Депутатите ще посветят работния ден на парламентарен контрол

Депутатите ще посветят работния ден на парламентарен контрол

© Велко АнгеловРаботният ден на депутатите днес ще премине изцяло в парламентарен контрол. Поради изчерпване на точките от дневния ред вчера, министрите ще започнат да отговарят на питанията на народните представители още от сутринта.


Малко преди обяд в пленарната зала се очаква на въпроси да отговаря и премиерът Бойко Борисов. Той ще трябва да даде подробности за пътуването си до Бразилия за встъпването в длъжност на президента на страната Дилма Русеф, за превенцията на корупцията по високите етажи на властта, за договореностите между правителството и Европейската инвестиционна банка и за действията на кабинета да осигури свободни и честни избори през есента.


Земеделският министър Мирослав Найденов пък ще трябва да говори по 21 питания, отправени към него. Сред тях са отново темите за бившия шеф на фонд "Земеделие" Калина Илиева, която се раздели с поста си, след като стана ясно, че дипломата й за висше образование е фалшива, за появата на шап в България, както и за цените на пшеницата, брашното и хляба.


Според програмата в парламентарния контрол ще участват още министърът на здравеопазването Стефан Константинов, на правосъдието – Маргарита Попова, на външните работи - Николай Младенов, на регионалното развитие – Росен Плевнелиев, на транспорта – Александър Цветков, на социалната политика – Тотю Младенов и на културата – Вежди Рашидов.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK