Работна група ще прави проекти за икономическо развитие на Северозападна България

Работна група ще разработи проекти за икономическо развитие на Северозападна България. За това са се разбрали днес премиерът Бойко Борисов, министри, областните управители на областите Видин, Враца и Монтана и депутати, съобщи правителствената информационна служба.


Председател на работната група ще бъде министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев.


Северозападният регион е най-слабо развитият в България. Работната група ще обобщи наличните в различните министерства проекти и ще предложи нови за приоритетно икономическо развитие на региона. В състава й освен народните представители от региона и областните управители на трите области ще влязат още служители на министерствата на финансите, на регионалното развитие, на икономиката, на земеделието и на труда и социалната политика.
По разпореждане на премиера Бойко Борисов до началото на следващата седмица членовете на работната група ще обобщят наличните в министерствата проекти по различни програми и ще набележат приоритетните от тях, които да започнат да се изпълняват в най-кратки срокове. Всички технически и идейни проекти ще бъдат обединени в програма за икономическо развитие на Северозападна България. 


Днешната среща се е провела в Министерския съвет. В нея са участвали вицепремиерът Симеон Дянков и министрите Росен Плевнелиев, Трайчо Трайков, Тотю Младенов, Мирослав Найденов и Александър Цветков.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK