Полицаи пазят мандра от крадци, собственикът я изоставил

Полицаи пазят мандра от крадци, собственикът я изоставил

© Асен ТоневДесет души в Казанлък са задържани за кражба на метали от бившето млекопреработвателно предприятие "Маркели" в града, съобщи БТА, като се позова на полицията в Стара Загора.


Вчера следобед след подаден сигнал на телефон "112" на мястото в индустриалната зона на града е изпратен полицейски екип, който задържал двама души в момент на кражба на метали.


Обектът се стопанисва от сливенска фирма, която от началото на февруари е свалила охраната. Собствениците са наели фирма за разчистване и обезопасяване на терена, която пък е наела физически лица за разрушаване на съоръженията и нарязването им на скрап. Договорът е изтекъл на 9 февруари, но влизането на хора и безконтролното рязане на съоръжения продължило и след тази дата.
Според Йонка Георгиева - говорител на ОД на МВР в Стара Загора, вчера представители на РУ "Полиция" в Казанлък са имали разговор със собственика, който е предупреден за опасността от разграбване и произшествия. Предложено било да се наеме охрана, но той отказал.


От сутринта в района са съсредоточени сили на РУ "Полиция" - Казанлък, и на ОД на МВР - Стара Загора, които ограничават достъпа на външни лица.
"В момента обстановката в района е спокойна. Засиленото полицейско присъствие ще продължи. Очакваме собственикът да вземе мерки за опазване на имуществото си", каза Йонка Георгиева.


Причина за присъствието на полицията е, че стотици роми са се стекли да разграбват изоставените съоръжения, след като станало ясно, че обектът е неохраняем. По информация на БГНЕС мандрата вече е притежание на гръцка банка, тъй като старите собственици са я заложили там. На мястото роми изнасяли, каквото могат, с каруци, колелета и колички. Според граждани, живеещи в съседство, само за около час ромите успели да демонтират около 300 метра метална ограда и нахлули в двора на предприятието, където са се качили върху ламаринените покриви и с чукове и брадви свалят всичко, което е от метал. Те започнали да разрушават стените на предприятието, за да вадят арматурата от бетонните плочи.

Ключови думи към статията:

Коментари (24)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на penchoo
  penchoo
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Докога властта с бездействието си ще поощрява циганските безобразия? Законите на страната отнасят ли се за тези паразитстващи елементи? Защо не се прилагат законите спрямо циганите? ДОКОГА? Докога ще ни висят на врата - с неплатените си сметки за ток и вода, с самонастаняването по градовете и селата, с непрекъснатото крънкане на помощи?

 2. 2 Профил на victor troska
  victor troska
  Рейтинг: 624 Неутрално

  До коментар [#1] от "penchoo":
  кое им е безобразното? безобразие е, че старият и новият собственик не са се разбрали за охрана.

  Ако имате 5 лева, Костов може да открадне от вас 6 лева.Костов е откраднал целия свят 5 пъти, като два от тях от самия себе си.
 3. 3 Профил на нервна
  нервна
  Рейтинг: 829 Разстроено

  Какво е това заглавие?! Какви са тези крадци?!

  Истински екшън се разигра днес в града на розата - Казанлък. Масово роми прииждаха и грабеха от чужда мандра в района
  На мястото, където ромите с каруци, колелета и колички разграбват предприятието, имаше тогава около 20 полицаи, които безсилно стояха и наблюдаваха ужасяващата гледка.

  Шенген ли?! Цецоооооооооо..

 4. 4 Профил на penchoo
  penchoo
  Рейтинг: 470 Неутрално

  До коментар [#2] от "victor troska":

  Частната собственност е неприкосновенна! С охрана или без! А отнемането на собсвенност се нарича кражба! Кражбата е наказуема! Краденето е безобразие!

 5. 5 Профил на ь
  ь
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Значи ако собственика не си организира охраната, мангалите са невинни? Така ли да го разбирам? Където и да отида, обществени сгради, предприятия и учреждения,фирми, охраната е частна! Родната милиция, не трябва ли по презумпция, като установи нарушение на закона да се намеси?
  В случая, да пазят там, пък после да си търсят масрафа от гърците.А пък мангалите..... бой, бой и пак бой!

  Простотията ходи по хората! Затова обичам животните! Цъкам само "+" ... но не на всички :)
 6. 6 Профил на emsainada
  emsainada
  Рейтинг: 521 Гневно

  До коментар [#2] от "victor troska":

  ПОКРОВИТЕЛИТЕ и ЗАЩИТНИЦИТЕ НА ЦИГАНИТЕ ДА СИ ЗАДАДАТ ЕДИН ВЪПРОС:” ЗАЩО ОБЩЕСТВОТО НИ НЯМА ПРОБЛЕМИ с всички остнанали малцинства на тази територия – арменци , евреи, гърци , та дори и с арабите , НО ИМА ПРОБЛЕМ С ЦИГАНИТЕ „ и след като си отговорят, тогава да пишат !!

  А ти пишеш пълни глупости !!!!

  За да добиеш реална представа за техния бит и достойнства, те съветвам да се поразходиш из Филиповци или да се качиш във влака за Перник и след Захарна фабрика да погледнеш през прозореца. Само да те предупредя - не го отваряй и не стой близо до него и то с особено внимание и предпазливост - имат навика да хвърлят камъни. Всъщност може да ти е от полза да те треснат с някой камък по чутората, че да поусмислиш понятията - що е гражданин и има ли той само права, без задължения.
  ЦИГАНИТЕ СИ ИМАТ ДЪРЖАВА !!!
  И това е най-социалната държава !!
  Държава , в която НЕ СЕ ПЛАЩА нито електричество ,нито вода , нито отопление ,нито данъци , не се плаща нищо ...

  Държава в която САМО СЕ ПОЛУЧАВА НАГОТОВО всеки месец по някоя и друга стотачка, за да има за кръчмата...

  Държава, в която кражбите и проституцията не се преследват , а се толерират...

  Проблемът в тази „ държава „ е само един - ЧЕ ТОВА Е РОБОВЛАДЕЛСКА ДЪРЖАВА и робите , които осигуряват парите на социалната държава СА НАПЪЛНО БЕЗПЛАТНИ, НАПЪЛНО БЕЗПРАВНИ и НАПЪЛНО БЕЗМЪЛВНИ и като типични ИДИОТИ безропотно влачат хомота си !

  Тази " държава " се нарича България !!!
  "КАК ДА СЕ СПРАВИМ С ПРОБЛЕМА "


  1. Детски добавки да се дават САМО за ДВЕ ДЕЦА !
  Който е решил да прави /ражда повече- значи е преценил, че е достатъчно богат, за да ги изхрани !

  2. Който прави дете на ненавършила пълнолетие - В ЗАТВОРА поне за 5 години !

  3. Който продава дъщеря си преди 18 години - В ЗАТВОРА поне ЗА 5 ГОДИНИ !
  А не телевизиите да ми показват разни " пазари " и да правят шоу с тази " цигания " !!
  4. Който НЕ ОСИГУРЯВА присъствие на детето си в училище и при повече от 15 неизвинени отсъствия – ЗАТВОР до 3 ГОДИНИ -

  5. Който не си плаща социалните и здравните осигуровки - БЕЗПЛАТЕН ПРИНУДИТЕЛЕН ТРУД на най-черната и мръсна работа , докато си ги изплати напълно.

  6. Социални помощи да се дават само на тези с по 2 деца и платени / отработени социални и здравмни осигуровки СРЕЩУ задължителен труд при условията по-горе !
  Достатъчно ПУСТЕЕЩИ ДЪРЖАВНИ ЗЕМИ ИМА по всички райони на страната - ДА ГИ ПРАЩАТ ТАМ и ДА ГИ ОБРАБОТВАТ и ДА ДАВАТ ПРОДУКЦИЯ !

  7. На ЧЕЗ , IVN и другите електроразпределителни предприятия да им се налагат по 100 000 лева глоба за ВСЕКИ СЛУЧАЙ , при който не са спряли захранването за неплатени сметки повече от два месеца !
  Същото се отнася и за всички В и К дружества …


  Хайде , стига с тази " цигания " на гърба на 1,5 милиона да са се накачорили като грозд 6,5 милиона , включително и 800 000 цигани !!!

  Ама не било хуманно и не било по европейски !

  А ПО ЕВРОПЕЙСКИ ЛИ Е да носим на гърба си 800 000 цигани , 450 000 държавни хрантутници - щото и едните и другите са толкова " ценни ", че с удоволствие да ги залееш с напалм и да ги запалиш !!!

  Не може да има по-голяма трагедия за България от управлението на ГЕРБ !
 7. 7 Профил на ь
  ь
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  До коментар [#2] от "victor troska":Ако ти ограбят къщата, ще определиш ли поведението си като безобразно, за това че те е нямало у вас и не си организирал охрана на жилището си? Голяма глупост си написал!

  Простотията ходи по хората! Затова обичам животните! Цъкам само "+" ... но не на всички :)
 8. 8 Профил на victor troska
  victor troska
  Рейтинг: 624 Неутрално

  До коментар [#7] от "ъ":
  има малка разлика между охрана на дом и охрана на завод. към доста пъти повече площ. свалянето на охраната си е чисто безобразие - освен ако не очакваш полицията да си зареже останалата работа и да виси там денонощно.
  "emsainada" - вземи си налей начи още една ракия и слез пред панелката да нищиш политиката.
  сигурен съм, че ще ти дойдат още блестящи идеи.

  Ако имате 5 лева, Костов може да открадне от вас 6 лева.Костов е откраднал целия свят 5 пъти, като два от тях от самия себе си.
 9. 9 Профил на telephon
  telephon
  Рейтинг: 675 Весело

  Ха-ха-ха-хааа ... Аврупа! Бе какво става в тази държава , бе?!

 10. 10 Профил на Dehumanizer
  Dehumanizer
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Докато нормалните народи произвеждат материални ценности, то в България се занимаваме с охраната на вече придобитите такива. Ако се добави и бройката на ордите на охранителните фирми към тази на милицията (и без това на първо място в Европа на глава от населението), ще регистрираме ако не световен, то поне европейски рекорд за количество пазванти. А циганите... Кучето скача според тоягата.

  «Высокоэффективная экономика при отсутствии реальных политических и гражданских свобод - хрустальная российская мечта.»
 11. 11 Профил на Таня Костадинова
  Таня Костадинова
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Хо-Хо-Хо-Хо-Хо-Хо-Хо-Хо-Хо-Хо-Хо-Хо-Хо-Хо-Хо-Хо-Хо-Хо-................................

  с. Копривлен
 12. 12 Профил на mike76
  mike76
  Рейтинг: 367 Неутрално

  малко видео на живо от мястото, как "разчистват" ....

  http://www.vbox7.com/play:70f1fcb1

  http://www.vbox7.com/play:19793c5d

  http://www.vbox7.com/play:da768c63

  http://www.vbox7.com/play:5ec7cf4a

  http://www.vbox7.com/play:efd7fdb3

  това се случи сутринта от 8 до към 13.00, когато се появи конна полиция и полицаи с кучета. четейки за случая не мисля, че трябва да се обвиняват полицаите за нехайството на някой собственик. Те първо нямат необходимите условия да си вършат работата, а и сега полицаите стоят там с личните си автомобили да пазят на някой образ имота, защото той няма желание.

  no better friend....no worse enemy
 13. 13 Профил на victor troska
  victor troska
  Рейтинг: 624 Неутрално

  До коментар [#12] от "mike76":
  то не е нехайство - то си е жив саботаж това на собственикът.
  иначе циганите виновни - със същият успех можеше да е орда китайци или българи.

  Ако имате 5 лева, Костов може да открадне от вас 6 лева.Костов е откраднал целия свят 5 пъти, като два от тях от самия себе си.
 14. 14 Профил на Malama
  Malama
  Рейтинг: 489 Неутрално

  Това го чух по едни сутрешни новини на БНР. След това цял ден НЯМА СЪОБЩЕНИЯ за разбойничеството. Какво е това? Не се ли нарича информационна завеса? Къде е полицията, къде е министърът? В България, Европа, посред бял ден се разграбва ЧАСТНА СОБСТВЕНОСТ и никой не може да спре една банда цигани!

  Г-н министър Цветанов, НЕ СЕ СПРАВЯТЕ с работата си.

 15. 15 Профил на moon74
  moon74
  Рейтинг: 572 Неутрално

  Ние имаме най-много полицаи и прокурори на глава от населението.

 16. 16
  ****

  Този коментар беше изтрит в 08:32 на 13/02/2011 от неговия автор.

 17. 17 Профил на kirkor
  kirkor
  Рейтинг: 521 Неутрално

  Операция, осъществена по всички правила на средновековното военно изкуство - най-напред се събаря металната ограда, а след това тълпата нахлува и граби! Виновни няма! По подобен начин преди години беше разграбен и сринат месокомбинатът в същия град. Трай бабо казанлъшка за вносно 20-годишно месо, за кисело мляко по 9 стотинки и т. н. Да му мисли оръжейницата, че там желязо колко щеш! ТЕЦ-а вече го преслушаха.

 18. 18 Профил на mrnoname
  mrnoname
  Рейтинг: 8 Весело

  Като гледам видеото и по-точно позицията на камерата, та се чудех вие в Казанлък нямахте ли оръжеен завод ?

 19. 19 Профил на lone wolf
  lone wolf
  Рейтинг: 807 Неутрално

  Къде е Мунчо да ни обясни че циганите са в правото си?

  Да разлая троловете!!
 20. 20 Профил на Athanatos
  Athanatos
  Рейтинг: 1345 Неутрално

  Интересно е всъщност кой е собственика на тази мандра.
  Аз доколкото разбрах, тя е била заложена пред гръцка банка и банката си я е взела, поради неплащане на кредита. Тогава и е свалена охраната от мандрата. Забележете, че преди това старите собственици сами са демонтирали по-голямата част от съоръженията.
  А това, че циганите са нахлули, няма да се учудя да са подкокоросани от същите тия стари собственици.
  Сега византийците ще вземат едно празно дворно място с развалини

  Adam-е zendeh, zendegi mikhad / Живият човек се нуждае от живот .
 21. 21 Профил на lone wolf
  lone wolf
  Рейтинг: 807 Неутрално

  Абе туй циганите да не са новите партизани че нападат мандрите бе?

  Да разлая троловете!!
 22. 22 Профил на Dr_Doolittle
  Dr_Doolittle
  Рейтинг: 1793 Неутрално

  До коментар [#21] от "lone_wolf":

  Ми той циганизмът е друга форма на комунизма - пак набавяне на блага с безплатни способи...

  http://www.flickr.com/photos/[email protected]/3712408729/
 23. 23 Профил на SAAVEDRA
  SAAVEDRA
  Рейтинг: 418 Неутрално


  Де е България?!

  НЕ СИ НАРОДЕН: ВИЖДАШ НАРОДНОТО ЗЛО И НЕ ГО КАЗВАШ! - В. Левски
 24. 24 Профил на kimba3
  kimba3
  Рейтинг: 1137 Разстроено

  До #23-SAAVEDRA-Питай Антибългарският Хелзинкски Комитет.
  Когато ви пиша , че в България има анархия , а не демокрация , жие ми чаткате минусите.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK