Станишев мечтае за повече премиери социалисти в Европа

Най- важното е един лидер да е честен и да чува и усеща нуждите на хората в страната си е казал Станишев на младия лидер на малтийските лейбъристи Джоузеф Мускат.<br /><br />

© Надежда Чипева

Най- важното е един лидер да е честен и да чува и усеща нуждите на хората в страната си е казал Станишев на младия лидер на малтийските лейбъристи Джоузеф Мускат.За да променим Европа, за да я направим по-социална, се нуждаем от повече премиери социалисти и социалдемократи, това каза председателят на НС на БСП Сергей Станишев пред годишната конференция на Лейбъристката партия на Малта, на която беше специален гост, съобщи пресцентърът на БСП.


Той е добавил, че социалистите и лейбъристите искат силна държава, която да се грижи за хората. Пред делегатите на конференцията Станишев е описал разликата между левите и десните в Европа.


"Социалистите и социалдемократите търсят политики, с които да защитят най-потърпевшите от кризата - бедните хора и средната класа. Десните обясняват всичко с процесите на пазарите, а фразеологията им служи само за прикритие и манипулации", казал лидерът на БСП.
Станишев подкрепил думите си с примери от България, като подчертал, че воденото от него правителство е удвоило и пенсиите, и фискалния резерв, а намалението на данъците е оставило повече пари у хората от средната класа.


"Беше постигната финансова стабилност. Сега българското правителство твърди, че няма пари за компенсиране на пенсиите, но си увеличи със 128 милиона лева парите за администрацията и оскъпява строителството на магистрали", изтъкнал гостът от България.


Той напомнил и как едно друго дясно правителство в България е продало на безценица националната авиокомпания.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK