цветан Цветанов. Видимо ядосан от това, че е бил оставен без "гръб", Танов все пак докладва на финансовия министър (негов пряк началник- бел. ред.) за срещата.


"Нямам нерви", "нямам думи", "пука ми на жилетката", "повръща ми се", "той (Цветан Цветанов - бел. ред.) заблуждава премиера", казва Танов. Той смята, че "целият проблем е заради две-три фирми, които аз ги натискам". Споменава за отстраняване на неговия заместник Странджев: "Той ще си тръгне, но не е там проблемът – ще ми назначат един и аз ще стана пионката, те отдолу ще си го командват к'во да прави, кои фирми да обслужва". И заявява: "Знаете какво, не се тръгва срещу фирми, за които с години се е знаело, че са под покровителството на тоз и на оня".


Танов атакува директно вътрешния министър, заявявайки, че е направил постановка на Странджев, за да го обвърже с бившия вътрешен министър Румен Петков и да го дискредитира пред премиера: "А то ся к'во излиза, че с тез, за които се борихме и срещу тяхните методи, сега почваме да ги прилагаме. Ние караме Румен Петков да звънне на Тони Странджев, защото, както и сега, се записва целият разговор, за да запишем и след това да излъжем на срещата, че Тони Странджев ходи на срещи с Румен Петков, а то има един разговор на Румен Петков, пиян кат' мотика, който му казва: "Аз много търсих Ваньо, много сгреших с вас, заложих на куци коне, нещо подобно, вие сте много свястни и така нататък", обяснява Ваньо Танов.


През деня вътрешният министър, който според публикации в пресата е в отпуска, не коментира темата. Едва вечерта "Нова телевизия" и Би Ти Ви цитираха думите на вътрешния министър, че е изненадан от записите, не е добре запознат с тях, но не се притеснява от критиките на Танов. Според Цветанов това е "част от твърде рано започналата предизборна кампания".


Премиерът Бойко Борисов обяви пред агенция "Фокус", че се въздържа от коментар, защото няма ясен източник на информацията. Той обаче заяви, че: "трябва да се разбере дали записите на разговорите са изтекли от службите или от прокуратурата".


"Дневник" отправи до МВР, финансовото министерство и митниците официални въпроси дали разговорът е автентичен и как биха го коментирали. Отговори не бяха получени - вътрешното ведомство запази мълчание, а от другите две институции отказаха коментар.


Въпросът разработван и подслушван ли е шефът на митниците се завъртя в медиите от края на ноември - след като в телевизионно интервю Танов обяви, че срещата на басейна "Спартак" през 2006 г. между тогавашния вътрешен министър Румен Петков и дупнишките "братя Галеви" е била за преразпределение на наркопазара. Петков отговори с обвинение, че шефът на митниците е прикривал Галеви, поиска МВР да каже дали Танов е бил разработван от службите през март 2010г. и намекна, че изявленията му са в резултат на натиск. По думите му битката между МВР и митниците е кой да държи контрабандата.


"Спрямо началника на агенция "Митници" Ваньо Танов не е водено оперативно дело", беше първият лаконичен коментар на Цветан Цветанов. Три седмици по-късно в. "Труд" съобщи, че Танов е бил подслушван шест месеца по разследване на контрабанден канал, а разработката била с кодово название "Баща и син". Разследването обаче било прекратено, тъй като през целия период не протекла информация, която да го уличава в нарушения. Самият Танов коментира, че целта е да бъде дискредитирана работата му и след като не са били намерени основания в неговата дейност, атаката се прехвърлила срещу сина му.


След тази публикация премиерът и вътрешният министър не отрекоха информациите, че Танов е бил подслушван. "Трябва непрекъснато да са в стрес и да знаят, че ще бъдат наблюдавани. А не, когато паднат от власт, да говорим имало или нямало корупция. Сега се проверяват митниците, сега се проверяват фондовете, сега се проверяват строителите. Всички", заяви Бойко Борисов тогава. Вицепремиерът пък само каза, че "няма хора, които ще бъдат недосегаеми". И подчерта, че "всичко което се прави, е в изпълнение на българското законодателство", а разрешенията за СРС се дават от съда.


Днес от МВР не дадоха отговор ако Танов е бил следен, какво се е случило със записите от разговорите му, както и колко са записаните в продължение на шестте месеца разговори.


Пред "Дневник" зам.-главният редактор на в. "Галерия" Явор Дачков формулира три хипотези за записите. "Първият е да са направени със специални разузнавателни средства, но пък ако е така, не се е чуло да са използвани за някакво досъдебно производство", каза той. По думите му втората хипотеза е записите да са направени от човек на Ваньо Танов с негово знание ("тъй като самият той бил зле с техниката"), което се потвърждавало от неколкократното акцентиране от страна на Танов, че "го слушат, но не му дреме". "Третата хипотеза е свързана с впечатлението за повсеместно подслушване от спецслужбите едва ли не на всички във властта , като се правят копия само за премиера и той си ги слуша в кабинета, за да е наясно кой от хората му какви ги мисли и върши", смята Дачков.


Поредният рунд от скандала, свързан с подслушване, идва дни след като РЗС поиска да бъде създадена анкетна парламентарна комисия, която да провери следени ли са хора във властта. Партията на Яне Янев, която не крие връзките си с Алексей Петров, е сред най-активните противници на вътрешния министър. Още в първите дни, след като беше пуснат под домашен арест, Петров започна да изнася информации за финансови злоупотреби на Цветан Цветанов. За своя трибуна той избра вестник "Галерия". Именно от този вестник тръгна и скандалът с шестте имота на вътрешния министър, заради които той беше принуден да дава обяснения от парламентарната трибуна. От пресконференцията на редакторите от "Галерия" днес не стана известно дали вестникът разполага и с други записи.
Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (160)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Боно Нончев
  Боно Нончев
  Рейтинг: 688 Весело

  Начи Цветанов натиска Танов заради фирмите?

 2. 2 Профил на moon74
  moon74
  Рейтинг: 606 Неутрално

  Чрез масовото подслушване МВР влиза под юргана на народа. Очевидно някой е решил, че ни трябва арийска кръв. Преди време му викаха Хитлер.

 3. 3 Профил на tsekata
  tsekata
  Рейтинг: 696 Весело

  До коментар [#1] от "pi314_":

  точно така! и сега герберската пропаганда започва да крещи - червена партенка! обаче остава въпроса вярно ли е всичко това?

 4. 4 Профил на xpirate
  xpirate
  Рейтинг: 501 Неутрално

  Извода е че Алесксай Петров си е изнасял всякаква информация от службите (а може би продължават да му изнасят)

 5. 5 Профил на Mickey
  Mickey
  Рейтинг: 753 Неутрално

  Поредното АКТИВНО МЕРОПРИЯТИЕ
  ....на ченгесари-комунисти! Организирано пред послушни "журналя"! Внушават ТОЧНО ТОВА което искат да внушат! И най-вече че в БГ има Неорганизирана и не напълно контролирана от ДС/БКП "демокрация", както и "добри" и "лоши" комунистически милиционери, "добър" и "умен" премиер, който е просто подвеждан от "лошите" и т.н.!
  Само дано Дачков да е случайно набъркан тук!

  Правителството на ПУШИЛКИТЕ си бута обаче мандатчето , докато подготвят следващите "СВЕТЛИ ОБРАЗИ" на "Спасителите" на Наро............ пардон, на ДС/БКП

  Изгони КомуноЧенгесарския ГЕРБ - спаси България !!! (Ама, не ни натрисай другарите им от БСП пак ! )
 6. 6 Профил на Tod
  Tod
  Рейтинг: 1441 Любопитно

  Ало, Дневник.Много се бавите с подробностите.Цялата помия вече е излята в други саитове, включително СРС- тата.
  А може би чакате указания.

  Истината няма пресечна точка с популизма на БСП
 7. 7 Профил на this is it
  this is it
  Рейтинг: 466 Неутрално

  ето го цялото....

  http://www.webcafe.bg/id_64426879_Dyankov:_Premierat_e_umen_za_razlika_ot_Tsvetanov

  остава загадка обаче за мен следното: Те знаят че ги слушат, Танов също, но той говори така по телефон, че ако аз говоря по подобен начин, че си помисля, че от другата страна линията е прекъснала...Някак си не се убеждавам напълно, че това е стандартен телефонен разговор.....

  Иначе безкрайно интересно. Цветанов отново е на пангара, да очакваме акция на Женския пазар и спекулация с цената на яйцата да кажем))

 8. 8 Профил на msp
  msp
  Рейтинг: 466 Гневно

  Е гати министрите. Стана ясно от текста, че български вицепремиер знае че го подслушват, стои в кабинета и се радва. Абе тези са или идиоти или ненормалници или и двете заедно. Представяте ли си го това да се приложи на български министър по времето на Стамболов, дори на Стамболийски или Кимон Георгиев. Тук трябва да хвърчат оставки, и то най-малко. ЦЦ че е идиот, то беше ясно, ама че и финансовия, уж американец по манталитет, да стои министър, като колегата му го подслушва официално, е това вече е манталитет.

 9. 9 Профил на Малката Пица
  Малката Пица
  Рейтинг: 860 Неутрално

  Комуно-милиционерите от ГЕРБ си гризат гърлата един на друг

  Боко стой отстрани и бащински им се усмихва, като ги оставя да се джавкат помежду си, оставяйки си правото за последната дума.

 10. 10 Профил на Малката Пица
  Малката Пица
  Рейтинг: 860 Неутрално

  "той заблуждава премиера (Цветан Цветанов - бел. ред.), разказва Танов

  То Цветан "Голото дупе" Цветанов целия народ лъже, та Боко ли няма да преметне

  Толкова невеж човек, не е истина как се е намъкнал до тази позиция...

 11. 11 Профил на alex_ks- Обект на модерасистка дискриминация
  alex_ks- Обект на модерасистка дискриминация
  Рейтинг: 581 Неутрално

  До коментар [#7] от "this is it":

  Танов може и да няма много дар слово и не обяснява добре нещата, но поне е в час и знае за какво иде реч. Лъсва цялата некомпетентност на Цветан Цветанов и ДАНС.

 12. 12 Профил на real_money
  real_money
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Проблемите на българската икономика са безработицата, инфлацията, вътрешнофирмената задлъжнялост, голям брутен външен дълг, нисък очакван реален ръст на БВП през 2011 и още много други. Телефонните записи не могат да решат тези проблеми, колкото и пикантни да са. Поздрави. http://www.istinski-pari.com

 13. 13 Профил на Малката Пица
  Малката Пица
  Рейтинг: 860 Неутрално

  Интересно е, че Горанов казва за Дянков, че е загубил позиции пред Боко с действията и бездействията си
  А за Цветанов коментират колко е невеж и как яко лъже пред Боко , за да си му се сложи

 14. 14 Профил на monom
  monom
  Рейтинг: 581 Неутрално

  Което е публикувано в сайтовете е малко спорно,но ...резултата е налице,контрабанда на стоки в България има и то много,справка пазарите в София,Дим-град,тайните разтоварища в 5-те села..и накрая поредния скандал-димка за отклоняване на вниманието от проблема.КОГА ще има УВЕЛИЧЕНИЕ на пенсии и заплати в България и другите важни показатели за една държава,икономически ръст,бизнес среда(интересно най- ниски данъци и ставки в Европа, пък най-малки инвестиции).След 3-дни никой няма да пише по тази иЗ-стория...жалка страна-жалък народ!

 15. 15 Профил на moon74
  moon74
  Рейтинг: 606 Неутрално

  Време е премиерът да разреже лентата към СРС-тата.

 16. 16
  ****

  Този коментар беше изтрит в 17:40 на 05/01/2011 от неговия автор.

 17. 17 Профил на TheBelia
  TheBelia
  Рейтинг: 466 Неутрално

  И преди, и сега ДС-БКП-СДС-ДПС-НДСВ-ГЕРБ е МАФИЯ!

  I'm not angry. They just suck. It's that simple.
 18. 18 Профил на kukoto
  kukoto
  Рейтинг: 459 Неутрално

  С техните камъни по техните глави. А сега джвакайте СРС-та. Те безспорно са полезни ,но само в определени случаи на извършване на престъпления ,а не за политически разпри и боричкания.

 19. 19 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 982 Неутрално

  Това, което се потвърждава от тази статия, че контрабандата издържа политическите партии. Танов иска да натиска едни фирми, ама те плащат на едни партии. Цецо иска да натискат други фирми, ама те плащат на други партии.
  Ако си уеднаквят мнението и натиснат все пак някои фирми, то техните партии ще извадят компромати за останалите фирми и техните партии (справка - случая с Косьо Самоковеца и борбата на Иван Костов с корупцията).
  Така че за пред публиката - това е печелившия сценарии. Като няма хляб, поне зрелища да има.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 20. 20 Профил на krasi_99
  krasi_99
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Дневник, никога не сте пускали толкова слаб и смачкан материал. Само преди броени дни ЕС ни отхвърли за влизане в Шанген, поради това, че България не осигурява достатъчна надеждност на Европейските граници. Месец по рано, международна неправителствена организация изнесе данни за нарастваща контрабанда през българските граници корупция и трафик на хора. Много специалисти по темата коментираха, че това, в такива мащаби, не би било възможно без участието и покровителството на властта. Тези телефонни разговори за първи път ни откриват нещата от вътре. Неща, които нямат нищо общо с говоренето по сутрешните блокове и клиповете за борбата с престъпността. Оказва се, че ръководния и покровителстващ център на тази престъпност е ръководството на МВР в лицето на неговия министър. Как ще коментирате този скандал, драги приятели от Дневник, вече не е толкова важно. Важното е, че за неща за кошто само се подхвърляше или гадаеше, чрез тези разговори между ръководни длъжностни лица, отговарящи за сигурността и реда на Българските граници, станаха вече достояние на всички български граждани, в т.ч. на партньорските служби, с които много парадирахме, на посланниците от ЕС и не на последно място на бащицата Уорлик. При това положение вече ни е напълно обяснимо, негативното отношение на някои държавни глави от ЕС към нас.

 21. 21 Профил на Асенов, който иска референдум!
  Асенов, който иска референдум!
  Рейтинг: 753 Неутрално

  Който СРС извади от СРС умира...
  Ха сега на хартиен носител и Цв Цв да ги прочете от трибуната на Парламента. За докторите може а за политиците не може.
  Герберастията е болест която за съжаление мъчи околните.

 22. 22 Профил на A10
  A10
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Истината? Коя е истината?!

  "Същественото е невидимо за очите."
 23. 23 Профил на fras
  fras
  Рейтинг: 534 Неутрално

  От прочетените разговори между Танов и Дянков и Танов и Вл. Горанов аз поне оставам с впечатление, че тези хора искат да си вършат работата.
  Къде е скандалът?

 24. 24 Профил на leonid
  leonid
  Рейтинг: 638 Неутрално

  СРС-та разгоряха отново скандала в митниците


  Къде е скандала?Изглежда само в главите на някои хора.

 25. 25 Профил на barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  Рейтинг: 1441 Весело


  Избори са .... така ще е още 9 месеца .....

  ....и още колко записи ще имаааа...... папки, записи .... забравени бележки от бабички в закусвалнята .....

  .. инициали ...

  Война е а ДС НЕ си сменя методите !!!

  => БАЙ ГЪЗЗЗ е ТÈХНОТО ЗНАМЕ и ГИ ДОВЕДЕ В => КЛОЗÈТА !!
 26. 26 Профил на anonimen
  anonimen
  Рейтинг: 638 Неутрално

  Като ви разпарвях, че Цецо е двуличник и некадърник вие ми цъкахте минусчета. Айде цъкайте ми сега!!!

 27. 27 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  copy......
  Това е българската орисия, най- общо казано ..
  Нормално е управляващи , съпартийци, членове на едно правителство , да СА ЕДИНОМИШЛЕНИЦИ ...Така е в нормалните демокрации..В една лодка са ..
  Но, не и в България Почти всички опозиционни , на комунистите , партии се САМОИЗЯДОХА.....Вътре, те изразходваха ПОВЕЧЕ енергия , в битки-личностни , помежду си , отколкото - НАВЪН-към другите , външни опоненти ..Това , разбира се , беше и целта на ДС- другарите с внедрени агенти , провокаторчета и т.н.
  ЛИЧНА , егоистична борба , съсипа възможностите за бърз прогрес на България ...За която и партия да се сетите - НЯМА да сбъркате : СДС - Костов , Савов, Дертлиев ,Дренчев, Йордановци и сие ;...ВСЕКИ срещу всеки ..Енергията отиваше във вътрешни противоборства ...Нищо ново и тук ))) ЛИЧНИЯТ...

  Прочитане на целия коментар интерес на българина , е на първо място - после и ако остане време, се работи и за обществения ))
  Това е положението ...А това копеле, Владко , е завършено ЧЕРВЕНО интригантче, рафиниран мръсник ..И тук - нищо ново..Червената школа, която НЕ изхвърлихме ,,
  Ограничени душици, които НЕ могат и НЕ знаят нищо друго,освен да се интересуват от собствената си кариера , камо ли защита на ОБЩЕСТВЕНИЯ , общия интерес на България ..Не сме дорасли още ...))) Такъв ни е ма,тряла , които пак ни управлява ..>))

  BIG AL
 28. 28 Профил на Reveal
  Reveal
  Рейтинг: 868 Неутрално

  Сезонът на вещиците започна.

  "Да се махаш от тази банка веднага миличка. Шефа й е параноик и измъчва момчето само защото чело някакви си книги и филми за обири" из Призрачния град
 29. 29 Профил на Веселин Николов
  Веселин Николов
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Скандални са думите на Танов,че Цветанов опъва чадър над определени фирми.

 30. 30 Профил на moon74
  moon74
  Рейтинг: 606 Неутрално

  До коментар [#17] от "jjelev":
  Каквото получило, такова заслужило.

 31. 31 Профил на ostin22
  ostin22
  Рейтинг: 703 Неутрално

  Е, то си беше ясно от началото, че Цецко е смешка. Запомнете едно от мен - всеки който се хвърля да разгласява успех от някакви псевдоакцийки всъщност хвърля димка и прикрива и отклонява вниманието от това какви всъщност ги върши и какво представлява! Радвам се само, че изборите за президент не бяха миналата година и остана време да разбере и по-голямата част от мат'ряла, че ако си бяхме натресли Цецко за президент сами на себе си трябваше да се сърдим! Все пак да не забравяме, че Цецко е хитричък тарикат и екземпляр, знае как да води за носа електората и се измъква лесно от такива скандали..така че не очаквам масов отлив на плиткоумните му привърженици. Ще направи една акцийка по-задържане на някое познато име за месец-два преди.. да го пуснат и електората ще блейне в благоговение.. Да живееш в България стана също смешка..вече..А това е тъжно

  There is no way to happiness, happiness is the way!
 32. 32 Профил на toj
  toj
  Рейтинг: 526 Неутрално

  Айде отново буря... в чаша вода!

 33. 33 Профил на Frank Zappa
  Frank Zappa
  Рейтинг: 1211 Неутрално

  Имам леко усещане, че основно Танов говори и прави кофти квалификации все едно е в играта все едно се опитва да провокира Дянков да започне и той да плюе!

  Но Дянков се оказва доста добре възпитан и се държи много коректно.

  Бате Ваньо се оплаква като неква болнава бабичка! Би трябвало човек с неговия опит да не бъде толкова лабилен!

  Има нещо гнило във Ваньо!!!

  Кандидат за член на ПП Четвърти километър
 34. 34 Профил на barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  Рейтинг: 1441 Любопитно


  МНОГО ПОЧИТАТЕЛИ на ГАЛЕРИЯ

  => БАЙ ГЪЗЗЗ е ТÈХНОТО ЗНАМЕ и ГИ ДОВЕДЕ В => КЛОЗÈТА !!
 35. 35 Профил на barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  Рейтинг: 1441 Весело


  МНОГО ПОЧИТАТЕЛИ на ДАЧКО ??

  => БАЙ ГЪЗЗЗ е ТÈХНОТО ЗНАМЕ и ГИ ДОВЕДЕ В => КЛОЗÈТА !!
 36. 36 Профил на barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  Рейтинг: 1441 Неутрално


  МНОГО ПОЧИТАТЕЛИ на тел. 112 ???!!

  => БАЙ ГЪЗЗЗ е ТÈХНОТО ЗНАМЕ и ГИ ДОВЕДЕ В => КЛОЗÈТА !!
 37. 37 Профил на Aleksey
  Aleksey
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Това е грандиозен скандал! В нормалните страни за подобни неща си отиват министри, а може дори и целият кабинет. За жалост тук надали... Лично аз очаквам поредния сценарий и тези дни да има нова медийна бомба, която да отвлече вниманието.

 38. 38 Профил на barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  Рейтинг: 1441 Неутрално


  МНОГО СИМПАТИЗАНТИ на Алексей Петров

  => БАЙ ГЪЗЗЗ е ТÈХНОТО ЗНАМЕ и ГИ ДОВЕДЕ В => КЛОЗÈТА !!
 39. 39 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2343 Неутрално

  До коментар [#25] от "barcelonski":

  То да са истински записи,разбирам!Иначе защо "Галерия"ще се застраховат,че уж им е подхвърлен записа на флаш-памет?

  Източникът е от язен-по ясен!А.Петров е сътворил записа,Янето го е "похвърлил".В българия,само да прочетеш три реда,и авторът му е ясен! А зад цялата работа стои Гоце и сега се хили тъпо!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 40. 40 Профил на barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  Рейтинг: 1441 Весело


  генералите от Израел на ЯНЕ ЯНЕВ са правили записите ..... ??!

  => БАЙ ГЪЗЗЗ е ТÈХНОТО ЗНАМЕ и ГИ ДОВЕДЕ В => КЛОЗÈТА !!
 41. 41 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 982 Неутрално

  До коментар [#29] от "comtec":

  Къде е скандалът?! Човек може да се изненада само ако е забравил какво се случи с една фирма касичка на СК която Танов щеше да дава на съд пък самият той беше осъден, какво се случи с хонорара на Доган, какво се случи с делата срещу министрите от тройната, какво се случи с царските имоти.
  И този случай е класика в жанра! Тамън някой да направи нещо велико и някой вземе, че му попречи.
  Публиката се разделя на две и почва да скандира!
  А в това време хлябът рязко поскъпва.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 42. 42 Профил на barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  Рейтинг: 1441 Любопитно

  До коментар [#39] от "lz2":

  ПАРТЕНКА .......

  искат да ги изкарат извеън нерви .... "да запалят" и да започнат лакардиите ...

  КОЙ нормален вярва на "ГАЛЕРИЯ" и на Просташкова ...

  => БАЙ ГЪЗЗЗ е ТÈХНОТО ЗНАМЕ и ГИ ДОВЕДЕ В => КЛОЗÈТА !!
 43. 43 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 1548 Разстроено

  Скандал след скандал... Замеряне със СРС-та, досиета, консултанстки хонорари, апартаменти, дипломи....
  Държавата е парализирана, рИформи на куково лято.
  Театро на сенките, публиката цвили доволна че има зрели6та (хляб се разбра че няма и няма да има).

  В една среда и система просмукана от ченгесар6тина само малките деца вярват на приказки...
  Жалко театро, но матрЯлът и това консумира.
  Водата е мътна, вонята пропила всичко.
  Тук таме изгаря някое бу6онче, за парлама.
  Рибарите продължават да пълнят мрежите и гу6ите.

  Така в 6енгенско пространсто и еврозона се влиза един друг път. Тиквите явно няма да уврат, а в чакалнята 6те става все по некомфортно...
  Е, толкоз можем като колектив явно. Начело с Пожарникаря-слънце...

  He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
 44. 44 Профил на Вера Су
  Вера Су
  Рейтинг: 1297 Неутрално

  Новият сезон на "Кампания президентски избори 2011" започва увлекателно, да не казвам напрегнато. Аз очаквах срс-та срещу доцента от ИСУЛ, а тя каква стана. Изненадаха ни.
  Моля само епизодите да не се излъчват в понеделник, щото тогава гледам Отчаяни съпруги

 45. 45 Профил на moon74
  moon74
  Рейтинг: 606 Неутрално

  До коментар [#20] от "krasi_99":
  Добре казано, но нищо казано.

 46. 46
  ****

  Този коментар беше изтрит в 21:34 на 05/01/2011 от неговия автор.

 47. 47 Профил на Frank Zappa
  Frank Zappa
  Рейтинг: 1211 Неутрално

  Танов ще ИЗГЪРМИ скоро!

  Играе с другите!!!

  Кандидат за член на ПП Четвърти километър
 48. 48 Профил на Минувач
  Минувач
  Рейтинг: 802 Неутрално

  Внимателнят прочит на стенограмите показва, че въпросът е за завистта и противоборството между 2 институции: митниците и МВР.
  Естеството на работата при митниците предполага разкриването на по-големи количества контрабандни стоки. Това става с много по-малко човешки ресурс, в сравнение с търсенето на малки пратки из страната.
  Единственият скандален факт е споменатото (от кого и в каква връзка???), че МВР е натискало срещу актове на 2-3 (две или три???? не се ли помни до 3?!) фирми, от които се споменава само Лукойл.
  Такова вътрешно противопоставяне, между различните видове полиции, има във всички страни, във всички страни!
  Неприятно впечаление прави Зам.мин. Горанов, който отковено сплетничи зад гърба на Дянков. От целия разговор съм сигурен, че той ще го отнесе.
  Колкото до циничния разговор, който се сравнява с този на лекарите, Дачков да има много здраве! Има изтървана една простотия от Танов (народен лаф!) и нищо повече.
  За лекарите, да се върне и прочете стенограмите, ако ги е забравил!
  В крайна сметка - това е поредния кьорфишек, от който БСП се опитва на хвърли малко кал на противника (ако мине!!!). Посланието е абсолютно ясно: "Всички знаят, че ние сме си маскари, но виждате ли, и вие не сте такива, за каквито обещавахте да бъдете!"

 49. 49 Профил на hartofilax
  hartofilax
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Има ли изобщо някой, който да се заблуждава, че контрабанда и организирана престъпност стават без участие на "държавата"?

 50. 50 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 982 Неутрално

  До коментар [#42] от "barcelonski":

  Никой нормален не вярва на Галерия. Достатъчно е обаче човек да напише Ваньо Танов в Гугъла и ще види, че в 45% от случаите излизат публикации свързани с конфликтите му с ЦЦ и няколко голмшки донори на политическата система.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 51. 51 Профил на aleko
  aleko
  Рейтинг: 696 Любопитно

  Абе не схващате ли, че цялата работа е нагласена? Въпроса е от кой и какво се цели. От аудиото се разбира, че записа е правен от Танов - неговия глас се чува по-ясно, което се прави с обикновена приставка към слушалката, но тогава звука на единия събеседник е различен.

  И двамата знаят, че ги подслушват, ама продължават да интригантстват. Щото освен за интриги и кой срещу кого е за друго почти не става дума. Танов се е записал за да се застрахова, и сега го пуска. вероятно някак си му е припарило пак под опашката. Чакаме втора серия, която непременно ще последва, за да подредим пасианса. Засега инфото е още оскъдно. Много интересно е обаче, че Запалката знаеше предварително за тези записи. А от факта, че са дадени на Патрашковица направо личи каква партенка е хвърлена. Клатят здраво правителството, дума да няма.

 52. 52
  ****

  Този коментар беше изтрит в 21:34 на 05/01/2011 от неговия автор.

 53. 53 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 982 Неутрално

  До коментар [#44] от "Офца":

  На Европа във обора
  Вече в няколко отбора
  Ние скотски си живеем
  И да мъркаме не смеем
  Избор вече се задава
  И в обора тясно става
  Конят срита днес козата
  Тя превива се горката
  Той разправя че ченето
  Пък разбило му прасето
  А оФцата кротко блее
  тя пред избора немее
  ...

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 54. 54
  ****

  Този коментар беше изтрит в 21:34 на 05/01/2011 от неговия автор.

 55. 55 Профил на дедко
  дедко
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Мисля,че е по-точно-мрънкаме, вместо мъркаме!

 56. 56 Профил на gigow
  gigow
  Рейтинг: 522 Неутрално

  До коментар [#4] от "xpirate":
  "Извода е че Алесксай Петров си е изнасял всякаква информация от службите"

  Ти си зомбиран идиот. Когато са правени записите Алексей Петров беше в ареста.

  А истинският извод е:
  С ЦВЕТАНОВИТЕ КАМЪНИ ПО ЦВЕТАНОВАТА ГЛАВА

  А на тези, които не вярват, че са автентични, ще кажа да влезат в сайта на "Гласове" и да ги прослушат. Автентични са!

 57. 57 Профил на mapto
  mapto
  Рейтинг: 1388 Неутрално

  Ако не излязат с официално становище, мълчанието им ще ги зарови.

  Думите в един език са това, което е безкрайно и изисква най-много усърдие и постоянство. Затова направихме http://lexicum.net
 58. 58 Профил на Малката Пица
  Малката Пица
  Рейтинг: 860 Неутрално

  Най-култово е :

  "Румен Петков ми се обади кьоркютук пиян... "

  Обаче щеше да е истинска новина, ако Румен Петков му се беше обадил трезвен.

 59. 59 Профил на Вера Су
  Вера Су
  Рейтинг: 1297 Весело

  До коментар [#58] от "Малката Пица":

  Че той Румен Петков не пие, бре

 60. 60 Профил на mind_twist
  mind_twist
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Поредния напън на червената мафия да събори правителството

 61. 61 Профил на barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  Рейтинг: 1441 Любопитно

  ВСИЧКО СЕ НАВЪРЗВА:

  - Митниците изпълниха приходите ....
  - Дянков върза бюджета ....
  - приеха Спе.-цъдилищата ...
  - задава се чистка на ДС агентите ..

  = ТРЯБВА ХАОС да има ......

  => БАЙ ГЪЗЗЗ е ТÈХНОТО ЗНАМЕ и ГИ ДОВЕДЕ В => КЛОЗÈТА !!
 62. 62 Профил на aleko
  aleko
  Рейтинг: 696 Неутрално

  До коментар [#54] от "KOBOLD":

  Същия ефект се получава и когато ти сам се записваш.

  По-любопитното е другото - че сутринта Пикльото се издаде, че знае за тези записи на Танов и хоп - още на обяд те цъфнаха изпод ръчичките на Галерия. А като се върви по връзката БСП- Алексей Петров - Галерия, е ясно колко много ги е настъпил ББ по копитцата, а това автоматично значи, че е на прам път.

 63. 63 Профил на Frank Zappa
  Frank Zappa
  Рейтинг: 1211 Неутрално

  До коментар [#56] от "gigow":

  Да не искаш да кажеш, че всички записи, които има Ал. П. си ги е изнесъл собственоръчно от ДАНС?

  Той си има къртици, които си копаят вместо него...

  Гигов, май нещо пускаш мъгла...

  Кандидат за член на ПП Четвърти километър
 64. 64 Профил на PHARE
  PHARE
  Рейтинг: 466 Неутрално
 65. 65 Профил на barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  = ТРЯБВА ХАОС да има ......

  ТОГАВА ИДВАТ:

  - ГОЦЕ
  - ЯНЕ ....
  - ГАЛЕРИЯ - Просташкова - Алексей
  - Румен Петков ....

  => БАЙ ГЪЗЗЗ е ТÈХНОТО ЗНАМЕ и ГИ ДОВЕДЕ В => КЛОЗÈТА !!
 66. 66
  ****

  Този коментар беше изтрит в 17:10 на 05/01/2011 от неговия автор.

 67. 67 Профил на RockyCoast
  RockyCoast
  Рейтинг: 581 Весело

  Поне шестака разбра кво мислят за него и колегите му,а не само ние по форумите..

  .
 68. 68 Профил на Apolon ot Tiana
  Apolon ot Tiana
  Рейтинг: 860 Неутрално

  До коментар [#20] от "krasi_99":

  Не към нас, към правителството и неговите ръководител и вице-ръководители.Което рефлектира, да не кажа рикушира, върху нас!

  apoloniy
 69. 69 Профил на 2012
  2012
  Рейтинг: 5 Весело


  До коментар [#58] от "Малката Пица":
  значи боко "е....умен"

 70. 70 Профил на Apolon ot Tiana
  Apolon ot Tiana
  Рейтинг: 860 Неутрално

  До коментар [#20] от "krasi_99":
  "При това положение вече ни е напълно обяснимо, негативното отношение на някои държавни глави от ЕС към нас."

  Не към нас, към правителството и неговите ръководител и вице-ръководители.Което рефлектира, да не кажа рикушира, върху нас!

  За коментара ++++++++

  apoloniy
 71. 71 Профил на makedonski
  makedonski
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Пошли ченгеджийски изпълнения. Нито държавата ни като държава, нито ченгетата ни като ченгета. То затова е тази наглост на мутрите, като знаят с какви кифладжии си имат работа. Какъв респект те могат да вдъхнат на организираната престъпност? А преди време имаше операция респект. О господи къде живееме.

 72. 72 Профил на mi6osp
  mi6osp
  Рейтинг: 1097 Неутрално

  Така, така...
  Хитрата сврака- с двата крака.
  Вицепремиерът протектира контрабандата. На лукоил.
  Но по собственото признание на премиерът, в тази държава нищо важно не става без негово решение.
  Това, че прокуратурата се е снишила, не мърда ,не шава, след като е получила въпросните разговори, показва ,че обвиненията към вицето- гафмайстора на годината- не са безобидни.
  А вицето и този над него са екип - по техни признания.

  Доста отдавна / първо тук: http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2010/08/29/952908_vanyo_tanov_ostava_ne_e_iasno_koi_pecheli/ / коментирам, че лакомията е тази, която ще изяде главата на боко и ко.

  Накрая един виц: Попитали радио Ереван: Каква е причината за хепатитната епидемия в България и защо не могат да я открият.
  Причината е традиционна- замърсяване сьс заразени фекалии. Не че не могат да я открият, не искат. Защото лайната във вентилатора ги хвърля цвъки.

  Когато някой е глупав,то е за дълго!
 73. 73 Профил на barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  Рейтинг: 1441 Весело


  = ТРЯБВА шум да има ......

  ТОГАВА ИДВАТ:

  - малка пица
  - Голяма Пица
  - mapto
  - gigow

  НАКОЛКО "патладжанки"...
  - GRAF
  - PHILIP
  - ЛАТЪЧО55

  хи ..... хи ......

  => БАЙ ГЪЗЗЗ е ТÈХНОТО ЗНАМЕ и ГИ ДОВЕДЕ В => КЛОЗÈТА !!
 74. 74 Профил на Apolon ot Tiana
  Apolon ot Tiana
  Рейтинг: 860 Неутрално

  До коментар [#23] от "fras":

  Дали не е ясно.
  Чете искат, а някой не им дава? Кой/и е/са той/те?
  Не е ли ясно?!

  apoloniy
 75. 75 Профил на metaflute
  metaflute
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Сега треа да видим какво ще каже Танов по въпроса. Бас ловя, че се готви за някой от утрешните сутрешни блокове.

 76. 76 Профил на alex_ks- Обект на модерасистка дискриминация
  alex_ks- Обект на модерасистка дискриминация
  Рейтинг: 581 Неутрално

  МВР подслушва шефа на митниците, СРС-тата попадат в престъпен бос и той ги публикува в медията си......и министърът на вътрешните работи продължава да е министър????

 77. 77
  ****

  Този коментар беше изтрит в 17:15 на 05/01/2011 от неговия автор.

 78. 78
  ****

  Този коментар беше изтрит в 17:16 на 05/01/2011 от неговия автор.

 79. 79 Профил на bill_doors
  bill_doors
  Рейтинг: Неутрално

  За мен най-странното е, че Ваньо Танов пътува с автобус.

  бахти пича!..

 80. 80
  ****

  Този коментар беше изтрит в 21:33 на 05/01/2011 от неговия автор.

 81. 81 Профил на barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  Рейтинг: 1441 Любопитно

  щом ТРЯБВА шум да има ......

  ПРАЩА СЕ SMS на:

  - mi6osp
  - офца
  - 4i4e
  - минувач, наблюдател; потребител ....

  ... и много "номерирани" офицери от ДС

  ..... хи ,,, хи ..... МНОГО електорат на ДС ..

  => БАЙ ГЪЗЗЗ е ТÈХНОТО ЗНАМЕ и ГИ ДОВЕДЕ В => КЛОЗÈТА !!
 82. 82
  ****

  Този коментар беше изтрит в 21:33 на 05/01/2011 от неговия автор.

 83. 83 Профил на Минувач
  Минувач
  Рейтинг: 802 Неутрално

  Не мисля да хабя енергия и да навлизам в подобни спорове за това кой как говори в личните си разговори", посочва Борисов и предоставя статистика за заловените контрабандни цигари през миналата година – над 242 млн. къса, докато за периода 2007-009 те са едва 53.6 млн. Заловеният алкохол без бандерол пък е 1 700 011 бутилки, а приходите от акцизи от високоалкохолни напитки през 2010 г. имат ръст от 64 на сто или с около 58 милиона лева повече - от 91 милиона лева през 2009 г. на 150 милиона лева през 2010 година.

 84. 84 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 581 Неутрално

  До #48:
  Казаното от Вас: "Посланието е абсолютно ясно: "Всички знаят, че ние сме си маскари, но виждате ли, и вие не сте такива, за каквито обещавахте да бъдете!" " е в голяма степен точно. особено във втората си части, свързвайки го с "онези 2-3 фирми"
  Другото обаче : "В крайна сметка - това е поредния кьорфишек, от ......." е откровена манипулация и нескопосан опит за изнасилване на чувството за справедливост и почтеност.
  Защото /ако изнесенето е истина/, е най-малко израз на въпиюща липса на професионализъм, управленска немощ и махленски примитивизъм на хората, които ни управляват.
  Ако некои искат да търпят безкритично този "кьорфишек" - не ка да си стои в блатото.

 85. 85 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1062 Весело

  До коментар [#69] от "2012":

  Дянков е знаел, че го подслушват и е решил да се подмаже на шефа си Боко Тиквата

 86. 86 Профил на Вера Су
  Вера Су
  Рейтинг: 1297 Весело

  Акълът на матреала стига точно толкова, че да обижда на комунист и да квичи, че другите са виновни като кречетало, латерна, грамофонна плоча.... Диагнозата за съжаление си е неква форма на аутизъм.

 87. 87 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1062 Весело

  Цвъ Цвъ сигурно по цял ден седи със слушалките и превключва пеленгаторите от разговор на разговор. И от време на време си наглежда апартаментите

 88. 88 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1441 Весело

  До коментар [#81] от "barcelonski":

  Абе мухльо, не отстъпвате по фуражки , дс- боклуци, запасни военни, смрадливи анцузи , рабфаци и сие ,- на червените ...
  Виж си парламентарната група..
  Все боклуци от червен сой....:::))))))

  BIG AL
 89. 89 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 982 Неутрално

  До коментар [#55] от "дедко":

  Стар войнишки лаф! Търкай търкай без да мъркаш и да мъркаш пак ще търкаш!

  Ти дедко май не си ходил в казармата.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 90. 90 Профил на naso
  naso
  Рейтинг: 466 Гневно

  Пак ли свинята Дачков мъти водата?

 91. 91 Профил на TheBelia
  TheBelia
  Рейтинг: 466 Неутрално

  До коментар [#88] от "big_al":

  БРАВО!

  I'm not angry. They just suck. It's that simple.
 92. 92 Профил на gogoggggggg
  gogoggggggg
  Рейтинг: 581 Неутрално

  Не че не ми е интересно, какво си говори властта, но това вече не е страна.
  Разпускайте правителството това минава всякакви граници на анархия.

 93. 93 Профил на дедко
  дедко
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Леле, свят ми се завива и ми се повръща1 Какви ни управляват бе, хора???!!!!

 94. 94 Профил на barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  Рейтинг: 1441 Весело

  До коментар [#90] от "naso":

  Пак ли свинята Дачков мъти водата?
  ====================

  На есен ще заколим прасето !!!

  хи .... хи ....

  => БАЙ ГЪЗЗЗ е ТÈХНОТО ЗНАМЕ и ГИ ДОВЕДЕ В => КЛОЗÈТА !!
 95. 95 Профил на Mickey
  Mickey
  Рейтинг: 753 Неутрално

  .
  С удоволствие виждам че постове 5 и 7 са изкъртили лагерите на форумните фуражки)))))))))


  .

  Изгони КомуноЧенгесарския ГЕРБ - спаси България !!! (Ама, не ни натрисай другарите им от БСП пак ! )
 96. 96 Профил на Ментор
  Ментор
  Рейтинг: 1709 Неутрално

  самият факт, че излиза от "вестник" Галерия е напълно достатъчен, за да стане ясно, че това е партенка. Обработван запис - смесица от реални записи, където в един разговор са вмъкнати реплики от друг, нагласени така, че да се внуши нещо или да се настроят определени хора едни срещу други.
  Такова нещо не е лесно да се направи, явно престъпната измет е яко стресирана.

 97. 97 Профил на VellEll
  VellEll
  Рейтинг: 753 Неутрално

  http://vbox7.com/play:9047fec3

  Ето това е записа....това трябва да се чуе - според мене е на 100% нагласено - въпросите към Танов се поставят по добре и от Бареков и той горкия минавай ки му през акъла, че го подслушват като отваря една уста и обяснява ли обяснява...абсурд това да е нормален разговор...

 98. 98 Профил на Mickey
  Mickey
  Рейтинг: 753 Неутрално

  До коментар [#97] от "VellEll":

  Правилно!!! Обясних го още в пост номер 5
  Номер 7 също го е казал ! Фуражките избесняха!

  Изгони КомуноЧенгесарския ГЕРБ - спаси България !!! (Ама, не ни натрисай другарите им от БСП пак ! )
 99. 99 Профил на trifon74
  trifon74
  Рейтинг: 753 Неутрално

  Митниците съставили акт на "Лукойл" ! ! !
  Каква ужасна грешка !
  Всяко дете знае , че там не трябва да се пипа .

  Да би мирно седяло , не би чудо видяло ...

 100. 100 Профил на mi6osp
  mi6osp
  Рейтинг: 1097 Весело

  До №97: Най-даброто доказателство за това, дали е нагласено или не, е реакцията на боко
  http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2011/01/05/1020217_borisov_ministrite_ne_sa_v_pravitelstvoto_za_da_se/

  Когато някой е глупав,то е за дълго!
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK