О.р. генерал Румен Миланов ще оглави БОРКОР със заместници Петко Сертов и Елеонора Николова

Румен Миланов<br />

© Надежда Чипева

Румен МилановВ сутрешната предаване на Би Ти Ви премиерът Бойко Борисов отрече появилата се информация, че генералът от резерва Румен Миланов може да замести вътрешния министър Цветанов при промени в кабинета.


"Не става за министър. Той ще бъде шеф на БОРКОР - Центъра за борба с корупцията и организираната престъпност към кабинета. Помолил съм го да покани за свои помощници Елеонора Николова и Петко Сертов", обяви Борисов.


Кои са поканените?
Румен Миланов е сегашен секретар на Съвета за сигурност към премиера и негов съветник, един от авторите на новата Стратегия на национална сигурност. Той е бивш директор на НСБОП от май 2000 г. когато замени подалия оставка Кирил Радев при правителството на Иван Костов.  Остава на този пост до лятото на 2004 г. по времето на коалицията между НДСВ и ДПС, когато главен секретар на МВР беше Бойко Борисов.


Беше сменен като шеф на НСБОП от ген. Валентин Петров и назначен за директор на Националната служба за охрана, която е на подчинение на президента. През април 2007 г. се пенсионира, а президентът Първанов го награди с орден "За военна заслуга"- първа степен.


На 12 ноември миналата година Миланов учреди неправителствената организация "Национално движение за гражданска сигурност" и стана председател на управителния му съвет. Като част от дейността му беше обявено създаването на доброволчески отряди, които да подпомагат МВР. 


Петко Сертов пък е бивш шеф на Държавната агенция "Национална сигурност" (ДАНС). Той е първият ръководител на спецагенцията, която беше създадена от тройната коалиция и работи от 2008г. Малко след назначаването му стана известно, че негов съветник е бившата барета и настоящ обвиняем по делото "Октопод" Алексей Петров. Името му нашумя и когато стана известно, че той лично е разпоредил разработката на ДАНС "Галерия", в която през 2009г. бяха подслушвани журналисти.


Сертов беше освободен от поста си в ДАНС около месец след идването на ГЕРБ на власт. Той подаде оставка по свое желание, което беше единственият начин да бъде отстранен от поста, тъй като по закон имаше петгодишен мандат. Тогава се твърдеше, че решението му е дошло след неофициален разговор с премиера Бойко Борисов. В съобщението, с което правителствената пресслужба оповести приемането на оставката му, се казваше, че премиерът "изказва своята благодарност на Петко Сертов за досегашната му работа начело на ДАНС".


Още на следващия ден беше обявено, че Петко Сертов ще бъде назначен за генерален консул на България в Солун. Три месеца по-късно - още преди да е заминал за назначението си, правителството го отзова, тъй като беше замесен в скандала около предадената от "лоялния гражданин" Алексей Петров справка на ДАНС с класифицирана информация за членове на кабинета "Станишев". Тогава премиерът Борисов обяви, че е снел политическото си доверие от него.


В средата на миналата година Петко Сертов беше огласен като сътрудник на бившата Държавна сигурност. Той е бил щатен служител на Второ главно управление на ДС (контраразузнаването) от 1984 г. Справки в електронните регистри показват, че е член и на тайното братство "Братство и чест".


Понастоящем Елеонора Николова е заместник-председател на Единна народна партия с лидер Мария Капон и съветник в парламентарната антикорупционна комисия. Тя е бивш депутат от СДС и бивш кмет на Русе, където победи на частични избори през 2002 г., а после и на редовните местни избори през следващата година. На парламентарните избори през 2005 г. е избрана за депутат от листата на СДС, а през март 2007 г. напуска групата и заедно с Димитър Абаджиев ( напуснал ДСБ ) и Мария Капон ( изключена от групата на ОДС в предишния парламент) основават сдружението "Европейски демократичен път".


На делото за конфликта на интереси в консултантските договори на Ахмед Доган на първа инстанция във ВАС Николова представляваше парламентарната антикорупционна комисия като страна. Преди втората инстанция с гласовете на ГЕРБ и "Атака" тя беше оттеглена от делото по настояване на ДПС и заменена с адвокат от Добрич. Преди два дни петчленният състав на ВАС излезе с окончателното решени, че няма конфликт на интереси по казуса с договорите на Доган, по които е получил около 2 млн. лв. като консултант на проекта за хидровъзела "Цанков камък".
В предишния парламент Николова, заедно с Татяна Дончева (БСП), Христо Бисеров (ДПС) и Илко Димитров (БНД), беше вносител на предизвикали скандал поправки в приетия от тройната коалиция за първи път закон за конфликта на интереси. Една от тях ограничи кръга на лицата със задължение да подават декларация за наличие на такъв конфликт, а с друга поправка от декларациите отпадна текстът, в който изрично се посочваше, че за неверни данни се носи Наказателна отговорност.
На последните парламентарни избори през 2009 г. Елеонора Николова беше мажоритарен кандидат на партията на Яне Янев "Ред, законност и справедливост" в Пазарджик, но не успя да спечели депутатско място.


Румен Петков приветства назначенията


Бившият вътрешен министър Румен Петков коментира пред "Дневник", че не вижда нищо странно в бъдещите назначения и според него те могат да будят само приветствия. През последните 20 години държавата не е коректна към хората, работили за нея и периодично е имало вълна на изритване на улицата на хора от службите и то в пълноценна възраст, с изключение на периода 2005-2009 г., когато чистките бяха туширани, каза Петков. По думите му Румен Миланов е изключително подготвен и почтен човек, с много опит. Петков отказа да коментира, че това може да е сигнал за пренареждане на сектора за сигурност.


Бившият вътрешен министър Михаил Миков коментира, че само с преместване на пешките нищо няма да се постигне. Той призова управляващите да си ревизират политиката в сектора сигурност, дотогава всякакви кадрови промени били без значение.


В БСП повечето не бяха слушали интервюто на премиера Бойко Борисов и научиха от журналистите новината, че той готви Румен Миланов за шеф на БОРКОР, а за негови заместници - Петко Сертов и Елеонора Николова. Едни я приеха с изненада и обяснение, че при това управление няма нищо сигурно и всяка дума на премиера е предпоследна, а други - напълно спокойни дори я неглижираха, като лидера на БСП Сергей Станишев, по чието време Сертов ръководеше ДАНС. Той коментира информациите за оттегляне на Русия от проекта "Бургас-Александруполис", тъй като "говоря по теми, от които разбирам", а ДАНС и кадровите смени не го вълнуват.


Какво е БОРКОР?


Центърът за превенция и противодействие на корупцията и организираната престъпност е структура към Министерския съвет. Освен кабинета пряк началник на новата администрация е специален методически консултативен съвет с шеф вътрешния министър Цветан Цветанов. Центърът всъщност е нещо като аналитично звено, което ще планира мерки и политики.


При създаването му кабинетът съобщи, че е направен по германски модел. Беше обявено, че се създава с основната цели да внедри "високоефективни методи и доказани в практиката съвременни решения за изпълнението на държавната политика в областта на превенцията и противодействието на корупцията и организираната престъпност".


Друга задача, възложена на центъра, е да подпомага централната и местната власт при разработването на политики за превенция на корупцията и организираната престъпност. Правителството обяви, че го създава и за да подобри взаимодействието и координацията между държавните органи, гражданското общество, медиите и бизнеса.


Центърът получи значителен ресурс от държавата – щат от 155 души и бюджет от над 16 млн. лв. Новата структура ще работи в самия център на София – на пл. "Св. Неделя". С решение на кабинета му беше дадена част от сградата на Министерството на здравеопазването.


Цветлин Йовчев изпревари намеренията на Борисов за промени в ДАНС


В интервюто си за Би Ти Ви премиерът Бойко Борисов заяви, че е възможно да има кадрови промени в ДАНС, ако ръководството й не може да защити сигурността и информацията, с която работи. "Тогава тази служба генерира проблеми със сигурността, а не спокойствие", коментира премиерът. Според него позицията на ДАНС, че  взривът пред вестник "Галерия" не е тяхна работа е неправилна. "Откъде знаят дали това не е терористичен акт?", попита Борисов.
Часове по-късно директорът на агенцията Цветлин Йовчев е депозирал оставката си, а пресцентърът на МС огласи мотивите в нея: "оценката ви като министър-председател за цялостната дейност на ръководената от мен Държавна агенция "Национална сигурност"; неколкократно изразеното недоверие като председател на ДАНС; неоправдаване на очакванията ви по отношение на това кои следва да бъдат приоритетите и какво конкретно следва да върши агенцията, съгласно действащия в момента Закон за ДАНС"


В понеделник ще бъде предложен пакет от мерки, включително и законодателни по специалните разузнавателни средства, които ще трябва да се спазват, съобщи премиерът.


На въпрос при какви обстоятелства би се разделил с вицепремиера и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов премиерът отговори: "Ако има вина. Вина е, ако не се установи необходимата организация, ако не се направи така, че службите да работят в услуга на обществото. Дали Цветанов има вина – това е работа на прокуратурата."Още от интервюто:


Борисов коментира и назначаването на Цветанов и като председател на предизборния щаб на ГЕРБ: "Той ще си вземе отпуск и няма да си изпълнява двете дейности едновременно." Борисов каза още, че ГЕРБ ще обяви своя кандидат за президент през юни или юли, но не изключи възможността да се съчетават позициите председател на щаба и кандидат.


Като ситуация "гузен негонен бяга" определи премиера обвиненията на Алексей Петров за негово участие в покушението срещу Петров през 2002 година. "Понеже казах, че хората, които през 1997 година сложиха взрива, отново са направили подобно нещо, той може би се е разпознал в думите ми и се е помъчил да се защити в съда", заяви Борисов.


За вчерашния инцидент с кола на НСО от кортежа на Борисов премиерът каза, че не е видял в коя част на пътя се е движила пилотната кола от кортежа, но според него скоростта не е била превишена и шофьорите на кортежа не са виновни в случая. Борисов обяви, че е помолил директора на НСО да говори пред Министерския съвет днес и да обясни какво точно се е случило и какви мерки ще бъдат взети.

Коментари (170)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 2. 2 Профил на Reveal
  Reveal
  Рейтинг: 808 Неутрално

  Главния слуга мрази демокрацията. Проява на немощ и страх е упражняването, правенето и изобщо извличането на позитивите и от привилегиите предоставящи се на обществото да бъдат дефинирани като опити за политическа дестабилизация.

  Ето го неговото мнение от декември 9-та година, което обяснява защо този взрив помага на кабинета тъй като всички против упрявлението стават заподозрени и нарочени независимо от мотивите:

  "Тези хора са много добре интегрирани в обществото, гледат телевизия, слушат новини и като видят, че правителството, което и да е то, малко се огъва, те мигновено започват да правят акции. Същото са го правили и на предишното правителство, и на по-предишното"

  http://vbox7.com/play:6f6ee295

  "Да се махаш от тази банка веднага миличка. Шефа й е параноик и измъчва момчето само защото чело някакви си книги и филми за обири" из Призрачния град
 3. 3 Профил на Stream
  Stream
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  И какви ще са промените!
  Дражков ще стане Шефна ДАНС? За награда за товаче с брат си се пробваха да си заграбят половин София? И то със "фалшифициран"подпис на г-н Борисов тогава , кмет на София!?! Ако беше наистина фалшифициран щеше ли Дражков да стои почти начело на служба, като тази в някоя нормална страна?
  И от кога службите в България ще започнат да работят в интерес на обществото?
  Вчера и онзи ден Цветанов (Мъртвороденото) заплашваше с "детектор на лъжата" тези които пуснаха СРС за безобразията на премиера!
  Аиде стига циркаджилъци!
  Че ни омръзнахте!

  САМО "ЖУРНАЛИСТИТЕ" ВИ ВЯРВАТ ОЩЕ!

  Хитростта пречи на мисълта!
 4. 4 Профил на worner
  worner
  Рейтинг: 434 Неутрално

  То за комунистите почивен ден няма, но просто да знаят, че скоро властта няма да помиришат!

 5. 5 Профил на heineken
  heineken
  Рейтинг: 701 Неутрално

  "Откъде знаят, дали това не е терористичен акт", попита Борисов.

  Че кой да знае, Карагьозова?!? Или работата на ДАНС е да прави и разпространява РЗС-та

 6. 6 Профил на Stream
  Stream
  Рейтинг: 1341 Весело

  До коментар [#1] от "lz2":

  Пак се исказа " премъдро"?
  Ей ГЕРБаджиски "чайник" я измисли нещо ново!
  Ама, как като няма нищо под фуражката.

  Хитростта пречи на мисълта!
 7. 7 Профил на Stream
  Stream
  Рейтинг: 1341 Любопитно

  До коментар [#4] от "worner":

  Та Вие сте си навласт!
  И не сте слизали от 66 години!

  Хитростта пречи на мисълта!
 8. 8 Профил на andimo
  andimo
  Рейтинг: 541 Неутрално

  Тикво,при бай Ставри.Няма да се отървеш,средното същество.Подчинена на гоце приматка.

 9. 9 Профил на Dehumanizer
  Dehumanizer
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Милиционерите продължават да ни занимават със себе си. Техните проблеми не са наши проблеми. Взаимните им подслушвания, платени с нашите пари и писанията им във вестниците им, не би трябвало да занимават обществото повече от жалванията и дрязгите на всички други наемни прислужници. Когато прислугата стане прекалено досадна и троши имуществото в къщата, се гони и се назначава нова, като при това се намаля бройката ѝ до разумния минимум.

  «Высокоэффективная экономика при отсутствии реальных политических и гражданских свобод - хрустальная российская мечта.»
 10. 10 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2556 Неутрално

  До коментар [#3] от "Stream":

  Нека не забрявяме че Драшков беше уволнен в първите дни от управлението на ГЕРБ но за съжаление уволнението бесхе изпълнено бездарно и тоя червей успя да осъди ДАНс да го върнат на работа.

 11. 11 Профил на Gouverneur général
  Gouverneur général
  Рейтинг: 968 Любопитно

  Държавна сигурност като лаборатория за капитализма в България преди 1989 г.
  http://www.democ.uci.edu/research/conferences/documents/dimitrov.pdf
  Трайността на тази симбиоза между бивши ДС служители, бившата комунистическа партия, и новата демократична държава е последици за нашето разбиране за характера на трансформациите в посткомунистическа Европа.
  Новите предприемачи могат да разчитат на техните връзки с работниците и служителите за сигурност на държавата (техните бивши колеги), както за информация и защита от съдебно преследване за незаконна дейност.
  Съдебната власт и законодател са също добре инфилтрирани от сигурност служителите в държавата и информатори цял 1989 - 2009 период. По този начин цял държавен апарат в посткомунистическа България е насочен към позволяване бизнесмени с Държавна сигурност връзки да се развиват.
  То е малко парадоксално, че Държавна сигурност, която е предназначена да служи като репресивни мерки на комунистическата държава, с течение на времето се превърнд в лаборатория за капиталистическф експериментиране.

  1945 г. започна ЗЛАТЕН ВЕК за ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ
 12. 12 Профил на ironhorse
  ironhorse
  Рейтинг: 526 Весело

  Днес ще бъде голямо виене, а утре (четвъртък ) Бог да ни пази.
  Русия се отказва от Бургас-Александруполис.

  Айде комунета на плювалника ....

  Бойко Борисов и ГЕРБ са еманацията на корупцията и мафията в държавата.
 13. 13 Профил на Stream
  Stream
  Рейтинг: 1341 Любопитно

  До коментар [#10] от "m17":

  Уволнен проформа, със съществени пропуски!
  Е в това са специалисти в държавната машина ДА НИ ЗАМАЗВАТ ОЧИТЕ с псевдозаконност и да се оправдават с "липса на състав на престъпление"!
  Така е, като се "милиционизира" и правораздаването и страната, като цяло! Страшно удобно е "ефективно"за пред "матриала"!
  Нали?

  Хитростта пречи на мисълта!
 14. 14 Профил на Венко
  Венко
  Рейтинг: 594 Неутрално

  "би се разделил с вицепремиера и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов, премиерът отговори: "Ако има вина".

  Г-н Борисов. Да има вина ли? Не е работа на прокуратурата да се произнася по вината. Това е работа на СЪДА.
  Но така сте се оплел в калчищата, г-н Борисов , че " ние хващаме виновниците, а съдът ги пуска".

  Първото, което трябва да схване БЪЛГАРСКАТА ИЗПЪЛНИТЕЛНА ВЛАСТ е, че трябва на изпълнява и обезпечава съдебните решения на БЪЛГАРСКАТА СЪДЕБНА ВЛАСТ . Иначе има територия, но не и ДЪРЖАВА.
  Иначе като на пожар. Тел. 112 получава съобщението за пожар,
  Изпращат го в Банкя, ако е там пожара, но пожарната команда очаква пряко обаждане от пожара при определена степен на горене. Или пък пожарната команда е застанала пред басейн "Спартак" и чака да се запали водата в басейна. Ако водата не се запали, ще се ловят водните пари.

  Жить стало лучше, жить стало веселее!
 15. 15 Профил на Stream
  Stream
  Рейтинг: 1341 Весело

  До коментар [#11] от "1980г. Комунизъм":

  Браво!
  Адмирации!
  От мене +!

  Хитростта пречи на мисълта!
 16. 16 Профил на Малката Пица
  Малката Пица
  Рейтинг: 800 Неутрално

  То въобще това ДАНС с какво се занимава?
  Предполагам повечето хора там се чудят каква далавера да рзвъртят, и да изкарат некой лев.

  С какво оправдават бюджета си от май 100-на милиона?
  Ако утре целия ДАНС го закрият някой ще разбере ли че ги няма, освен по това че ше намалеят скандалите в държавата.

 17. 17 Профил на атанас
  атанас
  Рейтинг: 1529 Неутрално

  А защо не се коментира друга част от изказването? Имаше едни думи за скандала със СРС, които звучаха като:
  "Ще търсим да накажем виновни, защото не може така да пускаш свои бивши колеги до слушалките да записват СРСта."
  Тази част не предизвика въпрос дали не е признание, че записите са истински, но наказани ще има само за изнасянето им, явно и няма да се коментира в пресата, а е най-важната.

 18. 18 Профил на Малката Пица
  Малката Пица
  Рейтинг: 800 Неутрално

  До коментар [#4] от "worner":
  "То за комунистите почивен ден няма, но просто да знаят, че скоро властта няма да помиришат! "

  Е как няма, хей го Боко Борисов и Цецка Цачева, и двамата стари комунисти от БКП , са на възлови места в държавата.

 19. 19 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 701 Неутрално

  Борисов: Възможно е да има кадрови промени в ДАНС.

  Неуспешен експеримент и предлагам да се закрие.Може да се види големи държави като Германия, като Англия, как работят техните служби. Ние направихме някакъв микс между етикети - „българското ФБР" и „руското КГБ". Събрахме някакви хора в някакви къщи и ги нарекохме агенти.

 20. 20 Профил на barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  Рейтинг: 1341 Неутрално


  След
  "приватизацията" на спец-службите 2001-2009 г. никак няма да е лесно .... много червени говеда има там. Да тръгва с фадромата

  => БАЙ ГЪЗЗЗ е ТÈХНОТО ЗНАМЕ и ГИ ДОВЕДЕ В => КЛОЗÈТА !!
 21. 21 Профил на Gouverneur général
  Gouverneur général
  Рейтинг: 968 Неутрално

  http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/f/fc/Vilnius_KGB_Wiretap_Room.jpg
  КДС стая за подслушване.

  1945 г. започна ЗЛАТЕН ВЕК за ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ
 22. 22 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1389 Любопитно

  До коментар [#10] от "m17":

  Хмм.. Дали е въпрос на къса памет, или е опит за възхвала на добрия ГЕРБ и престиране на стандартните упреци към лошият съд.
  Драшков бе уволнен от МС с председател Сергей Станишев. През 2008 г. И се вдигна вой. Повсеместен. Защитиха го Румен Петков и Ахмед Доган. Защити го и мутрата. Чрез умното Цвъ.
  Странна коалиция се образува около търговеца на ценна информация..
  После, лошият съд го върна. На МС с председател Бойко Борисов. А Дневник учтиво ни уведоми за странното съглашателство между съда на бъдещия омбудсман и кабинета: "През октомври т.г. Върховният администравитен съд отмени решението на Министерския съвет, с което Иван Драшков беше освободен от поста зам.-шеф на ДАНС. Решението не беше окончателно,но то не е обжалвано от Министерския съвет."  Ecrasez l’infâme
 23. 23 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2494 Неутрално


  До коментар [#17] от "атанас":

  И какво от това,ако са истински???Много ви се иска от нищо да направите нещо!Те и в Европарламента,дори от хорска срама,не ви обърнаха внимание!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 24. 24 Профил на charlyb
  charlyb
  Рейтинг: 861 Неутрално

  До коментар [#4] от "worner":
  Те и да искат не могат да я миришат - заровени са до ушите в нея и са претръпнали от миризмата ѝ.
  Миришем я ние.

  Протестите ще стимулират управляващите да започнат реформи – протестират нереформираните, онези които смучат от държавата!
 25. 25 Профил на sorens
  sorens
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Да назначи Мишо Бирата за шеф на МВР.
  А за шеф на ДАНС става Вучката.
  "Нема кво" да му мисли, че от тва мислене тиквата започна да се пука, челно.

 26. 26 Профил на stoiank
  stoiank
  Рейтинг: 1096 Неутрално

  Не възможно, а ЗАДЪЛЖИТЕЛНО е да има промени в ДАНС. То не беше теч на информация, неадекватни изказвания и т.н.
  Нещо в тази служба не е наред, а тя има огромно политическо влияние с информацията, която разполага. Да не говорим, че е прекалено много в медиите за такъв вид дейност.

 27. 27 Профил на ivanj
  ivanj
  Рейтинг: 434 Неутрално

  май никой вече не коментира какво се говореше в тези записи- как боко прави чадър на фирми ,как кадрува, как депутати кадруват и т.н. А истината за корумпираното управление на герб е в разговорите .

 28. 28 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1792 Неутрално

  До коментар [#4] от "worner":

  Е те правителство имат, колко повече власт да помиришат!?

 29. 29 Профил на Веселин Николов
  Веселин Николов
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Какво става с делото за фалшифицирания подпис на Борисов, с който брата на Иван Драшков завзе 14 дка в кв. Стрелбище? Защо медиите млъкнаха по този въпрос, веднага щом Драшков бе възстановен на работа от съда и оттогава дума не се обелва по въпроса? Някои май ни смятат за много късопаметни. Интересно е, че адвокат на Петър Драшков по това дело е депутата от Атака Явор Нотев, който е шеф на подкомисията за СРС-тата н НС. Как можем да очакваме обективност и прозрачност от тези хора?

 30. 30 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2494 Неутрално

  До коментар [#27] от "ivanj":

  Нищо,АМА НИЩО няма в тези записи,само ви се иска!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 31. 31 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1792 Неутрално

  До коментар [#23] от "lz2":

  Ако е нищо, защо премиерът излъга в парламента, че записите не са истински!?

 32. 32 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 2482 Неутрално

  "Понеже казах, че хората, които през 1997 година сложиха взрива, отново са направили подобно нещо, той може би се е разпознал в думите ми и се е помъчил да се защити в съда", заяви Борисов.

  Ама много впечатлителен станал Боко. Имат си те някакъв мутренски шифър и само те двамата си знаят за какво става дума. Тиквата като казал за туй, Трактора се сетил за онуй, та затуй... Е-ееех, мъко герберастка.

 33. 33 Профил на Gouverneur général
  Gouverneur général
  Рейтинг: 968 Любопитно

  http://en.wikipedia.org/wiki/Eastern_Bloc_politics
  Източния блок с политиката си следва Съветския съюз с инсталирането на съветско контролирани комунистически правителства в Източния блок през процес на блокада за политика и репресии. В резултат са правителства, съдържащи следи от западните демокрации първоначално за да прикрият този процес.
  След като е на власт, на всяка страна от съветския контролирани комунистически партии са под постоянен контрол на администрацията, политическите органи, полицията, обществени организации и икономически структури, които да гарантират, че няма ефективна опозиция и не биха могли да възникнат и за контрол на социално-икономическия и политическия живот в тях. Партия и социални агенти са били наети заедно с широко използване на тайни организации и полиция по модела на съветската КГБ за наблюдение и контрол на местното население.
  http://en.wikipedia.org/wiki/Eastern_Bloc_politics
  В целия Източен блок, както в съветска социалистическа република и останалата част от блока, Русия получи известност, и по-нататък naibolee vydajuščajasja nacija (най-известните нация) и rukovodjaščij narod (водещия руски народ). [ 9 ] Съветът насърчава поклонението на всичко, руско и възпроизвеждането на собствените си комунистически структурни йерархии във всяка една от страните в блока.

  1945 г. започна ЗЛАТЕН ВЕК за ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ
 34. 34 Профил на merkel
  merkel
  Рейтинг: 808 Неутрално

  ПАРИТЕ НА БНТ И БНР ЗА НАРОДА! ИЗПЪЛНЯВАТ ПОРЪЧКИТЕ НА ГОЦЕ! НЕПРИЕМЛИВО! Бойко да вземе мерки или няма да гласувам за ГЕРБ! ОТъкде накъде с моите пари ще се правят поръчкови държавни медии а няма пари за увеличение на минималната работна заплата???

  Някак си е разбираемо кръга от медии ръководени от ГОЦЕ да изпълняват поръчки и атакуват правителството но е напълно НЕПРИЕМЛИВО безсилието и малодушието с което Борисов приема поръчките и атаките от държавните телевизия и радио! Които с моите данъци изпълняват мокрите поръчки на Гоце и кръговете от ДС! Които никога не са излизали особено от БНР!

  От кого се ръководи БНР? Лично назначение на ДС и ГОЦЕ! Валери Тодоров САМ се определя като комунист! Не като социалист а като комунист! И напълва радиото с хората на тройната коалиция на ключови постове! Личният ПР на Румен Петков главътъ и т.н.

  Анкова също е лично назначение на Гоце! И тъй като СРС-скандалът от МВР беше малък и трябваше да се отвори фронт и по друга линия Гоце нареди да стартира по БНТ така нареченият от тях медицински СРС сандал.

  Недопостуми е с парите на данъкоплатците така да се гаврят и управляващите да проспиват това! Само един Волен Сидеров тръгна да ни защитава! А пари за увеличение на минималната работна заплата нямало?!?! Е как ще има като 150милиона лева се дават за тройната коалиция и лично на ГОЦЕ за да атакува правителството и тов изборна година....БЕЗУМИЕ!

  Необходимите 3 милиона на месец за увеличение на минимална работна заплата ще дойдат от БНТ и БНР! И ако Борисо в не предприеме необходимите мерки веднага - НЯМА ДА ГЛАСУВАМ ЗА ГЕРБ! Писна ми с моите данъци некви дето сами се определят като комунисти да се гаврят! ПИСНА МИ!

 35. 35 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2494 Неутрално

  Няма да влизам в полемика с педатели,но ще отбележа,че може да са проведени разговори,НО ДА НЕ СА С ТОВА САДЪРЖАНИЕ!!!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 36. 36 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 2482 Неутрално

  Тиквата отново кърти бетона с откритието, че вина имало когато не се направи така, че службите да работят в услуга на обществото. Друго си е да работиш в услуга на Мишо-Бирата в ущърб на обществото. Боко е дебил.

 37. 37 Профил на politika
  politika
  Рейтинг: 488 Любопитно

  Илюзията ГЕРБ започна да свършва!!Цвъ.Цвъ. оцвъка всичко което можа и Борисов е принуден да го отстрани от министерските постове "временно" за да бъде шеф на предизборния щаб.Какво следва."Червените кмери"-БСП ще организира протести на все по обедняващите Българи и с право,ще им напомни колко пъти вдигаха заплати и пенсии, а в този период инфлацията ще се повиши до 5-6%,БВП изобщо няма да има ръст,безработицата ще се увеличи макар и малко и политическия сеир започва с Го.Първанов.А ..сетих се имаше и СИНЯ коалиция ..тя милата къде ще бъде????При народа (БСП)на протестите или .."вятър ги вее на бял кон"

 38. 38 Профил на ь
  ь
  Рейтинг: 1341 Разстроено

  Цвъки в отпуск? "Елегантно лъзване"?
  За мене, това е ужасна новина! Тоя, докато беше "зает" с работа, не млъкна, пък сега, когато по цял ден ще е свободен да агитира!

  Простотията ходи по хората! Затова обичам животните! Цъкам само "+" ... но не на всички :)
 39. 39 Профил на Веселин Николов
  Веселин Николов
  Рейтинг: 488 Неутрално

  До Меркел или Попай, както е известен във форума на Канал3 или Николай Бареков, както е истинското му име: Човече, ставаш за смях на всички. Поспри се малко.

 40. 40 Профил на gonzalez
  *****
  Неутрално

  Точно Елеонора Николова И Петко Сертов ли намери да се борят с корупцията,ега ти!?

 41. 41 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 701 Неутрално

  До коментар [#23] от "lz2": От Брюксел не бият, а наказват....
  Евродепутати критикуват злоупотребата със СРС-та в България
  16.02.2011 08.28
  http://dnesplus.bg/News.aspx?n=521123
  Европейската комисия иска гаранции срещу незаконно подслушване у нас
  15.02.2011 21.31
  http://dnesplus.bg/News.aspx?n=521104
  ЕК размахва пръст на Бойко заради подслушването
  http://www.varnanews.com/index.php?option=com_content&view=article&id=1569:2011-02-15-21-43-22&catid=45:newsworld&Itemid=90

 42. 42 Профил на heineken
  heineken
  Рейтинг: 701 Неутрално

  До коментар [#35] от "lz2":

  Педател ще да е неологизъм съставен от педал+предател

 43. 43 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 701 Неутрално

  До коментар [#42] от "heineken":
  ...плюс - Русия днес излиза и от проекта Бургас-Александруполис...

 44. 44 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 2482 Неутрално

  Цвъки ще излиза в отпуск по майчинство щото ще ражда слонче. При проверката, която лично Боко извършил вече се виждало хоботчето на плода. Идеята за ин-витро заплождане на Цвъки дошла от символа на дясната партия у Уорликленд. И тъй наще взели задницата от Фидоошу, злопаметността на премиера, засмукващата сила на шестокъщника и ето ти новият символ на ГЕРБ.

 45. 45 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 701 Неутрално

  Премиерът отсече - "Не става за министър". Той само ставащите ги назначава за министри - разбира нещата по същина. Когато не схващаш нещата правилно, това значи, че недовиждаш ...

 46. 46 Профил на george11
  george11
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Дали вече не е време "бръмбарите" да затворят самата ДАНС! Защото с тези назначени чичови, вуйчови, лелини, с тези шефове - отпадъци от Татово време, с тези маргинални служители,които май че само гледат да продадат информация за публикуване от поръчкови журналисти, тази институция стана излишна, че и опасна. Да си хващат служителите на новата ДС чукалата и кой откъде дошъл. А премиерът да не се кахъри,че трябва да им даде заплатите при уволнение - по-добре да се махнат по-рано, вместо да докладват на помака Алексей-Асан какво се прави сега в Д(АН)С. Виждате, че старши лейтенант Альоша не се свени да омаскари министрите и премиера и да си заслужи отново като "лоялен гражданин" място под слънцето.

 47. 47 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 701 Неутрално

  До коментар [#46] от "george11":
  "george11", ти хронично тъп или хронично ограничен си?

 48. 48 Профил на bate_Ventzi
  bate_Ventzi
  Рейтинг: 701 Неутрално

  Както правилно забеляза "ivanj" , никой вече не говори за съдържанието на скандалните СРС-та. А в тях в прав текст става въпрос за политически чадър на най-високо равнище над контрабандата и над назначените червени олигарси на прехода като Мишо Бирата.
  Острите атаки на Борисов,Цветанов и техните слуги, ненормалниците Сидеров и Бареков,срещу журналистите които не се страхуваха да задават неудобни въпроси на властта, очевидно дадоха резултат. И без това изтръпналите големи телевизии и радиа, рязко смениха тематиката и сега от сутрин до вечер ни заливат с теми като раната на челото на министър-председателя, получена от някой неблагодарен ритнитопковец, който премиерът не е назначил за старши на митническо гише.

  Що се отнася до ДАНС, трябва да се отбележи,че Борисов и Цветанов не само,че не закриха тази рожба на омразната тройна коалиция, а я приобщиха по-близо до властта като я превърнаха в машина за репресии включително срещу собствените си министри и шефове на агенции.
  Огромният бюджет и неоправдано високи заплати в тази служба,както и скандалите който тя генерира през последните седмици са достътъчен повад да бъде закрита. Вместо това на гърба на данъкоплатците ни се закача нов самар наречен БОРКОР - нова ченгеджиийница в която на всичко отгоре ще бъде поканен Станишевския кадър и човек на ДС - Петко Сертов, което е поредното доказателство за приемствеността между сегашните и предишните управници.


 49. 49 Профил на george11
  george11
  Рейтинг: 488 Неутрално

  До коментар [#3] от "Stream": Много добре си написал ника на английски (струя, поток), но ДраШков се пише с Ш , не с Ж.

 50. 50 Профил на heineken
  heineken
  Рейтинг: 701 Неутрално

  До коментар [#43] от "latcho59":

  Россия излиза от нещо съществуващо само на хартия, а аз ще си направя харакири с 2-3 суджука и кана червено вино

 51. 51 Профил на george11
  george11
  Рейтинг: 488 Неутрално

  До коментар [#47] от "latcho59": Е, отличавам се от теб, но това не означава, че всички, които не са като теб, са идиоти. Може да е обратното: този,който обижда другите, да има комплекс за малоценност. Съжалямам, тъпчо, иди си пий хапчето и друг път не е за предпочитане да обиждаш коментиращите.

 52. 52 Профил на bate_Ventzi
  bate_Ventzi
  Рейтинг: 701 Неутрално

  До коментар [#39] от "comtec":

  И аз през тази дни направих за себе си това откритие.Просто ме изпревари да го напишеш.
  Меркел - Николай Бареков.
  Не е трудно да се разпознае тази маниакална безпросветност.

 53. 53 Профил на Стенли1
  Стенли1
  Рейтинг: 488 Разстроено

  До коментар [#22] от "Graf": Като свински черва са се омешали графе. И в зависимост от моментния интерес или се галят или си бъркат по разни дупки. Това е целият т.н. политически елит и сферата на сигурността.

 54. 54 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 701 Неутрално

  До коментар [#50] от "heineken":
  Винаги съм се чудел, как е правилно - Сепуко или Харакири ... а то било секуро...


 55. 55 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 701 Неутрално

  До коментар [#51] от "george11":
  При конкурс "за най - голям неграмотник на форума" -"george11" грабваш приза с официална церемония. Нарцис, сам ли си слагаш плюсове. Страдаш от нарцистично личностно разстройство, а голям келеш? Страдай тогава.

 56. 56 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 701 Неутрално

  До коментар [#50] от "heineken":
  Който пие, зло не мисли - който черпи, да му мисли!

 57. 57 Профил на Чеша си езика
  Чеша си езика
  Рейтинг: 808 Разстроено

  До коментар [#1] от "lz2":

  Изпревари ме.

  Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.
 58. 58 Профил на george11
  george11
  Рейтинг: 488 Неутрално

  До коментар [#55] от "latcho59": Навремето като студенти ходехме на упражнения в психодиспансера на 4-и километър. Там имаше един тих луд, казваше се Белият лъв заради буйната му бяла коса, която обхващаше като ореол главата му. Този човек уж се държеше сравнително нормално,но непрекъснато се рънкаше с другите тихи луди. Но малко да го закачиш, започваше да крещи, да обижда, да хвърля слюнки , да изпада в истерия и недай си боже ако наблизо се окажеше камък - направо ще те убие. Ти да не си внук или племеник на Белия лъв?

 59. 59 Профил на merkel
  merkel
  Рейтинг: 808 Неутрално

  ПАРИТЕ НА БНТ И БНР ЗА НАРОДА! ИЗПЪЛНЯВАТ ПОРЪЧКИТЕ НА ГОЦЕ! НЕПРИЕМЛИВО! Бойко да вземе мерки или няма да гласувам за ГЕРБ! ОТъкде накъде с моите пари ще се правят поръчкови държавни медии а няма пари за увеличение на минималната работна заплата???

  Най-яркият пример за ченгеджийницата и пърчките на ГОЦЕ е разбира се онзи сополанко от БНР който изпълни поръчката по злепоставяне на Б-я правителството и лично на премиера на пресконференцията пред еврокомисаря Малтстрьом! Всички очаквахме Сашо Диков да изпълни поръчката но дори Диков се оказа че има малко патриотизъм и морал и в ефир Сашо Диков изрази възмущението си ото пърачката на пикльот от БНР и заяви че никога дори не си е помислял да пита и злепоставя България по този начин!

  Някак си е разбираемо кръга от медии ръководени от ГОЦЕ да изпълняват поръчки и атакуват правителството но е напълно НЕПРИЕМЛИВО безсилието и малодушието с което Борисов приема поръчките и атаките от държавните телевизия и радио! Които с моите данъци изпълняват мокрите поръчки на Гоце и кръговете от ДС! Които никога не са излизали особено от БНР!

  От кого се ръководи БНР? Лично назначение на ДС и ГОЦЕ! Валери Тодоров САМ се определя като комунист! Не като социалист а като комунист! И напълва радиото с хората на тройната коалиция на ключови постове! Личният ПР на Румен Петков главътъ и т.н.

  Анкова също е лично назначение на Гоце! И тъй като СРС-скандалът от МВР беше малък и трябваше да се отвори фронт и по друга линия Гоце нареди да стартира по БНТ така нареченият от тях медицински СРС сандал.

  Недопостуми е с парите на данъкоплатците така да се гаврят и управляващите да проспиват това! Само един Волен Сидеров тръгна да ни защитава! А пари за увеличение на минималната работна заплата нямало?!?! Е как ще има като 150милиона лева се дават за тройната коалиция и лично на ГОЦЕ за да атакува правителството и тов изборна година....БЕЗУМИЕ!

  Необходимите 3 милиона на месец за увеличение на минимална работна заплата ще дойдат от БНТ и БНР! И ако Борисо в не предприеме необходимите мерки веднага - НЯМА ДА ГЛАСУВАМ ЗА ГЕРБ! Писна ми с моите данъци некви дето сами се определят като комунисти да се гаврят! ПИСНА МИ!

 60. 60
  ****

  Този коментар беше изтрит в 11:20 на 16/02/2011 от неговия автор.

 61. 61 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 701 Неутрално

  До коментар [#58] от "george11":
  Това, което съм запомнил от студентските си години е пренебрежителното и дори презрително отношение което имах към завършилите работнически факултет, като теб - "george11". Чрез рабфак влизаха в университетите само верни партийни твой неграмотни другари - състуденти.

 62. 62 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1667 Неутрално

  Хах, тука е пълно с бисери. Петко Сертов ще бори престъпноста. Владо Кузов шеф на детска градина. Цецо не бил уволнен, ма излиза в голяма отпуска. Руменчо не става за министър, ама поема длъжноста.
  Господи, мислите се блъскат в Боковата тиква и излизат на принципа на числата от тотото.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 63. 63 Профил на merkel
  merkel
  Рейтинг: 808 Неутрално

  БОРЕТЕ БЕЗРАБОТИЦАТА, А НЕ ЧЕНГЕДЖИЙНИЦАТА!
  Ченгетата нямат шанс срещу интелекта, уменията, качествата, способностите и знанията на Плевнелиев! Това ще обърне мача в полза на правителството.

  Очевидно че куклуводите имат за цел да вкарат правителството в спиралата на ченгеджийницата и скандалите. Самият факт че за един месец по телевизиите се изредиха всички възможни ченгета и запалката не слиза от медиите е достатъчен! Отговорът не може да бъде с ченгетата срещу ченегта. Да не говорим че Цецо милиционеру тотално се провали и компрометира.
  Отговорът трябва да е за истинските проблеми на хората! Те от ченгеджийница НЕ СЕ ИНТЕРЕСУВАТ!
  Ченгеджийницата интересува САМО и единствено партиите ченгетата и медиите! Но какви са реланите проблеми на хората?
  ВСИЧКИ абсолютно всички проучвания, анализи, коментари и двата синдиката-КНСБ и КТ ПОДКРЕПА И ТРЕНЧЕВ И ВСИЧКИ ЕДИНОДУШНО ГО КАЗВАТ-БЕЗРАБОТИЦАТА! Излезте на улицата попитайте и пак ще се уверите проблем №1 е БЕЗРАБОТИЦАТА! И то с огромно мнозинство. В момента това е единствения реален пробелм! И какво тогава е решението?
  Ами Цветанов като не може да бъде изгонен от кабинета поне да бъде понижен само в министър а новите вицепремиера да са и най-успешните министри Росен Плевнелиев и Трайчо Трайков! Те са и демократи и най-десните министри!
  На всяка ченгеджийница трябва да излиза вицепремиерът на инфраструктурата и безработицата - Плевнелиев и да обяснява в неговия стил ясно, точно и конкретно:
  За лот 1 на АМ Марица ще създадем 500 работни места до май месец!
  За лот 2 на АМ Марица ще създадем 800 работни места до юни месец!
  За лот 1 на АМ Струма ще създадем 1000 работни места до август месец!
  За лот 2 на АМ Струма ще създадем 1200 работни места до септември месец!
  За софийски околовръстен път-гара яна ще създадем 300 работни места до 2 месеца!
  За Кърджали-Подкова ще създадем 500 работни места до 40 дни!

  За санирането - създаването на работни места тук дори е само бонус! Това е наиситна реална политика в полза на хората. Сградите които биват санирани не само 50% от финансирането се поема от еврофондовете но спестяват на година хиляди левове! Точните числа мисля бяха 30 до 40% по-ниски сметки за ток и парно!
  След товаизлиза вицепремиерът по икономиката трайков и казва:
  С привличането на този инвеститор ще съзадем 200работни места със средназаплата 1000лева!
  Със стартирането на този енергиен проект ще създадем 1000 лаботни места с заплата 800 лева!

  РЕАЛНИТЕ ПРОБЛЕМИ и ТЕХНИТЕ РЕШЕНИЯ! Това е отговорът срещу ченгеджийницата! А не ченгета срещу ченгета!

 64. 64 Профил на rayo
  rayo
  Рейтинг: 599 Неутрално

  На въпрос, при какви обстоятелства би се разделил с вицепремиера и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов, премиерът отговори: "Ако има вина. Вина е, ако не се установи необходимата организация, ако не се направи така, че службите да работят в услуга на обществото. Дали има вина – това е работа на прокуратурата"
  -----------------------------------------------

  Интересно, че Борисов накара 2 министъра на здравеопазването скоропостижно да си отидат без доказана вина от прокуратора..... те обаче не бяха членове на Герб и затова се реагира по друга схема с мъчително протакане

  un buen dia empieza con un solo rayo
 65. 65 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 701 Неутрално

  До коментар [#58] от "george11":Виж "george11" твоя бивша състудентка...
  http://www.dnevnik.bg/analizi/2011/02/15/1044466_cacheva_ne_se_sramuvam_ot_bkp_zashtoto_beshe/

 66. 66 Профил на bate_Ventzi
  bate_Ventzi
  Рейтинг: 701 Неутрално

  До коментар [#59] от "merkel":

  Пред десетина години, в БНР бяха уволнени всички водещи журналисти, които чрез организацията "Свободно слово", спомогнаха на тогавашното правителство да дойде на власт. След открит и безскрупулен натиск от управляващите, Канал 3 беше изваден от пакетите на по-вечето кабелните оператори. Шоуто на Слави Трифонов пък беше натикано по мазетата , а в провинцията местните гаулайтери го допускаха до градските салони.

  Като резултат от всичко това, същите журналисти бяха възстановени на работа и радват слушателите с професионалната си работа. Канал 3 спечели уважението на зрителската аудитория поради което укперна финансово и стана предпочитан от много зрители, а Слави Трифонов се издигна като лидер областта на политическото ток-шоу.

  А онова правителство се сгромоляса на следващите избори и до ден днешен гледа властта през крив макарон.

  Та,че др.Меркел, т.е. др.Бареков, ето какъв план вещаеш на любимия си лидер-слънце.

 67. 67 Профил на ban
  ban
  Рейтинг: 699 Неутрално

  О .. меркел, ами ето Правителството се бори с безработицата, създава Нова агенция!!!

 68. 68
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 69. 69
  barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  Рейтинг: 1341 Любопитно

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 70. 70 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1667 Неутрално

  До коментар [#68] от "latcho59":

  Той доскоро и с Вълчев беше така. Ма нещо млъкна напоследък, може би щото се светна за далаверите на Вълчев с търговете..

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 71. 71 Профил на merkel
  merkel
  Рейтинг: 808 Неутрално

  Бойко Борисов вкарва Трактора в МТС-то?!

  Бойко Борисов вкарва Трактора в МТС-то?!Премиерът Бойко Борисов отговори на Алексей Петров часове след публичната атака за стрелбата по Трактора през август 2002 г. Боцна го, че се е „разпознал” за описаното за Цветелина Бориславова през март 1997 г. И държавнически натърти, че Петров е бил в ДАНС и е бил длъжен да опише съмненията си пред шефовете в Агенцията. Тогава с „разпознаването” е убийствен сарказъм. Сега Трактора може да се „дегизира” като Бабичката (Евгени Стефанов-Женята) и да отиде на рандеву с поредната си „мистериозна дама”...

  Всъщност Борисов е прав. Ако Петров наистина е „лоялен гражданин”, а не задкулисна дружка с „омерта” на Б.Б., то е трябвало точно по примера на американските граждани (Нима не точно Петров не набиваше в канчетата на слугинчовците в медиите да пишат малоумно за ДАНС като българското „ФБР”, но без кавички, разбира се..?) да даде информация на компетентните органи. Дори само ако беше „лоялен гражданин”, а не държавен служител в Агенция за сигурност. Ккаво да кажем за Борис Велчев след казаното от Петров във вторник..? Петров да не се помайва пред репортерките, а да отива при главния прокурор, щом като толкова много се „съмнява”.

  Както и друг път сме писали, инфото на уж много приятелския кръг на Цветелина Бориславова за кадровите намерения на премиера Бойко Борисов се оказа за пореден път пълна дезинформация. Предупреждавали сме колеги, че по линия на Румяна Бъчварова и Румен Миланов заинтересовани вкарват много черна дезинформация. Но те се изкушиха да играят остро и да тестват каналите си за инфо...

  От месеци Румяна Бъчварова не трябваше вече да е шеф на политическия кабинет на Б.Б. Но е. От месеци Румен Миланов трябваше да бъде министър на вътрешните работи. Но не е. Сега „дизайнерите” могат на воля да се обясняват и оправдават с характера на Бойко – от инат не сложил Миланов на мястото на Цветанов, защото те били разкрили „сценария”, ех.

  Бойко Борисов едва ли може да бъде сигурен за следващите ходове на Алексей Петров. Но най-много трябва да се притеснява за комбинациите на старите интриганти от ДС, пласирали се около партийни босове и „олигарси”, които „рисуват” Трактора във всички ципии срещу Генерала. В предизборната кампания ще бъдат раздухани още килърски истории, в които Б.Б. да бъде визиран като „знаещия” в сянка. Най-малко. Линията е ясна – Б.Б. да бъде вкаран в устойчив режим на обяснения.

  Но пък и Борисов продължава да дразни Петров и ДС-интригантите зад него и покрай него. Румен Петков дали няма да изпадне в пълна истерия, след като Б.Б. продължава да не маха „наглеца” Цветан Цветанов?! Трактора дали няма да получи стресница като при един случай в ДАНС, ехидничат негови врази в банкерските среди? На всичко отгоре и Румен Миланов няма да е министър. Но малинката на мелбичката е, че Петко Сертов ще му е заместник в БОРКОР. Това не е ли особено унизително за Петров?

  Но в същото време за пореден път става безпощадно ясно, че Б.Б. и Г.П. си играйкат игричките. В навечерието на заседанието на Консултативния съвет по национална сигурност при президента Георги Първанов неговият партньор в голямата политика Бойко Борисов му дава дружески нишан. Нима Петко Сертов не е човек на Георги Първанов до неприличие? Той се справи и със засуканите отношения между президента и Сергей Станишев, докато беше шеф на ДАНС. Сега Б.Б. ще го използва като вече публичен противовес на Цветелин Йовчев и Иван Драшков.

  Петко Сертов се добавя към другите „посредници” между Г.П. и Б.Б. – Валентин Златев, Емил Димитров. Тази конфигурация никак не е изгодна за Алексей Петров. В един момент Трактора може да остане без значима роля. „Гоце” толкова много иска да обслужи интересите на руснаците по „модела Шрьодер”, но без да се превърне в мишена на американците, че одма ще похарчи Трактора, ако се наложи. И ако янките му дадат знак и превърнат Петров в „цена”. Румен Петков може да писка, колкото си иска. А.П. може да напише писъмце на Уорлик. И да не спира да се пита защо Първанов не коментира съмненията му на „лоялен гражданин” за причастността на Б.Б. към атентата срещу него през август 2002 г.

  /bgsniper.com

 72. 72 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5612 Неутрално

  със стари балерини - нов балет !!! ашколсун !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 73. 73 Профил на Гогич
  Гогич
  Рейтинг: 1208 Весело

  До коментар [#29] от "comtec":

  Правилното изписване е "фалшифициран". Трябваше да направят експертиза на подписа на мутрата, ама да сте чули това да се е случило?! Просто мутрата каза, че му е фалшифициран подписа и всичко мина и замина.


 74. 74 Профил на Раз печки, раз кюнци
  Раз печки, раз кюнци
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Искам всичко в ДАНС да се изрине.. тотална чистка.. агентите на дс намръдали се там ВЪН.. ВЪН всичката измет която тормозеше гражданите последните 20г..

  " Бог ме е благословил с богатство и ще ми иска отчет "
 75. 75 Профил на ban
  ban
  Рейтинг: 699 Весело

  И Барселонски има право, но с Фадрома ми се вижда трудно ... една неутронна бомба ... и хоп няма го "матряла", и почваме да правим нов "матрял", на тъмно!!!

 76. 76
  ****

  Този коментар беше изтрит в 11:45 на 16/02/2011 от неговия автор.

 77. 77 Профил на Раз печки, раз кюнци
  Раз печки, раз кюнци
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  До коментар [#16] от "Малката Пица":

  С компромати се занимават глупак с компромати малко ли е ?

  " Бог ме е благословил с богатство и ще ми иска отчет "
 78. 78 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 701 Неутрално

  "Боркор"? мощна политико-икономическа корпорация, оплела с пипалата си всички сектори от бизнеса.

 79. 79 Профил на george11
  george11
  Рейтинг: 488 Неутрално

  До коментар [#61] от "latcho59": Виж какво, не желая да си губя времето в безсмислени спорове. Все пак ти предлагам следното нещо: Имам племеник, който е лекар- психиатър и преподава в МА . Това,което мога да кажа като прима виста от твоите нескопосни опити да продължиш спора е, че това може да са първи белези на една болест,наричана "натрапчива шизофрения". Изразява се в желанието да бъдеш все пръв, в недопускане на мнение, различно от твоето, да подскачш все едно са ти бръкнали някъде и да сипеш обиди наляво и надясно. Говоря сериозно, не се будалкам. Ника ми го знаеш - да беше се прегледал навреме, а? Иначе има опасност след време да те показват на студентите като Белия лъв!

 80. 80 Профил на омбре
  омбре
  Рейтинг: 701 Разстроено

  Глупави абревиатури..".Боркор" напомнящо за соца с неговите Нармаци,търнаци и тн.Намирам ,че изказването на Борисов за вчеращният инцидент с кортежа е високомерно и не бил рзбрал,хайде де друг път.

  НЯКОЙ НЕ ГИ БИВА ЗА НИЩО...НО СА СПОСОБНИ НА ВСИЧКО
 81. 81 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 701 Неутрално

  Баба ми казваше: върти го, сучи го - както и да го въртиш, задника ти все ще бъде отзад!

 82. 82
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 83. 83 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1667 Неутрално

  До коментар [#74] от "Раз печки, раз кюнци":

  Брей, и ти да кажеш нещо смислено. Ма нали се сещаш политическата цена, която трябва да се плати за това. Кой ще се осмели?

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 84. 84 Профил на bravo
  bravo
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Ама нали беше лош, тоя Сертов.
  http://bnt.bg/bg/news/view/16675/premieryt_borisov_otzovava_petko_sertov_ot_solun

  Българските политици не са раждани - те са изходени.
 85. 85 Профил на Orda
  Orda
  Рейтинг: 61 Неутрално

  БорЧвор ще оглави БорКор?! Ха..Ха..Ха

  Orda
 86. 86 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 701 Неутрално

  До коментар [#80] от "омбре":
  Управленската безпомощност прераства в агония и показва липсата на екипност. БОРКОР - КОРБОР, като наближи финала на властта пътища много, но малко изходи.

 87. 87 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 1570 Гневно

  ....ще оглави БОРКОР....

  Дали е бор-кор или бор-чвор или хард-кор - все тая жалка история!

  Милиционери сменили си униформите, но с все така деформирани от фуражките тикви...

  И Петко Сертов е на борда - явно някои са несменяеми и добре обучени - можем да се досетим от кого...

  He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
 88. 88 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 1570 Любопитно

  До коментар [#74] от "Раз печки, раз кюнци": Искам всичко в ДАНС да се изрине.. тотална чистка.. агентите на дс намръдали се там ВЪН.. ВЪН всичката измет която тормозеше гражданите последните 20г..

  Специално за герберския дрОгар - Кой 6те "рие" говната??

  Петко Сертов е пръв председател на Държавна агенция „Национална сигурност“ от учредяването ѝ от 1 януари 2008 година до лятото на 2009 г.
  През 1985 година започва професионалната си кариера на кадрови офицер в отдел "Западна Европа" на Второ главно управление (за контраразузнаване) на Комитета за държавна сигурност.

  Демек ченгесар от класа, назначен от комунягите и сега "рециклиран" от Помпиера...

  He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
 89. 89 Профил на mitaka41
  mitaka41
  Рейтинг: 434 Неутрално
 90. 90 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3570 Весело

  До коментар [#88] от "B52":

  Тоя си го спомням последно от "преговорите" с арабите за "Формула 1 Доброславци Гран При".

  Тогава на снимката от срещата в МС с ББ и Трайков седеше на масата до Р.Петк. До дяснтото му коляно

  Та така....

 91. 91 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3570 Неутрално

  До коментар [#88] от "B52":

  Опсссс,
  имах предви Румен Миланов.

 92. 92 Профил на navy
  navy
  Рейтинг: 854 Неутрално

  До коментар [#80] от "омбре":
  Боркор е съкращение инспирирано от времената преди 20 години.
  Милиционерите още живеят в соца доминиран от Савецкия саюз!
  Там тези съкращения са практика.Спомням си едно ,което ме е кефило:
  Минмашлегкпищпром!

  Шлосер от ВМЕИ "Ленин" ТМММ - 8-ми разряд
 93. 93 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 701 Неутрално

  До коментар [#74] от "Раз печки, раз кюнци":ad absurdum
  Хората няма да намерят на избори такава бюлетина. Това е кауза пердута - кауза губеща.„Causa perduta“ - изгубена кауза, безмислена работа и т. н.

 94. 94
  ****

  Този коментар беше изтрит в 12:33 на 16/02/2011 от неговия автор.

 95. 95 Профил на Раз печки, раз кюнци
  Раз печки, раз кюнци
  Рейтинг: 1341 Весело

  До коментар [#93] от "latcho59":

  Лъче не се прай на тежък, че на голем ше седнеш!

  " Бог ме е благословил с богатство и ще ми иска отчет "
 96. 96 Профил на Kaspar
  Kaspar
  Рейтинг: 701 Гневно

  МВР-ДАНС-БОРКОР...явно почина е "Да намерим пост за всяко ченге". На мен лично ми писна да гледам как докато от всичко друго се реже държавна пара, ченгетата се скъсват да харчат за глупости.

  "I put a dollar in a change machine - nothing changed." George Carlin
 97. 97 Профил на telephon
  telephon
  Рейтинг: 701 Весело

  Абревиатурата БОРКОР свързано ли е с Бойко или борчетата ? Или като "селкор" ?

 98. 98
  ****

  Този коментар беше изтрит в 12:37 на 16/02/2011 от неговия автор.

 99. 99 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 701 Неутрално

  До коментар [#95] от "Раз печки, раз кюнци":
  Ще заложа на теб - "Раз печки, раз кюнци, раз идиот, раз простак". Да не се изложиш пак и както винаги, напрягаш си главата с глупости, мухльо.

 100. 100 Профил на Wizard
  Wizard
  Рейтинг: 648 Разстроено

  Айде сега някой да ме убеди, че ДС не дърпа конците на Бойко - Тиквата. Сертов беше най-мразения в началото на мандата на Слънцето, и то с основание, сега ще участва в нова административна структурка за БОРБА С КОРУПЦИЯТА. ЕБАТИ ШИБАНАТА ДЪРЖАВА?!?!? Като припсува Сертов, тогава Борисов ми се издигна в очите - викам си тоя наистина ще напарави нещо. А нали и БЕХ щеше да разформирова!?!? С право го наричат Тиквата, да ви кажа....Много съм разочарован!

  ЗА КОГО ДА ГЛАСУВАМ БЕ?!?!? ЗА КОГО?????????????

  Never underestimate the power of stupid people in large groups!
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK