Борисов подхвана сектор "Сигурност"
-  Шефът на ДАНС подаде оставка след публични критики от премиера


- Личният съветник на Борисов Румен Миланов ще оглави БОРКОР


- Бившият шеф на ДАНС Петко Сертов отива в новото звено по препоръка на премиера


- Съдбата на Цветанов ще зависи от заключенията на прокуратурата


На 43-ия ден от избухването на скандала с подслушванията стана ясно, че той все пак ще предизвика размествания в сектора "Сигурност". Първи си тръгна председателят на Държавната агенция "Национална сигурност" (ДАНС) Цветлин Йовчев.
Днес той подаде оставка заради оценката на премиера Бойко Борисов към дейността на ръководената от него агенция, "неколкократно изразеното недоверие" и "неоправдаване на очакванията" на министър-председателя, както е написал в мотивите си.


Часове по-рано премиерът публично критикува непрофесионалната работа на ДАНС и намекна за възможна смяна на Йовчев. Оценката му прозвуча донякъде изненадващо - досега изглеждаше, че отговорността за изтичане на информация от специални разузнавателни средства (СРС) е в полето на МВР, а и парламентарната комисия, наблюдаваща спецслужбата, я оневини, въпреки че подкомисията на Народното събрание за контрол над СРС посочи обща вина на ръководителите на сектора "Сигурност".


Дали ще има сериозни последствия и за вътрешния министър Цветан Цветанов ще стане ясно, след като се произнесе прокуратурата. Борисов каза вчера, че би се разделил с него, "ако има вина".


"Когато реша, ще ви кажа", така премиерът отговори тази вечер на "Дневник" на въпроса приема ли оставката на Йовчев. От сутрешното му интервю пред Би Ти Ви обаче се разбра, че готви сериозно пренареждане в сектора "Сигурност". Той обяви, че съвсем скоро ще е формирано звеното за борба с корупцията по високите етажи на властта - БОРКОР.


Неговото създаване беше обещано пред Европейската комисия още в началото на мандата на ГЕРБ, но досега нищо не беше направено. Така ще се появи още една важна служба, която ще бъде оглавена от личния съветник на премиера - Румен Миланов, който е и автор на концепцията за БОРКОР.


Ако изборът на Миланов, за когото се говореше и като за вероятен вътрешен министър, не е учудващ, то молбата на Борисов той да назначи за заместници бившия председател на ДАНС Петко Сертов и Елеонора Николова разбуни духовете.


Разместванията започват дни преди очаквания редовен технически доклад на Европейската комисия за напредъка в борбата с престъпността и корупцията. Според в. "Сега" в черновата му пише, че България трябва да даде гаранции за използването на СРС по предназначение.


Последен ДАНС


Бойко Борисов още преди изборите твърдеше, че като оглави правителството, ще разформирова ДАНС, тъй като тя е механично създадена и упражнява дейности, безсмислено извадени от МВР. Като премиер обаче той се отказа от тези намерения, но в същото време чрез законодателни промени ГЕРБ иззе сериозна част от оперативните функции на спецагенцията и отново ги върна към вътрешното министерство.


Сега Борисов се върна на темата за неефективността на ДАНС. "Не може завчера, след комисията в парламента, те да кажат, че взривът пред вестник "Галерия" не е работа на ДАНС... Ами те откъде знаят дали това не е терористичен акт, дали е криминално деяние, каквото и да е, има версии", коментира премиерът. И допълни: "Ако те не могат да защитят сигурността, ако не могат да защитят информацията, която имат в ДАНС, то тогава тази служба генерира проблеми за сигурността, а не спокойствие".


Министър-председателят се възмути и от работата в спецагенцията по разследването около шефа на митниците Ваньо Танов и споменава, че той е дал съгласие за операцията - "Да тръгнеш да правиш според доклада, който дойде при мен и аз му дадох разрешение, операция по шеф на държавната агенция "Митници", и то по него и неговото най-близко обкръжение, в случая Странджев, и да дадеш на акаунта, на слушалките да стоят техните бивши служители и приятели в момента, това или не е професионализъм, повтарям, дори думата е неточна в този смисъл да се използва, или е направено умишлено".


"Лично моето доверие към всички тези служители, които са работили по този случай, аз и лично им го казах, е, че или са изключително слаби професионалисти, или...просто безотговорни. И в същото време дори думата професионализъм за тях, включително и за ръководството на ДАНС специално, където са текли мероприятията, да не говорим и за ДОТИ, не би трябвало да се употребява", заключи Борисов.


От доста време политици на ключови позиции в ГЕРБ изразяват неудовлетворение от реформите в спецагенцията или по-точно от липсата на такива според тях. Те неофициално твърдяха, че Йовчев вместо да направи основен ремонт и да уволни хората, които не могат да се ползват с доверие, се е задоволил със смени на дребни риби.


С новите назначения в службата попаднали хора, които далеч не отговаряли на изискванията и не можели да се справят с оперативната работа. В същото време съществуващите от години информационни канали и множеството неформални връзки на служители във втория ешелон на службата с хора от "сивия сектор" не били прекъснати.


Наблюдатели на случващото се в службата коментираха, че ако Борисов иска реформа, сега е моментът. Първият етап от преструктурирането на ДАНС мина, след като в последната година лобитата бяха оставени да се унищожават едни-други, сега е останало едно основно - това около зам.-председателя Иван Драшков, и сега един нов по-радикален председател на агенцията може по-лесно да овладее ситуацията.


Какви обаче ще останат функциите на ДАНС след сформирането на БОРКОР засега остава неясно. Дейността на новото звено ще бъде свързана с установяване и борба с корупционните практики на всички нива, "във всички власти в управлението на страната - местна, изпълнителна, законодателна", каза Цветан Цветанов. Според него БОРКОР не дублира функции на ДАНС, тъй като "естеството на работа в двете структури е съвсем различно".


Негови приближени в МВР също отбелязаха, че новата структура ще е по-скоро аналитична, но без оперативни функции. Други обаче са на мнение, че след първите промени около ДАНС в началото на мандата, тя сега допълнително ще бъде изпразнена от съдържание. И припомниха, че спецагенцията беше създадена от тройната коалиция именно за борба с корупцията по високите етажи на властта.


Изненадата "Сертов"


Бъдещата кариера на бившия директор на ДАНС Петко Сертов, назначен при сформирането й от бившия премиер Сергей Станишев, в БОРКОР беше коментирана наравно с оставката на Йовчев от политици и експерти. Най-разпространената теза гласеше, че така премиерът дава сигнал към основния си опонент в скандала с подслушванията Алексей Петров. Отговорът на въпроса какъв точно е сигналът обаче отвеждаше в двете крайности.


Според едни Борисов ясно заявява на Петров, че няма да се разберат, а аргументът - Сертов от повече от година бил в обтегнати отношения с бившия си съветник в ДАНС /тук някои вмятаха, че се говорело за връзка на Петров с палежа на вилата на Сертов в Копривщица миналата седмица/. Други пък са на съвсем различно мнение - премиерът правел жест на примирие към Алексей Петров или на хората от сенчестите структури над него. Борисов не аргументира реанимирането на Сертов.


Започналото разместване по върховете на сектора съвпадна с поредната атака от страна на Алексей Петров. Този път той избра за мишена именно сочения за основен играч в ДАНС Иван Драшков, чиято тежест след оставката на Йовчев според мнозина нараства. По думите на Петров зам.-председателят на спецагенцията е "идеологът на фабрикуването на тази голяма лъжа в справката на ДАНС, която беше причина да бъда арестуван".


За  съществуването на справката се разбра още в началото на разследването срещу Алексей Петров след задържането му. Съдържанието й не е огласявано, но тогава адвокатите на Петров твърдяха, че прокуратурата базира голяма част от обвиненията си на данни от тази справка, която няма доказателствена стойност в съда. Досега Петров сочеше като отговорен за ареста му единствено вътрешния министър Цветан Цветанов. За втори път след пускането му с мярка "подписка" той намесва името на Драшков, твърдейки че оглалява истинската структура "Октопод".


Съдбата на Цветанов


Въпреки незатихващото напрежение около скандала, Цветанов засега ще продължи да ръководи вътрешното министерство се разбра от думите на премиера. Макар да си позволи остри критики към ДАНС и Цветлин Йовчев, Борисов заяви, че би се разделил с министъра, "ако има вина". Нямало да си прави никакви изводи "преди да види това, което ще даде прокуратурата" по скандалите.


Министър-председателят гласува сериозно доверие на разностранните възможности на заместника си - на въпрос дали това, че Цветанов няма да е кандидат за президент, след като ще е шеф на предизборния щаб, Борисов заяви, че едното не пречело на другото. И допълни, че за времето на предизборната кампания наесен Цветанов ще си вземе отпуска от МВР, за да движи изборите.


"Дайте нещо по-сериозно като въпроси" - така Цветанов отговори на въпроса дали няма да се откаже от поста, за да се посвети на семейството си и на предизборната кампания. И гарантира, че ще се справи с всичко: "Основната ми концентрация е в ежедневната ми дейност. Това е провеждането на специализирани полицейски операции, всички предмети, свързани с Наказателния кодекс, естествено, че гледането на трите ми дъщери, не само на последната, това, което е нормално за едно средностатистическо семейство.


Ангажиментът ми към предизборния щаб е бил винаги през всички години на избори, в които сме участвали, така че това е нещо нормално, което не променя ангажимента ми както преди, така и сега", коментира вътрешният министър.-  Шефът на ДАНС подаде оставка след публични критики от премиера


- Личният съветник на Борисов Румен Миланов ще оглави БОРКОР


- Бившият шеф на ДАНС Петко Сертов отива в новото звено по препоръка на премиера


- Съдбата на Цветанов ще зависи от заключенията на прокуратурата


Среднощен дебат за СРС-та в Европарламента основно между българи


Дебатът за използването на специални разузнавателни средства (СРС) от българското правителство, който се проведе в Европейския парламент във вторник през нощта, предизвика бурни реакции у голяма част от българските евродепутати. В почти празната пленарна зала се чуха както обвинения за полицейски произвол от страна на правителството, така и за започване на предизборната кампания от страна на опозицията. Парламентарните групи на социалистите и демократите (ПЕС) и на либералдемократите (АЛДЕ) поискаха от Европейската комисия да разгледа дали използването на СРС в България е в съответствие с европейското законодателство и Хартата на основните права в ЕС. Еврокомисарят по развитието Андрис Пиебалгс заяви, че проверката на ЕК не е установила противоречие на българския закон с европейското законодателство. Подчерта обаче, че комисията ще продължи да следи случая и че подслушване може да се използва само при извънредни обстоятелства.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (56)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на еврореалист
  еврореалист
  Рейтинг: 493 Весело

  Бат'Бойко освен сигурността, друго не е подхващал насериозно. Може би на второ място в заниманията му идва аматьорския футбол, на трето - рязането на ленти. След това са магистралите, а за народа - каквото остане

  "Гладен вълк и насред село влиза."
 2. 2 Профил на DDHRISTO
  DDHRISTO
  Рейтинг: 488 Весело

  Бе кат се е захванал с тази сигурност по добре да го беше кръстил БИК (борба с измамите и корупцията) вместо БОРКОР то прилича повече на киселото мляко БОРЧВОР дет няма свършване ,пък едва ли и мляко има в него

  На този свят си или част от решението или част от проблема или част от пейзажа,всеки сам избира
 3. 3 Профил на moon74
  moon74
  Рейтинг: 548 Неутрално
 4. 4 Профил на Кирил Кирилов
  Кирил Кирилов
  Рейтинг: 1234 Неутрално

  Бившия директор на ДАНС Петко Сертов лично избран за тази длъжно от от Сергей Станишев, който пък лично си избра Алексей Петров за собствен съветник, сега лично от Бойко Борисов е избран да бори корупцията в държавата. Да ни е честито.

  Кирил Кирилов
 5. 5 Профил на Ивайло Йосифов
  Ивайло Йосифов
  Рейтинг: 648 Неутрално

  "Да тръгнеш да правиш според доклада, който дойде при мен и аз му дадох разрешение, операция по шеф на държавната агенция "Митници", и то по него и неговото най-близко обкръжение, в случая Странджев, и да дадеш на акаунта, на слушалките да стоят техните бивши служители и приятели в момента, това или не е професионализъм, повтарям, дори думата е неточна в този смисъл да се използва, или е направено умишлено".
  ----------------------
  Какво иска да каже тук Бойко?

  http://5starhospitality.weebly.com/
 6. 6 Профил на Stream
  Stream
  Рейтинг: 1341 Любопитно

  БОРКОР- О.р. генерал Румен Миланов със заместници Петко Сертов и Елеонора Николова

  Всъщност нашата "отсъствуваща журналистика" трябваше да постави ВЪПРОСА:
  КОГО ОБСЛУЖВА ТАЗИ "нова" СТРУКТУРА?
  Каква е ползата от нея?
  Че ще се следят едни други ли?
  ;-(
  Какво общественно заболяване ще лекува (бори) тази нова структура?
  Овен ПАРАНОЯТА НА БОРИСОВ?
  :-О
  И сега като си имаме нещо, като "ГЕСТАПО" и "АБВЕРА" остана на Болен Сидеров да му драснем едни мустачки, да го боядисаме с черна боя за коса и цирка ще е пълен?

  И тази светлина е редно да попитам:" Кристална нощ ще имаме ли"? А "Нощ на дългите ножове"? А кафяви ризи ГЕРБ няма ли да обличат? Ще маршируват ли или само ще ритат топка? Или ще се задоволим само с Хелоуййн, че по му прилича на Премиера Бойко Борисов?
  Или няма да имаме нищо, защото ЦЕЛИЯТ НИ ОБЩЕСТВЕН ЖИВОТ Е ЕДИН БЕЗКРАЕН "ХЕЛОУЙН" ?

  В КОЙТО ЧЕНГЕТА СЕ ЗАМЕРВАТ СЪС С.Р.С-та

  пред изумените ни погледи!

  И НИ УПРВЛЯВАТ ОЗЪБЕНИ ТИКВИ !

  Аз винаги съм твърдял, че Историята не е силният предмет на ГЕРБеристанците, но чак пък такава любопитна излагация!

  Ред е на филма "Великият диктатор" може би!

  Не Ви ли омръзна от този безкраен цирк!

  Последния да затвори вратата!

  Хитростта пречи на мисълта!
 7. 7 Профил на Цезар
  Цезар
  Рейтинг: 587 Неутрално

  Сертов е мека китка ката серго , на бюрото му Куювич и правил секс със адвокатката си , подлота е на бандитите , а Р . Миланов е много мек по характер за да се справи със организираната престъпност , със една дума ... Калпава смяна ...

 8. 8 Профил на Къти
  Къти
  Рейтинг: 594 Неутрално

  Цвъки Физкултурата вече 10 месеца отказва да разследва сигнал за изчезване на 2700 (две хиляди и седемстотин) килограма ядрен материал от АЕЦ "Козлодуй". ДАНС също знае за случката и също пасува. За подробности: www.gikotev.blog.bg. От министерски съвет официално признават, че за прикриването на престъплението от бюджета продължава да се харчи вече трети милион лева.

  Всичко, за пресъпленията на ядрената мафия единствено и само тук: http://gikotev.blog.bg
 9. 9 Профил на AzDebil
  AzDebil
  Рейтинг: 1672 Любопитно

  Очевидно - Дюнерната стратегия, в действие!
  Все едно разработвана рецепта от кашавар.
  Само че кашаварите ги назначават за кашавари, а не за разузнавачи. Образно каказано.
  !

 10. 10 Профил на Стенли1
  Стенли1
  Рейтинг: 488 Гневно

  Кукловодите отново размесиха тестето с карти - Сертов нагоре, Йовчев надолу. За тази седмица са осигурили вниманието на тълпата. Другата ще има нов етюд и така, докато от тълпата не се усетят, че умират от глад и студ!

 11. 11 Профил на moon74
  moon74
  Рейтинг: 548 Неутрално

  Че какво друго, ако не сигурността, да подхване, милият. Какво си баба знае, това си баба бае. Ако не съм далтонист, ченгеджийските сделки са червени. Ама може и да съм далтонист. От годините е.

 12. 12 Профил на sorens
  sorens
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Гражданското движение ДНЕС е псевдо-гражданско движение.
  Подрепиха ГЕРБ във Варна на последните избори.
  А наскоро в НоваТВ продължиха да пропангандират за ГЕРБ.

  http://play.novatv.bg/play/240704/

  Гражданското движение ДНЕС е сателит на ГЕРБ!

 13. 13 Профил на krasi_99
  krasi_99
  Рейтинг: 434 Весело

  След оставката на Йовчев и издигането на Сертов, следващия ход в сектора сигурност, който очаквам, е уволнението на Цветанов и връщането на Румен Петков, като вътрешен министър и отговорник за провеждането на Ф-1 в България.

 14. 14 Профил на Reveal
  Reveal
  Рейтинг: 808 Неутрално

  С това днес бе признато още едно поражение. Главния слуга вече не е олицетворение на промяната, на надеждите и очакванията които обществото възлагаше и бяха мотивацията

  за гласуването през 9-та година. Но хубавото е, че очакванията стават по-големи от ден на ден въпреки липсата на нов техен носител. Няма го разочарованието, а вместо апатия има хъс.

  Винаги ще има слуги, които да се натискат да бъдат такива и тежко и горко на следващите ако не си спазват обещанията в замяна на които са овластени.

  "Да се махаш от тази банка веднага миличка. Шефа й е параноик и измъчва момчето само защото чело някакви си книги и филми за обири" из Призрачния град
 15. 15 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 974 Неутрално

  А кога сектор "Сигурност" ще подхване Борисов?

 16. 16 Профил на Цезар
  Цезар
  Рейтинг: 587 Неутрално

  Във ... Гугъла ... какви неща пише за П . Сертов , .... защо не взимат готова информация от ... Нета ... управляващите ... за да не правят такива глупави локади .

 17. 17 Профил на омбре
  омбре
  Рейтинг: 701 Неутрално

  Нима това е най - важното сигурноста*Чия - на управляващите,че техните деяния няма да станат достояние на общественноста.В същност всеки ден има съобщения за убити българи от цигани ,селата са пропищели, на онкоболните не се осигоряват лекарства,майчинството и детските добавки са смешни,гавра с престарелите хора това ли е прословитата сигурност и грижа на държавата.Ясно е че всичко опира до разместване на хора и постове за да е удобно на управляващите.До кога естественно до изборите когато сегашните ще бъдат отсвирени както миналите.Който е посегнал на залъка на народа хубаво не е видял.

  НЯКОЙ НЕ ГИ БИВА ЗА НИЩО...НО СА СПОСОБНИ НА ВСИЧКО
 18. 18 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 974 Неутрално

  Явно Бойко Борисов се е уплашил и е предлажил сделка на Алексей Петров и А. Петров повече няма да вади компромати за Боко Тиквата

 19. 19
  ****

  Този коментар беше изтрит в 22:46 на 16/02/2011 от неговия автор.

 20. 20 Профил на kento
  kento
  Рейтинг: 594 Неутрално

  До коментар [#16] от "Цезар":

  От теб не очаквах такива тъпи коментари.Сертов никога не е бил с помака,серго му го натресе,а на серго кой го натресе само той си знае.Преди седмица му запалиха къщата в Копривщица,ако не си чул.Сертов знае много неща,включително и за трактора,няма какво да се чудиш за това назначение!От години някои уж умници и стратези правят грешка като подценяват Бойко и си носят последствията за това,днешните събития отново го доказват!

 21. 21 Профил на flex
  flex
  Рейтинг: 434 Весело


  Ясно - и "Сигурност" няма да има вече.
  С каквото се е захванал - все ла_на след него.

 22. 22 Профил на Цезар
  Цезар
  Рейтинг: 587 Неутрално

  До коментар [#20] от "kento":

  Дано да си прав , .... времето ще покаже .....

 23. 23 Профил на kento
  kento
  Рейтинг: 594 Неутрално

  До коментар [#22] от "Цезар":

  Така е,времето ще покаже,няма да се правим тук на големи разбирачи,включително и аз!Но за да го назначи Бойко на такава позиция при положение,че преди 18 м му беше черен пред очите,значи че е разбрал някои неща от кухнята на ДАНС и го е преценил!Пиша го заради такива като теб това,знам че сини и червени комуненца ще ми слагат минусчета и направо ще ми разбият психиката!))))

 24. 24 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 1718 Любопитно

  Елеонора Николова е заместник-председател на Единна народна партия на Мария Капон. Това е същата Мария Капон, която през април 2009 година, беше формален вносител на предложението подкрепено от БСП за създаване на временна парламентарна комисия, която да проучи верността на твърденията че Бойко Борисов като главен секретар е покровителствал Сретен Йосич.

 25. 25 Профил на foure
  foure
  Рейтинг: 757 Неутрално

  ДАНС=ДС А и Н са само за заблуда и благозвучие иначе няма разлика в смисъла на двете.

 26. 26 Профил на Гогич
  Гогич
  Рейтинг: 1234 Любопитно

  До коментар [#19] от "Раз печки, раз кюнци":

  Кюнец, откъде заключи, че Трактора е поръчал Жоро Стоев?
  ---

  В книгите му има любопитни и... неприятни неща за Бойко. Доколко са истина, не знам.

  Нямах представа защо тогава Маджо го бе защитил, но сега определено пъзелът ми се нареждаше. Този ход на Маджо бе доста добър. Бе заложил на печелившия кон. И с него смяташе да спечели всички надбягвания. Самият аз не знаех много за Бойко. Често идваше на наши събирания заедно с Пашата. Държеше се надменно. Каквото, между другото, беше поведението на всички хора на Румен.
  Не бях наясно защо хората му винаги страняха от организацията, макар че бяха част от нея. Може би заради това, че като бивша барета градеше организацията си по полицейски стереотип. А засечехме ли се с Бойко, се чувствах като малко дете, извикано при кварталния. Маниерите му бяха полицейски и това ме изумяваше, все пак знаех, че е пожарникар.
  Често ми идваше да му шибна един, но щеше да стане голям проблем и Пашата и Поли да се скарат. Иначе и Поли не броеше Бойко за човек. Беше се излъгал да отиде на един рожден ден на половинката му Цветелина. Още на вратата управителят на заведението им предложил специално помещение за охраната по идея на Бойко. Естествено, охранителите се зарадвали, че ще ядат и пият на воля, далеч от погледите на шефовете си. Към края на вечерта сервитьорите ги бяха сюрпризирали много неприятно. Минали покрай всеки, записали кой какво е ял и пил и им изготвили индивидуални сметки.
  — Ние сме гости на рождения ден на Цветелина — възроптали някои от тях, като повикали управителя.
  — Няма такова нещо! Бойко каза, че гостите са в другата зала.
  Едно от момчетата на Поли нямало никакви пари и се принудило да поиска от шефа си, като му обяснил случая. Той веднага демонстративно напуснал рождения ден. Оттогава на Бойко му беше излязъл прякора Бойко Ларжа. И всички охранители го презираха.
  Поли, който никога не прощаваше, измисли начин как да го унижим. По това време Бойко държеше едно двуетажно кафе в една пресечка на „Граф Игнатиев“. Казваше се „Long John“. Всяка вечер цялата бригада се събирахме там. В продължение на седмица правехме големи сметки, след което не плащахме. Все казвахме: „Утре ще оправим нещата.“
  Накрая се появи един от съдружниците на Бойко, който отговаряше за кафенето — Пламен Тачев от Червен бряг. И той като приятеля си беше бивш пожарникар и каратист. Трябваше му около половин час, за да се осмели да ни заговори. Когато все пак го направи, едва успя да смънка няколко думи. Беше пребледнял от страх. Направихме се, че не го забелязваме. По-късно разбрахме, че Бойко бе изложил проблема си пред Пашата, а той от своя страна се бе опитал да се разбере с Поли.
  — Не се притеснявай, Румене! За в бъдеще няма да правят така! — изхилил се Поли. — Колкото до сметката, нека и Бойко веднъж да почерпи - приключил разговора той.
  Макар и да смятах Бойко за обикновена шушумига, имаше един случай, който ме бе убедил, че съвсем не е толкова безобиден. Преди години неговата фирма бе поела инкасото на Банка за земеделски кредит. Един от служителите му успя да открадне 500 хиляди марки и изчезна безследно. Естествено, като шеф на фирмата, вината трябваше да поеме Борисов. По това време такива пари той не бе виждал и на снимка.
  Направо се разболя от нерви. Вечният му покровител Румен Пашата бе възстановил парите на банката, но се очертаваше да му робува за цял живот. Съдбата обаче се оказа благосклонна към Бойко. След време намериха крадеца мъртъв. Никой не вярваше на версията, че се е самоубил. А пък и Бойко не се опитваше да я поддържа. Оттам му бе излязло и името на твърд и отмъстителен мъж. Тази версия бе за по-непросветените. Хората от по-близкото обкръжение знаеха, че Бай Миле е самоубил охранителя. Именно оттам започна голямата им дружба с Бойко, която продължи до последния му ден.


 27. 27
  ****

  Този коментар беше изтрит в 23:01 на 16/02/2011 от неговия автор.

 28. 28
  ****

  Този коментар беше изтрит в 23:01 на 16/02/2011 от неговия автор.

 29. 29 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  "... естествено, че гледането на трите ми дъщери, не само на последната, това, което е нормално за едно средностатистическо семейство."

  цецо, цецоооо, ако средностатистическото абсурдистанско семейство имаше по шест жилища и три деца нямаше да сме умираща нация и закоравелия оставач в евросъюза. не се опитвай да ни ласкаеш, като се принизяваш до нивото ни - знаем, че не може всички да сме даровити физкултурници, катерещи властовата пирамида със слухтене и носене на папки. не можем и 20 години да даваме последния си лев за ипотеки без да отделим и стотинка за храна, облекло, сметки и прочие основни разходи. уникален си цецо, уникален! категория сам по себе си.

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 30. 30 Профил на СДС
  СДС
  Рейтинг: 1347 Весело

  http://razkritia.com/wp-content/uploads/photo_verybig_246087.jpg
  Изненадата "Сертов"
  1.Според едни Борисов ясно заявява на Петров, че няма да се разберат,
  2.Други пък са на съвсем различно мнение - премиерът правел жест на примирие към Алексей Петров
  3.чичо ви Андрей, пък казва,
  че Бойко иска да усмири топката до изборите на есен,
  а след това ще падат главите...буквално.

  nemo malus felix, minime corruptor.
 31. 31 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 1542 Любопитно

  Не му завиждам на Слънцето, и сигурността ще следва да "осветли"....
  Е, ако нещо се издъни, знаем къде е проблема - наследството на 3/ната коалиция, в частност Сертов...

  He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
 32. 32 Профил на Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  До коментар [#30] от "СДС":

  Време е разделно, всички БКП/ДС кадри раус от ДАНС!! Пенсионираните ДАНС кадри са малко, чистка голяма трябва! И проучване до 3 коляно за връзки с БКП/ДС!!

  http://www.panoramio.com/user/7617575?show=all , 660 ГАЛЕРИИ: 225 ЩУТГАРТ, 205 ПЛОВДИВ, 118 БЪЛГАРИЯ, 58 ЕВРОПА И 54 ГЕРМАНИЯ
 33. 33 Профил на kyphacah71
  kyphacah71
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Гомнобройко може само да помоли бандюги и банкери да не действуват едновременно , нали са му другарчета --от ония славни времена ,когато разстрелваха , ако искаш да избягаш от САВЕЦКАЯ БОЛХАРИЯ !!

 34. 34 Профил на donyon
  donyon
  Рейтинг: 653 Неутрално

  Това ми прилича на политическо харакири...

 35. 35 Профил на kaka_ginka
  kaka_ginka
  Рейтинг: 754 Неутрално

  До коментар [#30] от "СДС":

  Чак пък буквално ...

 36. 36 Профил на yield
  yield
  Рейтинг: 594 Неутрално

  Добро Утро Добро Утро как е
  не като да се изтъпаниш "мераклия герберска кола да ме вози"
  ама отзад май е полицейска та МЕРАКЛИЙКИТЕ ще им поохладнеят страстите,хак да ви е и все вътре,хи хи хи

 37. 37 Профил на yield
  yield
  Рейтинг: 594 Неутрално

  а знаете ли английски еми как ще "дърпате ципа"
  тогава,хи хи хи

 38. 38 Профил на yield
  yield
  Рейтинг: 594 Неутрално

  а оная с шапката бяла а ботушите черни ама кривокрако като гледам на кафе не значи че така се обличам щото това не ми е на главата а на ръката И в кафето да престанете да ми сипвате стимуланти за оная работа.

 39. 39 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 1617 Неутрално

  Тиквата е невероятно глупедо. Но поне снася една по една частиците от пъзела. Значи отишли ДАНС при Боко с доклада за Танов/Странджев и слънцето дал разрешение за операция по шефа на държавната агенция "Митници". Въпреки, че е знаел за слушането, Боко се е праскал по телефона като селски бек и за Мишо Бирата и за Вучката и кой знае още за какво. Надявал се е за него специално да спрат записа. Кретен.

  Дъртите ченгета от ДС го натикаха в собствените му лайна, но Борисов продължава да се заобикаля с дебелосери ченгета от Второ главно. Да ви е честит Сертов! Да ви е честита новата мафия! Тиквата е безнадежден.

 40. 40 Профил на george11
  george11
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Струва ми се,че професионалистите-полицаи отдавна трябваше да започнат разследване на сектор Сигурност - първо с полиграф, сетне подозираните (новите конструкции полиграф и модернизираният софтуер от няколко години дават грешка по-малка от 10% , според някои <2%) да се разследват по-подробно за съпричастността им около прихванатите разговори, така че не сега да се търсят заподозрени, а те отдавна да са идентифицирани. Отчитайки, че ДАНС е рожба на кабинета Станишев и освен с протежета и съпруги на видни личности (напр. съпругата на мин.Цветанов, а доскоро и жената на ген.Пенгезов беше на работа там) е напълнена и с хора близки до партиите от Тройната коалиция и най-вече със симпатизанти или близки до кръговете на БСП, май ще бъде по-добре тази структура да се разтури и да започне да се изгражда начисто. Иначе пак ще си остане същата продънена лейка. Да не говорим, че и Трактора се е подвизавал там и 100% е оставил "наследници", които са трудни за идентифициране. Прекъсвайки каналите за захранване на Ал и оттам по линията - на РЗС и екипа на Галерия, ГЕРБ си осигурява много по-малки възможности за атакуване през последните месеци преди изборите. Обратното, изчакването събитията да се уталожат от само себе си въз основа на правилото "Всяко чудо три дни" е почти винаги равносилно на бомба с часовников механизъм, която не се знае кога ще гръмне, но почти винаги гърми в "правилния момент". Така че премиерът и ръководството на МВР нямат много начини за разрешаване на този проблем - начинът е един и то радикален.

 41. 41 Профил на george11
  george11
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Не мисля,че създаването на БОРКОР ще рши въпроса за разнасяните навсякъде секретни информации от ДАНС. ДС на демокрацията е институция с други функции (не зная кой би по главата С.Станишев да върне ДС в нови дрехи) и се нуждаае от сериозен ремонт, може би и от изграждане наново из основи. Членовете на БОРКОР са сериозни хора, но трима човека да победят корупцията и престъпността ?! - тази работа ми изглежда на кауза пердута! Може би греша?

 42. 42
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 43. 43 Профил на george11
  george11
  Рейтинг: 488 Неутрално

  До коментар [#42] от "latcho59":Лъчо, предложих ти да се прегледаш при психиатър... Ти изпи ли си хапчето, преди да си пишеш излиянието?

 44. 44 Профил на george11
  george11
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Не смятам, че историята на ДАНС започва и завършва с А.П. от Бабинци. Виждаме, че и той самият се е ориентирал към преподавателска дейност в УНСС. Както не смятам, че матриархалните общности в НК на СГС и САС (25 съдийки в НК на СГС, съответно 15 от общо 24 съдии в НК на САС) ще преборят корупцията по високите етажи на властта и тежките престъпления. Получи се обратното – за 12 години от създаването на тези два съда досега няма нито един осъден от хората с имунитет и главатарите на престъпността. Крайно време е да се опита дали пък няма да стане по-добре, ако посоченият матриархат в двата съда се разтури ; да се опита как ще работят НК без Лада Галина, Чочкова,Крънчева, Магдалинчева, триото Михови, Мая Цонева, а със съдии като Любомиров от СГС,който засега единствен осъди знаков престъпник,но като съдия в Русенския съд, и такива като него. Защото историята е показала,че матриархатът никъде не се е задържал дълго време, докато ВСС е въвел в елитните съдилища тъкмо матриархат. Тези юристи не са ли учили История?

 45. 45 Профил на Naschenec
  Naschenec
  Рейтинг: 434 Весело

  До коментар [#23] от "kento":

  "... сини и червени комуненца ще ми слагат минусчета и направо ще ми разбият психиката..."

  Не се притеснявай !
  Не може да се разбие нещо, което е разбито или увредено ...
  Пий си недовно хапчетата , пей ХИМНА на ГЕРБ „Песничка на дебилния герберски гъзолизник „ :

  ║♫♫♫♫♫♫♫♫♫♫♫♫♫♫♫♫♫║
  Трала-ла , трала-ла , мога САМО да лижа на Бойко гъза …

  яж повече зеленчуци , остави алкохола и дрогата и всичко ще бъде наред ...

  Ненавиждам цензурата , мразя цензурите !
 46. 46 Профил на open_position
  open_position
  Рейтинг: 8 Неутрално

  БОРКОР да не е БорЧвор . К(ур/о)мисия без да има равомощия и да носи отговорност е обречена да свърши като министъра без портфейл. Очертава се едно лудо харчене на пари без изгледи за РЕАЛНИ/ВИДИМИ резултати.

 47. 47 Профил на yield
  yield
  Рейтинг: 594 Неутрално

  накарах Гл.Инжинер да залости вратата на склада и побягнах към ъгъла.почти веднага се чуха стъпки откъм колите и се блъснах в затворената витрина.Не че бяха гладна но рекламата издразни-"ненаситната кака" от картинката на Била и затворих Устата като риба голяма с друга такава понеже така съм виждала че се прави-имах подобна в тетрадката си по биология
  от седми клас.

 48. 48 Профил на yield
  yield
  Рейтинг: 594 Неутрално

  я да видим кой влезна с мойто ай пи
  open_position
  да ти ги начукам,неутрално!

 49. 49 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1341 Весело

  Борисов подхвана сектор "Сигурност...:::)))))

  Айде бе ...:)))))))))))))
  90% от състава бил УВОЛНЕН !!?? Нови , млади кадри -и наполовина по- малко..А за шефове- САМО не били ДС- мутри - и юристи !!! За да спазват Закона ...
  Тогава борисов , ще има промяна ...))))

  BIG AL
 50. 50 Профил на liberville
  liberville
  Рейтинг: 434 Весело

  Да не стане - сектор "Сигурност" подхвана Борисов.

 51. 51 Профил на barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  Рейтинг: 1341 Весело


  - Ало Борисов ... знам, че се чуваме .... !!!

  - Бутай яко ... сега е момента .... ще те закопаят копелетата от ДАНС ....

  - А сега го запиши ....... 6 месеца след като вече на власт .... ДАНС са си "чукали" на частно ...... изнасят и внасят каквото си искат ...... а ти им гласува доверие ..... а ще се окаже, че следващите 12 месеца са правили същото .....

  - Бутай яко ... соц.-организацията .... сега е момента .... !!!

  => БАЙ ГЪЗЗЗ е ТÈХНОТО ЗНАМЕ и ГИ ДОВЕДЕ В => КЛОЗÈТА !!
 52. 52 Профил на barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  Рейтинг: 1341 Любопитно  А ДАНС е соц.-творение на соц.-простака СерГей !!!

  Механично сляха ВКР-то (агенти на ГРУ) , ФинРаз (агенти на Мафията) и разбира се НСС (филиал на ДС) ...... какво може да излезе от тази механична сме ..... само повърня !!!

  - ЗАКРИВАЙ ДАНС - на 4-та с фадромата - пълна газ !!!

  Тази соц.-лайняна организацийка беше зачената по соц.-просташка инициатива ..... СерГея да пребори корупцията ......

  Боже соц.-мат'ряла да се бори с корупция .....

  - Бутай смело Борисов .... не ти оправдаха доверието, че ще влязат в релси и ще защитават нац.-интереси ....... зачерквай ги !!!! ..... само скандали и ченгесарски сюжети ще генерират !!!

  => БАЙ ГЪЗЗЗ е ТÈХНОТО ЗНАМЕ и ГИ ДОВЕДЕ В => КЛОЗÈТА !!
 53. 53 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 2952 Неутрално

  Борисов беше обещал, че ще разформирова ДАНС, пък се отказа...
  Борисов беше обещал, че ще разформирова БЕХ, пък се отказа...
  Борисов беше обещал, че ще разформирова комисията "Кушлев", пък се отказа...

  И на трите места гърми, трещи и се цепи по шевовете откъм г*за...

  Шменти-капели бе, мат'ряла, к'во да прайш ...

 54. 54 Профил на barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  Рейтинг: 1341 Неутрално


  "ДРУГАРСКА ЖАЛЕЙКА"

  ще настане ако закрие ДАНС ..... Премиера Борисов .... !!! .... ВОЙ на вълци, лисици, говеда, прасета и ПъРезиденти ще настане ....

  ..... грандиозна Соц.-Мъка ще се излее по дузите на Петков, Гоце, Яне, Ал.Петр, Т.Донч и други вмирисани Матр'яли

  - Генерал Борисов - Закрийте ДАНС ..... това СерГейско изпражнение генерира само скандали ......

  ..... там ... едни ВеКеРей-ци, .... едни "разузнавачи" (от добрите), .... едни "финансови специалисти" ..... АУТ !!!

  - Генерале - влизаш в историята ако закриеш ДАНС !!! УСПЕХ ЖЕЛАЯ !!!

  => БАЙ ГЪЗЗЗ е ТÈХНОТО ЗНАМЕ и ГИ ДОВЕДЕ В => КЛОЗÈТА !!
 55. 55 Профил на Stream
  Stream
  Рейтинг: 1341 Весело

  До коментар [#54] от "barcelonski":

  "- Генерал Борисов - Закрийте ДАНС ..... "

  А бе, Градски, какъв Генерал е Борисов!

  Та той си е един ОБИКНОВЕН ПОРТИЕР!*  Точно, както в онзи виц за Геят!
  Ето и вица:

  "
  Отишъл един при баща си на село да му се изповяда.
  -Тате аз съм Гей!
  - Какъв Гей си ти бе сине? - Погледнал го бащата със съжаление - Апартамент имаш ли? Кола имаш ли? В Парламента ли си? Политик ли си? А медийна звезда?
  Синът мълчал със сведена глава пред истината.
  -Еееех , сине - Въздъхнал бащата, погледнал сина си и покрусено добавил - Ти си ОБИКНОВЕН ПЕДЕРАСТ!"


  Ще ти се, Градски Борисов, да беше истински генерал!
  Ама, не е!


  .--------------------------------------------------...


  *-пиколо, Бих казал- но ГЕРБаджиите няма да ме разберат!
  Портиер на Тодор Живков и на ... - прекрасно описан в онова прословуто интервю на Иван Славков пред
  " elEuropeo" от Дата: 19-07-2010

  Хитростта пречи на мисълта!
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK