Кандидатите за главни редактори на "24 часа" и "Труд" ще декларират, че не са били агенти

Досегашните главни редактори на &quot;24 часа&quot; Венелина Гочева и на &quot;Труд&quot; Тошо Тошев са вицепрезиденти на издателския борд. <br />

© Георги Кожухаров

Досегашните главни редактори на "24 часа" Венелина Гочева и на "Труд" Тошо Тошев са вицепрезиденти на издателския борд.Едно от условията за участие в конкурса за главни редактори на всекидневниците "Труд" и "24 часа" и седмичниците "Седмичен Труд" и "168 часа" е да не са били сътрудници на бившата Държавна сигурност.


Условията за конкурса, обявен от "Медийна група България холдинг", са публикувани днес в изданията й.


Кандидатите трябва да подпишат доброволна декларация за непринадлежност към органите на бившата Държавна сигурност и разузнавателното управление на Генералния щаб на БНА. Изискванията са за висше образование, умение за ръководене на екип и познаване на съвременните методи и тенденции в ръководството на медиите, креативност, политическа неутралност и готовност за отстояване на позиции, привързаност към демократичните ценности и активна позиция при отстояването на конституционните права и свободи на българските граждани.
До 5 февруари кандидатите трябва да представят автобиография, концепция за развитие на конкретния вестник, професионални препоръки.


Медийната група обявява, че търси разследващи журналисти и автори на анализи и коментари.

Коментари (25)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на манол
  манол
  Рейтинг: 701 Неутрално

  аха, ето защо Тошо напусна поста, горкичкия

  manol
 2. 2 Профил на politika
  politika
  Рейтинг: 488 Любопитно

  Ако са били агенти,кво'?Знаят,могат и са спечелили конкурса,тва' е!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ВесТник ли за прайте ил' биографии?

 3. 3 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 3941 Неутрално

  Е и какво,като редакторите на са агенти..То нали тези,които плащат музиката и поръчват статиите ще са от котилото на ДС...

 4. 4 Профил на gonzalez
  *****
  Неутрално

  Обаче,това че Тошо Тошев е агент Бор вече е неприемливо,макар че пък него го правят вицепрезидент...абе едни лайна са всички...

 5. 5 Профил на Окото
  Окото
  Рейтинг: 1448 Весело

  Тия двамата на снимката изпълниха сатанинската си мисия, като таковаха таковата на понятието "свястна журналистика" и сега се оттеглят на заслужен високоплатен отдих. Уреден от друг представител на Рогатия - доктора по псих. и академик по правене на пари от преходи /разбирай българския преход/ - Н.В. Любчо Пъпката.

  Част от диаметъра на кръга "Капитал"
 6. 6 Профил на latch059
  latch059
  Рейтинг: 281 Неутрално

  А Тошко Тошев - агент Бор от село Дриново?

 7. 7 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1341 Любопитно

  Кандидатите за главни редактори на "24 часа" и "Труд" ще декларират, че не са били агенти
  ========================================
  А партийни секретари на Градските Районните и Окръжни Комитети на БКП могат ли да се кандидатират ?

  Цацарoff - Оставка ! >:-)
 8. 8 Профил на uran
  uran
  Рейтинг: 0 Любопитно

  Каква е тази маниакална фобия от бившата ДС? Всеки който си има представа какви са механизмите на управление е наясно че формална структура, чиято форма е ликвидирана преди двадесет години няма нито на практика нито на теория каквото и да е влияние върху настоящето. Или може би се имат предвид някакви метаморфози на ДС, ако е така то кои са тези съвременни метаморфози на ДС които вдъхват суеверен ужас на всемогъщите властимащи? Кои са тези демонични пенсионери на по 80-90 години, които продължавад зловещо да дърпат конците на бедното отечество?


  Yet another blue planet. Uranus bin Kronos
 9. 9 Профил на Аксел
  Аксел
  Рейтинг: 649 Весело

  До коментар [#8] от "uran":Ха,ти сам ли измисли тази теория или някой ти я подсказа?

  България има ЕДИН европейски политик-БОЙКО и ЕДНА европейска партия-ГЕРБ.Останалото е мафия!
 10. 10 Профил на Брадвата
  Брадвата
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Тези вестници вървят по пътя на Дневник.Ще ги има само в интернет, но за разлика от Дневник никой няма да ги чете.Първия сериозен удар по тях е присъствието на Л.Павлов и Д.Грозданова-доказани мошенници, както и О.Донев.Първа стъпка засега е цензурата, която налагат в жалките си форуми!Има ли някакво значение кой ще е гл.редактор? Може да сложат на Труд-Явор Дачков, а на 24 часа--Патрашкова!

  treasurer
 11. 11 Профил на rali1977
  rali1977
  Рейтинг: 446 Весело

  Това е прах в очите!
  Оповестяването на някого за "агент" предполага, че поне няма възможност остатъци от ДС да го изнудват.
  И следва по-интересното - кое е гаранция за морал и липса на днешни обвързаности? Защото Гочева няма "картонче", така както Дачков, Патрашкова, Валерия Велева, Бареков, Слави, Светла Петрова. Кой обаче би рискувал да твърди, че те са независими, че не се подават на влияния - политически, криминални, финансови, корпоративни?!
  Тоест, дебатът за качеството на журналистиката е вече далеч по-дълбок от темата ДС. Да не говорим пък за собствениците на медии - там е джунгла и друга тема

 12. 12 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 1441 Любопитно

  А ако излъжат какво??

  Последствия какви ще има?!!

  Кенефна смрад!!

  He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
 13. 13 Профил на NWO
  NWO
  Рейтинг: 754 Гневно

  само акционерите и висшият мениджмънт ще са агенти, другите простосмъртни блюдолизци

  http://www.blitz.bg/news/article/118884
 14. 14 Профил на clearly
  clearly
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Изборът на новите ще е по същата схема като схемата на "Черноризец Храбър"-предварително решени,конкурсът е само за наивници,а журиращите-пак същите с агентурното минало.

  toni
 15. 15 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5335 Неутрално

  и ще декларират че са съгласни да станат агенти в бъдеще на когото трябва и им се нареди

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 16. 16 Профил на Васил Дакев
  Васил Дакев
  Рейтинг: 673 Неутрално

  Жалко!Навсякъде по света хората,свързани със специалните служби,са били от най-високо качество.Така беше и у нас.Спомнете си Буш старши,вижте Путин-вербувал сред чуждите политици агенти за СССР.Това могат да го правят само високоерудирани и умни хора.Бъдещите гл.редактори на двата ежедневника,които не са били свързани с органите на сигурност ще означава 1.Че са били твърди млади или 2.Били са негоден човешки материал.Жалко ще бъде за вестниците ако бъдат оглавени от хора от втората група.

 17. 17 Профил на I
  I
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Това е една малка крачка за двата вестника, но в същото това време голям скок за журналистическета ни гилдия Дано повече достойни журналисти успеят да се измъкнат от лигавата старческа прегръдка на бившите номенклатурни разбойници-монтерейци или по-обикновени мръсници от ДС Една хубава новина за демокрацията!

 18. 18 Профил на red_army
  red_army
  Рейтинг: 221 Неутрално

  До коментар [#8] от "uran":...приятелю вземай си редовно хапчетата....в това което си "съчинил" вярват само на опашките пред "Лидл"....други балъци не останаха.

 19. 19 Профил на kimba3
  kimba3
  Рейтинг: 1181 Весело

  Какво значение има , че новите редактори на ТРУД и 24 ЧАСА няма да са агенти на ДС , след като старите редактори , които са и съсобственници , са? Нали медиите следват политиката на собственниците !!!
  Вълкът козината си мени , но нрава - не !

 20. 20 Профил на kimba3
  kimba3
  Рейтинг: 1181 Весело

  До #7-tanas- Те отдавна измряха , но за секретарите на ДКМС е абсолютно разрешено.

 21. 21 Профил на katiya
  katiya
  Рейтинг: 808 Неутрално

  До коментар [#16] от "molesan2":

  рядко си позволявам да коментирам някого по този начин, ама ти си идиот ако наистина вярваш в това, което си написал и два пъти по-голям идиот ако смяташ, че някой ще ти се върже на глупостите. Имаме достатъчно примери колко са "кадърни" ДС агентите - Гоце Седефчов Първанов от с. Сирищник , Тошо Тошев, Цвятко Цветков , Димитър Иванов - Гестапото и още много, много за съжаление.

 22. 22 Профил на moon74
  moon74
  Рейтинг: 594 Неутрално

  "доброволна декларация"...? Хубаво е, че поне не е принудителна. Като се има предвид съставът на изпълнителния съвет на новата групировка, редно е да очакваме,че там всичко принудително ще е доброволно. И обратно. Колко ли опашки вече не си отряза българският гущер, за да се самосъхрани... Горкият, на октопод заприлича.

 23. 23 Профил на apollo
  apollo
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Вицепрезидентите може да са агенти,главните редактори не.
  Перфидни червени боклуци.

 24. 24 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5335 Неутрално

  До коментар [#22] от "moon74":

  доброзорна

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 25. 25 Профил на vanvan
  vanvan
  Рейтинг: 8 Любопитно

  Има нещо странно в тази игра... Продавачите и купувачите. Днес някакви българи, но не от бранша. Тошев бе журналистически мутра още от годините на в. Народна младеж, работещ за ДС. Сега излезе и стана само собственик. Добре. Но този съсобственик е предавал десетки свои колеги... И освен това, откъде имаше тези пари, за да участвува толкова години в манипулацията на българина,чрез Туд. Да не би той да е от онези с чантите и с парите през 1989 и1990,91...
  И какъв конкурс искат хората БСП, които купиха акциите. Та и те са за разследвене. Стига Парламентът и Правителството да поискат. Защото както казва Хамлет, има нещо гнило в Труд и 24 часа. Каква ли ще е тази гнилост, а...

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK