Преди 10 години: СДС втвърдява политиката си преди изборите

Снимката с която е илюстриран материала на 14 февруари 2001г. в "Дневник". Премиерът Иван Костов (вляво) поздравява в парламента бившия си вицепремиер Евгений Бакърджиев.

© Асен Тонев

Снимката с която е илюстриран материала на 14 февруари 2001г. в "Дневник". Премиерът Иван Костов (вляво) поздравява в парламента бившия си вицепремиер Евгений Бакърджиев.В новата рубрика "Преди 10 години" през следващите седмици ще четете материали, които "Дневник" е публикувал в броя си на съответната дата, но през 2001 г.
Разровихме архивите покрай рождения си ден и решихме, че си заслужава да припомним някои материали отпреди едно десетилетие. 

Изборът днес е материал от третия брой на "Дневник" (14 февруари):


Всички местни организации, лидери и депутати от СДС ще бъдат отстранявани от предизборната борба за следващия парламент, ако не спазват нарежданията на централата, правят солови акции или инициират партийни скандали. Това е наредил Иван Костов на т.нар. председателски съвет на СДС в понеделник вечерта. На него се събират членовете на Националния изпълнителен съвет, председателите на парламентарни комисии, министрите и определените вече хора от предизборния щаб на "Раковски" 134. Всички те определят оперативните действия на законодателната и изпълнителната власт през седмицата. Решението за втвърдяване на политиката е било взето още в края на миналата седмица преди семинара на партийния актив от Кюстендил, Софийска област и Перник.


Конкретният повод за оповестяване на нареждането е соловата акция на депутата Димитър Иванов да поиска промени в конституцията и да се разреши на царя да участва в изборите за президент. Всички представители от групата, определена да подготвя проекта на СДС за поправки в конституцията, са се разграничили от Димитър Иванов.
Вече работи и предизборният щаб на управляващите, разпределени са дори кабинетите на "Раковски" 134. Лично Иван Костов ще го ръководи, а действията на синята партия по време на кампанията ще бъдат напълно централизирани. В събота на семинара на Боровец са обсъждани варианти да се даде свобода на областните съвети на партията сами да излъчат хората за щабовете си и да напишат агитационните материали и посланията на местните кандидати.


НИС обаче е взел окончателно решение за забрана на местните инициативи. Трима души вече пишат посланията на СДС, казаха от централата. Идеологическият секретар Светослав Малинов ще отговаря за глобалните тези, свързани с християндемократическите ценности. Според депутати от мнозинството, пожелали анонимност, Малинов вече е подготвил списък с послания, но лидерите са ги отхвърлили категорично. Причината била, че са основно в стил "БСП са лошите и затова гласувайте за СДС, защото те, като се върнат, ще стане още по-лошо". Решено е Васил Гарнизов да преработи основната линия на ценностите във вид, който може да се ползва от областните структури. Съветникът на Евгений Бакърджиев трябва да направи анализ и на специфичните особености на всеки регион и тогава да се спуснат директивите за кампанията.


Въпреки че отрича участие в щаба, бившият директор на правителствената информационна служба Михаил Михайлов също активно участва в подготовката на предизборната стратегия на сините. Това категорично потвърдиха депутати от СДС. Михайлов ще отговаря за условно наречения засега "сектор шоу". Той ще се грижи, както и досега, за личния имидж на премиера и за забавната част на кампанията и вече е направил списък с известни хора от спорта и културата, които да се присъединят към митингите на СДС.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (89)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1
  ****

  Този коментар беше изтрит в 08:50 на 14/02/2011 от неговия автор.

 2. 2 Профил на Таня Костадинова
  Таня Костадинова
  Рейтинг: 8 Неутрално

  След голямото осиране на Костов и синята агитка на Сорос са запратени с мощен шут от българите в най-отдалечения ъгъл на политическото пространство, откъдето не могат да се измъкнат и до днес.

  с. Копривлен
 3. 3 Профил на БГА Балкан
  БГА Балкан
  Рейтинг: 655 Весело

  Сега положението е много по-добро според социолозите - "при "Синята коалиция" е измерен спад с около 1 пункт и доверието към тях е 2.3%". Напред към нови "успехи".

  И в морето ми е до колене .....................
 4. 4 Профил на Батков-вън
  Батков-вън
  Рейтинг: 580 Неутрално

  Напротив - най високо одобрение след управление имат точно те. Да не говорим че три пъти след това влизат в парламента. 8 години след управлението си герб няма да съществува въобще.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 5. 5 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2620 Неутрално

  "депутати от СДС ще бъдат отстранявани от предизборната борба за следващия парламент, ако не спазват нарежданията на централата, правят солови акции или инициират партийни скандали. Това е наредил Иван Костов на т.нар. председателски съвет на СДС ..."

  И някаи във форума,искат да изкарат тоя отявлен болшевик и защитник на мафията-демократ!!! УЖАС !!!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 6. 6 Профил на chiko
  chiko
  Рейтинг: 395 Неутрално

  От 2001 г. губят всички избори. Развиват се равномерно. Загуба на парламентарни избори, загуба на президентски избори, загуби на общински избори и пак загуба, загуба, загуба. Е, поне си уредиха фамилиите до девето коляно. А тия, които им ходеха на митингите сега си изключват парното и си броят левчетата.

 7. 7 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 561 Неутрално

  Похваална е идеята на "Дневник".
  Винаги прочита на историята е твърде поучителен.

 8. 8 Профил на george11
  george11
  Рейтинг: 506 Разстроено

  Ефектът от посоченото "втвърдяване на позицията" е доверие в Костов 5-7%, доверие в СК 2,7%; доверие в лудото Яне 2-3%, доверие в РЗС - 0,7%. И още нещо: рептилиите от началните години на прехода се събудиха и изпълзяха на слънце, че и започнаха да претендират за място във властта.Снощи Ст.Софиянски направи на пух и прах ГЕРБ, скромно с 1-2 изречения си призна,че е "направил грешка", като не върна ССД в СДС и си заплю за изборите поста кмет на София. Не мога да разбера при посочените проценти на СК кои ще застанат зад него : може би БСП или движението АБВ? Не смятам,че Софиянски е икономически капацитет, по-скоро такъв е Орешарски, но пуста жажада за власт! И в чия воденица С.С. налива вода - в тази на БСП или на АБВ? Може би и в тази на РЗС? И още един въпрос - кои ще тръгнат зад вече 55-годишния Стефан и М.Димитров да формират новата Синя коалиция?

 9. 9 Профил на Stream
  Stream
  Рейтинг: 1391 Гневно

  Хайде стига сте ни "претопляли стари манджи"!

  Да не сте издание на националния архив?

  Размърдайте се, търсете новото!

  Намерете отговора на това защо нито една партия у нас няма социална основа? Защо не се промени нищо? Защо така усърдно бе компрометирана идеята на Жорж Ганчев за партия на предприемачите и дребния бизнес! Защо всички дружно скочиха върху него?
  Не беше ли тоа прав, изричайки: "СИНЬО ЧЕРВЕНАТА МЪГЛА"!

  Защо държавните служители са най могъщата прослойка в държавата Абсурдистан?

  Защо живеем като скотове, управлявани от идиоти а Вие "журналистите" си траете?

  До кога ще продължава РОБИЯТА?

  Хитростта пречи на мисълта!
 10. 10 Профил на biss Mark
  biss Mark
  Рейтинг: 1410 Неутрално

  Честит Трифон-Зарезан на всички феновете на гроздето и гроздовите продукти. Повече истински/качествен алкохол и много здраве.

  Crede quod habes, et habes. Sed etiam melior, puto.
 11. 11 Профил на gwendolin
  gwendolin
  Рейтинг: 672 Неутрално

  До [#2]
  След голямото осиране на изборите през 2001г. преминали под знака на "След 800 дни само хльопак и спане" българският народ е запратен с мощен шут от Симеон, Гоце и Доган в най-отдалечения ъгъл на европейското пространство, откъдето не могат да се измъкнат и до днес.

 12. 12 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2620 Неутрално

  До коментар [#11] от "gwendolin":

  Много се заблуждаваш!2001 г. народа не гласува за Симеон!
  НАРОДА ГЛАСУВА ПРОТИВ КОСТОВ,ЗАЩОТО НИ БЯХА ПИСНАЛИ БОЛШЕВИШКИТЕ МУ МЕТОДИ НА УПРАВЛЕНИЕ!!!Смеон се случи случайно...

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 13. 13 Профил на Dehumanizer
  Dehumanizer
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Нищо случайно нямаше в идването на царя. ДС го изигра хитро тогава. Беше ясно, че много от хората го харесват и ще гласуват за него. Сделката беше сключена, царят дойде, поверваха му, 800 дни и пр., той ни натресе на главите Доган и комунистите, а тези, които го бяха поканили потриваха доволно ръце и осем години си правиха каквото си искат.

  «Высокоэффективная экономика при отсутствии реальных политических и гражданских свобод - хрустальная российская мечта.»
 14. 14 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1740 Неутрално

  До коментар [#12] от "lz2":

  Ти нормален ли си бе? Костов не искалда допускат депутати, които имат индивидуални акции, което го прави всяка партия и това те притеснява, но едноличното и тоталитарно управление на Боко, който казва, че може да подслушва всеки когато той прецени, който казва, че условие да станеш депутат от Герб е да си подадеш оставката предварително, която да стои в джоба на Боко, и това не те притеснява? Задължително ли е да си шизофреник, за да си гербер всъщност?

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 15. 15 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Интересно няма ли кой да потърси сметка на Иван Костов за това , че " незнайно" защо подари "Син поток" на Турция и лиши България от милиарди долари постъпления от транзита на природен газ ? Сега е готов отново да играе срещу собствената си страна, защото остана безнаказан за националното си предателство, а мястото му е отдавна в български затвор, а не в НС!

 16. 16 Профил на Таня Костадинова
  Таня Костадинова
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#11] от "gwendolin":

  Всички да се обесят публично пред парламента. Цецо да ги просне по очи при ареста и БТВ да снима. После сменяме конституцията и се наричаме ДЪРЖАВАТА БЪЛГАРИЯ по един светъл пример от пустинята Негев.

  с. Копривлен
 17. 17 Профил на gwendolin
  gwendolin
  Рейтинг: 672 Неутрално

  До 12
  Как беше оная поговорка за шопите? Я не сакам да съм добре, а сакам Вуте (Костов) да е зле
  Болшевишките методи се смениха с чисто милиционерски, а нас нещо ни сочат с пръст и присмех навсякъде май

 18. 18 Профил на politika
  politika
  Рейтинг: 506 Любопитно

  За да правиш политика трябва да знаеш какво искаш да направиш за народа си,а не да" вървиш след очаквания му".Досега беше точно така.Народа има очаквания и слабите политици ги казваха пред избирателите ,печелеха изборите и после потъваха в опозиция.Но политиката иска друго,ДА ВОДИШ,да начертаваш дневния ред....................който иска повече да прочете и научи ,да плати.

 19. 19 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2620 Неутрално

  До коментар [#14] от "Тони!":

  А защо сте под линията за влизане в парламента,и то доста?

  Сигурно за това е виновен Б.Борисов,а не Костов???МАЛОУМНИ КРЕТЕНИ!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 20. 20 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1740 Неутрално

  До коментар [#19] от "lz2":

  Как точно СК е под линията, пък се е вътре? И знаеш ли два парламента след управлението на Герб къде ще е Герб? При НДСВ, нали?

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 21. 21 Профил на gwendolin
  gwendolin
  Рейтинг: 672 Неутрално

  До 15
  Ту милиарди долари постъпления, ту 800 дни да почакаме!
  Абе михлюз, има ли държава, където хората да получават пари без да работят?
  то тъпанари, тъпанари, но вече бием всякакви рекорди!

 22. 22 Профил на Stream
  Stream
  Рейтинг: 1391 Весело

  До коментар [#10] от "biss Mark":

  Благодаря!
  Много здраве и НА ЗДРАВЕ !
  На всички!

  А на още по-всички ПОЖЕЛАВАМ МНОГО ЛЮБОВ!

  Хитростта пречи на мисълта!
 23. 23 Профил на Dehumanizer
  Dehumanizer
  Рейтинг: 1391 Весело

  До коментар [#20] от "Тони!":

  Един парламент, не повече.

  «Высокоэффективная экономика при отсутствии реальных политических и гражданских свобод - хрустальная российская мечта.»
 24. 24 Профил на Таня Костадинова
  Таня Костадинова
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#19] от "lz2":

  Добре,че не приеха оня праг за влизане в парламента. Костов отдавна щеше да люпи семки в пенсионерското кафене ...

  с. Копривлен
 25. 25 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2620 Неутрално

  До коментар [#20] от "Тони!":

  Говоря за ДСБ,че е под линията за влизане!Ако не беше ДСБ,СДС щеше да има поне трима депутата повече,отколкото сега СК!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 26. 26 Профил на Dehumanizer
  Dehumanizer
  Рейтинг: 1391 Весело

  До коментар [#21] от "gwendolin":

  Има. Кувейт и Бахрейн. Но те са изключения, по нашите места не става.

  «Высокоэффективная экономика при отсутствии реальных политических и гражданских свобод - хрустальная российская мечта.»
 27. 27 Профил на Demetra
  Demetra
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Еми не е за вярване направо живота на този човек Иван Костов. Червен до дъното на душата си и много огорчен от партийната заръка да основе опозиция на БКП в лицето на СДС, че да се види, че у нас почват демократични процеси ... и сега вече е тъмносин ... явно ще да е от бой /сещам се за "ципльонак битий" което означава пиле на български, ама било доста синкаво и коментара бил, че явно много са го били/, .... ама май си пада и малко като мазохист с краткосрочна памет.

  Явно бърка управлението на България с лекции които е изнасял ко по комунизъм и ленинизъм. Та вече изнесъл една лоша лекция и се кани да влиза да изнася друга, а студентите /народа/ все ще се оправят.....

 28. 28 Профил на biss Mark
  biss Mark
  Рейтинг: 1410 Весело

  Най-големия кусур на Иван Костов е че е вегетарианец, което предполага че и вино не пие.
  Иначе уважавам хора, които работят прави.

  Crede quod habes, et habes. Sed etiam melior, puto.
 29. 29 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1114 Весело

  До коментар [#10] от "biss Mark":
  От твоите уста в божите уши! Честит празник ! Наздраве!

 30. 30 Профил на NikB
  NikB
  Рейтинг: 474 Весело

  След Фил.Д. си мислех, че демократите са си направили извода, че без лустриране на комунисто-мафиотите Бг до никъде няма да стигне.
  ОДС и Костов ме опровергаха .
  Ако ГЕРБ и БББ не бъдат последователни в ограничаването на комунисто-мафиотите - много скоро ще последват съдбата на Костов.

  Впрочем, и от манипулациите на ГАЛЪП(бг) се вижда, че сценарият вече е в ход.

 31. 31
  ****

  Този коментар беше изтрит в 09:40 на 14/02/2011 от неговия автор.

 32. 32 Профил на NikB
  NikB
  Рейтинг: 474 Весело

  До коментар [#3] от "БГА Балкан":
  "БГА Балкан" (реално фалирала още около 1991г), 200 хил от незнайна офшорка, РМД-тата (създадени от Жан, но всички бъркащи ги с Костов), както и няколко други манипулации - медийни акции, бяха един успешен план за дискредитиране на ОДС. За да може след това БСП, НДСВ, ДПС и тройната ламя да отмъкнат стотици милиони от всички нас.

 33. 33 Профил на Бойко Борисов
  Бойко Борисов
  Рейтинг: 506 Неутрално

  До коментар [#20] от "Тони!":

  Имаше един лаф навремето "всеки" хвали комунизма въпреки, че нищо хубаво не е видял от него - така и ти с Костов.

  Няколко, риторични, въпроси:

  Костов влиза беден в политикатаи излиза богат - случайност или?

  Каква е разликата между Костов и Станишев и двамата нямат трудов стаж, но стават министри - случайност или ?

  Властта на мен не ми трябва. Власт ми е дал народът със своето одобрение, което имам от години. Аз искам да дам властта на вас.
 34. 34 Профил на Анна Тодорова
  Анна Тодорова
  Рейтинг: 782 Неутрално

  Ценен материял,мерси Дневник
  Не е лошо да си припомним 1/ колко са демократични демократите в Бг и твърдата ръка на Костов,
  2/в Софийска област винаги е имало будни хора и ще има
  и 3/то и сега валидния дитирамб-
  "БСП са лошите и затова гласувайте за ..., защото те, като се върнат, ще стане още по-лошо".

  FUN))

  bravy
 35. 35 Профил на lol
  lol
  Рейтинг: 1391 Любопитно

  "БСП са лошите и затова гласувайте за СДС, защото те, като се върнат, ще стане още по-лошо"

  просто и ясно...

 36. 36 Профил на Demetra
  Demetra
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Твърдо мога да заявя, че Иван Костов е човека който унищожи СДС, а сега на сто процента остава без постови позици във власта и неговият характер е който му попречи ще го гони да го унищожи до край,но този път вижда своя крах. Иване ходи си в мир, моляте.

 37. 37 Профил на NikB
  NikB
  Рейтинг: 474 Весело

  До коментар [#33] от "Бойко Борисов":

  Да, явно си от високия български процент олигофрени, след като не правиш разлика между трудовия стаж на Костов и Станишев.

 38. 38 Профил на peshistiya
  peshistiya
  Рейтинг: 838 Неутрално

  До коментар [#24] от "Perlata":

  Е,и ако Костов люпи семки в пенсионерското кафене,на теб щеше ли да ти е по-топло зимата?

 39. 39 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1114 Неутрално

  На снмката гробокопачите на СДС

 40. 40 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2620 Неутрално

  До коментар [#32] от "NikB":

  " За да може след това БСП, НДСВ, ДПС и тройната ламя да отмъкнат стотици милиони от всички нас."

  Иначе щеше да ги отмъкне само Костов! И Костов е от БСП!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 41. 41 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1740 Неутрално

  До коментар [#31] от "Бойко Борисов":

  Герберската шизофрения става все по-страшна. Затова накратко и ясно -
  какво е богатството на Костов към момента, че аз лично не занм да е богат? Но се сещам за един уръфляк, дето сега е премиер, и притежава половината ВЕИ в страната, а пък половинката му е милиардерка.
  и второ - Костов има значителен стаж преди да стане премиер. Аре бегай за нови инструкции, че тия са фалшиви.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 42. 42 Профил на Таня Костадинова
  Таня Костадинова
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#38] от "peshistia":

  Костов е никой. Сорос е човека,а той поиска ББ и ГЕРБ и си го постигна.
  А на мен ми е топло щото не живея в кошер.

  с. Копривлен
 43. 43 Профил на BlaGo
  BlaGo
  Рейтинг: 506 Неутрално

  До коментар [#33] от "Бойко Борисов":

  опитах се да намеря нещо вчрно в коментара ти , но не успях . Костов е бил преподавател в УНСС с други думи има трудов стаж !
  Кой е бил богат през 1989? Само номенклатурните бозайници . Твойте думи за пореден път доказват , че Иван Костов не е бил от тези прасета ! Той живее в наследствената си къща от баща му .

  Всичко е добро, което е добро за България
 44. 44 Профил на peshistiya
  peshistiya
  Рейтинг: 838 Весело

  До коментар [#33] от "Бойко Борисов":

  А,аз се чудех койе счетоводителят на Костов,това си бил ти.
  Явно добре си запознат с бедноста и богатството Костови.Колкото до трудовият стаж,за да го сравниш със Станишев,няма как да не ти кажа,че си малоумен дебил!

 45. 45 Профил на Анна Тодорова
  Анна Тодорова
  Рейтинг: 782 Неутрално

  може ли да се произнеса като лаик из демократските течения))
  Аз си мисля,че колкото и да е крадлив Костов едно не може да му се отрече-по-добре знаеше какво да прави с/за десните в БГ,естествен лидер и е интелигентен.Успя да запази около себе си и разумни хора.
  Ако трябва да избирам в името на плурализма опонент на политическата сила,която харесвам- по-ярък противник за БСП от него няма. Сила е и всички други бледнеят...
  Сори но освен Мартинчо, някой сеща ли се за едно име из средите на СДС...

  bravy
 46. 46 Профил на BlaGo
  BlaGo
  Рейтинг: 506 Неутрално

  До коментар [#35] от "lol":

  +++++++++++

  Всичко е добро, което е добро за България
 47. 47 Профил на Емо
  Емо
  Рейтинг: 656 Неутрално

  Това, че СК спечели само 6 % на последните избори говори лошо не за нея самата, а за останалите 94% от избирателите, наречени съвсем сполучливо от самият Той "лош мат'риял".
  Сега изскочи и баснята за "Син поток" и загубените миларди долари от такси. Колко озлобен трябва да е човек за да пише такива откровени глупости?

  Аз съм умнокрасив соросоиден либераст и съм благодарен, че не съм станал грознотъп путиновски диктатомачовец.
 48. 48 Профил на Вели
  Вели
  Рейтинг: 1201 Весело

  До коментар [#12] от "lz2":

  Болшевик се възмущава от "болшевик" - ще ме спукаш от смях!!!! Народо си сакаше царО - да не бачка и да лежи и живее
  ( е, след 800 дни). Къде е днес царО?????? Народа знаем къде е - в ъгъла! Ама той сам се постави там!!!!!!

 49. 49 Профил на peshistiya
  peshistiya
  Рейтинг: 838 Неутрално

  До коментар [#42] от "Perlata":

  Е след като Костов е никой,ти що се кахъриш какво щял да прави?Никой си ти,и както виждаш на никой не му пука,дали люпиш семки или живееш в кошер.

 50. 50 Профил на Вели
  Вели
  Рейтинг: 1201 Неутрално

  До коментар [#47] от "Емо":

  от мен +++++++++++++++++++++++++++++++++

 51. 51 Профил на lol
  lol
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Много е тъжно като се съберат комунистите да се жалват как Костов бил унищожил "идеята" на СДС-то и как хората се разочаровали и изобщо мъка... горките...

 52. 52 Профил на Вели
  Вели
  Рейтинг: 1201 Неутрално

  До коментар [#35] от "lol":

  Браво!!! От мен: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - !!!! От комунист хубаво не чакай - ТАКА Е ПО ЦЯЛ СВЯТ!!!!!!!

 53. 53 Профил на kamski
  kamski
  Рейтинг: 616 Весело

  До коментар [#27] от "Demetra":
  Много са ми смешни всички които говорят руски,по добре от българския и си нямат друга работа освен да плюят костов,че бил маркисист-комунист,а после да хвалят Путин,че свалил марксистко-комунистическаа партия на болшевиките от власт в Русия...Смях...

 54. 54 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2620 Неутрално

  До коментар [#47] от "Емо":

  Ей,галфон,

  Ще ме спукаш от смях!!! 94% били виновни!!!Това ако не е болшевизъм,здраве!!!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 55. 55 Профил на Бойко Борисов
  Бойко Борисов
  Рейтинг: 506 Неутрално

  До коментар [#43] от "BlaGo":

  И така докато асистира и учи за летец в Украйна в един прекрасен ден циганина се събужда Министър Предс. Става въпрос за личностна на Мавъра от ДСБ, руският възпитаник и преподавател по Диалектически материализъм и Политикономика на социализма, Другаря доцент, който бранеше с гърдите си пред амбразурата устоите на социализма от страниците на в-к “Работническо дело”… и на който сега му се иска да ни учи на това що е демокрация, ама вече чашата прелива!

  Властта на мен не ми трябва. Власт ми е дал народът със своето одобрение, което имам от години. Аз искам да дам властта на вас.
 56. 56 Профил на Таня Костадинова
  Таня Костадинова
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#49] от "peshistia":

  Е след като Костов е никой,ти що се кахъриш какво щял да прави?

  =================================

  изразявам отношение към редови национален предател и то от първите у нас.
  за мен се не грижи.

  с. Копривлен
 57. 57 Профил на БГА Балкан
  БГА Балкан
  Рейтинг: 655 Весело

  До коментар [#47] от "Емо":

  "Това, че СК спечели само 6 % на последните избори говори лошо не за нея самата, а за останалите 94% от избирателите"

  На калпава ракета космосът и е крив.

  И в морето ми е до колене .....................
 58. 58 Профил на BlaGo
  BlaGo
  Рейтинг: 506 Неутрално

  До коментар [#55] от "Бойко Борисов":

  Във връзка с назначаването му за старши асистент за Костов са писани доноси, в които е обвинен, че отхвърля икономическите схващания на Тодор Живков.
  Костов много активно е разработван от ДС за възгледите му за пазарната икономика, определени като антикомунистически.

  Всичко е добро, което е добро за България
 59. 59 Профил на БамБам
  БамБам
  Рейтинг: 506 Весело

  С умиление си спомням за министрите на Костов - Муравей Радев, Божков...и този без портфейл - Праматарски, а и прокурора Филчев...най-добрите бяха...най-добрите за последните 100 години даже...Историята ще ги нареди в пантеона на славно загиналите в борбата с комунизма..

 60. 60 Профил на БГА Балкан
  БГА Балкан
  Рейтинг: 655 Весело

  До коментар [#58] от "BlaGo":

  Желанието да се дистанцира от комунистическата партия най-ярко личи от желанието му да постъпи в нея и женитбата за партийна секретарка.

  И в морето ми е до колене .....................
 61. 61 Профил на Бойко Борисов
  Бойко Борисов
  Рейтинг: 506 Неутрално

  До коментар [#58] от "BlaGo":

  Да си живее с илюзии, ако не е по-лесно, то поне е по-приятно.

  Властта на мен не ми трябва. Власт ми е дал народът със своето одобрение, което имам от години. Аз искам да дам властта на вас.
 62. 62 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#35] от "lol":

  Дядо, ти гледай да не ти падне ченето от фъфлене. Тръгнал да плаши??? Не разбра ли, че вашето време отминава. Безвъзвратно! А ако толкова много искаш отново по улиците да се стреля и да има взривове, ще вземем да ви натирим всички бандити на о. Болшевик. Начело с Трактора и Гоце. Там се стреляйте докато се избиете един друг, ваш. . . мама червени кожодери.

 63. 63 Профил на peshistiya
  peshistiya
  Рейтинг: 838 Неутрално

  До коментар [#56] от "Perlata":

  Ти,като един редови национален патриот,и то от първите у нас,що не си идеш обратно в Русия?

 64. 64 Профил на lol
  lol
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#62] от "B52":

  ти са гербер ли си или комунист последно, че така скачаш на амбрзурата? не че напоследък има голяма разлика но за протокола...

 65. 65 Профил на barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  Рейтинг: 1391 Любопитно


  Време е Ибан.костов и Мафиянски

  да пишат мемоари ....... имат много матр'ял за целикупното МАТРЯ'Л ....... ТИКВÉéé ....(andimo) ... КÖФТÉéé ...(graf) ... ЛАТЧÉéé ...(Latcho56) ..... LÉКÉéé ......(lemmy) ...

  => БАЙ ГЪЗЗЗ е ТÈХНОТО ЗНАМЕ и ГИ ДОВЕДЕ В => КЛОЗÈТА !!
 66. 66 Профил на faso
  faso
  Рейтинг: 672 Неутрално

  лз2

  Уважавай правото на избор на другите както аз уважавам твоето. Нападките са безсмислени само създават кофликти, а в крайна сметка искаме горе долу едно и също. По-добра държава като цяло в частност политическа визия за развитието на България и възможно по-добри условия на живот в момента или бъркам?

 67. 67 Профил на george11
  george11
  Рейтинг: 506 Неутрално

  До коментар [#43] от "BlaGo":Костов не зная да е преподавал в УНСС. Беше шеф на катедра Политикономия в МЕИ, сегашният Технически университет. Между другото, доста сериозен преподавател, громеше всички строеве отляво и отдясно и хвалеше социализма. Вече сериозно, много рутиниран и начетен преподавател. В УНСС свестни хора не преподават. Първо, в един известен виц, Господ, когато е трябвало към кадърните студенти във ВУЗ-овете на София да добавя некадърници, слабаци, ги е вземал от тогавашния Икономически институт "Карл Маркс". В УНСС е преподавател Трактора, за когото не се знае как е студентствал в тази Магнаурска школа, каква дипломна работа е имал, на каква тема е докторатът му; с една дума се знае, че е от Бабинци, помак и и е бил асистент на ген.Андреев - Синият генерал. Изобщо,научната кариера на този помак и такива като него е обвита в мъгла - напр. Клоуна е завършил Право в ЮЗУ; там са завършили Право и М.Манолова, бивша историчка и Л.Местан,бивш даскал по литература. Въобще,такива интелигенгни хора ни водят към сияйните върхове на демокрацията.

 68. 68 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 1955 Неутрално

  До коментар [#15] от "B52":

  От десет Костов години не е във властта. Защо що не си направихте едно "Белене" за "компенсация"!?

 69. 69 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 1955 Неутрално

  Това е един класически пример за индианско ниво на самосъзнанието. Индианците на времето са вярвали, че гръмотевиците имат божествен произход. Българите, като индианците, също смятат, че редица явления имат не просто божествен, но да не кажа и някакви други нива на извън рационален произход. Аз уважавам вярванията и фолклора на българското общество, неговата митология. Мисля, че след 50 години комунизъм, когато деградира ролята на българската православна църква и няма как да се възстанови, българите се завръщат към класическите ритуали и вярвания и с подобни вярвания за неразградени структури, те наистина ще задминат образците на древното индианско мислене за произхода на гръмотевиците чрез божества.
  От известно време нещо ми е станало, максимално откровен съм даже до грубост. Тъпотата на хората не е сценарий. Това, че хората са прости, което може да е резултат от подтиснатост, от комплекси, от липса на образование. От това, че хора които са с компетенция да бъдат председатели на ТКЗС-та управляват медии. От това, че други, които са с компетенции да бъдат някакви спортисти, състезатели, се занимават с правителствена дейност. Други пък са в парламента, само защото са платили някакъв кръвен данък, или откуп на някой който е организирал кампания. Значи, всичко това дава една комплексна представа и територия на националната тъпота, в резултат на която хората са податливи на всякакви зависимости. Всъщност това е един пример, който ако днес бъде измерен към зараждането на нацизма в Германия, или на движението на Бенито Мусолини преди това в Италия, ето това е питателната среда, която е почва за всякакви диктатури и отклонения. Зависимостите, деградацията, тъпотата и представата, че морала се изразява в това, да си седиш в къщи и да не щипеш жената на съседа, а не в това, да излезеш на улицата и да защитаваш ценности като демокрация. Щото като ги питаш какво е демокрация, от пет човека, трима ще кажат: "К'во ми говориш глупости! Кога ще ми вдигнат пенсията?", или: "Демокрацията яде ли се, пие ли се?". Това са българите днес. Това е българското общество. Тези които са от групата на „ не всички”, да си взимат багажа и да се махат, защото ще бъдат пометени от простащината на тази държава.

  Георги Коритаров

 70. 70 Профил на BlaGo
  BlaGo
  Рейтинг: 506 Неутрално

  До коментар [#60] от "БГА Балкан":

  Е много добре знаем , че който не е пожелал той не е станал член на ком. партията !

  Всичко е добро, което е добро за България
 71. 71 Профил на Вели
  Вели
  Рейтинг: 1201 Весело

  До коментар [#57] от "БГА Балкан":

  Не бе, пич - материало е такъв....

 72. 72 Профил на Hristo Petkov Hristov
  Hristo Petkov Hristov
  Рейтинг: 506 Разстроено

  Помняго като днес...! Ив.Костов разби структурите по места с парашутисти, изцяло сбърка канд.депутатските лист, с една единствена цел, Не да се спечелят изборите, а да се вкарат в парламента, клиентелата му...Постигна го.
  На партиините форуми, в тесен кръг обясняваше , как СДС трябвало да стане "малка" партия, но гъвкава, която да представлявала средната клас...Е постигна го др.Костов!
  Докато той е в политиката, десницата вечно ще е един атрофирал накрайник, на българската политика.

  Бивш СДС-ар, натирен от Костовите Талибани през 2001.

 73. 73 Профил на Таня Костадинова
  Таня Костадинова
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#63] от "peshistia":

  елементарно щото не съм от ГРУ като подопечния Костов.

  с. Копривлен
 74. 74 Профил на mapto
  mapto
  Рейтинг: 1350 Неутрално

  До коментар [#8] от "george11":

  Синята коалиция е по-добре без Софиянски. България би била по-добре без Софиянски.

  Думите в един език са това, което е безкрайно и изисква най-много усърдие и постоянство. Затова направихме http://lexicum.net
 75. 75 Профил на Окото
  Окото
  Рейтинг: 1438 Неутрално

  До коментар [#59] от "БамБам":

  Приятелю, не си заслужил честта да коментираш Александър Божков, който стана жертва на тъпо и отвратително ДС-арско активно мероприятие. Чрез съдействието на разни агенти като Бор и тем подобни.
  Александър Божков беше от основателите на АП, беше най-ерудираният й директор, беше основен двигател на приватизацията в България, беше един от най-компетентните министри за последните 20 години, беше чудесен водещ в Дарик радио и чудесен коментатор във вестник "Дневник".

  Александър Божков беше отстранен от правителството именно заради това, че пречеше на мафията, която направи всичко възможно да го дискредитира. Костов беше принуден заради манипулираното общ. мнение. След това десет години господата Татарчев и Филчев НЕ можаха да открият и грам откраднати стотинки, нито отвратителната преса мога да заснеме и една купена къщурка от Божков. Но успяхя да го разболеят от рак и да го вкарат в гроба. Отиде си без време, унизен от държавата, на която даде много.

  Затова замълчи и не пиши глупости.

  Част от диаметъра на кръга "Капитал"
 76. 76 Профил на biss Mark
  biss Mark
  Рейтинг: 1410 Неутрално

  И да спорите и да не спорите. Фактите показват само един период в историята на България при който БВП от -6% "ръст" през 1996 достига +4% за 1998
  http://www.indexmundi.com/bulgaria/gdp_real_growth_rate.html

  Crede quod habes, et habes. Sed etiam melior, puto.
 77. 77 Профил на hyram1
  hyram1
  Рейтинг: 616 Неутрално

  В страната ни има две политически партии и това са СИНЯТА КОАЛИЦИЯ И БСП.
  герб и ндсв са политически проекти,които чрез популизъм привлечат гласовете на голяма част от избирателте.
  Дпс и атака са маргинални обществни сегменти.
  Истината за БГА Балкан е,че беше ограбен при управлението на червените и Жан Виденов/ безспрно един честен човек/ беше принуден да го впише в списъка на ппредприятията ,които трябваше да се приватизрат, тъй като задълженията на БАЛКАН бяха над 400 милиона и на всичко отгоре дъравата наливаше всяка година по двадесет милиона за да го спасява .Правителството на Иван Костов при тази ситуация нямаше алтернатива освен приватизация.

 78. 78 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1114 Неутрално

  До коментар [#75] от "Okoto": За господин 10% ли ги разтягаш толкова локуми

 79. 79 Профил на Stream
  Stream
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#38] от "peshistia":

  При всички случаи!
  Защото на негово място в парламента щешеда има хора найстина милеещи за свободата и правата на хората. А не затънали в далавери подмазвачи, педали и психопати пишещи се за демократи!

  Хитростта пречи на мисълта!
 80. 80 Профил на Stream
  Stream
  Рейтинг: 1391 Разстроено

  До коментар [#75] от "Okoto":

  Имате право!
  "Ал.Бож" беше изключително интелигентен и бих казал почтен човек! Но самата приватизация бе започната и проведена абсолютно погрешно!
  Беше изключителен радиоводещ!
  Да го запомним с добро!
  Нека почива в мир!
  Амин!

  Хитростта пречи на мисълта!
 81. 81
  ****

  Този коментар беше изтрит в 13:38 на 14/02/2011 от неговия автор.

 82. 82 Профил на Емо
  Емо
  Рейтинг: 656 Неутрално

  В допълнение на писаното от hyram1 (#77):
  В една нормална парламентарна демокрация място имат само партии, които си избират (сменят) лидерите на форумите си. В България това са само СДС и БСП. Но тъй като при нас всеки си е по-по-най, се нароиха безброй лидерски партии и партиики, които разводняват народната енергия и по този начин чудесно обслужват БСП, която при един двупартиен модел не би имала никакъв шанс.

  Аз съм умнокрасив соросоиден либераст и съм благодарен, че не съм станал грознотъп путиновски диктатомачовец.
 83. 83 Профил на peshistiya
  peshistiya
  Рейтинг: 838 Неутрално

  До коментар [#79] от "Stream":

  А какво ги бърка Костов,същите тези "милеещи" за свободата и правата на хората да влизат в парламента?Това е много тъпо извинение,за мързеливите и безхарактерните като теб.Ако няма някой друг виновен за вашата материална и духовна мизерия не можете да спите спокойно!Айде Костов е виновен,че дори и в ЕС и НАТО вие си оставате същите мизерници!Спете си спокойно и на топло сега!

 84. 84 Профил на katiya
  katiya
  Рейтинг: 838 Неутрално


  До коментар [#75] от "Okoto":

  Александър Божков беше изключителна личност!
  Един ден истината ще излезе наяве, няма съмнение, но е жалко че този благороден човек си отиде така! Светла му памет!

 85. 85 Профил на Stream
  Stream
  Рейтинг: 1391 Гневно

  До коментар [#83] от "peshistia":

  Я внимавай какви ги плещиш,
  бе седераст прост!
  :-О
  Говедо тъпоумно, все Мангала Вие в главите, защото не може да мислите самостоятелно и Ви даде поле за омраза колкото Тихия океан! Писна ми от озверели "патладжанено сини", Сталинисти!
  :-О
  Сто години ще се молят на някакъв малоумен идиот, като на икона!

  Хитростта пречи на мисълта!
 86. 86 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1114 Весело

  На снимката
  Има сделка, да му мислят бальците .И така 10 години вече

 87. 87 Профил на peshistiya
  peshistiya
  Рейтинг: 838 Неутрално

  До коментар [#85] от "Stream":

  Хе хе хе хееееее,не видях отговор на въпроса който ти задавам бе,умньо.А иначе,обещавам да внимавам какви ги плещя,нали форумът ти принадлежи. Ама ти си и забавен,не само скодоумен!

 88. 88
  ****

  Този коментар беше изтрит в 22:27 на 14/02/2011 от неговия автор.

 89. 89 Профил на Stream
  Stream
  Рейтинг: 1391 Гневно

  о коментар [#87] от "peshistia":

  Ти попита аз, ти отговорих!
  Ти ме обиди,"мързеливите и безхарактерните като теб", сега ще те обръщам с вътрешностите навън, като стара ръкавица!
  Подадох ти ръка, ти я захапа!
  И сега ще ти откъсна главата!
  Не си ми от калибъра, нещастна твар!
  Ти за кой ме мислиш?
  За баща ти ли?
  В грешка си!

  Хитростта пречи на мисълта!
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK