Писмото на Антоний Странджев до премиера и главния прокурор

Публикуваме пълния текст на докладната записка на бившия зам.-директор на агенция "Митници" Антоний Странджев до премиера Бойко Борисов и до главния прокурор, в което той предупреждава за опитите да бъдат овладени митниците.


Странджев изчете писмото, изпратено според него на 22 март 2010г., в предаването "Тази сутрин" на БиТиВи. Той разказа, че единствената реакция е била обаждане на секретарката на премиера, която го попитала дали ще си вземе документа или да го "пусне в мелачната машина". 


Г-н министър-председател,
при извършените кардинални реформи в митническата администрация, при освобождаване на значителен кадрови ресурс, който в голямата си част е корумпиран, имайки предвид световната финансова криза и липсата на свободен финансов ресурс, особено важно е "овладяването" на Агенция "Митници" и основни стратегически места като входните и изходни пунктове при границата с Република Турция, както и основният пункт на вътрешната ни граница Русе – Дунав мост. В термина овладяване, имам предвид кадрово верни, послушни хора на позиции, даващи им възможност да взимат решения в полза на човека (политическата сила), поставила го на поста.
До настоящия момент, ние, като ръководители на митническата администрация на Република България не сме допуснали такъв тип назначения, въпреки упражнявания ежедневен натиск и въпреки обвиненията за неследване "подходящата кадрова политика". Аз, като част от ръководството на Агенция "Митници", изпълнявам длъжността си, следвайки единствено политиката на правителството на Република България, а именно да събираме приходите в държавния бюджет, съгласно законите на тази държава. Голяма част от политическите дейци, особено тези, които са депутати за първи мандат, при своето избиране са поели съответните финансови ангажименти към лицата, които ги поддържат, финансират, но сега, заради финансовата криза и заради неовладените митници, това не се случва и всички са много изнервени. Въпреки че врагът, наркотрафикантите, контрабандистите на стоки, е един, по ред причини някои от тях и от субективен характер, съвместното противодействие на този вид престъпност е на ниско ниво, основно поради липсата на доверие между МВР и митническата администрация.


В началото на месец март под ръководството на г-н Цветан Цветанов е сформиран екип от служители на МВР, който трябва да "разследва" корупционните и контрабандни схеми в митница Свиленград. Под контрол са поставени ръководни, редови и бивши служители от митническата администрация, бизнесмени с изградени позиции на митнически пункт "Капитан Андреево", действащи партийни функционери. На съвещание, проведено под ръководството на министър Цветанов, в присъствието на ръководни служители от министерството, ДАНС, ВКС, същият е споделил – "Танов и Странджев не оправдаха гласуваното им доверие". Съгласно представените справки на ръководството на Агенция "Митници" са вменени извършвани действия, несъвместими с българското законодателство. Образувано е досъдебно производство.


В този период зачестиха и статиите в средствата за масово осведомяване във връзка с неизпълнение приходите от страна на митницата, вадене на цифри извън контекста, както и телевизионни интервюта на "капацитети" по митническите въпроси, обосноваващи неадекватното поведение на митническата администрация. Всичко това ми дава основание да считам, че съвсем скоро предстои дискредитация пред обществото и прекратяване на митническата реформа, което от своя страна ще доведе до осъществяване на пълен контрол върху дейностите, извършвани от митническата администрация на Република България.


Г-н министър-председател,
моля да бъда правилно разбран, с тази информация до вас не целя протекции от ваша страна. Силно се надявам, че сегашното ръководство на вътрешното министерство няма да избере подхода на своите предшественици, а именно, хвърляйки целия си оперативен ресурс на търсене на "предатели" в редиците си, а ще подходи професионално, принципно и честно при набирането и анализа на постъпващата информация. Лично аз, а напълно съм убеден, че и генерал Танов, ни най-малко се притесняваме, относно предприетите спрямо нас мерки, защото всичко, което сме вършили, вършим и в момента, е в рамките на законите на Република България.


Осъзнавам много добре, че в условията на финансова криза обществото много въодушевено ще приеме една операция "Митнически октопод" без да е наясно с истинските намерения на нейните организатори. А това, според мен, е много опасно за бъдещото демократично развитие на страната ни.


С уважение,
Антоний Странджев, зам.-директор на Агенция "Митници", 22 март 2010 г.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (188)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 2. 2 Профил на Origami
  Origami
  Рейтинг: 8 Неутрално

  И до Господ да го адресираш,няма нищо да се промени.Такива писма друже имаше още през 2002г. а и още през 1999г. - нещата са същите,старите кучета са още там.

  Не лъжесвидетелствувай против ближния си
 3. 3 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2651 Неутрално

  Тоя е човек на Р.Петков,той е човек на Гоце.

  Пита се: ОТ КЪДЕ ИЗЛИЗА ПОЯВИЛАТА СЕ АТАКА?

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 4. 4 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 1527 Гневно

  Ясно, приказки на търкалета без нито едно име и без нито едно доказателство. Бойко е на път да им развали рахатлъка и сега отвръщат на удара.

  УТОЧНЕНИЕ: СТАТИИТЕ ПОД КОИТО ПОСТВАМ ИЗРАЗЯВАТ ИЗЦЯЛО МНЕНИЕТО НА ДНЕВНИК И В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ НЕ СЪВПАДАТ С МОЕТО МНЕНИЕ
 5. 5
  ****

  Този коментар беше изтрит в 14:42 на 14/01/2011 от неговия автор.

 6. 6 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1549 Неутрално

  До коментар [#3] от "lz2":

  Атака!? Раговорите са между избрани от ГЕРБ министри и шефове на агенции, подслушвани са от МВР под ръководството на Шестака, от същото това МВР разговорите са предадени на журналистите. И на всичко отгоре слушаме обяснения от рода на извънземни ни атакуват, за да ни изкарат глупави и крадливи и за да не влезе България в Шенген.

 7. 7 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 561 Неутрално

  До #3:
  Отговора е - от човека на ДС В. Танов.В писмото го пише, и Танов го потвърди.

 8. 8 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 2498 Неутрално

  "Ето, тамам сега му е времето, ама на, кураж липсва! Сега да има някой да освободи Македония, догдето е нашата партия на власт, че аз да те науча тебе какво се вика келепир. Ех, да ти пипна аз тебе солунската митница и не ми трябва много: само две години, две годинки само да ме оставят управител или оценител на митницата, па ела хортувай ти сетне с мене... Задръстено е с евреи в Солун: петдесет ли, шейсет ли хиляди са, кой ги знае, ама все търговци хора: има да доиш, и да остане - не са като нашата, софийската голотия... Солунската митница! Калифорния, да я вземе мътната! И иди, че не бъди патриот, иди после това, че не съчувствувай на македонците...
  (Я тури две-три дървета в печката. Стига.) ...."

 9. 9 Профил на chevyvolt
  chevyvolt
  Рейтинг: 1152 Неутрално

  Не познавам човека, но 25 години да се занимаваш с "противодействие на контрабандата", да си честен и да те оставят през всичките 25 години на такива длъжности са взаимно изключващи се неща.

 10. 10 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2651 Неутрално

  До коментар [#6] от "svoboden":

  нЕ МОГА ДА РАЗБЕРА,ЗАЩО СЕ ОПИТВАТЕ ДА НАПРАВИТЕ СКАНДАЛ,ТАМ КЪДЕТО ГО НЯМА?нЯМА ЧОВЕК,КОЙТО Е НЕРВИРАН ДА НЕ ИЗКАРВА НЯКОГО ВИНОВЕН,НО ТОВА НЕ ЗНАЧИ,ЧЕ Е ПРАВ!

  ЧИСТА АТАКА НА МАФИЯТА СИ Е!

  НО ЯВНО НЕ ВЪРШИ РАБОТА!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 11. 11 Профил на wreck
  wreck
  Рейтинг: 1008 Неутрално

  До коментар [#5] от "д-р Ох Боли":
  "От задколисието на статуквото! Щом започват да си осветяват къртиците значи играят ва-банк и ножа е опрял до кокъл! "
  ------------------
  Безграмотний герберино, пише се "задкУлисие", а не "задкОлисие", "кокАл", а не "кокЪл", ножЪТ, а не ножА.

  You should never underestimate the predictability of stupidity .
 12. 12 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 561 Неутрално

  До #10:
  Точно така. Атака на едната мафия /на МВР, депутати 1-ви мандат/ срещу другата мафия /в митницата от много години/

 13. 13
  ****

  Този коментар беше изтрит в 14:42 на 14/01/2011 от неговия автор.

 14. 14 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 561 Неутрално

  До #11:
  Ама , моля Ви!
  Ще вземе да се изчерви.

 15. 15 Профил на balina
  balina
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Дежурните за Дневник милиционери се изляха първи и под строй, както винаги - тъпички сте като началниците си хахаха

 16. 16
  ****

  Този коментар беше изтрит в 14:42 на 14/01/2011 от неговия автор.

 17. 17 Профил на bate_Ventzi
  bate_Ventzi
  Рейтинг: 727 Неутрално

  jetchev, lz2, emil_, д-р Ох Боли

  Тъжно е,че форума на "Дневник" започнва с коментарите на такива скудоумници.

  Ако нещо ме кара да искам това правителство да си отиде,е надеждата , че с него ще си отидат и неговите клакьори и този форум ще възвърне отиващиата му интелигентна атмосфера.
  Защото съм сигурен,че това са платени или щатни глашатаи на властта, които иначе в ежедневната си битност са скарани с четенето и писането.
  Но какво ли не изтърпяхме през последните 20 години! Надявам се да преживеем и тази напаст.

 18. 18 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 561 Неутрално

  До #16:
  Като при случая с експертизата за случая в ГО болница?

 19. 19
  ****

  Този коментар беше изтрит в 14:42 на 14/01/2011 от неговия автор.

 20. 20 Профил на Емо
  Емо
  Рейтинг: 647 Неутрално

  Огромна услуга направи ББ на Синята коалиция, като не ги прилъга да влезат в коалиция с него. Сега и те щяха да са затънали до врата в калта.

  Аз съм умнокрасив соросоиден либераст и съм благодарен, че не съм станал грознотъп путиновски диктатомачовец.
 21. 21 Профил на merkel
  merkel
  Рейтинг: 838 Неутрално

  Абе когато фактите говорят и боговоте мълчат. Докато тоя беше зам шеф на митниците приходите се бяха срутили с над 2 милиарда и се наложи актуализация на бюджета като го махнаха нещата се стабилизираха! Ей това трябваше да го питат как тъй докато той е там приходи няма като го няма вече има! Ама не да ми говори световната криза ала-бала както в туй писмо че е смешен! Да не говорим че удобно избягва да даде некви доказателства факти и имена за да не го съдят после! Вероятно и той като Танов ще гадае некви работи.

 22. 22 Профил на kento
  kento
  Рейтинг: 616 Неутрално

  До коментар [#9] от "chevyvolt":

  Кратко и ясно!+++++++

 23. 23 Профил на barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  Рейтинг: 1391 Любопитно


  ИМАЛО ЛИ Е ПРИКРЕПЕНА флашка .... ??

  => БАЙ ГЪЗЗЗ е ТÈХНОТО ЗНАМЕ и ГИ ДОВЕДЕ В => КЛОЗÈТА !!
 24. 24 Профил на kento
  kento
  Рейтинг: 616 Неутрално

  До коментар [#20] от "Емо":

  Не ги прилъга ли?Чакаха с изплезени езици да ги покани!

 25. 25 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 561 Неутрално

  До #19:
  Възхитен съм. Моите почитания за това че си спомняте този неудобен и нелеп инцидент.

 26. 26 Профил на merkel
  merkel
  Рейтинг: 838 Неутрално

  Тоя щом от 25години противодейства на контрабандата като знаем каква контрабанда имаше през тия 20години е ясна работата.

 27. 27 Профил на barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  Рейтинг: 1391 Весело  ТОВА "ОНИЯ" СПИСЪК ли е .... ???

  ... сега очаквам да излезе "разузнавач" от кариерата, борил се с империалистите и да заяв:

  - Има оръжейна сделка с ембаргова страна !!!!

  АМА НЯМА ДА МИНЕ номера на "разузнавачите"

  => БАЙ ГЪЗЗЗ е ТÈХНОТО ЗНАМЕ и ГИ ДОВЕДЕ В => КЛОЗÈТА !!
 28. 28
  ****

  Този коментар беше изтрит в 14:43 на 14/01/2011 от неговия автор.

 29. 29 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 561 Неутрално

  До #26:
  Прав сте. И сега го боли щото новата мафия /МВР, депутати 1-ви мандат/ искат да издърпат кокала. И то успешно.

 30. 30
  ****

  Този коментар беше изтрит в 11:33 на 07/01/2011 от неговия автор.

 31. 31 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 561 Неутрално

  До #28:
  Разбира се! Ще Ви отдам нужното уважание. Отново почитания!

 32. 32 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 727 Неутрално

  'No comment' is a splendid expression. I am using it again and again." Winston Churchill.
  Да положението е страшно и се притеснявам, че нещата са непоправими. Страшно положение! България ли...няма такава държава, бил съм там.
  Неродени угасват мечти, Боже, кой така ни наказа?

 33. 33 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Публикуваме пълния текст на докладната записка на бившия зам.-директор на агенция "Митници" Антоний Странджев до премиера Бойко Борисов и до главния прокурор"
  Като юрист мога само да кажа, че тази докладна записка едва ли може да послужи като основание за прокурорска проверка. Липсват ясно очертани юридически основания и факти, липсва "шапката"- номера на заведеното досъдебно производство, вероятно автора на записката е дал писмени обяснения в досъдебното производство и е имал възможност да научи поне номера на прокурорската преписка В тази докладна са налице единствено политически внушения, но в нея липсват факти. Единствено ето това изречение би могло да заинтересува Главпрокуратура -"Съгласно представените справки на ръководството на Агенция "Митници" са вменени извършвани действия, несъвместими с българското законодателство. Образувано е досъдебно производство." Всичко друго е бля- бля и всъщност не са описани конкретни действия/бездействия и факти на конкретни субекти, с които да се изпълнява съставомерност и които да отговарят на описаните в НК престъпления.

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 34. 34 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 727 Неутрално

  Голяма част от политическите дейци, особено тези, които са депутати за първи мандат, при своето избиране са поели съответните финансови ангажименти към лицата, които ги поддържат, финансират, но сега, заради финансовата криза и заради не овладените митници, това не се случва и всички са много изнервени.
  България е република с парламентарно управление?
  Цялата държавна власт произтича от народа. Тя се осъществява от него непосредствено и чрез органите, предвидени в тази Конституция?
  Никоя част от народа, политическа партия или друга организация, държавна институция или отделна личност не може да си присвоява осъществяването на народния суверенитет?

 35. 35 Профил на ppopov_67
  ppopov_67
  Рейтинг: 764 Неутрално

  Лошо е когато в една разбойническа шайка главорезите се хванат за гушите.
  Тогава външният човек изобщо не може да се ориентира кой е крив, кой е прав.
  Затова е най-добре и да не се опитва. Но това не пречи да започне да използва главата си по предназначение. И да си прави изводи за в бъдеще.

 36. 36 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 727 Неутрално

  Антоний Странджев стоеше едно стъпало под Ваньо Танов и по времето, когато той оглавяваше ГДБОП .През периода 1995-2007 г. той успява да се издигне от експерт в различни отдели на ГДБОП до зам.-директор на структурата. Името на Странджев беше спрягано за новия началник на антимафиотите. Сред ключовите разкрития, записани в справката за Странджев, е и това, че 47 престъпни групи контролират подземния живот у нас, обявено през 2007 г. по време на срещата на министрите на вътрешните работи на Европейския съюз в Лондон.
  Бивш заместник-директор на Агенция ”Митници” специализирал в школи на ЦРУ, ДЕА и ФБР в САЩ и Унгария.
  Странджев постъпва в агенция "Митници" в началото на септември по-миналата година, когато е доведен лично от директора на ведомството Ваньо Танов. Преди това той работи 18 години в системата на службата за борба с организираната престъпност по линията на контрабандата и наркотиците и в биографията му са записани специализации в елитни полицейски служби по света.

 37. 37 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3633 Неутрално

  До коментар [#7] от "ПРОРОК ИЛИЯ":
  Хе - хе! Те затова днес стринта и пикаещия във фонтани и едно ново негово протеже се счупиха да плюят по БТВ. Той, видите ли, много благодарял на Р.Петков който, след като го изритал от митниите, му се обадил (още май месец) и му се извинил. Били го объркали тогава. Явно пикаещия във фонтани още преди май миналата година е започнал да подработва, а днес вече се опитва да доразвие интрижката си.
  Колкото и да не ми е приятен Борисов, трябва да призная че беше прав като попита вчера....: "Защо точно сега, малко преди проверката за Шенген, става този скандал, след като информацията е била известна още преди Септември 2010?"
  Явно някои жестоко настъпани ДРУГАРИ се опитват да дискредитират България, без да се интересуват че така вървят срещу интереса на всички българи.
  Всъщност, червените лекета винаги са слагали своите собствени интереси пред тези на целокупна България!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 38. 38 Профил на barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  Рейтинг: 1391 Весело

  До коментар [#34] от "latcho59":  - АЛО ЛАТЧЕ чуваме ли се ... ало.. ще ти хвръкне топличкото местенце ...... пишете бе ФЛАШКИ са СРС = НЕ Жса ФЛАШКИ ... истина е ... всички са маскари ..те .... !!!

  - АЛО ЛАТЧЕ говори бе ...(?) ...

  копирай от wiki:
  Конституцията ... вазов .... че на зле отиват нещата ...

  - Слушам Цвятко !!!

  => БАЙ ГЪЗЗЗ е ТÈХНОТО ЗНАМЕ и ГИ ДОВЕДЕ В => КЛОЗÈТА !!
 39. 39 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Сигурна съм, че и от симпатизантите на ГЕРБ, пишещи тук, във форума, има юристи. Моля колегите да оставят настрана политическите си пристрастия и да коментират като юристи- съобразно общата наказателно правна теория, изучавана в правните факултети- по същество тази докладна записка. Нека цитират друг абзац от докладната, който според тях може да бъде правно основание за започване на прокурорска проверка. Повече глави винаги мислят по- добре...ако мислят, де

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 40. 40 Профил на focusnik
  focusnik
  Рейтинг: 672 Неутрално

  До коментар [#8] от "k_":

  Не е точен цитата. Погледни по-надолу в текста. Митница без партия на власт не става!
  Еле тази солунска митница — на сърцето ми е израснала, ваджията! Ех, че келепир, майка му мечка!... Да ще султанът да ни даде Македония, че да ти се изтърся аз тебе в Солун, ама догдето е нашата партия на власт, че да ти се курдисам аз тебе на митницата... Тука ли си, сама ли си!... Че да ги пипна аз ония ми ти търговци, две годинки да им обирам каймака — стига ми! Па сетне оттегли се на Охридското езеро, дигни си една вила, па си накриви калпака... Ето, туй се казва патриотизъм. Всичко друго е вятър!... Туй комитети, туй дружества, организация, пропаганда — всичко е болшаф! Добре прави почитаемото правителство, че ги презира тезинехранимайковци. Разбира се!...

 41. 41 Профил на kedi
  kedi
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Погледнах нагоре,то ставаше все по високо,опитах се да проникна в него,а то все по непроницаемо,
  погледнах го пред себе си, изведнъж то беше от друга страна.

 42. 42 Профил на berbenkov
  berbenkov
  Рейтинг: 1391 Любопитно

  Премиерска справка:
  поредната подигравка!

  www.berbenkov.hit.bg
 43. 43 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 727 Неутрално

  До коментар [#33] от "dqdomart":
  Мисъл: "Ако можеш да си орел "dqdomart" не се напъвай да си пръв сред гаргите" - Питагор.

  Както е казал философът: дайте ми фактите и аз ще ви дам правото. не съдете, защото не разполагате 100% с фактите.

 44. 44 Профил на piton4o
  piton4o
  Рейтинг: 395 Неутрално

  До коментар [#37] от "Храбър":

  сеира отново е пълен-никой не се интересува в коментарите КАКВО се казва и дали е вярно, а КОЙ го казва.Ако го казват правилните хора е истина, ако не са наш,те - лъжа.
  ДОРИ ДА СЪГРЕШИШ ,ТИ ПАК СИ ПРАВА ПАРТИЙО ЛЮБИМА!!!!
  Винаги съм знаел че комунизма няма цвят

 45. 45 Профил на barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  Рейтинг: 1391 Любопитно

  До коментар [#39] от "dqdomart":

  " ..... абзац от докладната, който според тях може да бъде правно основание за започване на прокурорска проверка".
  ================

  Видно е че т.н. "докладната записка" е ПОЛИТИЧЕСКИ МАНИФЕСТ ..... с политически акценти и двусмислия ....

  - ВОЙНАТА Е С ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ ... откога Ви пиша .... !!

  => БАЙ ГЪЗЗЗ е ТÈХНОТО ЗНАМЕ и ГИ ДОВЕДЕ В => КЛОЗÈТА !!
 46. 46 Профил на piton4o
  piton4o
  Рейтинг: 395 Весело

  До коментар [#45] от "barcelonski":
  като допълнение - мафията, брато също нама цвят.Най-добре е като говориш за нея да си далтонист.Останалото са празни приказки.

 47. 47
  ****

  Този коментар беше изтрит в 12:00 на 07/01/2011 от неговия автор.

 48. 48 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 727 Неутрално

  До коментар [#39] от "dqdomart":
  Въпросът не е юридически, а е политически въпрос и самото съществуване на държавност е под въпрос. Не става въпрос за критики (по време на мандата или след края му), а за отношението към държавата, че така не се изгражда държавност. Не се създава уважение към институциите и личностите на една нация. Дори напротив – разрушават се.

 49. 49 Профил на Сава Мутафов
  Сава Мутафов
  Рейтинг: 561 Весело

  Чета и се умилявам. "Стратегически места", "овладяване на митниците", "кадрово верни ", "решения в полза на политическата сила". Остава "г-н" да се замени с "др.", а "политическата сила" с "Партията" и ето ти готов експонат от Музея на БКП.

 50. 50 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#43] от "latcho59":
  Точно фактите липсват тук- юридическите факти, които Вие така упорито искате, освен цитирания в поста ми абзац, просто не съществуват в тази докладна Останалите Ви дребнави заяждания оставям без коментар.

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 51. 51 Профил на Big_Villager
  Big_Villager
  Рейтинг: 616 Неутрално

  Явно не са сбъркали нито с уволнението на това типче, нито с това че са пратили тоя "доклад" в "кръглата папка"....
  На мен ми харесва, че ДС започна атаката още сега...Най накрая ББ е наясно че или трябва да ги изрине или низвержението на Иван Костов ще му се види като детско парти..
  Да се стяга и да изрине комунистическата сган най накрая

 52. 52 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3633 Неутрално

  До коментар [#44] от "piton4o":
  По въпроса за любимите партии питай самообявилия се "пророк Илия". Говоря от името на всички обикновени български граждани, които желаят да ги приемат по света за нормални хора и мислейки за техните интереси. Включиелно и твоя интерес...надявам се!
  От неприемането на България в Шенген биха пострадали най-вече обикновените българи. Парите или властта на Р.Петков няма да пострадат от това, че няма да ходи до щатите. Те биха пострадали ако такива като теб почнат да мислят.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 53. 53 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#48] от "latcho59":
  Въпросът е и юридически, защото докладната е адресирана до Главния прокурор- http://www.prb.bg/html/statut.htm

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 54. 54 Профил на Прокопиадата: "ЦЕНЗУРА!" - мотото на Дневник!
  Прокопиадата: "ЦЕНЗУРА!" - мотото на Дневник!
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Здраейте,

  Вчера и днес ми направи огромно впечатление, невероятно силното присъствие под статиите свързани с този ОГРОМЕН скандал на платени и/или фанатизирани фенове на ГЕРБЕРастите!!! Без аргументи, смао с едни празни лозунги ... това ме връща в у-ще и таблата от културно масовиците на класовете, или боднатите на предприятията лозунги от типа "... Всяко кюфте, пирон в ковчега на империализма ..."

  Колкото и мнително да подходих в първия момент към разговорите на В. Танов, В. Горанов и вДянков ... както и неубедителната намеса на Ц.Ц. и още по-неубедителната ПР акция на Боко, лека полека се наслагва в мен убеждението за непростимо подслушване от тази изпълнителна власт, грубо и грозно манипулиране, след като популизмът, вече не действа и опитът да се овладеят ключови сфери на държавния апарат от хора с недостатъчна компетентност и квалификация. Пример е изказването на В. Танов, че за да проведе кадровата реформата по-бързо и качествено му трябва "ЮРИСТ", колоеги това е смешно и показва въпиюща некомтентнест на ниво управленец ... трябва му много добър "КАДРОВИК", може да пробва да вземе от БТВ там е много добър, или от НСлС, пенсионирания на МВР и много други може да мине през няколко престижни мултинационални компании и да вземе техните - заплатите са сравними а понякога дори по-високи на тези етажи от изпълнителната власт, невероятно добре обучени кадровици от кариерата.

  Поздрави.

  Който не следва линията на Економедиа е тотално цензуриран!
 55. 55 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3633 Неутрално

  До коментар [#49] от "0bi":
  Токова ни е равитието тези повече от 21 години.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 56. 56 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 727 Неутрално

  До коментар [#50] от "dqdomart":
  Но са налице почти всички политически инструменти, дори неформалните.

 57. 57 Профил на Прокопиадата: "ЦЕНЗУРА!" - мотото на Дневник!
  Прокопиадата: "ЦЕНЗУРА!" - мотото на Дневник!
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Здравейте,

  По-въпроса за "обичта" между министрите ... ами да им направи един тиймбилдинг Боко първий. Ей на, Бул. Дж. Баучер в София се нуждае от спешно от преполагане на паважа, като поблъскат паветата на -7, много бързо ще се сработят.

  Поздрави.

  Който не следва линията на Економедиа е тотално цензуриран!
 58. 58 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 727 Неутрално

  До коментар [#53] от "dqdomart": Чети внимателно -
  Г-н министър-председател,
  при извършените кардинални реформи в митническата администрация, при освобождаване на значителен кадрови ресурс, който в голямата си част е корумпиран.....
  Г-н министър-председател,
  моля да бъда правилно разбран, с тази информация до вас ...
  С уважение,
  Антоний Странджев, зам.-директор на Агенция "Митници", 22 март 2010 г.


 59. 59 Профил на piton4o
  piton4o
  Рейтинг: 395 Неутрално

  До коментар [#52] от "Храбър":

  а ти мислиш ли....
  и с какво мислиш, ако мислиш, че точно тия които сега са на власт мислят за тебе

 60. 60 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 727 Неутрално

  До коментар [#53] от "dqdomart":
  ДНЕВНИК-Публикуваме пълния текст на докладната записка на бившия зам.-директор на агенция "Митници" Антоний Странджев до премиера Бойко Борисов и до главния прокурор, в което той предупреждава за опитите да бъдат овладени митниците.
  САМО СПОРЕД ДНЕВНИК Е И ДО ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР.

 61. 61 Профил на piton4o
  piton4o
  Рейтинг: 395 Неутрално

  и недей да говориш от името на всички граждани - имаме си един - стига ни

 62. 62 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#56] от "latcho59":
  Да, съгласна съм с това. Ако докладната беше адресирана само до премиера, изобщо нямаше да си правя труда да я разглеждам и като документ, с който се сезира Главният прокурор

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 63. 63 Профил на barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  Рейтинг: 1391 Любопитно

  До коментар [#56] от "latcho59":

  - АЛО ЛАТЧЕ чуваме ли се ... ало.. ще ти хвръкне топличкото местенце ...... пишете бе !!!!! Бойко мъсти ... ФЛАШКИТЕ са СРС = не само ФЛАШКИ ... истина е ... всички са маскари ..те .... Бойко иска да е Цар!!!

  - АЛО ЛАТЧЕ говори бе ...(?) ... копирай бе ...

  => БАЙ ГЪЗЗЗ е ТÈХНОТО ЗНАМЕ и ГИ ДОВЕДЕ В => КЛОЗÈТА !!
 64. 64 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3633 Неутрално

  До коментар [#59] от "piton4o":
  Никъде не съм твърдял, че тия, които са на власт сега, мислят за мен!?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 65. 65 Профил на barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  Рейтинг: 1391 Весело

  До коментар [#60] от "latcho59":

  - АЛО ЛАТЧЕ чуваме ли се ... ало.. ТИКВЕ ............... пиши бе !!!


  ФЛАШКА - ПРАШКА

  МАМАШКА-РАШКА

  ФЛАШКА - РАШКА - БОМБАШКА ... гола по прашка

  => БАЙ ГЪЗЗЗ е ТÈХНОТО ЗНАМЕ и ГИ ДОВЕДЕ В => КЛОЗÈТА !!
 66. 66 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#60] от "latcho59":
  "Антоний Странджев: Това е докладна записка, ще започна с датата, тъй като тя е много показателна – от 22 март 2010 година. Това е докладна записка от мен, адресирана до министър-председателя на България Бойко Борисов, копие до главния прокурор на Република България г-н Борис Велчев."Това е материала, поместен във Фокус- интерввюто с А. Странджев - http://www.focus-news.net/?id=f16782

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 67. 67 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 727 Неутрално

  До коментар [#53] от "dqdomart":
  Има една ключова фраза: „приложено Ви изпращам”
  След одобрение от Ваша страна на проекта на писмо за уведомяване на прокуратурата... Законът за администрацията въвежда понятието субординация (подчинение) и суперординация.

 68. 68 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3633 Неутрално

  До коментар [#61] от "piton4o":
  Ами да питаме колко от българите биха се почувствали по-добре ако не им се налагаше да висят примерно пред американското посолство за визи.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 69. 69 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 561 Неутрално

  До #54
  Искам само да учтиви Ви припомня, че не съм се "самообявил" Определен съм.
  Вероятно в суматохата да излезете на барикадата ст забравили!
  Не позволявайте на зависта да Ви завладее. Не подхожда на един истински , демократично мислещ човек

 70. 70 Профил на Музар
  Музар
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#66] от "dqdomart":

  Според мен писмото е структурирано по много странен начин. В допълнение стилът е също неясен, което води до много и различни изводи.

  Още в първия параграф тезата изглежда като "програмна" и изобщо не става ясно, че се коментират незаконни действия, срещу които трябва да се взимат мерки.

  И по-нататък в писмото двете тези са твърде "омешани", като тук-там има декларативни изрази, но в контекста на поставянето им изглеждат не съвсем намясто.

  Не мога да преценя дали е в следствие на неумение за изразяване, неясна мисъл или е с цел, подвеждаща естествено.

  Без да се опитвам да оневинявам някого, често некадърността може да нанесе не по-малко вреди от умишленото вредителство . По известната поговорка за изписването на вежди...

  Гласът на разума е тих, но не се успокоява, докато не бъде чут." Бъдещето на една илюзия" Зигмунд Фройд
 71. 71 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#67] от "latcho59":
  Сигурна съм, че има такава фраза - просто не я виждам изписана нито в Дневник, нито в материала от Фокус Обикновено все изпускам тази неписана фраза , защото не работя в йерархична система и не ми се налага да получавам одобрение "отгоре" на мои документи Така или иначе, докладната записка , публикувана в "Дневник" не е идентична с докладната записка от "Фокус", но и в двата текста е налице адресиране на записката и до Главния прокурор. В единия текст- от агенция "Фокус" - има малко по- стройно излагане на твърдения

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 72. 72 Профил на Иван
  Иван
  Рейтинг: 395 Гневно

  Ех друже!
  Що не си кажеш всичко?
  Като каза "А", що не каза и "Б" и така до ... "Я".

  http://energetika-bg.com
 73. 73 Профил на piton4o
  piton4o
  Рейтинг: 395 Неутрално

  До коментар [#68] от "Храбър":

  недей бе лрато с толкова сложни неща...
  питай - как така стана че в Китай минималната заплата ВЕЧЕ е по-висока от тази в България.
  питай - как в Сърбия - с приблизително равно население , но с по-нисък БВП заплатите и пенсиите са по- високи - нещо разпределянето на продукта у нас е сбъркано...
  питай как банките в Румъния, която е 3 пъти по-голяма като население -са спечелили 22 млрд.евро, нашите повече от 400млрд...
  и ред други такива...
  а дали ще ходя в Щатите да ти кажа не ми е толкова важно...

 74. 74 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 727 Неутрално

  До коментар [#66] от "dqdomart":
  "Независима" дейност е онази, при която лицето, което я осъществява, без да има отношения на субординация, и действа за своя сметка и риск. Лицето само преценява как ще организира осъществяването на дейността. То отговаря само за нейното извършване.
  Принципите на подчиненост, субординация и служебна отговорност са ръководни принципи за всяка административна структура.
  Зам.-директор на агенция "Митници" се намира в условия на подчиненост и субординация като страна в отношение на власт и подчинение.

 75. 75 Профил на Дедо Либен
  Дедо Либен
  Рейтинг: 1280 Гневно

  Абе къде е Иван Костов и онзи мушмурок Мартин Димитров, та не вземат отношение по този грандиозен скандал? Знайно е, че и Господ помага, но в кошара не вкарва! Какво чакат, птичката им е кацнала на рамото и остава само да я хванат. Сега е моментът да организират и оглавят опозицията - изтърват ли го, могат само да се хапят по лакътя!

 76. 76 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1513 Неутрално

  До коментар [#75] от "Дедо Либен":

  Ми взеха отношение, ама то трябва да се четат вестници понякога..

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 77. 77 Профил на RED MAFIA
  RED MAFIA
  Рейтинг: 672 Весело

  До коментар [#5] от "д-р Ох Боли":
  Путин им спря заплатите заради неуспеха им с АЕЦ "Белене", Южен паток и Петролопровод Б. - Ал. и няма деньги и сега ще се изпозастрелят кой да краде от малките възможности на България !

  Когато стоиш достатъчно дълго до брега на реката и гледаш, ще видиш как пред теб по водата преминава трупът на врага ти
 78. 78 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#70] от "Музар":
  Мисля, че тук не става въпрос за неумение, а за желание Главна прокуратура сама да разкрие имена на субекти, техни незаконни действия или бездействия, като си спретне прокурорска проверка, а автора да си остане с политическите прокламации и чист като сълза, че не топи никого, защото липсва конкретизация и индивидуализация

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 79. 79 Профил на Музар
  Музар
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#78] от "dqdomart":

  Да, така се получава. Всички изречения отнасящи се до "врага" са безподложни , с изключение именно на това, в което се използва думата "враг" в най-общ смисъл.

  Обикновено (разумно е да) се прави обратното , а най-добре е да се използва еднакъв стил и в двете посоки.

  Гласът на разума е тих, но не се успокоява, докато не бъде чут." Бъдещето на една илюзия" Зигмунд Фройд
 80. 80 Профил на dosetliv
  dosetliv
  Рейтинг: 1421 Любопитно

  Че то туй кърваво писмо верно си е за боклука. Изобщо не става ясно за какво се бори лирическият герой.
  1. Главната цел е овладяване на турската и румънска граници от наши послушни люде
  2. Досега не сме успели да ги овладеем
  3. Идват наши изнервени депутати да напират те да ги овладяват
  4. Цецо поставил под контрол ръководни, редови и бивши митничари, бизнесмени с изградени позиции на митнически пункт "Капитан Андреево", действащи партийни функционери.
  ?? Действащите партийни функционери къв го играят на митницата? В какво се изразява контрола? Данеби да се отчитат лично на Цецо и по тоя начин да краде от бат' Бойко?

  Какво иска лирическият герой да стори бат' Бойко:
  а) да посочи лично кой да овладее митниците?
  б) да отмени поставянето под контрол в Свиленград?
  в) "2 в 1" = а + б?

 81. 81 Профил на wreck
  wreck
  Рейтинг: 1008 Неутрално

  До коментар [#80] от "dosetliv":

  Защо не пробвате да прочетете материала отново? Може би тогава ник-ът Ви ще си дойде на мястото.

  You should never underestimate the predictability of stupidity .
 82. 82 Профил на barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  Рейтинг: 1391 Разстроено


  С ТАЗИ ПАРЦАЛКА - ПУКНА АВРОРА .....


  Избори идват - ВОЙНА Е с Червената Мафия !!!

  => БАЙ ГЪЗЗЗ е ТÈХНОТО ЗНАМЕ и ГИ ДОВЕДЕ В => КЛОЗÈТА !!
 83. 83 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 2498 Неутрално

  До коментар [#70] от "Музар":
  Музаре, ситуацията е ясна като сълза.
  Усетили са жегата (неясно с каква крайна цел) зад ъгъла. Нямат нищо на ръка или не искат (по една или друга причина) да действат по процедура.
  Желаят да запазят позиции и търсят достъп до Биг Бос "да уговорят (обговорят)" нещата.
  Пишат "кървавото писмо" и го пущат директно. Къде е писмото до прекия им началника - Дянков?
  Няма защото се надяват да се разберат по милиционерска линия, а Дянков не е от тях и би действал по процедура и би огелпил нещата, а те очевидно точно това не искат.
  Секретарката (може би пробита от "врага"?) го връща и наште се паплачосват и го удрят на рев.
  Въобще няма да се учудя, ако Биг Бос се изтъпани по телевизията довечера и обяви, че той такава записка не е виждал.
  Ачик, ачик милиционерска сапунка.

 84. 84 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1391 Весело

  До коментар [#79] от "Музар":
  Ето защо понякога изучаването на право е вредно за политическите заблуди на гражданите- искаш- не искаш, правото работи с факти, 3 имена, длъжност в държавната йерархия, даже ЕГН- ако е известно и пълна конкретизация на незаконосъобразните действията/ бездействия От съдържанието на гореописаната докладна записка изобщо не става ясно защо копие от нея се депозира до Главна прокуратура, след като не е налице конкретно искане за образуване на прокурорска проверка.Щом има образувано досъдебно производство, може да се обжалва пред по- горен прокурор постановлението за прекратяване на досъдебното производство - чл. 200, 201 и 202 от НПК и не е необходимо- като правна възможност - да се сезира Главна прокуратура. Всеки обаче си знае какво прави и най- вече с каква цел го прави.

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 85. 85 Профил на СДС
  СДС
  Рейтинг: 1391 Любопитно

  "...имам предвид кадрово верни, послушни хора на позиции, даващи им възможност да взимат решения в полза на човека (политическата сила), поставила го на поста."
  ----------------------------------------------------
  ууууууупсс! в полза на:
  а) себе си
  б) човека, който ги е назначил
  в) в полза на България?
  А? Или май не!
  ва таковам в продажните лигльовци, по цар борисово време, на такива като вас им се слагаше по една 9 мм дупчица в ниското, примитивно челце.

  nemo malus felix, minime corruptor.
 86. 86 Профил на Музар
  Музар
  Рейтинг: 1391 Весело

  До коментар [#83] от "k_":

  И се надяват някой извън техния мисловен обхват да им се върже? Нищо чудно!


  До коментар [#84] от "dqdomart":

  А после ще го обвинят в "набеждаване"

  Гласът на разума е тих, но не се успокоява, докато не бъде чут." Бъдещето на една илюзия" Зигмунд Фройд
 87. 87 Профил на Аксел
  Аксел
  Рейтинг: 664 Любопитно

  До коментар [#80] от "dosetliv":До сега не бяхме сигурни,но след така написаното писмо всичко е ясно.Това е един объркан човек с неподредени мисли и съждение.Единствената цел му е била да си запази задника.Не става за ръководител.

  България има ЕДИН европейски политик-БОЙКО и ЕДНА европейска партия-ГЕРБ.Останалото е мафия!
 88. 88 Профил на Прокопиадата: "ЦЕНЗУРА!" - мотото на Дневник!
  Прокопиадата: "ЦЕНЗУРА!" - мотото на Дневник!
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#85] от "СДС":

  Ей за такива видни евгенници като теб инмаше по една 9мм дупчица от народния съд при комунягите ... и те направиха малко добрини на Бг.

  Който не следва линията на Економедиа е тотално цензуриран!
 89. 89 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#86] от "Музар":
  Няма как да го обвинят в "набеждаване" именно защото не са посочени конкретни имена- юридически текста "Голяма част от политическите дейци, особено тези, които са депутати за първи мандат, при своето избиране са поели съответните финансови ангажименти към лицата, които ги поддържат, финансират, но сега, заради финансовата криза и заради не овладените митници, това не се случва и всички са много изнервени." не носи никакъв смисъл, до момента , в който не се трансформира в например "Еди кой си, на еди каква си длъжност в еди коя си държавна институция на еди коя си дата- видно от представените писмени документи, е извършил в противоречие с чл...от закон едикакво си действие /бездействие, с което е осъществил състава на чл. НК и от което действие/ бездействие са настъпили имотни облаги за него и вреди за ...."Може и по- кратко и не чак толкова прокурорски да звучи

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 90. 90 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 2498 Неутрално

  До коментар [#89] от "dqdomart":
  Едва ли си струва да се влиза в юридически дебри, защото не е ясно дали въпросния документ е бил заведен във входящата кореспонденция на Премиера.
  Обадила се няква секретарка и рекла - "Ела си вземи папирите, ако искаш да си ги имаш за спомен иначе ще си запаля печката с тях." Класическа врътка, прилагана от всяко полицейско управление в татковината, като не му хареса нещо на местния шериф в жалбата на гражданите.
  И тоя обучаван в куп школи на ЦРУ, ДЕА и виден борец с контрабндата вместо да настоява за входящ номер на докладната си взел че се разплакал.

 91. 91 Профил на Музар
  Музар
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#89] от "dqdomart":

  Ами, точно така, де! Ако го беше написал както ти казваш, а после прокуратурата не "открие" основания за производство/ обвинение, или пък съдът ги оправдае, пряката вина ще носи този с писмото. Поне така знам от адвокати , по-скоро от форума на лекс.бг

  Освен това съдържа обвинение към всички! ("всички са много изнервени" и дори най-вече към управляващата партия, защото там са най-много депутатите с първи мандат (на око, без да гледам статистика, но "новите лица" са там).

  Гласът на разума е тих, но не се успокоява, докато не бъде чут." Бъдещето на една илюзия" Зигмунд Фройд
 92. 92 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#90] от "k_":
  Мисля, че имате право. Просто ми писна да ни заливат от всякъде с такива "писания" и да ги представят за това , което не са. Когато човек се абстрахира от пристрастията си и погледне фактите, заблудите падат и истината за "писанията" излиза наяве. Нямам пристрастия към ГЕРБ. Всеки текст, който има претенциите, че е адресиран до Главна прокуратура, жалба или тъжба до прокурор въобще , в правото се разглежда по начина, описан в пост № 84 и ако в този текст не се съдържат факти, подкрепени с писмени документи или свидетели, както и конкретно искане до прокурора, то няма да е налице желания от подателя/жалбоподателя резултат- образуване на прокурорска проверка .

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 93. 93 Профил на barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  Рейтинг: 1391 Неутрално


  - АЛО БРАТЯ ... чуваме ли се ...... оставете сили за следващите 9 месеца ....

  ИЗАУРА е ....

  бременна ..... ЩЕ РАЖДА ФЛАШКИ ..... БЛИЗНАЧЕТА ЩЕ СА !!!
  и "доклади" и "записки" и "показания" ще има ... !!!

  => БАЙ ГЪЗЗЗ е ТÈХНОТО ЗНАМЕ и ГИ ДОВЕДЕ В => КЛОЗÈТА !!
 94. 94 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#91] от "Музар":
  "Ако го беше написал както ти казваш, а после прокуратурата не "открие" основания за производство/ обвинение, или пък съдът ги оправдае, пряката вина ще носи този с писмото"
  Е, да ,колегите са прави, че на този с писмото може да му се заведе дело за набеждаване, но ако пък прокурорската проверка открие, че наистина са извършени престъпления, се променя положението Ако дадено лице не е сигурно, а само предполага какво е станало, без да има доказателства и свидетел- очевидец, по- добре да не пише до прокуратурата въобще

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 95. 95 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 727 Неутрално

  До коментар [#92] от "dqdomart":
  Последната седмица навежда по естествен път до символиката, скрита в изображенията на трите азиатски маймунки. Тези маймунки с позите им "Не чух", "Не видях", "Не разбрах" изразяват символично философския начин за съществуването на "Граждани за европейско развитие на България". Могат да бъдат видяни в комплекса Тошогу Шрайн в гр. Нико, Япония

 96. 96 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 727 Неутрално

  До коментар [#39] от "dqdomart":
  Шрамайер: Правна слепота мъчи кабинета "Борисов"
  Наистина ли гоним англосаксонците - попитах Клаус Шрамайер, а неговата реакцията беше: "Мога само да се изсмея" - казва Шрамайер, който за момент забравя школовката си на дипломат от кариерата и развеселено пояснява, че 800 години са били необходими на британците да достигнат политическата култура, която имат сега, и то без да са били под османско управление. България обаче не разполага с толкова време.Германският дипломат заключава: "Прозрачността е единственото, което може да предизвика оздравяване на българското общество, но само ако тя се провежда последователно, включително чрез съдебните институции."
 97. 97 Профил на СДС
  СДС
  Рейтинг: 1391 Весело

  До коментар [#88] от "capricornicus":

  "Ей за такива видни евгенници като теб инмаше по една 9мм дупчица от народния съд при комунягите ... и те направиха малко добрини на Бг. "
  .................
  спокойно каскет.
  твите деца ще бъдат таковани в дупчиците си от ахмедчо и хасанчо, не моите.
  ерго, народният съд не успя да ме хване.
  много ви е ниско челцето, на вас - цървуланковците.
  едно ще ти кажа:
  с чуждото нещастие, вие червените идиоти, няма да се наядете, но ще повръщат бастардчитата ви.

  nemo malus felix, minime corruptor.
 98. 98 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#96] от "latcho59":
  Подателят на докладната записка е бивш зам.-директор на агенция "Митници" - не е нужно той да бъде юрист, но нима към агенция "Митници" няма дори 1 юрист, с който да се посъветва? Ако подателят на докладната има опасения от недобросъвестност на юрисконсултите от Министерството на финансите, да влезе в кантората на който и да е от 5400те адвоката на територията на гр. София- все щеше да получи елементарен правен съвет.
  Цв. Цв.- заместник министър -председател, в качеството си на лице на публична длъжност си позволява да дава изявление, че съдебното решение трябвало да се основава на обществения интерес и чак после на закона и доказателствата по делото....То това не са гафове, а гаври с цялостната обща теория на правото!!!, не просто с дадено членче от закон, който може да се промени. Фундаментални правни принципи се предават абсолютно невярно и се изопачават и то в изказване, направено публично от лице на такъв пост! И после- защо прокурорите ни били юридически неграмотни, защо съдиите били подкупни...

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 99. 99 Профил на double
  double
  Рейтинг: 450 Любопитно

  кой от вас форумици ще напише писмо до баш-шефа си през главата на прекия си шеф, с копие до прокуратурата !?! и защо ...

 100. 100 Профил на naso
  naso
  Рейтинг: 450 Весело

  Докладната записка е пълна плява.Всичко е чиста политическа диарения -да бъдем осрани пред съюза и да няма Шенген.Бат Бойко знае много добре,че Шенген ще има въпреки напъните на гьонсуратите от тройната коалиция и предателите седесари.
  И още нещо осерете с минуси гадните лекета Лачкоооооооооооооооо и Тониииииииииииииии дето мърсят форума с плиткоумнитге си съждения.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK