Бойко Борисов: Няма лични права за министри, шефове на агенции или премиер

Откриване на ремонтирания булевард Брюксел. Бойко Борисов

© Красимир Юскеселиев

Откриване на ремонтирания булевард Брюксел. Бойко Борисов"Не виждам нищо лошо да се подслушват министри, вицепремиери и шефове на агенции", заяви премиерът Бойко Борисов тази сутрин. Той даде интервюта пред сутрешните блокове на Би Ти Ви и Нова телевизия заради вчерашните публикации за подслушани разговори между шефа на митниците Ваньо Танов, министъра на финансите Симеон Дянков и неговия заместник Владислав Горанов.


Борисов заяви, че е мнителен и иска да контролира действията на хората около себе си, които са във властта. По-късно в разговора допълни, че хората във властта не могат да се ползват с конституционното право на гражданите да не бъдат следени и подслушвани без основателна причина.


"Дневник" публикува близо едночасовото интервю на Борисов за Би Ти Ви с незначителни съкращения.
Ще се поинтересувате ли дали тези записи, които вече повсеместно се четат и слушат в интернет, трите разговора на Ваньо Танов с вицепремиера Симеон Дянков и с неговия заместник Владислав Горанов, дали тези записи са част от разработка срещу Ваньо Танов, СРС-та, които просто са излезли в момент, избран от хората, които ни ги поднасят в момента?
- Аз бих искал да коментирам съдържание, защото, ако тръгна да обяснявам това, което всъщност се случва, някой може да злоупотреби с това, че бягам от съдържание. Но вие според мене трябва да получите извинението на хората, които вчера направиха тази пресконференция, която обвини трите национални телевизии в това, че не отразяват и че няма да отразят този според тях скандал. А вие от снощи, не само вие, и Канал 1, и "Нова телевизия" досега включително цяла сутрин се занимавате само с това всъщност, което в журналистиката би трябвало да искат хората да проверят какъв е източникът, източникът какъв е.


Лоялен гражданин. Вие също получихте от един такъв източник един доклад. . .
- Така, ето голямата разлика. В единия случай казват: дойде един чичко, който, сигурно с каскет и очила, и остави един плик с нещо, даже г-н Дачков като така, по-хитър човек, каза - аз не бях в офиса, но такова нещо е получено. Докато в случая, който цитирате, дойде г-н Алексей Петров с доклад, представи ми го и аз този доклад го дадох в прокуратурата. Тогава казах на медиите: гражданинът Алексей Петров ми донесе този доклад и прокуратурата съответно прави проверка. Сиреч източникът е ясен. А тука в момента какво казват хората от пресконференцията? Имаме най-вероятно частни фирми. Ако е така, това отпушва духа от една бутилка. . .


Какво, частни фирми, които са поръчали това слушане, така ли?
- Евентуално или са закачили телефон, или са слушали, не знам как, но даже имаше една госпожа адвокат. Гледах по Канал 3, или "Ал Джазира", както каза. . . това е българската "Ал Джазира", Сашо Диков, че всъщност това не е СРС, а от. . . най-вероятно от подслушани разговори. Аз понеже миналата или по-миналата събота се посмях доста, в "Нова телевизия" при Люба Кулезич ми бяха направили от изказвания един цял. . . все едно взето от мене интервю.


Измислени въпроси с реални отговори на други въпроси обаче.
- С реални отговори от други, да, места. Затова този коментар днеска и всичко по тази тема би трябвало да се направи, след като прокуратурата направи проверка дали е идентично. . .


Вчера Ваньо Танов каза и показа тези. . .
- Какво е казал Ваньо Танов в случая не ме касае.


. . на тези записи. Всичко, което е изрекъл, застава зад него.
- Ние говорим за рамка, ние говорим за рамка как трябва да се постъпва в такива случаи. Има анонимен материал. Даваш го на прокурора. Нека го провери и тогава съответно ние да знаем от всичко казано в този запис дали е подреден по начина, по който е говорено, дали не са взети отделни изречения, дали. . .


Ама Ваньо Танов си казва, че са автентични, главният участник и най-много говорещият.
- Как ще ги каже Ваньо Танов дали са идентични. . .


Ами, сигурно ги е слушал.
- Ако ги е слушал. Ами, ако ги е слушал, потвърдил го е, негова работа. И затова аз казах - аз съм готов да коментирам по тези теми, защото и аз ги чух. В случая какво ни упрекват?


Кои ви упрекваме?
- Казвате, че това е скандал.


Скандал е.
- Кое е скандал? Че има, предполагам, защото не искам да се вкарвам в темата класифицирана информация, но има най-вероятно прокурорска проверка, по която има наложени мероприятия и част от тези мероприятия по стар български обичай. . .излизат във времето, когато идва проверката за Шенген. . .Защото те са ги имали преди 2-3 месеца. . .


Значи, вие казвате, че това си е разработка срещу Ваньо Танов и това са СРС-та по тази разработка.
- Така че. . . най-вероятно. Затова аз питам какво е лошото, какво лошо има службите да подслушват вицепремиери, министри, заместник-министри, шефове на агенции?


Ако има съмнения сериозни - да, но ако няма сериозни съмнения, които не водят до дело, е проблем.
- Не, а как идват съмненията, как идват съмнения? Съмненията как идват според вас?


С някакви доказателства. Означава ли. . .
- Ами да, идва материал на дадена служба. . .


. . . че вие и МВР сте имали доказателства, основателни, за да започнете да слушате Ваньо Танов например?
-
Когато има подозрения в някого от службата, към който и да е, ами, аз ви казвам, че ще продължим да слушаме. Ами. . . към който и да е, дори по вестника сигнал, службите са длъжни да
направят така, че да проверят това дали е така. Така че не виждам, не виждам нищо лошо от това. . .


Да се слушат министри?
- Да.


Колко министри се слушат?
- Това вече не е ваша работа.


Излезе информация, че шестима се снимат, че се слушат.
- Колкото трябва, толкова. Корупцията е по висшите етажи на властта.


Означава ли, че имате сериозни съмнения за корупция сред вашите министри, та да се слушат?
- Аз съм мнителен човек и искам да имам контрол върху техните действия.


Толкова ли им нямате доверие, че да трябва да ги слушате?
- Ами, който премиер е имал доверие на всичките си министри, рано или късно е бил подвеждан. Така че не виждам лошо.


Министрите да си знаят - слушаме ги.
- Разбира се. Те трябва не само да знаят, те трябва да работят така, че все едно са слушани и гледани.


Едно е обаче да имаш сериозни съмнения и да закачиш някой да бъде слушан, друго е по принцип да го слушаш. Това вече е нарушаване на личните права на един човек, няма значение дали е министър или не.
- Не, няма лични права за министри и заместник-министри, и шефове на агенции или премиер.


Те са граждани на тази държава. Аз например не желая да ме слушат, ако няма основания за това.
- Ами, както виждате, за разлика от предишни правителства, където слушаха журналисти, случайни граждани, какви ли не, ние си контролираме правителството.


Тоест това не са използване на СРС-та, когато слушате министрите. По закон тогава те се закачат, когато има доказателства, за да се задвижи някакво дело, а просто си ги слушате.
- Винаги с прокурорска. . . Не, не съм казвал такова нещо, винаги с прокурорска проверка, с разрешение от съдия. Винаги с прокурорска проверка и разрешение от съдия, така както е по закон.


А слуша ли например някой Цветан Цветанов, вицепремиера? Кой го слуша него?
- Това е тема, която сами разбирате. . .За това има ДАНС, за това има прокуратура, която може да възложи, без да знае даденият министър, включително и Цветанов.


Може да е, казвате, ако не искате да кажете, че е слушан.
- Е, сега това са несериозни въпроси. Как ще ви кажа дали някой министър се слуша или го слушаме, което е класифицирана информация и това пред 1 милион души? Мисля, че ясно казах - по смисъла на закона с прокурорско разпореждане. . . . с разрешение се работи така, както е по закон. Толкоз по тази тема. Повече не може да изкопчите нищо, защото е незаконно.


Потвърдили ли са се някои от съмненията, които са довели до подслушване на министри към днешна дата?
- Ами, аз мисля, че има и доста и кметове, и общински съветници, и министри, които отиват на съд от ГЕРБ, така че, което съм обещал. . . безкомпромисен съм към всички. И ако имаше нещо от тези СРС-та, което да излезе вярно или да излезе да има потвърждение, не аз, прокурорът щеше да пусне заповед за арест
на който и да е от тези длъжностни лица.


Но понеже съмненията не са потвърдени, би трябвало тези СРС-та да бъдат унищожени. В случая с Ваньо Танов, щом стигаме дотам, че това е онази разработка, за която вицепремиерът отрече да има такава, след което обаче вие потвърдихте, а преди това Румен Петков гадаеше, защо не са унищожени според вас? Коя е къртицата, която е изнесла. . .
- А защо да не са. . . кое считате, че не е унищожено?


Ами, ние ги слушаме днес.
- Ами вие, ако бяхте поставили условия вчера на пресконференцията - дайте ни източник и веднага ще ви отразим всичко, те щяха да ви кажат имат ли. Източникът е важен. Ние сега ще проверяваме кой е източникът. Един човек с каскет. За кой ли път едно и също. Или пуснато в пощенската кутия на някой депутат.


Обвиниха ви, включително и Татяна Дончева тук, в това студио, че вие сте един "Биг Брадър", който стои на пулта и слуша, гледа кой какво работи. . .
- Ами, това ми е работата - да контролирам да. . .


По този начин ли обаче трябва да се контролира дейността на. . . на властимащите?
- А по кой според вас? Ако някой ми даде по-добър начин. Аз не искам моите министри да правят завери помежду си, да са приятели. Аз искам те да са в напрегнати отношения. Тогава няма как да стане нито контрабанда, нито далавера. Просто те ще се издадат. Аз не искам да правя такъв колектив, че те да се
обичат. Те са тука за 4 години или за 2, или за 3, на кой колкото му стигнат силите, и през това време трябва да дава максимума. Те нямат време да правят приятелство.


Да, и за да преминем към съдържанието, за което искате да коментирате и е важно да го коментираме. . .
- Да, ще мина на съдържанието, но според мене, понеже се опитват да спекулират, ето как се движат през годините и това ще ви го оставя, като дойдат следващите ви гости през другите дни, да им го показвате. 2008 г. - задържани количества алкохол в литри от структурите на МВР и Агенция "Митници" през периода
2008-2010 г. 2008 г. са 775 хиляди литра, 2009 г. са 615. 2010 г. при нас са задържаните количества 1 162 300. Така, сиреч два пъти по-добре работи митницата и МВР.


А по отношение на алкохола и по отношение на цигарите?
- Ето сега задържани количества цигари през периода 2008 - 2010 г. в милиони къса. И ако мога на вашата камера да го покажа... Е това нисичкото, малката колонка тук, е 2008 г. и тя е 16,4 милиона. 2009 г., тази малко по-мъничката, по-голямшката по-точно, 37,6 милиона. А 2010 г. при нас са задържани количества цигари 628,9 милиона къса. Това са близо 27-30 пъти повече сме задържали от предишните години. Или трите предишни години на предишното правителство, количеството цигари, което са задържали, ние за
една година сме задържали 4 пъти повече. И това ви го оставям, като дойдат, да им го обяснявате, включително, ето тук и с повече данни. . .


А по отношение на алкохола и на цигарите?
- Ето сега задържани количества цигари през периода 2008 - 2010 г. в милиони къса. И ако мога на вашата камера да го покажа... Е това нисичкото, малката колонка тук, е 2008 г. и тя е 16,4 милиона. 2009 г., тази малко по-мъничката, по-голямшката по-точно, 37,6 милиона. А 2010 г. при нас са задържани количества цигари 628,9 милиона къса. Това са близо 27-30 пъти повече сме задържали от предишните години. Или трите предишни години на предишното правителство, количеството цигари, което са задържали, ние за една година сме задържали 4 пъти повече. И това ви го оставям, като дойдат, да им го обяснявате, включително, ето тук и с повече данни. . .


Самият Ваньо Танов си признава, че акцизът, събран от цигарите, не е толкова, колкото се е
очаквало. . .

- Да, защото, ето, и аз от десет дни спрях да пуша пури. Пушех пури. От 10 дни, като не пуша пури. . .


И какво? Какъв е резултатът?
- . ..потреблението на пури при мен е спаднало 100 процента.


Това е добре. Сега сериозно обаче.
- Сериозно, откакто се вдигна акцизът на цигарите, така както в целия Европейски съюз, и цената им поскъпна, много хора като мен или спряха да пушат, или намалиха пушенето, вследствие на което самото потребление на цигари намалява. Плюс тези всичките мерки, които сега със закона въвеждаме, да излизаш
отвън да пушиш на студа, много хора се замислиха дали е правилно, дали е европейско, ако щеш, да излезеш с цигарата и на студа да пушиш. Сиреч самото потребление на цигари намалява.


А от гледна точка на контрабандата и едни данни Румен Петков изнесе, които досега между другото не са опровергани от никого, че контрабандата се вихри със страшни размери, включително някои регионални дирекции. . .
- Тя се вихри вследствие, тя се вихри, затова ви го оставям това. Когато имаш този висок акциз на цигарите, сиреч това е един скъп продукт, и ако можеш да вкараш контрабанда, той е евтин продукт, а и това не е наркотик. За хората това не е толкова тежко нарушение. Всеки един би предпочел от магазина да
си купи без бандерол, ако му е по-евтино, и затова натискът на контрабандата върху пазара става по-голям. Обаче виждате реакцията на държавата и на митниците, и на МВР - 629 срещу 37,16. Нали правите разлика? Колко повече са работили митниците и МВР, за да задържат тези количества.


Включително в тези СРС-та става ясно като извод от думите на Ваньо Танов, и се потвърждават сякаш твърденията на Румен Петков, колкото и, не знам дали ви е приятно или неприятно да го цитирам, че контрабандата се е развихрила и увеличила. И Ваньо Танов включително казва, че МВР заради борбата на Ваньо Танов да удари, в добрия смисъл на думата, закононарушители, две три фирми. . . идва този отговор от страна на Цветан Цветанов към него.
- От кой отговор идва? Махнат ли е Ваньо Танов?


Покровителства ли някой. . .
- Нека да ви питам пак, Ваньо Танов, шеф на митницата, махнат ли е?


Не е.
- Някой пречил ли му е да работи по тези фирми?


Очевидно става ясно, че му е пречил, от тези разговори.
- Аз съм го викал няколко пъти и, и, и ако ме гледа, да се обади, и да го. . . съм го питал - имаш ли и дай ми, ако някой, дали е олигарх, дали е фирма, или някой ти пречи. Аз ще я ударя лично. Той не ми е потвърдил досега нито едно такова нещо.


Неговите съмнения са, че някой покровителства тези фирми, от страна например на МВР.
- Е, как ще ги покровителства? Пред кое?


Ами, питайте го.
- Ето, ние сега, в понеделник, това, което 20 години не се правеше, връзваме всички бензиностанции, големи, малки, средни, няма значение, с фискални апарати. Всичко, което се продава на колонката, отива в НАП.


Ето например той цитира, че когато служител на митниците е наказал определена фирма, свързана с горива, след това на този служител, е получил закани и заплахи. . .
- От кой?


От Цветанов, става ясно от тези СРС-та
- Това са просто несериозни работи.


Имате ли съмнения, че Цветан Цветанов е на 100 процента лоялен към вас?
- Не, нямам никакви съмнения.


А Ваньо Танов?
- Абсолютно.


Защо обаче, от тези разговори става ясно, сте го оставили да работи в такава ужасяваща ситуация и в тая помийна яма?
- Защото на браздата. . . Да, имаше един период, в който заради Странджев, недоверието, което имаха всички в него, включително и аз, и на Ваньо Танов му казах - или се разделяш със Странджев, или се разделям с тебе. Беше категорично това мое решение. В тебе имам доверие, в другия нямам. И затова Танов и сега се ползва с пълното мое доверие, както и Цветанов. И между другото, понеже сега идва проверката тези дни на Шенген, тя е решаваща, не случайно сега вадят този, този не е срещу правителството или срещу мен, или срещу министрите, изнесеното в тази стенограма. Това е, за да се получи тежък отзвук навън, извън границите на България, че ето, видите ли, по нашите граници се случва нещо нередно. Макар че, ако си направите труда да видите каква е контрабандата на цигари във
Великобритания, в Германия, ще видите, че става въпрос за милиарди евро.


Отново ще цитирам Румен Петков от днешното му интервю в пресата, в което казва ...
- Ама ето ги цифрите на задържаните по негово време и сега количества цигари, госпожо.


Просто контрабандата е била по-малко. Имало е по-малко за задържане, най-вероятно ще ви отговори той.
- Мислите ли, че по времето на г-н Петков хората са пушили по-малко контрабандни цигари и са пили по-малко контрабанден алкохол.


Това, което смятам, със сигурност си мисля, че има доста повече циганки по пазарите, които продават контрабандни цигари отпреди, това е сигурно, поне го виждам аз на пръв поглед.
- Да, защото разликата в цената на тази една кутия е 4 лв. при високия акциз. Но тя, така е във всички европейски страни. Затова много от контрабандните цигари, които задържахме, бяха за Германия, за Великобритания, където е още по-висока разликата в цената.


Имаше, разбира се, важен е въпросът защо в този момент и кой е изнесъл тези специални разузнавателни средства.
- Ами, като видите действащите герои кои са - "Галерия", г-н Петков и всички останали, ще ви стане
ясно откъде е дошъл материалът. Нали не се съмнявате, че анонимен човек е отишъл и понеже им
вярва само на тях, им е занесъл тези записи?


Това е едната страна на този скандал. Другата страна е, че се поставя под съмнение желанието на кабинета да се пребори например с контрабандата, желанието на кабинета да промени начина, по който работи, и да не покровителства определени фирми, нещо, което казва Ваньо Танов
- Не, няма такива фирми. Дайте да говорим с имена - кои фирми?


Две-три фирми, цитирам Ваньо Танов.
- Кои са? Да ги каже Танов.


Никога ли не ви е казвал в разговор?
- Никога не ми е казвал. Никога не ми е казвал и няма такива фирми. И вие виждате разликата и в алкохола, и в цигарите, и в горивата, и това, че сега им слагаме фискални апарати от понеделник на всички, няма как да измърдат повече. Няма как да има покровителствана фирма. Защото електрониката ще я засича и ще я праща директно в агенцията. . .


Две изречения само да ви цитирам от записите: "Шишков, бивш началник на митница югозападна, е написал актове на "Лукойл" - ало, чуваме ли се, там, където беше за оцветеното гориво, което не отиде в детските градини, отиде тежко гориво, и той на данъчния. . . Цецо го е заплашил и му е казал, че няма да бъде. Затова виждам, че всеки един, за който аз съм искал да си свърша работата и да бъда абсолютно принципен, няма значение коя е фирмата, значи, той сега е подложен на атака". Притесняват ли ви тези фирми, тези данни?
- Не. И сега, понеже за първи път го чувам това като коментар, ще го питам Танов и защо не са наложили акт. Искам да. . .


Това са откъси от СРС-та. Нали казахте, че сте ги чели?
- Четох само заглавията, които има. Защото, повтарям, дали това е така или не, мога да кажа, като знам истината.


Ваньо Танов някога споделял ли си е с вас, че. . .
- Не, аз, ако знаех, че ще дойда, за да си говорим, Ваньо Танов да не е някое момиче, което да си споделя с мен? Той е бивш шеф на БОП-а, генерал, шеф на митниците. И ако има някой да му въздейства, той много добре знае колко съвещания аз направих, как съм се карал на всички и съм им казвал как искам да работят, ако ще работят. Но сега, 5-6 месеца след това да ми излиза, че е мънкал или казал на някой, това не
може да продължава.


Ядосан ли сте на някои от участниците в тези разговори?
- Ядосан съм на това, че мрънкат. Това ме ядосва.


Вие казахте, че няма никакво значение в какви отношения са министрите. Става ясно вече и публично, официално, че двамата вицепремиери, стълбовете на вашия кабинет, са се хванали гуша за гуша, цитирам пак отново тези СРС-та. Проблем ли е това?
- Не.


Защо?
- Е, защо да е проблем?


Ако това хващане гуша за гуша води до загуби например за хазната или до лоша работа. . .
- Не, точно обратното. За приходи в хазната. И тук съм ви донесъл и отчета и на митниците, и на другите, колко сме събрали. И ето отгоре заглавието - "Агенция "Митници" ще изпълнина 100 процента годишния си план". Ето, и това ще ви го оставя да си го четете, като дойдат следващите гости.


Как ви звучи репликата "той, премиерът, е умен за разлика от Цветанов", изречена от Симеон Дянков.
- Аз мислех, че ще говорим за дали ще успеем да влезем в Шенген, мислех, че ще говорим за дали успеем, както магистрала "Тракия", да се финализира и "Струма"...


Изводите от разговори, подобни, такива, каквито ги четем от СРС-тата, не са ли и разговорът ни за Шенген?
- Откъде знаете, че са СРС-та? Защо се издавате?


С какво се издавам? Предполагам... зададох ви въпрос, дали това са част от разработки срещу Ваньо Танов, СРС-та на прокуратурата?
- Защо не попитахте вчера?


Кого да попитаме?
- Ами тези, кои ви ги дават. Аз знам от вашия собственик на телевизията, че е обядвал с Патрашкова и знае още преди две-три седмици за това, което ще правят.


Аз не знаех.
- Ами аз пък не съм длъжен да ви вярвам, че не знаете.


Какво значение обаче има... А, вие ме подозирате в момента, че знам нещо, което крият...
- Искам да кажа... Не, искам... Да.


...знам ли. Не, по пътя на логиката. Когато един бивш вътрешен министър излиза и казва, че има разработка срещу Танов, и след това излиза...
- Защото излиза вчера г-жа Патрашкова, заплашва националните телевизии...


Изчакайте само за секунда.
- ...че не са предали пресконференцията, и днес и вчера вечерта всички под строй й рапортуват с дълги, дълги, дълги предавания за нещо, което е от анонимен източник.


Това е тема, която няма как да не бъде актуална...
- И ето, аз уважих темата и дойдох 30 минути да си говоря с вас.


Изчакайте само да уточним нещо.
- Да.


Когато преди около два месеца министърът на вътрешните работи, бившият, Румен Петков казва, че гадае, че има разработка срещу Ваньо Танов...
- Дали е гадаел или е знаел?


Е, когато го е чул в градския транспорт, можем да си отговорим всички на този въпрос.
- Ами, ето, всичките тези, които ги чуват в градския транспорт, другите... има някой пък анонимен гражданин, който ги е донесъл.


Логично е, когато излязат записани разговори, да предположим, че това са СРС-та от тази разработка и затова и така започнахме разговора. По повод на вашите съмнения, че знам нещо и се правя на ударена. Не. Нататък, ако искате. Ще успеем ли към Шенген да се присъединим.
- Вече не ми е интересна тая...


Защо?
- Ами дайте пак да си говорим за СРС-тата.


Защо?
- Ами явно, че това е по-интересно за хората.


Изводите са изключително притеснителни от тези СРС-та.
- Това, че 500 милиона на данъкоплатците спестихме за това, че правим магистрала "Тракия" с европейски пари, че сега се борим за 1 милиард евро за магистрала "Струма", за това, че метрото е над милиард евро с европейски пари, което се строи по време на нашето управление... не е важно. Важно е, че Влади Горанов или Симеон Дянков казал, че Бойко е умен, а примерно другият не е толкова или е глупав. Ама, ако на вас...


Когато има съмнение за вреда в работата на тези хора, естествено, че това е важно.
- Не, не, чакайте. Първо, не е вреда никаква, защото резултатите показват точно обратното. Второ, ако на вас, частници, в кавички, както вчера са се изразили, ви сложат на вас бръмбари, като си говорите за Люба Ризова, за Гергов, за втори, трети с Виктор, знаете ли колко интересни разговори за тях ще излязат. Вие всеки път си говорите колко е хубава, колко е добра, как хубаво ви плаща, колко са готини...


Откъде знаете?
- Така ли си говорите? Ами, ако ви извадя точно два пасажа от разговори, когато сте им обидени, нервни или нещо са ви накарали да свършите повече. Къде ги няма тези разговори? Та сега вадим той казал, че Бойко
умен, а за... напротив. Аз се радвам, че има такива СРС-та, и се вижда, че има нормална комуникация. И по-важното - аз съм знаел за това и никого не съм предупредил. Можеше тези разговори, като знаят, че ги слушат, да не попаднат на тях. Аз искам всичко...


Танов си казва, че знае, няколко пъти.
- Всичко... всеки полицай... Всеки полицай... Това му е резонно. Като знае, и знае, че това... ако знае, както казвате, и ги говори тези работи, значи това е вече е предумисъл. Той цели вследствие на този разговор, когато стане публичен, да възникне скандал.


А докладват ли ви за съдържанието на други разговори за министри или хора от властта, които са наблюдавани по определена причина.
- Имам добра комуникация с главния прокурор по смисъла на необходимо да знае, ако нещо е преценил, че трябва да знам, ми казва, ако не е преценил, не ми казва. Но аз искам да кажа на хората, че въпреки тези атаки, в най-неподходящото време за България, точно преди доклада на Европейския съюз, мониторинга и влизането ни в Шенген... Тези хора не ни мислят добро, да го бяха извадили септември, имали са го и септември, или да бяха изчакали да мине март. А още повече, пак от вашия собственик знам, че те чакаха кога да ни ударят, нали, това е стратегия цяла и те, виждате, те изкачат един по един героите, които да ни ударят. Мислят си, че ни удрят. Те първо, ще ударят държавата, но аз им обещавам, както за радост холандския премиер вчера ми изпрати това писмо, с което за първи път обърна тона на Холандия, дай боже, да е така. Водих в Брюксел разговор с него. Водих със заместник-министъра, който беше, правосъдният, тук. За радост те много добре си спомнят операцията по Йосич, която проведохме. И аз мисля, че вчерашното писмо е един много добър знак. Ще положа огромни усилия и аз, и министрите, и правителството, и мисля, че септември месец България ще се поздрави с Шенген. Ще положим много усилия. Тези хора не ни помагат. Това ни пречи, защото видно е, не е добро за една държава да се правят такива скандали.


Тоест скандалът, че тези неща излизат, е по-голям, отколкото скандалът от съдържанието вътре в тези неща.
- От цялото съдържание на всичко това, което зачетохте, ме притесняват тези две изречения. И върху тях ще поработя много. Че МВР покровителства...две-три фирми. Сега, докато не им изчопкам всичко, което имат и да видя кой е работил или не е работил и покровителствал ли е, не е ли или си е говорил така празни приказки, и който е виновен ще си понесе отговорност. Това мога да му го обещая.


Дори това да е Цветан Цветанов.
- Дали е Цветанов, дали е Дянков, дали е Танов, в случая не ме касае. Ако се окаже, че има такова нещо,
ще е категорично. Така само да се... той, понеже знае, че го слушат, да каже нещо подобно... Е, това няма да го простя също. Аз съм можел да предупредя всеки, да кажа "внимавай с този телефон". И по този телефон сега СРС-тата щяха да излизат, нали колко е готин този, колко е хубав онзи, колко добре работи, няма Влади Горанов да се издъни, чак ми дожаля за него.


Той и на двата фронта играе Влади Горанов, става ясно.
- Да. Ами като всички заместник-министри - гледа да е добре и със силните и се надъни с всичка сила. Можело ли е да ги предупредя, може. И прокурорската проверка ще увисне във въздуха. Но аз съм искал да се получат тези резултати.


Добре, де, щом сте знаели за тези СРС-та, когато са се записвали, очевидно и за съдържанието на тези СРС-та.
- Аз не казвам, че знам за СРС-тата. Предполагам, че си говорят. Не, и аз вече ще отговарям...Вижте, след като се изкриви цялата вече, бих казал, журналистика...


А, вие защо...
- Това, което съм чувал от познати журналисти и журналистки, е, че трябва винаги източникът поне за него да е ясен, източникът, да е потвърден. Това съм чувал, така правели в сериозната журналистика. След като ние вече се опираме на абсолютно анонимни източници, тогава и аз абсолютно анонимно ще говоря. Би могло да има, ама би могло да няма, би могло един ден това да се случи...


Ваньо Танов потвърди достоверността на гласа си.
- Ваньо Танов, като е потвърдил, да отиде и да си го потвърди и в прокуратурата тогава...Ваньо Танов вчера беше два часа в моя кабинет, такова нещо не е казал.


Какво?
- Каквото и да е от това, което вие споделихте сега.


Не е казал това, което ви прочетох. Не е казал "чувствам се като в помийна яма", не е казал "заради това, че ударих две-три фирми, ми се случва всичко това"?
- Какво? Че ударил не 2-3. Той удари 20, 30 или 200, 300 фирми и аз съм го толерирал и го държа началник на митницата само за това, че ги удря. Даже вчера ми докладва кои е ударил. Знакови. На други има срок по една седмица да си сложат джипиесчета. Не сложат ли ще им вземе лиценза. Вчера ми ги е докладвал. За нито една той не ми е казал "ето за тази имам проблем". Това ме дразни единствено от тези СРС-та или анонимни източници.


Вие ги нарекохте СРС-та този път.
- Ами, като го казахте вие три пъти, и аз се подвеждам.


Успях да подведа премиера Бойко Борисов.
- От тези частни фирми, които са толкова мощни, частни фирми според вашите колеги от вчерашната пресконференция, че те могат да си слушат министри, вицепремиери... Това е нещо много сериозно. Нова ера настъпва.


Започна ли предизборната кампания, г-н Борисов?
- Тя категорично е започнала. Тя не е свършвала. От момента, в който ние направихме самостоятелно правителство и носим цялата отговорност, не я делим с никого, започна всичката тази атака срещу нас. И сега, вижте, дори и това не е честно. Те вижте как внимателно ме обикалят мен. Атакуват Цецо и Дянков, а Борисов или не е чул, или не е разбрал, или е лъган, или подвеждан. Все едно аз съм хванат от гората и не ги разбирам тези неща и, видите ли, живея в някакъв стъклен похлупак и те, милите, грешат, ама аз не знам. Ако знаех, какво щеше да стане. Знаете ли защо е така?


Защо?
- Защото знаят, че аз съм готов да направя избори веднага и тогава ни Шенген... Само да допълня, заварих еврофондовете спрени. Усвоените пари по програми бяха 0.9 процента. За една година Томислав Дончев и правителството имаме вече 10 процента, сиреч 10 пъти по-добре работим в усвояването на еврофондовете.
Тази година ще отидем на 40 процента. До края на мандата ще отидем на 70-75 процента, защото минаха търговете и за жп линиите, за пътищата, "Струма", ако направим, ще отидем и дотам. Много важно, защото това са пари на данъкоплатците спестени, които са по европейски програми. Така че, ако искат избори - готово. И те знаят, че те са изгодни изборите днес за мен, не са изгодни за България. Аз 20 процента ще взема, 15 ще взема... не искам да говоря за 25, 30 или колкото дават социолозите, но с тези проблеми, с тези проценти в парламента ще съм такъв фактор с ГЕРБ, че няма да им дам да дишат. Кой ще направи правителство - с по два, три или пет процента партии? Това ли ще е стабилното правителство, което ще ни вкара в Шенген или ще отпуши и ще усвои добре еврофондовете? Насипно от 5-6 партии... виждате ги какви са.


Защо вчера започнахте заседанието на Министерския съвет със случая с момиченцето, което почина вследствие на операция?
- Ами, започнах, защото няколко дена слушам по новините как ИСУЛ проверява, пък инспекторатът ще проверява, вместо да отидат за два часа да видят епикризата, да вземат решение, инспекторатът на здравеопазването, и да го изгонят този доктор, да го дадат на съд или да го махнат поне като лекар, затова започнах. Два-три дена... то е ясно какво е станало.


Какво е станало според вас? Един човек не си е свършил работата.
- Един калпав доктор е унищожил не само един живот, ами явно от семействата и от жалбите, които гледах по новините, ми настръхва косата. И защо е търпяно... и той явно е наказван, явно е викан. Трябва да се вземат незабавни мерки и да се махне.


Фонд, който да подпомага пострадали от лекарски грешки.
- Ами в момента даваме толкова пари за здравеопазване колкото никога не е давано. И даже и вчера разисквахме с леченията... има болести и болни, които за няколко човека отиват колкото за една окръжна болница пари и да попитам министъра "добре, кое да... как да подхождаме в такива случаи". И му казах "докато имаме пари, ще даваме всичко за който и да е човешки живот".


А трябва ли обаче, и вие вчера сте се усъмнили на заседанието с министрите, трябва ли да има някакъв независим орган, независим, който да разследва лекарски грешки? Защото репликата на хората, които са пострадали, е гарван гарвану око не вади, осъден лекар няма, а не може да има гилдия, в която всички са безгрешни, нали, всички правим грешки?
- Ами, виждате, нас ни съдят всички. Хубаво е да се направи такъв независим орган, обществен, нямам представа, не съм готов да кажа мнение. Би трябвало лекарите сами да могат, имат Хипократова клетва, има сърце, душа в тази професия. Би трябвало да могат да отсеят кадърния от този, който явно небрежно и немарливо се е отнесъл към много хора.


Понеже сме на тема здравеопазване, вървим към финал, доволен ли сте от новия министър на здравеопазването? Отговаря ли на очакванията ви?
- Да, справя се и мисля, че вече понапаснаха и със здравната каса отношенията и вече отрегулираме, така, плащанията. Надявам се вече февруари месец да сме изчистили задълженията от предишните месеци и да влезем... Но видимо е успокоението в системата.


Да чакаме ли ремонт на кабинета?
- Не.


В следващите месеци не?
- Ако някой се издъни, това си е вече друг въпрос. За този момент работят добре. Стараят се много.


На база събитието от последните дни, ако трябва да избирате между Дянков и Цветанов?
- Еднакво важни са ми. Цветанов ми е важен и за партията, и за вътрешно министерство. Дянков се доказа като един добър финансист и благодарение на това, че стиска здраво, България е една от най-дисциплинираните държави в Европейския съюз и това е основна негова заслуга. Той има една грешка, която аз и от трибуната на парламента съм я казал. Когато взехме властта, трябваше да влезем с ужасния дефицит, който ни остави Станишев, да им блесне цялата лъжа, а не да им покрием дефицита и лъжата.
Да, имахме кауза, влизането в еврозоната, обаче световната криза удари, уплаши евросъюза и, както виждате, те блокираха всичко. Защото в самите европейски държави вече е въпросът дали да има евро или не, дали ще е стабилно. В Германия вървят социологически проучвания колко германци... за да се върне
марката срещу еврото. А падне ли единната европейска валута, пада Европейският съюз. Това е, еврото е обединяващо. Така че никак не беше лесно и във времето, когато съседите ни, всички други държави вдигаха ДДС, вдигаха данъци, ние запазихме най-ниските данъци в Европа. Най-ниските данъци. Цветанов се справи и с отвличанията, и с убийците, и с много работи.


Справи ли се добре обаче в момента, в който той изчете едни СРС-та от парламентарната трибуна, след което заключението на петима съдебни лекари е, че не са били компютри, а компоти събитията в горнооряховската болница?
- Аз не съм сигурен в това. Той е чел това, което са му дали написано.


Защо го направи? Грешка ли беше да го направи? Това взриви държавата, взриви лекарската гилдия, създаде проблем, включително и напрежение в работата и на здравния министър.
- Така е, но аз мисля, че и лекарите... и по телевизия "Европа" мисля, че гледах нощес, на въпрос пострадали ли сте от лекарска грешка бяха 93 "да", 7 "не". По телевизия "Европа" вървеше, нали има едно такова предаване.


Г-н Борисов, не спите ли?
- Ами почти не спя, да ви кажа честно.


А как издържате с това темпо?
- Трябва да удържим. От всичко това, което виждам, че се готви да се направи в изолацията, в която ще
изпадне държавата след това... И това все още ме държи...


Буден и през нощта?
- Да, и да имам кураж и хъс да го продължа.


Благодаря ви за това интервю и за това, че се разходихме почти по всички теми, които ми се искаше.
- Да, но това означава, че вече на всички анонимни сигнали, които дойдат, трябва така да сядаме и да отговаряме... Между другото вие си спомняте, аз ви бях обещал, с това да завършим, много отдавна
да дойда... Вчера, когато ми се обадихте, ви казах, че няма да дойда, преди да го има скандала, нали?


След това ви...
- ...следобед усетих за какво става въпрос и понеже нямах изява някъде медийна, за да го коментирам, затова приех да дойда, за да може да не кажат той, Бойко, се скри, пък не иска да ги коментира.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (155)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1513 Неутрално

  Много интересно, справката з азадържаните контрабандни късове цигари се различава силно от всички останали справки досега. Боко, у вас ли си я направи бе човек?
  Иначе едно е ясно - за милиционерчето подслушването е съвсем нормално - разбирай - подслушва се всичко и всички.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 2. 2 Профил на barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  Рейтинг: 1366 Любопитно


  ТОЧНО ТАКА - ЗАТОВА ВИ ИЗБРАХМЕ !!!

  - Успех Борисов !!!

  => БАЙ ГЪЗЗЗ е ТÈХНОТО ЗНАМЕ и ГИ ДОВЕДЕ В => КЛОЗÈТА !!
 3. 3 Профил на mi6osp
  mi6osp
  Рейтинг: 1040 Неутрално

  Мдаа, това интервю подозрително ми прилича на онова, с което доган даде властта на боко.

  Само че боко е доказал, че не може да предвиди това, което ще стане след два часа, камо ли след предсрочни избори след половин година.

  Затова засега поддържам , че е просто част от огромната пушилка, с която се стреми да запуши дупката, през която се подават кирливите му ризи.

  Когато някой е глупав,то е за дълго!
 4. 4 Профил на Български патриот
  Български патриот
  Рейтинг: 731 Неутрално

  Прав е Борисов. Както винаги е много точен и право в десятката. Пожелавам му успех.

  Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя, когато се е произнесла за първи път думата освободителка и покровителка!...З.Стоянов
 5. 5 Профил на barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  Рейтинг: 1366 Весело


  ... с анонимки - компромати и партенки .....

  - Ще се ободете Другари .... с това голо дупе

  Бате Ежко ще Ви боцка !!!

  А .... утре с Флашка и без Флашка ...
  ..... онази украинска червена прашка .... хи .... хи ....

  => БАЙ ГЪЗЗЗ е ТÈХНОТО ЗНАМЕ и ГИ ДОВЕДЕ В => КЛОЗÈТА !!
 6. 6 Профил на Български патриот
  Български патриот
  Рейтинг: 731 Неутрално

  До коментар [#1] от "Тони!":

  По-добре подслушване отколкото кражби и далавери за милиарди. Ако Борисов беше премиер, дали Доган щеше да вземе ония милиони от консултации как мислиш?

  Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя, когато се е произнесла за първи път думата освободителка и покровителка!...З.Стоянов
 7. 7 Профил на 45iv
  45iv
  Рейтинг: 435 Неутрално

  Боко Матросов пак по вси4ки медиини амбразури да замазва гофовете.

 8. 8 Профил на birdman
  birdman
  Рейтинг: 924 Неутрално

  няма лични права- джиизъс ! а аз си кислех ,че именно правата на хората са в основата на капитализма ! премиера пак ръси бисери !

 9. 9 Профил на trifon74
  trifon74
  Рейтинг: 714 Неутрално

  Б. Борисов : "...Корупцията е по висшите етажи на властта" .
  Да бе, бат' Бойко .
  Нали и ние точно това ти разправяме .

 10. 10 Профил на revival
  revival
  Рейтинг: 442 Неутрално

  бойко колко повече те слушам,толкова повече се навивам да гласувам за вас.

 11. 11 Профил на revival
  revival
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#3] от "mi6osp":

  доган защото е дал властта на бойко затова герб му изкараха кражбите за милиони.лъжите ви са смешни.властта на му я даде избирателя.

 12. 12 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1513 Неутрално

  До коментар [#6] от "Български патриот":

  Кое му е доброто с подслушването? Това, че очевидно информацията е лесно да изтече и се използва за лични цели?

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 13. 13 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 986 Неутрално

  ББ нито е добър в резултатното подслушване, нито си добър в управлението на икономиката!
  Подслушването-много пари за политчески шантаж. Но в съда доказателствата не издържат!
  Икономиката-след Костов е на автопилот! Само дето ще правят Белене нашите!

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 14. 14 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 714 Неутрално

  "Не виждам нищо лошо да се подслушват министри, вицепремиери и шефове на агенции", заяви премиерът Бойко Борисов тази сутрин.
  ... съгласно чл. 32, ал.2 от Конституцията на Р. България "никой не може да бъде следен, фотографиран, филмиран, записван или подлаган на други подобни действия без неговото знание или въпреки неговото изрично несъгласие освен в предвидените от закона случаи".Съобразно чл. 4, ал. 1 от КРБ, Република България е правова държава, която се управлява съобразно Конституцията и законите на страната. Съгласно чл. 30, ал. 1 и ал. 3 от Конституцията на Република България, всеки има право на лична свобода и неприкосновеност.Съгласно чл. 11, ал. 2 от Конституцията няма място за политически монопол на една партия и срастването на партия и държава трябва да бъде премахнато.Чл. 5, т. 1 от Конституцията - "Конституцията е върховен закон и другите закони не могат да й противоречат".

 15. 15 Профил на barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  Рейтинг: 1366 Весело


  > Тази флашкаа... тази флашка ...

  ФЛАШКА - ПРАШКА

  ФЛАШКА - U Ё B Ä N

  МАМАШКА-РАШКА

  РАШКА - U Ё B Ä N

  ФЛАШКА - РАШКА ... гола по прашка

  - Братя оставете сили и СерГея ... да му обърнем "внимание" ...

  => БАЙ ГЪЗЗЗ е ТÈХНОТО ЗНАМЕ и ГИ ДОВЕДЕ В => КЛОЗÈТА !!
 16. 16 Профил на barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  Рейтинг: 1366 Любопитно


  ВСЕКИ ДА ОПРЕДЕЛИ НА ЧИЯ СТРАНА Е ...

  Войната е:
  икономическа, медийна, криминална, психологическа, морална ....

  АЗ ПОДКРЕПЯМ КАБИНЕТА БОРИСОВ !!!

  => БАЙ ГЪЗЗЗ е ТÈХНОТО ЗНАМЕ и ГИ ДОВЕДЕ В => КЛОЗÈТА !!
 17. 17 Профил на mi6osp
  mi6osp
  Рейтинг: 1040 Неутрално

  До №1 Тони!:
  В справката на боко са включени и цигарите - почти 400 000 000 , от онзи кораб, който танов и дянков хванаха с гръм и трясък. И после замълчаха ,като ударени с мокър парцал.
  След време, по нареждане на началници над дянков, корабът бе пуснат тихомълком, с цигарите. Намериха им документи, че не са контрабанда.
  Ама тези 400 000 000 къса останаха като хванати.В справката на боко, където успехите са огромни, а неуспехи просто няма.
  Официалната справка е : хванато е половината от съдържанието на въпросния кораб- около 200 000 000 къса.

  Когато някой е глупав,то е за дълго!
 18. 18
  ****

  Този коментар беше изтрит в 14:00 на 06/01/2011 от неговия автор.

 19. 19 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1513 Неутрално

  До коментар [#14] от "latcho59":

  Какъв олигофрен трябва да си, за да натиснеш минусче на цитат от Конституцията? Герберите съвсем са превъртели...

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 20. 20 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1513 Неутрално

  До коментар [#16] от "barcelonski":

  А кои са страните във войната? Боко срещу нацията? Аз съм на страната на нацията, сори.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 21. 21 Профил на mi6osp
  mi6osp
  Рейтинг: 1040 Разстроено


  revival, №11: Трябва да съм пропуснал нещо, защото доган даже не е глобен, че не се е регистрирал по ддс. Боко му спести и тези 500лв.!

  Когато някой е глупав,то е за дълго!
 22. 22 Профил на barsa
  barsa
  Рейтинг: 660 Любопитно

  До коментар [#20] от "Тони!":

  А кои са страните във войната?
  ======================

  Тони,

  ФЛАШКА срещу Правителството на РБ !!

  "BARSELONSKI" отново е "модериран", но НЕ може да бъде цензуриран !
 23. 23 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1392 Весело

  До коментар [#10] от "revival":

  Да не те е срам да си признаеш, че вече веднъж си, та облъчваш пространството с намерението да повториш акта?

  Ecrasez l’infâme
 24. 24 Профил на trifon74
  trifon74
  Рейтинг: 714 Неутрално

  В коментар [#6] "Български патриот" написа :

  "По-добре подслушване отколкото кражби и далавери за милиарди...."
  ====================

  Когато видиш някой премиер да посегне с пръст на "заменкаджиите" и на "Лyкoйл" , едва тогава ще разбереш , че някой действително прави нещо .

  А , не да пръскаш милиони за подслушване , за операция "Лихварите" , при положение , че като отидеш в циганската махала , първото срещнато циганче ще ти посочи с пръст къщата на лихваря и ще ти каже с какво се занимава .

  .

 25. 25 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 714 Неутрално

  До коментар [#19] от "Тони!":
  КАКЪВТО Е ВОЖДА ТАКИВА СА И ИНДИАНЦИТЕ.

 26. 26 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1513 Неутрално

  До коментар [#22] от "barsa":

  Значи пръвителството полага всичките си усилия за борба с една флашка? Похвално!

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 27. 27 Профил на barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  Рейтинг: 1366 Любопитно

  До коментар [#20] от "Тони!":

  Тони, на чия страна си ??

  ФЛАШКА < или >Правителството на РБ !!

  АЗ ПОДКРЕПЯМ КАБИНЕТА БОРИСОВ !!!

  => БАЙ ГЪЗЗЗ е ТÈХНОТО ЗНАМЕ и ГИ ДОВЕДЕ В => КЛОЗÈТА !!
 28. 28 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1366 Весело

  ДО Боко :

  По-добре дръжте устата си затворена и оставете хората да ви смятат за глупави, отколкото да я отворите и да разсеете всички съмнения…
  Марк Твен
  ........................................................................................
  Бойко Борисов: Няма лични права за министри, шефове на агенции или премиер...:)))))
  След 1 седмица : няма такива права за опозицията ;
  след 3 ..) няма такива за тези от София , Варна , Бургас ..ЗА ТЕЗИ от Правец- ще има граждански права ;;..
  след месец: права САМО за тези , които гласуват за МЕН -по путинов модел :))
  После: за тези от Левски - няма права ; после и за тези от цска -то ;
  После : само тези от МВР - имат ПРАВА, да ви ебава..т ма..та на ВАШИТЕ права ;
  Град Банкя- единственият град с ПРАВА..
  И накрая : абе що не си еб..те мамата ..Никой няма права..Само аз - докато съм жив :))))))

  BIG AL
 29. 29 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1392 Весело

  До коментар [#10] от "revival":

  Да не те е срам да си признаеш, че вече веднъж си, та облъчваш пространството с намерението да повториш акта?

  Ecrasez l’infâme
 30. 30 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1513 Неутрално

  До коментар [#27] от "barcelonski":

  Ако се беше научил да четеш, вместо да пишеш еднакви повтаряеми глупости с главни букви, щеше да си наясно - войната е Боко срещу нацията, и аз съм на страната на нацията.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 31. 31 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 714 Неутрално

  Николай Хайтов - Капитан Петко Войвода - "Големият Стамболов не е проблем, малките стамболовчета, които искат да угодят на големия са" .

 32. 32 Профил на barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  До коментар [#26] от "Тони!":

  Значи пръвителството полага
  всичките си усилия за борба с една флашка?
  ====================

  Има много заинтересовани Правителството
  да се занимава с флашка ..... а не с:

  - чистка в Дипломацията
  - затягане контрола на събираемостта
  - изпълнение на бюджета
  - събираемост на приходи
  - строеж на магистрали
  - влизане в Шенген

  ..... затова ТЕ започнаха Първи Войната !!! Кое не разбираш ....

  => БАЙ ГЪЗЗЗ е ТÈХНОТО ЗНАМЕ и ГИ ДОВЕДЕ В => КЛОЗÈТА !!
 33. 33 Профил на Yotce
  Yotce
  Рейтинг: 1086 Гневно

  Казват, че краят на света ще дойде през 2012 година.
  България определено няма да го дочака с тези циркаджии начело!

 34. 34 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1513 Неутрално

  До коментар [#32] от "barcelonski":

  Да почнем подред изброените - какво пречи на правителството да отзове посланниците-ченгета? Или беше само буря в чаша вода?

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 35. 35 Профил на barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  До коментар [#30] от "Тони!":

  Лозунгите се пишат САМО

  с големи букви .... кое не ти е ясно ... ??!

  => БАЙ ГЪЗЗЗ е ТÈХНОТО ЗНАМЕ и ГИ ДОВЕДЕ В => КЛОЗÈТА !!
 36. 36 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 714 Неутрално

  До коментар [#27] от "barcelonski":
  Дребна и жалка хлебарка със завистлива душица, която се крие под "barcelonski".
  барселонски потен селяк, ти простия, пак ли скачаш в коментарите?

 37. 37 Профил на SS
  SS
  Рейтинг: 2964 Неутрално

  Ах,че много вайкане.Ох,че много охкане за пустото подслушване!!!
  Пък народа какъв рейтинг даваше на Биг Брадъра и разните там скрити камери!Що есемеси се изръси а сега ... масово възмущение от няколко скрити микрофона- пардон СеРеСета !!! Ами ,че цял свят натам се движи (цял Лондон опасан с камери и микрофони - не можеш да пръднеш без да те засекат от службите ,за Америка да не говоря) ! Утре като се събудите може да сте с имплантиран чип в гъза без ,който и едно кафе от автомат да не можете да си купите а сте ревнали че подслушват!!! Правилно само тъй ще намали корупция,престъпност и т.н. Като не знаеш от чие дупе ще се покаже антенка ...

 38. 38 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1513 Неутрално

  До коментар [#35] от "barcelonski":

  Лозунгите се пишат на места, които си наел, платил и които са обявени за целта. Това тук е общонационален форум, а не табло за обяви. Някой е платил за сървъри, за интернет, за поддръжка, за да могат герберите да дойдат и безплатно да си правят предизборната кампания и накрая пак ще кажат - нашата кампания беше най-евтина. Ами да - щото ей така, типично по комунистически не си плащате. Кое не ти е ясно?

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 39. 39
  ****

  Този коментар беше изтрит в 14:11 на 06/01/2011 от неговия автор.

 40. 40 Профил на Дедо Либен
  Дедо Либен
  Рейтинг: 1257 Любопитно

  Бат Бойко изтърва контрола върху положението, щом министрите и най-близките му почват да се клепат един друг!
  В близко реме ни чака ДИКТАТУРА, най-вероятно на службте - ДАНС, Прокуратура или Съда. Те не искат по никакъв начин да загубят властовите и финансовите си позиции, заради което ще ни спретнат НЕЩО. Задава се интересно, но и страшно време - последна битка за КОКАЛА!

 41. 41 Профил на pino
  pino
  Рейтинг: 388 Неутрално

  До #28: Велики Ал, Вие сте форумец-ветеран, дори имам запазени ваши словесни творби от преди години. Някои са литературни шедьоври. Сега обаче не сте на същото ниво. Дори не сте в такава степен искрен и обективен, какъвто бяхте. Какво се промени?

 42. 42 Профил на trifon74
  trifon74
  Рейтинг: 714 Неутрално

  Ваньо Танов сглупи като състави акт на "Лyкoйл" и това ще му изяде главата .
  А , когато Вальо се разсърди , Мухо-бойко се изприщва от притеснение .

 43. 43 Профил на barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  Рейтинг: 1366 Весело


  !!!! >

  - КОЙТО флашка вади на ИЗБОРИ УМИРА !!!

  (Петър Стоянов)

  => БАЙ ГЪЗЗЗ е ТÈХНОТО ЗНАМЕ и ГИ ДОВЕДЕ В => КЛОЗÈТА !!
 44. 44 Профил на barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  До коментар [#38] от "Тони!":

  форум е

  а не литературен форум за съчинения ..... лозунгите са най-кратък начин за изразяване ...

  => БАЙ ГЪЗЗЗ е ТÈХНОТО ЗНАМЕ и ГИ ДОВЕДЕ В => КЛОЗÈТА !!
 45. 45 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 714 Неутрално

  До коментар [#41] от "pino":
  Велики Ал, Вие сте форумец-ветеран, дори имам запазени ваши словесни творби от преди години. Някои са литературни шедьоври - просто един типичен пример за "pino - ДУПЕЛИЗЕЦ"

 46. 46 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 714 Неутрално

  До коментар [#43] от "barcelonski":
  ...я го видиш - я не го видиш. ... Бог дал, Бог взел.

 47. 47 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1513 Неутрално

  До коментар [#44] от "barcelonski":

  Така, с лозунгите бяха и вашите създатели - всеки буркан куршум в сърцето на капитализма и подобни..
  Хайде сега да ми отговориш на коментар 34, че нещо избягваш въпросите, явно си решил, че само ти можеш да задаваш въпроси...

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 48. 48 Профил на Баба Гицка
  Баба Гицка
  Рейтинг: 435 Неутрално

  До коментар [#37] от "SS":

  Бенджамин Франклин: "Народ, който отдаде свободите си в замяна на сигурност, накрая губи и двете".

 49. 49 Профил на flex
  flex
  Рейтинг: 442 Весело


  Мутрата каза - вервайте му

 50. 50 Профил на Reveal
  Reveal
  Рейтинг: 823 Неутрално

  Главния слуга в това е абсолютно прав за статута на слугите и това важи и за него. Никой не ги е карал насила да бъдат слуги, те сами са се натискали. Те имат цялата власт, но не и целия контрол. Контрола между тях самите си е самоконтрол,

  което също е един вид власт и напоследък е ярък пример за злоупотреба с нея. Висшият контрол е за този който ги овластява, за този който им плаща т.е. на данъкоплатеца, гражданина, избирателя. На мен, на краля. Все едно власта е

  едната половинка на банкнотата, а другата половинка е контрола. Това е демокрацията, баланс между анархията и тиранията където банкнотите и в двата случая са цели и никога не водят до нещо добро.

  "Да се махаш от тази банка веднага миличка. Шефа й е параноик и измъчва момчето само защото чело някакви си книги и филми за обири" из Призрачния град
 51. 51 Профил на pino
  pino
  Рейтинг: 388 Неутрално

  До #45: Лъчо, не мой с лошо. Ти си се взел много насериозно и страдаш. Иди се прегледай, ще ти помогнат терапевтите. Напразно чезнеш във форумите, бадева отива толкова енергия.Сърцето ми се къса , като чета как се мъчиш за тоя народ срещу тоя Бойко и файда никаква.

 52. 52 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 1655 Любопитно

  Господи.... Помпиерът 2-3 граматично издържани изречения едно след друго не сколасва да отрони...
  "Мисълта" му скача от трън та на глог...

  В Сименоново че не са го обучили на това какво са правата на личността и имат ли те почва у нас...
  Представлението продължава, матрЯлът цвили доволен че има зрели6та...

  He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
 53. 53 Профил на barcelona
  barcelona
  Рейтинг: 225 Любопитно

  До коментар [#47] от "Тони!":

  Тони,

  Кой пуска ФЛАШКАТА !!! !!???

  <>>>>><><><><><> BARCELONSKI <><>>>><<<<<<<<< >>>>>><><> ДОЛУ СОЦ.-ПРОСТАЩИНАТА <><><<<<<<<<<< >> ДОЛУ ПЪРВАНОВЩИНАТА <=> ДОЛУ ДЕПЕСАРЩИНАТА <<
 54. 54 Профил на barcelona
  barcelona
  Рейтинг: 225 Весело


  !!!! >

  ФЛАШКА срещу Правителството на РБ !!

  - ФЛАШКА ама с "червена прашка" ... май !!!

  - КОЙТО флашка вади на ИЗБОРИ УМИРА !!!
  (Петър Стоянов)

  <>>>>><><><><><> BARCELONSKI <><>>>><<<<<<<<< >>>>>><><> ДОЛУ СОЦ.-ПРОСТАЩИНАТА <><><<<<<<<<<< >> ДОЛУ ПЪРВАНОВЩИНАТА <=> ДОЛУ ДЕПЕСАРЩИНАТА <<
 55. 55 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1513 Неутрално

  До коментар [#53] от "barcelona":

  Що ме питаш мен? Да ти приличам на ченге от ДС? Питай тоя, дето му се кланяш денонощно. И ми отговори на въпроса - какъв е проблема да бъдат отзовани дипломатите, и защо не се прави нищо по въпроса?

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 56. 56 Профил на mi6osp
  mi6osp
  Рейтинг: 1040 Неутрално

  До № 6:Български патриот каза:

  "По-добре подслушване отколкото кражби и далавери за милиарди"


  С този ник и при коментариите ,които правиш, вероятно едва ли ще загрееш , че подслушването само облегчава кражбите и далаверите за милиарди, но правени от подслушващия. Защото ,когато подслушваш не съобразно закона- за да предотвратиш тежко престъпление срещу отделен човек или срещу обществото, а тотално и по принцип, подслушваш основно съратници и политически врагове, но и обикновени лекари и кой ли не, то е само с една ясна цел.
  Целта е : да ги държиш в зависимост с незаконно получена информация за тях, за да си правиш на воля далаверите и никой да не смее да се противи на това.
  Да се надяваме, че в края на краищата през вечния ни преход ще дойде момент, в който ще има осъдени политици. И свързано с това разкриване на техни сметки в чужди банки.
  И тогава ще се окаже, че онези осем апартамента са само дреболия.

  Когато някой е глупав,то е за дълго!
 57. 57 Профил на barcelona
  barcelona
  Рейтинг: 225 Любопитно

  До коментар [#55] от "Тони!":

  Тони - ТИ ЦИТИРАШ ФЛАПКАТА !!!

  АЗ НЕ ЦИТИРАМ ФЛАШКИ !!!!

  пак питам:

  - Кой пуска ФЛАШКАТА !!! !!???

  <>>>>><><><><><> BARCELONSKI <><>>>><<<<<<<<< >>>>>><><> ДОЛУ СОЦ.-ПРОСТАЩИНАТА <><><<<<<<<<<< >> ДОЛУ ПЪРВАНОВЩИНАТА <=> ДОЛУ ДЕПЕСАРЩИНАТА <<
 58. 58 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1513 Неутрално

  До коментар [#57] от "barcelona":

  Къде видя да цитирам каквото и да е? Питам за трети път, пък дано схванеш - защо не са отзовани дипломатите?

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 59. 59 Профил на barcelona
  barcelona
  Рейтинг: 225 Весело


  Въпрос до "цитиращите" ФЛАШКАТА:
  пак питам:

  - Кой пуска ФЛАШКАТА !!! !!???

  - Доверявате ли се на ФЛАШКИ ??!!

  <>>>>><><><><><> BARCELONSKI <><>>>><<<<<<<<< >>>>>><><> ДОЛУ СОЦ.-ПРОСТАЩИНАТА <><><<<<<<<<<< >> ДОЛУ ПЪРВАНОВЩИНАТА <=> ДОЛУ ДЕПЕСАРЩИНАТА <<
 60. 60 Профил на hulio
  hulio
  Рейтинг: 218 Любопитно
 61. 61 Профил на trifon74
  trifon74
  Рейтинг: 714 Неутрално

  До коментар [#55] от "Тони!":

  Тонка , помниш ли , като ти разправях , че най-характерния белег на маниакалните антикомунисти е техният комунистически начин на мислене ?
  Ей тоя , "барселонския" е живият пример .
  Типичната "чугунена" глава .
  Остави го , да си размахва лозунгите и цитатите от идейните учители и да коленичи пред Вожда.

  И друг път , да ме слушаш ...

 62. 62 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1513 Неутрално

  До коментар [#61] от "trifon74":

  Бе тва даже не е пример, на мен на диагноза ми прилича...

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 63. 63 Профил на Qnyx
  Qnyx
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Тони!, трудно ще отзоват дипломатите поне до края на мандата на Гоце.

  За съжаление (или за щастие, зависи от гледната точка) Президентът е този, който решава. По очевидни причини в момента отзоваването няма как да стане

  Trust no one.
 64. 64 Профил на mitaka41
  mitaka41
  Рейтинг: 388 Неутрално

  До коментар [#2] от "barcelonski":

  Глупак! Обади се на Тиквата да те назначи за шеф на подслушвачите. Значи за Боко Конституцията е нищо: "По-късно в разговора допълни, че хората във властта не могат да се ползват с конституционното право на гражданите да не бъдат следени и подслушвани без основателна причина". Борисов какъв е, цар ли е или диктатор за да не съобразява с Конституцията?

 65. 65 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 1710 Неутрално

  Всъщност прочитайки интервюто изпитвам по-голямо уважение към Борисов. Замислете се, освен текущата работа през цялото време трябва да следи и своевременно реагира на всяка тракторска медийна разработка.

  Интервюто определено не е сервилно и на момента агресивно (както и трябва да бъде!). Но Борисов добре защити гледната си точка.

  Сега си давам стека, че Танов наистина е постъпил некоректно защото улеснява медиен удар срещу Цветанов, а в официалната си комуникация с Борисов се скатава. Това не е професионално и етично. Ако има съмнения и улики следва да ги докладва и на Борисов и на прокуратурата. Иначе става дума за сплетничене и клевета.

 66. 66 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 1710 Неутрално

  по-горе "Сега си давам стека" = "Сега си давам сметка"

 67. 67 Профил на smehur_co
  smehur_co
  Рейтинг: 581 Неутрално

  Успех Борисов !!!
  Успех Дянков!!!
  Успех Цветанов!!!
  Успех България!!!

  Вяра. Надежда. Любов.
 68. 68 Профил на 597314
  597314
  Рейтинг: 8 Неутрално

  та Бойко да се извини за "мини манипулацийка" от
  стр на в-к,Галерия,че видире ли моя Цвтелинка съветвала Божков за реформите на фирмите-да,да ама в някой друг свят.

 69. 69 Профил на Philip
  Philip
  Рейтинг: 978 Неутрално

  До коментар [#14] от "latcho59":
  ББ е нас всичко - Конституция, закони, Парламент.

  PHILIP
 70. 70 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1513 Неутрално

  До коментар [#63] от "Qnyx":

  Я ми обясни откога президента решава, при положение, че дипломатите са на подчинение на Външно?
  Баси евтините нормерца минавали сред герберите...

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 71. 71
  ****

  Този коментар беше изтрит в 15:47 на 06/01/2011 от неговия автор.

 72. 72 Профил на trifon74
  trifon74
  Рейтинг: 714 Неутрално

  В коментар [#65] от "Nikolay UK" написа :

  ".... Ако има съмнения и улики следва да ги докладва и на Борисов и на прокуратурата. . . "
  ===============================

  К'ви съмнения , к'ви улики бе братче !?
  Не виждаш ли , че тези вътре в самото правителство се подозират и се душат като кучета ?!
  И знаеш ли защо ?
  Защото бранят разнопосочни интереси .
  Единият съставил акт на едни големи хора , обаче пък , те били аверчета на другия .
  Другият пък притиснал някакви вносители на мръвки , дето пък досега работили в "отличен синхрон" с първия .
  И така нататъка ...

  Как да им вярваш на такива , като те сами не си вярват по между си ?
  Как да очакваш , разумни действия , като един министър смята друг свой колега за тъп !?


 73. 73 Профил на taneto80
  taneto80
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#70] от "Тони!":

  Стига си се обяснявал, че си станал като магнит за мунуси бе човек...ти повече минуси от шефа на сектата ДСБ ще събереш бе шушумига ...

 74. 74 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1513 Неутрално

  Нормално, герберите са тук не за да четат, а да цъкат минуси на всеки нормално мислещ.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 75. 75 Профил на taneto80
  taneto80
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#74] от "Тони!":

  Е то оставаше и куку като тебе да чете някой...отивай в сектата при теменужките и алелюята и си говорете там

 76. 76 Профил на mi6osp
  mi6osp
  Рейтинг: 1040 Неутрално

  До №61:

  trifon74, по полека с определенията, че ще оставите парцалански без глава- ще му я тафнат манговците за скраб.
  В случая чугунената глава е дървена. Ако не вярвате, пробвайте с магнит. Или просто му прочетете това, което той смята ,че е коментар.
  Ултраси-дървена глава, двайсет думи в речника, интелект на австралопитек.

  Когато някой е глупав,то е за дълго!
 77. 77 Профил на pino
  pino
  Рейтинг: 388 Неутрално

  До #72: Трифоне, Трифонееее, и ти като Лъчо- всичката пара през свирката. Бегай на терапия.

 78. 78 Профил на naso
  naso
  Рейтинг: 442 Весело

  Велик,велик човек е премиера.Да е жив и здрав още много години да бъхти гадините дето натрупаха парите на гърбА на бедния народ.

 79. 79 Профил на trifon74
  trifon74
  Рейтинг: 714 Неутрално

  До коментар [#73] от "taneto80":

  Човекът е влязъл във форума за да каже това , което мисли ,
  а не да се хареса на другите.
  То , за т'ва е форум .
  Едва ли му дреме от твоите минусчета .
  Ако ти си тук , за да инкасираш овации , твоя работа .

 80. 80 Профил на Веселин Николов
  Веселин Николов
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Бойко, кого лъжеш бе? Не ти вярваме вече.

 81. 81 Профил на barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  Рейтинг: 1366 Неутрално


  АЛО братя - ЧУВАМЕ ли се ?? ...

  ... не се хабете братя ... оставете сили за следващите 9 месеца .... ИЗАУРА е бременна ..... ЩЕ РАЖДА ФЛАШКА .....

  време за размисъл е:
  ВСЕКИ ДА ОПРЕДЕЛИ НА ЧИЯ СТРАНА Е ...
  Войната е:
  икономическа, медийна, криминална, психологическа, морална ....
  АЗ ПОДКРЕПЯМ КАБИНЕТА БОРИСОВ !!!

  => БАЙ ГЪЗЗЗ е ТÈХНОТО ЗНАМЕ и ГИ ДОВЕДЕ В => КЛОЗÈТА !!
 82. 82 Профил на taneto80
  taneto80
  Рейтинг: 8 Весело

  До коментар [#79] от "trifon74":

  Ами хайде да излезе малко от тези форуми, че то под всяка статия има по 10 мнения този човек....аз където вляза и все той е писал...и после защо сме зле ...ами то като по цял ден четеш и пишеш в интрнет и не си свършил за 5 пари работа....

 83. 83 Профил на trifon74
  trifon74
  Рейтинг: 714 Неутрално

  коментар [#81] "barcelonski":
  " ... ВСЕКИ ДА ОПРЕДЕЛИ НА ЧИЯ СТРАНА Е ...
  Войната е:
  икономическа, медийна, криминална, психологическа, морална ...."

  ===========================

  Не е толкова лесно да определя , на чия страна съм .
  От една страна , симпатизирам на Ваньо Танов , обаче не искам пък и да пострада "Лyкoйл" , щото ще скочат цените на горивата .
  От друга страна , съгласен съм с Танов , че Цецо не блести с много ум , но пък за сметка на това е цесекар . И аз съм от ЦСКА .
  Сложен избор . Двоумя се .
  Май , ще заложа на Вежди Рашидов .
  С него сме на едно мнение , че Мишел Бонев е екстра гадже .
  И аз да имах триста бона , и аз бих й ги дал с кеф .

 84. 84 Профил на Qnyx
  Qnyx
  Рейтинг: 515 Неутрално

  До коментар [#70] от "Тони!":

  Ок,

  Закон за дипломатическата служба обн., ДВ, бр. 78 от 28.09.2007 г.

  Чл. 64 (1)
  Извънреден и пълномощен посланик И постоянен представител на Република България при международни правителствени организации се освобождава от длъжност С УКАЗ НА ПРЕЗИДЕНТА по предложение на Министерсия съвет
  (2) Генерален Консул се освобождава от длъжност с решение на Министерския съвет
  (3) Ръководител на задгранично представителство по чл. 23, ал.2, т.1,2,3 и 5 се освобождава от министъра на външните работи.

  Прочети внимателно и ще видиш кой за какво решава и кой не, все пак си "нормално мислещ" според другите коментари.

  Ще се въздържа да отговоря в стил "баси евтините номерца минавали сред герберите". Нито ме познаваш, нито си наясно с политическата ми принадлежност. Но коментари от горе-цитираното и от рода на "герберите са тук да цъкат минусчета на нормално мислещите" не са на мястото си, особено ако си говорим наизуст без да сме запознати със закона - естествено, ако не е това целта

  Trust no one.
 85. 85
  ****

  Този коментар беше изтрит в 17:03 на 06/01/2011 от неговия автор.

 86. 86 Профил на |
  |
  Рейтинг: 1094 Неутрално

  Когато куки получат власта, те управляват по ченгесарски. И все пак съм изненадан от наглостта им. Оставка за ББ.

  Children are hereditary: if your parents didn't have any, neither will you.
 87. 87 Профил на |
  |
  Рейтинг: 1094 Неутрално

  До коментар [#78] от "naso":

  Заради лумпени като теб с удоволствие ще се откажа от българското си гражданство при първа възможност.

  Children are hereditary: if your parents didn't have any, neither will you.
 88. 88 Профил на |
  |
  Рейтинг: 1094 Неутрално

  До коментар [#78] от "naso":

  Защото, за съжаление, лумпените вече сте мнозинството от българския народ.

  Children are hereditary: if your parents didn't have any, neither will you.
 89. 89 Профил на ivanj
  ivanj
  Рейтинг: 442 Неутрално

  този премиер е част от близкото ни тъмно минало,а и настояще.Много ще бъде трудна борбата срещу тази напаст-БСП,НДСВ,ДПС,ГЕРБ -ри.

 90. 90 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1513 Неутрално

  До коментар [#84] от "Qnyx":

  И има ли предложение от министерски съвет, бе герберче? Всъщност има една цяла процедура, която не е описана в този закон. Прави се предложение, разписва се от външния министър, от посланниците и тогава се подава за подпис на президента. Такава процедура не е направена, затова топката не е в Гоце, а в Боко. Затова са евтини номерцата.
  Иначе преди два месеца беше отзован един посланник, тогава що никой не мрънкаше за Гоце и как така стана процедурата, а сега не може?
  Е затова са евтини номерцата.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 91. 91 Профил на Ганю
  Ганю
  Рейтинг: 8 Весело

  До коментар [#85] от "berbenkov":

  Сус бре, Бят'мян е първият не-формален лидер на еуропоидните граждани в НРБ, а техния формален лидер е Цицко-СеЕрСе-ту

  Айде сполайте, бай ви Ганя екс- Балкански
 92. 92 Профил на Qnyx
  Qnyx
  Рейтинг: 515 Неутрално

  До коментар [#90] от "Тони!":

  Виж сега, ако ще си говорим по 10 различни теми, дай от сега да прекратим спора. Прочети пак и ми кажи къде точно съм казал, че топката е в Гоце в момента.

  1) Питаш защо не са отзовани посланиците
  2) Отговорих ти, че трудно това ще стане докато Гоце не подпише указ, а той като яростен защитник на ДС трудно ще направи това
  3) Обърна въпроса на "Откога Гоце решава"
  4) Отговорих ти с доста умерен тон
  5) Сега изведнъж "Топката не е у Гоце"

  Поне поддържай една и съща теза, а не каквото ти изнася на момента, говорейки за 3 различни неща.

  Trust no one.
 93. 93 Профил на naso
  naso
  Рейтинг: 442 Гневно

  Към № 87
  Откажи се колкото може по бързо,защото гадини като теб дето нищо не дават на държавата, а само критикуват колкото по бързо се изметът от нея толкова по добре за съзидателните хора.Бойко Борисов е най добрия политик ,който сме имали за всички времена защото иска да направи нещо за обеществото ,а не да краде както останалите досега но мръсни гадини като теб вместо да го подкрепят вредят.Затова бързо марш от България.

 94. 94 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1513 Неутрално

  До коментар [#92] от "Qnyx":

  Ами някак си си противоречиш. Трудно Гоце ще подпише указ, който не е написан, а написването на указа е работа на външния министър. Целия разговор тръгна от въпроса - защо посланниците не са отзовани, и въпроса още стои. Топката е в Герб, па ти го наричай смяна на тезата.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 95. 95 Профил на |
  |
  Рейтинг: 1094 Неутрално

  До коментар [#93] от "naso":

  Аз отдавна съм се "измел" от България. Но след поредните ченгесарски скандали на българските управляващи не искам дори и на хартия да съм гражданин на такова подобие на държава.

  Children are hereditary: if your parents didn't have any, neither will you.
 96. 96 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1513 Неутрално

  До коментар [#93] от "naso":

  Колко типично. Другаря Слънце е най-добрия политик, а който не е съгласен да се маха от страната, и няма право на глас, разбира се. Така започна един друг строй, преди 60 години.
  Лошото е, че олигофрените не са си взели поука...

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 97. 97 Профил на Qnyx
  Qnyx
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Кой човек с всичкия си би тръгнал да прави нещо, предварително обречено на неуспех?

  Николай Младенов колкото и да говореше преди Нова Година изпусна момента за действие. Въпреки по-горното твърдение, ако му стискаше и беше направил предложението, дори и да бъде отхвърлено (което 99.9999% щеше да стане така или иначе), поне щеше да си спечели уважението на много хора. За съжаление това не се случи.

  А по-тъпото е, че няма и изглед нещата да се променят - при евентуални предсрочни избори - кой ще е алтернатива? Партията майка? АБВ? Или все още неизвестен "спасител", който ще ни "оправи" и после ще псуваме след няколко години

  Trust no one.
 98. 98 Профил на Дива селянка
  Дива селянка
  Рейтинг: 551 Неутрално

  Браво бате. Вкарай ги всички в матрицата. Ще ми се правят на хитри. За всички има -за тях не. НИ можИ. ГЕНЕРАЛЕ МОЙ!

  Дреме ни за мнението на гоите! И хич не ни трябва вашата прошка , стадо! КАРЛА
 99. 99 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1513 Неутрално

  Говориш глупости. Не може да има оправдание нещо, че нямало да стане. Той да си беше подготвил указите, политическата отговорност щеше да е в Гоце. Сега е в Боко. Викаш - няма смисъл, а?

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 100. 100 Профил на naso
  naso
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Към № 95
  Като си се измел какво търсиш във форума бе гадино мръсна.Да не би да си рязан от тия дето се изнесоха за Турция тогава работата е ясна.
  Към № 96.Тони ти да мълчиш да не те завъртя и теб .

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK