"Галерия" с нова порция записи: Премиерът наредил да не закачат шефа на "Леденика" (обобщение и аудио)

Премиерът Бойко Борисов казва на Ваньо Танов според разпространения разговор "Там поех ангажимент и аз не съм Първанов. Като съм му обещал, че няма да го закачам, няма да го закачам". (Снимката е колаж)

© Дневник

Премиерът Бойко Борисов казва на Ваньо Танов според разпространения разговор "Там поех ангажимент и аз не съм Първанов. Като съм му обещал, че няма да го закачам, няма да го закачам". (Снимката е колаж)
Денят роди поредния виц, свързан с подслушването:


- Какъв е най-сигурният начин премиерът да спре да те подслушва?


- Да започваш всеки разговор с "Сongratulations Borissov"!


(Миналата година премиерът заяви, че разбира като му говорят бавно на английски, но чуе ли "Congratulations Borissov!", спирал да слуша нататък - бел. ред). Ето и още вицове по темата.

Близкият до бившия служител на Държавната агенция "Национална сигурност" (ДАНС) Алексей Петров вестник "Галерия" разпространи днес нова порция аудиозаписи, в които този път е замесено и името на премиера Бойко Борисов.


На извънредна пресконференция, свикана от редакцията, беше огласен запис, за който се твърди, че е от разговор между министър-председателя и шефа на митниците Ваньо Танов и показва натиск в полза на Михаил Михов и пивоварната "Леденика".
Пуснати бяха още два звукови файла - от последвали разговори на Танов с бившия му вече заместник Антоний Странджев и втори разговор между премиера и шефа на митниците.


Досега няма официално потвърждение за автентичността на записите.


Още при огласяването миналата седмица на първата порция аудиофайлове от телефонни разговори - между Танов, финансовия министър Симеон Дянков и заместника му - Владислав Горанов, източници на "Дневник" от спецслужбите прогнозираха, че предстои да се извадят още записи, включително се очаквали разговори на Борисов и Танов. Днес в отговор на въпроса "Този ли запис ли очаквахте?", същите източници коментираха: "И повече".


"Поех ангажимент да не го закачам",


е репликата на Бойко Борисов по адрес на споменатия от малко преди това "Мишо Бирата" в огласения запис. От "Галерия" заявиха, че става дума за собственика на "Леденика" Михаил Михов. По-късно през деня Михов обясни, че от години не управлява пряко компанията и сега й е консултант.


Разговорът вероятно е от март месец миналата година, твърди "Галерия". Тогава стана известно, че бирената фабрика работи, въпреки че е без лиценз. Разрешителното беше отнето на 8 февруари от директора на Агенция "Митници" Ваньо Танов с аргумента, че при извършена от мобилна митническа група внезапна проверка са установени нарушения в дейността на фабриката и липса на документи. На 7 юни лицензът на възстановен с решение на Административния съд в София, обявиха днес от агенция "Митници".


Според записите Борисов е звъннал на Ваньо Танов, тъй като Михаил Михов лично му се е оплакал, че в пивоварната в Мездра тече проверка, и дал нареждане веднага да изтегли хората си от фабриката. (От последвалите обяснения между Танов и Антоний Странджев се разбира, че проверката е предизвикана от сигнал, че пивоварната работи, макар да й е отнет лицензът - бел.ред). Танов се оправдава, че е действал според указанията на финансовия министър Симеон Дянков.Брюксел пита София за записите


В късния следобед говорителят на Еврокомисията Марк Грей заяви в интервю за БНР, че Еврокомисията официално е поискала от България повече информация за изнесените в последните дни записи. "Както знаете, следим отблизо развитията в ДАНС и именно в този контекст искаме повече информация по тези случаи", допълни Грей.

"Ако трябва, обади му се ей-сега и му кажи какво сме се разбрали, защото там поех ангажимент и аз не съм Първанов. Като съм му обещал, че няма да го закачам, няма да го закача ... Значи звънни му на министъра, кажи му какво съм казал и същото и на Мишо му се обади и му го кажи", заявява според записите премиерът.


Танов неколкократно обяснява, че заминава в командировка в Македония и ще отсъства няколко дни и предлага всички съставени протоколи от проверката да не бъдат завеждани, а да останат на бюрото му, докато се върне и се разбере с премиера и с министъра как да действат. Борисов се съгласява.


"Галерия" изпревари Яне Янев


В началото на седмицата от РЗС заплашиха, че ще огласят запис на разговор между Борисов и Танов. За днес е насрочена пресконференция на партията, на която Яне Янев се беше зарекъл да пусне запис на разпространените по-рано през седмицата стенограми от разговор между Ваньо Танов и шефа на правната парламентарна комисия Искра Фидосова, уличаващ депутата от ГЕРБ в кадрови натиск в митниците.


Извънредната пресконференция на "Галерия" изпревари с два часа тази на РЗС.


Разпространеното е само малка част от записите на Борисов, които показват, че той дирижира процеса на всички корупционни схеми по висшите етажи, заяви на брифинга Яне Янев. Той обаче не каза откъде има информация и за други записи.


Както и миналия път, от "Галерия" обясниха, че получили записите на флаш-памет, сега лично от зам.-главния редактор на вестника Явор Дачков. Занесъл му ги пред редакцията непознат мъж, който отказал да се представи, каза Дачков.

Във втория огласен от "Галерия" запис се чува как Танов звъни на заместника си Антоний Странджев и го моли да прибере при себе си документите, докато той отсъства. Докато му разказва, че ще настоява за среща при премиера, на която да се уточни как ще действат, Танов казва: "Предният път като идва (става дума за споменавания преди това в разговора като Мишо Бирата - бел. ред), на асансьора каза: "Аз съм се разбирал с всички власти и съм си плащал и сега съм изненадан защо така се процедира с мене".


Според стенограмата на четвърти разговор - между Танов и финансовия министър Симеон Дянков, която "Галерия" публикува в извънредния си брой днес, шефът на митниците предупреждава министъра, че трябва да се уточни с премиера как се процедира с проверката в пивоварната. На репликите, че няма уговорки и митничарите трябва да действат спокойто, Танов отговаря: "Ммм...шефът ще подскочи страшно много". Доказателства за този разговор, който по логиката на съдържанието би трябвало да е последен по време, също няма, не е огласен и аудиозапис от него.


Огласяването на записите


съвпадна с началото на парламентарния дебат


за готовността на България за приемане в Шенгенското пространство. Министър-председателят беше в пленарната зала и разговаряше на министерските банки с вътрешния министър Цветан Цветанов.


От БСП настояха за отлагане на дебата, за да могат да задават въпроси на Борисов за записа, но мнозинството отхвърли предложението. Последва второ искане - за извънредна почивка, по време на която премиерът да се запознае с изнесеното и да го коментира. От левицата се обосноваха, че този въпрос вълнува обществото повече от дебата за Шенген.


Председателят на парламента Цецка Цачева отказа да подложи на гласуване искането, като се позова на парламентарния правилник, според който прекъсването би било прекалено скоро след редовната почивка.


От Синята коалиция поискаха прокуратурата да изземе записа, да провери неговата автентичност и да обяви резултатите. "Главният прокурор трябва да проконтролира анализа на записа, защото това са много сериозни неща. Искрено се надявам това да е монтаж", заяви лидерът на ДСБ Иван Костов.


В позиция до медиите от НДСВ настояха прокуратурата да разследва фактите от записаните разговори между Борисов и Танов. Според тях разкритията са "шокиращи и представляват сериозно
предполагаемо нарушение на премиера Бойко Борисов".


Убеден съм, че записите са манипулирани, заяви малко след 14ч. от парламентарната трибуна премиерът Бойко Борисов, който поиска сам думата. Той добави, че очевидно някой е "сглобил" записите от различни негови разговори и че ще коментира след като излязат резултатите от проверките на прокуратурата за автентичността на аудиофайловете.


Танов все пак е подслушван по искане на софийската прокуратура


Искането за подслушване на директора на митниците Ваньо Танов е направено от прокурора от Софийската градска прокуратура Пламен Георгиев, съобщи БТА като се позова на два независими един от друг източници в Съдебната палата. Разследването, чийто предмет не се съобщава, е било поверено на спецекипите на МВР, ДАНС и прокуратурата.


Само преди два дни градският прокурор Николай Кокинов заяви, че негови подчинени не са искали подслушване на Танов. По информация на "Дневник" разследването срещу шефа на митниците е започнало в София, но след това е прехвърлено на обвинители в провинцията. Като се говори, че то вече се води в Русе или Велико Търново.

Обяснението му за връзката между Михаил Михов и думите "... аз не съм Първанов" беше, че става дума за проведен преди време разговор, когато държавният глава му се обадил, че "натискат по неправомерен начин председателя на федерацията по баскетбол" (Михов е шеф на баскетболната федерация от 2008г., виж карето в края на статията - бел.ред). Борисов изрази надежда, че Георги Първанов няма да отрече казаното.


Потърсени за коментар от прессекретариата на президента отговориха, че записите говорят сами по себе си, съобщи БНТ.


Разговорът с Танов е автентичен, заяви пък бившият зам.-шеф на митниците Антоний Странджев, цитиран от dariknews.bg. Той уточни, че ясно си спомня, че е водил подобен разговор с тогавашния си началник "Стоя зад всичко, което съм казал и написал до момента", декларира Странджев.


Досега Ваньо Танов не е коментирал новите записи.


Никога не съм молил премиера за каквото и да е съдействие и това е видно от водените дела за лиценза на "Леденика", които продължиха с месеци и завършиха с решение на съда. Това заяви на извънредна пресконференция в ранния следобед Михаил Михов. "Не съм Мишо Бирата, казвам се Михаил Михов", добави той.


Михов потвърди, че е говорил за отнемането на лиценза на "Леденика" с президента. През месеците, в които течеше съдебната сага по отнемането и обжалването на лиценза, съм се оплакал на всеки, когото съм видял, беше обяснението му. В същото време, в отговор на друг въпрос той обясни, че от години не управлява пряко компанията и сега й е консултант, като препрати за повече информация към мениджмънта.


Михаил Михов на пресконференцията по скандала

© Красимир Юскеселиев

Михаил Михов на пресконференцията по скандала


Денят роди поредния виц, свързан с подслушването:


- Какъв е най-сигурният начин премиерът да спре да те подслушва?


- Да започваш всеки разговор с "Сongratulations Borissov"!


(Миналата година премиерът заяви, че разбира като му говорят бавно на английски, но чуе ли "Congratulations Borissov!", спирал да слуша нататък - бел. ред). Ето и още вицове по темата.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (617)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на hm84
  hm84
  Рейтинг: 229 Гневно

  Е това вече е бомба, ако е истина. Този ММ е престъпник!!!

 2. 2 Профил на mitiozo
  mitiozo
  Рейтинг: 727 Весело

  Отсега се почнаха яките компромати, представям до изборите какво ще е...
  Поне ще е забавно де

  онлайн копане на биткойни http://goo.gl/8bOHdN
 3. 3 Профил на anonimen
  anonimen
  Рейтинг: 616 Неутрално

  Айде ГЕРБ-ери, гълтайте водичка. Геройко се срина.

 4. 4 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 6163 Весело

  Мишо Бирата...
  А шефа на Durex Джими Кап*та ли беше?

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 5. 5 Профил на anonimen
  anonimen
  Рейтинг: 616 Неутрално

  Петно върху свети Бойко, спасител, пореден, на народа български. Как може!

 6. 6 Профил на Distributed
  Distributed
  Рейтинг: 838 Неутрално

  Трябва сега ГЕРБ да пуснтат един запис със всички от опозицията как си говорят някви неща и да кажат:

  Ето какво сглобиха нашите специалисти.

  И вътре да има само цинизми и уговорки и простотии с материали взети от телевизията.

  Измислени записи без доказан произход нямат никаква стойност.

  Facebook: Възобновяеми енергийни източници - бъдещето на енергетиката на Земята! http://www.facebook.com/groups/172169062843817/
 7. 7 Профил на VellEll
  VellEll
  Рейтинг: 727 Неутрално

  Ако това е истина ще е огромен провал за Борисов, ако не е най накрая някой трябва да понесе отговорност...

 8. 8 Профил на nikoletam
  nikoletam
  Рейтинг: 450 Неутрално

  МАЙКО Мила.... и Слушащите били слушани
  А някой дали слуша тия, които слушат Слушащите???
  И ако да - той дали е слушан от някой ???

 9. 9 Профил на bgkurshum
  bgkurshum
  Рейтинг: 620 Неутрално

  Отврат.

  На 11.07. да изринем сикаджията и мутренската му шайка! Този път завинаги!
 10. 10 Профил на berbenkov
  berbenkov
  Рейтинг: 1391 Гневно

  В БГ не остана честен политик.
  Заслужава всеки як ритник!!!

  www.berbenkov.hit.bg
 11. 11 Профил на anonimen
  anonimen
  Рейтинг: 616 Неутрално

  Батман си вкара автогол с подслушването.

 12. 12 Профил на Imaginary Friend
  Imaginary Friend
  Рейтинг: 784 Неутрално

  На тоя вестник Галерия дори сайта му не ми се показва в Google. Има ли начин да се чуят тия записи или трябва да вярвам на екипа на изданието, който е съставен от... аре да не казвам?

  Не цъкам плюсове и минуси.
 13. 13 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2055 Неутрално

  До коментар [#3] от "anonimen":

  Нищо не се е сринало! Тези записи са активно мероприятие на Гоце и компания,и той ще си излежи заслуженото!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 14. 14 Профил на Тъпата майна
  Тъпата майна
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Ако е истина това е краят на ГЕРБ.

  Това мнение е дело на една тъпа майна
 15. 15 Профил на Брадвата
  Брадвата
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Абе не им ли омръзнаха вече тези компромати на Галерия.Защо не се впрегнат да свършат нещо полезно.Какво ли пък друго може да се очаква от човек като А.Петров, който цял живот се е занимавал с доноси и интриги!

  treasurer
 16. 16 Профил на Vassco
  Vassco
  Рейтинг: 528 Гневно

  Хайде пак сглобки на операторско майсторство! Кой знае от колко разговора на Бойко са рязали, за да сглобят това. Тези нещастници още не са предоставили май и записите на Фидосова и Менда, защото ги имат само на хартия.
  И да плюят по Бойко, пак ще гласувам за него, за да не виждам физиономиите на СерГейчо, Доганоглу, ПедерЯни, църното слънче по политикономика на соца Костов и малоумния Мартинчо - банда идиотчета!

 17. 17 Профил на SeoKungFu
  SeoKungFu
  Рейтинг: 727 Неутрално

  До коментар [#3] от "anonimen":

  При такъв класически случай на зомбирано промиване на мозъци и това няма да е достатъчно, за да изличи умственото запечатване на "спасителя" им.

  ╠╩╦═╬♥∩♥{(::○::SeoKungFu::○:::)}♥∩♥╬═╦╩∞
 18. 18 Профил на Kotarak
  Kotarak
  Рейтинг: 722 Неутрално

  Айдеее... Стана тя каквато стана. Новият морал в политиката се срина.

 19. 19 Профил на ebter
  ebter
  Рейтинг: 1391 Любопитно

  Според записите Борисов е звъннал на шефа на митниците Ваньо Таняов с нареждане веднага да изтегли хората си от фабриката. "Аз не съм Първанов. Като съм обещал, че няма да го закачам, няма да го закачам. Звънни на министъра и му кажи какво съм казал и звънни после на Мишо", наредил премиерът.
  АЗ НЕ СЪМ ОЧАКВАЛ И ...НЕЩО ПО-РАЗЛИЧНО!!! вСИчКИ СЛЕД1989 ГОДИНА И ...ПРЕДИ 1944 ГОДИНА СА ...МАСОНИ И ...ПОДЧИНЕНИ НА рОТШИЛДОВИ КОМАНДВАЩИ ЗАПАДА!!! А ОТ1944 Г. ДО 1989 Г. БЪЛГАРИЯ СЕ КОМАНДВАШЕ ОТ МОСКОВСКИЯТ ЕЛИТ, СЪЗДАДЕН ОТ СТАЛИН ...ЗА ПРОТИВОПОСТАВЯНЕ НА РОТШИЛДОВИ! ЗАТОВА ГО И ...УБИВА БЕРИЯ...ПО СЪГЛАСУВАНЕ С РОТШИЛДОВИ, ...КОИТО НАКАРВАТ ТРИ НОЩИ В ЕДНА НЮ ЙОРКСКА СИНАГОГА ВСИЧКИ ДА ВИКАТ ..."ГУРА...КОБА ПЪРВИ., ...ГУРА ..КОБА ПЪРВИ.,ГУРА ...КОБА ПЪРВИ. ТОВА БИЛО ...УЖ ТЯХНО СИ ...ХАЗАРСКО ЗАКЛИНАНИЕ ..ЗА ДА УМРЕ ВРАГЪТ ИМ???ТАКА СА ВИКАЛИ И ПРЕДИ ...ДА НАПРАВЯТ АТЕНТАТ ПРОТИВ ИМПЕРАТОРА НА ЦАРСКА РУСИЯ!!!?

 20. 20 Профил на tozi
  tozi
  Рейтинг: 461 Неутрално

  До коментар [#16] от "Vassco":
  Да те попитам само, то къде си сигурен, че са сглобки?!! А ако записа е автентичен?! Или ти не допускаш че е така?
  Чудя се на всички тези, които заемат някаква крана позиция - или са платени или са малоумни!

 21. 21 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 1670 Неутрално

  Близкият до бившия комунистически диктатор Тодор Живков настоящ премиер на РБ Боко Тиквата май го отнесе немит. Комунистическата кратуна от правешкия клан явно е разширил влияние в посока Мездра.

  Б. Б. Ало, здрасти. Абе тоя Мишо Бирата ми се обади сега пак.

  В. Т. Да?

  Б. Б. В неговата фабрика влезнали митничари ли са, полицаи ли са, събират телефони, правят там некаква акция.


  Гербавите сега ще мислят 6 месеца над фикуса.

 22. 22 Профил на berbenkov
  berbenkov
  Рейтинг: 1391 Любопитно

  НА УХО

  Пазете се от Иван Костовата "Галеника",
  дето в Девня отдавна се натика!!!

  Няма нищо общо с Ив. Костов - политика!

  www.berbenkov.hit.bg
 23. 23
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 24. 24 Профил на SeoKungFu
  SeoKungFu
  Рейтинг: 727 Неутрално

  До коментар [#12] от "F2":

  Извърти им една оптимизац`я като не се показват в жужъл !

  ╠╩╦═╬♥∩♥{(::○::SeoKungFu::○:::)}♥∩♥╬═╦╩∞
 25. 25 Профил на KOBOLD
  KOBOLD
  Рейтинг: 1170 Неутрално

  До коментар [#4] от "от Мюнхен":

  На това му се вика корпорейт айдентити: Бирата, Топлото, Милионера....

  When yields declined in silver mines across Saxony in the 16th. Century, Kobold was blamed for stealing the silver and leaving behind worthless rock.
 26. 26 Профил на Malama
  Malama
  Рейтинг: 520 Неутрално

  До коментар [#2] от "mitiozo":

  Да ти кажа хич не ми е забавно, защото сметката я плащаме ние.

  Друго е по-важното. Това явно показва, че Алексей Петров има хора навсякъде в полицията и в другите служби и получава информацията вероятно преди министъра. Не че някой се е съмнявал, но това е като самопризнание.

 27. 27 Профил на Роко 7
  Роко 7
  Рейтинг: 229 Неутрално

  Комунисти, защо мълчите.

 28. 28 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 1510 Любопитно

  "Разговорът вероятно е от март месец миналата година, когато във фабриката тече данъчна проверка."

  Доколкото знам, Танов не е шеф на данъчните?! Или Яне се е сбъркал окончателно, или "Дневник" снесе поредното
  "бисерче".

 29. 30 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 1670 Неутрално

  Текст за нова песен на Веско Маринов "Извади, Ваньо, митничарите"

  Б. Б. Хайде прибирай ги оттам, нали поехме ангажимент да не...

  В. Т. Да де, обаче работим в различни посоки. Аз правя едно, а министърът…

  Б. Б. Не бе. Аз го виках и му казах и точно това съм му казал. Затова, кой е пратил групата там?

  В. Т. Ами то е станало по обаждане…

  Б. Б. Добре, обади се. Обади се, извади ги оттам и като се видиме, ще го говориме…

 30. 31 Профил на 00222
  00222
  Рейтинг: 450 Весело

  Цъкайте си минусчета, скоро ще си подвиите опашките... Тепърва ще разберете що за Тиква сте избрали!

 31. 32 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2055 Неутрално

  До коментар [#26] от "Malama":

  Епизод - 2 :

  МАФИЯТА ОТВРЪЩА НА УДАДА.

  Сега въпросът е: КОЙ-КОГО?

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 32. 33 Профил на жорко
  жорко
  Рейтинг: 469 Неутрално

  РАДВАЙ СЕ НАРОДЕ ,ЧЕРВЕНИТЕ БОКЛУЦИ ТЕХНИТЕ ПОЛИТИЧЕСКИ ИНЖЕНЕРИНГИ КАТО РЗС (цит. Р.ОВЧ)КВИЧАТ НА УМРЯЛО. КАКВО ПО-ХУБАВО ОТ ТОВА?!

 33. 34 Профил на chara
  chara
  Рейтинг: 620 Весело

  Както са ги подкарали, да публикуват и записите от разговорите между Бойко Борисов и ВАЛЕНТИН ЗЛАТЕВ!

  Очевидно трябва "парен чук" да удари овчедушната публика по главата, та да проумее какво се случва!

 34. 35 Профил на pavel1989
  pavel1989
  Рейтинг: 941 Неутрално

  Бе що всички са правите на ощипани????? Все едно никой в тая държава не знае Бойко от години с кои играе тенис и в чии имения гостува. Ми принципен е човека - не е кат Гоце да си сменя приятелите. Щом им е обещал да не ги пипа - пипане няма да има. А някой пие ли я тая бира Леденика изобщо? Щото приятел Мишо от продажби май нещо не печели та данъчните правилно са се ориентирали ама бате е дръннал едно телефонче.....

 35. 36
  ****

  Този коментар беше изтрит в 12:58 на 14/01/2011 от неговия автор.

 36. 37 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 561 Неутрално

  Доган тихо си работи, работи, работи...

 37. 38 Профил на жорко
  жорко
  Рейтинг: 469 Неутрално

  До коментар [#34] от "chara":

  и какво се случва,кажи ни???

 38. 39 Профил на I
  I
  Рейтинг: 8 Неутрално
 39. 40 Профил на against
  against
  Рейтинг: 727 Весело

  Айде крадливите гербери се сринаха. Да се връща БСП.

 40. 41 Профил на Брадвата
  Брадвата
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Тоя глас не е Бойковия!!!!!!!!!!!!!!

  treasurer
 41. 42 Профил на гт
  гт
  Рейтинг: 1391 Весело

  То па колко ли време ви трябва да се сетите кой беше Мишел...  И, между другото, пишман политиците не са се и сетили какво всъщност му се случи на същия този Мишел по време на това правителство...

  Аман от глупави хора - една акция по дезинформация не могат да проведат...

  Държавата ще управляват...

 42. 43 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1559 Неутрално

  До коментар [#40] от "against":

  Хайде, ако може да не се връща БСП, м?

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 43. 44 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 1510 Неутрално

  До коментар [#29] от "ivoapostolov":

  Не разпознах нито единия, нито другия глас! Действително, нямам музикален слух, но чак пък толкова....И маниерът на говорене не съвпада! Според мен това е съвсем дилетантска работа!

 44. 45 Профил на Ивайло Йосифов
  Ивайло Йосифов
  Рейтинг: 672 Неутрално

  ММ - бира ММ - Варна - Т.И.М

  http://5starhospitality.weebly.com/
 45. 46 Профил на tozi
  tozi
  Рейтинг: 461 Неутрално

  До коментар [#41] от "Брадвата":
  Дали
  Ако го напишеш още 100 пъти, може да стане нечий друг

 46. 47 Профил на Schwejk
  Schwejk
  Рейтинг: 672 Неутрално

  До коментар [#29] от "ivoapostolov":

  И за това ли ще кажат, че е монтаж?

 47. 48 Профил на ovi
  ovi
  Рейтинг: 450 Неутрално

  васско,
  а аз пък ще гласувам за Костов.
  Виж от пожари-не рабира, от охрана-също,ама май разбира от Политикономия,а?
  А тя се състои от две части;
  Политикономия на капитализма и на социализма.
  И Мартин е на ниво.

 48. 49
  ****

  Този коментар беше изтрит в 12:57 на 14/01/2011 от неговия автор.

 49. 50 Профил на Дива селянка
  Дива селянка
  Рейтинг: 561 Неутрално

  Яяя, Алексей Петров ще стане президент май

  Дреме ни за мнението на гоите! И хич не ни трябва вашата прошка , стадо! КАРЛА
 50. 51 Профил на Станишко
  Станишко
  Рейтинг: 450 Неутрално

  за огромно съжаление ние не сме полицейска държава. Ние сме милиционерска държава. Двата вида държави нямат нищо общо....

 51. 52 Профил на KOBOLD
  KOBOLD
  Рейтинг: 1170 Неутрално

  Наивно е да се смята, че видите ли щял да дойде Спасителят от небето и с магическа пръчица да оправи нещата.... Всички са се навързали като черва... Вервайте ми....

  When yields declined in silver mines across Saxony in the 16th. Century, Kobold was blamed for stealing the silver and leaving behind worthless rock.
 52. 53 Профил на Seneca
  Seneca
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Аудио записите могат да се чуят в сайта на ГЛАСОВЕ, а също у в Ю ТЮБ

  nezavisim
 53. 54 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2055 Неутрално

  Слушах записите и у мен остана впечатление,че на В.Танов офиса МУ,се намира в средата на металообработващ цех! МНОГО ШУМ БЕЕ!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 54. 55 Профил на омбре
  омбре
  Рейтинг: 727 Неутрално

  Българи спите ли.....

  НЯКОЙ НЕ ГИ БИВА ЗА НИЩО...НО СА СПОСОБНИ НА ВСИЧКО
 55. 56 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 672 Неутрално

  Три сценария:

  1. Разговора е автентичен - жална му майка на Тиквата. Жална и майка на България, щото се вкарваме в такъв филм - Герб компроментирани, Сините в трета глуха, ДПС са ясни - остават БСП+РЗС+Атака. Директно трябва да стягаме куфарите, тоя кенеф е обречен!

  2. Записа е фалшив. От тук следват две линии:

  2.1 Яне Янев не знае за това. Тогава е възможно самите Гербаджии да са му го пробутали, за да дискредитират тоя тъпак. Ако се докаже, че е фалшив, никой повече няма да му се връзва на глупостите.
  2.2. Яне го знае че фалшив - все тая, от това гнусно леке може да се очаква всичко.

  Абе въобще майката си тряка, ебем ти държавата, ебем ти политиците, ебем ти ПРОСТИЯ народ дето сме, ЕЙ. Шибан народ, калпав материал с калпави чипове в тиквите!

  Друго обяснение нямам за 20 и кусур годишното ни нищоправене. Поне нищо смислено.

 56. 57 Профил на Окото
  Окото
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#50] от "diva_selianka":

  И като стане това, БГ-то ще го вземат заедно с територията и населението и ще го запратят на 20 000 км от всяка цивилизована точка на планетата. Добре, че е сай фай...

  Част от диаметъра на кръга "Капитал"
 57. 58 Профил на Малката Пица
  Малката Пица
  Рейтинг: 830 Неутрално

  Много са корумпирани ГЕРБ , ама много!

  Как не ги е срам да правят така!

 58. 59 Профил на ergen4ev
  ergen4ev
  Рейтинг: 450 Неутрално

  на всички плюещи:
  първо не сте чували такива подслушвани разговори от предишните там наистина ще ви увиснат ченентата и боко ще е като англелче в сравнение
  второ като искате да се маха кой предлагате да го замени,и да не стане така че вие да сте първите утре дето ще реват от следващите щото те няма да са по различни лайна,ако сте си въобразявали че има политик супер честен и чист явно сте наивни
  но при боко поне всичко е мноо по прозрачно както при никой до сега ама ако ви държат в мъгла като овце ще мълчите нали
  нямате друга алтернатива всичките са оплескани маскари този поне и околните му са най малко така че ги приемете и толерирайте преди да дойде някой дето наистина да ви разкаже играта

 59. 60 Профил на against
  against
  Рейтинг: 727 Неутрално

  Още ли нещете подслушване?

 60. 61 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1010 Весело

  И каква стана тя? Вече официално лъсна гъ.а на Боко Тиквата. Видния борец с корупцията)

 61. 62 Профил на Elena Dimitrova
  Elena Dimitrova
  Рейтинг: 675 Неутрално

  Може да е така,а може и да не е така .

  4itatel
 62. 63 Профил на Малката Пица
  Малката Пица
  Рейтинг: 830 Неутрално

  Бойко Геройко - покровителя на бедните и онеправданите !!!
  (и на бираджиите, ама да не се разчува)

 63. 64 Профил на жорко
  жорко
  Рейтинг: 469 Неутрално

  До коментар [#49] от "д-р Ох Боли":

  направи ли ти впечатление,че вчера дневник бяха едни от малкото ,които не пусна социологическото проучване ,дето герб са на 32%,а бсп на 12% ?

 64. 65 Профил на KOBOLD
  KOBOLD
  Рейтинг: 1170 Неутрално

  Ситуацията сега е толкова критична, че от този запис може да хвръкте тиквата на Баат Бойко.... но той не е чак толкова прост.... в следващите дни той ще извади кирливите ризи на червените..... Наистина доста глупаво от тяхна страна... Баат Бойко не обича да губи на карти.... и тенис (победи Бекер), футбол... Вервайте ми

  When yields declined in silver mines across Saxony in the 16th. Century, Kobold was blamed for stealing the silver and leaving behind worthless rock.
 65. 66 Профил на Ментор
  Ментор
  Рейтинг: 1256 Неутрално

  "Разговорът вероятно е от март месец миналата година, когато във фабриката тече данъчна проверка.
  Според записите Борисов е звъннал на шефа на митниците Ваньо Танов....."

  Т.е. данъчната проверка се прави от митничари?
  И къде ги тия митични записи дето все а-ха да се появят, ама все ги няма?

  Борисов да не е знаел, че се подслушва Танов, е пълен абсурд. Да е знаел, и да приказва такива неща, също е пълен абсурд.

  Явно тактиката е да се хвърлят лайна едно след друго, истински картечен огън. Първо Танов си приказвал с Цветанов и Горанов. После Танов и ония кокошки. После Цветанов бил от ДС. Днеска пък Борисов.
  За първата порция помия вече никой не помни за какво беше, нито пък някой представи нещо което дори отдалече да прилича на доказателство. Остава само впечатлението че всички са маскари, няма дим без огън и т.н.

 66. 68 Профил на tozi
  tozi
  Рейтинг: 461 Неутрално

  До коментар [#56] от "niakoi_si":
  Много адекватен коментар!
  Браво
  +10

 67. 69 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#59] от "ergen4ev":
  Не мислиш ли, че само лицата над 63 годишна възраст във България вече може да бъдат заблуждавани и държани в мъгла като овце, за да мълчат? Не смятай бг. народ за стадо, а гадните политици, срастнали с ъндърграунда- за супер хитри и умни! Щото няма безплатен обяд на този свят- всяко нещо се плаща и парите са най- елементарната цена.

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 68. 70
  ****

  Този коментар беше изтрит в 12:57 на 14/01/2011 от неговия автор.

 69. 71 Профил на against
  against
  Рейтинг: 727 Неутрално

  Не се спичайте, в тая държава никой не е идеално чист. Такова нещо в близките 20 години няма да видим.

 70. 72 Профил на tozi
  tozi
  Рейтинг: 461 Любопитно

  До коментар [#59] от "ergen4ev":
  Оставам с впечатлението, че за теб този разговор е нормален, в сравение какво са правили от така наречената Тройна коалиция!!!!!
  Ако е така, явно си сбъркан!

 71. 73 Профил на Гражданин
  Гражданин
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Ухааааа, и да го изкарат менте, няма значение вече. И слабоумните дето вярват на лъжите до сега на Боко тиквата и Цвъ апартамента, вече са направили извода че 2+2=4. Лесно може да се докаже били ли са хора от службите при Бирата тогава, и тогава болката ще е пълна.
  Колкото до тия дето викат, че алтернатива няма на Боко - има, затвор и даже разтрел за тия гадове!

 72. 74 Профил на Дива селянка
  Дива селянка
  Рейтинг: 561 Неутрално

  До коментар [#57] от "Okoto":

  Мисля,че ще стане. Алексей ги е снимал всички днешни и вчерашни геройчета на портрет и сега пуска по капка на седмица,но с наближаването на изборите ще стане страшно...
  Сигурна съм ,че няма кандидат-конкурент ,за който той да не е помислил и да няма силно компроментиращи клипове.Галерия е българския Уикилийкс

  Дреме ни за мнението на гоите! И хич не ни трябва вашата прошка , стадо! КАРЛА
 73. 75 Профил на TheBelia
  TheBelia
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Логичния край на недоразумението ГЕРБ.

  I'm not angry. They just suck. It's that simple.
 74. 76 Профил на KOBOLD
  KOBOLD
  Рейтинг: 1170 Неутрално

  Патова ситуация:
  - ГЕРБ е компронетиран
  - БСП още повече (няма никакви шансове)
  - Царо си мина по реда
  - Кой е следващият Спасител ?

  When yields declined in silver mines across Saxony in the 16th. Century, Kobold was blamed for stealing the silver and leaving behind worthless rock.
 75. 77 Профил на andimo
  andimo
  Рейтинг: 561 Неутрално

  Видехте ли бе гербави какво е боко тиквата?От половин година ви отварям очите

 76. 78 Профил на bette
  bette
  Рейтинг: 782 Неутрално

  До коментар [#65] от "KOBOLD":

  с тази разлика, че точно в момента червените не са на власт

 77. 79 Профил на we4er
  we4er
  Рейтинг: 8 Неутрално

  май ше имаме оставка))

 78. 80 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 561 Неутрално

  До #71:
  Даже нямате представа, колко сте прав. Настана време разделно

 79. 81 Профил на anihilator_jack
  anihilator_jack
  Рейтинг: 572 Неутрално

  До коментар [#56] от "niakoi_si":

  Много точно казано!

  Veritas odium parit obsequim amicos
 80. 82 Профил на chara
  chara
  Рейтинг: 620 Весело

  Бойко е покровител на приятелите и спонсорите си, такива като Валентин ЗЛАТЕВ, син на петия по богатство в БГ - Васил Златев, бивш кмет на Правец при Тато от 1968 г та чак до 1989 г.
  Когато господин Премиера започне да разследва далаверите в Нефтохим и Лукойл, както и голфигрището на Златев в Правец и свие чадъра, който мощно е разтворил над Златеви, превърнали Правец в ЧАСТЕН ГРАД, тогава ще повярвам на намеренията му за "нов морал в поритиката".
  Сега обаче той не е по-различен от предшествениците си - кукла на конци пред публиката, а кукловодите отзад - едни и същи! И при бай Тошо и сега!
  Е, не ви ли писна!
  20 години ад за какво бяха!
  За да ни управляват пак от Правец!!!

 81. 83 Профил на ръмжо
  ръмжо
  Рейтинг: 652 Неутрално

  Време е Иисус, или Мохамед да стане премиер - всички останали вече са компрометирани :)
  Кво беше: Който СРС вади, от СРС умира.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 82. 84 Профил на KOBOLD
  KOBOLD
  Рейтинг: 1170 Неутрално

  До коментар [#78] от "bette":

  Ако Баат Бойко не вземе мерки другата седмица и почне да вади кирливи червени ризи.... тези ще го съсипят с по едно записче на седмица....

  Бобра за контрол върху цигари и бира...

  When yields declined in silver mines across Saxony in the 16th. Century, Kobold was blamed for stealing the silver and leaving behind worthless rock.
 83. 85 Профил на Qnyx
  Qnyx
  Рейтинг: 468 Неутрално

  Дядомарт - оставам с впечатлението, че голяма част от хората са точно от типа на "стадото" и вярват на абсолютно всяка дума, която им бъде подхвърлена. Примерите са толкова много от последните седмици, че е излишно дори да се споменават.

  Trust no one.
 84. 86 Профил на Дива селянка
  Дива селянка
  Рейтинг: 561 Неутрално

  До коментар [#80] от "ПРОРОК ИЛИЯ":

  Напротив. Сега ще се правят такива коалиции ,че ум ще ти зайде Последните ще станат първи,но Спасителя не е от с. драгалевци

  Дреме ни за мнението на гоите! И хич не ни трябва вашата прошка , стадо! КАРЛА
 85. 87 Профил на mofo
  mofo
  Рейтинг: 229 Неутрално

  колко време трябва да чакаме това правителство да подаде оставка и да се насрочат нови избори. нестига че некадърни/поне да бяха честни ма то те също затънали в корупция . заедно с президенските е добре да има и парламентарни , да спестим пари

 86. 88
  ****

  Този коментар беше изтрит в 12:30 на 14/01/2011 от неговия автор.

 87. 89
  ****

  Този коментар беше изтрит в 12:57 на 14/01/2011 от неговия автор.

 88. 90
  ****

  Този коментар беше изтрит в 12:37 на 14/01/2011 от неговия автор.

 89. 91 Профил на Ивайло Йосифов
  Ивайло Йосифов
  Рейтинг: 672 Неутрално

  Щом Борисов не опровергава записите до сега - и не обвини никой, че са фалшиви, то от това следва, че са истински. Ако не са истински - чакаме обвинения към онези, които ги представят за истински.

  Или са или не са истински.

  http://5starhospitality.weebly.com/
 90. 92 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 1652 Гневно

  Опа.....

  Стана тя каквато стана... Вместо ПАРЛАМЕНТЪТ да се занимава с коване на закони, вместо да се обсъжда дереджето по границите на страната, вместо да се правят реформи така че страната ни да е подготвена по-добре за предизвикателствата на 21 век - занимават се с компроматчете, записи, Митко Бирата и Бойко Пожарникаря.

  Жалка работа, погнусен съм до къде се е сринала територията (това не е държава) БГ!

  Единствената адекватна реакция е пак на Иван К: "Искрено се надявам това да е монтаж"; ако не е просто следва да дърпаме кепенците и...

  He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
 91. 93 Профил на жорко
  жорко
  Рейтинг: 469 Неутрално

  До коментар [#82] от "chara":

  като ги пишеш тези редове не е зле и да представиш доказателства някакви,щотот иначе увисват

 92. 94 Профил на СДС
  СДС
  Рейтинг: 1397 Любопитно

  Алексей Петров и БСП, Гоце и РЗС: е едната страна на фронта.
  Другата е явно: БиБи и обрачът около него.
  Този запис може да доведе до спадане на рейтинг, но не и до нови парламентарни избори.Спадане на рейтиг= увеличаване на желанието за грабене, понеже ще е за последно и няма какво да се губи.
  Дянков е пич- безкомпромисен и съвестен, но май Танов е слабото звено във веригата.

  nemo malus felix, minime corruptor.
 93. 95 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3522 Неутрално

  Който микрофон вади, от микрофон умира.
  Незабавен вот на недоверие, ако не мине - по площадите.
  Егати престъпната пасмина.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 94. 96 Профил на Deepdish
  Deepdish
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#89] от "д-р Ох Боли":

  Поне винаги казва истината - колкото и да Ви боли, нали?

 95. 97 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 948 Неутрално

  Ама 'ного спИцалис', 'ного нЯщо са навъдило тука бе!

  Вие разрбрахте ли нещо от това, което четохте?
  Аз разбрах, че на Мишо Бирата са му отнели лиценза за производство на бира, но бате Бойко му е обещал да не му пречат да си бутилира вече произведената бира. И понеже на хората на Танов им се припила бира и отишли да пречат, Боко се обажда на Танов и му казва хората му да се разкарат.
  Освен това доколкото видях снощи по телевизията Леденика вече работи в нормален режим, т.е. отнемането на лиценза е било временно.


  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 96. 98 Профил на politika
  politika
  Рейтинг: 450 Весело

  Илюзията ГЕРБ върви към закриване!!!

 97. 99
  ****

  Този коментар беше изтрит в 12:57 на 14/01/2011 от неговия автор.

 98. 100 Профил на Дива селянка
  Дива селянка
  Рейтинг: 561 Неутрално

  До коментар [#94] от "СДС":

  лошо няма.

  Дреме ни за мнението на гоите! И хич не ни трябва вашата прошка , стадо! КАРЛА
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK