ДПС пред драматичен избор

"Най-тежката последица от поведението на нашия председател е изчезването на общата "каузата ДПС", която отстъпи място на личните каузи за бързото материално обогатяване, без съобразяване с когото и каквото и да било" - От писмото на Касим Дал до хората на ДПС по места

© Дневник

"Най-тежката последица от поведението на нашия председател е изчезването на общата "каузата ДПС", която отстъпи място на личните каузи за бързото материално обогатяване, без съобразяване с когото и каквото и да било" - От писмото на Касим Дал до хората на ДПС по местаКасим Дал постави ДПС на кръстопът и пред драматичен избор - да предпочете неговата линия или да остане с Ахмед Доган, но в изолация. Единственият политик в партията, чието влияние наблюдатели съизмерват с това на несменяемия лидер, вчера напусна оперативното ръководство.


Заедно с оставката си от Централното оперативно бюро (ЦОБ), Дал изпрати и обръщение до местните структури с остри критики лично към Доган, когото смята отговорен за изчезването на "каузата ДПС" и заместването й с лични каузи за бързо материално обогатяване.


Макар първо да изразиха изненада от новината, от оперативното ръководство на партията побързаха да заподозрат Дал, че подмолно иска да прави паралелни организации. "Отдавна вървяха приказки, че Касим Дал обикаля по структурите, обявява как ще създава нови паралелни партийни структури и търси хора, които са недоволни. Но аз до този момент смятах, че са слухове и интриги. Оказва се, че може би не съм бил съвсем прав", беше първият коментар на говорителя Камен Костадинов.
"Искам до вас да достигне ясното послание, че тези и всички мои бъдещи действия не може и не бива да са повод за разцепление или противопоставяне в партията", обръща се Касим Дал към хората из страната. Заявява също, че никога не е имал и няма амбиции към лидерското място.


Обяснява постъпката си с това, че вече не може да мълчи и е крайно време за дебат за бъдещето на ДПС, което е в "тежък вътрешнопартиен колапс и небивала изолация". Такъв дебат той се надявал да има в Централния съвет на формацията, но Доган не свикал такова заседание последната година.
Малко преди нова година близки до Дал неофициално говореха, че той има намерение да излезе от оперативното ръководство, тъй като от години е в противоречие с хората, които в момента са в ЦОБ  - Лютви Местан, Емел Етем, Христо Бисеров, Камен Костадинов.


Искал да предизвика дискусия за бъдещето на партия в разширеното ръководство - Централния съвет, с надеждата, че ще намери подкрепа срещу сегашната линия. След напразно чакане Дал не издържал и предприел стъпката, обясняват политици.


Според тях той не е можел още дълго да отлага хода си заради предстоящите наесен местни и президентски избори, тъй като катаклизми в партията биха отнели от силата й и тогава вината щеше да бъде стоварена върху Дал, който отговаряше за структурите. Това е най-честото обяснение защо сега се стигна до оставка.


Дал не за първи път критикува състоянието на ДПС, но за първи път обвинява и предизвиква Доган. В интервю за "Дневник" в началото на 2008 г. той заяви: "Някои хора в ДПС се самозабравиха" и обясни, че очаква лидерът му да вземе мерки. Сега: "Примерът, който получихме от човека на най-висок пост в партията да се използват безскрупулно властта и хората като употребени салфетки е най-лошото, което можеше да се случи на партията".


За промяната в поведението на Дал допренесе поведението на Ахмед Доган след самоубийството на секретаря му Ахмед Емин. Тогава лидерът на ДПС заяви, че Емин не е бил нещо повече от "мъжка секретарка". А Емин е бил доведен в централата от Дал. По-късно депутати допуснаха, че Дал е снет от зам.-председателския пост на партията и заради този случай.


Високопоставени политици в ДПС вчера коментираха, че каквато и да е причината, оставката на Дал е била въпрос на време именно заради противоречията му със сегашните приближени до Доган. Някои от тях смятат, че напускането може да е "част от играта" на Касим Дал  - новото ръководство да не успее за оставащите месеци да стегне редиците за местните и президентските избори, да се усети колко е незаменим и тогава той "да се върне на бял кон".


Разпространено е и мнението, че Дал ще спази думите си и няма да цепи и дублира партията. Не обаче така мислят опонентите му в ръководството, които неофициално разказват за обиколки на Дал в 3-4 района по време на новогодишните празници. Хората оставали с впечатление, че има намерение да прави нещо "алтернативно". 


Касим Дал отрече вчера подобни намерения и обяви, че остава в Централния съвет на ДПС - разширеното партийно ръководство, както и народен представител. Малко след новината за оставката Камен Костадинов и Емел Етем се събраха в кабинета на зам.-председателя на парламента и заместник на Доган Христо Бисеров.


Засега не е ясно какъв ще е ответният отговор на ръководството на ДПС. Никой не се наема да прогнозира дали, кога и как Доган ще реагира, но всички припомнят, че досега той е успявал да се разправи с всеки осмелил се да оспорва властта му. Гюнер Тахир, Осман Октай, Мехмед Дикме загубиха позиции и изпаднаха в политическо забвение.


Дал е с много повече влияние и възможности обаче. Той "държи" няколко района, има влияние в парламентарната група, както и съмишленици в ръководството. Затова в ДПС гадаят дали ще има опит за изгонване на Дал. Уставът дава възможност за изключване при превишаване на правомощия, злепоставянe на ДПС, "създаване на условия за разкол и фракционизъм, застрашаващи целостта на партията и ръководните и органи".


Решението за изключване се взима или от местната организация, в която лицето членува или от висшестоящ орган (какъвто например е Централното оперативно бюро).


В партията разсъждават и над въпроса дали крайни мерки срещу Дал няма да навредят още повече на имиджа на ДПС не само в България, но и в чужбина. Като аргумент се посочват сериозните връзки с официалните власти в Турция, което пролича, когато турският премиер Ердоган при посещението си в София се видя с него и отказа разговор с Доган.


Освен това Дал е и по-приемлив партньор от Ахмед Доган за парламентарните партии. Още при първите сигнали за разрив между Доган и Дал депутати и от ляво, и от дясно дадоха да се разбере, че симпатизират на дългогодишния "втори" в ДПС. В ръководството на партията пък говорят за добри отношения между Дал и "хора на върха в ГЕРБ" и дори говореха за неформално споразумение управляващите да подкрепят евентуални кандидати на Касим Дал в смесените региони.Коментаторите


"Дали оставката на Касим Дал ще доведе до разцепление на ДПС все още е трудно да се прогнозира. Но несъмнено оставката на толкова високопоставен представител на затворена партия като ДПС е ярък сигнал", коментра пред "Дневник" социологът Геновева Петрова от "Алфа рисърч". Тя посочи, че и преди в партията са възниквали сериозни вътрешни противоречия, но тя винаги е успявала да ги овладее без това се отрази на цялостта й.


В този смисъл, как оставката на Касим Дал ще се отрази на ДПС във вътрешен план зависи от това с какви ресурси разполага той, ако са силни - може да извади на повърхността по-сериозни вътрешнопартийни напрежения, допълни Петрова. По думите й другият вариант е оставката да е част от "тактическата игра на ДПС и търсене на начини за препозициониране на политическата сцена", тъй като в досегашния си вид формацията не може да разчита на нови политически партньорства.


Според политолога Огнян Минчев не може да се прогнозира дали ДПС ще се разцепи. "Не мога да преценя остатъчния ресурс на Доган да контролира организационната структура на партията", допълни той. По думите му оставката на Дал е една от малкото публични индикации за задълбочаваща се криза, като едната възможност е ДПС да продължи да е в изолация, а другата партиите да направят определени отстъпки към формацията, тъй като концентрираният вот за ДПС играе много важна роля за избирането на президент.


Човекът, който владееше партийните структури


Касим Дал беше смятан за дясна ръка на Доган. Това е човекът с неоценим принос за изборните резултати на ДПС -  той отговаряше за партийните структури и се ползва с авторитет сред изселническите организации в Турция. Дал има и доверието на турските власти. Той е от основателите на Турското национално-освободително движение в България през 1985 г., борещо се срещу насилствената асимилация на българските турци. Както и лидера на ДПС Ахмед Доган, Дал също излежава присъда заради дейността си (в затворите на София, Варна, Бобов дол и Стара Загора през 1986 - 1989).


След амнистирането му през 1990 г. става един от основателите на ДПС, а от 1993 г. до януари 2010 г.е и зам.-председател. Депутат е четвърти мандат - от 38-мото Народно събрание до днес. Той е един от малкото високопоставени политици в ДПС, за които няма данни да са били сътрудници на бившата Държавна сигурност. Името му беше замесено в скандала с разследвания за лобизъм в съдебната система Красимир Георгиев - Красьо Черничкия. Тогава той обясни, че двамата са приятели и ходят заедно на лов.


Доган е отговорен за изчезването на каузата ДПС


...партията ни е изпаднала в тежък вътрешнопартиен колапс и небивала изолация... моето основно обвинение е главно към председателя на партията, имайки предвид неговите действия и главно бездействие от последната една година.
Епизодичното му появяване в централата на ДПС и пълното му отсъствие от дейността на парламентарната група пък допълнително възпрепятстват нормалното функциониране и възприемане на партията в политическия живот на страната, допускайки той самият и партията да бъдат тотално игнорирани в междупартиен и международен аспект.


Откровеността ни принуждава да признаем и най-тежката последица от поведението на нашия председател - изчезването на общата "КАУЗА ДПС", която отстъпи място на личните каузи за бързото материално обогатяване, без съобразяване с когото и каквото и да било. Примерът, който получихме от човека на най-висок пост в партията, да се използват безскрупулно властта и хората като употребени салфетки е най-лошото, което можеше да се случи на партията, но видно от някои наскоро разсекретени документи на бившата ДС, това е било негово "символ верую" още от далечната 1974-а насам.


Тук е може би мястото като политик с биография още от затворите на тоталитарния режим и попаднал под 25-годишна заблуда да поднеса своето извинение за това, че воден от своя идеализъм, неволно съм подкрепял подобно непристойно за един демократ и либерал поведение.
Всички бавно и полека се превръщаме в "мъжки секретарки" и всеки е призван да избира своята участ според степента на собствената си морална търпимост.


Из обръщението на Касим Дал към организационните структури на ДПС

Коментари (210)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на _dan_
  _dan_
  Рейтинг: 521 Неутрално

  Дано ДПС се разпадне, ама надали ...

 2. 2
  ****

  Този коментар беше изтрит в 20:38 на 12/01/2011 от неговия автор.

 3. 3 Профил на feniks1
  feniks1
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Най после се разцепи и това антиконституционно ДПС... добре започва годината!

 4. 4 Профил на tupan
  tupan
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#1] от "_dan_":Моли се ДПС да не се разпадне.....ЗАЩОТОО..........

 5. 5
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 6. 6 Профил на berbenkov
  berbenkov
  Рейтинг: 1291 Любопитно

  ДПС няма почва у нас.
  Идва последният му час!

  www.berbenkov.hit.bg
 7. 7 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1235 Неутрално

  Разсипахме ДПС-то да се готви БСП-то.

  Обичам да грухтя и плюскам.
 8. 8 Профил на sub-zero
  sub-zero
  Рейтинг: 418 Неутрално
 9. 9 Профил на pierr
  pierr
  Рейтинг: 418 Неутрално

  "В ръководството на партията пък говорят за добри отношения между Дал и "хора на върха в ГЕРБ" и дори говореха за неформално споразумение управляващите да подкрепят евентуални кандидати на Касим Дал в смесените региони."
  Абсолютни глупости "Дневник"! Точно Камен Костадинов и Емел Етем са хората на ГЕРБ в народното събрание!

 10. 10 Профил на jony
  jony
  Рейтинг: 504 Любопитно

  И каква е каузата на ДПС?

 11. 11 Профил на Rage Against
  Rage Against
  Рейтинг: 983 Неутрално

  До коментар [#4] от "tupan":

  що? кво ще стане?

  да не стане пак като миналия път?!?

  РЕФОРМИ !
 12. 12 Профил на BBC
  BBC
  Рейтинг: 521 Неутрално

  Партията ДПС в момента е филиал на НРС и ДАНС! Всичките Камен Костадиновци, Бисеровци и тем подобни са просто поставени от службите! А сега явно започва прочистване. Както през 1998 в Македония се образува ДПА, след разцепление на ПДП. В началото то беше условно! ДПА даже беше забранена и първото й явяване на избори беше като фракция на ПДП. Но като отчетем пълзящата милиционерщина и отказа на Европа на турско членство нещата отиват на много зле! Или ще се възстановят демократичните процеси или България я чака някакъв вид на Охридски Договор! А за милиционерско вмешателство забравете. Колкото то е по-силно, толкоз по-зле!

  Инфантилните народи се изтребват сами!
 13. 13 Профил на ahorra
  ahorra
  Рейтинг: 520 Неутрално

  За 20 години какво крали,крали.Стига са яли от държавата и изнудвали бедните мюсюлмани и те имат право на подобър живот.

  ahorra
 14. 14 Профил на еврореалист
  еврореалист
  Рейтинг: 474 Неутрално

  Сега е ред и на ДПС да преживее драматични процеси. За самоуверената арогантност Доган ще си плати - рано или късно. Опияни се от властта и започна да говори каквото си поиска. Това няма да му простят...

  "Гладен вълк и насред село влиза."
 15. 15 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 2940 Любопитно

  Хм,турската агентура се разделя с руската?!

 16. 16 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  дпс-оод се разпада. Айде хаирлия да е, утре и бсп да почва "роенето".

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 17. 17 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1438 Неутрално

  Тоя да не вземе да се самоубие и той?

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 18. 18 Профил на nakyaa
  nakyaa
  Рейтинг: 206 Неутрално

  Не се залъгвайте, че ДПС ще се разпадне. Това пак е някой трик на Сокола... Винаги така прави преди изборите и всеки му се хваща на въдицата.

 19. 19 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1438 Неутрално

  До коментар [#18] от "nakyaa":

  Абе прав си. Ама пък що да не използваме мига да се порадваме малко?
  Иначе Сопола най-вероятно е създал някъде новия си отвратителен и гнусен план за управление на най-необразованите маси.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 20. 20 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1291 Весело

  До коментар [#18] от "nakyaa":

  Оствави ни радостни поне за малко.
  Разбира се, че е възможно. От тая пача, сопола може да се очаква всичко.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 21. 21 Профил на За да останат ХОРА в България.
  За да останат ХОРА в България.
  Рейтинг: 675 Неутрално

  Каузата на ДПС - Турция на 5 морета,
  Каузата на Доган - сараи във всяка Евростолица.

  Каузи...

 22. 22 Профил на feniks1
  feniks1
  Рейтинг: 213 Неутрално

  До коментар [#19] от "Тони!":

  Доган и костУФ...най гнусните и продажни политици...

 23. 23 Профил на Пешката
  Пешката
  Рейтинг: 1137 Любопитно

  Пичове да не се радваме предварително - според мен този процес е предизвикан от Сокола за да може да оцелее самото ДПС и да се пробрази в някакво подобие на партия като се раздели с миналото си (доганските обръчи и тн)! Той отдавна търси заместник защото е свършен като политик и най-вероятно иска да се оттегли на заден план където пак да дърпа конците! Какъвто и да е не е простоват като румката петков или станишката
  Та моята теза е че чрез Дал соколето се опитва да възроди дпс-то и да го представи като някаква алтернатива!

  Дано да не съм прав но за разцепването мисля че малко прибързваме!

  Ако го боли, както го мързи, отдавна да е умрел.
 24. 24 Профил на Костовист
  Костовист
  Рейтинг: 430 Неутрално

  ДПС беше създадено да осигури правата на българските турци в една посткомунистическа България.Но днес тези права са гарантирани от Европейското членство на България,а ДПС може да вирее само когато има проблеми.Затова ДПС започна да създава проблеми там където ги няма.Вече е вредно за България,това го каза главния костовист преди години-ДПС е проклятието на България...и днес само вреди на имиджа на турците а и на кандидатурата на Турция за Европейско членство

 25. 25 Профил на hagan
  hagan
  Рейтинг: 521 Гневно

  касим дал срещу ахмед доган
  е все едно Арда Кърджали срещу Барселона никакав шанс ще остане в устата на слугинските политолози и това е
  скапания ахмед доган е непопбедим той еизбора на турция исамо със техен сигнал може да бъде сменен

 26. 26 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  До коментар [#24] от "Костовист":

  .......ДПС е проклятието на България......

  Да, ама колко хора помнят думите на Костов според тебе. Според мене около 4% помним.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 27. 27 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1438 Неутрално

  До коментар [#22] от "feniks1":

  С тази разлика, че по време на управлението на Костов, Доган беше наврян в кучи гъз, а по времето на управлението на Боко Тиквений, Доган си развява необезпокоявано гъза, и то с охрана от държавата, която всички ние плащаме, и която лично Боко каза, че държи да я има.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 28. 28 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  До коментар [#22] от "feniks1":

  Що не се подготвиш преди да изсипеш огромното си незнание във форума.

  Колко ли ника си осрал досега, че ползваш ник от една седмица.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 29. 29 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  До коментар [#27] от "Тони!":

  Именнооооооооооооооооо. ++++++

  А обикновено не ти харесвам постовете.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 30. 30 Профил на we4er
  we4er
  Рейтинг: 8 Неутрално

  знаете ли как е чук чук на турски
  чок чок

 31. 31 Профил на Костовист
  Костовист
  Рейтинг: 430 Неутрално

  До коментар [#26] от "Руслан 21":

  Трябва да помним,за да се ориентираме в политическата обтановка-Костов беше първия и може единствен политик /като изключим циркаджийските номера на Долен Сидеров/ който е непремирим опонент и притиска здраво Ахмед Доган

 32. 32
  ****

  Този коментар беше изтрит в 22:46 на 12/01/2011 от неговия автор.

 33. 33 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1291 Весело

  До коментар [#32] от "feniks1":

  Да, може, имаш право но съдейки по писанията ти, май е било правилно.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 34. 34 Профил на feniks1
  feniks1
  Рейтинг: 213 Весело

  До коментар [#33] от "Руслан 21":

 35. 35 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1291 Весело

  До коментар [#32] от "feniks1":

  чакай малко.... малко... диво ми звучиш май???

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 36. 36
  ****

  Този коментар беше изтрит в 22:46 на 12/01/2011 от неговия автор.

 37. 37 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 1393 Любопитно

  ББ май получи още един подарък. Сега половината ДПС ще се преориентира към ГЕРБ. Първанов сигурно снася гвоздеи в момента!

 38. 38 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1438 Неутрално

  До коментар [#37] от "Дон Кихот":

  Е то към тоя момент цялото е ориентирано натам. Ще се види най-ясно на местните избори.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 39. 39 Профил на dimo 58
  dimo 58
  Рейтинг: 110 Любопитно

  Не съм запознат с подробности но се чудя на нашите турци в едно.
  Абе хора защо допуснахте вашата партия в лицето на Доган легитимира партията на тези които ви сменяха имената. Че нали и бащата на Станишев е от тях.
  А вашият Доган му беше дружка?!
  Обяснението за мене е само едно . На турски му казвате - КЕЛЕПИР. Не за вас разбира се, а за вашите политически лидери.

  Пътят е целта! Конфуций
 40. 40 Профил на Вера Су
  Вера Су
  Рейтинг: 1178 Неутрално

  Предизборно колко ли още ла*на ще се изсипят? Всички почнаха по график от януари месец.
  Да ни е честито голямото надхитряне на малките душички...

 41. 41 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 1393 Весело

  До коментар [#7] от "Свинчуга":

  "Разсипахме ДПС-то да се готви БСП-то. "

  Там действува АБВ-то. Тази задача Първанов я е включил в големия шлем (то май друго и не остана?!)

 42. 42 Профил на cucing
  cucing
  Рейтинг: 624 Гневно

  Киряк Стефчов - демек Камен Константинов (родоотстъпник) се изказал компетентно хе хе хе!!!
  Бизнес партията, която "маризи" турците в България (едни достойни хора), най - сетне полека, полека показва лицето си!!!
  Парите, парите, парите, властта, властта, властта и............ рахат лукума - това и винаги са били целите на "Сокола", "Меди", агент "Сава" или как му беше името!!!
  Е ми, който му вярва още - да е жив и здрав да опъва хомота!!!

  ура и да живей!!!
 43. 43 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1181 Весело

  Сега Ментата, Бисерчето и ибрички Камен се чудят кого да подкрепят? ….

 44. 44
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 45. 45 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1291 Весело

  До коментар [#36] от "feniks1":

  Ок.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 46. 46 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1291 Весело

  До коментар [#36] от "feniks1":

  Пак ще се подкрепяме, само не ми "барай" КостУФ.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 47. 47 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1291 Весело

  До коментар [#43] от "dobrich":

  И да се чудят, нямат бъдеще. Всеки знае вече, че са фурнаджийски лопати.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 48. 48 Профил на feniks1
  feniks1
  Рейтинг: 213 Весело

  До коментар [#46] от "Руслан 21":

  Щом е за теб може

 49. 49 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1291 Весело

  До коментар [#48] от "feniks1":

  Не моЕ да се срещнем, сега пък аз бях "оттатък".

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 50. 50 Профил на feniks1
  feniks1
  Рейтинг: 213 Неутрално

  До коментар [#49] от "Руслан 21":

 51. 51 Профил на dimo 58
  dimo 58
  Рейтинг: 110 Неутрално

  До коментиращите - ние може и да си пишем до утре. Но важното е какво мислят самите турци в България за ДПС! Иначе и да го цепите и да го ликвидирате все тая. Ако те си го припознават като партия ДПС ще си съществува в политиката. Лично аз не виждам нещо лошо в това. Лошото са СЕГАШНИТЕ ЛИДЕРИ на тази партия които както по напред писах си гледат келепира май само.

  Пътят е целта! Конфуций
 52. 52 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  До коментар [#51] от "dimo 58":

  С много турци съм говорил. По селата нямат никакъв избор. Просто, когато има избори оттам трябва да се прогони дпс, защото следят всеки човек. Който не е гласувал го търсят в къщата му. Който посмее да НЕ гласува за дпс-оод няма работа, няма помощи, НЯМА БЪДЕЩЕ. Турците обвиняват нас, българите за това робство откъм дпс. Защото не правим нищо по въпроса.
  Сопола го мразят отдавна. Особено младите хора.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 53. 53 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Свършиха парите и циганите ще се изпотрепят.
  Хайде пуцай Касиме, Сава покажи си брадвата!

  Не цъфтиш ли като цвете, гниеш като бурен.
 54. 54
  ****

  Този коментар беше изтрит в 09:37 на 15/01/2011 от неговия автор.

 55. 55 Профил на Варна
  Варна
  Рейтинг: 880 Разстроено

  Че ДПС от бая време няма причина да съществува, пардон, няма обективна и разумна причина , го знай и баба ми от Кестрич, ама пусто келепирджийски сметки и хватки на гърба на "турците", които са от назе по-големи лапни шарани... Хак са ни и ярема и теглото, щом мислим със задниците си и си отглеждаме доганчета да ни яздят. Какви ли "визии" забърква сега бай ни ДоГаню..? Турските сапунки са мнооого тачени у нас.. От мен един голям шут за ДПС-то като измислена партия обслужваща келеперджии и рушветаджии, докато братята турци духат чорбата...ЯЗЪК !

  " Бъдете промяната, която искате да видите в света" М.Ганди
 56. 56 Профил на navy
  navy
  Рейтинг: 827 Неутрално

  До коментар [#18] от "nakyaa":
  До коментар [#19] от "Тони!":
  До коментар [#23] от "Пешката":

  Така наречения Сокол е чисто и просто един прост агент на ДС/Ангелов, Сергей, Сава,/ ,който ако не е бил вербован от комунистическите тайни служби още да е бетонджия във варненската корабостроителница.Не е бил толкова умен ,колкото се изтъква в "легендата" му на агент на ДС за което свидетелства и по-късното "влизане" във ВУЗ.
  Просто Доган е ръката ,устата и остена на ДС сред българските мюсюлмани.
  Както Гоце,Шибидар,посланиците,мдридския айдук и всички които бяха пробутвани в СДС през тези 15-20 години.
  Марионетки на кукловодите от ДС.
  Ако има някакъв таен план ,трик или "процес" той ще стане по независещи от Соколето причини.

  Шлосер от ВМЕИ "Ленин" ТМММ - 8-ми разряд
 57. 57 Профил на neandartalec
  neandartalec
  Рейтинг: 59 Неутрално

  До коментар [#11] от "Rage Against":

  "
  До коментар [#4] от "tupan":

  що? кво ще стане?

  да не стане пак като миналия път?!?"

  Да и после още 20 години глад и мизерия в България !!!

 58. 58 Профил на Хи-хи
  Хи-хи
  Рейтинг: 1369 Неутрално

  На фона на Ем.Етем, Бисеров, Местан и др., този направо изглежда симпатичен. Ама само толкоз. И най-тъпото появяване на Доган в медиите ще предизивика фурор, а Гоце ще го подкрепи - все пак състава на ДПС се доближава все повече до "100% бивши ДС". Враговете на Доган са 2 - алкохола и възрастта........

 59. 59 Профил на MIRADOR
  MIRADOR
  Рейтинг: 572 Неутрално

  До коментар [#27] от "Тони!":

  Ако не знаеш,да ти кажа!По времето на Костов,Доган така беше наврян в" кучешки г., та всички българи,вкл. и назначените от него,в района на средните родопи,бяха подменени с кадри на ДПС.Зная го от собствен горчив опит.Дори помак,формален симпатизант на СДС, стана областен управител на Смолян.И смени всички християни с мохамедани.И за благодарностдаде на Костов място от горския фонд на брега на яз.Доспат до т.н.Костовград / гр.Доспат/.Малко знаеш,много приказваш!И взесто информация,сееш заблуди!

  Виниций
 60. 60 Профил на Heavy Horses Ltd.
  Heavy Horses Ltd.
  Рейтинг: 422 Неутрално

  До коментар [#10] от "jony":

  Не "каква", а "колко" ))

 61. 61 Профил на Антони Де ла Реа
  Антони Де ла Реа
  Рейтинг: 614 Неутрално

  За ДПС настъпва време разделно...

  Кой, ако не аз, кога, ако не сега
 62. 62 Профил на neandartalec
  neandartalec
  Рейтинг: 59 Неутрално

  До коментар [#51] от "dimo 58":

  "Лошото са СЕГАШНИТЕ ЛИДЕРИ на тази партия които както по напред писах си гледат келепира май само."

  А лидерите на другите партии благоденствието и щастието на българина ли гледат ??? !!!

 63. 63
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 64. 64 Профил на MIRADOR
  MIRADOR
  Рейтинг: 572 Неутрално

  До коментар [#37] от "Дон Кихот":

  Нищо лошо! Отдавна е време ДПС да престане да бъде партия на верска основа и да се прелее, по предпочитение на членовете,в българските политически партии! Нали са български граждани,които милеят за България,а не за Турция.

  Виниций
 65. 65 Профил на neandartalec
  neandartalec
  Рейтинг: 59 Неутрално

  До коментар [#31] от "Костовист":

  "който е непремирим опонент и притиска здраво Ахмед Доган "

  Така го пртисна,че партията му даже не е една трета от ДПС.

 66. 66 Профил на Ghost_Dog
  Ghost_Dog
  Рейтинг: 565 Неутрално

  "Той е от основателите на Турското национално-освободително движение в България през 1985 г., борещо се срещу насилствената асимилация на българските турци. Както и лидера на ДПС Ахмед Доган, Дал също излежава присъда заради дейността си (в затворите на София, Варна, Бобов дол и Стара Загора през 1986 - 1989)."
  Моля!? За какво национално-освободително движение иде реч?
  А за Доган(а.к.а. Сопола) знаем,че освен гнусен доносник,явно и попадането му из затворите е било сценарий на вездесъщата ДС.
  Театър! Не,никак не им вярвам на тези!
  Тази партия е истински вредна за България и трябваше да се забрани още в началото на Прехода.А вината на политическата класа(която аз никога няма да простя!),е че не се направи Нищо,за да се разследват представителите и'.Но най-голямо презрение заслужава Пожарникаря-Тиква!

 67. 67 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1438 Неутрално

  До коментар [#59] от "Cristobal Colon":

  Доста нов и странен прочит на съвременната ни история. Това ли е новата версия вече?

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 68. 68 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1438 Неутрално

  До коментар [#52] от "Руслан 21":

  А на местните избори как точно ще се прогони ДПС от онези райони, след като села под 500 души ще имат назначаеми кметове, а не избираеми?

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 69. 69 Профил на kento
  kento
  Рейтинг: 572 Неутрално

  До коментар [#9] от "pierr":

  Абсолютни глупости "Дневник"! Точно Камен Костадинов и Емел Етем са хората на ГЕРБ в народното събрание!
  -----------------------------
  Абсолютни глупости...абсолютни глупости!
  Ти не си е и глупак,братче,трябва да се измисли нова дума за такива като теб!

 70. 70 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1291 Весело

  До коментар [#68] от "Тони!":

  Точно това му е хубавото.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 71. 71 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1438 Неутрално

  До коментар [#70] от "Руслан 21":

  Я пак - кое му е хубавото, че не те разбрах?

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 72. 72 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1291 Весело

  До коментар [#69] от "kento":

  ..........трябва да се измисли нова дума за такива като теб!...........

  Да, трябва но не може. Нали знаеш кое е безкрайно - човешката глупост и вселената, но за вселената все пак не е толкова сигурно.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 73. 73 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1291 Весело

  До коментар [#71] от "Тони!":

  Че ще ги назначава ГЕРБ, а не сОпола, това му е хубавото.
  дпс ще ходи постепенно в пета глуха.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 74. 74 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  До коментар [#65] от "neandartalec":

  .........Така го пртисна,че партията му даже не е една трета от ДПС..........

  Ами единствен Костов изгони дпс от "ръководенето" на България.
  В същото време скапаните комунета и президент нямаше да имат, ако не беше дпс-оод, както и гейското правителство нямаше да го бъде.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 75. 75 Профил на Emre
  Emre
  Рейтинг: 520 Неутрално

  Най сетне екшън... Пак нещо турско раздвижило дневния ред...

  Запали една свещ, вместo да псуваш срещу тъмнината.
 76. 76 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  До коментар [#75] от "Emre":

  А бе то уж е турско, ама всъщност е червено като гъза на павиан.
  Вечната ДС, няма отърване ни за българин, ни за турчин, ни за арменец, ни за циганин даже. Да се надяваме, че това ще се промени.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 77. 77 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1291 Любопитно

  До коментар [#75] от "Emre":

  Странна е тази свещ на турски ник.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 78. 78 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1438 Неутрално

  До коментар [#73] от "Руслан 21":

  Кмета на Кърджали се казва Хасан Азис. Познай от коя партия е. Щото той ще ги назначава. Кмета на Кирково се казва ШУКРАН ИДРИЗ. Кмета на Исперих се казва Адил Решидов. Кмета на Джебел се казва Бахри Юмер. Кмета на Момчилград е Мустафа Фахми Емин. Списъка е дълъг. Това са кметовете, които ще назначават. Или си мислиш, че в областните центрове на този район ще пробие някоя друга партия освен ДПС?

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 79. 79 Профил на neandartalec
  neandartalec
  Рейтинг: 59 Неутрално

  До коментар [#74] от "Руслан 21":

  "Ами единствен Костов изгони дпс от "ръководенето" на България."

  Да и от благодарност българите вече и министър не го правят.Или ще кажеш,че българина си е неблагодарен по природа ???

 80. 80 Профил на Emre
  Emre
  Рейтинг: 520 Неутрално

  До коментар [#77] от "Руслан 21":

  Има две крайности, да гледаш само снимката и да не гледаш въобще снимката...

  Запали една свещ, вместo да псуваш срещу тъмнината.
 81. 81 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  До коментар [#80] от "Emre":

  Съгласен.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 82. 82 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  До коментар [#79] от "neandartalec":

  ......Или ще кажеш,че българина си е неблагодарен по природа ?.....

  Не само това. Българинът си мисли, че разбира от всичко и от това произтичат доста от проблемите ни.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 83. 83 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  До коментар [#78] от "Тони!":

  Споко човек, това ще се промени. Екскурзиантите вече няма да ги има. Кърджали първо ще "падне".

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 84. 84 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1291 Любопитно

  Правилно ли ме разбирате, че всъщност аз въобще нямам предвид турците.
  дпс-оод е съвсем друго нещо. То е фирма. И като всяка друга фирма има за цел да печели пари, нищо друго.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 85. 85 Профил на kento
  kento
  Рейтинг: 572 Неутрално

  До коментар [#74] от "Руслан 21":

  В същото време скапаните комунета и президент нямаше да имат, ако не беше дпс-оод, както и гейското правителство нямаше да го бъде.
  ------------------------------------
  Да си припомним, че Иван Костов услужливо остави Първанов да спечели първите президентски избори, като не подкрепи Петър Стоянов. Помогна като не извади досието на агент Гоце, макар, че четири години неговите комисии вадеха досиетата. "Не било законно". Но нали някой жълт вестник можеше да публикува нещо за Гоце, без да цитира източника. Тогава медиите щяха да се нахвърлят да разследват и Първанов да се размине с мандата.Не ми се разсъждава повече за вашия любимец,но от време-навреме не е лошо да си отваряте поне едното око.

 86. 86 Профил на neandartalec
  neandartalec
  Рейтинг: 59 Неутрално

  До коментар [#82] от "Руслан 21":

  "от това произтичат доста от проблемите ни."-май всичките

 87. 87 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1438 Неутрално

  До коментар [#83] от "Руслан 21":

  Не знам дали знаеш, но уседналоста, която гласуваха е 10 месеца. От два месеца насам, малкото българи в тези райони, които имат смелоста да надигнат глас вият като вълци от факта, че става масова регистрация на напълно непознати хора в населените места наоколо. До изборите от към днешна дата остават точно 10 месеца, случайно, нали?
  Тези избори, за тези райони вече са спечелени от сопола.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 88. 88 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  До коментар [#85] от "kento":

  Виж, СК имаме само 4%. Не можем да бъдем вредни.
  По-рано? Било каквото било, смятахме че комунетата са бити завинаги и ще има време за всичко. Е, не били бити завинаги. Нямало и време.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 89. 89 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  До коментар [#87] от "Тони!":

  Аз имам предвид не президентските избори. Те не са интересни, колкото и да се пукам от яд, че гоце седя в президентсвото десетина година. До парламентарните ще се променят още неща. Няма да минава вече номера с "екскурзиите".

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 90. 90 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  До коментар [#86] от "neandartalec":

  Да, всичките. Бистрим политиката, после си правим консерви за зимата, после лягаме под колата да си поправим сами гърмящият ауспух та да спестим някой лев. Правим всичко, но нищо не правим както трябва.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 91. 91 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1438 Неутрално

  До коментар [#89] от "Руслан 21":

  А аз имам предвид местните избори, щото те са октомври. И точно за тях си говорим все пак, за назначаемите кметове, което означава, че турците ще се напънат в 10те по-големи града в този район и ще спечелят около 2000 и малко села и напрактика ще завземат една четвърт от страната. На мен това не ми се нрави да ти кажа, а до парламентарните избори има бая време.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 92. 92 Профил на kento
  kento
  Рейтинг: 572 Неутрално

  До коментар [#87] от "Тони!":

  Не знам дали знаеш, но уседналоста, която гласуваха е 10 месеца.
  ------------------------------
  А ти знаеш ли нещо изобщо?12м е прието в закона.

 93. 93 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  До коментар [#91] от "Тони!":

  Съгласен съм, но на сопола все повече сметки му излизат криви, а турците да знаеш хич не са глупави. Рано или късно ще го оставят това говедо. Те отдавна са наясно, че той нищо не е направил за тях, нито се кани да направи.

  ..........а до парламентарните избори има бая време........

  Надявам се това да остане вярно.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 94. 94 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1438 Неутрално

  До коментар [#92] от "kento":

  Като контрираш мнение е редно да се постараеш. 12 месеца, но за предстоящите местни избори има изключение и то е 10 месеца. Ти се напъни да се сетиш за причините да е така.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 95. 95 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1291 Весело

  Стигае плюсове и минуси бе хора. Утре какво ще правят другите като ни четат нещата. Оставете това на тях.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 96. 96 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1438 Неутрално

  Доган е рожба на ДС, а не на турците. И не съм забелязал да му излизат криви сметките. Вее си задника необезпокояван при все цялата му престъпна натура, и то с охрана, която струва 2млн на година и се плаща от държавата. Това криви сметки ли са?

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 97. 97 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  До коментар [#92] от "kento":

  Май е прав, не може закон да действа със задна дата.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 98. 98 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  До коментар [#96] от "Тони!":

  Криви са, защото параноята го обзема все повече. Такива като него, ако не са на върха не "остаряват".
  А го обзема параноята, защото все повече хора го изоставят. Няма жена край него, освен купените с пари. Не го бива нещо. Турция почти официално вече вдигна ръце от него. Става ненужен, никому.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 99. 99 Профил на Аксел
  Аксел
  Рейтинг: 887 Весело

  И каква стана тя,днешните прогнози за изборите ги преписали от мен снощи

  България има ЕДИН европейски политик-БОЙКО и ЕДНА европейска партия-ГЕРБ.Останалото е мафия!
 100. 100 Профил на kento
  kento
  Рейтинг: 572 Неутрално

  До коментар [#94] от "Тони!":

  Правилно 10м за предстоящите,но не е изключение,а старото изискване,няма какво да се напъвам да се сещам.Да се надяваме,че от тая статия ще им дойде малко акъл на мюсюлманите и няма да гласуват есента пак като един!Ако могат да я прочетат де или разберат по друг начин,че Доганчо не е вече толкова страшен.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK