Трайков поискал от Гергов да не действа в ущърб на Пловдивския панаир

Трайчо Трайков

© Георги Кожухаров

Трайчо ТрайковМинистърът на икономиката Трайчо Трайков е изпратил писмо до Георги Гергов, в което му казва, че очаква "до окончателното решение на проблема с Пловдивския панаир да действа по начин, по който няма да увреди дружеството". Това каза Трайков днес след заседанието на Министерския съвет и ден след като от ведомството му обявиха, че са спечелили на първа инстанция делото за контрола над панаира.


В момента изложбеният център на практика се контролира от фирми на Гергов. За да си върне дружеството "Международен панаир Пловдив", държавата в лицето на министерството на икономиката заведе дело за отмяна на две увеличения на капитала на компанията, с които на практика фирмата на Гергов "Пълдин туринвест" придобива акции в него. Гергов и ръководството на "Международен панаир Пловдив", което е ответник по делото, още вчера заявиха, че ще обжалват съдебното решение. Днес министърът каза, че се надява, докато спорът продължава, ръководството на панаира да не предприема стъпки, които "да увредят Панаира, интересите на данъкоплатците и на изложителите".


Трайков отново заяви днес, че според него при спорните увеличения на капитала е допуснато "брутално погазване на законодателството". "Дори и нищо друго да не искаме да направим, наше задължение е да възстановим именно в тази част справедливостта", каза министърът и добави, че панаирът има "светло бъдеще пред себе си". Той се надява делото да мине сравнително бързо на втора инстанция.


Трайков коментира и предстоящото обявяване за приватизация на Вазовски машиностроителни заводи - Сопот (ВМЗ - Сопот). План за раздържавяването на компанията беше гласуван на предишното заседание на правителството. Министърът на икономиката днес обясни, че до продажбата на дружеството ще се допускат само стратегически инвеститори, а финансови ще могат да участват само в консорциуми с тях. "Целта е не просто да се отървем от компанията, а да гарантираме развитието й. Това е бизнес, в който трябва да знаеш какво правиш, да имаш опит, а не да се учиш тепърва", обясни Трайков. Той добави, че 20% от ВМЗ - Сопот, ще бъдат предложени за продажба чрез непарични платежни средства, или чрез т.нар. компенсаторки.

Коментари (20)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  Рейтинг: 1391 Любопитно


  - Предвидлив стратегически ход на Трайков.
  - Успех !

  Опасението му е, че Червените говеда владеят

  СЪДЕБНОТО МЕШЕРЕ на всички инстанции и

  ще има съдебна сага както обикновенно ......

  => БАЙ ГЪЗЗЗ е ТÈХНОТО ЗНАМЕ и ГИ ДОВЕДЕ В => КЛОЗÈТА !!
 2. 2 Профил на Български патриот
  Български патриот
  Рейтинг: 807 Весело

  Плачи Гоце! Гергов е виновен!

  Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя, когато се е произнесла за първи път думата освободителка и покровителка!...З.Стоянов
 3. 3 Профил на Български патриот
  Български патриот
  Рейтинг: 807 Весело

  Хихи , червената сволоч как ли вие в дупките! Бойко им отстрелва спонсорите! Само така.

  Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя, когато се е произнесла за първи път думата освободителка и покровителка!...З.Стоянов
 4. 4 Профил на beli_brod
  beli_brod
  Рейтинг: 442 Любопитно

  А бе къде Суави Триф?

  Официално: Принудителното обдухване остава до края на сезона
 5. 5 Профил на Deepdish
  Deepdish
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Правилно, Гергов може да превърне панаира в свинарник като стой та гледай!

 6. 6 Профил на Аксел
  Аксел
  Рейтинг: 819 Весело

  Голяма мъка за гоце.Продължава масовото отстрелване на неговите съдружници и съветници.Вчера академици и депутати от опозицията се смееха с глас на преписвача гоце,предавано директно по Канал3.

  България има ЕДИН европейски политик-БОЙКО и ЕДНА европейска партия-ГЕРБ.Останалото е мафия!
 7. 7 Профил на Виктор Къдринов
  Виктор Къдринов
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Ето ги боковистанците пак налазиха сякаш на Гергов са му иззети милиончетата, дето тафи от българите. Включена е отново манипулативната машина на сателита на БКП - ГРОБ.

  А бе, "десни" боковисти,

  ай не се правете на ударени!

  Ми как въобще забогатя Манолското свинарче бе, тиквоци с тиквоците?!!

  По същия начин, по който Боковица забогатя - с червени куфарчета и банкерски финтове през 90-е.

  Една партия ги е угоила и тази партия е вашата партия - Комунистическата.

  Не ми се правете на много зарадвани, щот на Гергов останалата му част бачо ви Бочо и министрите му няма и да я пипнат.

  А ХОТЕЛА, боковисти, А ХОТЕЛА "Санкт Петербург"???

  Ай да видим и досега герберчетата като са уж опозиция на комунето Славчо Атанасов в общината НЯКОЙ ОТ ТЯХ ГЪКНАЛ ЛИ СРЕЩУ СВИНАРЯ???

  НЕ!

  Кво ми се правите на демократи тогава.

  http://picbg.net/img.php?file=4b82d9b7521c8837.png
 8. 8 Профил на stoiank
  stoiank
  Рейтинг: 1517 Любопитно

  .."брутално погазване на законодателството". "Дори и нищо друго да не искаме да направим, наше задължение е да възстановим именно в тази част справедливостта".....
  А имаше прокурорска проверка преди това и всичко беше тип-топ. Какво значи чадърът ти да почне да капе!

 9. 9 Профил на jetchev
  jetchev
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Гергов в затвора, дано да стане 4овек от тоз цървен боклук

 10. 10 Профил на BlaGo
  BlaGo
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Един добър ден за българската ДЕМОКРАЦИЯ ! гоце и ко. трябва да се научат , че при КАПИТАЛИЗМА закона е НАД-ВСИЧКО !!! Жлако , че у нас не само в "съдебното мешере" , а и на всички нива са настанени червени боклуци , който изкривяват нещата и събитията !

  Всичко е добро, което е добро за България
 11. 11 Профил на diogen_1
  diogen_1
  Рейтинг: 561 Неутрално

  Хубава новина, дано чуеме още такива, и дано вечните храненици в тая държава намаляват с всеки един ден. Поставено е добро начало, но не трябва да губим темпото и да си затваряме очите за някои неща, много ще смърди, но има още доста обори за разчистване. Иначе Успех, такива новини ми връщат вярата, че не всичко е загубено.

 12. 12 Профил на latch059
  latch059
  Рейтинг: 284 Неутрално

  Трайков поискал от Гергов да не действа в ущърб на Пловдивския панаир? Въпросът ми е на какво правно основание?Това се квалифицира като добросъвестност. Добросъвестността е част от вътрешния мир на субекта и нейното доказване среща сериозни практически проблеми - добросъвестността се предполага до доказване на противното.

 13. 13 Профил на latch059
  latch059
  Рейтинг: 284 Неутрално

  До коментар [#10] от "BlaGo":
  Болезнено прост си, "BlaGo".

 14. 14 Профил на diogen_1
  diogen_1
  Рейтинг: 561 Неутрално

  До коментар [#12] от "latch059":
  Чакай сега малко нещо бъркаш понятията, тука става върпрос, че му е припомнено очакването да ръководи делата си по повод дружеството с грижата на добър търговец. Това е част от търговското право, не става върпос за обикновена добросъвестност. Това, че един търговец, не ръководи делата си по този начин е общо взето лесно да се проследи. Що се отнася до основанието, тук нещата имат по скоро психологичен ефект. Господин Гергов като търговец по занятие е длъжен да знае, че едно от неговите задължения е да води делата си с грижата на добър търговец, надявам се поне, но непознаването на закона не освобождава от отговорност, та това, което Трайков прави е да му припомни публично тази негова отговорност, и да му заяви задочно, че като бъдещ принципал, ще си търси правата при всяко действие на Гергов довеждащо до негативи. Добросъвестността в търговското право може да се използва като като пояснение на понятието добър търговец, но не го изпълва, а само допълва.

 15. 15 Профил на diogen_1
  diogen_1
  Рейтинг: 561 Неутрално

  До коментар [#10] от "BlaGo":

  +++++++++++++++++++++++++++++++++++

 16. 16 Профил на latch059
  latch059
  Рейтинг: 284 Неутрално

  До коментар [#14] от "diogen_1":
  Ако ти "diogen_1" си юрист оценката ти е - Слаб (2)
  Ти си пиши, не ми пречиш, нито ще чета постингите ти оттук нататък, нито ще ти отговарям. Защо трябва да ти обяснявам очевидното ?

 17. 17 Профил на latch059
  latch059
  Рейтинг: 284 Неутрално

  МИЕ е знаело и подкрепяло тайната приватизация
  Тайната приватизация на едно от най-големите пловдивски дружества- "Международен пловдивски панаир" АД е станала със знанието и благословията на министерството на икономиката и енергетиката (МИЕ) - дирекция "Правна", въпреки че дружеството фигурираше в забранителния списък за продажба, одобрен от Народното събрание.

  От МИЕ тогава обясниха, че промяната на собствеността в панаира е извършена с помощта на съда и "зад гърба на министерството", а дирекция "Правна" не била успяла да реагира навреме?

 18. 18 Профил на latch059
  latch059
  Рейтинг: 284 Неутрално

  ... спечелили на първа инстанция делото за контрола над панаира....
  ...защото решението може да се обжалва, но смятам, че ако държавата в мое лице успее, това ще е добра новина за всички в Пловдив и за бизнеса в страната, защото панаирът е най-представителният форум на българските предприемачи. Надявам се на благоразумие от страна на миноритарния собственик в интерес на доброто управление и бъдещите икономически резултати на дружеството", коментира Трайков, цитиран от пресцентъра на министерството.

  Нероден Петко или Вечните български приказки

 19. 19 Профил на latch059
  latch059
  Рейтинг: 284 Неутрално

  Министърът на икономиката Трайчо Трайков е изпратил писмо до Георги Гергов, в което му казва, че очаква "до окончателното решение на проблема с Пловдивския панаир да действа по начин, по който няма да увреди дружеството". Министърът на икономиката Трайчо Трайков очакваше много и от инвеститора за писта за Формула 1 - и подписа меморандум с EABG?

 20. 20 Профил на kitaec_
  kitaec_
  Рейтинг: 506 Неутрално

  И този червен изрод си прави гаргара с гербаджиите

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK