ДНСК е проверила 960 фирми, извършващи строителен надзор през миналата година

Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК) е извършила общо 960 проверки на фирмите, упражняващи строителен надзор през 2010 г., съобщи Министерството на регионалното развитие. 


Проверени са 284 консултантски фирми. За допуснати нарушение са съставени 25 акта по Закона за административните нарушения и наказания и са издадени 24 наказателни постановления на юридически лица и еднолични търговци – консултанти.


За последното тримесечие на 2010 г. ДНСК е извършила 238 проверки относно изпълнението на задълженията на лицата, упражняващи строителен надзор, на строежи от първа до четвърта категория включително, на територията на цялата страна.
Проверени са 56 жилищни сгради, 45 обществени сгради, 31 производствени сгради, 90 строежи от техническата инфраструктура, 11 телекомуникационни и 5 хидротехнически съоръжения, за които са съставени констативни протоколи.


Проверките на ДНСК са в изпълнение на заповед на министъра на регионалното развитие и благоустройството за засилен контрол върху компаниите, извършващи строителен надзор.

Коментари (3)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на newmind
  newmind
  Рейтинг: 571 Неутрално

  Питайте Плевнелиев и ДНСК какво ще правят:
  1. С незаконно усвоените тип остъклени балкони в цялата страна?
  На 18 декември в Дарикрадио той обеща, че МРРБ ще има решение на Проблемът-остъклените до две седмици. Срокът изтече и Вие ли Росене,започнахте да не си спазвате сроковете и обещанията?

  2. Какво ще прави със законните незаконни хотели по Черноморието?Въпреки,че имат документи те са незаконни!

  3. Какво ще прави с НЕЗАКОННИТЕ ДЪРЖАВНИ ОБЕКТИ И МАГИСТРАЛИ?
  Пълно е с такива, те са преобладаващите у нас!Вж. Проходът на Републиката и съдът го определи за незаконен! Кога ще се разрушавали или узаконява, но това второто го няма по закон,тогава?

  4. Кога ще е готов публичният регистър на държавните обекти без акт 16? И тогава да ги сравним спрямо частните такива имоти и къде са повече неизрядните и незаконни?

  Нека всички видим как самата държава ври от незаконност и от липса на документи! От горните въпроси се вижда,че нямаме нормален ЗУТ и, че са наложителни нови разпоредби които да решават проблемите с незаконното строителство!
  От въпрос 2 се вижда,че имаме поголовно законни обекти които са построени върху изключителна държавна собственост,което ги прави автоматично НЕЗАКОННИ! Т.е. и наличието на някакви документи не те прави законен,както и липсата на дадени документи не те прави лош. Докато в България има двойни-тройни стандарти няма как нещата да тръгнат към подобряване!

 2. 2 Профил на kitaec__
  kitaec__
  Рейтинг: 627 Неутрално

  Опасноста ,Еврокомисията да ни налага санкции от бездействието на ДНСК постоянно расте.99% от циганските къщи са незаконни.В незаконните згради е недопустимо да се прекара електричество и вода,още повече че циганите са некоректни платци.Тъй като тези сгради са незаконни,живеещите в тях не плащат данъци но 1/3 от гласовете за БСП е от тях

 3. 3 Профил на p_kurtev
  p_kurtev
  Рейтинг: 5 Любопитно

  След като са извършили 960 проверки на строежи на които се упражнява строителен надзор, нека съобщят колко администртаивнонаказателни производства са образували /колко акта са съставили/, след като е ясно, че в България няма строеж без нарушения. Отговорът вероятно е нито един или се броят на пръстите на едната ръка, защото тези проверки се правят без да се излиза от службата, а само по документи предадени им от познати "надзорници", това е реалността. тези които си позволяваха лукса да извършват проверките коректно и съставяха актове вече не са сред служителите на дирекцията.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK