Борисов ще се срещне с учени от БАН

В началото на миналата седмица Игнатов покани академиците на нова среща, която те напуснаха недоволни от разговора.

© Красимир Юскеселиев

В началото на миналата седмица Игнатов покани академиците на нова среща, която те напуснаха недоволни от разговора.Премиерът Бойко Борисов ще се срещне с учени от Българската академия на науките (БАН) и с министрите на финансите и на образованието Симеон Дянков и Сергей Игнатов. На срещата ще присъстват и депутати от ресорната парламентарна комисия. От последната стенограма на кабинета става ясно, че Борисов е поискал проблемите на академията да бъдат решени до вторник.


Учените не са съгласни с приетия на първо четене закон за БАН, в който е записано, че институтите ще се създават и закриват от правителството по предложение на министъра на образованието след съгласуване или по инициатива на председателя на БАН.


Вчера президентът Георги Първанов се закани, че ще наложи вето на промените в Закона за БАН, ако проектът бъде приет окончателно. Промените незабавно да бъдат изтеглени, призова Първанов в своя статия, посветена на реформите в БАН и българската наука.
Преди две седмици за пръв път от началото на реформата в академията нейни представители говориха с министрите на образованието и на финансите Сергей Игнатов и Симеон Дянков. Тогава академиците лансираха идеята БАН да се превърне в "консултативен център към правителството, а не само към образователното министерство".


В началото на миналата седмица Игнатов покани академиците на нова среща, която те напуснаха, недоволни от разговора.

Коментари (57)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 2. 2 Профил на скруч
  скруч
  Рейтинг: 471 Неутрално

  който се учи -той ще сполучи

  за чиста и свята република-но не с този народ
 3. 3 Профил на campanelle
  campanelle
  Рейтинг: 110 Весело

  Добро утро, феодални старчета!

 4. 4 Профил на charlyb
  charlyb
  Рейтинг: 829 Неутрално

  Борисов ще се срещне с резервата от доносници на ДС - БАН.

  Протестите ще стимулират управляващите да започнат реформи – протестират нереформираните, онези които смучат от държавата!
 5. 5 Профил на Perfanov
  Perfanov
  Рейтинг: 521 Неутрално

  Съгласен съм със всичките 15 точки, които Гоце поставя в статията си. Прочетете и се замислете. НСФ - американският БАН - е водеща организация в света. Приоритети се определят дългосрочно, и се предоставят пари за разработки по ОПРЕДЕЛЕНИ ЦЕЛИ: незамисимо към университети, частни компании, или подчинени институти. Когато се определят целите (чрез научен анализ!) и се предостави (неминимално) финансиране към тези цели, излишните институти сами ще фалират, и т.н..

  Ясно е, че за Бойко всичко това е мъгла, и това че президента ни никак не е стока, но това не означава, че позицията му не е точно в десятката.

  .
 6. 6 Профил на Perfanov
  Perfanov
  Рейтинг: 521 Неутрално

  За анализ от такъв тип се надявам преди да се решава каквото и да е било по хрумването на министър:
  http://ksef.kstc.com/docs/2010_KIEC_session4_NSF_Antos.pdf?CFID=417499&CFTOKEN=85338529

  .
 7. 7 Профил на naso
  naso
  Рейтинг: 418 Весело

  Дай им да разберът бат Бойко на тези некадърти лапачи

 8. 8 Профил на Perfanov
  Perfanov
  Рейтинг: 521 Неутрално

  До коментар [#7] от "naso":

  Заради такива като тебе половината кадърни хора в България се изнасят.. припозна ли се?

  .
 9. 9 Профил на Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Рейтинг: 778 Неутрално

  ОТМЕНЕТЕ ТОВА ПОСТАНОВЛЕНИЕ! Проверете законосъобразността - а също така и "морала" - на постановлението, с което МС даде депутатски заплати на така наричащите се академици и член-кореспонденти, които в мнозинството си не са учени, а са представители на тлъстата комунистическа номенклатура! По инициатива на Станишев бяха отпуснати доживотни депутатски заплати (1900 лв.) на така наречените академици, член-кореспондентите трябва да вземат 30% от заплатите за академиците. Невероятно гнусно и нагло безобразие на некадърната крадлива пасмина, наречена тройна коалиция, осъществено за сметка на Данъкоплатеца! Чрез титлите академик и член-кореспондент абсолютно безспорно се предоставят привилегии! Те са противоконституционни! Чрез тях грубо се нарушава една от фундаменталните разпоредби в Конституцията, а именно член 6, който гласи: "(1) Всички хора се раждат свободни и равни по достойнство и права. (2) Всички граждани са равни пред закона. Не се допускат никакви ограничения на правата или привилегии, основани на раса, народност, етническа принадлежност, пол, произход, религия, образование, убеждения, политическа принадлежност, лично и обществено положение или имуществено състояние." Сред академичната общност е известно, че автентичните учени сред гореупоменатите две групи са около 20%. Другите са номенклатурчици и техни асоциати. Постановлението, освен всичко останало, е епохално по своята ЦИНИЧНОСТ И НАГЛОСТ, като се има предвид положението на пенсионерите и бедните! ОТМЕНЕТЕ ТОВА ПОСТАНОВЛЕНИЕ!

 10. 10 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 2414 Неутрално

  Мутро-пенсионерска сгледа. И кво?

 11. 11 Профил на Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Рейтинг: 778 Неутрално

  Вчера ми се обадиха от един институт при БАН - където температурата на обед вътре е 5 градуса. Там "колективът" подкрепил двама дъртаци от така наречената управа, които заявили на "колектива" следното: "Трябва да подкрепите института, защото ние сме в управата му, а ние сме много ценни! И ако управата на БАН подкрепи института, то ще е, щото ние двамата сме начело."
  Тия двамата са на възраст, на която би трябвало много отдавна да са си вкъщи. То бива, бива комунонаглост и безочие, но това е много. А за общата популация на БАН - просто нямам думи. Отдавна съм ги определил. Това са едни влечуги, лазещи всеки ден и час пред началниците за трохици от трапезата им. Но трапезата почти привърши.

 12. 12 Профил на Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Рейтинг: 778 Неутрално

  Последното умопомрачително нагло изстъпление на БАН-ската шайка е, че бил извършен "одит", който бил "независим". АБЕ, КАКЪВ "НЕЗАВИСИМ ОДИТ"? ОТ ОРГАНИЗАЦИЯ, В КОЯТО БАН ЧЛЕНУВА? ТОВА Е ПЛАТЕНА С ЕДИН КАМИОН ПАРИ ОТ БАН ВЪЗХВАЛА ОТ ПРИЯТЕЛЧЕТА ПО ЕВРОПАТА НА ФЕОДАЛНОТО ИМЕНИЕ НА КОМУНОНОМЕНКЛАТУРАТА! НАЛИЦЕ Е ДРАСТИЧЕН КОНФЛИКТ НА ИНТЕРЕСИ! ТРЯБВА ДА СЕ САМОСЕЗИРА ПРОКУРАТУРАТА ЗА ИЗХАРЧВАНЕТО НА КАМИОНА С ПАРИ ЗА ВЪЗХВАЛАТА!
  Ето какво представлява този "независим" и "външен" "одит": http://tech.groups.yahoo.com/group/bulgarianscienceproblems/message/4079
  http://tech.groups.yahoo.com/group/bulgarianscienceproblems/message/4073

 13. 13 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 1520 Неутрално

  До коментар [#7] от "naso":

  Да разберЪт значи....
  един от основните проблеми на на БГ е че има твърде много полу-грамотни хора, доста от които са и на ръководни позиции и които си въобразяват че разбират от какво ли не...

  Проблемите с БАН са и сериозни и истински, но да се "решават до вторник" просто не е сериозно.
  Това че Помпиерът се е заел да разсече този гордиев възел е добре, пусто се питам няма ли свясни съветници?? С недомислени и нескопосани действие се дават аргументи на ДС кадрите - било то в БАН или Президенството...

  He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
 14. 14 Профил на epoc
  epoc
  Рейтинг: 1291 Весело

  Нека да позная - БАН прави експертиза на записите. Сега е момента да им бъдат обещани разни неща в замяна на "правилен прочит" на СРС-тата.

  Икономедия се превърна в трибуна на тролове ЗА и ПРОТИВ правителството. Очевидно е, че няма какво да се говори или коментира с такива драскачи....
 15. 15 Профил на Rage Against
  Rage Against
  Рейтинг: 983 Неутрално

  До коментар [#1] от "ebter":

  нали?
  разбира работещото селско стопанство, което не познава какво е дотация поне от 1960-та година насам. едно селско стопанство, което произвеждаше всичко, с най-високото качество в света и с най-ниските цени. феноменално!

  или оръжейния бизнес?!? който със своята свръх качествена продукция успяваше да пробие дори на непробиваемите за САЩ и СССР пазари на автократични неплатежоспособни режими в Африка и Азия?!? и да натрупа задължения към бюджета в размери на милиарди долари...

  и какво още? съветниците на Ф. Димитров разбиха авангарда, острието на фундаменталната и приложната наука... БАН! тази академия е толкова напред в развитието си, че когато БАН прави втора обиколка, на останалите им изглежда, че тя ги догонва и едва сега изскача от мрачното средновековие...

  е, това което Ф. Димитров не успя да разбие го довърши Иван Костов.

  Костов е виновен!

  РЕФОРМИ !
 16. 16 Профил на Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Рейтинг: 778 Неутрално

  Кое е най-грандиозното престъпление в БАН? НАЙ-ГРАНДИОЗНОТО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ В БАН Е ОТСЪСТВИЕТО НА КРИТЕРИИ ЗА АТЕСТИРАНЕ НА НАУЧНОИЗСЛЕДОВАТЕЛСКАТА ДЕЙНОСТ! Ако в тази така наречена държава правиш банички, или вино, или строиш и т.н., си има закони и подзаконови нормативни актове за това, какво трябва да има, респ. какво трябва да няма, в една баничка, в бутилка вино, в една сграда и прочие - и как, по какъв ред, те да бъдат създавани. Когато обаче става дума за производство на наука, КРИТЕРИИ И РЕД .... НЯМА! Липсват (съответно за цялата държава и за БАН) двата най-важни нормативни акта, а именно: (1) ПРАВИЛНИК ЗА РЕДА И НАЧИНА НА АТЕСТИРАНЕТО ПО ЧЛ. 42, АЛ. 2 ОТ ЗАКОНА ЗА НАУЧНИТЕ СТЕПЕНИ И ЗВАНИЯ. (2) КРИТЕРИИ И МЕТОДИКА ЗА АТЕСТИРАНЕ (ДАВАНЕ ОЦЕНКА НА) УЧЕНИТЕ В БАН ПО ЧЛ. 58 ОТ УСТАВА НА БАН! Коментар? Благодаря предарително!

 17. 17 Профил на berbenkov
  berbenkov
  Рейтинг: 1291 Любопитно

  До коментар [#11] от "Красимир Кабакчиев":

  Доколкото знам,
  има нещо, за да не си там!
  И Кабата затуй
  БАН непрекъснато плюй!!!

  www.berbenkov.hit.bg
 18. 18 Профил на Krasi Pesev
  Krasi Pesev
  Рейтинг: 213 Весело

  До коментар [#2] от "скруч":

  Нищо подобно на този етап в България,сега е "КОЙТО ИГРАЕ ФУТБОЛ С Б.Б.ТОЙ ЩЕ СПОЛУЧИ!
  Ало БАН -какво чакате,все ще намерите 11 по-млади Асистенти!

  Incertus animus dimidium sapientiae est - Съмнението е половин мъдрост.
 19. 19 Профил на Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Рейтинг: 778 Неутрално

  До коментар [#17] от "berbenkov":

  Ами то е всеизвестно. Един марксист (лицето Пачев - което през 1980 г. в дисертация в Москва громи "буржоазната наука" ми скочи на масата и ме нападна от там с юмруци, докато аз си стоях на стола. Тряснах му един в далака - отдолу нагоре, защото помислих, че ще ме ритне с обувка в лицето. И вместо да изгонят него, изгониха мен, а криминалният така наречен съд в едно идиотско решение каза, че уволнението било правилно. Всичко е описано в блога ми, заведено е дело в Страсбург. Но не е това причината да се боря срещу комунокочината БАН. Правил съм го винаги - и докато бях в БАН. Бербенков, ама ти доста простовато се изказваш, бе! Що така?

 20. 20 Профил на Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Рейтинг: 778 Неутрално

  Ето първата ми статия срещу БАН, от 1998 г. - "БАН си остава бастион на номенклатурата" (“Стандарт”, 04.09.1998): http://kkabakciev.blog.bg/technology/2009/10/20/ban-si-ostava-bastion-na-nomenklaturata.419077
  След тази статия правиха много опити да ме изгонят от БАН, най-глупавият беше именно през 2002 г. - когато марксистът Пачев скочи на масата и ме нападна от там с юмруци. На първа инстанция съдът отмени уволнението, но два престъпни състава отмениха първоинстанционното решение. За съжаление поради варварството на съдебната система решението в Страсбург ще излезе след много години - когато много от БАН-ските комуноварвари-дъртаци ще са изпукали. То може и аз да съм изпукал - но справедливост ще има!!!

 21. 21 Профил на Perfanov
  Perfanov
  Рейтинг: 521 Неутрално

  Като щом не могат да разчитат на учени, останали в България, да извикат някой Българин от чужбина, който има импакт фактор! Такива има много..

  .
 22. 22 Профил на berbenkov
  berbenkov
  Рейтинг: 1291 Весело

  До коментар [#19] от "Красимир Кабакчиев":

  Ако имах поне
  ДеФеНе,
  щях като тебе да пиша
  за тая БАНанова киша!!

  www.berbenkov.hit.bg
 23. 23 Профил на Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Рейтинг: 778 Неутрално

  След като ме изгониха по този начин от БАН, комуноварварите погазиха Конституцията и нарекоха т.н. институт на изключително отявлен сталинист. Вж. за него тук:
  http://kkabakciev.blog.bg/technology/2009/10/20/takova-beshe-i-e-vremeto.419066 "ТАКОВА БЕШЕ, И Е, ВРЕМЕТО: лингвистиката като инструмент за политическа пропаганда", в: Глескер, Дозер, Йорданова. 10 години промяна в Източна Европа. София, 1999. А какво представляват комунонекадърниците в т.н. институт виж статията ми отпреди година в "Про и анти": http://kkabakciev.blog.bg/technology/2010/01/20/za-lustraciia-i-radikalna-promiana-v-ban.476489 Това представлява БАН! Погазва се Конституцията - има институт с име на отявлен комунист! Ало, простоватият поет, нещо да кажеш?

 24. 24 Профил на Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Рейтинг: 778 Неутрално

  Що трябва да имаш ДеФеНе, бе, алоооооу?
  Един истински поет и гражданин наблюдава действителността и я претворява - независимо дали има титли или не.

  Да не би Ботев да е имал титли, бе, алоооооу?

  Сбъркана работа! Типично българска!

 25. 25 Профил на kitaec__
  kitaec__
  Рейтинг: 572 Неутрално

  Агент Буда ще оправи и науката ни,той с всичко се справя........но само на думи

 26. 26 Профил на berbenkov
  berbenkov
  Рейтинг: 1291 Весело

  Очаква се поредният завой
  на нашия медиен герой!!!

  www.berbenkov.hit.bg
 27. 27 Профил на finlip
  finlip
  Рейтинг: 220 Неутрално

  В съвремения свят има само един начин да ОЦЕЛЕЕШ развивайки науката и образованието. И това става с много акъл и любов както е показал в линка Перфанов.
  В Българския бърдак на науките курвите са едни и същи само се чудим къде и как да ги наместим. Така те могат да са на ползу Гоцеву и Станишеву.
  Няма да има реформа докато тия синдикални курви не се разкарат.

 28. 28 Профил на Минувач
  Минувач
  Рейтинг: 703 Неутрално

  Бойко Борисов е завършил противопожарния факултет на Академията на МВР и излиза оттам с титлата инженер.
  После защитава дисертация и получава научната степен кандидат на науките, която сега е заменена с доктор. Според сайта на Висшата атестационна комисия (ВАК) той е получил това звание с диплома № 20 109 от 8 май 1990 г.
  Темата на дисертацията е "Психофизическа подготовка на оперативния състав на противопожарна охрана за действие в екстремална ситуация на пожар".
  Дисертацията се състои от 181 страници, илюстрирани с 43 фигури и 25 таблици. Дисертантът изследвал 656 пожарникари за психическа и физическа годност. Това Борисов правел чрез тестове, беседи, наблюдения, анкети и др. За физическа подготовка например е използван тестът на Купър, скок на дължина от място и др. В камера с размери 3 на 3 на 3 метра се имитирала обстановка като при пожар. Важна част от този лабораторен комплекс бил компютърът "Правец 16" - последна дума на родната техника по онова време.
  Борисов явно е бил един от първите, използвали електроника у нас, тъй като още през 1987 г. предлага минисистема за обработка на информация с компютър "Правец-82", известен още като ИМКО-2.
  Някои от устройствата на Бойко Борисов са били признати за новости - за времето от 1986 до 1989 г., в съавторство със свои колеги той е внедрил 8 рационализации като например "генератор за дим" и "тренажор за струяри".
  Научният принос на кандидата е обобщен в седем точки, между които са "модели за ефективна психофизическа подготовка на курсантите" и "нормативи за определяне на професионалната годност" на пожарникарите.
  Дисертацията е защитена на 29 ноември 1989 г. От автореферата, отпечатан в 20 екземпляра, се вижда, че Бойко Борисов дотогава е имал осем публикации - статии, повечето от които в съавторство с научния си ръководител.
  На края на труда, както е прието, е списъкът на използваната литература. Той е внушителен - 133 заглавия
  "Това беше сериозна научна разработка - спомня си консултантът на Бойко Борисов Димитър Кайков, професор по психология в НСА. - Методиката на изследване бе много ефективна, защото беше създадена лаборатория, където се правеха експерименти в екстремална обстановка. Защитата също мина на високо ниво. Такива дисертации са рядкост."
  Лабораторията, създадена от Борисов, се използва и досега във факултета.
  .......
  Това е нивото на родната "наука". В БАН нещата не стоят по-добре.

 29. 29 Профил на Костов
  Костов
  Рейтинг: 367 Неутрално

  До коментар [#28] от "Минувач":

  http://mediapool.bg/show/?storyid=175463&srcpos=13

  Да беше постнал линка, вместо да го преразказваш. Това е нивото на родните коментатори.

 30. 30 Профил на Perfanov
  Perfanov
  Рейтинг: 521 Неутрално

  До коментар [#27] от "finlip":

  Благодаря Ви за подкрепата. И това е най-трудния въпрос - как да се изринат старците от успешните институти, без да се закриват целите институти.. и да имаме гаранция, че тези кадри ще се заменят с по-добри управители.

  .
 31. 31 Профил на чудомир
  чудомир
  Рейтинг: 983 Весело

  То и в БАН е една галимация ама да не си отварям устата бат Бойко, че не съм от тях.

  За лоши кучета в село питай циганките, за хубаво вино — попа.
 32. 32 Профил на jack_bauer
  jack_bauer
  Рейтинг: 521 Неутрално

  "Проблемите на БАН" са сведени до само един!
  Научната експертиза на разговорите от СеРеСе-тата, която БАН трябва да изготви и предостави на Прокуратурата!

  И всичко си идва на мястото - цяла година подигравки, закриване на институти и уволнения на учени, а сега изведнъж кралят-слънце на живо при феодалните старчета!

  Разбира се, че съм параноик! Всички тук са параноици!
 33. 33 Профил на telephon
  telephon
  Рейтинг: 675 Весело

  До коментар [#7] от "naso":

  Какво да разберЪт?!

 34. 34 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 2303 Неутрално

  Според мен наистина в БАН трябва да се направи сериозна реформа. Лошото е,че се падна да го прави правителство, на което образованието и науката не са приоритет. И тъй като интелигентните и квалифицирани хора гласуват с главите си и мислят, те не представляват никакъв интеререс за управлението (не само за това). Проблема е също, че силните хора в БАН не искат нищо да се промени. Все пак друго си е да имаш привилегии по пдразбиране. Без да са обвързани с програма, стратегия, резултат.
  Според мен в БАН трябва напред да излезнат истинските учени. Тези, които могат наистина да мислят, а не тези, които с нокти и зъби са се борили за този пост с единствения мотив да си ползват привилегиите

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
 35. 35 Профил на kitaec__
  kitaec__
  Рейтинг: 572 Неутрално

  До коментар [#28] от "Минувач":
  Но все пак пропускаш да кажеш,че Бойко Борисов е бил доносник на Държавна сигурност,наричания още-агент Буда.

 36. 36 Профил на Starec
  Starec
  Рейтинг: 722 Любопитно

  До коментар [#28] от "Минувач":
  И какво доказваш с това писание? Б.Б. навремето е изследвал подготовката на пожарникарите - с наличните 1987-90 г. в Б-я персонални компютри. Някой да е използвал по-добри - дали знаеш? Станишев има дисертация за ролята на униформите в съветската армия. Това дали го прави по-добър от Б.Б.?
  Куп премиери не са писали дисертации, а един (Симеон) беше даже без висше образование. Е, и - какво от това?
  Изобщо - по дисертации от преди 20 г. е изключително тъпо да оценяваш "нивото на родната наука" вкл. и в БАН днес. В БАН има постижения на световно равнище, сътрудничество със световни фирми и институти (прочети "Бюлетин на БАН", има и много плява, талаш, имитации, и прахосване на мои и твои пари. Правителството (а виждам, че и Президента) се опитват да сложат ред - парите ни да се харчат по-ефективно. Става дума за проектен принцип, реална оценка на хора и институции и заплащане според нея, конкуренция, засилено участие в м/ународни програми и т.н.
  Имаш ли нещо против всичко това? Или важното е да се осмива премиерът, по всеки (не)мислим повод.

  Поздрави
 37. 37 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1612 Неутрално

  Тук има две важни неща, които трябва да се съпоставят, и да се прецени защо точно сега Боко ще се среща с тях и защо спешно иска да им се решат проблемите. Да видим -

  "Борисов е поискал проблемите на академията да бъдат решени до вторник."

  "На 10 февруари трябва да е готова експертизата от БАН на разговорите на Ваньо Танов"

  Изводите - всеки за себе си.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 38. 38 Профил на Кирил Кирилов
  Кирил Кирилов
  Рейтинг: 1190 Неутрално

  След няколко дена трябва да е готова комплексната експертиза, която се извършва от специалисти в БАН по записите тановгейт.

  http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=762598

  И изведнъж целият министерски съвет се разтича и се загрижи за БАН. Много са предвидими.

  Кирил Кирилов
 39. 39 Профил на ebter
  ebter
  Рейтинг: 1291 Любопитно

  Rage Against от №15,До коментар [#1] от "ebter":

  нали?
  разбира работещото селско стопанство, което не познава какво е дотация поне от 1960-та година насам. едно селско стопанство, което произвеждаше всичко, с най-високото качество в света и с най-ниските цени. феноменално! ВИЖ КАКВО-НЕ ТИ РАЗБИРАМ ИРОНИЯТА И НАСМЕШКАТА!!!?/Нарочно пиша с големи букви, за да различиш мойте от твойте/ АЗ НЕ СЪМ СЪГЛАСЕН С ТЕБЕ АБСОЛЮТНО! ТАКА НАРЕЧЕНАТА КОМУНИСТИЧЕСКА СИСТЕМА НЕ БЕШЕ ОТ НАЙ-ДОБРИТЕ ЧОВЕШКИ ЦИВИЛИЗАЦИОННИ СИСТЕМИ, НО ПОНЕ ...НЕ БЯХМЕ ПОД КОНТРОЛА НА ТЕЗИ ОТВЪД ОКЕЯНСКИ ХАЗАРИ, КОИТО СА РЕШИЛИ СЕРИОЗНО ДА НАМАЛЯТ НАСЕЛЕНИЕТО ДО ..ЕДИН МИЛИАРД В ЦЕЛИЯТ СВЯТ! ДРУГИТЕ ХАЗАРИ/ОТ СССР-а, ПОНЕ ОРГАНИЗИРВАХА ТАКА НЕЩАТА, ЧЕ ЯДЯХМЕ КАЧЕСТВЕНА ХРАНА/не като сега -не знаеш какво ГМО ядеш/ тази храна сами си я произвеждахме! имахме производство и образование, което бе свързано с производството/НЕ КАТО СЕГА-/ОТ ТВОЯТ "ЛЮБИМ зАПАД" НИ ПРЕПОРЪЧВАТ НАШИТЕ ВИШИСТИ ДА ..МЕТАТ САМО ОФИСИТЕ И ДА МИЯТ ЧИНИИТЕ/ ДОРИ МНОГО ТО НАС ...НИКОГА НЯМА ДА ЗАБРАВЯТ БРИГАДИТЕ, С КОИТО ПОДПОМАГАХМЕ НА СЕЛСКОТО СТОПАНСТВО-какво лошо е имало в тези бригади, ...дори напротив-сплотяваше хората/ ТОГАВА СЕ СТРОЕШЕ МНОГО, ХОРАТА СЕ ЛЕКУВАХА БЕЗПЛАТНО/само стига с тези клишета, че няма безплатен обяд-това са просто глупости/ ЗАЩОТО АКЦЕНТА БЕШЕ СЛЕДНИЯТ-АКО ИСКАМЕ ПОВЕЧЕ ПАРИ ОТ ХОРАТА ЗА РАЗНИТЕ МУ СТОКИ, ЗНАЧИ ИСКАМЕ ОТ НАШИЯТ НАРОД, КОЙТО САМ СИ ГИ ПРОИЗВЕЖДА, ЗАЩОТО ВСИЧКО Е ДЪРЖАВНО! ЗНАЧИ ...ЩЕ СЕ УВАЖАВА И ОБИЧА ТОЗИ НАРОД, НА КОГОТО УПРАВНИЦИТЕ "ПО ПРИНЦИП" ПРИНАДЛЕЖАТ ПАК НА НЕГО!!! А не като сега-грабеж кой както може! Защото ОСНОВНИТЕ НИ УПРАВЛЯВАЩИ стоят отвъд океяна и не ги е ЕНЯ за нас, дори напротив-искат да ни уморят и затова ни пускат искуствено болести и т.н. СЕГА РАЗБРА ЛИ ????????????????????????????????????????

 40. 40 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1612 Неутрално

  До коментар [#39] от "ebter":

  Идея нямаш от селско стопанство. То не е и нужно, но поне не се изказвай толкова категорично. Още много преди да се разпадне комунизма, България изглеждаше като разхвърляни парцали, гледана от самолет, грозни малки и криви ниви насред пустоща. Винаги се разбираше къде летиш, и в момента, в който си над нормален свят виждаш как изглеждаха техните ниви.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 41. 41 Профил на BBC
  BBC
  Рейтинг: 521 Неутрално

  Писах го вчера, пиша го и днес! Мутрата днес ще скрепи тайната договорка - фалшивициран доклад за манипулираност на СРС-тата срещу закон удобен за шайката на Съботинов! Скоро ще се уверите., че съм прав!

  Инфантилните народи се изтребват сами!
 42. 42 Профил на Знам и Мога
  Знам и Мога
  Рейтинг: 726 Весело

  До коментар [#39] от "ebter":

  За Мичурин да беше чувал барем. Толкова сте зле, че даже собствената (на БКП и КПСС) история не си знаете.

 43. 43 Профил на BBC
  BBC
  Рейтинг: 521 Весело

  До коментар [#41] от "BBC":Ето и блиц потвърждение: http://novini.dir.bg/news.php?id=7902932

  Инфантилните народи се изтребват сами!
 44. 44 Профил на bokko
  bokko
  Рейтинг: 521 Неутрално

  По данным пресс-службы, в результате индексации пенсий на 8,8% среднее увеличение составит 668 рублей, средний размер трудовой пенсии - 8 тыс. 380 рублей. Интерфакс - Россия 31.01.11 15:40 Това са над 420 лева тва правят нормалните хора повишаване а не замразяване пък били комунисти ... Тук некадърниците си остават и самосе менкат за заблуда на хората /

 45. 45 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1612 Неутрално

  До коментар [#44] от "bokko":

  Това зоказва единствено, че наще комунисти са дори по-тъпи и от останалите комунисти.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 46. 46 Профил на ebter
  ebter
  Рейтинг: 1291 Разстроено


  Тони! от №40,-абе ти добре ли си??? Значи сега България ти харесва много повече, неразорани ниви ...внос на картофи от Египет, внос на домати от Турция и краставици от Македония??? АБЕ ...ВИЕ ХЕПТЕН СТЕ СИ ГЛЪТНАЛИ МОЗЪКА? БРЕ ...ДА МУ СЕ НЕ ВИДИ ...И АЗ СЪМ ТРЪГНАЛ ДА ВИ ПИША ТОВА И ОНОВА!??? ЕБА СИ И ..ЗАГУБЕНЯЦИТЕ!!! ВСИЧКИ ЛИ СТЕ НА СПЕЦИАЛНА РАБОТА КЪМ ХАМЕРИКАНСКИТЕ АГЕНЦИИ НА ЧИЧО САМ И ЧИЧКО СОРОС??? МАЙ ТАКА ..ИЗГЛЕЖДА!??? ДА ВИКАТНА ЧЕРНОТО БЯЛО!!!??? ЕБАСИ И ..ТЪПАНАРИТЕ!!!

 47. 47 Профил на kef
  kef
  Рейтинг: 418 Неутрално

  На тази среща ББ ще реши проблема и с Университетите.

  Докато има БАН с 40-е си института, няма да има неоходимите субсидии за ВУЗ-те. Същевременно БАН все ще има време да се отчита с проектчета и импактчета за да преживява по социалистически.

  Свободените от ангажименти БАНаджии винаги ще имат време за по-някой проект ((ЗАБЕЛЕЖЕТЕ)) не със европейска АН или американска АН, а само с УНИВЕРСИТЕТИТЕ от тези земи. Защото науката в онзи свят се прави в Унивеситетите, близо до студентите. Университетите са ценровете в които е бъдещето!!
  Ако ББ не реши въпроса по нормалния начин, БГ няма бъдеще.

  БАН заедно с бившата ДС трябва с еднаква скорост да си отидат, както стана в бившата ГДР. Нас ни трябва, както за съдебната ни с-ма, така и за деформираната БАН ясно европейско мотивирано решение.

 48. 48 Профил на huh
  huh
  Рейтинг: 470 Неутрално

  До коментар [#5] от "Perfanov":

  нерде ямбол, нерде стамбол

 49. 49 Профил на ebter
  ebter
  Рейтинг: 1291 Разстроено


  Знам и Мога
  Весело 4210:24 01 фев, 2011 Отговор До коментар [#39] от "ebter":

  За Мичурин да беше чувал барем. Толкова сте зле, че даже собствената (на БКП и КПСС) история не си знаете.
  АБЕ ТИ ДОБРЕ ЛИ СИ!??? КАКВИ ИСТОРИИ ИЗМИСЛЕНИ ОТ ..ТВОЙТЕ РАБОТОДАТЕЛИ КАКВИ ПЕТ ЛЕВА, КАКВИ КРУШИ!!! И защо си мислиш, че аз съм бил или съм комунист??? ТЪПАНАР С ТЪПАНАРИТЕ!!! Вярващ човек в Бога-Отец никога не може да бъде комунист-сатанистката религия на хазарите, които управляват вашите болни мозъци!!! Тъпанари!!!

 50. 50 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1612 Неутрално

  До коментар [#46] от "ebter":

  Вместо да питаш всеки дали е добре (толкова ли ти е беден речника откъм идиоми?) можеше да се напънеш малко. Трагедията и разпада на селското стопанство се дължи на състоятелноста му преди 89та година. Несъстоятелно беше на много нива - като технология на обработване. Като окрупняване на земни масиви. Като структура на собственоста. Като икономическа структура. Като инфраструктура или по-скоро пълната й липса. Като механизация. Като позициониране на пазара, както ценово, така и географски. Е, няма как да стане, нямаше как да продължи това безумие.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 51. 51 Профил на beatles
  beatles
  Рейтинг: 778 Неутрално

  До коментар [#50] от "Тони!":
  сори. не си прав.
  колкото и да е било зле при комунизЪма, производство и продукция имаше. след думокрацията, всичко се разпродаде, всичко се разпокъса, дори малкото хора, които искаха да си обработват земята не можеха, щото нито техника, нито структура остана.
  така че ще прощаваш, с масовата преебатизация таковаха таковата на селското стопанство, останалото свършиха мутрите.

  Всички животни са равни, но някои са по-равни от други
 52. 52 Профил на kaka_ginka
  kaka_ginka
  Рейтинг: 749 Неутрално

  До коментар [#5] от "Perfanov":

  НСФ няма нищо общо с БАН.

  НСФ е федерална агенция. Там не се провеждат изследвания. НСФ разпределя федералните пари за наука. Учените от колежи и университети кандидатстват с проекти за финансиране от НСФ.

  БАН получава пари просто, защото съществува. Не съм чула някой да кандидаства с проекти за каквото и да било. Не съм чула и някой от БАН да се отчете какво е свършил срещу дадените пари.

 53. 53 Профил на Perfanov
  Perfanov
  Рейтинг: 521 Неутрално

  До коментар [#52] от "kaka_ginka":

  Да, и това е проблемът - да има някакви цели и методика във финансирането.

  .
 54. 54 Профил на kaliopa
  kaliopa
  Рейтинг: 367 Неутрално

  Подкрепям идеята на министър Дянков да бъдат отстранени всички с досиета на доносници, ДС, КГБ и други репресивни апарати от сферата на науката и образованието на ВСИЧКИ НИВА. Дано, тази идея бъде по-бързо финализирана! Поздравления, министър Дянков! Много добър ход!

 55. 55 Профил на kaliopa
  kaliopa
  Рейтинг: 367 Весело

  Подкрепям идеята на министър Дянков да бъдат отстранени всички с досиета на доносници, ДС, КГБ и други репресивни апарати от сферата на науката и образованието на ВСИЧКИ НИВА. Дано, тази идея бъде по-бързо финализирана! Поздравления, министър Дянков! Много добър ход!

 56. 56 Профил на ebter
  ebter
  Рейтинг: 1291 Любопитно

  Говориш уж по научному, но напълно профански!!! Ти само чуваш ли се какво пишеш??? Ха ха ха!? И претенции? Ти сигурно ходиш по небесата и бълнуваш/сънуваш/, че в ..България се обработват всички земи и се поливат от всякъде и по всякога! Затова цените са толкова малки, че ...всеки би се пребил да вземе толкова евтина и качествена стока!? Направо в България всичко цъфти та се къса! И ти "умникът" от там...от небето де, се чудиш, защо ли аджаба тези наши глупави сънародници ..ходят в Англия ягоди да берат, като че ли тук при нас ..няма! Защо ли ..чак в Испания ходят, не знам какво си да берат, като че ли тук ...в България няма!!! ДА ...ТУК НИЩО НЯМА! ИМА САМО ТАКИВА ПРОФАНИ КАТО ТЕБЕ!!! РАЗБРА ЛИ???

 57. 57 Профил на Perfanov
  Perfanov
  Рейтинг: 521 Неутрално

  До коментар [#56] от "ebter":

  Всичко е елементарно - в България хабилитирани учени с 20-годишен стаж взимат по около 10,000 лв годишно, докато на запад хора със същата квалификация лесно взимат над 100,000 .. тоест 10 пъти повече.

  .
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK