"Труд" и "24 часа" сменят главните си редактори с конкурс

Нови главни редактори на вестниците "Труд", "24 часа", "168 часа" и "Седмичен Труд" ще бъдат избрани с конкурси. Това обяви днес президентът на издателския борд на "Вестникарска група "България" Любомир Павлов.


Досегашните главни редактори на "Труд" и на "24 часа" - Тошо Тошев и Венелина Гочева, вече са вицепрезиденти на издателския борд. До конкурса, който ще е в края на февруари, тези издание ще бъдат управлявани от временно изпълняващи длъжността - Никола Кицевски за в. "Труд" и Борислав Зюмбюлев за "24 часа".


Сегашните главни редактори на "168 часа" Николай Пенчев и на "Седмичен Труд" Зоя Деянова остават като временно изпълняващи длъжността до февруари. Правим конкурс, защото нямаме ясни кандидатури за тези постове, уточни Павлов.
В същото време Тошо Тошев ще запази и дори ще увеличи акциите си до 700 в издателската компания "Медиа холдинг". Гочева пък е получила предложение да стане акционер във фирмата, която издава "24 часа" - "168 часа " ООД, и е приела, но все още не се знае с какъв дял ще участва.


В средата на декември австрийската компания "БГ приватинвест" с български партньори мажоритарният собственик на "Софарма" Огнян Донев и бизнесменът и бивш банкер Любомир Павлов купи "Вестникарска група "България" от немската медийна компания ВАЦ. Финансовото състояние не може да се коментира три седмици след като сме влезли в собственост, каза Донев. Обеща скоро данните да бъдат публикувани.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK