Разпространената от "Галерия" стенограма от втория разговор между Ваньо Танов и Симеон Дянков

Разпространената от "Галерия" стенограма от втория разговор между Ваньо Танов и Симеон Дянков

© Красимир ЮскеселиевСтенограмата от разговора е публикувана във вестник "Галерия", който обяви, че е получил файловете от анонимен мъж, който занесъл в редакцията плик с флашпамет. От вестника уточняват, че не знаят как са направени записите, но нямат съмнения в автентичността им. До момента никой не е отрекъл съществуването на записите.


Танов: Ало!


Дянков: Ало, Ваньо, здравей!
Танов: Здравейте! Одеве ми звъняхте и аз докато взема телефона и след туй ва търсих няколко пъти и не можах да се свържа...


Дянков: Да, и аз бях навън и заради т'ва. Какво става?


Танов: Аз ви пуснах там имейла, не знам, съобщението за цигарите, на вашия мейл...


Дянков: Да, да получих го; или по-късно днес, или утре сутрин ще го използвам.


Танов: Ами щях да ви питам, понеже този Виктор (б.р. – журналистът Виктор Николаев), който беше в Канал 1, сега в bTV, искал да участвам и щях да ви питам, във вторник, щот' така, както усещам, Нова телевизия ще направи голямата простотия под диктовка на туй (б.р. – на Цветанов) и аз смятам, че трябва ясно и точно да кажа как стоят нещата, но преди това искам един разговор с... премиера, щото... така... не мога да... нали, задкулисни игри и туй да... или трябва едни неща да работят, или...


Дянков: Какво ще правят Нова телевизия?


Танов: Нова телевизия ще излъчва ей туй със замъглените образи, с измислените хора, рекламират го непрекъснато по туй, начи в неделя към седем и половина...


Дянков: Ами... добре... аз... по-късно и без туй ще се занимавам с Бойко. Ний там няма как да държим нещата...


Танов: Аз имам един-единствен въпрос, г-н министър. Т'ва, което аз дойдох, че ще провеждаме принципна политика, защото аз пак ви казвам, така са навързани всичките... тези... Ако сте чели в "Стандарт" (не се разбира) на Кулата, включително и вашата началничка на кабинета настояваше за него да не го махаме. Аз ви казах каква сериозна информация има за корупция за пускане на цигари. Сега пишат точно обратното във вестника. Че МВР настоявали да бъде освободен, а пък ние сме се борили против това на Кулата да бъде сменен. Абсолютно всичкото е обърнато на 360 градуса. Значи аз искам да знам, защото съм човек, който си държи на името и на авторитета. Аз искам да се разхождам свободно и да гледам хората в очите. Значи или той (б.р. – Борисов) осуетява и да престанат с тез измишльотини, или аз си тръгвам, във вторник излизам и казвам нещата от А до Я с истинските им имена. Това е, нямам друг ход. Затова искам да чуя от него (б.р. – Борисов), защото аз съм поел определени ангажименти и никога не се отказвам и никога не предавам хората. Но аз няма да си предам екипа, защото той говори в момента и така, както ги атакуват... по никакъв друг начин, всичките тез измишльотини. Т'ва дело, дет са го водили... То стана ясно, че цялата тенденция и цялата злоба е, защото за нито един от тях, включително и за себе си говоря, няма нещо, което да е морално укоримо, пък камо ли т'ва. Това, че за този Янков, дето беше там в митническото разузнаване, са оформени всяко едно негово идване и подаване на информация е оформено е извършена проверка и резултатът от проверката... И в същото време е притискан (не се разбира), но има извършени 15 проверки. Само една е без резултат, а в Свиленград има 40 извършени проверки само с два резултата, и то ефективен. Въобще документално няма нито един от тези за какво да бъде укорен. Сега за тоя разбрах за к'во става въпрос за Шишков (б.р. – може би Николай Шишков, бивш началник на Митница Югозападна) е написал актовете на "Лукойл"... Ало, чуваме ли се? Там, където беше за оцветеното гориво, което не отиде в детските градини, отиде тежко гориво и той на данъчния (не се разбира) и на всичките им е написал актове. Цецо го е заплашил и му казал, че няма да бъде... Зат'ва виждам, че всеки един, който, за който аз съм искал да си свършва работата и да бъде абсолютно принципен, няма значение коя фирма е, значи той е сега подложен на атака. Ама аз... ако един от тях ги предам... Вий ако предадете един човек от екипа, другите ще кажат: ний как да извършим... Знаете какво, не се тръгва срещу фирми, за които с години се е знаело, че са под покровителството на тоз и на оня. Как ще им вдъхна кураж и как ще продължи оттук нататък работата?


Дянков: Добре...


Танов: В момента те се стремят да върнат, значи, аз им, правих им среща. Щях да им предложа в наредбата да променим само, да сложим срок – тези, които са извършили активни нарушения, те нямат право да им бъде издаден лиценз, но това важи оттук нататък. Защото "Била", всичките са хващани. Те сега са направили, пак под натиск, са направили въобще да отпадне този текст и ние пак трябва да ходим да сложим на всяка, на всеки магазин да сложим по един митничар ли, по един полицай ли да следи какво, докато е обратното – в цял свят са така. Понеже знай, че му трябва лиценз за... оттук нататък "Била" ще гледа бутилка по бутилка и няма да допусне да му влязат, защото ще загуби за цялата верига в цялата страна. Тогава няма нужда да пращаш във всеки един магазин митничар да следи. Една ненадейна проверка, той знае, че загубва на територията на цялата страна. Така действат в цял свят. Ей като бях в туй, с хората да говоря, те ми викат: правите неща, които са биле в седемдесетте години. Не може да назначим 50 000 митничари да проверяват.


Дянков: Да, да...


Танов: Трябва да бъдат други мерките. Да водят до т'ва, че ти да не смееш да извършиш т'ва деяние. Еми ний т'ва направихме. И започва да дава резултат, но ме е яд от атаките. В крайна сметка, защо МВР се включи от другата страна. Що "Булгартабак" ще хвали МВР? "Булгартабак" е държавно предприятие. То винаги трябва да бъде под наблюдението на ДАНС и МВР. Защото в държавните предприятия могат да станат злоупотреби. В частното частникът си следи и няма как някой да му открадне парите.


Дянков: Да, да... Не е лоша идея да звъннеш на Бойко и просто да...


Танов: Ми аз кат' звънна, той с една дума – няма от к'во да се притесняваш, к'во има... Т'ва са...


Дянков: Направо му кажи: "Аз утре идвам".


Танов: Аз ще... като се върна там в понеделник вечерта, ще отида при него, щото ще знам, т'ва ще бъде последното във вторник... Аз дали меко ще говоря или ще започна факт по факт, нещата такива, каквито са.


Дянков: Т'ва е добра идея.


Танов Иначе няма да свърши, разбирате ли. Няма да свърши... И е безсмислено.


Дянков: Добре. Добре.


Танов: Ще му се обадя, ако иска да разговаряме... Ще му се обадя в понеделник.


Дянков За мен е по-добре, защото ние се бяхме разбрали с теб утре вечер да се видим...


Танов: Ние ще се видим утре вечер. То ако има възможност как и той да такова... за пет минути да... дойде... Аз исках да...


Дянков: Не е лошо утре вечер и с него да се видим. Звънни му и питай дали може да се видим утре към осем с него. Ако е така, и аз ще направя мойта програма.


Танов: Защото аз ще видя утре кога има автобус от Русе и сигурно към 2 часа ще го взема, пет часа, към 7 ще бъда в София, ще се върна.


Дянков: Звънни му, той е в настроение днес и му кажи дали можеш да го видиш утре в 8, да му разкажеш, там за т'ва, за големия кораб (б.р. – става дума за кораба "Капитан Коваленко", на борда на който митнически служители разкриха през май 35 милиона къса контрабандни цитари. По-късно от МВР опровергаха колегите си, като казаха, че цигарите били напълно законни). Аз му споменах днес, че има такова нещо, но още не е излизало, просто да му разкажеш за т'ва и оттам и другата тема.


Танов: Вие трябва да го обявите, щото те (б.р. – МВР) ще го обявят.


Дянков: Е, аз на него (б.р. – Борисов) съм му казал. То това е важното. Като го знае пръв, аз още вчера му казах. Аз ще го обявя утре, но е хубаво ти да му разкажеш подробности и просто му звънни и му кажи: "Утре в 8 дали може да се видим?".


Танов: Не знам дали ще ми вдигне... Ще му звънна да се договоря...


Дянков: Еми пробвай...


Танов: Ще пробвам...


Дянков: Пробвай и ми кажи веднага след това.


Танов: Добре. А да му кажа ли, че в 8,30 ще имаме среща с вас... такова...


Дянков: Да, да кажи му.


Танов: Добре, добре, разбрах...


Дянков: Айде чао!


Танов: Айде чао!


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (32)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Tod
  Tod
  Рейтинг: 1391 Любопитно

  А къде е разговора с ГораноВ???

  Истината няма пресечна точка с популизма на БСП
 2. 2 Профил на Momchil Petrov
  Momchil Petrov
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Цецо дето заплашва Шишков за написаните актове на "Лукойл" за измама с акцизи ако е Цветанов е много лошо.....

 3. 4 Профил на wornoxmaniak
  wornoxmaniak
  Рейтинг: 727 Весело
 4. 5 Профил на ironhorse
  ironhorse
  Рейтинг: 1139 Неутрално

  Това ми прилича на активно мероприятие.
  Слушах, ако аз знам че ме слушат поне щях да си подбирам думите.
  По-скоро това е монтаж, защото мафията е навряна в на кучето гъза и се чудят какво да правят.
  Нокога не забравяте за постановките на мафията, да изкарат честния корумпиран и да го разкарат.
  Алексей калъч, Специализираният съд идва като товарен влак за да те отнесе заедно с Гуце и останалите червени бандити.

  Бойко Борисов и ГЕРБ са еманацията на корупцията и мафията в държавата.
 5. 6 Профил на moon74
  moon74
  Рейтинг: 602 Неутрално

  Това шоуто на Слави ли е, или наподобява на нещо по-безгръбначно, като вид държавно управление? Този, който е прослушал разговора, ако такъв е имало, е гарван. Гарван гарвану око не вади.

 6. 7 Профил на Малката Пица
  Малката Пица
  Рейтинг: 830 Неутрално

  Цветанов лека полека му лъсва "Голото Дупе" - колко е проЗд и негрмотен, от нищо не разбира, само от Боко се е понаучил на ПР, ама не толкова добре ...

 7. 8 Профил на wds23355772
  wds23355772
  Рейтинг: 1167 Любопитно

  Не би било зле някой да обобщи с думи малко по-сложни идеята на разговора, че аз лично се оплетох от толкова диалектни и просташки думички!

 8. 9 Профил на Малката Пица
  Малката Пица
  Рейтинг: 830 Неутрално

  Вижда се каква пасмина са ГЕРБ, едни мошеници и крадци, който успяха да излъжат хората, а даже вожда им - Боко тиквата е бил ортак с мутри като Пашата от СИК, Петров от Аполо и Болкан, ТИМ и всекакви други мутри от 90-те години.

  Да не говорим, че е бил 15 години с членска книжка на БКП в джоба - стар комунист (баща му също е бил от БКП).

 9. 10 Профил на monom
  monom
  Рейтинг: 561 Весело

  5-януари ИЗБОРИТЕ-ВОЙНА започнаха със залп!!!!!!!

 10. 11 Профил на Yard
  Yard
  Рейтинг: 2584 Любопитно

  До коментар [#8] от "Варненски":

  Е, то всеки говори така. Ако се заслушаш ще видиш колко често се казва "тва", "що", "такиа". Ама като се напише на текст и звучи просташко.

  Иначе от Галерия да бяха пуснали и записите, както и да потърсят министрите за категорично "да" или "не" дали тези стенограми са истина. Защото засега звучи като "сестра ти е курва!"

 11. 12 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 2120 Неутрално

  Аз нищо не разбрах от думите на Танов и на това Дянков отговаря лаконично!!!
  Кака така Дянков разбира нещо от тези несвързани обяснения!! Това ми прилича на фалшификат.

  подпис
 12. 13
  ****

  Този коментар беше изтрит в 21:35 на 05/01/2011 от неговия автор.

 13. 14 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 1957 Неутрално

  Поредната соц.идиотска провокация!

  А,който е фалшифицирал разговора-затвор!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 14. 15 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 1957 Неутрално

  До коментар [#9] от "Малката Пица":

  Ами вие,като още сте комунисти,да ви бесим ли?

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 15. 16
  ****

  Този коментар беше изтрит в 21:35 на 05/01/2011 от неговия автор.

 16. 17 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 727 Неутрално

  Разпространената от стенограма от разговор между Симеон Дянков и Ваньо Танов е срам за всеки нормален човек. Ако това са "нашите управленци ", каква нация сме?! Приятели по "интереси" да управляват стадо глупаци! ... "Но като съм съставил 2000 акта, кога ще взема парите от циганите!"
  Предварително производство задължително се провежда за престъпления от общ характер, които са подсъдни като първа инстанция на окръжния съд, както и за престъпления по чл. 162 - 167 , (чл. 171 НПК ).В чл. 162 на Наказателния кодекс се криминализира проповядването и подбуждането към вражда и омраза, както и насилие, между другото, на расова основа. Съответната част на този член гласи:
  Който проповядва или подбужда към расова ... вражда или омраза, или към расова дискриминация, се наказва с лишаване от свобода до три години и с обществено порицание.По силата на важни международни договори държавите могат да обявяват за нарушение, наказуемо от закона, пропагандирането на омраза на расова, национална или религиозна основа (срв. чл. 4 от Международната конвенция за премахване на всички форми на расова дискриминация, както и чл. 162 - 164 (НК). Правата, които нормите срещу изказвания, проповядващи вражда и омраза ("враждебна реч" , защитават, са със степен на значимост, която обосновано се противопоставя на правото свободно да се правят такива изказвания. Съдържанието на последните не съставлява принос за създаването на демократични мнения или демократична воля.
  Общо принципно положение, отнасящо се до приложението на всички основания за ограничение, е, че при тяхното налагане - от органите на законодателната, изпълнителната и съдебната власт - трябва да се излиза от високата обществена значимост на комуникационните права и свободи, от което следва изискването за стеснително приложение на ограниченията. Без да се отклонява от разбирането, че разглежданите права и свободи не заемат особено място в някаква йерархия на основните права, Конституционният съд намира, че предвид функциите, които те изпълняват - в личностен и в обществен план - единствено обосноваването на друг, по-висш интерес, може да обуслови ограничения при упражняването им.
  Който чрез слово, печат или други средства за масова информация, чрез електронни информационни системи или по друг начин проповядва или подбужда към расова, национална или етническа вражда или омраза, или към расова дискриминация, се наказва с лишаване от свобода до четири години и с глоба от пет хиляди до десет хиляди лева, както и с обществено порицание.

 17. 18 Профил на snafuracer
  snafuracer
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Временна оставка на Цветанов и обяснение от премиера ? Или да не се притесняваме за разни СРС-та ? Министрите знаят, че ги подслушват ?

 18. 19 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 727 Неутрално

  НАКАЗАТЕЛЕН КОДЕКС
  Чл. 171а. (1) Който противозаконно придобие, разкрие или разпространи трафични данни, каквито се събират, обработват, съхраняват или използват съгласно Закона за електронните съобщения, се наказва с лишаване от свобода до три години или пробация.
  (2) Когато деянието по ал. 1 е извършено с користна цел, наказанието е лишаване от свобода от една до шест години.

 19. 20 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 1957 Неутрално

  До коментар [#19] от "latcho59":

  ЛАЧОООУ

  Защо бе соц.идиот нещастен,веднага се хващаш на въдицага?

  Защото ти се ще,да се орезели ГЕРБ! Да ,ама не! Каквито и фалшификати да правите,начело с Гоце,Гейчето по крадливост,никой не може и да наближи!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 20. 21 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 727 Неутрално

  ....Абсолютно всичкото е обърнато на 360 градуса??? Значи аз искам да знам, защото съм човек, който си държи на името и на авторитета...
  Пази, Боже, прост да те управлява и хляб да ти дава.

 21. 22 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 727 Неутрално

  До коментар [#20] от "lz2":
  Лайнар - "lz2", не те броя за жив, чао!

 22. 23 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 727 Неутрално

  До коментар [#20] от "lz2":
  Нископлатен клозетен драскач -"lz2".

 23. 24 Профил на MIRADOR
  MIRADOR
  Рейтинг: 616 Неутрално

  Подла и нескопосана инсинуация на настървената червена глутница!Провокациите им се знаят не от вчера! Всяко чудо за три дни. Вбесените от пълният си провал другари от БСП/БКП/ ще полаят ден два и като никой не им обърне внимание ще млъкнат и ще щакат друга подхвърлена стръв за да започнат отново.

  Виниций
 24. 25 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 727 Неутрално

  До коментар [#24] от "peter todorov":
  А депресията лекуваш ли си я, "peter todorov"? Я се лекувай с алкохол.

 25. 26 Профил на radoslavdj
  radoslavdj
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Към 17:

  Изказването си му е напълно нормално и няма нищо расистско в него. Просто констатира факта. Тебе ако те побдужда към вражда, омраза и насилие твой проблем.

  "Но като съм съставил 2000 акта, кога ще взема парите от циганите!"

 26. 27 Профил на Краси
  Краси
  Рейтинг: 567 Неутрално

  Ако това което МВР подслушва, изтича толкова лесно, по добре да се спре всякакво подслушване... поне пари ще се спестят.
  Очаквам адекватни действия и наказани за изтичане на информация.

  Да почистим България от агентурата на руската империя!!!
 27. 28 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 727 Неутрално

  До коментар [#26] от "radoslavdj":
  radoslav и DJ - съкращение от диско жокер - ти ли ще тълкуваш закона, жалък неграмотнико. А по-нататък трябва малко да се ограмотиш... Започни да четеш книги, мисли върху прочетеното, усвоявай нови идеи.

 28. 29 Профил на Дедо Либен
  Дедо Либен
  Рейтинг: 1280 Разстроено

  Това разговор между министър и генерал ли е, или мучене на две две говеда? Така е като си нямаме аристокрация! Преди на власт бяха партизаните и ятаците, сега на власт са децата и внуците им.

 29. 30 Профил на Преспанец
  Преспанец
  Рейтинг: 506 Неутрално

  До коментар [#14] от "lz2":

  Да си чул реакция от страна на Танов, Горанов или Дянков, че не са казвали такива неща?
  Аз не.

 30. 31 Профил на motochristo
  motochristo
  Рейтинг: 1204 Неутрално

  До "latcho59":
  Показателен пример за провала на здравната реформа в края на 50-те години!
  Добрата новина е, че се обединяват всички бекапета по земните кълбета. Със затопляне на времето ще става все по зле.

  Гласуваш за прасе - получаваш кочина.
 31. 32 Профил на petromaks
  petromaks
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Не че ББ и неговия екип са много свестни,ама тези които ни управляваха по-рано са направо измет.Така че има лошо но има и по-лошо.Поне привидно се опитват да направят нещо добро за народа и страната.Дано успеят да положат началото на демократичната перестройка. То друго и не се очаква от тях.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK