БСП подкрепят БАН, срещу академията се водела кампания

БСП подкрепят БАН, срещу академията се водела кампания

© Надежда ЧипеваБСП обяви пълна подкрепа за Българската академия на науките (БАН). Щетите от приемането на законопроекта на управляващите за БАН може да бъдат много тежки и да доведат до необратими последици. Това заявиха от партията след среща на председателя й Сергей Станишев с учени от академията, предаде БТА.


Според Станишев е водена кампания за дискредитирането на академията, в която са се включили
представители на правителството - министрите на финансите и на образованието Симеон Дянков, Сергей Игнатов и премиерът Бойко Борисов.


"Ще положим всички усилия законопроектът на управляващите да не мине", заяви още Станишев. Социалистите са изразили и готовност да подкрепят бъдещи протестни действия на учените. Според учените от БАН прехвърлянето на институтите на разпореждане на министъра на образованието ще изисква прекалено много административен ресурс. Те смятат, че министърът ще трябва
да определи финансирането на институтите, назначаването на директори, закриване и откриване, утвърждаване на научен план и "Сергей Игнатов ще се види в чудо".


Учените прогнозират, че 3-4 месеца след евентуалното преминаване на институтите към министерството на образованието ще започнат масови уволнения. Според тях има сериозна опасност академията да се превърне в клуб на академиците и на член-кореспондентите.

Коментари (35)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на wornoxmaniak
  wornoxmaniak
  Рейтинг: 688 Весело

  Извънземните пак са изчупили некой запартък от колайдера!

 2. 2 Профил на Comandante Marques
  Comandante Marques
  Рейтинг: 1316 Весело

  на това в Сицилия му викат bacco di morte

  low riders team
 3. 3 Профил на Dehumanizer
  Dehumanizer
  Рейтинг: 950 Весело

  Е как няма да ги подкрепят след като БАН е Ноев ковчег за дърти комунисти, които бичат частпром в държавните сгради и ги дават под наем както си искат.

  «Enjoy yourself. It’s later than you think.» - chinese proverb
 4. 4 Профил на Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Рейтинг: 793 Неутрално

  Естествено, че партията-правоприемник на варварската шайка БКП ще подкрепи БАН! Та нали в БАН работят като член-кореспонденти великите учени другарят Александър Лилов, член на Политбюро на ЦК на БКП и другарят Стоян Михайлов, секретар на ЦК на БКП. В БАН работи и великият учен-другар Васил Мръчков, главен прокурор по времето на възродителния процес, при който бяха извършени хиляди престъпления, никога непреследвани, както и другарят Стоян Марков, “мозък” на кражбите на високи технологии от Запад преди 1989 г. и “икономически съветник” на разсипалия в материално и морално отношение държавата правешки катил и дебил.

 5. 5 Профил на Фронт за Национално Обединение
  Фронт за Национално Обединение
  Рейтинг: 583 Неутрално

  Не знам какво против имате БАН но това което правят сегашните управляващи си е чиста проба ликвидация на науката в България.Дали са дърти комунисти или млади демократи учените са учени,и за разлика от нас в останалият свят дават мило и драго да за учени като нашите.

  И въпреки всичко,и въпреки всички ще я има България
 6. 6 Профил на Dehumanizer
  Dehumanizer
  Рейтинг: 950 Весело

  Спомням си, че в края на 90-те години във вече закрития (или преместен?) институт по минералогия, на пъпа на София - до Руската църква, в държавните пещи се правеха камъчета за котешки тоалетни за фирмата на един от червените професори.

  «Enjoy yourself. It’s later than you think.» - chinese proverb
 7. 7
  ****

  Този коментар беше изтрит в 07:47 на 11/01/2011 от неговия автор.

 8. 8 Профил на Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Рейтинг: 793 Неутрално

  В БАН, разбира се, работи и едно огромно множество сътрудници на терористичната организация Държавна сигурност, като например изключително умният главен научен секретар на БАН другарят Наум Якимов. В БАН работят и множество щатни офицери на Държавна сигурност, като например другарят Константин Косев, който както през комунизма, така и през демокрацията много дълги години отговаря за "хуманитаристиката". През комунизма той отговаря за "хуманитаристиката" през Политбюро на ЦК на БКП. А през демокрацията другарят отговаря за хуманитаристиката пред ... руснака Юхновски - председател на БАН три мандата, през които в БАН нямаше (и досега няма) критерии за атестиране.

 9. 9 Профил на ironhorse
  ironhorse
  Рейтинг: 528 Неутрално

  де що има ретроградно бсп го защитава.

  Тия се движат по план. Никаква промяна, същия Гей, дано през есента ги гледаме за последно, амин!

  Бойко Борисов и ГЕРБ са еманацията на корупцията и мафията в държавата.
 10. 10 Профил на Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Рейтинг: 793 Неутрално

  Може би червената черешка в тортата сред изключително умните другари и велики учени в БАН е лицето с прекрасното име Проданов, което дори е ДИРЕКТОР НА ИНСТИТУТ!!! За "философски" изследвания! Другарят Проданов, АОНСУ-вец, в своите велики научни произведения ОТРИЧА ЗВЕРСТВАТА И МАЩАБИТЕ НА СТАЛИНИЗМА!
  За аналогично деяние – отричане на Холокоста, в повечето страни от ЕС се отива право в ... ЗАТВОРА! Но не и в България.
  Тъй като нещото България изобщо не е държава. То е една КОЧИНА! Абсолютна. Червена. Заради червените варвари, но и не само. Също и заради МЪРШАТА, която ги търпи и подкрепя.

 11. 11 Профил на Момчил
  Момчил
  Рейтинг: 1211 Неутрално

  Ще им секнат далаверите и реват. Не виждам и как зачисляването към министерството.

  http://www.momchil.eu
 12. 12 Профил на Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Рейтинг: 793 Неутрално

  На дневен ред стои въпросът защо така наричащият се министър на образованието и науката, който е ТОТАЛНО БЛАМИРАН (негов така наречен закон половината е обявен за противоконституционен), е решил да кани така наричащите се академици и член-кореспонденти и да си говори с тях. С тая комунопасмина (сред тия има някои учени, но те по-скоро са изключения) не може и не трябва да се говори. С пасмината могат да се направят само две неща. Първо, да се отмени варварското решение на така наречения премиер Станишев, който имА епохалната наглост да даде на пасмината депутатски заплати. Второ - да се ликвидират виднъж и завинаги тези просташки така наречени академични звания.

 13. 13 Профил на Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Рейтинг: 793 Неутрално

  ОТМЕНЕТЕ ТОВА ПОСТАНОВЛЕНИЕ! Проверете законосъобразността – а също така и "морала" – на постановлението, с което МС даде депутатски заплати на така наричащите се академици и член-кореспонденти - в мнозинството си не учени, а представители на тлъстата комунистическа номенклатура! По инициатива на Станишев бяха отпуснати доживотни депутатски заплати (1900 лв.) на академиците, член-кореспондентите трябва да вземат 30% от заплатите за академиците. Невероятно гнусно и нагло безобразие на некадърната крадлива пасмина, наречена тройна коалиция, осъществено за сметка на Данъкоплатеца! Чрез титлите академик и член-кореспондент абсолютно безспорно се предоставят привилегии! Те са противоконституционни! Чрез тях грубо се нарушава една от фундаменталните разпоредби в Конституцията, а именно член 6, който гласи: “(1) Всички хора се раждат свободни и равни по достойнство и права. (2) Всички граждани са равни пред закона. Не се допускат никакви ограничения на правата или привилегии, основани на раса, народност, етническа принадлежност, пол, произход, религия, образование, убеждения, политическа принадлежност, лично и обществено положение или имуществено състояние.” Сред академичната общност е известно, че автентичните учени сред гореупоменатите две групи са около 20%. Другите са номенклатурчици и техни асоциати. Решението, освен всичко останало, е епохално по своята ЦИНИЧНОСТ И НАГЛОСТ, като се има предвид положението на пенсионерите и бедните! ОТМЕНЕТЕ ТОВА ПОСТАНОВЛЕНИЕ!

 14. 14 Профил на Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Рейтинг: 793 Неутрално

  Що е нещото БАН? БАН е феодално имение на една напълно разпасала се комуно-феодална шайка, която погазва закона всеки ден и час. В БАН вече 17 години умишлено не се създават критерии за атестиране на учените. БАН е последен бастион на комунизма. Индивидът Саботинов е пръв асоциат на руснака Юхновски, който изправи на нокти две трети от България, като си позволи на 72 години да се кандидатира за ЧЕТВЪРТИ ПЪТ за председател на БАН В ЕПОХАЛНО НАРУШЕНИЕ НА ЗАКОНА. Беше принуден да подаде оставка. Да продължавам ли поименно? Няма нужда. Всичко се знае. Мои публикации за БАН:
  "Как Партията бдеше над науката":
  http://kkabakciev.blog.bg/nauka/2009/10/20/kak-partiiata-bdeshe-nad-naukata.419072
  "БАН си остава бастион на номенклатурата":
  http://kkabakciev.blog.bg/nauka/2009/10/20/ban-si-ostava-bastion-na-nomenklaturata.419077
  "По повод на една дребна случка - за двата най-едри проблема на БАН":
  http://kkabakciev.blog.bg/nauka/2009/10/22/po-povod-na-edna-drebna-sluchka-za-dvata-nai-edri-problema-n.420424
  За лустрация и радикална промяна в БАН
  http://kkabakciev.blog.bg/technology/2010/01/20/za-lustraciia-i-radikalna-promiana-v-ban.476489
  "Банбаши и Туркменбаши":
  http://tech.groups.yahoo.com/group/bulgarianscienceproblems/message/2395
  "Кой уронва престижа на БАН в епохата на чалгата"?
  http://kkabakciev.blog.bg/nauka/2009/10/22/koi-uronva-prestija-na-ban-v-epohata-na-chalgata.420429
  "Такова беше, и е, времето - лингвистиката като инструмент за политическа пропаганда":
  http://kkabakciev.blog.bg/nauka/2009/10/20/takova-beshe-i-e-vremeto.419066
  "Речниците - капризи или идеологически потребности?":
  http://kkabakciev.blog.bg/nauka/2009/10/22/rechnicite-kaprizi-ili-ideologicheski-potrebnosti.420427
  Блогът на Красимир Кабакчиев за политически дискусии":
  http://kkabakciev.blog.bg/
  Моят професионален блог:
  http://krasimirkabakciev.blogspot.com/
  Блог на Красимир Кабакчиев за съдебната система:
  http://kkabakciev.blogspot.com/

 15. 15 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1367 Гневно

  ВОЙНАТА Е МИР

  СВОБОДАТА Е РОБСТВО

  НЕВЕЖЕСТВОТО Е СИЛА

  Напред 紅衛兵 ! Таман ви е дошло времето. Ще ви предвожда Главен хунвейбин Кебабчиев.
  Напред Кабакчиев! Срещу Old Customs, Old Culture, Old Habits, and Old Ideas...
  Напред селяндури.

  Ecrasez l’infâme
 16. 16 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 1790 Неутрално

  Сега всички учили в училище ще започнат да се упражняват на тема "БАН".

 17. 17 Профил на Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Рейтинг: 793 Неутрално

  Кое е най-грандиозното престъпление в БАН? НАЙ-ГРАНДИОЗНОТО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ В БАН Е ОТСЪСТВИЕТО НА КРИТЕРИИ ЗА АТЕСТИРАНЕ НА НАУЧНОИЗСЛЕДОВАТЕЛСКАТА ДЕЙНОСТ! Ако в тази така наречена държава правиш банички, или вино, или строиш и т.н., си има закони и подзаконови нормативни актове за това, какво трябва да има, респ. какво трябва да няма, в една баничка, в бутилка вино, в една сграда и прочие - и как, по какъв ред, те да бъдат създавани. Когато обаче става дума за производство на наука, КРИТЕРИИ И РЕД .... НЯМА! Липсват (съответно за цялата държава и за БАН) двата най-важни нормативни акта, а именно: (1) ПРАВИЛНИК ЗА РЕДА И НАЧИНА НА АТЕСТИРАНЕТО ПО ЧЛ. 42, АЛ. 2 ОТ ЗАКОНА ЗА НАУЧНИТЕ СТЕПЕНИ И ЗВАНИЯ. (2) КРИТЕРИИ И МЕТОДИКА ЗА АТЕСТИРАНЕ (ДАВАНЕ ОЦЕНКА НА) УЧЕНИТЕ В БАН ПО ЧЛ. 58 ОТ УСТАВА НА БАН! Коментар? Благодаря предарително!

 18. 18 Профил на Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Рейтинг: 793 Неутрално

  Последното умопомрачително нагло изстъпление на БАН-ската шайка е, че бил извършен "одит", който бил "независим".
  АБЕ, КАКЪВ "НЕЗАВИСИМ ОДИТ"? ОТ ОРГАНИЗАЦИЯ, В КОЯТО БАН ЧЛЕНУВА? ТОВА Е ПЛАТЕНА С ЕДИН КАМИОН ПАРИ ОТ БАН ВЪЗХВАЛА ОТ ПРИЯТЕЛЧЕТА ПО ЕВРОПАТА НА ФЕОДАЛНОТО ИМЕНИЕ НА КОМУНОНОМЕНКЛАТУРАТА!
  НАЛИЦЕ Е ДРАСТИЧЕН КОНФЛИКТ НА ИНТЕРЕСИ!
  ДА СЕ САМОСЕЗИРА ПРОКУРАТУРАТА ЗА ИЗХАРЧВАНЕТО НА КАМИОНА С ПАРИ ЗА ВЪЗХВАЛАТА!
  Ето какво представлява този "независим" и "външен" "одит":
  http://tech.groups.yahoo.com/group/bulgarianscienceproblems/message/4079
  http://tech.groups.yahoo.com/group/bulgarianscienceproblems/message/4073

 19. 19 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1722 Неутрално

  До коментар [#17] от "Красимир Кабакчиев":

  Сигурно много гениални учени са били недооценени и онеправдани заради липсата на такива критерии!

 20. 20
  ****

  Този коментар беше изтрит в 07:47 на 11/01/2011 от неговия автор.

 21. 21 Профил на prirodata
  prirodata
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#20] от "retardant":

  БАН не се състои само от институтите по Философия Социология.
  Графа го е казал много точно.

 22. 22 Профил на kef
  kef
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Докато е БАН в този мащаб и план, няма да има Университетско образование и наука, а БГ все повече ще затъва в блатото с изостаналите. Изключително погрешното и свръх вредното огромно финансиране в т.н. социалистическа бан-наука доведе университетите и университетските лаборатории до гимназиално равнище, а преподавателите до системно притискани даскали. Толкова пъти се каза, че водещата наука в Развитата Европа, САЩ и другаде е в Университетите.... Неотдавна в Иран имаше земетресение (5.5 ст.), а информацията бе по данни на лабораторията на техеранския университет, а не в алтернативите на ИАН.
  В БГ след ВТ.СВ. война почти цялата наука директивно финансово е целенасочена в БАн и затова там са импактите ((всички знаем ""науката иска пари, добрата наука много пари""). Студентите в БГ-университетите знаят за научна обстановка единствено там. Това е причина те да се стремят към чужбина за съвременно образование - особено докторантури, университетска научна реализация и преподавателска работа. В това отношение с отклоняването на националните средства за запазване статуквото и индивидуализацията на БАН ще продължава сриването на образованието и науката в университетите. От това първият извод е "бедни университети - бедна държава". Не БАН ще направи БГ богата държава. Това дело е УНИВЕРСИТЕТСКО.

 23. 23 Профил на prirodata
  prirodata
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#22] от "kef":

  Събори къща, направи колиба.
  Много бързо се забрави обявяването на нулева година за кандидатстване на БАН с проекти към НФНИ с цел стимулиране на "университетската" наука. Как едни и същи проекти ако са от университет (ръководител от университет) се финансираха с пъти повече в сравнение с БАН-ски проекти. Отново с цел стимулиране на "университетската" наука.
  Да има някакъв резултат от това?

 24. 24
  ****

  Този коментар беше изтрит в 07:47 на 11/01/2011 от неговия автор.

 25. 25 Профил на kef
  kef
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар # 23 от "природата"

  Факторът време е важен. Не е достатъчно 1, 2 3....години за да се възстанови Университетската наука..........., а за винаги и с изпреварващи всички национални дела темпове.

 26. 26 Профил на Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Рейтинг: 793 Неутрално

  До коментар [#19] от "svoboden":

  Гениалните учени има кой да ги оцени, и оценителите не са комуноварварите.
  Целта на липсата на критерии е комуноварварите БАН-ски да продължат да цоцат от джоба на данъполатеца.

 27. 27 Профил на Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Рейтинг: 793 Неутрално

  ЛЪЖИ И ДЕМАГОГИЯ НА КРИМИНАЛНАТА ГЕРОНТО-ПАСМИНА, НАРЕЧЕНА АКАДЕМИЦИ И ЧЛЕН-КОРЕСПОНДЕНТИ: http://news.bgnes.com/view/880109
  http://society.actualno.com/news_324491.html "Събранието на академиците и член-кореспондентите взе решение да създаде фонд, в който да събира средства в помощ на младите учени в БАН. Те ще отделят около 25 % от пожизнените си възнаграждения, които за академиците са 2000 лв., а за член-кореспондентите 650 лв." АЙДЕ БЕ? АКО НЯКОЙ ЗАКОННО И СПРАВЕДЛИВО ПОЛУЧАВА ПАРИ ЗА ИЗВЪРШЕНА РАБОТА, НЕ СЛЕДВА ДА ГИ ДАВА НА КОГОТО И ДА БИЛО! НО КРИМИНАЛНАТА ГЕРОНТО-ПАСМИНА, НАРЕЧЕНА АКАДЕМИЦИ И ЧЛЕН-КОРЕСПОНДЕНТИ, ПОЛУЧАВА ПРИВИЛЕГИИ, КОИТО СА ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОННИ!

 28. 28 Профил на Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Рейтинг: 793 Неутрално

  Човек може само да немее пред невероятната ПРОСТАЩИНА НА БАН-СКАТА ШАЙКА! Наистина така наречените академици и член-кореспонденти частично не са виновни, че са им натресени такива невероятни "заплати" - които не са заплати, а чисти привилегии! Това го направи отрокът на дясната ръка на правешкия дебил, който беше натресен за премиер от една просташка популация на така наречената държава, всъщност една кочина. Така че основната отговорност трябва да се търси от отрока на дясната ръка на правешкия дебил! А морална - от така наречените академици и член-кореспонденти, повечето от които просто приеха с охота подхвърлената им привилегия.

 29. 29 Профил на Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Рейтинг: 793 Неутрално

  СИТУАЦИЯТА Е ИДИОТСКА, ЗАЩОТО ПОВЕДЕНИЕТО НА БАН-СКАТА ШАЙКА ОБРЪЩА НАДОЛУ С ГЛАВАТА ВСЯКАКВИ ПРЕДСТАВИ ЗА МОРАЛ И ПРОФЕСИОНАЛНО ДОСТОЙНСТВО. АКО СИ ПРОФЕСИОНАЛИСТ ОТ ВИСОКА КЛАСА, ТИ ТРЯБВА ДА ПОЛУЧАВАШ ДОСТОЙНО ЗАПЛАЩАНЕ! И ПОЛУЧЕНИТЕ ПАРИ СА ТВОИ И САМО ТВОИ! МОЖЕШ ДА ДАВАШ ЗА БЛАГОТВОРИТЕЛНОСТ НА БЕДНИТЕ И ПР. НО ВИСОК ПРОФЕСИОНАЛИСТ ДА ДАВА ОТ ЗАПЛАТАТА СИ НА НЕКВАЛИФИЦИРАНИ В СЪЩОТО ПРЕДПРИЯТИЕ - ТОВА Е ПЕРВЕРЗИЯ В ЧИСТА ФОРМА! РАЗБИРА СЕ, ТАКА НАРЕЧЕНИТЕ АКАДЕМИЦИ И ЧЛЕН-КОРЕСПОНДЕНТИ НЕ СА НИКАКВИ ПРОФЕСИОНАЛИСТИ. ТАКИВА СРЕД ТЯХ СА 20-ИНА ПРОЦЕНТА. ОСТАНАЛИТЕ СА КОМУНОНЕКАДЪРНИЦИ И ПОДЛОГИ НА ДИВАШКИЯ КОМУНОРЕЖИМ!

 30. 30 Профил на Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Рейтинг: 793 Неутрално

  За пръв път в 20-годишната българска демокрация един закон (за научните степени и звания – новият се нарича ЗРАС) е разбит на пух и прах като противоконституционен! А т.н. министър на образованието и науката - Игнатов, лансирал профанския закон, се прави на дръж ми шапката и не подава оставка! Проблемът е, че няма кой да му я поиска. И това е, защото, както съм казвал много пъти, работещите в така наречената академична област са едни влечуги, лазещи всеки ден и час по корем пред началниците за трохици от трапезата им! (Или искат оставката му - но заради друго ...)
  Но хак им е на влечугите! Днес много институти в БАН нямат пари за парно, температурата е 5 гр., и те пак "ходят на работа". Това е самата истина - който иска, да се поинтересува за подробностите.

 31. 31 Профил на kitaec__
  kitaec__
  Рейтинг: 583 Неутрално

  и БАН е убежиште за комунистическата измет,качествените хора там са малко.И тук лустрацията е задължителна,но другаря Бойко Борисов никога не оставя комунист без работа

 32. 32 Профил на canuck99
  canuck99
  Рейтинг: 566 Неутрално

  Щом стане дума за наука и отново форума се напълни с глупости на лаици

 33. 33 Профил на Gouverneur général
  Gouverneur général
  Рейтинг: 950 Весело

  БАН е Бум от Активни Некадърници на Държавна Софра !

  1945 г. започна ЗЛАТЕН ВЕК за ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ
 34. 34 Профил на goshot
  goshot
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Тоя закон да го приемат най-после!

 35. 35 Профил на Starec
  Starec
  Рейтинг: 736 Весело

  Хайде де - БАН сам си отвори кампания. Похарчи 1/2 мил.лева за международен одит, който да оцени кой институт как се представя - у нас и по света. 1/3 институти бяха оценени много високо, 1/3 - много ниско. В резултат - "елегантно" се размесиха отличните с по-ненадеждните институти, нито един човек на беше съкратен, 1/2 милионът похарчен залудо.
  Учените от перспективните институти не получиха нищо, недоволстват (ама тихичко, да не ги изритат), ръководството на БАН намали заплатите и насъсква персонала. И вместо реформи - кампания "да защитим БАН от Дянков".
  Комунистите веднага си намериха теза и станаха първи "защитници" на науката. И "забравиха", че бащите им само до преди 20 г. громяха кибернетиката, психоанализата, генетиката, философията (истинската, не марксистко-ленинските помии) и тормозеха хората, дето се осмеляваха да се занимават с тях. И не допускаха до "науката" хора с нездрав (т.е. с интелигентски) произход. Всички (с изключение на акад. Сендов) акад., проф. и рядко доценти трябваше да са членове на БКП/БСП и част са такива и досега. Как всички "в единен фронт" да не се опълчат с/у тези, дето искат реформи, а?

  Поздрави
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK